Oma helppo ja halpa dieettini

dieettiläinen24/7

Wok-vihanneksia paistinpannulla kypsennettynä
Pikakastike pussista
liha, kala, kana paistinpannussa
Soijaleipää
(½ dl soijajauhoa 3 kananmunaa ½dl vettä, ½tl leivinjauhetta, suolaa, kaikki sekaisin hyvin, käsin tai koneella, paista letuksi ja syö leivän tavoin)
lisäksi päivässä
2 hedelmää omena/appelsiini/mandariini, ei banaania
1 rasvaton ja sokeriton jogurtti
Light-limua vapaasti ja vettä tietenkin on hyvä juoda
Määrät ihan vapaat wokin ja lihan/kalan, sekä soijaleivän osalta.

Soijaleivän päälle graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, tomaattia, kurkkua, voita, margariinia ja mitä vaan ihan vapaasti.

Mitään muuta et voi syödä, mutta paino tippuu ja nälkä on tuntematon käsite.

Kaikki leipä, pasta, peruna, riisi, sokeri ym hiilihydraatit pois.
Jos vatsa on helposti kovalla, niin soijarouhetta ruokalusilallinen päivässä veden tai jogurtin kanssa.
Paino tippuu 2-3kg/ kuukausi
Punnitus aamuisin kerta viikossa. Merkkaa paino ylös, niin näet painonkehityksen.
Alussa menee viikko, että tulokset alkaa näkymään, mutta toimii.

18

1181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      "Kaikki leipä, pasta, peruna, riisi, sokeri ym hiilihydraatit pois."

      Mitähän näissä on??

      Wok-vihanneksia
      2 hedelmää omena/appelsiini/mandariini
      Light-limua vapaasti

      margariinit, pussikastike, soija (geenimanipuloitu?)
      1 rasvaton ja sokeriton jogurtti (miksei tavallinen?)

      anteeksi uteliaisuuten.

      terv Veijo

      • dieettiläinen24/7

        .
        3.4.2011 23:37
        >>>Mitähän näissä on??>margariinit, pussikastike, soija (geenimanipuloitu?)1 rasvaton ja sokeriton jogurtti (miksei tavallinen?)


    • ___________________-

      jos paino putoaa okei mikäpäs siinä. unohtuiko rasva ja minkälainen.

      miksi soijaa leiväksi, tai yleensäkään soijaa.


      miksi jugurtti on rasvatonta, ehkä se mitä vaan sisältää myös kananmunia.


      reippaasti putoaa paino, ehkä hiukka liiankin, riippuen alkupainoista ym. tekijöistä.


      vaikka ihmettelen, silti onnittelen onnistumisen johdosta, ja toisen kokemuksesta voi aina saada työkaluja omaankin läskikapinaan. ja läskikapinalla tarkoitan oman nahkani alla olevaa läskiä jota vastaan olen vuoden kapinoinut. tulos -20kg.

      tässä kapinassa on hyvänä apuna ollut tirripaisti jota jaakko kolmonen esitteli yhtenä peinneruokana sarjassaan patakakkonen, mutta hurahti rasvaköyhään sitten ilmeisesti harhautettuna.

      sen verran olen tätä modernisoinut että perunamuussin tilalla käytän kukkakaalia, tai pelkkiä muita kypsentämättömiä vihanneksia.

      läski paistinpannulla tai uunissa hyvä asia, vyötärölla paha asia

      • joku vaan

        Tirripaistiin sopivaa sianlihaa on aika hankala saada nykyään. Sen kun pitäisi olla kohtuullisen rasvaista mutta ei kuitenkaan umpirasvaista ja lihan rakenteen pitäisi olla tiivis.

        Isoäiti teki tuota yleensä lavasta mutta silloin sai vielä kunnollista sian lapaa. Kylkisiivustakin tulee jonkin moista mutta sekin on yleensä joko liian rasvatonta tai sitten liian rasvaista. Kasler saattaa olla sopivaa. Kylkisiivu on vielä yleensä leikattu liian ohueksi, pitäisi olla 1/2 cm kieppeillä paksuudeltaan.

        Paistaminenkin on hankalaa kun lihasta pitäisi tiristää rasvaa pannuun ja nykysika on liian rasvaton ja yleensä pannulle tirisee kudosnestettä, joka pilaa tuon ruuan täysin

        Maineestaan huolimatta tirripaisti ei ole mikään rasvapommi koska sen liemi on ohutta niin sitä ei kulu paljoa. Perunaan saa toki lientä uppoamaan vaikka kuinka paljon.

        Sianlihan rasvahappokoostumuskin on vähemmän tyydyttynyt kuin naudanlihan/voin.

        Erinomainen ruoka uunijuuresten kanssa.


      • ___________________-
        joku vaan kirjoitti:

        Tirripaistiin sopivaa sianlihaa on aika hankala saada nykyään. Sen kun pitäisi olla kohtuullisen rasvaista mutta ei kuitenkaan umpirasvaista ja lihan rakenteen pitäisi olla tiivis.

        Isoäiti teki tuota yleensä lavasta mutta silloin sai vielä kunnollista sian lapaa. Kylkisiivustakin tulee jonkin moista mutta sekin on yleensä joko liian rasvatonta tai sitten liian rasvaista. Kasler saattaa olla sopivaa. Kylkisiivu on vielä yleensä leikattu liian ohueksi, pitäisi olla 1/2 cm kieppeillä paksuudeltaan.

        Paistaminenkin on hankalaa kun lihasta pitäisi tiristää rasvaa pannuun ja nykysika on liian rasvaton ja yleensä pannulle tirisee kudosnestettä, joka pilaa tuon ruuan täysin

        Maineestaan huolimatta tirripaisti ei ole mikään rasvapommi koska sen liemi on ohutta niin sitä ei kulu paljoa. Perunaan saa toki lientä uppoamaan vaikka kuinka paljon.

        Sianlihan rasvahappokoostumuskin on vähemmän tyydyttynyt kuin naudanlihan/voin.

        Erinomainen ruoka uunijuuresten kanssa.

        sellaiselle joka ei hallitse tirripaistin tekoa löytyy hyviä ohjeita googlesta haku:TIRRIPAISTI, sieltä löytyy näköjään videoitakin asiasta.

        ehkä suurempi ongelma on riittävän rasvaisen sianlihan löytäminen kaupasta. itse aloitan pienellä määrällä voita olkonpa se kuinka kerettiläinen tapa tahansa, uuni on paraspaikka haudutukseen mutta onnistuu kyllä hellalakin kannen alla lämpöä vähentämällä "hymyillen hauduttaen.

        joskus olen muinaisuudessa syönyt perunakeittoa jonka ainesosana oli tirripaisti, käristys antoi sille mukavan maun, sitä nimitettiin kotona mustalaiskeitoksi, ilmeisesti sen nopean valmistumisen vuoksi.

        joitakin se närästi kuten käristetyt ruuat nykyisinkin


      • joku vaan
        ___________________- kirjoitti:

        sellaiselle joka ei hallitse tirripaistin tekoa löytyy hyviä ohjeita googlesta haku:TIRRIPAISTI, sieltä löytyy näköjään videoitakin asiasta.

        ehkä suurempi ongelma on riittävän rasvaisen sianlihan löytäminen kaupasta. itse aloitan pienellä määrällä voita olkonpa se kuinka kerettiläinen tapa tahansa, uuni on paraspaikka haudutukseen mutta onnistuu kyllä hellalakin kannen alla lämpöä vähentämällä "hymyillen hauduttaen.

        joskus olen muinaisuudessa syönyt perunakeittoa jonka ainesosana oli tirripaisti, käristys antoi sille mukavan maun, sitä nimitettiin kotona mustalaiskeitoksi, ilmeisesti sen nopean valmistumisen vuoksi.

        joitakin se närästi kuten käristetyt ruuat nykyisinkin

        Joo, näinhän se on että nykyään tarvitsee sen alkurasvan niin läskisoosiin kuin tirripaistiinkin. Kerettiläistä mutta pakko. Sama koskee gulassia ja pörkölttiä (pörköltti on unkarilainen tirripaisti, muuten).

        Wokkipannu on aika hyvä kapistus tirripaistin tekoon. Lihoista saa valutettua rasvaa paremmin kuin perinteisessä pannussa eikä sitä alkurasvaa tarvita niin paljoa. haudutuskin sujuu mukavasti niin uunissa kuin liedelläkin. Wokkaamisessa on muutenkin samoja piirteitä kuin tirripaistin teossa ja tirripaisti kelpaa kuulemma kiinalaisille oikein hyvin.

        Itsellä on pörköltti korvannut pitkälti tirripaistin kun tykkään hiukan mausteisemmasta ruuasta. Periaatteessa sama ruoka mutta mausteena on unkarilaista paprikaa ja lihana voi olla muutakin kuin sikaa. Paistorasvana on kuitenkin aina laardi.


    • joku vaan

      Ei ole kovinkaan paljoa hiilihydraattia. 1/2 dl soijajauhoa 10 g, wokkivihannekset noin 2 g/100 g, 2 hedelmää noin 15 g ja jugurtti 10 g. Reilusti alle 50 g hiilihydraattia per päivä. Tuo on jo alle 10 E% hiilihydraatista.

      Valmiskastikkeen jättäisin pois, ne ovat aika surkeita. Kalalle tulee hyvä kastike kun maustaa turkkilaista jugurttia yrteillä. Lihalle vaivaton kastike on maustevoi.

      Monia kastikkeita voi tehdä itsekin puolivalmisteeksi. Jauhokastikkeen suuruksen voi tehdä etukäteen valmiiksi (jauhokastikkkeessa on 7 g hiilihydraattia per 100 g) mutta sitä pitää kyllä keittää puolisen tuntia.

      Wokkaaminen on todella nopeaa ja kastikekin syntyy samalla. Liha tosin pitää paloitella pieneksi ja siihen tarvitsee kohtuullisen hyvän veitsen. Valmissuikaleet eivät kestä pitkään säilytystä mutta ne voi toki pakastaa annoserissä ja sulattaa tiskialtaassa haaleassa vedessä.

      • dieettiläinen24/7

        joku vaan
        4.4.2011 08:36
        >>>Ei ole kovinkaan paljoa hiilihydraattia....Tuo on jo alle 10 E% hiilihydraatista.
        >Valmiskastikkeen jättäisin pois, ne ovat aika surkeita. Kalalle tulee hyvä kastike kun maustaa turkkilaista jugurttia yrteillä. Lihalle vaivaton kastike on maustevoi.


    • en pelkää rasvaa

      Toivottavasti liha edes on rasvaista kun ainoa rasva tulee leivän päällä. Miksi se jugurttikin pitää olla rasvatonta? Kokeile että jätät sen pikakastikkeen pois ja laitat wok-vihanneksiin ja lihaan smetanaa loppuvaiheessa.

      • dieettiläinen24/7

        en pelkää rasvaa
        4.4.2011 08:56

        Rasvaa saa toki syödä niin paljon kuin pystyy. Näiden vähähiilaristen safkojen idea on se, että proteiini vie nälän ja kun on kylläinen, niin ei syö. Nuo jogurtit tai maito on kalkin takia. Sokeriton on perusidea, rasvaton tulee yleensä vaikkei haluaisi. Nesteet on tärkeitä, vesi ensin, sitten vaikka kevytlimu. Wichy-vesi tottakait, tai muu kaloriton.
        Pikakastike sen takia, että se on helppo tapa saada ruokaan vaihtelua. Ruskea-, bernandais-, kerma-, curry-, ym, ym variaatiot. Pelkkä wokki ja liha voi joita kuita alkaa rasittaan. Maustevoi on hieno lisä lihalle, kermaviilikastike ym ym.
        Soijaleivän idis on tyrmäävä täydenolon tunne. Päälle pistän graavilohta (ite tehty) aurajuustoa, sulatejuustoa, ym. Hyvää, halpaa ja
        LAIHTUU!


    • .

      "Näiden vähähiilaristen safkojen idea on se, että proteiini vie nälän ja kun on kylläinen, niin ei syö."

      VHH:n idea on se että vähennetty hiilihydraatti korvataan terveellisillä luonnollisilla rasvoilla.

      Rasva on luonnollisempi energialähde ihmiselle kuin proteiini jonka liikasyöntiä jotkut jopa pitää vaarallisena.

      terv Veijo

      • kj.mattila (KOK)

        Rypsiöljy on terveellinen luonnontuote

        Rypsiöljyssä on runsaasti terveydelle välttämättömiä pehmeitä, kerta- ja monityydyttymättömiä rasvoja ja vain vähän kovaa tyydyttynyttä rasvaa. Rypsiöljyn sisältämät omega 6- ja 3 -rasvahapot ja niistä elimistössä muodostuvat pitkäketjuiset rasvahapot sekä E-vitamiini vaikuttavat muun muassa kasvuun ja kehitykseen, ihon sekä silmän verkkokalvon kuntoon.

        http://www.rypsioljy.fi/index2.phtml?page_id=1010&navi_id=1010&language_id=


      • isuuk
        kj.mattila (KOK) kirjoitti:

        Rypsiöljy on terveellinen luonnontuote

        Rypsiöljyssä on runsaasti terveydelle välttämättömiä pehmeitä, kerta- ja monityydyttymättömiä rasvoja ja vain vähän kovaa tyydyttynyttä rasvaa. Rypsiöljyn sisältämät omega 6- ja 3 -rasvahapot ja niistä elimistössä muodostuvat pitkäketjuiset rasvahapot sekä E-vitamiini vaikuttavat muun muassa kasvuun ja kehitykseen, ihon sekä silmän verkkokalvon kuntoon.

        http://www.rypsioljy.fi/index2.phtml?page_id=1010&navi_id=1010&language_id=

        Rypsäriä kohtuudella, omegakutosia tulee muuten liika verenkiertoon hapettumaan.


      • kj.mattila (KOK)
        isuuk kirjoitti:

        Rypsäriä kohtuudella, omegakutosia tulee muuten liika verenkiertoon hapettumaan.

        "Rypsäriä kohtuudella"

        Kaikkia ruoka-aineita pitää nauttia kohtuudella.


      • dieettiläinen24/7

        .
        5.4.2011 09:27

        >>>VHH:n idea on se että vähennetty hiilihydraatti korvataan terveellisillä luonnollisilla rasvoilla.


      • Trupsi
        kj.mattila (KOK) kirjoitti:

        "Rypsäriä kohtuudella"

        Kaikkia ruoka-aineita pitää nauttia kohtuudella.

        Miksi muka? Vain haitallisimpia kannattaa karsia. Rypsi sucks!


      • kohtuus kaikessa
        Trupsi kirjoitti:

        Miksi muka? Vain haitallisimpia kannattaa karsia. Rypsi sucks!

        Siksi kohtuudella ettet liho (lisää). Tuliko yllätyksenä?


      • kj.mattila (KOK)
        Trupsi kirjoitti:

        Miksi muka? Vain haitallisimpia kannattaa karsia. Rypsi sucks!

        VHH-hihhuleilla näyttää olevan pahoja ongelmia ymmärtämään, mikä on kohtuukäyttö.

        Ehkä tämä ymmärtämättömyys selittää sen, miksi hihhuleille on niin paljon ylipainoa ja sairauksia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Israel aloitti 3. maailmansodan

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011297979.html Israel se sitten aloitti näköjään kolmannen maailmansodan.
      Maailman menoa
      522
      4368
    2. Kaksi vuotta

      Sitten mä ihastuin suhun päätä pahkaa, kun meillä klikkasi heti ekasta päivästä lähtien. Et varmasti tunne samoin ja tek
      Ikävä
      18
      3481
    3. Nainen, meidän talossa on säännöt

      1. Mies on aina oikeassa. 2. Ei vastaväitteitä. 3. Mäkättäminen kielletty. 4. Suhde on tärkein. 5. Ei salaisuuksia. 6. E
      Ikävä
      284
      2302
    4. Raamatun kiroukset ja uhkaukset osoittavat sen ihmisperäisyyden

      "Se sanotaan galatalaiskirjeessä, että jos joku levittää väärää evankeliumia: "...jos joku julistaa teille evankeliumia
      Hindulaisuus
      476
      2179
    5. Miksi me ei mies voida edes viestitellä irl?

      En odota enkä vaadi mitään, voitaisiin vain olla yhteyksissä jollain tapaa ihan oikeasti.
      Ikävä
      86
      1486
    6. Tekisin mitä vaan että

      Pääsisin eroon susta.
      Ikävä
      157
      1373
    7. Onko kenellekään muulle käynyt niin

      Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk
      Ikävä
      102
      1301
    8. Oliko Farmi-finaalitehtävät mielestäsi tasaveroisia Lloydin ja Johannan välillä?

      Onnea Farmi-voitosta, Lloyd. Et tainnut olla ihan kaikkien suosikki, mutta puskit voittoon! Oliko finaalitehtävät miel
      Tv-sarjat
      64
      1281
    9. Onko hän elämäsi rakkaus?

      Itse olen sitä mieltä että kyllä se näin taitaa nyt olla
      Ikävä
      65
      1204
    10. Mies haluaisin sinun kanssa

      Rakkauslapsen. Hänestä tulisi tosi söpö ja fiksu.
      Ikävä
      84
      1134
    Aihe