apua kynsien pureskeluun.

em888

oon syönyt kynsiä niin kauan kuin muistan. nyt oon saanu vähennettyä niin että en syö sormia enää kipeäksi. mutta silti ärsyttää. tulee syötyä ihan huomaamatta välillä. oon aina haaveillut kauniista käsistä. kyneliä(vai mikä se nyt oli nimeltään) oon kokeillu monta kertaa mutta ei auta silti syön. kyselisin nyt että mikä avuksi? en tiedä näistä kynsi jutskista yhtää mitään... voisko laitattaa jontku rakennekynnet vai mitä?

5

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinen järsijä

      Joitakuita auttaa rakennekynnet, ehkä sinuakin.

      Itselläni ne eivät toimineet. Se, mikä auttoi, oli kärsivällisyys ja käsien hoitaminen. Tee itsellesi kynsihuolto säännöllisesti. Pidä kynnet aluksi lyhyinä ja viilattuina ja kädet hyvin rasvattuina. Aina rasva, kynsiviila ja kynsisakset mukana - jos kynnen reunaan tulee jokin lommo, viilaa heti tasaiseksi. samoin, jos kynsinauha kuivuu ja tulee "tikkuja", leikkaa ne heti pois ja rasvaa perään. Näin ei ole mitään, mikä houkuttelisi pistämään sormet suuhun ja aloittamaan hampailla "huoltamisen". Lyhyet kynnet voivat olla aluksi tylsät, mutta niiden kanssa on helpompi oppia hyville tavoille ja kun opit jättämään kyntesi rauhaan, voit pikkuhiljaa antaa niiden kasvaa pidemmiksi. Lisäksi nykerretyt kynnet ovat usein aika hauraat ja niiden vahvistumiseen menee aikaa, siksikin on aluksi hyvä pitää kynnet lyhyinä.


      Kynsiä voit vahvistaa kynnenkiillottajalla (ns. taikaviila - löytyy monilta merkeiltä). Laita kynsiin myös vahvistava lakka, jotta ne eivät haperru niin helposti ja houkuttele hampaita. Omasta mielestäni KISS:in Xtreme growth on ollut hyvä kynnenvahvistaja. Pahanmakuinen aine voi vielä toimia tämän käsien hyvinvointikuurin vahvistajana. Kynneliä pahemmanmakuisena pidän Mavalan STOP-lakkaa. Todella kuvottava. Sen idea ei ole oikeasti estää syömästä kynsiä, kun ne ovat niin pahanmakuiset vaan että huomaisit, että sinulla on kynnet suussa ja ottaisit ne pois,

      Kynsien kuntoa tarkkailet jatkuvasti ja huollat pikkuviat heti, mutta käsihoidon yhteydessä (vaikkapa kerran viikossa...) otat itsellesi hetken aikaa, laitat kivaa musiikkia soimaan/tai asetu telkan ääreen lempisarjasi pariin. Poista vanha kynsilakka, viilaa kynnet, pese kädet. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä, ehkä loraus oliiviöljyä ja jokunen ruokalusikallinen suolaa - merisuola riittää, mutta jos haluat, myös jalkakylpysuoloja voi käyttää. Sitten annat käsien liota niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Sulje silmät... Kun kädet ovat lionneet ja kynsinauhat pehmenneet, voit appelsiinipuutikulla VAROEN työnnellä kynsinauhoja taaksepäin. Huuhtaise kädet, laita käsivoidetta ja anna itsellesi käsihieronta. Hieronta tuntuu hyvältä, saa veren kiertämään käsissä ja tekee siksikin hyvää kynsille - Periaatteessa voit hieroa, niinkuin itsestäsi hyvältä tuntuu, esimerkkiä voit ottaa vaikka tästä:

      http://www.youtube.com/watch?v=0o7u7EH_juA

      Käsien hieronta myös käsien voitelun yhteydessä on mukava pikkulahja itsellesi vaikka monta kertaa päivässä :)

      Putsaa kynnet ja laita vahvistava lakka. Lakan kuivuttua voit rasvata taas - lakka kuivattaa kynsinauhoja ( ja sitä kuitenkin niillekin roiskuu :) ), joten parempi parempi katsoa kuin katua :)

      Älä masennu, jos palaat joskus vanhoihin tapoihin. Erityisesti stressi tahtoo laukaista minullakin jyrsimistä. Mutta kun aluksi kynnet pysyivät nättinä vain ehkä pari päivää ja välissä oli pitkiäkin jaksoja, kun nyrsin kynsiäni oikein urakalla, niin pikku hiljaa hyvien päivien osuus lisääntyy ja nyt minulla on suurimman osan aikaa nätit kynnet ja kun harvoin järsin, nykerrän yleensä vain yhden kynnen pään.

      Tsemppiä!!

    • kynsis

      Hei! itsekkin mietin kynsienpuria-aikoinani, että laittaisinko rakennekynnet. Olen purrut kynsiäni noin 10-vuotta, mutta sain pari kuukautta sitten lopetettua sen vain pitämällä samaa kynsilakka kaks iviikkoa(lisäsin aina välillä) vihdoin kun otin lakat kokonaan pois, huomasin kynsieni kasvaneen mielestäni paljon kynnettömänä olemiseen verrattuna ja jotenkin sain sitten pidettyä kynnet pois suusta sen jälkeen. Nykyään laitan kynsiäni kokoajan. Huomattavasti paempi vaihtoehto =)

    • näin täällä

      mä pureskelin kynsiäni noin 13 vuotta ja ne oli aivan kamalan näköset sillon D: piilottelin niitä ja en laittanu kynslakkaa niinku muut tytöt kun oli niin karseen näköset kynnet... häpesin niitä aika paljon :S

      Yritin monena vuonna lopettaa sen, aina kesällä ajattelin meneväni kouluun hienoilla kynsillä mutta koulu alkoi stressata ja heti ensimmäisenä päivänä koulussa kynnet olikin jo purtu... :P

      nomutta viime kesänä keksin tavan mikä auttoi minua paljon, eli valitsin pari kynttä mitä sain vielä purra, muista pidin hyvää huolta (vähänniinkuin tupakoinnin lopettaminen: pienin askelin :DDD ) ja toimi tosi hyvin! kynnet kasvoi ja oli terveet! niitten parin kynnen puremisen lopetin kun ajattelin olevani tarpeeksi "vahva" :P lisäksi olin vain päättänyt olla pureskelematta kynsiä, tahdonvoimalla oli myös merkittävä osa :)
      Nykyään lakkaan ja hoidan kynsiä koko ajan! Se on tosi kivaa :) ei tarvitse hävetä tai piilotella kynsiä enää!

      Onnea sinnepäin! :)

    • "kynsiexpertti"

      Mulla oli ennen ongelmana kynsien pureskelu mutta sain sen loppumaan sillä että aina kun pureskelin sitä tai yritin sanoin vain ei itselleni joka kerta nyt en oo pureskellu 3 kk ja apua oli siitä että pistin lakkaa kynsiin niin en voinut pureskella niitä... Oli ilo jos autoin edes vähän.

    • itsekin syönyt

      Mä olen kanssa syöny kynsiä niin kauan kun muistan. Ja myös kynsinauhoja repiny. Oon monta kertaa koittanu lopettaa, koska sormet oli karseen näköset ja hävetti kun joku näki käteni. Nyt en ole hetkeen purrut enkä repinyt, olen innostunut kynsien laitosta ja kasvatan kynsiä nyt. Yksi on jo sievä. Hoidan käsiä joka päivä ja lakkaan -> ei tee mieli pilata lakkauksia repimällä tai puremalla. Käytän kynsinauhaöljyä, rasvaa, hoitavaa lakkaa.

      Ainoa että kun nuo revityt kynsinauhat paranee hitaasti. Mutta sekin auttaa vaan olemaan repimättä. Nyt on jo ihan hyvässä kunnossa ja enää ei hävetä jos joku huomaa käteni.. Nyt odotan että kynnet kasvaa vielä vähän ja alan harjoitella kaikkia kivoja lakkauksia :)

      Nuorena mulla oli hetki etten syönyt sormia: tekokynnet. Mut sit se vaan jäi :) mut ehkä kannattais kokeilla tekokynsiä. Omat kynnet kasvaa siellä alla samalla ja ehkä niitä ei tee sit mieli pureskella kun on kasvaneet ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1762
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1758
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1241
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1164
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1067
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1021
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    10. 10
      980
    Aihe