Outo YT-päätös

Ripex

Yrityksessämme päättyi YT-neuvottelut tammikuussa 2011. Yrityksessämme on yli 200 työntekijää. Taloudellisin ja tuotannollisin perustein kymmenkunta irtisanottiin kokonaan ja parikymmentä siirtyi ulkoistuksien myötä toisiin yritykseen.

Minulle sanottiin että minua ei irtisanota nyt mutta työni jatkuu vain vuoden loppuun mikäli "tähtien asento ei muutu". Irtisanomisilmoituksen ajankohdaksi kerrottiin kevät tai alkusyksy. Irtisanomisilmoituksessa tulee siis lukemaan tyyliin "Sinut on irtisanottu taloudellisin ja tuotannollisin perustein. Työsuhteesi päättyy 31.12.2011." Tästä en siis kuitenkaan saanut mitään paperia eikä mitään pyydetty allekirjoittamaan.

Kun minua ei nyt kerta irtisanottu niin voidaanko minua irtisanoa myöhemminkään? Eikö tulisi järjestää uudet YT-neuvottelut vaikka irtisanottavia ei siis olisikaan kuin yksi?

Töissä olen kyseisessä yrityksessä ollut nyt 3 vuotta, minulla on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus ja irtisanomisaikani on 1 kuukausi.

5

850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erasko

      On tuokin tapa ihan mahdollinen. Eikö ole parempi, että irtisanomisaika on 10 kuukautta kuin 1kk?
      Jos hommat ei miellytä niin itse voit kyllä lähteä pois pienemmällä irtisanomisajalla.

    • Maalaisjärkeä myös

      Niin siis ihan ok ja se että jos 1kk on sovittu irtisanomisajaksi niin tämä on hyvä näin.
      Ei tohon nyt voi muuta sanoa kun että etsi uusi työ ja lähe heti kun voit.
      Ei siinä sun sopimuksella tarvi kun kirjottaa se 1kk ennen irtisanomis ilmoitus.
      Tosin saathan sinä lomakorvaukset päälle joten kannattaa se venyttää loppuun asti jos sitä työtä ei muualta saa.

    • 3:t YT:t takana

      Nykyisin on tavallista, että YT-neuvotteluiden tuloksena irtisanotaan enintään xx hlöä ja irtisanomiset toteutetaan esim. vuoden loppuun mennessä.

      Ei kyllä kenenkään kannalta kiva, ei niiden jotka varmasti saavat jatkaa ja niiden, joiden työsuhde ehkä on katkolla ja joiden työsuhde todennäköisesti päättyy.

      Irtisanomiset pyritään tekemään mahdollisimman halvasti ja silloin lyhyimmillä irtisanomisajoilla olevat ihmiset ovat yleensä eniten vaarassa.

      Tietenkin vielä halvemmaksi tulee, jos ihmiset lähtevät itse ja se on työntekijällekin paras...irtisanomisen jälkeen voi työpaikan etsiminen olla hankalampaa.

      Jos tässä mitään positiivista voi löytää, niin sinulla on aikaa etsiä uusi duuni ja itse ainakin alkaisin etsimään hetimiten.

    • tiedoton ex-tieto

      Mulle kävi just noin 3 vuotta sitten, keväällä YT:eiden jälkeen todettiin: olet irtisanomisuhan alla, jatka töiden tekemistä niinkuin ennenkin, mahdolliset vähennykset toteutetaan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

      No, lokakuussa hain töitä kilpailijalta ja sain ihan ok työtarjouksen marraskuussa, tein työsopparin ja tiedustelin työnantajalta voisko ne nyt irtisanoa minut (jotta saisin 6kk is-ajan palkan, työsuhteeni oli kestänyt > 12 vuotta - tätä en tietty sanonu työnantajalle), niin tässä vaiheessa todettiin että irtisanominen on peruuntunut.

      Vähän harmitti ettei saanut 6kk fyrkkia, mutta ahdistava tilanne päättyi, aamulla kun meni töihin, niin aina odotti onkos tänään se päivä jolloin allekirjoitan paperin, että olen saanut tiedon irtisanomisestani tuotannollisin ja taloudellisin perustein.

      Uudessa työpaikassa esimieheni kertoi että hänelle tuli lähtö edellisestä paikasta YT:eiden jälkeen ja hänkin on tässä paikassa aika uusi, ollut vasta puolisen vuotta.

      Puolen vuoden päästä törmäsin huoltoasemalle entiseen esimieheeni ja hän kysyi minulta: onko teillä siellä YT:eitä (entisessä työpaikassani oli taas YT:eet päällä), totesin: jos on, niin sitten minulle ei ole kerrottu asiasta, nyt pitää minun pitää mennä, on nääs hommia tehtävänä

    • ny mul ajankohtane

      kyl tos ny jotain hämärää on.... kysypä liitost.... kyl kai noin voi toimia mutta kyllä pitää olla kirjallisena... tää ny tietty tulee myöhään mutta....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe