Perunan kulutus Suomessa ja Ranskassa

rasvaista menoa

Puskaradion kuuntelijat linkittävät tänne jatkuvasti virheellistä tietoa.

http://www.potato2008.org/fr/monde/europe.html

Perunaa kulutetaan Ranskassa n. 30 kg per asukas per vuosi ja tästäkin määrästä valtaosa menee maatiloille eläinten ruokintaan.

Suomessa sitävastoin kulutetaan yli kaksi kertaa 2x !! enemmän eli n. 62 kg per asukas per vuosi ja tästä määrästä valtaosa menee suoraan kurkusta alas eli Pekka Puskan Paksupäisten Puskamuikkusten Perunakestien Pitoon.

Ja sitten ihmetellän miksi maassa on räjähtänyt diabetespommi käsiin.

"Aujourd'hui, la pomme de terre tient toujours une place importante dans l'alimentation des français, avec près de 30 kg consommés par habitant et par an, primeurs comprises. Il faut y ajouter 25 kg sous forme de produits transformés".

Tieto on suoraan ranskalaiselta sivustolta ja kuten kaikki huomaavat, Puskamuikkuset jäivät jälleen kerran kiinni Puskaradion Porukan Puolivillaista Pönkittämistä Palvelevien tilastojen käytöstä.

19

545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heh !

      Olet yhtä pistämätön kuin Antti Heikkilä!

      PUSKAMUIKKUSET KYYKKYYN!

      • Höpsis.

        Pyydän anteeksi että linkitän tänne harhaanjohtavaa tietoa.

        http://www.potato2008.org/fr/monde/europe.html

        Perunaa kulutetaan Ranskassa n. 30 kg per asukas per vuosi

        Katsokaas kun haluaisin niin kovasti että Pekka pysyisi Puskaradion Pullapoikana Paimentamassa ja Pomottamssa Suomi24:n VHH-palstalla Pullakultturia Puukkaavia Puskamuikkusia.


      • joku vaan
        Höpsis. kirjoitti:

        Pyydän anteeksi että linkitän tänne harhaanjohtavaa tietoa.

        http://www.potato2008.org/fr/monde/europe.html

        Perunaa kulutetaan Ranskassa n. 30 kg per asukas per vuosi

        Katsokaas kun haluaisin niin kovasti että Pekka pysyisi Puskaradion Pullapoikana Paimentamassa ja Pomottamssa Suomi24:n VHH-palstalla Pullakultturia Puukkaavia Puskamuikkusia.

        Saat anteeksi tämän kerran kun katsot ettei toilailusi toistu.

        Kyykkyyn joudut kuitenkin jälleen.


      • trolliakka
        joku vaan kirjoitti:

        Saat anteeksi tämän kerran kun katsot ettei toilailusi toistu.

        Kyykkyyn joudut kuitenkin jälleen.

        Kylläpäs täällä nöyryytetään nimimerkkiä Höpsistä. Mitäs hän on tällä kertaa väittänyt? Ei millään ehdi lukea kaikkea.


      • Höpsis.
        trolliakka kirjoitti:

        Kylläpäs täällä nöyryytetään nimimerkkiä Höpsistä. Mitäs hän on tällä kertaa väittänyt? Ei millään ehdi lukea kaikkea.

        kun oli niin kova kiima päällä. Ranskassa kulutetaan perunaa puolet vähemmän kuin Suomessa.

        Kyykyssä ei ole mukavaa olla.


      • trolliakka
        Höpsis. kirjoitti:

        kun oli niin kova kiima päällä. Ranskassa kulutetaan perunaa puolet vähemmän kuin Suomessa.

        Kyykyssä ei ole mukavaa olla.

        No ei yhtään ihme, että meillä sairastetaan diabetesta jokaisessa perheessä.


    • Höpsis.

      Sinulla on epäluotettava lähde :)

      Tässä on sen sijaan luotettava lähde ja sen mukaan ranskassa syödään noin 50kg perunaa/henkilö/vuosi (s.24):
      http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-ED-08-001/EN/KS-ED-08-001-EN.PDF

      Suomessa syötiin yli 100 kiloa perunaa vielä 1960-luvulla ja silloin ei suomalaisten ongelmana olleet diabetes ja lihavuus. Syökää siis paljon perunaa ja vain vähän suolet ja suonet tukkivaa lihaa, jos haluatte pysyä terveenä.

    • höps.

      Pyydän anteeksi että linkitin tänne harhaanjohtavaa tietoa.

      Katsokaas haluaisin niin kovasti että Pekka pysyisi Puskaradion Pullapoikana Paimentamassa ja Pomottamssa Suomi24:n VHH-palstalla Pullakultturia Puukkaavia Puskamuikkusia.

    • yks toinen kp

      Faktat esiin.

      Ranskaksi
      Aujourd'hui, la pomme de terre tient toujours une place importante dans l'alimentation des français, avec près de 30 kg consommés par habitant et par an, primeurs comprises. Il faut y ajouter 25 kg sous forme de produits transformés.

      ja sama Englanniksi:
      Today, the potato still has an important place in the national diet: the French consume each year nearly 30 kg per capita of fresh potatoes and another 25 kg of processed products.

      Eli kultus on 30 kiloa normi perunaa ja 25 kiloa presessoitus eli 55 kiloa. Muuten ilmeisesti Ranskassa syödänn prosessoitua perunaa enemmän kuin Suomessa.

      Pitäisi sinunkin varmaan opetella Ranskaa, tai ni ilmeisesti propaganda on mukavampaa kuin faktat.

      • joku vaan

        Tuo prosessoitu peruna lienee ranskanperunaa tms. eli menee ihan samaan kastiin kuin Suomessakin. Ranskassa lisäksi syödään enemmän riisiä kuin Suomessa.

        Mitään tilastoja ei ole kaivaa tähän hätään mutta muistini mukaan Raskassa käytetään hiukan enemmän rasvaa kuin meillä ja vastaavasti hiukan vähemmän hiilihydraattia. Puhutaan siis prosenteista, ei edes kymmenestä.

        Ranskassa rasvasta tulee enemmän juustoista kuin meillä eli ei siellä tosiaankaan lutrata voilla eikä kermalla.


      • yks toinen kp
        joku vaan kirjoitti:

        Tuo prosessoitu peruna lienee ranskanperunaa tms. eli menee ihan samaan kastiin kuin Suomessakin. Ranskassa lisäksi syödään enemmän riisiä kuin Suomessa.

        Mitään tilastoja ei ole kaivaa tähän hätään mutta muistini mukaan Raskassa käytetään hiukan enemmän rasvaa kuin meillä ja vastaavasti hiukan vähemmän hiilihydraattia. Puhutaan siis prosenteista, ei edes kymmenestä.

        Ranskassa rasvasta tulee enemmän juustoista kuin meillä eli ei siellä tosiaankaan lutrata voilla eikä kermalla.

        niin mitäköhän tuo presessoitu on loppujen lopuksi. Kuitenkin perunankulutus on samaa luokkaa.

        Muistaakseni ero eläinrasvoissa oli luokkaa pari %-yksikköä. Olisko Suomessa 14% ja Ranskassa 16%:a. Toki prosenteissa Ranskan 2/14 enemmän on n.14%:a enemmän.

        Muuten varmaan voin ja rasvan käyttö on suurempaa tilanteissa, kun ruoka valmistetaan kotona. Muuten ehkäpä VHH:lla ruuanlaitto antaa osittain sen harhan että käytetään erikoisen paljon rasvoja.
        Ainakin itsellä menee huomattavasti enemmän rasvaa niinä kuukausina kun valmistaa ruuat alusta asti. Tai käyttääkö mikroa vai paistinpannua.


      • joku vaan
        yks toinen kp kirjoitti:

        niin mitäköhän tuo presessoitu on loppujen lopuksi. Kuitenkin perunankulutus on samaa luokkaa.

        Muistaakseni ero eläinrasvoissa oli luokkaa pari %-yksikköä. Olisko Suomessa 14% ja Ranskassa 16%:a. Toki prosenteissa Ranskan 2/14 enemmän on n.14%:a enemmän.

        Muuten varmaan voin ja rasvan käyttö on suurempaa tilanteissa, kun ruoka valmistetaan kotona. Muuten ehkäpä VHH:lla ruuanlaitto antaa osittain sen harhan että käytetään erikoisen paljon rasvoja.
        Ainakin itsellä menee huomattavasti enemmän rasvaa niinä kuukausina kun valmistaa ruuat alusta asti. Tai käyttääkö mikroa vai paistinpannua.

        Itse luulen päinvastoin. Piilorasvaa on elintarvikkeissa paljon ja varsinkin ravintoloissa käytetään rasvaa surutta koska se on halpaa. Kermalla saa toki helposti kaloreita ruokaan lisää mutta itse en kermasta juurikaan välitä.

        Ranskalainen ruoka on jonkin verran rasvaisempaa kuin meillä myös siitä syystä, että annoskoko on pienempi.

        VHH harhauttaa aika helposti paljon koska ihmiset eivät hahmota sitä, että ainoastaan rasvan kokonaismäärällä on väliä ja vaikka lautasella olisi rasvaisempaa lihaa ja kastiketta niin se rasvan lisämäärä grammoina saattaa olla luokkaa 20 g. Tuo kompensoituu kun vähentää 45 g hiilihydraattia ja tuo taas tapahtuu kun lautasella ei ole hiilihydraattilisuketta. Välipalojen ym. poisjättö on sitten plussaa.


    • veijo.puustinen
      • joku vaan

        Ei viljoissa ole kovinkaan isoja eroja terveysvaikutusten suhteen. Pastan ja tortillan GI on aika matala, matalampi kuin ruisleivän. Vitamiini- ja hivenainepitoisuudessakaan ei ole isoa eroa. Rukiissa on toki enemmän B-ryhmän vitamiineja mutta niitä saa myös vehnästä, oletuksena jos verrataan täysjyväruista ja kuorittua vehnää niin ruis voittaa selvästi mutta kun kaikki ruis ei ole sitä kokojyvää.


    • veijo.puustinen

      Ranskalaiset kuluttavat n.10 miljardia patonkia vuodessa.

      http://www.ffcook.com/pages/frenchbreads.htm

      Ranskalainen syö n.160 grammaa leipää (pääasissa patonkia) päivässä eli vaalean leivän kulutus on moninkertainen suomalaiseen verrattuna.

      Eikö vaalea leipä olekkaan se "vaarallinen"?

    • yks toinen kp

      Sehän on 6 kpl Ruispalojen puolikasta, saman verran kuin suomessa suositellaan. Mahtoivat olla sairaita viime suosisadan alussa, kun söivät 900 gr leipää.

      • joku vaan

        Tuo oli ihan yleistä Euroopassa. Ihmiset elivät pitkälti leivällä ja perunalla koska ne olivat halpoja.

        Eivät hiilihydraatit ole ongelma suurimmalle osalle väestöä ja ennen vielä vähemmän koska työ oli fyysistä ja energiaa meni arkiliikuntaankin paljon. Nykyään asia on toinen, ylipaino altistaa kakkostyypin diabetekselle ja kakkostyypin diabeetikolla runsas hiilihydraatin syönti taasen huonontaa veren rasva-arvoja ja altistaa sitäkin kautta sv-sairauksille.


    • Hupaisaa

      Minun laskujeni mukaan tuosta tulee 55 kg/henkilö. Siis tuoreet perunat prosessoidut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      204
      2895
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      238
      1538
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      91
      1396
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      88
      1312
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      40
      1236
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      147
      1172
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1128
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      116
      950
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      882
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      43
      763
    Aihe