Tarvittaessa töihin kutsuttava

hämmentynyt vaan

Minulla on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus nimekkeellä tarvittaessa töihin kutsuttava. Sopimuksessa ei ole sovittu mitään minimityöaikaa. Työvuorolistoissa minulla on töitä merkattuna joka listalle. Joskus vain päivä joskus lähes täydet tunnit. Firmassa on toinenkin tarvittaessa töihin kutsuttava, kanssani yhtä kauan töissä ollut samanlaisella sopparilla. Nyt taloon tuli kolmas "tarvittaessa töihin kutsuttava". Ihmettelen suuresti, että eikö noita hänelle tarjottuja tunteja olisi pitänyt tarjota ensin meille pidempään talossa olleille? Osa-aikaisillehan pitää tarjota töitä että tunnit täyttyvät, mutta kun pomo sanoo, ettei sitä meihin sovelleta kun olemme tarvittaessa töihin kutsuttavia emmekä osa-aikaisia.

6

2613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3,15

      Nostan! Itseänikin kiinnostaisi vastaus tähän.

    • ~c~

      Mutta kun te ette ole osa-aikaisia, vaan tarvittaessa työhön kutsuttavia (vastaukseksi työn tarjoamisesta ensin teille).

      Kirjoittajalla ei ole toistaiseksi voimassa olevaa työsopimusta, vaan sopimus, jonka ehtoja sovelletaan kulloiseenkin työsuhteeseen. Työsuhde on aina se pätkä joksi sinut on kutsuttu töihin. Työvuorolistassa ei pitäisi mitään vakivuoroja olla, ja jos on, tällöin voi neuvotella itselleen osa-aikaisen työsopimuksen. Paitsi, jos haluaa pitää itsellään option kieltäytyä työvuorosta. Jos on osa-aikainen/kokoaikainen vakkari, niin se on tehtävä ne vuorot, jotka on merkitty.

      • ~cis~

        Jatkan: uuden henkilön rekrytointi ja perehdyttäminen, vaikka hänet otettaisiin vain tarvittaessa työhön kutsuttavaksi, on niin kallista puuhaa työnantajalle, että se ei sitä huvikseen tee. Työnantaja ottaa listoille lisää työntekijöitä siksi, että bisnes pyörisi, eli taataan jatkuvuus ja kaikille hommia. Sairauspoissaolot on yleensä ennakoimattomia, ja silloin pitää olla tarpeeksi porukkaa, jolle soittaa, että edes joku suostuu äkkivuoroon. Koska usein on justiin leivottava poikaystävälle kakku ja kissalla on diabetes, kun töitä tarjotaan.


    • Itä tyttö

      ?Minä käsitin kyllä niin itse, että kun puhelin kilisee, vartinkin sisään oltava duunissa, en voi ilman irtisanomista kieltäytyä.
      Teen siivouskeikkaa pienellä.
      Määräaikainen ja samaan aikaan tarvittaessa kutsuttava.
      Jos pilkkuja viilaa, en voi ottaa muuta duunia kun soppari on tuollainen.
      ja, jo toinen peräkk. samanl.
      Liksat ei huimaa.

      • ~c~

        Työnantaja ei voi edellyttää tuollaista. Voit aina kieltäytyä duunista, jos työvuoroluettelo ei ole ollut ajoissa esillä ja tiedossasi. Ihmisen pitää voida suunnitella menojaan ja elämäänsä.

        Ja jos sulle ei ole taattu mitään tiettyä tuntimäärää, niin sinun puoleltasi ei myöskään ole velvoitteita. Sopimus on epäharmoninen ja muutenkin hanurista.

        Työnantaja varmasti tarvii ja arvostaa joustoasi, mutta moni ala tuntee varallaolokorvauksen, jos on odotettava kutsua töihin ja sitten on pakko ottaa työtä vastaan jos sitä tarjotaan.


      • ~c~

        Ja lisäys: irtisanominen on eri asia kuin se, että jos olet tarvittaessa työhön kutsuttava etkä ota työtä vastaan kun tarjotaan, niin työnantaja ei enää jatkossa tarjoa sitä sinulle.

        Tarvittaessa työhön kutsuttavan työsuhde alkaa aina siitä työvuorosta jonka on hyväksynyt ottavansa vastaan, ja kun sovittu vuoro on tehty, työsuhde ei taas ole voimassa. Lomakorvausta ei välttämättä joka pätkältä erikseen lasketa ja makseta, koska se johtaisi sinun etuutesi heikkenemiseen (koskaan ei alkaisi kertyä 2,5 päivää/kk tms.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1415
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      967
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      867
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      830
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe