Yli 80-ämmä äitini jauhaa

Luonnevikainen 80

Isäni kuoli 50 vuotta sitten. Oli ollut kuulemma uskoton.

Mutta että yli 80 -ämmä-äitini vielä yli 50 vuoden jälkeen jauhaa minulle tätä stooria!

On kostanut minulle kaikkina näinä vuosina ja myrkyttänyt kaiken.
Eilen taas alkoi jauhaa puhelimessa.

Löin luurin korvaan - vaikka on yli 80 vuotta.

Jos kenellä, niin minulla oli kauhea lapsuus, koko ajan jäkätystä.
Nyt ämmä tekee kuolemaa (jauhanut sitä 30 vuotta) ja ei vieläkään osaa käyttäytyä.
Joka kerran tavatessa saa raivarin ja huutaa mitä sattuu.

30

1362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ;(((((((((((((

      Onpas kaunista kielenkäyttöä;((((

    • Kiitos lohdutuksesta

      Niin on, kun en jaksa enää.
      Pitäiskö minun sanoa että ihana äiti.

      Kiitos tuestasi.

    • ex-suivaantunut

      Koska äitisi ei ole kyennyt, eikä ehkä ehkä osannutkaan päästä kuolleen isäsi uskottomuudesta yli, niin on tietysti hirveän ikävää, miten sinusta on kehkeytynyt äitisi oksennussanko koko elämäsi ajan.

      Et kuitenkaan voi muuttaa äitiäsi ja on hänen oma asiansa pilata oma elämänsä märehtimällä asiaa, jolle ei voi enää mitään etenkään kun isäsi ei haudasta tule nousemaan ja asiaa anteeksi pyytämään.

      Luurin lyöminen äitisi korvaan on terve reaktio siihen,jos haluat kasvaa irti äitisi vaikutuksesta ja saada hajurakoa hänen pahaan oloonsa. Mutta jos lyöt luuria korvaan kymmeniä vuosia, niin sekään ei sinua auta ennen kuin käyt itse itsessäsi läpi, miten voit äitiisi hyväksyvämmin suhtautua. Viha yleensä auttaa ottamaan irti, mutta älä kuitenkaan opettele äitisi mallia ja käytä aikaasi vihan ruokkimiseen. Sinulla on täysi mahdollisuus elää elämääsi mukavammin.

      Ehdotan, että kirjoita kirje äidillesi. Kirjoita siihen kaikki vihan tunteesi ja ajatuksesi ja sen jälkeen revi/polta se. Kirjoita uusi kirje, kunnes alat pääsemään kiinni omaan turhautumiseesi ja näet kirjoituksesi ne heikot kohdat, jotka saavat sinut hermostumaan äitiisi. Ja ehkä joku päivä saatat osata puhua äidillesi kuin aikuinen aikuisellesi, miltä sinusta on tuntunut lapsena joutua äitisi katkeruuden likasangoksi. Äitisi ikä ei estä sinua puhumasta asioista, vaikka hänen ikäisiään mielellään jo vanhuuden levossa pidettäisiinkin.

      Selvitin itse omat välini iäkkään äitini kanssa ja meille jäi hänen loppuvuosikseen aikaa rakastaa toisiamme enemmän kuin nahistella vanhoista jutuista. Suosittelen!

      • Itsekin ikäihminen

        Minä taas en ehdota mitään kirjettä. Kirjoitettu sana säilyy, ja jos sen lukija lukee eri sävyssä kuin krijoittaja on tarkoittanut, niin ristiriita on ikuinen. Kirjoittaja joutuu selittelemään tarkoitustaan ja koko asia jää väärinymmärryksen alle.
        Äiti ei ole siinä pisteessä, että pystyisi rauhallisesti miettimään miehensä uskottomuutta, koska se on hänen elämänsä punainen lanka. Hän ei edes haluaisi ymmärtää kirjeen sanomaa.

        Lapsen on vain kuunneltava ja siedettävä, mutta aikansa kutakin.
        Äiti olisi tarvinnut terapiaa jo vuosikymmenet sitten. Mikään ei häntä enää muuta.
        Kokemuksesta tiedän, että vanhat asiat vain tulevat mukana. Joillakin ne ovat noin ylipääsemättömiä.


    • tulemme sukuumme

      No haloo nyt ihmiset. Jos kirjoittajan isä on kuollut yli 50 vuotta sitten, kuinka vanha tämä luurin korvaan lyöjä on? Aivan, vanhenemassa oleva ihminen, joka edelleen jaksaa olla vihainen äidilleen.

      Jos kahdeksankymppinen äiti rupeaa tavallista enemmän jauhamaan vanhoista vuosikymmeniä sitten sattuneista asioista, hän on
      - vanha, ehkä dementoitunut tai dementoitumassa oleva
      - masentunut - kuten useat vanhukset

      Enemmän ihmettelen APn käytöstä. Olet sitten päättänyt vanhuutesi kynnyksellä katkeruudella täyttää OMAN vanhuutesi. Tee NYT jotain elämällesi. Mikä SINUN elämäsi sisältö on? Olet kai työelämässä? Ehkä sinullakin on lapsia, kenties jo lapsenlapsiakin?
      Mistä elämäsi asiasta SINÄ saisit sisältöä ja iloa elämääsi.
      Nythän kuljet äitisi tietä ... Suku on kohtalomme.

      • jep jep

        pässi.

        80-vuotias voi olla vittumainen. mun mummon anoppikin oli. kuoli tksinäisenä.

        suosittelken vähentämään yhteydenpitoa.


    • 80 vuotiaan tytär

      Kiitos ex-suivaantunut!

      Yritän konstiasi.
      Kirjoitin kyllä jo viime keväänä sillä tuloksella, että hän pisti "maan sekaisin", soitti kaikille sukulaisille, "sai vaikka miten monta sydänkohtausta", sen jälkeen rauhoittui vähän. Oli muutama kuukausi rauhallista ja sitten taas alkoi.

      ("tulemme sukuumme" ei tiedä asioista mitään)

      Sitä niinkuin tyttärenä yrittää parhaansa nieleskellä, on ihan selvää, että äiti ei elä enää kauan ja ei halua huonoa omaa tuntoa, kun äiti on sitten kuollut.

      Kuitenkin tämä äiti loukkaa vieläkin (on kaikki vuodet loukannut) ja ei enää jaksa (on tullut allergiseksi kaikelle haukkumiselle).

      Tiedän, että reaktoni on terve. Hyvä kuulla, sitä niinkuin on oppinut ottamaan kaiken syyllisyyden päälleen ja on aina huono omatunto kaikesta ja se on heijastunut elämääni.

      Itselläni on hyvin lämpimät suhteet omiin lapsiini, olen tosiaan ottanut oppia että en jatka äitini mallia.

    • piru vieköön vaan

      Moikka, mulla on ihan samanlainen äiti, jauhaa kuin vanha gramamri aina vaan niitä samoja juttujaan ja aina on vikaa muissa ei koskaan hänessä. Kukaan sinne ei tahdo mennä kuuntelemaan tämän marttyyriäitin tarinoita ja kaikki ihmettelee sitä kun lapset ja lapsenlapset eivät käy. No ei se mikään ihme ole ettei käy, tämä äiti kun ei koskaan käynyt silloin näiden luona kun lapset oli pieniä vaikka oli auto ja muut vehkeet, rahaakin oli käyttää ja on vieläkin vaan ei sillä taksikortilla pääse kuin 300 metrin päähän kauppaan. Pelaamaan rahapelejä. Muualle ei jaksa mutta jaksaa marista kaikille kun lapset ei käy. Ja jos sinne menee niin sekin on huono asia, siinä saa kuulla kunniansa sekä kävijä itse että koko suku. Kuolemaa on tehnyt jo 50vuotta joka päivä ja aiaiaiai kun kolottaa joka paikkaa kokoajan.... Ei sellasta vaan voi kukaan vaatia jaksamaan kun omassakin elämässä ei tahdo millään jaksaa enää. Ikä se minullakin painaa ja sairaudet mutta en aio niitä valittaa, enkä vieraita kaipaakaan tässä tilassa säälimään.
      Yksinolosta nautin oikeasti, sitä ihmettelen kun äitini ei sitä taitoa osaa .

      Kunnalta ei huoli apua kun se maksaa, pelaamiseen menee 1000 kuussa mielummin ja kiukuttelee sitten jollei voita mitään.

      • turha tytär

        "piru vieköön vaan" oikein nauraa hekotin itsekseni kirjoittamallesi, niin tuttua se on! Ajattelin sanoa äidilleni seuraavaksi kun hän huomauttaa varmaan pian kuolevansa (joo sitä on saatu kuulla 1960-luvulta saakka...) Juicen sanoin että "ei elämästä selviä hengissä" ja että hautaa kohti me kaikki tässä matkaamme ihan samalla lailla, mutta mitä ihmettä se jatkuva vinkuminen muka auttaa. Olen itse vielä sairaampi kuin hän, joten kyllä vähän ottaa pannuun. Yritän vain naureskella.


    • Vanhuus ei tule yksi

      Alzheimerin taudin ioireisiin kuuluu myös erilaiset harhat, samojen asioiden jankkaaminen ja ilkeä käytös. Oma ihana mummoni muuttui taudin alkuvaiheessa ihan eri ihmiseksi, ilkeäksi ja keksi kaikkia ihme juttuja. Kun saatiin lääkitys niin muuttui parempaan suuntaan.

      • ei se ikä aina

        Et tainnut lukea aloitusta kovin ajatuksella? Kun tuota samaa on jatkunut 50 vuotta siitä kun aloittaja oli vielä lapsi. Ei kai äidillä silloin ollut mitään seniilitautia?


    • Tsemppiä aapeelle

      Altsi on paha sairaus, mutta ei se kuule kuulu tähän juttuun lainkaan.
      Olen pahoilani aloittajan puolesta, luonnevikaisia äitejä on paljon. Hänellekkin on tapahtunut tiesmitä. Eikä syy hänen käytökseensä ole ehkä miehensä uskottomuus.
      Kaikke on.
      Hajurakoa olisi pitänyt ottaa jo aiemmin, vaikka mitä sitä nyt tässä enää sanoo.
      Minullakin on samantyyppinen äiti, enkä ole pitänyt häneen enää yhteyttä 4 vuoteen, hän 70v.
      Piti nyrkkeilysäkkinään.
      Ne luonnevikaiset äidit on sairaudessaan niin pirun ovelia ettei sitä tietämätön uskoisikaan.

      • Luonnevikaisen tytär

        Kiitos kaikille (melkein) vastanneille!

        Sain paljon apua kannanotoistanne.

        Asiat saa olla nyt jonkin aikaa niin kuin ovat.
        Minua helpotti kun ain kertoa ongelmani.


    • :)

      mun isoäitini oli katkera miehelleen, katkeruuden aiheita oli kyllä muitakin, ja ne hallitsivat mieltä ja elämää. ne tekivät hänestä epäluuloisen. hän dementoitui ennen kuolemaansa - sillon ei puhuttu alzhaimerista

      mun äiti sai usein kuulla vanhoista asioista, häntä loukkas oman isän haukkuminen, mut hän ei katkeroitunut, mutta dementiaa hänellekin ehti tulla,
      lapset saimme kuulla toisuvasti samoja asioita väsymiseen asti vuosia.

      mä olen kehittänyt tekniikan - toisesta korvasta sisään toisesta ulos- nyt nautin alzhairmria sairastavan 93 vuotiaan tätini seurasta, vien kukkia, ulkoilutan, nautin ja iloitsen hyvistä hetkistä. älä sinäkään provosoidu!

    • paperit kuntoon

      Persoonallisuushäiriö on myös sairaus. Myös narsismi.

      Minun äitini oli jo 30 vuotiaana varsinainen katkerakimppu. Silloin katkeruutta aiheutti, isäni, hänen äitinsä, jne.....

      Hän on nyt eläkkeellä, ja on varsinainen ilopilleri ulospäin.
      Auttaa aina kaikkia jne.

      Auta armias muuten.
      Valitusta, kaunaa, ilkeyttä....vertailee itseään englannin kuningattareen jolla on paljon omaisuutta ja ne muut kuninkaalliset vaan odottaa kuningattaren kuolemaa.
      Olen kirjallisesti ilmoittanut että luovun omasta perintöosastani.
      Helpottaa kummasti, oma terveys, mielenterveys on kultaakin kalliimpi.

    • j k

      vai niin

    • ai on kohtalotovereita tossakin asiassa. eiks oo kauheeta tommonen käytös ? miten ihminen ajattelee ? mun kaverin ex jauhaa samaa lapsilleen asioista mitä tapahtui melkein kolkytvuotta sitten.
      pahinta on että lapset uskoo näihin juttuihin vaikka ovat aikuisia. eikö he tajua että liitossa on aina kaksi ja kun suhde hajoo mitä vain voi tapahtua. harvoin vain se toinen on täysin syytön.
      uskotko äitisi puheet ? olet kuitenkin havainnut hänen vikansa ja sehän on hyvä ! itse kysyisin mikä se semmonen äiti on joka noin tekee ? voiko joku paremmin noista tiedoista ? ja eikö tommonen käytös jo todista ettei hänkään ole mikään helppo ihminen ?
      voi jos mun kaverini lapset oisivat yhtä järkeviä kuin sinä. he eivät muista lapsuudesta mitään paitsi kaiken huonon isästä mistähän lie johtuu ? ja kuka on ollut muistuttamassa ? tuomitsivat isänsä ja välit on huonot.

    • Yli 80-v. jauhaa

      Löysin Valituista Paloista artikkelin "anna anteeksi" ja lähetin sen äitilleni ja kirjoitin että vaihtaisi jo levyä ja että minä en ole syypää mihinkään ja että ei tartte kostaa mulle mitään. Jne. kehoitin muistamaan "Tyyneys-rukousta", minkä itse oli lähettänyt (uskovainen kun on) ja lisäksi muutaman muun ohjeen, että jo siinä iässä pitäisi osata käyttäytyä. Muistutin myös että itse on saanut sitä sorttia tarpeeksi, kun meni uusiin naimisiin.

      Pääsiäiskortti mukaan.

      Katsotaan nyt miten reagoi.

      Aion itse kasvaa koko asian yli.
      Helpotti kun sain kirjoitettua.

    • Edellinen, seurantaa

      Odotin liikaa.

      Näin siinä kävi.
      Ei kuulunut mitään. Soitin tänään ja toivotin hyvää vappua, kyselin vointia jne.

      Aloitti taas saman levyn ja haukkui minut ja isän.
      Sanoin, että ei tässä näköjään päästä pitemmälle, totesin että on kaunis päivä ja toivottelin hyvää kevättä ja suljin puhelimen.

      Täysin toivoton tapaus.

      Itselläni on kuitenkin huojentunut olo, yritin vielä kerran ja jos vaikka kuoleekin nyt, niin tiedän että minä tein parhaani.

    • Kysyn vaan

      Mistä tämmöisiä itserakkaita narsisteja riittää?
      Eikö jo 80-vuoden iässä pitäisi olla "sydämen sivistystä"??

      • tympäsee

        Jollei sitä ole koskaan ollut niin mistä sen yhtäkkiä sitten saisi?
        Kai nuo sota-ajan nähneet on jollain tavalla paikalleen jääneitä, vai miksikä ovat sitten niin narsistisen oloisia, passata pitäisi eestä ja takaa mutta mikään ei niille kelpaa kuitenkaan....


    • Näin voi olla

      Onkohan äitisi jämähtänyt elämässään täysin paikoilleen, isäsi kuoleman jälkeen? Ikävienkin elämässä tapahtuvien asioiden jälkeen pitäisi jossain vaiheessa alkaa vain jatkaan elämässä eteenpäin, ja antaa uusien tuulien puhaltaa, eikä jäädä sureen mennyttä. Äitisikin olisi pitänyt etsiä uusi mies, ja jatkaa elämää, ja unohtaa kaikki kuolleen ex-miehensä uskottomuudet. Jos äitisi siis on isäsi kuoleman jälkeen vain jämähtänyt paikoilleen ja jäänyt suremaan isäsi uskottomuutta ja kuolemaa, eikä ole siitä päässyt vieläkään yli, niin en ihmettele syvää katkeroitumista ja äärinegatiivisuutta.
      Äitisi käytös viittaa myös ihan vaan vanhuuden oireisiin, koska hän voi olla masentunut, ja jos hän vain entistä enemmän jauhaa samaa asiaa, niin äidilläsi voi olla myös alkava dementia. Dementiaa sairastaville vanhuksille on tyypillistä samojen asioiden kertaaminen, ja usein erittäin vanhojenkin asioiden.

      • 80-vuotiaan tytär

        Äitini etsi uuden miehen, ja meni uusiin naimisiin (oli yks tyyppi jo melko heti isän kuoleman jälkeen, jota en voinut sietää), eli ei se siitä ole ollut kiinni ollenkaan.

        Olen tullut nyt siihen tulokseen, että äitini on luonnehäiriöinen ja sille ei mahda mitään.
        Otan vain asian sellaisenaan, puhun ilmoista ja heti kun rupeaa vatvomaan, niin sanon että onkin tässä kiire ja että hyvää jatkoa vain.
        Ai että miksi teen näin?
        Kohta kuolee ja minulle ei jää pahaa mieltä. En anna hänen enää satuttaa itseäni, otan kylmän asiallisesti. Yritin saada suhteet kuntoon, oli mahdotonta.

        Ei siinä auta muu kuin todeta, että näin on.
        Löysin kirjan aiheesta, Raimo Mäkelä: Kuinka kohtaan luonnehäiriöisen? Naamiona terve mieli.

        Lueskelen sitä nyt ja suosittelen muillekin.

        Kiitos kaikille, jotka olette osallistuneet keskusteluun, minua tämä on tosiaan auttanut!

        Paljon vaikeampaa on nuorilla, jota vanhemmat kohtelevat huonosti.


    • luonnehäiriöinen äit

      Äitini on 85 vee. Olen 59 vee. Koko elämäni äitini on ollut hankala ja valittanut kaikesta. Me 5 lasta ollaan syyllisiä kun hän on joutunut meitä hoitamaan. Katkeraa vuodatusta,kun joku sai perintöä enemmän. Isäni oli täysin hulttio,ainakin hänen mielestään. Lapset ei osaa mitään,huonot aviomiehet ja miniä. Mikään lahja ei sopiva. Kävin vuoden auttamassa häntä lähes päivittäin. Haukkumiset jälkeenpäin. Hommasin kotipalvelua ja kotihoidontukea. Antoi lopputilin kotipalvelulle,mutta Kelasta nosti kylmästi kotihoidontukea. Kun sitä perittiin takaisin,käski mun Se maksaa. Ahne,säälimätön,häikäilemätön,kiero,valehtelija,mustamaalaaja.. Tätä kaikkea on oma äitini. Luovutin. Menin terapiaan. Mulle sanoi psykiatri,että en ole velvollinen hoitamaan äitiäni. Se helpotti. Äitini suostui jossain vaiheessa ottamaan sairaanhoitajan käymään,joka laittaa lääkkeet,kolmen viikon välein,dosettiin. Pärjää aika hyvin,kun lääkitys on kunnossa. Narsisti pärjää hyvin näköjään ilman apuakin. Autan niitä jotka oikeasti apua tarvitsevat

      • tytär myös

        "Autan niitä jotka oikeasti apua tarvitsevat "

        Tuo on hyvä keino ja hyvä neuvo muillekin!


    • Älä solvaa äitiäsi

      Yli kahdeksankymppisen tuollaiset tarinat voi jättää omaan arvoonsa tai viedä heidät lääkärille ja kertoa, että tätä jauhaa kaiken aikaa, sillä löytyy varmasti lääkkeitä joll nuo asiat saadaan unohtamaan. Joten otapa mummo mukaan ja mene sinne lääkärin luokse, masentunut mummo on.

      Minulle ei oma äiti jauhanut tuota, vaikka aihetta olisi ollutkin. Isä oli ilkeä äidille, katkera omasta nuoruudestaan, sotaa syytti, että ei saanut muka parempaa eukkoa.
      No lähes kartanon poika joutui olemaan sodassa 5 vuotta, katkeroitui, nuoruus meni siellä ja haavottuikin .

      Mutta naapurin torpan akka, kyllä kävi kertomassa pitkin kylää isäni ja hänen heinälatohommistaan, että olen vihannut tuota ämmää. Lapset olisi jättänyt kuulematta noita juttuja ja nauttinut omassa hiljaisessa olossaan nautinnoistaan, sillä ukkoja hänellä oli ja osasi rahastaakin.

    • meitä on paljon

      Kun oma terveys jo vaarassa, pitää ottaa etäisyyttä äitiin joka käyttäytyy noin, itse olen huomannut saman, mikään ei riitä ja pitää piikanaan, pitäs maksaa kun käy kaikesta, eikä sais syödä edes omia eväitä?

    • Anonyymi

      Oliskohan narsistinen persoonallisuus tällä ämmä-äidillä? Kovin on tutun kuuloista.

      • Anonyymi

        Tää ketju on aloitettu vuonna 2011. Jos mummo oli silloin 80v, niin eiköhän nämä 10 vuotta viimeistä vuotta tässä ole korjannut hänen luonteen piirteet jo aika päivää sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe