Sukulaisten haukkuminen

Liika_on_liikaa

Kuinka paljon on puolisolta kestettävä sukulaisten / sukulaisen haukkumista?
Itsellä alkaa oleen mitta todella täynnä.
Eli vaimo siis haukkuu siskoa, ei kestä häntä persoonana, mitään ihmeellistä heidän välillään ei ole tapahtunut. Vaimo on ulkomaalainen niin tämä vaikuttaa hieman hänen ymmärtämiseen muiden ihmisten käyttäytymistä. Selittäminen ei auta, yritetty on.

Ja tästä tulee riitaa, koska itse en jaksa kuunnella ainaista haukkumista ja halveksimista, ovathan kuitenkin mun sukulaisia. Nähdään harvoin sitäpaitsi, mutta haukkumista tulee ilman näkemistäkin, jos vaikka mainitsen siskon tai puhun sen kaa puhelimessa.

Haluun kuulla muiden kokemuksia ja mielipiteitä lähinnä.

22

2038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro lisää

      Onko vaimosi jotenkin kateellinen? Onko siskollasi siis vaikka jotain enemmän kuin vaimollasi? Haukkumista ei tarvitse kuunnella. Sano se, älä selittele.

    • Liika_on_liikaa

      Siskolla on lapsia, meillä ei, suunnitelmissa on myöhemmin kyllä.
      Voi olla kateellinenkin, mutta oli syy mikä tahansa, olen alkanut saamaan tarpeeks tuosta haukkumisesta, ja siitä riitelystä mitä siitä seuraa. Eri asia olisi jos nähtäis siskoa useesti, mutta kun ei nähdä kun muutama hassu kerta vuodessa.

      Monta kertaa oon asiasta sanonut jo,mutta ei tunnu uskovan.

    • Äähh..luonnollista

      Naiset haluavat omistaa mihensä. Äiti omistaa poikansa, sisko veljensä, vaimo aviomiehensä. Se on luonnollista. Siksi miniä ei voi sietää anoppiaan ja kälyään. Kyse on oikeudesta mieheen. Nainen pelkää jonkun kajoavan omaisuuteensa. Vain vaimo saa vaikuttaa miehen ajatteluun, mielipiteisiin ja ajankäyttöön.

      Sivistyksen ja aikuisuuden mitta on, paljonko ihminen voi vastustaa eläimellisiä vaistojaan. Eihän kukaan aikuinen ihminen toimi pelkän vaiston, tunteen ja impulssin varassa.

      Paitis tietnkin nainen.

    • Liika_on_liikaa

      Mutta kerroppa, miksi toisen täytyy kestää tuollaista *askaa, jos toinen ei tee vastaavanlailla?
      Tottakai vaimon sukulaiset ei asu täällä, mutta eipä tulisi mieleen alkaa haukkumaan, ainakaan jatkuvasti vaikka asuttaisiin samassa maassa.

      En tätä ennenkään ole tehnyt aikasemmisssa suhteissa, niin tuskinpa.

      • ................

        Tuli mieleen, että onko siskosi jotenkin loukannut häntä ja se on jäänyt kaihertamaan? Vai kerrotko liikaa yksityisasioitanne siskollesi, esim. parisuhdeasioitanne? Kuulostaa aika erikoiselta, että hän tosiaan moittii siskoasi vaikka näkee niin harvoin. Yleensähän sitä ajatellaan, että poissa silmistä, poissa mielestä. Ehkä sinun kannattaisi kysyä ihan suoraan naiseltasi, että miksi hän ei pidä siskostasi ja mitä sikosi on tehnyt.


      • Liika_on_liikaa
        ................ kirjoitti:

        Tuli mieleen, että onko siskosi jotenkin loukannut häntä ja se on jäänyt kaihertamaan? Vai kerrotko liikaa yksityisasioitanne siskollesi, esim. parisuhdeasioitanne? Kuulostaa aika erikoiselta, että hän tosiaan moittii siskoasi vaikka näkee niin harvoin. Yleensähän sitä ajatellaan, että poissa silmistä, poissa mielestä. Ehkä sinun kannattaisi kysyä ihan suoraan naiseltasi, että miksi hän ei pidä siskostasi ja mitä sikosi on tehnyt.

        Olen kysynyt ja mitään ei ole tapahtunut. Tai noh, sisko on perustyly suomalainen, ei sen kummempaa, mitään erikoisen tylympää kohtelua vaimo ei ole saanut muihin verrattuna, kutsuvat kylään yms..Mitään riitaa, haukkumisia tms ei ole tapahtunut, enkä kerro meidän parisuhde asioita. Viime vuonna nähtiin ehkä 4 kertaa.

        Vaimo ei vaan tule toimeen siskon kanssa. Se on fakta, sama asia tapahtui yhden kaverin kanssa nimittäin.

        Poissa silmistä, poissa mielestä ei oikeen toimi tässä. Vaan tuota haukkumiseta tulee silti. Melkein joka kerta, jos mainitsen siskon jossain yhteydessä, tulee heti kommenttia. Niinpä olen alkanut välttää mainitsemasta ollenkaan.

        Juuri tuli esille yksi asia, mistä aikaisemminkin puhuttu, eli lapsen hankkiminen.
        Vaimoni stressaa tästä valmiiksi, ja arvatkaapa miksi?
        Koska sen jälkeen luultavasti joutuisi näkemään mun sukulaisia vähän useammin!!! Ei synnytys, raskauspelko yms.
        Sama koskee vanhempia, kerran kuukaudessa on kuulemma maksimi, muuten se "stressaa" liikaa. Nyt ollaan nähty ehkä sen kerran kuukaudessa, silloinkin 2-3tuntia maksimi.
        Tähän syytä yritin kysyä, että miksi se stressaa niin paljon,määrä on kuitenkin vähäinen, ei osaa sanoa kuulemma.

        Itsellä lähtee kyllä lapsenteko halut tuossa, jos homma menee siihen että joutuu rajoittamaan käyntiä sukulaisilla tms. tai kieltää lapselta siellä käynti koska "äiti ei tykkää". Lapsi aika varmasti automaattisesti lisää tuota, ihan senkin takia että joskus tarvii lapsenvahtia.

        Ja siihen päälle vielä siskon haukkumiset, kaikkien sanomisten analysointi ("se tarkoitti varmasti tätä yms."), niin alkaa oleen hermo aika koetuksella ja kohta avioeropaperit hakusessa, en koko elämää jaksa elää moisessa tilanteessa.
        Kaikennäköisiä kompromisseja , kuten harvoin näkeminen yms ollaan kokeiltu, ja aina sama juttu kun pitää mennä käymään. Ennen tai jälkeen kauhea valitus ja haukkuminen.

        Vaimon mukaan "your sister is a stupid bitch". ei sen kummosempaa.


    • eri tavat heillä..

      Joo..Itse hain tuollaisen Thaikun Thaimaasta ja ensi alkuun oli niin mairee ja hymyilevä, mutta kun menin hurmoksissani naimisiin sen kanssa, alkoi
      melkein heti mun sukulaisten haukkumiset..
      Kun hän on niin hymyilevä (tekohymyä suurelta osin), niin sukulaistenkin olisi pitänyt olla yhtä hymyä, joo.
      Ainoa syy haukkumisiinsa oli, että kun me suomalaiset ei olla sellaista näyttelijäkansaa, että jaksettais tuollaista roolia vetää.
      Aikani katselin sitä marmatiusta päivästä toiseen ja panin meneen takaisin kotimaahansa.
      Onneksi en penskaa alkanut tekeen, vaikka ruinasi sitäkin.
      Asiassa oli se hyvä puoli, että osaan arvostaa tässä nykyisessä suomalaisessa kumppanissani nyt asioita, joita ei ennen tarvinnut edes miettiä.

    • Mausteinen

      ap:lle miksi, et vieraile yksin sukulaisten luona?! Ja soita siskollesi silloin kuin on asia ja vaimo ei ole läsnä.
      Luultavasti vaimosi on huomannut, että sun sukulaiset suhtautuu häneen kuin vieraseen ihmiseen ja hän tuntee olevansa ulkopuolinen.

    • Liika_on_liikaa

      Vierailenkin joskus, mutta mun mielestä ainakin on hieman noloa olla joka kerta ilman vaimoa käymässä. Ymmärrän, jos pitää olla joka viikko tai muutamat kerrat kuukaudessa sukujuhlissa, tekemisissä kyseisen henkilön kanssa ym. Toleranssia pitäisi olla aikuisella ihmisellä, jos tämä on muutamat kerrat vuodessa!!!

      Vieraassa maassa tuntee itsensä varmasti ulkopuoliseks kyllä. mutta ei ne kaikki asiat sillä selity. Ja se että hän suorastaan vihaa ja halveksii siskoa on käsittämätöntä. Oon sanonut että, ok, ei tarvitse pitää siskosta, se on luonnollista, jotkut ei sovi yhteen, mutta kuitenkin rajansa kaikella.

      Sisko ei ole ainoa jonka kohdalle tämä kävi, vaan kävipä myös oman maanmiehen (naisen) kanssa sama juttu. Nyt eivät ole missään tekemisissä keskenään.

      Mietin vaan, jaksanko koko loppuelämäni tommosta pelleilyä. Ei ole kyllä ainoa ongelma.

    • Tai sitten ei

      Taisitpa vastata jo itse omaan kysymykseesi. Jos sisko on "perustyly", jota suomalainenkaan ei ole 'sietänyt', niin miten vieraasta kulttuurista tullut, joka ei voi tylyyttä ymmärtää. Tyly asenne satuttaa varsinkin, jos on huono itsetunto tai jos kaikki on vierasta ja outoa, kuten muualta tähän maahan tulleelle.

      Ehkä ongelma johtuu siitä, että ymmärrät sisartasi enemmän ja paremmin kuin omaa valittuasi. Kannattaisiko tarkistaa ekaksi oma asenne; toitko muualta vain hiljaisen piian passaamaan vai tasavertaisen kumppanin, jolle annat arvon samanvertaisena ihmisenä kuin siskosikin on.

      • ....................

        Minä komppaan tätä. Musta kuulostaa vähän siltä myös, että alkuperäinen laittaa siskolleen suuremman arvon kuin vaimolleen. Siskokin on toki tärkeä, mutta en itse ainakaan antaisi sisarusteni olla tylyjä omalle puolisolleni. Eihän sitä suvun kanssa olla/mennä naimisiin. Vaimo on syystäkin huolissaan, koska lapsen saannin jälkeen yhteydenpito vanhempiin ja sisaruksiin yleensä lisääntyy runsaasti. Toisten mielestä suku ja sukulaisten tyytyväisyys on tärkeämpää kuin oma kumppani. Toiset taas laittavat kumppanin etusijalle...


    • Mausteinen

      Aika vaikea tilanneja ymmärrän mitä ap tarkoitta. Tottakai, sitä halua mielellään mennä vaimon kans sukujuhliin ja olla hyvissä väleissä.
      Miten vaimo suhtautuu Sinun kavereihin ja heidän perheisiin?
      En usko, että vaimosi viha sun siskoa ja sukulaisiä, mutta luultavasti kultuuri ja luonteen erovaisuus on se mikä mättä suhteissä, vaimosi ehkä uskaltaa olla iloinen ,surunen, empaatinen, räiskyvä ja myös vihanen. Senkin haluan sanoa että Nainen toiselle Naiselle on susi, sinä ehkä, et huomaa semmoisia asioita ja ehkä siskokin käyttäytyy eritavalla kuin olet läsnä!
      Ja tiedän, että Sinä puloustat oma siskoa ja sukua, mutta sano vaimollesi, että eletään jatkossa maassa maan tavalla ja lopettais sun sukulaisten haukkumisen, mun mielestä hänellä ei tartteis tosiaan olla missä tekemisissä sun sukulaisten kans jos ei lopetta haukkumisiä! Kokeile!

    • .................

      "Ja tiedän, että Sinä puloustat oma siskoa ja sukua, mutta sano vaimollesi, että eletään jatkossa maassa maan tavalla ja lopettais sun sukulaisten haukkumisen"

      Kyllä suomalaisekkin haukkuu omia/toistensa sukulaisiaan. Ei tämä ole kulttuurikysymys laisinkaan :). Ja naiset voivat todellakin olla ilkeitä siten, ettei miehet sitä huomaa ja silloin kun mies ei ole kuulemassa niin vittuillaan toiselle.

      • ^Mausteinen

        Niin on! Naiset ovat ilkeitä ja kadellisiä!
        Enkä tarkoittanut sukulaisten haukkumista kultuuri kysymykseksi. Vaan jossain kultuureissä on ihan luontaista ,että kaikki sukulaiset elävät samassa majassa elikkä ovat sama perhettä! Siinä tapellaan ja huudellaan ja kuiteskin olla hyvä pataa elikkä sama perhettä!
        Kultuuri kysymyksellä tarkoitin käyttäytymistä, ehkä sun vaimos vielä ei ymmärrä miten Teidän perhessä käyttäytytään ja minkäläinen asema hänellä on silloin kuin vierailette esimerkiksi siskosi luona.?^^


    • Ripaus pippuria

      Vaimon asema ei muutu miksikään siskon luona vierailtaessa, vaimo hän on silloinkin. Miksi se muuttuisi ? Päinvastoin; oikea kunnon mies pitää huolen, että varsinkin tylykäytöksisen sukulaisen luona hän pitää omaansa kuin kukkaa kämmenellä ja osoittaa, että vaimo on hänen valittunsa ja hänelle se kaikista parhain ja number one.

      Sisko, tai äiti tai joku muu, ei mene ohi millään tasolla, jos mieähen päässä ovat asenteet kondiksessa. Mutta yleensähän ne eivät ole, oma suku on kaikilla tavoilla paree kuin muut ihmiset ja se osoitetaan vähättelevällä käytöksellä oli vaimo, ja vaimon suku, suomalainen tai muualta tullut.

    • ..vai naiset.. ;)))

      Ohhoh! ;))
      No olihan taas naisia alentavaa tekstiä Eipäs yleistetä!
      Itse olen toisessa liitossani ja edelleen hyvissä väleissä ex-miehenkin sukulaisten kanssa ja jopa häissäni oli exän puolelta sisaruksia.
      Nykyisen mieheni sukulaisten kanssa olen aina tullut mainiosti toimeen ja varsinkin me naiset pidämme kovasti yhteyttä keskenämme.
      Joten ei tuollainen kyräily ja ilkeily todellakaan ihan tavallista ole..
      Ihan itsestä ja omasta käytöksestä on kiinni, minkälaisen kuvan haluaa itsestä antaa ja miten tulee sukulaisten kanssa toimeen.

    • Mausteinen

      Niinpäs Eipäs yleistetä!
      Ei se aina ole kiinni omasta käytöksestä...
      Tietenkin jos olet hiljanen hiiri ja sivusta myöntelija etkä tuo omia mielipideitä esille niin miehen sukulaiset voivat ehkä pitääki Sinusta. Puhun nyt omista havainnoista ja ihmisistä ikäluokka 50 - 60v.
      Minä, kuin jo 50 vuotiana,päätin kuiteskin avioita toisen kerran, luulin, että kuin miehellä on sisaruksiä 5 ja niistä siskoja kolme, että aikuiset ihmiset kunniottavat toinen toisiä! Jee, niikauan kuin pysyin joojoo linjalla kaikki oli hyvin, mutta uskalsin sanoa yhdessä sukujuhlan järjestelyissä oman mielipiden, niin siitäpäs sain vihat päälle. No mies puolusti mutta kuin 55v. mies on vielä edelleen talutettavissa äitin napanuoran kautta, tietenkin sain kuulla koko suvulta heidän mielipidet minusta!
      Ei siinä mitään, jaksoin riidellä miehen kans omista mielipideistä, mutta kuin suku on tärkeämpi,katsoin viisamaksi lopetta kokonaan yhdeydenpiton. Mies saa mennä ja pitää yhteyksiä, mutta sillatavalla, että ne ei häiritse meidän yhteiselämä ja meidän menoja!
      No ei sen enempää, tulikin jo liian pitkä tekstiä!

      • MINÄ, MINÄ ja MINÄ!!

        hmm..
        Tuskinpa tuossa tarttee mikään hiiri olla ja myötäilevä tullakseen ihmisten kanssa toimeen..
        Eiköhän ne käytöstavat ole enempikin tärkeät toisten kanssa asioidessa.
        Toiset nyt osaa olla enempi fiksuja kuin toiset, minkä hyvin huomaa edellistä pospotusta lukiessa..


    • .........

      Joo, ei munkaan mielestä pidä painostaa olemaan tekemisissä kenenkään kanssa vastentahtoisesti. Kyllä asiat voi järjestää niin, että itsemääräämisoikeus säilyy tässäkin. Täytyy vain tulla toimeen oman nolotuksensa kanssa, siippakaan kun ei ole mikään oman ruumiin jatke.

    • Anonyymi

      Osalta puuttuu käytöstavat kokonaan. Meidän sukulaispiirissä, onneksi ei ihan lähipiirissä on ihminen, joka riehuu, haukkuu, huutaa ja mollaa monia ihmisiä. Joskus jopa aivan päin kasvoja. Usea ihmettelee miksi toimii kuten toimii, mutta kait siellä joku viha ja paksa aivoissa jostain vanhoista lapsuuden ja nuoruuden huonoista perhekokemuksista. Eihän kukaan terve ihminen toimi miten vain, niin että muut ihmiset jo häpeävät hänen toimia.

    • Anonyymi

      Ei haukkumista vaan oikeissa asiayhteyksissä omien sukulaisten arviointia.
      Oma veljeni on itserakas, moraaliton, ahne, epärehellinen, narsistinen valehtelija.

      Vaimoni arvio omasta veljestään on täysin vastuuton ja impulsiivinen singahtelija.
      Myönteisenä puolena, että hän on ahkera ja valmis mihin tahansa kunhan on kavereita. Yksin hänestä ei ole mihinkään hyödylliseen.

      Putkahtavat keskusteluun hyvin harvoin ja vain silloin kun on selkeä yhteys keskustelun aiheeseen. Kummankaan ei tarvitse arvostella toisen sukulaista koska olemme täysin samaa mieltä molemmista.

      • Anonyymi

        Meillä myös molemmin puolin sukua juoppoja ja syrjäytyneitä, aina käsi ojossa , kun nähdään , olemme myös kumpikin niin kyllästyneitä näihin pummeihin, samaa mieltä, molemmat parempi, kun ei olla missään tekemisissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe