helvettillinen elämä

jefff

Mä en kestä enää. En tiedä mitä teen! Mun oli pakko tulla tänne puhumaan, että saisin jotain itsestäni ulos.
Olen sairastanut syömishäiriötä monet vuodet, ensin anoreksiaa, jonka jälkeen ahmimishäiriötä.
Tällä hetkellä kaikki menee hetken hyvin, pystyn olla syömättä herkkuja, suunnittlen ruuat huolella ja olen hetken onnellinen. Liikun paljon ja olen päivittäin alle 700 kalorin ruualla. Mutta sitten se vain tapahtuu, maistan vaan yhtä piparia, ja syön kaiken. Ja se ei jää siihen. Syön lisää, niin kauan kunnes kaikki paska on sisälläni. Ja se ei riitä, menen kauppaan, syön lisää; pipareita, limsaa, karkkia, suklaata, jäätelöä, leivoksia, pizzaa.. Kaikki käy.... Eikä sekään riitä!! Seuraavana päivänä menen töiden jälkeen kauppaan, syön taas itseni kipeäksi! Tätä jatkuu monia viikkoja, kunnes pakotan itseni pois tästä, Alan syömään vain sallittuja ruokia ja kaikki on taas hyvin. Lupaan itselleni että en anna sen ikinä enää tapahtua, olen niin onnellinen. Mä yritän taas todella, mä en anna sen tapahtua !!!
Mä en jaksa tätä enää:(! Olen jo 20 ja tuntuu että elämä on luisunut ohitse! Olen yhä alipainon rajoissa vaikka ahmin, mutta en aio lopettaa ennekö olen runsaati alipainonen, se on alku tavoite.
Mä olen menettänyt otteen elämään, mua ei kiinnosta mikään. En voi mennä ulos ja pitää hauskaa, en ainakaan tämän näköisenä. Monet vuodet tätä helvettiä, vaikka nyt olen saanut vähän paremmin otetta laihdutukseen. Musta tuntuu ettei tää syömishäiriö päästä musta irti. Mutta mä en kestä enää, en varsinkaan ahmimista. Jos vielä sorrun tähän, mä haluan alkaa oksentamaan. Oksentamista en ole harrastanut paljoakaan, vain silloin kun olen syönyt niin paljon että on ollut pakko oksentaa. Mutta se on ainoa keino enää mitä voin tehdä jos vielä ahmin. Tiedän että se on yksi tie seuraavaan helvettiin, mutta mielummin kuolen kun elän näin. En varmasti osaisin päästää irti siitä.
Mä olen yrittänyt niin paljon, monet vuodet, kaikki keinot. Mä otin vuosi sittenyhteyttä lääkäriin, mutta ei ne pitänyt ongelmaani vakavana, mähän oon läski. Kävin pari kertaa ravinto terapiassa, kunnes en halunnut enää mennä sinne. Nehän vaan neuvoi kuinka mun tulisi syödä, mikä sai mulle vaan pahan fiiliksen kun ahmin kaikkea paskaa. Mä olin epäonnistunut.
Kauan mun viel pitää pettää itteni, miksen voi olla taas se sama tyttö joka iloitsi elämästä ja us´kalsi syödä. Mä olen kaikille niin huonolla tuulella, eikä mulla oo kohta ketäään ihmistä lähellä.
Nykyään mietin myös itsemurhaa. Aion silti vielä yrittää etten enää ahmisi, mutta jos mä vielä sorrun en tiedä mitä teen!
Olen taas VIIKON ahminut kaikkea paskaa, paino oli 43 viikko sitten, nyt 48..... viikkoon mahtuu suklaalevyjä, pipareita, suklaa munia, patonkia, pitsaa, leipää, irtokarkkia, jäätelöä, pehmistä, pullaa, limsaa, ja kaikkea päivittäin tolkuton kasa! Olen pienikokoinen, eikä monikaan ymmärtäisi miten muhun mahtuu tää kaikki! Miksi mä annoin tän tapahtua. Viikko sitten olin vielä onnellinen... MÄ EN KESTÄ!
Onko kellään kokemusta miten pääsitte ahmimisesta takas anoreksiaan ?? Jopa silloin olin onnellisempi! Onko ketään kuka haluaisi jutella samassa tilassa olevia ? Tuntuu että olen menettänyt kaikki ystäväni, kaiken ilon elämästä. Auttakaa.

8

634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15155

      ite pyrin samaan. kaipaan niitä aikoja kun kykenin olla syömättä ja ajattelematta ruokaa. mitenköhän mie oikein pystyin siihen?? en edes muista. nykyään ruoka ja kaikki herkut aina mielessä, enkä jaksa ku kaksi päivää ennen ku taas sorrun ja ahmin itseni kipeäksi. ulospääsyä ei enää näy. :( voimia siulle. toivon että osaisin auttaa paremmin.

    • Ellu86

      Hei! Mulla oli sun ikäisenä melkein samanlainen tilanne, nyt parempi. Vuorottelin ahmimisen ja laihduttamisen välillä ja tuntui etten saa mitään kontrollia tilanteeseen. Olin todella masentunut ja voimaton, kavereita ei ollu.

      Pääsin irti siitä, kun tajusin, että tämä toiminta EI TULE TOIMIMAAN, olin niin monta vuotta sitä todistanut. Halusin muuttua. Siinä täytyi hyväksyä se, että olin kasvamassa naiseksi, enkä enää voinut mahtua samoihin housuihin kuin 16 vuotiaana.

      Pääsin ylenmääräisestä ahmimisesta pikkuhiljaa. Yritin noudattaa virallisterveellistä ruokavaliota. (5 ateriaa päivässä). Vaikka olin ahminut koko illan, aamulla vedin aamupalaa naamariin, vaikka oli todella öklö olo. Nyt jo tiedän suurinpiirtein, mikä saa minut ahmimaan. Minulla auttaa kun olen vhh:lla, sokeri ja vilja saa minut edelleen ahmimaan, vaikka pidän itseäni tervehtyneenä.

    • tiedän tunteen

      Mä luulen, että BED on suurilta osin psyykkinen sairaus. Tai no nää on vaan mun omakohtasia kokemuksia, mutta se lähti siitä ku mä halusin olla tosi laiha ja sit aloin suunnitella ittelleni ruoka-ja liikuntapäiväkirjoja. Sitten just ku olinki sortunu siihen yhteen tai kahteen keksiin joka ei kuulunu mun suunnitelmiin, tunsin itseni huonoksi ja heikoksi ihmiseksi. Sitte alkaa miettimään, että mä nyt olen tämmönen ällöttävä possu, jolla ei ole mitään itsekuria joten miksen samalla syö vaikka 20 lisää ja lisää ja lisää...Haluu siis rankaista itseään syömällä hirveesti.
      No mikä mulla sit autto tähän oli et raahasin itseni jokapäivä lenkille(tekee 100 kertaa paremman olon) ja sitte tärkein eli pilates. Pilates autto oikeest tosi paljon koska siinä oppii oikeesti kuuntelemaan omaa kehoa ja hyväksymään sen. Sit ku sen alko hyväksymään nii sit ei enää ollu pakottavaa tarvetta alkaa ahmimaa ruokaa.

    • yksin

      Voi että... en edes tiedä mitä sanoisin/kirjoittaisin, niin tutulta tilanteelta kuulostaa. Vaikeeta on jaksaa, ja joka ikinen ilta ajattelen ettei huominen ole sen parempi.. Sama tilanne, mä vaan tekisin mitä vain palatakseni takaisin kesään ja parempaan oloon, kun (liiallinen) liikunta vei pahan olon edes hetkeksi. Liikunta oli pakokeino kaikesta pahasta, liikunta mielessä aamulla, liikunta mielessä päivällä ja illalla... pakko liikkua kun tuntui niin hyvältä. Lisäksi erittäin terveellinen ruokavalio.. Sairastahan toikin, mutta mielummin saan sitä tyydytystä liikunnan ja ihmiskontaktien avulla, kuin ahtamalla suklaata kaikkea mahdollista, mikä oli kielletyä vielä kesällä.. En edes jaksa enää "ryhdistäytyä", olen todella yksinäinen ja kaikki opiskelu ym tapahtuu himassa, enkä käy koskaan missään ulkona, ikinä käynyt edes baarissa.. huoh. Ei sillä että olisin jäänyt paitsi bilettämisestä, enemmän minua liikunta ja koirat ym kiinnostaa kuin viina. Mutta silti. Tuntuu niin pahalta ja syrjäytyneeltä. En halua tulla "hulluksi" tai edes alkaa ajatella mitään pahempaa. Kyllähän mulla ajatukset pyörii ties missä milloinkin ja mietin asioita pääni puhki.. Ja mullahan on siis kaikenmaailman pelkotiloja.. en edes uskalla hakea apua

    • jeffff

      Jotenkin helpottaa kuulla että ei ole yksin tässä jamassa. Aikaa on kulunut kun kirjoitin tänne tuon viestin, ja samassa jamassa ollaan. Paino heittelee laidasta laitaan kymmenellä kilolla, paastoa, ahmintaa, liikuntaa... kaikki käydään läpi. Mikä siinä vain on että ei voi syödä normaalisti. On aikoja, kun menee paremmin, mutta joku pistää mut ahmimaan. Yritän taistella anoreksiaa vastaan, enkä ole paastonnut kuin ennen, mutta olen päättänyt alkaa parin kuukauden paastolle, oli järkeä tai ei... en voi elää näin, en kestä itseäni!
      Mulla on ihan sama juttu, mun paras ystävä on ruoka, muutahan en tarvii. Ei yhtäkään ystävää, mikä on oma syyni. Mä olen luvannut itselleni, että sitten kun olen tarpeeksi laiha, voin alkaa elämään, käydä ulkona ym, mutta nyt en voi tällä ruholla käydä kuin nopeasti kaupassa. VIHAAN ITSEÄNI! Olen mennettänyt niin monta vuotta, harrastukseni, ystävät... miksi juuri minä.
      joulu tulee. Mä istun yksin kotona, ja mietin kuinka kaikki juhlivat ja pitävät hauskaa. Niin, mulla ei ole edes ketään kenen kanssa joulua viettäisin.
      Kai tuo liika likuntakin olisi parempi. Itse harrastan sitä joskus kunnes alan ahmimaan. Ja nykyään mun ahminta jaksaot ja mätöt ovat tolkuttomia.
      Kun on niin monta vuotta yrittänyt ja yrittänyt.... ja viel täs ollaan. Tutut luulee että mulla on kaikki hyvin. Ja ei ole. En vois ikinä kertoo täst kelleen. En voi laskea ketään mun lähelle, vaikka joskus haluaisi.
      Toivon sullekin kaikkea hyvää, et oo yksin, vaikka siltä varmasti joskus tuntuukin. Saa myös mailata jos haluaa [email protected]

      tsemppiä

    • eltsi667

      Jätä KAIKKI vilja ja sokeri pois. Muutaman päivän päästä ei enää tee mieli.

    • meri

      en oo mikään paras neuvomaan, mutta haluan sanoa että tuosta tilanteesta ei ole mahdollista päästä pois hakematta apua.
      sanon tän kokemuksesta, viime kesä oli aivan samanlainen syömisen suhteen ku sulla: paastoan, hetken päästä ahmin itseni ihan täyteen ja tunnen syyllisyyttä, sitten vannon taas ettei ahmiminen tule toistumaan mutta silti se tulee aina uudestaan ja uudestaan. paastoan, ahmin, paastoan, ahmin.
      syksyllä mun voimat oli jo niin lopussa että itkin vaan. Mutta kaikkein ratkaisevinta oli että sain kerrottua asiasta eräälle.
      Sittemmin pääsin terapiaan, jossa opin että ahmimiseen löytyy aina jokin syy.
      esim. jos stressaa sitä, kelpaako sellasena ku on tai on paineita opiskelun suhteen tai mitävaan stressaavaa, nii tietämättään yrittää parantaa oloaan syömällä. siitä seuraa ennen pitkään ahmimista josta seuraa syyllisyydentunne ja paastoaminen..
      en tiedä onko sulla sama juttu kun mulla, mutta tulipahan kirjotettua stoori.
      mut voimia ja toivon sun puolesta että pääset siitä irti.

    • mies 50v

      jeffff, sun tilasi muistuttaa tyttäreni tilaa - sillä erolla, että hän on vuoden vanhempi ja uskoltaa käydä ulkona. Olen hänen kanssa puhunut asiasta, ja käsitykseni on, että kyse on pääasiassa itsetunto-ongelmasta. Uskoisin, että paras tapa olisi käydä läpi mistä ne johtuu, ja purkaa niitä yksi kerrallaan. Kyse voi olla kumulatiivisista ongelmista aikaisilta kouluvuosilta, ongelmilla on taipumus kertaantua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe