Voiko pomo määrätä loman ajankohdat?

Kesäloma?

Hei,

Minulle pomo sanoi, että jatkossa minun pitää pitää lomani touko-kesäkuussa.
4 viikkoa on aivan mahdotonta pitää yhteen, eli saisin pidettyä 2 2 viikkoa.

Minua jäi vähän vaivaamaan asia, että voiko pomo ilmoittaa, että minun tulee pitää aina lomani touko-kesäkuussa? Olen kaupan alalla töissä.

Omasta mielestani se on väärin.

63

9442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pomo määrää

      Tes: Työnantaja määrää loman alkamisajankohdan vuosilomalain mukaisesti.

      Vuosilomalaki: Vuosilomasta 24 arkipäivää on sijoitettava lomakaudelle (kesäloma). Muu osa lomasta (talviloma) on annettava viimeistään seuraavan lomakauden alkuun mennessä. Kesäloma ja talviloma on annettava yhdenjaksoisena, jollei työn käynnissä pitämiseksi ole välttämätöntä jakaa sitä osaa kesälomasta, joka ylittää 12 arkipäivää, pidettäväksi yhdessä tai useammassa osassa.

      Kysymys: Onko todella välttämätöntä jakaa loma osiksi?

    • Voi määrätä

      Kyllä se pomo voi määrätä. Kunhan vaan saat pitää sen lomakautena, eli touko - syyskuu.

      Ja voi myös määrätä, että pidettävä kahdessa osassa, jos työtilanne sitä vaatii.

      Väärin tai ei, mutta lain mukaan näin voidaan menetellä.

      • Kesäloma?

        Mutta eikö siellä myös sanota, että lomat pitää antaa tasapuolisesti?

        Ja pomoni vaatii lomia pidettävän jatkossa aina touko-kesäkuussa.
        Se ei mielestäni ole ihan tasapuolisuutta.


      • Ikuinen loma
        Kesäloma? kirjoitti:

        Mutta eikö siellä myös sanota, että lomat pitää antaa tasapuolisesti?

        Ja pomoni vaatii lomia pidettävän jatkossa aina touko-kesäkuussa.
        Se ei mielestäni ole ihan tasapuolisuutta.

        Jos työnantajallasi on useampi työntekiä, niin kai lomat pitäis kulkee vuoroperiaatteella, ei kai voi vaatia että henkilö on aina toukokuussa lomalla, toinen kesäkuussa, kolmas heinäkuussa ja neljäs elokuussa. Kai niitä pitäis pystyä vuorottelemaan. Loman pitäminen kahdessa osassa, jos työtilanne sitä vaatii. Työnantajan on kai esitettävä perusteltu syy miksi näin pitää tehdä. Kysy syytä menettelylle. Pyri kumminkin sopu ratkaisuun.


    • www.vuosilomaopas.fi

      Sun kannattais keskustella omasta tilanteestasi oman liittosi asiantuntijan kanssa. Silleen saat juuri sinua koskevat oikeat vastaukset. Jos et ole järjestäytynyt, niin tyydy tähän SAK:n vuosilomaoppaan tietoon:

      Työnantajan on noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa. Mahdollista vuorojärjestystä on sovellettava johdonmukaisesti kaikkiin, mikäli se työtehtävät ja työn järjestelyt huomioon ottaen on mahdollista. Tasapuolisuusvelvoitteen rikkomisesta voi aiheutua vahingonkorvausvelvollisuus. Jos peruste on syrjivä, yhdenvertaisuuslain (21/2004) mukainen hyvityskin voi tulla kysymykseen. Työnjohto- ja tulkintaetuoikeudesta kuitenkin johtuu, että työnantajan tulkinnanvaraistakin määräystä on noudatettava, kunnes asia on oikeudellisesti ratkaistu.

      Vuosiloman yhdenjaksoisuus

      Loma on annettava yhdenjaksoisena. Työnantaja voi kuitenkin jakaa 12 arkipäivää ylittävän osan kesälomasta pidettäväksi yhdessä tai useammassa osassa, jos jakaminen on työn käynnissä pitämiseksi välttämätöntä.

      Kausiluonteinen työ ja vuosiloma

      Kausiluontoisessakin työssä loman jakaminen edellyttää yleensä työntekijän suostumusta. Työ on ensi sijassa pyrittävä pitämään käynnissä muulla tavalla, esimerkiksi porrastamalla vuosilomat, käyttämällä sijaistyövoimaa tai muilla vastaavilla keinoilla. Jakamisen perusteeksi ei riitä pelkästään se, että lomakausi on yrityksen tuotteiden parasta menekkiaikaa. (TN 1269-91 ja TN 1337–96.)
      http://www.vuosilomaopas.fi/

    • oiuytrsdfghjkmnbvc

      meillä yks ukko saa pitää lomansa aina heinäkuussa, kukaan muu ei saa silloin olla lomalla kun herra makaa kotonaan

    • EX

      Eläkeläisopettajana kerron, että työnantaja määräsi kaikki loma-ajat. Ehdottomasti olisin halunnut vaikuttaa lomien ajankohtaan, mutta ei ollut mahdollista.

      • Janis Petke

        Niinhän se on opettajilla on kolme syytä olla opettajana kesä heinä ja elokuu jotka on paikallisia lomakuukausia.


      • pakollinen

        Eipä ole kokemusta kun olen kesät ala-asteen opettajana ja talvet sisävesilaivan kapteenina....


      • hiiiohoiiiii
        pakollinen kirjoitti:

        Eipä ole kokemusta kun olen kesät ala-asteen opettajana ja talvet sisävesilaivan kapteenina....

        okeii,hyvin vissiiin kulkee sisävesilaivat nykyään jään päällä...


    • tiedä asemasi

      Pomosi on jumalasi, siitä kannattaa lähteä liikkeelle. Teet mitä hän sanoo ja määrää, tarvittaessa vaikka nuolet kengänpohjat jos käsky käy.

      • pidä tunkkis

        Vai nuolen kengänpohjat. Se on kuule käräjäsalin ovet avoinna silloin.!


      • työnantaja....

        Idiootti!! tuolla menetelmällä työntekijän vaihtuvuus% olisi aika suuri!!


      • pakollinen
        pidä tunkkis kirjoitti:

        Vai nuolen kengänpohjat. Se on kuule käräjäsalin ovet avoinna silloin.!

        Joo ei ainakaan ulkokengän pohjaa kannata mennä nuolemaan, tiedä minkä pöpön saa!


    • mk

      Itse aikoinani yhdessä firmassa tuli erimielisyyksiä koska loma pidettään niin sanoin että pidän lomani samaan aikaa kun on puolisollani niin pomo sanoi ettei ole mitään merkitystä niin sanoin ettätästä pidän kiinni sopi tai ei. Liikaa kun määräillään koska lomat pidetään niin silloin pitää myös lopettaa työntekijän muu joustaminen ja niin edelleen.

      • pakollinen

        Sama juttu. Sanoin myös pomolle suorat sanat, että pidän lomani silloin kun haluan! Ai toimiiko se? Kyllä ja hyvin! Nyt on lomaa ollut jo monta vuotta, eikä työt ole lomaa häiritsemässä.
        PS. kun en laittanut nimimerkkiä viestiini niin tuli ilmoitus, että nimimerkki on "pakollinen"! Ihan hyvä nimimerkki se on, en valita mutta kyrsiihän se kun nimimerkkikin määrätään mitä pitää käyttää!!! Ja noi laskutehtävät sais olla helpompia! Joutuu käyttämään laskutikkua aina kun sormet ei riitä!


    • mk

      Jos olet vaikka tilannut matkan johonkin ja et saa lomaa niin työnantaja maksaa lomamatkan jos se peruuntuu sen takia että et saa lomaa siihen ajankohtaa.
      Täällä oli kanssa yksi henkilö joak ei saanut monee vuoteen lomaa silloin kun halusi niin se hoitui sillä että tilasi lomamatkan ja jos ruvettiin kiukuttelemaan loman ajankohdata niin vaatimus oli että jos lomaa ei tipu niin sitten työnantaja maksaa peruuntuneen matkan niin rupesi lomat pyörimään haluttuun ajankohtaan.

      • KOmukalle

        Siis, jos esim. sairaalan kaikki hoitajat tilaa lomansa heinäkuuksi, sairaanhoitopiiri maksaa niiden lomat jotka on silloin töissä ..hahahaa
        Miltä planeetalta sä olet ?


      • Meneeköhän ihan noin

        Saattaa olla että tuolla asenteella on aika nuoleesti entinen työntekijä firmassa kuin toisessa. Ei kai noi työnantajat pidä firmoja piruuttaan pystyssä ja torperoidakseen muiden lomia? Meikäläinen tilaa tuolla filosofialla jenkkilän pään turistilennätyksistä matkan kuuhun ens suveksi ja sinä meinaat että mun työnantaja maksaa kiukuttelematta viulut jos olen närästynyt kun en retkelle pääsekkään toivomanani ajankohtana? Hei herää nyt ajoissa. Työtä tehdään hengen pitimiksi ja yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseksi, ei sen vuoksi että ollaan lomalla. Et viittis laittaa sen työnantajasi nimee julki, ajatusmalliasi hyödyntäen saatan olla piankin työtoverisi.
        Kyllähän lomat rullaa jos on keskustelukykyinen ja ainahan on mahdollista vaihtaa työnantajaa jos tuo vittuilee lomien suhteen, mutta eiköhän noi lomamatkat ole vielä omasta pussukasta maksettavaa huvia.


      • Pöljzxcvbnm,

        Puhut LÄPIÄpäähäsi !! Mikään eikä kukaan pakota työnantajaa maksamaan Sinun lomamatkojasi, ensin sovit lomasi,sitten vasta tilaat matkasi, näin on.

        Ensimmäinen vastaaja jo sanoi mikä on pelin henki TYÖAIKALAIN mukaan.

        Sitten on eri asia mitä on paikallisesti sovittu, esim: työehdoissa-sopimuksissa.


      • mk
        KOmukalle kirjoitti:

        Siis, jos esim. sairaalan kaikki hoitajat tilaa lomansa heinäkuuksi, sairaanhoitopiiri maksaa niiden lomat jotka on silloin töissä ..hahahaa
        Miltä planeetalta sä olet ?

        Mutta sairaalassa kysttään kyllä tekijöiden mielipise ja jos mahdollista joku haluaa pitää loman pätkissä ja niin edelleen ja lomamatka on yleensä 1-2 viikkoa. Nyt oli kysymys siitä että tekijältä eikysytty mitään vaan ilmoitettiin että loma pidetään silloin kun pomo määrää jase ei toimi. Saraaloissa ja muissa semmoisissa laitoksissa joka pitää olla käynnissä aina niin on kiertävä lomasysteemi eli toukokuun ja elokuun välillä kun syyskuu on jätetty pois loma-ajasta jos monta vuotta sitten. Itse olen ainakin sellaisessa pikassa toissä missä kysytään tekijän mielipide ja sitä varten on kesätyntekijät jotka paikkavat lomalla olijat.


      • mk
        Pöljzxcvbnm, kirjoitti:

        Puhut LÄPIÄpäähäsi !! Mikään eikä kukaan pakota työnantajaa maksamaan Sinun lomamatkojasi, ensin sovit lomasi,sitten vasta tilaat matkasi, näin on.

        Ensimmäinen vastaaja jo sanoi mikä on pelin henki TYÖAIKALAIN mukaan.

        Sitten on eri asia mitä on paikallisesti sovittu, esim: työehdoissa-sopimuksissa.

        Kyll ä seon niin jos lomakautena oelt hyvissä ajoin ilmoittanut että olet varannut matkan siihen ja siihen aikaan ja ei myönnetä lomaa toivomuksesta huolimatta niin silloin työnantaja on velvollinen korvaamaan kulut.


      • pakollinen
        mk kirjoitti:

        Mutta sairaalassa kysttään kyllä tekijöiden mielipise ja jos mahdollista joku haluaa pitää loman pätkissä ja niin edelleen ja lomamatka on yleensä 1-2 viikkoa. Nyt oli kysymys siitä että tekijältä eikysytty mitään vaan ilmoitettiin että loma pidetään silloin kun pomo määrää jase ei toimi. Saraaloissa ja muissa semmoisissa laitoksissa joka pitää olla käynnissä aina niin on kiertävä lomasysteemi eli toukokuun ja elokuun välillä kun syyskuu on jätetty pois loma-ajasta jos monta vuotta sitten. Itse olen ainakin sellaisessa pikassa toissä missä kysytään tekijän mielipide ja sitä varten on kesätyntekijät jotka paikkavat lomalla olijat.

        Joo kyllä mielipise täytyy kysyä jokaiselta jolla sellainen on ja sairaaloissa se melkein kaikilla on. Kerran lomallani sahasin kirveellä jalkaani ja menin sairaalaan paikkuuttamaan kesätyöntekijällä itseni (lomalla olijan).


      • hyviä juttuja
        mk kirjoitti:

        Kyll ä seon niin jos lomakautena oelt hyvissä ajoin ilmoittanut että olet varannut matkan siihen ja siihen aikaan ja ei myönnetä lomaa toivomuksesta huolimatta niin silloin työnantaja on velvollinen korvaamaan kulut.

        Ei todellakaan mene noin tuo asia. Ihme mistä olet saanut tuon käsityksen. Tietysti jos työnantaja hyvän hyvyyttään suostuu tuohon, niin asia on ok, mutta ei sen todellakaan ole pakko.


      • Anonyymi

        Mikäli työnantajan kanssa ensin on sovittu loma esimerkiksi Heinäkuulle, ja ennen juhannusta tulee työnantajalta tieto, että voit aloittaa lomasi vasta elokuun alusta tms.
        Ja olit uskossa että loma alkaa kuten ensin oli sovittu, varannut ja maksanut esim matkan, majoitusta whatewer, jota siis et voi käyttää hyödyksesi, kun oletkin koko Heinäkuun töissä.
        On semmoinen sääntö, että 2 viikkoa ennen oletetun loman alkua, ehdoton takaraja- työnantaja voi perustellusta syystä siirtää lomaa myöhemmin pidettäväksi.
        Tarkistakaa vuosilomalaki. Niin jos ei tiedä 2 viikkoa ennen, miten ne työt järjestelee, vaan vatuloi, niin sitten on valmis maksamaan pettyneen vannabelomalaisen jo maksamat lomajutut- en usko että kovin monen työntekijän kohdalla yksi työnantaja testailee.

        Muutoin, normaalioloissa, työnantaja kun maksaa sen loman, hänellä on aina direktio, milloin se pidetään- kunhan sen saa pitää vähintään 2 vko, ja loput vaikka useammassa jaksossa. Ja lomakauden aikana.
        Mistä tämä käsitys sikisee, että työntekijän markkinat tämmöisessä on, että häh niin varaa summassa matkan, ja ilmoittaa sen pomolle? Ensin kyllä se pomo ilmoittaa, kunhan ajoissa ilmoittaa!
        En itsekään pidä että myöhässä ilmoitettaisiin. Tuskin jäisin extempore-lomille. Kuukausi, normitapaus. Hätätilakäytäntö 2 vko se ilmoituskäytäntö, kumpikin pilkullee lain mukaan. (Mutta: ei näin, ainiinsovittiin. Ai ensiviikollako minä lupasin alkamaan? Ja koko lomanko? Ehei, ei se käy... täs tapaukses paukkuu tuomioistuimen ovi)


    • 6+5

      Kuka teillä on POMO työpaikalla? Ja kuka on duunari? Kuka ajattelee työnantajan parasta? Ja kuka tekee töitä työnantajalle? Näitäkö mietit, niin vastaus tulee ihan itsekseen mieleen eikä tartte tulla tänne ruikuttamaan!

      • pakollinen

        Kyllä se kannattaa selvittää kuka on pomo! Ihmisen elimetkin alkoivat kerran väittelemään kuka on pomo. Aivot sanoi olevansa pomo, koska ne määrää asioista. Vatsakin väitti olevansa, koska se ruokkii elimistön. Samoin sydän jne. Sitten paska puuttui väittelyyn ja sanoi olevansa pomo. Kaikki ratkesivat nauramaan! Paska suuttui tästä eikä tullut kahteen viikkoon. Aivot jyskyttivät ja niitä särki, sydän hakkasi haljetakseen, vatsa oli sekaisin ja siihen koski jne. Sitten kaikki sanoivat yhteen ääneen, että "antaa paskan olla pomo"! Siitä lähtien on kuka tahansa paska saanut olla pomo.


    • rt,h

      Soini laittaa nämäkin asiat kuntoon....

    • lara-015

      Miksi se on väärin? Jos kaikki lähtevät lomaalle yhtä aika sitte kuka tulee töihiin?
      Minusta pomo voi määrä loman tai suljettaa yritys jos kaikki lähtevät.

    • Joustoa kaikilta

      Työnantajalla (pomolla) on velvollisuus kuulla työntekijää lomatoiveissa, mutta loma-ajankohdan työnantaja (pomo) voi määrätä. Se vaan ei ainakaan työilmapiiriä kovin nosta, mutta joissakin työpaikoissa voi olla tarpeen.

      Työnantaja ei todellakaan ole velvollinen korvaamaan peruuntunutta lomamatkaa, jos matka on varattu sopimatta matkan ajankohdasta työnantajan kanssa. Myöskään sillä puolison loma-ajalla ei ole merkitystä työnantajalle. Ei ole mikään peruste saada kesälomaa aina heinäkuussa, koska puolisolla on silloin loma.

      Hyvässä työpaikassa loma-ajat saadaan kyllä neuvoteltua ja sovittua ilman riitoja. Työntekijöiden on vaan hyvä muistaa, että työnantaja ei aina voi olla se joka joustaa, myös työntekijät voivat joustaa tilanteiden niin vaatiessa. Sillä systeemillä ilmapiiri pysyy reiluna ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.

      • mk

        Itse en halua pitää lomaani heinakuussa kun muut ovat lomalla koska kaikki paikat täynnä turisteja paitsi oma mökki ja töissäkin on rauhallista kun muut ovat lomalla ja olet silloin töissä niin pääsee helpommalla.


      • pakollinen
        mk kirjoitti:

        Itse en halua pitää lomaani heinakuussa kun muut ovat lomalla koska kaikki paikat täynnä turisteja paitsi oma mökki ja töissäkin on rauhallista kun muut ovat lomalla ja olet silloin töissä niin pääsee helpommalla.

        ....ja pomokin saattaa olla lomalla JEEEE!!!!


    • Kyllä voi.

      Pomolla on tällainen oikeus ollut jo hamasta historiasta asti. Kesäloma kuukaudet ovat,touko-syyskuu. Tervetuloa työelämään!

    • Nuori nainen

      Valitettavasti pomo saa määrät juu. Mutta reilua olisi tosiaan vuorottelu, ettei yhden tarvitse aina pitää lomaa toukokuussa tms. Jos tiedetään jo valmiiksi, että loma pitää jakaa useampaan osaan, miksei työnantajasi määrää sinulle 2 viikkoa toukokuussa ja toiset 2 vaikka heinäkuussa? Ja sitten taas joku toinen työntekijä tekisi samalla tavalla, jolloin työt pysyvät aina käynnissä ja jokainen saa lomaa tasapuolisesti. Suosittelen pistämään sopuisasti vähän vastaan työnantajalle. Ei tuo ole reilua eikä edusta hyvää henkilöstöjohtamista.

    • Lomat Rules

      Meillä kuljetusalalla lomat pyörii kiertävällä systeemillä ja kaikki lomat ja pekkaset olen saanut pitää yhtäjaksoisena

      • pakollinen

        Se on vähän niinku auton pyörä sitten, sekin pyörii...


    • semmotista

      Kannattaa laittaa perseet penkkiin, ja AY-liike asialle.

      Saadaan sinunkin työpaikkasi kiinalaisille.

    • lomankierto

      sanot sille työnantajalle että painu vittuun jos noin pitää tehdä ja tokase vielä perään että oon heinäkuun sairaslomalla :)

    • Palkanmakasja

      Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Näin myös työnantajapuolelta katsottuna.

    • tuu nari

      Työnantaja määrää lomakohdan. Mutta alle 2 viikkoa ennen loman alkamista lomaa ei voi siirtää noin vaan, työntekijältä pitää olla hyväksyntä siirtoon. Eli kaukomatkan Thaimaahan pitää varata alle 2 viikkoa ennen loman alkamista jos haluaa olla varma ;-)

      Tässä voi olla liittokohtaisia säätöjä mene ja tiedä mutta tolla olen pärjännyt vajaa 20 vuotta työelämässä.

      Tosiaan pelin henki on että työnantajalla on veto-oikeus lomien alkamiseen mutta tottakai neuvotellen ja tasapuolisesti määrätään.

      • let's go

        Tollasta kahden viikon peruutussääntöä ei ole. Se on yleinen väärinkäsitys. Kaksi viikkoa on ehdoton minimiaika loman ajankodan ilmoitukselle ennen loman alkua. Jo sovitun loman peruminen aikaansaa korvausvelvollisuuden varatuista matkoista. Ei ole merkitystä onko loman ajankohta ilmoitettu/sovittu kuukausi vai vuosi etukäteen.


    • bigboss1

      No voi per..le eikös se 2 2 ole NELJÄ VIIKKOA toukokuun lopusta 2viikkoo,ja kesäkuun alusta 2viikkoo. Pomohan se saatana määrää millon sä olet lomalla.

    • Konkari-duunari

      Vanhaan hyvään aikaan oli raksalla aina heinäkuu lomakuukausi. Pomot ja työmiehet olivat kaikki lomalla yhtäaikaa. Kaikki toimi hienosti ja oli kiva taas palata töihin parhaana kesäaikana vietetyn loman jälkeen. Nyt kun ollaan hyvää vauhtia palaamassa orjakauteen takaisin, niin lomat jää pitämättä ja jos niitä joku sattuu saamaan niin pidetään ne joskus talvella, eli sitten kun pomo määrää! Tämäkö työhyvinvoinnin edistämistä?? Kaikki menee nykyään päin V.....a! Ei ihme jos työssä ei enää viihdytä.

    • 30v työelämässä

      Meillä on lomat aina soviteltu työtovereiden kesken. Tietty määrä henkilökuntaa pitää olla aina paikalla, mutta muuten on vapaus valita. Eikö pomosi tosiaan esittänyt mitään perusteluja, vaikka ilmoitti jo seuraavankin lomasi? Kannattaa silti kysyä ensin pomolta ja sitten vasta ammattiyhdistykseltä. Saat muuten hankalan maineen.

    • Tuskastuneen akka

      eipä toimi isossakaan firmassa lomien vuorottelu. Yksi, perireiän nuolija, saa pitää lomat vaimonsa kanssa samaan aikaan, me joustamme, koska mieheni on työpaikkansa silmätikku.
      Näin ollen , ja täysin muuta perustetta vailla, olemme pitäneet lomamme aina kesäkuun alusta kesäkuun loppuun, toinen vaihtoehto on ollut pitää loma syyskuussa.
      Firmassa on 64 työntekijää samaa hommaa takomassa.
      Kolmen punaisen pallon hälytyskeskuksessa töissä, sieltä oliskin kertomus jos toinenkin työnantajan pikkupomon narsististista otteista työpaikalla ja alunperin armeijan luti kun on ollut, samasta SAINT-nuolemismeiningistä, kuin kapiaisten muijille on tuttu.
      Joten vilautanpa tuota SAK:n lomaopasta, että meidänkin perhe pääsee nauttimaan yhdenvertaisuuslaista, korvauksista ym. herkuista, SAK: n alaisena kun ollaan oltu jo kohta kolme vuosikymmentä.

      Ei kun huomenna postitan tän sen pomolle...

      • pakollinen

        On siellä firmassa aikamoinen pauke kun 64 ihmistä takoo samaa hommaa!!!!


    • Kokemusta samasta on

      Entinen työantajani pyöritti pientä firmaa ja sijoitti aina kesälomani alkukesään.
      Itse piti lomaa heinä-elokuussa. Kolmannen vuoden jälkeen kun kesäloma määrättiin toukokuussa alkavaksi ja juhannuksen jälkeen piti palata töihin, alkoi kypsyttää.

      Pidin kesälomani työnantajan määräyksen mukaan ja lomalta tullessani sanoin itseni irti ja työskentelin vielä yhden kuukauden,Syyksi irtisanomiseen kerroin, että haluan katsoa, miten sinä viihdyt töissäsi kesähelteillä.

      Lomat oli jaettu ja pomo jäi siltä kesältä ilman kesälomaa. Kun pomo vittuili vieressä, sanoin aina että menen lakisääteiselle 59 minuutin paskatauolle. Kyllä suoli toimi kreippaasti ja tuli paskalla istuttua useemman kerran.

      Kesä oli hieno, laitoin postikortin ex-pomolle lapista ja kerroin siinä, että kivat kelit ja muista lakisääteinen paskataukosi.

    • mä vaan

      mie olen ol töis jo 10 v ja saan pitää 2 viikkooa ja muut päivät miten haluan kuhan sovin niistä, ei ole ku keskustelun aihe, ja sovittelun.

    • Väinö kesäpoika

      Itsekkin olen joutunut kiusalliseen tilanteeseen pienessä perhe yrityksessä. Pomo määräsi minut pitämään kesälomani elokuussa. Joten heinäkuussa olen kolmestaan töissä omistajapariskunnan kanssa. Ajankohta minulle ihan hyvä. Arveluttaa vai pariskunnan kaksimieliset vitsit.

      • olen itseni pomo

        Mulle ei määrää pomot koska pidän, saan pitää niin lomia, sapattivapaita, taikka ryyppyvapaita koska huvittaa,
        palkka on vaaan ero asia


    • Loppu kumartelu!!

      Jos ei muuta,niin kunnon KUUKAUDEN sairasloma vaan :-))

      • hr manager

        Voi olla, että kun palaat sairaslomalta, ei tarvi enää tulla töhin. Syyksi tietenkin laitetaan sellainen joka menee vaikka raastuvassa läpi. Kyllä työnantaja aina voiton vie "sairastelijoista". Näin on ollut, ja näin on oleva.


      • Saat kumarrella

        selkäs kipeeksi asti omaan piikkiisi, talinisti:)19


    • ..........

      Minä pidä kesäloman silloin kun huvittaa, eli heinäkuussa.

    • roponen 12

      MInulla lomat aina kesäkuussa, pomo heinä-elokuun. Yritti kyllä, että jos pitäisin jo toukokuussa,hah. Valittaa aina sitten jos sattunu lomaikanaan olemaan kylmä, et eihän se ole kesäloma jos lämpötila on 10 asteessa...aivan, no pomo sitten, no sinähän et edes ota aurinkoa ni sehän on ihan sama milloin lomasi pidät...
      No erittäin iso plussa asiassa on, että 2 kuukautta saan olla töissä ilman pomoa!! Vain kesätyöntekijä ja minä. Silloin ei tarvitse tehdä ylitöitä "talkoo hengellä" yms. niskaan huohotusta.

    • kjkj

      Pomot määrää tai työt määrää. virkaehtosopimus määrää, kaikki määrää

    • jvjvjv

      kysyjän ikä? työnantaja saa pilkkoa loman! mitä väliä sillä on koska sen loman pitää! loma on aina loma.itse olen jo monet vuodet pitänyt toukokuussa ,ei ole kaikki lomakohteet ihmisiä täynä. miksi yleensä se heinäkuu on niin tärkeä.
      tehkää diili työnantajan kanssa jos loma on toukokuussa tai lomakauden ulkopuollella niin 1päivä per viikko lisää lomaa se on toiminut itselläni jo 25 vuotta 6 eri työnantajaa! jos matkustelet niin matkat ovat paljon halvempia.
      huom: 2 kouluikäistä lasta! (asioita pystyy muokkaamaan ja pitää myös)

      • Kesäloma?

        Hei,

        Olen jo lähes 30. Olen opiskellut ja tehnyt töitä aina koko kesän. Haluaisin pitää lomani elokuussa, mutta se vaihtoehto on minulta poistettu jo aikoja sitten. Minulla ei siis ole mitään mahdollisuutta pitää lomaa 4 viikko putkeen (minulla ei ole tuuraajaa). Tänä vuonna lomani on viikko toukokuussa, 2 viikkoa kesäkuussa ja 1 viikko heinäkuussa.

        Työni on sen verran sressaavaa, että haluaisin pitää todellakin ainakin tuon 2 2 viikkoa.

        Ei se minusta lomalta tunnu tuo yksi viikko. Kun olet juuri päässyt irti töistä niin sitten jo pitää palata! Olen aina joustanut töissä. Perunut tapaamisiani vapaa-ajalla, kun minua on tarvittu töissä. Tehnyt ylitöitä ympäri vuoden. Nyt vaan alkaa riittämään kun lomatkin yritetään pilkkoa 5 osaan ja todellakin haluaisin pitää lomani kesällä!!

        Sitä tiedustelin, että voiko pomo todella päättää, että lopun elämäni tässä työpaikassa minun pitää pitää lomani touko-kesäkuussa?

        Surulliselta näyttää...


      • liity liittoon
        Kesäloma? kirjoitti:

        Hei,

        Olen jo lähes 30. Olen opiskellut ja tehnyt töitä aina koko kesän. Haluaisin pitää lomani elokuussa, mutta se vaihtoehto on minulta poistettu jo aikoja sitten. Minulla ei siis ole mitään mahdollisuutta pitää lomaa 4 viikko putkeen (minulla ei ole tuuraajaa). Tänä vuonna lomani on viikko toukokuussa, 2 viikkoa kesäkuussa ja 1 viikko heinäkuussa.

        Työni on sen verran sressaavaa, että haluaisin pitää todellakin ainakin tuon 2 2 viikkoa.

        Ei se minusta lomalta tunnu tuo yksi viikko. Kun olet juuri päässyt irti töistä niin sitten jo pitää palata! Olen aina joustanut töissä. Perunut tapaamisiani vapaa-ajalla, kun minua on tarvittu töissä. Tehnyt ylitöitä ympäri vuoden. Nyt vaan alkaa riittämään kun lomatkin yritetään pilkkoa 5 osaan ja todellakin haluaisin pitää lomani kesällä!!

        Sitä tiedustelin, että voiko pomo todella päättää, että lopun elämäni tässä työpaikassa minun pitää pitää lomani touko-kesäkuussa?

        Surulliselta näyttää...

        Ota selvää oikeuksistasi. Liity liittoon. Liiton asiantuntijoiden avulla voit saada edes osan noista epäkohdista korjaantumaan. Ja rupea etsimään itsellesi uutta parempaa työpaikkaa.


    • Asia on niin että työnantaja voi määrätä loman ajankohdan lomajakson aikana parhaimaakseen näkemään ajankohtaan pitää olla loma-ajat näkyvissä huuhtikuun loppuun menessä

    • voiko pomo ilmoitta

      pystyy siirtämään lomaasi ainoastaan kaksi viikkoa eteen tai taaksepäin merkitsemästäsi loma-ajasta

    • Anonyymi

      Työpaikan sisällä pitää olla yhdenvertaisuus lomien suhteen muiden työntekijöiden kanssa, ei voi olla niin että osa firman työntekijöistä on toukokuussa tai syyskuussa " kesä"lomalla ja osa saa kesä-heinä-elokuussa pitää lomansa. Tällainen työnantaja syyllistyy syrjintään ja voi joutua siitä edesvastuuseen jos ei korjaa tilannetta. Surkea on työnantaja jos ei palkitse hyviä työntekijöitä kunnon lomakuukausilla vaan tyrkkää touko tai syyskuussa lomille. Kesätyöntekijät ovat sitä varten. Jos joustatte niin oletuksena on myös se että työnantaja joustaa. Kaikkea ei tarvitse niellä.

    • Anonyymi

      Joskus aikoinaan kun multa ei kysytty loma-ajastamitään ja taululle oli ilmestynyt lomalista että toukokuun alusta lomille niin otin samantien loparit.

      Eikä ole kaduttanut, lupasivat vielä lisää liksaa jos olisin jäänyt mutta en jäänyt.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe