B-12 vitamiinin yliannostus??? apua

hihihihj

Viitearvot on 180-740 ja mulla huimat 910. On ollut sairaita lihas/nivelkipuja, hengitysvaikeuksia, tukkoista nenää, voiko johtuu tosta liiasta määrästä?



Kummasti noussut joulukuisesta 437:sta... tuohon 910... onko vakavaa? :(

35

22403

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .
    • sssslkikikkilo

      Oletko syönyt vitamiinipillereitä? Ei ruoasta pitäis noin korkealle nousta, kummallista.

    • jijij

      juu olen syonyt multivitoja ja sitten pelkkaa b-vitamiini valmistetta.

    • LL

      olet saanut yliannoksen, oletko piikittänyt b12 vitamiinia? vähennä käyttöä.

    • Hh

      En ole piikittanyt.

    • luomua.
    • Aleks

      Minulla oli B 12 vitamiinin vajausta ( s-B12 vit 65 pmol/l ja B-Hb 98g/l Lääkäri määräsi joka toinen päivä B 12 piikin lihkseen kahden viikon ajan Ok, oireet hävisivät, mutta seuraavassa verikokeessa B 12 vitammiinin määrä oli 5900 pmol/l ja Hb 116 G / l. Nyt tuntuu hermosto-oireita erikoisesti isoissa iskiashermoissa. Onko B 12 vitamminin yli ohjeiden olevalla arvolla haittavaikutuksia hermostoon ? Arvot tiettävästi 150 - 740 pmol /l

    • mummeli

      b12 vitamiini

    • ei näin

      idiootit, b12:sta ei voi saada yliannosta.

      "B12-vitamiini on turvallinen, mitään myrkyllisiä vaikutuksia ei ole havaittu niinkään suurilla saantitasoilla kuin 100 mikrogrammaa/vrk."

    • Että näin

      Pitäisikö ensin, joskus vain ihan huvikseen tarkistaa omat faktat, ennenkun selata täällä ja käydä haukkumaan. Kävele lähi-apteekkiisi, voit ostaa reseptivapaana 1MG tabl. valmistetta. 1MG ei ole yhtäkuin 100 ym, jos et tuota osaa suomentaa = mikrogramma

    • Kohtalotoveria

      Minullakin on liian korkea B12 vitamiinitaso veressä, vaikka en syö kuin D3 hormonia. Johtuu kuulemma maksasta, joka palauttaa B12vitamiinin vereen. Kyllä minulla onkin liian korkeat maksa -arvot, vaikka en käytä lainkaan alkoholia. Saattaa olla parasiittioire, tai sitten joku muu sairaus.

    • luonnollista.

      Lihavuus aiheuttaa rasvamaksaa.

      Lisäksi kaikenlaiset makeutusaineet ja muut ´ruuan kemikaalien (E-lisäaineet) oireet ovat tutkimatta.

    • ihmetys1

      Minullakin on kohonneet b12-vitamiiniarvot, sain juuri pari minuuttia sitten tietää. Myös valkosoluarvot ovat hippusen verran koholla, 8,7. Lisäksi hemoglobiinini on hivenen matala, 115. Minulla on aina ollut alhainen hb. En tiedä liittyykö edellisiin veriarvoihin mitenkään, mutta kasvojeni vasen puoli puutuu posken ja suun alueelta silloin tällöin. Pulssini on myös jatkuvasti aika nopea. En jaksa tehdä mitään, vaikka halua olisi. Välillä tuntuu, etten saa keuhkoja täyteen vaikka kuinka vetäisi henkeä. Olen 23 v nainen, 162cm 64 kg

      • Tuttuja oireita

        Onko homeoireet ja borrelioosi tutkittu ?Nopea pulssi ja suun puutuminen ainakin ovat borrelioosin oireita.


      • Anonyymi

        "Minulla on aina ollut alhainen hb."

        Näiden kuuden vuoden aikana epäilemättä oireet pahentuneet. Toivottavasti nimimerkki ihmetys1 on jonkin onnellisen tiedonkohtaamissattuman kautta päätynyt jo tarkistamaan raudanvarastointikyvystään kertovat FERRITIINI- sekä TRANSFERRIINI-arvonsa verikokeella.

        Niistä ei jostain syystä ainakaan suomilääkärien sosiopaattisimmat kansalle hiisku.


    • 1187

      Minulla on B-12 vitamiinin yliannos, tänään otetuissa verikokeissa huima 1187. On ollut epämääräistä reiden puutumista. Reisi ei tunne vaikka neuloilla tökkii. Silmät vuotaa vettä, eikä ole allergiaa, ainakaan tiedossa.

    • goolaatietoa

      Eri labroissa on eri viitearvot B12-vitamiinille.

      B12 on vesiliukoinen vitamiini ja sen imeytyminen on aina pientä, lisäksi keho pystyy suodattamaan ylimääräiset pois virtsan mukana. Lisäksi mitä enemmän otat B12-vitamiinia, samalla myös imeytyminen vähentyy automaattisesti, joten yliannostuksen tai myrkytyksen saanti on vähintäänkin vaikeata. Tämän takia useissa valmisteissa yksi annoskoko voi olla jopa 48,000% päivän saantisuosituksesta. Mutta ei tietenkään kannata aloittaa vetämään turhaan yliannostuksia, koska yliannostuskin voi aiheuttaa samoja oireita kuin puutos.

      B12 vitamiinin pitkäaikaisella yliannostuksella voi harvinaisesti aiheutua seuraavia oireita:

      Puutuminen tai pistely jaloissa, käsissä tai päässä
      Hermostuneisuus, paniikkikohtaukset
      Uniongelmat
      Ihottumat
      Lievä ripuli
      Närästys
      Lisäksi b-vitamiini ravinnelisät voivat aiheuttaa lievästi keltaista virtsaa, joka on yleisesti harmitonta.

      En olisi liikaa huolissaan b12-vitamiinin yliannostuksesta, koska se on erittäin harvinaista. Mutta aina välillä kannattaa pitää taukoja B12-ravintolisien kanssa, etenkin suihkeiden jossa päiväannos voi olla 100x kertainen saantisuosituksiin. Tietysti voit aina korjata sen alkuperäisen ongelman eli ruokavalion, yritä syödä enemmän B12 vitamiinia sisältäviä ruokia josta yliannostus on yksikertaisesti täysin mahdotonta.

      Viralliset B12-vitamiinin saantisuositukset ravitsemus neuvottelukunnan mukaan tällä hetkellä – Miehet: 2mikrogrammaa(µg)/vrk, Naiset: 2mikrogrammaa(µg)/vrk(imettävät 2,6µg). Lapset: 0,5-1,6(µg).

      Minkälainen B12-ravinnelisä kannattaa valita?

      Vaikka jotkut B-complex vitamiinilisät voivat olla hyvä valinta, kannattaa b12-vitamiinin puutteeseen valita aina suihke, paremman imeytymisen takia. Markkinoilla on yleensä synteettisiä ja luonnollisessa muodossa olevia b12-vitamiini tyyppejä kuten hydroksikobalamiini, syanokobalamiini ja metyylikobalamiini.

      Synteettisessä muodossa olevat:
      Yleisimmät b12-ravinnelisät on syanokobalamiinin muodossa. Ongelma tämän tyyppisessä B12-ravintolisässä on että kehon täytyy itse muokata se metyylikobalamiiniiksi ja 5-deoksiadenosyylikobalamiiniksi ennen kuin se vaikuttaa. Huonoin valinta yleisesti.

      Luonnollisin muoto:
      Luonnossa b12-vitamiini esiintyy metyylikobalamiinin muodossa. Kehon normaalissa aineenvaihdunnassa pyörii metyylikobalamiinia ja 5-deoksiadenosyylikobalamiininä. Metyylikobalamiinia pidetään bioaktiivisenä, joka tarkoittaa että kehon ei tarvitse tuottaa mitään kemiallista reaktiota ennen kuin se alkaa vaikuttamaan.

      Yleisesti kannattaa valita käyttöön suihke tai tabletti joka on tehty metyylikobalamiinistä.

      • Anemia

        B12 vitamiini, vaikka onkin vesiliukoinen ,varastoituu elimistöön,joten en kyllä en sitä pitkään käyttäisi suuria annoksia ellei ole selvästi alhaiset arvot.


      • Lololla

    • varastoituva

      Ylimääärinen B12 vitamiini varastoituu maksaan. Voi olla vuodenkin syömättä, riippuen paljonko ja kauanko on syönyt yliannoksia. Annosta ei saa ylittää.

    • MirkkuXV

      Eräs henkilö on joutunut b vitamiinista tiputukseen, maksa ei kestä. Itsellä ongelma jos nautin b vitamiinilisää. Hermosto-lihas ja niveloireita. Mieli hajoaa myös, liittynee hermoston ylivireyteen.

      Kaikki reagoivat eri tavoin. Itse pitäydyn jatkossa käyttämästä.

    • mstauti

      Löytyykö kohtalotovereita? Olen 49-vuotias ms-tautia sairastava nainen. B12-vitamiinipitoisuuteni on pitkään ollut yli 1640 (mitä lie yksikköä) :D. 23-vuotiaan tyttäreni arvo on 2700, äitini 2100, veljeni 4700 ja siskoni 5000. Mistä kannattaa lähteä etsimään syytä korkeaan pitoisuuteen veressä? Sisätautilääkärit eivät tiedä asiasta, puhumattakaan neurologeista. Nostavat vain tassut pystyyn. Osaisiko funktionaalisen lääketieteen edustaja mahdollisesti selventää asiaa?

      • hsdv

        Sisätautilääkärin täytyy tietää asiasta !
        Vaihda lääkäriä.


      • etsimään

        Mahdollisesti teillä on suvussa periytyvä ominaisuus.
        Mistä se johtuu ja voiko sille jotain tehdä ja pitäisikö jotain tehdä, siihen pitäisi löytää erikoislääkäri vastaamaan.
        Suomessa on paljon "harvinaisuksia" joita kuitenkin monikin
        lääkäri tutkii, mistähän löytäisit spesialistin ?
        Suurimmissa kaupungeissa ja varsinkin pääkaupunkiseudulla on paljon mahdollisuuksia
        löytää lääkäri.
        Jostain pitäisi saada tietoa, minkä alan lääkärille pitäisi mennä tai lääkärin/lääkäreitten nimi, jotka tuntevat asiaa.
        Aika outoa, ettei sisätautilääkäri osannut edes neuvoa minnekään.
        Ehkä ei katsonut aiheelliseksi, jos asiasta ei ole haittaa ?
        Apteekin proviisoreilla on lääkäriluettelot ja proviisori voisi muutenkin ehkä tietää alan lääkärin tai kuka on erikoistunut .
        Lääkäriliitolla on www-sivut, voisiko sieltä kysyä apua ?


      • EsimerkiksiTällaisia

        Mahdollisia syitä korkeille B12-vitamiinitasoille:

        -B12-vitamiinihoito (olet siis ottanut purkista B12-vitamiinia)
        -Jotkut maksa- ja munuaissairaudet
        -Akuutti tai krooninen myelooinen leukemia
        -Pahanlaatuiset kasvaimet


      • Anonyymi

        -Laboratorion tyrimiset näytteenotossa ovat potilaan vaikeasti huomioitavia: esim. staasivirheet - hemolysoituneet näytteet - koeputken valoltasuojaamatta jättäminen, esim. Folaatti (fS-Folaat),
        On muistettava, ettei hemolysoitunut näyte ole kelvollinen .
        - Väärin otettua näytettä > seuraa väärä vastaus > väärää vastausta seuraa hoito.
        - Suosittelen yleistiedon- ja oman turvallisuudenkin takia tutustumista alan kirjallisuuteen: Laboratoriolääketiede - kliininen kemia ja hematologia. KANDITAATTIKUSTANNUS Oy, Onni Nielemä ja Kari Pulkki.
        - Myös Laboratoriokäsikirjat (eri vuosilta) mielenkiintoista luettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -Laboratorion tyrimiset näytteenotossa ovat potilaan vaikeasti huomioitavia: esim. staasivirheet - hemolysoituneet näytteet - koeputken valoltasuojaamatta jättäminen, esim. Folaatti (fS-Folaat),
        On muistettava, ettei hemolysoitunut näyte ole kelvollinen .
        - Väärin otettua näytettä > seuraa väärä vastaus > väärää vastausta seuraa hoito.
        - Suosittelen yleistiedon- ja oman turvallisuudenkin takia tutustumista alan kirjallisuuteen: Laboratoriolääketiede - kliininen kemia ja hematologia. KANDITAATTIKUSTANNUS Oy, Onni Nielemä ja Kari Pulkki.
        - Myös Laboratoriokäsikirjat (eri vuosilta) mielenkiintoista luettavaa.

        Kiitos kirjavinkeistä, kiinnostaa, mutta onko nuo laboratoriolääketiedekirjat normaali-ihmisen ymmärrystasoa ?
        Siis ettei "liian tieteellisiä" tavikselle ?

        Luin äskettäin lääketieteen ja kirurgian tohtori Anssi Sovijärven
        kirjan "Miksi hengästyn?"
        Se on "kaikille" ja terveyshuollon ammattilaisille kirjoitettu
        ja se meni aika hyvin jakeluun.

        Pitänee googlata jos mainitsemiasi kirjoja sais kirjastosta.


    • JohnnyTang

      Tiedetään että Metformiini, lääke tyypin 2 diabeteksen hoidossa alentaisi B12 tasoa , en osaa sanoa tuon lääkkeen riskeistä ,mutta ainakin ollut käytössä jo kymmeniä vuosia joten haitat varmaan aika tarkastikin tiedossa.

    • Anonyymi

      Onko kellään b12-vitamiini aiheuttanut samanlaista sydämentykytystä kuin vahvan kahvin juonti??

    • Anonyymi

      Minulla on jatkuvia sydänoireita. Koska en syö lihaa niin otan B-monivitamiinia purkista,
      Beko Strongia, 1päivässä, jossa on kaikki beet.
      Ei luulisi olevan liikaa.
      Mitattu on vuosi sitten, arvo oli jotain 700.
      Sen jälkeen olen syönyt vain 1 Beko Strong päivässä.
      Ennen mittausta söin 2 päivässä.
      En ole tullut edes ajatelleeksi johtuisiko sydänhäiriöt B-vitamiinista.
      Luulin sen olevan vesiliukoisen ettei yliannostuksen vaaraa ole.
      Syämentykytykseen voi olla 1001 syytä.
      Vaikea tietää mistä johtuu. Itselle kahvi saa joskus pomppimaan muutaman tykytyksen.

    • Anonyymi

      Mikä määrä b-vitamiinia on yliannostus ?
      Jos syö yhdistelmä b-vitamiinia jossa on on kaikki.
      Mikä on riittävä, kun ei voi syödä lihaa, joka on runsainja lähes ainoa b-vitamiininlähde.

    • Anonyymi

      Kyllä b-vitamiinejakin varastoituu- maksaan.

    • Anonyymi

      B on vesiliukoinen joten liikamäärät poistuvat ruhosta ihan ittekseen.

    • Anonyymi

      B12 vitamiinia kannattaa syödä vähän enemmän

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe