Palkkarit on turhia!

Paras palkkari

Itse otan proteiineja kunnon ruuasta 2,5-3 tunnin välein koko valveillaoloajan, ei tarvita palkkareita kun verenkierrossa on aminohappoja koko ajan optimimäärä. 6-7 ateriaa päivässä jossa jokaisessa 20-30 g proteiinia yhteensä 2g per rasvaton painokilo. Ja kunnon ruuasta eli broilerin "naturel" rintaa, kalkkunan filettä, kirjolohta, seitä, silakkaa ym. kalaa, naudan paisti- ja filelihaa ja jauhelihaa, kananmunaa, raejuustoa, maitorahkaa, maustamatonta jogurttia, piimää, maitoa, palkokasveja, sieniä, pähkinöitä ym. Hera ym. proteiinilisät on aivan turhia, kun syö oikein ja aminohappopooli on verenkierrossa koko päivän tasaisen saannin ansiosta.
Erillinen ennen/aikana/jälkeen palkkari on aivan turhaa, sillä olen tankannut proteiiniruualla sopivasti ennen treeniä ja ne aminot on pilkottu ruuasta tarpeeseen, kuten myös hiilihydraatit, rasvat ja vitamiinit, mineraalit ym. vitaaliaineet.

48

1299

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Abrahadabra420

   Toi on ihan älyvapaata tulla huutelee että palkkarit on turhia!Vittu kun asiasta on niin paljon tutkimuksia jotka lähes kaikki ovat puoltavat palautusjuoman käyttöä kovan harjoituksen jälkeen.Se että sinä et käytä/tarvitse palautusjuomaa ei tarkoita sitä että ne ovat turhia.Etää ollaampas nyt vaan ihan hiljaa taas.

   • hhhmhh

    Tutkikaa oikean ravinnon käyttöä optimaalisesti niin tulee puoltoa aivan varmasti saman verran. Niin mutta niillähän ei tehdä bodausbisnestä.


   • ruoka on parasta

    Väitätkö ettei 2,5-3 tunnin välein laadukkaista proteiinilähteitä ruokana nautittuna aminohappoja ole veressä optimimäärää ja myös muita ravintoaineita, mikäli pitää ruokavalion monipuolisena?


  • samaa mieltä

   Mutta ruualla homman saa hoidettu aivan yhtä hyvin, eli kun syö oikein niin palkkarit todella on aivan turhia. Käsiteltyjä ravintolisiä joissa on kaikenlaista paskaa joukossa. Suurin osa raaka-aineista tulee vielä jostain Itä-Euroopan tehtaista, jossa koitetaan maksimoida voitot.

  • Abrahadabra420

   Palkkarit eivät missään nimessä ole turhia.Kovan treenin jälkeen kropan on hyvä lähes heti saada ravintoaineita.(Proteiinia,hiilihydraatteja ym.)Kun ne otetaan palautusjuoman muodossa niin tällöin ne imeytyvät nopeiten.Kiinteä ruoka ei imeydy läheskään yhtä nopasti.Ja kovan harjoituksen jälkeen ei varsinkaan imeydy koska keho on sellaisessa tilassa jossa se ei pysty käsittelemään kiinteän ruoan ravintoaineita yhtä hyvin kuin nestemäisessä muodossa tulleita.Juurikin tämän takia suositellaan että se kiinteä ruoka syötäisiin vasta hetken kuluttua siitä harjoituksesta.En nyt siis väitä että palkkarit olisivat pakollisia.Sanompahan vaan että ovat hyödyllisiä.Edelleen se että joku/jotkut kokevat palkkarit turhiksi ei missään nimessä tarkoita sitä että niistä ei olisi kellekkään mitään hyötyä.

   • Peruskemisti

    ".Ja kovan harjoituksen jälkeen ei varsinkaan imeydy koska keho on sellaisessa tilassa jossa se ei pysty käsittelemään kiinteän ruoan ravintoaineita "

    http://www.linearwater.com/images/Aminoacids.jpg

    Kerrotko, että miten nuo aminohappomolekyylit ovat erilaisia nestemäisessä muodossa ja kiinteässä muodossa niin ettei keho pysty niitä käsittelemään?

    Kerro myös miten nuo molekyylit mielestäsi eroavat nestemäisessä ja kiinteässä muodossa?


   • Urho.T

    "Palkkarit eivät missään nimessä ole turhia.Kovan treenin jälkeen kropan on hyvä lähes heti saada ravintoaineita.(Proteiinia,hiilihydraatteja ym.)Kun ne otetaan palautusjuoman muodossa niin tällöin ne imeytyvät nopeiten.Kiinteä ruoka ei imeydy läheskään yhtä nopasti.Ja kovan harjoituksen jälkeen ei varsinkaan imeydy koska keho on sellaisessa tilassa jossa se ei pysty käsittelemään kiinteän ruoan ravintoaineita yhtä hyvin kuin nestemäisessä muodossa tulleita.Juurikin tämän takia suositellaan että se kiinteä ruoka syötäisiin vasta hetken kuluttua siitä harjoituksesta."

    Oletko nyt huomioinut että kun olet koko päivän, ja sopivasti ennen harjoitusta jo syönyt niitä proteiiniruokia niin verenkierrossa on jo imeytyneenä tarpeeksi aminohappoja eikä palkkareita tai ruokaa tarvita enää siinä vaiheessä. Treenin jälkeen syödyt hyvät proteiiniruuat taas edelleen tuovat myöhemmin käytettäviksi aminohappoja ja kaikkea muutakin ravintoainetta, sitä ei olekaan tarkoitettu heti hyväksikäytettäväksi, aiemmin syöty ruoka kun on jo verenkierrossa käytössä. Ravintolisäpalkkarit ovat helppo tapa hoitaa aminohapot, hiilihydraatit ym. elimistön kä'yttöön treenin jälkeen, mutta ainakin yhtä hyvä keino on syödä oikein koko päivä ja ennen treeniä. Ruuasta saa kaiken lisäksi monia ravintoaineita, joita ei palkkarin mukana tule, mutta joista on hyötyä treenin jälkeen ja koko ajan. Oikein toteutettu ravintorikas ruokavalio useilla päivittäisillä aterioilla on erinomainen keino pitää lihaskasvu optimaalisena, eikä sen lisäski vaadita ravintolisiä.


  • Abrahadabra420

   Palautusjuoma on parempi vaihtoehto treenin jälkeen siksi, että siinä on tiivistetyssä ja optimoidussa muodossa sellainen ravinto, jota keho tarvitsee juuri treenin jälkeen. Asiaa voi myös kokeilla itse: Miltä olo tuntuu, jos lihakset vielä täynnä verta treenin jälkeen ahtaa mahansa täyteen ruokaa? Olo tuntunee varsin epämiellyttävältä. Tämän ilmiön huomaa sitä paremmin mitä kookkaammat lihakset ovat. Suuriin lihaksiin mahtuu suuri määrä verta. Oikeanlainen palautusjuoma sen sijaan poistuu mahalaukusta nopeasti ja pääsee siten myös verenkiertoon nopeammin kuin kiinteä ruoka.

  • ketusyatti

   Välillä tuntuu että näistä tehonlisääjistä ja palkkareista on tullut tärkeämpiä kuin siitä itse treenistä. Kaapit vaan täyteen jotain vitun vetävän näkösiä purkkeja jotta jaksaa treenata tarpeeksi kovaa. Täytyyhän sen lihaksen toki saada rakennuspalikkaa ja polttoainetta, mutta onko kukaan hetkeksikään pysähtynyt miettimään onko tuossa bisneksessä hieman rahastuksen makua?

   • trrfyy

    Väitän että proteiinitableteilla ja palkkareilla vedätetään kuntoilijoita.

    Abrahadabra420 ei ota nyt huomioon että oikeasti ajoitettu ateria ennen harjoitusta antaa jo treenin alusta, sen aikana ja jälkeen heti aminohappoja käyttöön koko ajan, ei tarvita palkkareja tai ruokaa. Ruuan aminohapot ovat siis sulaneet elimistön käyttöön. Treenin jälkeen taas kannattaa syödä ateria, josta saa taas lisää aminohappoja ym. jotta niiden taso pysyy möhemmin ja koko päivän ajan optimaalisena. 20-30 g proteiinia hyvistä lähteistä 2,5-3 tunnin välein antaa elimistölle aivan tarpeeksi aminohappoja kehittymiseen, erilliset palkkarit ovat näin aivan turhia. No jos et viitsi kunnolla syödä päivän aikana tai ennen harjoitusta niin onhan se palkkari silloin parempi ottaa, mutta tällöin on jo jokin pielessä bodauksessa ja kehitystä ei voi oikein odottaa. Bodaushan on treenin ja ravinnon sekä levon optimointia.


  • Abrahadabra420

   Koska täällä muutama urpo on päättänyt että palarit ovat turhia niin en viitsi näin köyhässä mestassa enempää todisteita laittaa pöytään.Koska vaikka mä tänne mitä tahansa faktaa laitan niin nämä "hipit" kyllä kumoavat ne omilla mahtavilla paskanjauhanta teorioillaan.Eläkää ilman palkkaria.Minä en eikä 90%!!

   • ProBody

    Jos syö hyviä proteiinilähteitä 3 tunnin välein, niin kerropa miksei kehon käytössä ole koko ajan optimaalista annosta imeytyneitä aminohappoja? Luuletko että kolme tuntia on liian pitkä aika että syödyt aminohapot eivät ole enää käytettävissä? Jos näin on, nopeasti imeytyvät palkkarit ovat lisähyöty, jos näin ei ole, ruuan mukana tasaisesti 3 tunnin välein syöty laadukas proteiiniruoka hyvällä aminohappokoostumuksella on kehon käytettävissä myös heti treenin jälkeen ja aivan yhtä hyvä vaihtoehto kuin erillinen palkkari.
    Normaalissa ravinnossa olevat proteiinit/aminohapot imeytyvät eri tahtiin, joten niitä on käytössä koko ajan tarpeeksi kun ruokailuväli on n. 3 tuntia ja kerralla syöty proteiinimäärä 20-30g/ateria. Ainut pidempi tauko on yöllä, jolloin illalla kannattaa syödä enemmän pidempään imeytyviä proteiineja.
    On siis pelkästään kysymys siitä, haluaako syödä laadukasta proteiiniruokaa tasaisin väliaijoin, tai ottaa helpompi vaihtoehto ja syödä se lisäravinnepalkkari. Palkkarin syöjienkin kannattaa syödä tasaisin välein useita pieniä aterioita laadukasta ruokaa, koska kehitys ei tapahdu heti treenin jälkeen vaan aminohappoja tarvitaan koko ajan rakentamaan lihaksistoa.


  • Palautusjuoma++++++

   Kuntoilijalle ja urheilijalle terveellinen ruokavalio on jatkuvan kehityksen perusta. Kova harjoittelu aiheuttaa kuitenkin uudenlaisia haasteita ravitsemukselle. Elimistö tarvitsee energiaa sekä rakennusaineita palautuakseen fyysisestä rasituksesta. Palautumisjuoma treenin jälkeen nopeuttaa kehon palautumista fyysisestä rasituksesta.

   Kova treeni kuormittaa elimistöä monella tapaa. Kova harjoitus tyhjentää elimistön energiavarastoja ja aiheuttaa mikrovaurioita lihaksissa. Harjoituksesta palautuakseen tulee elimistölle tarjota energiaa sekä rakennusaineita. Tämä on ehdoton vaatimus fyysisen suorituskyvyn kehittymiselle. Jos elimistölle ei tarjota oikeita rakennustarpeita kovan harjoittelun jälkeiseen palautumiseen, voi pahimmassa tapauksessa seurauksena olla pitkässä juoksussa fyysisen suorituskyvyn heikkeneminen.

   Terveellisen ruokavalion ja oikein ajoitettujen ruokailujen lisäksi palautumisjuoma tehostaa harjoituksen jälkeistä palautumista. Toimiva palautumisjuoma sisältää sekä hiilihydraatteja että proteiineja. Palautumisjuoman ravintoaineet ovat helposti ja nopeasti imeytyvässä muodossa, mutta ne vastaavat ravitsemuksellisilta ominaisuuksiltaan ruoan proteiineja ja hiilihydraatteja. Valtaosa urheiluravinteista on valmistettu luonnollisista hiilihydraatin ja proteiinin lähteistä. Palautumisjuoma täydentää elimistön energiavarastoja ja antaa rakennusaineita lihaksistolle. Proteiineja sisältävät palautumisjuomat imeytyvät hitaammin ja tasaisemmin kuin pelkkiä hiilihydraatteja sisältävät urheilujuomat. Harjoituksen aikana nautittu perinteinen urheilujuoma ei toimi palautumisjuomana, koska pääasiallisesti niiden tarkoitus on paikata harjoituksen aikana tapahtuvaa nestehukkaa.

   Palautumisjuoma vaikuttaa myös aktiivisen kuntoilijan fyysisiin tuntemuksiin. Kova voimaharjoittelu saattaa aiheuttaa muutaman vuorokauden viiveellä lihasarkuutta (DOMS=delayed onset muscle soreness) ja välittömästi treenin jälkeen nautittu palautumisjuoma vähentää lihasarkuuden esiintymistä.

   Hiilihydraattien tehtävä

   Hiilihydraattien osuus perinteisessä palautumisjuomassa voi olla 50 % -75 % kokonaissisällöstä. Hiilihydraattien tehtävä palautumisjuomassa on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin proteiinien. Ne tarjoavat välittömiä energianlähteitä nopeiden hiilihydraattien muodossa. Lisäksi ne alkavat välittömästi täydentää harjoituksessa tyhjentyneitä lihaksiston sekä maksan glykogeenivarastoja. Ilman hiilihydraatteja voi palautumisjuomasta saatavien proteiinien hyötykin jäädä rajalliseksi. Kestävyys- ja joukkuelajien urheilijoille tarkoitetut palautumisjuomat sisältävät suhteessa enemmän hiilihydraatteja kuin proteiineja. Voimaharjoittelijoille tarkoitetut palautumisjuomissa proteiinien ja hiilihydraattien suhde on usein 1:1. Joukkue-, kestävyys- ja kamppailu-urheilijat hyötyvät hiilihydraattivoittoisten palautumisjuomien käytöstä, sillä ne nopeuttavat elimistön energiavarastojen täydentymistä.

   Proteiinien tehtävä

   Proteiinit tarjoavat elimistölle rakennusaineita heti harjoituksen jälkeen. Voimaharjoittelu lisää kehon omien luontaisten hormonien kuten kasvuhormonin ja testosteronin eritystä. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, että kehossa vapaana olevat proteiinit käytetään tehokkaasti hyväksi lihaskudoksen rakennusaineena. Jos sopivia rakennusmateriaaleja ei ole saatavilla, keho hajottaa eläviä kudoksia, kuten lihaksia, rakennusmateriaalin saamiseksi.

   Proteiinien osuus palautumisjuomassa on tyypillisesti 30 % -50 % kokonaissisällöstä. Nyrkkisääntönä voi ajatella, että korkeaproteiiniset (yli 40 % kokonaissisällöstä proteiinia) palautumisjuomat soveltuvat parhaiten raskaan voimaharjoittelun jälkeen otettaviksi. Myös urheilijan suuri fyysinen koko lisää proteiinin tarvetta

   Kenelle palautumisjuomat sopivat?

   Palautumisjuomien käyttöä voi suositella kaikille tavoitteellisille kuntoilijoille. Palautumisjuomat sisältävät luonnollisista lähteistä valmistettuja hiilihydraatteja sekä proteiineja, joten ne ovat turvallisia käyttää. Ne sopivat nuorellekin urheilijalle. Palautumisjuomat kuuluvat tutkituimpiin urheiluravinteisiin ja niillä on todettu olevan suotuisa vaikutus suorituskykyyn sekä kehonkoostumuksen muutoksiin (lihasmassa lisäys/rasvan vähentyminen).

   • Bodariruokavalio

    Siksihän mä syön hyvin että niitä rakennusaineita on koko ajan elimistön käytössä, ei mun tarvitse ostaa niitä "helppoja" palkkareita, joiden proteiinit on ties mistä vinkuintiasta ja pakattu jossain Itä-Euroopan käsityöpajoilla. Kun syön parhaita proteiini- ym. ruokaraaka-aineita pitkin päivää tasaisesti, niin en tosiaan tarvitse niitä lisäprotskuja sun muuta. Tiedän tarkalleen mitä syön ja jopa maustan itse "natural" broilerin rintafileet, kirjolohifileet ym. Käytän 2g/rasvaton painokilo, eli noin 160 g proteiinia päivässä tasaisena saantina, joten aivan varmasti saan kaiken tarvitsemani ilman mitään "nopeasti" imeytyviä palkkareita. Mun ennakkoon sopivasti syödyt treeniruokaproteiinit on jo imeytyneet ja kympillä kropan käytössä treenin aikana ja jälkeen, ja taas treenin jälkeen seuraavat proteiiniruuat myöhempää tarvetta varten. Kropassa on koko ajan optimaalinen annos aminohappoja sun muuta, kun syö hyvin tasaisesti pitkin päivää. Ei ne lisätabut tai juomat auta yhtään sen paremmin, jos kehon käytössä on jo optimaalisesti ravintoaineita. Vai väitätkö muuta?


   • mainosmaakari

    Ootko ihan suoraan jonkun lisäravinesivuston mainoksesta copypastennut? Oot ihme heppu.


  • ertwerbtrewb

   No tuo oli kunno markkinamiehen puhetta! Kuunnelkaahan tuota typerät teinit! Menkää ostamaan niitä huippukalliita jauhoja ja syökää niitä AINAKIN kilo päivässä. Muuten ette runkkupenkkitreenejänne kykene tekemään!

   • IsoTiukkaBodari

    Joo tuo Palautusjuoma copypaste-mies kuvittelee että lisäravinneproteiinit on jotain ihmeaineita, joita pitää syödä ruuan lisäksi, jotta kehittyy. Ja tarvitseehan niitä jos ruokavalio ei ole kunnossa, muuten ei. Ihan kuin ennen treeniä sopivaan aikaan ajoitettu proteiinipitoinen ateria ei muka antaisi elimistölle tarpeeksi aminohappoja, hiilihydraatteja, vitamiineja ja mineraaleja, rasvahappoja ym. käyttöön treenin jälkeisen katabolian paikkaukseen:) Joo se treenin jälkeen syöty ateria ei enää kerkiä, mutta sopivaan aikaan ennen treeniä syöty ateria kyllä antaa kaiken tarvittavan. Samalla ne tarvittavat hiilihydraatitkin saa ravintorikkaista ruoka-aineista treeniin valmistavasta ateriasta vitamiinien, mineraalien ja rasvahappojen kera, toisin kuin bulkkaushiilareista eli noista turhista maltodekstriineistä sun muista, joita palkkarit sisältää. Niistä ei kasva kuin fläsä.


  • kiitoksia

   Hyvä ja mä kun olin tekemässä jo hirmupitkää listaa kaiken maailman hera, bcaa, malto, kreatiini, beta-alaniini, multivitamiini- ja mineraali, omega-3 ym. tabuista. En ostakaan vaan alan syödä kunnolla!

  • ShoulderBrah

   Jos jotain lisäravinteita tarvitsee niin 2 niistä on oikeasti hyödyksi ja ne ovat heraproteiini ja kreatiini.

   Heraproteiini
   -Imeytyy nopeasti
   -Halvin proteiininlähde määrään nähden.
   -Todella vähän kaloreita proteiiniin nähden eli hyvä apukeino rasvan polttoon
   -Tehokas proteiinilisä esim kiireessä tai pitkinä työpäivinä
   -Pari annosta= 50g proteiinia voi olla jo merkittävä apu ruokavalioon päivinä jolloin ei ehdi syödä tarpeeksi/kunnolla

   Kreatiini
   -Parantaa voimatasoja oikeasti (koettu)
   -Kerää vettä lihaksiin joka parantaa anaerobista kuntoa
   -Tehokas lisä massakaudella, dieetin aikana tietenkään ei pahemmin hyödy

   Nämä ovat siis ravintoLISIÄ. Ei niillä korvata kunnon bodyruokaa ja kurinalaista harjoittelua mutta itsekkin voin todeta että noista kahdesta tuotteesta olen hyötynyt.
   Tämän lisäksi suosittelen niillekkin jotka eivät treenaa joku multivitamiini, kalaöljy sekä d vitamiini. Hyödyt voitte selvittää itse.

   Aiheen aloittaja kuulostaa joltain 15v narukädeltä joka ostanut jotain massanlisääjä ja pettynyt kun ei näytäkkään kehonrakentajalta. Hahhah eikö papu kasva takasin salille siitä :D

   • Paras palkkari

    Vai on 45 sentin tumput narukäsiä;)

    Ensinnäkin heraproteiini tai palkkari on aivan turha. Olen ennen treeniä sopivaan aikaan syönyt täysipainoisen proteiini-, hiilihydraatti-, rasva-aterian, jossa suurin määrin mineraaleja, vitamiineja, muita antioksidantteja ja fytokemikaaleja. Treenin aikana ja sen jälkeen nämä ravintoaineet ovat kehon käytössä. Treenin jälkeen sitten taas syön hyvin imeytyviä proteiinilähteitä, hiilihydraatteja ym. jotka pitävät veren aminohappotasot ym. optimaalisina koko ajan.
    Kalaöljyä on aivan turha syödä purkista, se on joko sika/nautajätegelatiinikapselissa tai sitten härskiintynyt pullossa. Otan mieluummin omega-3:set kalasta ja muista luontaisista ruoka-aineista. Hyvin imeytyvä D-vitamiini tulee myös ravinnosta, kuten suurin määrin muutkin vitamiinit ym.

    Lihas kasvaa ja virtaa piisaa.


   • ShoulderBrah
    Paras palkkari kirjoitti:

    Vai on 45 sentin tumput narukäsiä;)

    Ensinnäkin heraproteiini tai palkkari on aivan turha. Olen ennen treeniä sopivaan aikaan syönyt täysipainoisen proteiini-, hiilihydraatti-, rasva-aterian, jossa suurin määrin mineraaleja, vitamiineja, muita antioksidantteja ja fytokemikaaleja. Treenin aikana ja sen jälkeen nämä ravintoaineet ovat kehon käytössä. Treenin jälkeen sitten taas syön hyvin imeytyviä proteiinilähteitä, hiilihydraatteja ym. jotka pitävät veren aminohappotasot ym. optimaalisina koko ajan.
    Kalaöljyä on aivan turha syödä purkista, se on joko sika/nautajätegelatiinikapselissa tai sitten härskiintynyt pullossa. Otan mieluummin omega-3:set kalasta ja muista luontaisista ruoka-aineista. Hyvin imeytyvä D-vitamiini tulee myös ravinnosta, kuten suurin määrin muutkin vitamiinit ym.

    Lihas kasvaa ja virtaa piisaa.

    >Vai on 45 sentin tumput narukäsiä;)
    Kuvia tai ei tapahtunut

    Toisekseen sivuutit täysin kaikki kertomani argumentit siitä miten noista ravintoLISISTÄ voi hyötyä oikein käytettynä ja kerroit samat asiat mitkä olet jo kertonut proteiinin imeytymisestä ja aminohapoista. Ruoasta olen täysin samaa mieltä ja lihas kasvaa täysin hyvin ilman lisäravinteita. Kuitenkaan lihasta ei saa tarpeeksi kreatiinia niin että siitä jotain hyötyisi treenissä vaan sen huomaa vasta kun ainetta ottaa aivan erikseen. Heraproteiini on myös loistava apu rasvanpolttoon.

    Ilmankin siis pärjää mutta apukeinot on sallittu. Tuntuu että yrität esittää jotain elitistiä kun et "tarvitse" mitään lisäravinteita.


  • dolsen.dalsen

   Voi ei teitä nassukoita ihan oikeesti. :DD

   Oikea ruoka on yks tärkeimmistä asioista ja lyön vetoo et suurin osa teist vetää joka päivä pullamössö ruokaa eikä edes osaa syödä eikä osais perustella edes mistä koostuu proteiini ilman Wikipediaa.

   Palautumisjuomat on pilkottu muotoon joka imeytyy saman tien ilman kehon käsittelyjä, ruoan ravintoaineet keho joutuu pilkkomaan erikseen käyttääkseen niitä. Kerranki ku vaivautuisitte lukemaan edes sen 30min lisäravinteista ja miten ravinto käyttäytyy kehoissa nii ymmärtäisitte.

   Treenatessa vitamiinien, mineraalien ja muutenki erilaisten ravintoaineiden tarve kasvaa, ruoasta ei saa kaikkia vitamiineja päivittäin saatika sitten Omega-3-6-9 rasvahappoja niin tottakai joudutaa käyttää ravinteita saadaksemme ne. Ykski joka tulee sanoo mulle et saa esim sinkkii päivässä 40 - 70mg ruoasta nii nostan sille hattuu ja annan aplodit saa kertoo et mitä se syö.

   Mut en pois sulje sitä et on niitä merkkejä jotka rahastaa vaan ihmisiä huonolaatusilla ravinteilla esimerkiksi tulee heti mieleen Leader joka on rahastanu jo pitkään.

   Ja hei mites sit Kreatiini? Sitä ei ihan heti saa 5grammaa ravinnosta tosta noin vaa, saa kyllä syödä aika monta kiloa lihaa tai kalaa et sais 5grammaa kreatiinii päivässä! =) Pitäkää hauskaa tietojenne kans. :]

   • iy,jmuhsfngdb

    Ei vittu, mikä vatipää taas selittää omia teorioitaan.

    "Palautumisjuomat on pilkottu muotoon joka imeytyy saman tien ilman kehon käsittelyjä, ruoan ravintoaineet keho joutuu pilkkomaan erikseen käyttääkseen niitä."

    No mistä syystä yhdessäkään tutkimuksessa, jossa on käytetty verrokkiryhmää, ei ole saatu mitään etua palautusjuomalle? Nii, miksi? Selitäppä tämä vajakki.

    "Kerranki ku vaivautuisitte lukemaan edes sen 30min lisäravinteista ja miten ravinto käyttäytyy kehoissa nii ymmärtäisitte."

    No näytäppä mistä sinä olet noita paskaoppejasi ammentanut? Veikkaanpa, että ne on jotain hienoja lisäravinnemainoksia. Ja niitähän voidaankin pitää erittäin luotettavina.

    Minäkin voi keksiä teorioita, miten maalämpö nostaa lumipeitettä talvella ja todellisuudessa lumi ei koskaan kosketa maata, vaan maasta nouseva lämpö pitää sitä koko talven irti maasta. Mutta kun asia pitäisi todistaa, niin se onkin hankalampaa.

    Edelleenkään, yksikään näistä hienoista palautusjuoma-/lisäravinneteorioista ei ole kestänyt tutkimuksia, joissa on käytetty verrokkiryhmää. Miksihän?

    Tässä vaiheessa sinuna tuntisin jo itseni tyhmäksi. Olet varmasti käyttänyt tunteja ja taas tunteja tutkimuksiisi ravinnosta ja sen käyttäytymisessä kehossa. Ja vitun idiootti, kaikki mitä olet oppinut, on tuollaista täyttä paskaa.

    "Omega-3-6-9 rasvahappoja niin tottakai joudutaa käyttää ravinteita saadaksemme ne."

    Siis mitä vittua sä sökellät? Miten vitussa treenaaminen lisää rasvahappojen tarvetta? Ja ootko saatana ihan sekasi, että Omega-9 rasvahappoja pitäisi ottaa lisäravinteena? Ei vittu, miten sekasin ihminen voi edes olla?

    "Ykski joka tulee sanoo mulle et saa esim sinkkii päivässä 40 - 70mg"

    Miksi sinkkiä pitäisi saada 40-70mg/pv? Tutkimuksissa sen etuja ei ole enää pystytty osoittamaan yli 30mg annostuksella. Itse asiassa miehet, jotka saavat liian vähän sinkkiä, ja tästä syytä kärsivät alentuneesta testosteronista, eivät enää hyötyneet 20mg:n jälkeen sinkin testosteronia nostavasta vaikutuksesta.

    Lisäksi sinkki käyttää samoja biomekaanisia kuljetusreittejä mm. kuparin, raudan ja magnesiumin kanssa ja liiallinen sinkin käyttö vastaavasti voi heikentää em. aineiden imeytymistä.

    "huonolaatusilla ravinteilla esimerkiksi tulee heti mieleen Leader joka on rahastanu jo pitkään."

    No kerrotko, miten se Leader on huonolaatuista? Meinaatko, että Leaderin hera on jotenkin huonolaatuisempaa verrattuna johonkin toiseen merkkiin? Meinaatko, että elimistö jotenkin tietää, mikä on Leaderin heraa ja mikä jotain toista merkkiä ja sen mukaan käyttää proteiinia hyväkseen. (Muistetaanpa nyt, mitä se hera on, se on yksi maitoproteiinin osa. Tällainen väite siis edellyttäisi, että Leaderin heraan käyttämä maidon proteiini imeytyisi jotenkin huonommin kuin jonkin toisen merkin käyttämän maidon proteiini. Väite siis on yhtä idioottimainen, kuin väittäsi valion maidon proteiinien jotenkin imeytyvän paremmin kuin vaikkapa Arlan.)

    Etkö vieläkään ymmärrä, miten saatanan saapas olet?

    "Ja hei mites sit Kreatiini? Sitä ei ihan heti saa 5grammaa ravinnosta tosta noin vaa, saa kyllä syödä aika monta kiloa lihaa tai kalaa et sais 5grammaa kreatiinii päivässä!"

    Tiesithän, että jatkuva kreatiinin käytön on arveltu heikentävän kreatiinireseptoreiden toimintaa ja näin vaikuttavan haitallisesti elimistön luonnolliseen kreatiinitoimintaan?

    "Pitäkää hauskaa tietojenne kans. :]"

    Vittu sä oot yks saatanan uuvatti.


   • dolsen.dalsen
    iy,jmuhsfngdb kirjoitti:

    Ei vittu, mikä vatipää taas selittää omia teorioitaan.

    "Palautumisjuomat on pilkottu muotoon joka imeytyy saman tien ilman kehon käsittelyjä, ruoan ravintoaineet keho joutuu pilkkomaan erikseen käyttääkseen niitä."

    No mistä syystä yhdessäkään tutkimuksessa, jossa on käytetty verrokkiryhmää, ei ole saatu mitään etua palautusjuomalle? Nii, miksi? Selitäppä tämä vajakki.

    "Kerranki ku vaivautuisitte lukemaan edes sen 30min lisäravinteista ja miten ravinto käyttäytyy kehoissa nii ymmärtäisitte."

    No näytäppä mistä sinä olet noita paskaoppejasi ammentanut? Veikkaanpa, että ne on jotain hienoja lisäravinnemainoksia. Ja niitähän voidaankin pitää erittäin luotettavina.

    Minäkin voi keksiä teorioita, miten maalämpö nostaa lumipeitettä talvella ja todellisuudessa lumi ei koskaan kosketa maata, vaan maasta nouseva lämpö pitää sitä koko talven irti maasta. Mutta kun asia pitäisi todistaa, niin se onkin hankalampaa.

    Edelleenkään, yksikään näistä hienoista palautusjuoma-/lisäravinneteorioista ei ole kestänyt tutkimuksia, joissa on käytetty verrokkiryhmää. Miksihän?

    Tässä vaiheessa sinuna tuntisin jo itseni tyhmäksi. Olet varmasti käyttänyt tunteja ja taas tunteja tutkimuksiisi ravinnosta ja sen käyttäytymisessä kehossa. Ja vitun idiootti, kaikki mitä olet oppinut, on tuollaista täyttä paskaa.

    "Omega-3-6-9 rasvahappoja niin tottakai joudutaa käyttää ravinteita saadaksemme ne."

    Siis mitä vittua sä sökellät? Miten vitussa treenaaminen lisää rasvahappojen tarvetta? Ja ootko saatana ihan sekasi, että Omega-9 rasvahappoja pitäisi ottaa lisäravinteena? Ei vittu, miten sekasin ihminen voi edes olla?

    "Ykski joka tulee sanoo mulle et saa esim sinkkii päivässä 40 - 70mg"

    Miksi sinkkiä pitäisi saada 40-70mg/pv? Tutkimuksissa sen etuja ei ole enää pystytty osoittamaan yli 30mg annostuksella. Itse asiassa miehet, jotka saavat liian vähän sinkkiä, ja tästä syytä kärsivät alentuneesta testosteronista, eivät enää hyötyneet 20mg:n jälkeen sinkin testosteronia nostavasta vaikutuksesta.

    Lisäksi sinkki käyttää samoja biomekaanisia kuljetusreittejä mm. kuparin, raudan ja magnesiumin kanssa ja liiallinen sinkin käyttö vastaavasti voi heikentää em. aineiden imeytymistä.

    "huonolaatusilla ravinteilla esimerkiksi tulee heti mieleen Leader joka on rahastanu jo pitkään."

    No kerrotko, miten se Leader on huonolaatuista? Meinaatko, että Leaderin hera on jotenkin huonolaatuisempaa verrattuna johonkin toiseen merkkiin? Meinaatko, että elimistö jotenkin tietää, mikä on Leaderin heraa ja mikä jotain toista merkkiä ja sen mukaan käyttää proteiinia hyväkseen. (Muistetaanpa nyt, mitä se hera on, se on yksi maitoproteiinin osa. Tällainen väite siis edellyttäisi, että Leaderin heraan käyttämä maidon proteiini imeytyisi jotenkin huonommin kuin jonkin toisen merkin käyttämän maidon proteiini. Väite siis on yhtä idioottimainen, kuin väittäsi valion maidon proteiinien jotenkin imeytyvän paremmin kuin vaikkapa Arlan.)

    Etkö vieläkään ymmärrä, miten saatanan saapas olet?

    "Ja hei mites sit Kreatiini? Sitä ei ihan heti saa 5grammaa ravinnosta tosta noin vaa, saa kyllä syödä aika monta kiloa lihaa tai kalaa et sais 5grammaa kreatiinii päivässä!"

    Tiesithän, että jatkuva kreatiinin käytön on arveltu heikentävän kreatiinireseptoreiden toimintaa ja näin vaikuttavan haitallisesti elimistön luonnolliseen kreatiinitoimintaan?

    "Pitäkää hauskaa tietojenne kans. :]"

    Vittu sä oot yks saatanan uuvatti.

    Ota ihan rauhallisesti siel. :)) Jokasel on omat mielipiteet, sun mielipiteet on mun mielest perseestä ja mun mielipiteet on sun mielest perseest, miks otat noin paljon kuumaa jostaki väittelystä? Vai etkö osaa keskustella asiallisesti? :))


   • dolsen.dalsen
    iy,jmuhsfngdb kirjoitti:

    Ei vittu, mikä vatipää taas selittää omia teorioitaan.

    "Palautumisjuomat on pilkottu muotoon joka imeytyy saman tien ilman kehon käsittelyjä, ruoan ravintoaineet keho joutuu pilkkomaan erikseen käyttääkseen niitä."

    No mistä syystä yhdessäkään tutkimuksessa, jossa on käytetty verrokkiryhmää, ei ole saatu mitään etua palautusjuomalle? Nii, miksi? Selitäppä tämä vajakki.

    "Kerranki ku vaivautuisitte lukemaan edes sen 30min lisäravinteista ja miten ravinto käyttäytyy kehoissa nii ymmärtäisitte."

    No näytäppä mistä sinä olet noita paskaoppejasi ammentanut? Veikkaanpa, että ne on jotain hienoja lisäravinnemainoksia. Ja niitähän voidaankin pitää erittäin luotettavina.

    Minäkin voi keksiä teorioita, miten maalämpö nostaa lumipeitettä talvella ja todellisuudessa lumi ei koskaan kosketa maata, vaan maasta nouseva lämpö pitää sitä koko talven irti maasta. Mutta kun asia pitäisi todistaa, niin se onkin hankalampaa.

    Edelleenkään, yksikään näistä hienoista palautusjuoma-/lisäravinneteorioista ei ole kestänyt tutkimuksia, joissa on käytetty verrokkiryhmää. Miksihän?

    Tässä vaiheessa sinuna tuntisin jo itseni tyhmäksi. Olet varmasti käyttänyt tunteja ja taas tunteja tutkimuksiisi ravinnosta ja sen käyttäytymisessä kehossa. Ja vitun idiootti, kaikki mitä olet oppinut, on tuollaista täyttä paskaa.

    "Omega-3-6-9 rasvahappoja niin tottakai joudutaa käyttää ravinteita saadaksemme ne."

    Siis mitä vittua sä sökellät? Miten vitussa treenaaminen lisää rasvahappojen tarvetta? Ja ootko saatana ihan sekasi, että Omega-9 rasvahappoja pitäisi ottaa lisäravinteena? Ei vittu, miten sekasin ihminen voi edes olla?

    "Ykski joka tulee sanoo mulle et saa esim sinkkii päivässä 40 - 70mg"

    Miksi sinkkiä pitäisi saada 40-70mg/pv? Tutkimuksissa sen etuja ei ole enää pystytty osoittamaan yli 30mg annostuksella. Itse asiassa miehet, jotka saavat liian vähän sinkkiä, ja tästä syytä kärsivät alentuneesta testosteronista, eivät enää hyötyneet 20mg:n jälkeen sinkin testosteronia nostavasta vaikutuksesta.

    Lisäksi sinkki käyttää samoja biomekaanisia kuljetusreittejä mm. kuparin, raudan ja magnesiumin kanssa ja liiallinen sinkin käyttö vastaavasti voi heikentää em. aineiden imeytymistä.

    "huonolaatusilla ravinteilla esimerkiksi tulee heti mieleen Leader joka on rahastanu jo pitkään."

    No kerrotko, miten se Leader on huonolaatuista? Meinaatko, että Leaderin hera on jotenkin huonolaatuisempaa verrattuna johonkin toiseen merkkiin? Meinaatko, että elimistö jotenkin tietää, mikä on Leaderin heraa ja mikä jotain toista merkkiä ja sen mukaan käyttää proteiinia hyväkseen. (Muistetaanpa nyt, mitä se hera on, se on yksi maitoproteiinin osa. Tällainen väite siis edellyttäisi, että Leaderin heraan käyttämä maidon proteiini imeytyisi jotenkin huonommin kuin jonkin toisen merkin käyttämän maidon proteiini. Väite siis on yhtä idioottimainen, kuin väittäsi valion maidon proteiinien jotenkin imeytyvän paremmin kuin vaikkapa Arlan.)

    Etkö vieläkään ymmärrä, miten saatanan saapas olet?

    "Ja hei mites sit Kreatiini? Sitä ei ihan heti saa 5grammaa ravinnosta tosta noin vaa, saa kyllä syödä aika monta kiloa lihaa tai kalaa et sais 5grammaa kreatiinii päivässä!"

    Tiesithän, että jatkuva kreatiinin käytön on arveltu heikentävän kreatiinireseptoreiden toimintaa ja näin vaikuttavan haitallisesti elimistön luonnolliseen kreatiinitoimintaan?

    "Pitäkää hauskaa tietojenne kans. :]"

    Vittu sä oot yks saatanan uuvatti.

    Ja olis kiva nähä et minkä näkönen oot IRL, että tuleeko sieltä vastaan 100kg karpaasi vai 50kg sikiö jonka faktat perustuu _ei kokeiluun_ vaan ainoastaan tutkimuksiin jotka on rahastettu.


   • kutjr45ertrth
    dolsen.dalsen kirjoitti:

    Ota ihan rauhallisesti siel. :)) Jokasel on omat mielipiteet, sun mielipiteet on mun mielest perseestä ja mun mielipiteet on sun mielest perseest, miks otat noin paljon kuumaa jostaki väittelystä? Vai etkö osaa keskustella asiallisesti? :))

    "miks otat noin paljon kuumaa jostaki väittelystä? Vai etkö osaa keskustella asiallisesti?"

    En ota yhtään kuumaa. Vastaan vain, kuten kuuluukin. Sitä paitsi, itse aloitit postauksesi näin:

    "Voi ei teitä nassukoita ihan oikeesti"

    Jonka jälkeen puhut täyttä höpöä. Miksi siihen olisi pitänyt edes vastata asiallisesti??

    "sun mielipiteet on mun mielest ********** ja mun mielipiteet on sun mielest perseest"

    Niin, en odottanutkaan, että olisit ymmärtänyt asiaa. Tämä kun ei ole mikään mielipidekeskustelu. Sinulla on siis mielipiteitä, minä puhuin tutkimuksissa havaittuihin faktoihin. Asia on vähän sama kuin keskustelisimme siitä, onko maahiaisia olemassa. Sinä voit esittää mielipiteesi siitä, että on ja minä sanon, että yksikään tieteellinen tutkimus ei tue väitettäsi. Silti sinä voit olla sitä mieltä, että maahiaisia on olemassa. Tutkimustulokset eivät perustu mihinkään mielipiteeseen.

    Otetaan vaikka sinun esimerkkisi sinkistä. Sinä sanoit, että sitä tarvitsee päivittäin 40-70mg. Sinun mielestäsi siis sinkkiä tarvitsee tämän verran. Kuitenkin sinulle on esitetty selkeät faktat siitä, että noin iso annos on A) hyödytön B) haitallinen.

    Jälkimmäinen perustuu tutkittuihin faktoihin, sen sijaan sinun määräsi perustuu omaan mielipiteeseesi. Sinä saat edelleen pitää mielipiteesi sinkin päivittäisestä määrästä, mutta miksi en oikaisisi sinun esittämääsi määrää, joka on tutkimuksissa osoitettu jopa haitalliseksi? Jos joku haluaa olla samaa mieltä sinun kanssasi, niin siitä vaan. Mutta on kuitenkin syytä tuollaiset mielipiteet, jotka ovat verrattavissa maahiaisten olemassa oloon, tyrmätä kärkkäin sanoin. Jos joku edelleen haluaa uskoa maahiaisiin, niin eihän sitä kukaan estä.

    "Vai etkö osaa keskustella asiallisesti?"

    Osaan, jos on jotain asiallista keskusteltavaa. Jos puhuisit maahiaisista, puhuisin varmasti samaan sävyyn.


   • mtratgbdfre
    dolsen.dalsen kirjoitti:

    Ja olis kiva nähä et minkä näkönen oot IRL, että tuleeko sieltä vastaan 100kg karpaasi vai 50kg sikiö jonka faktat perustuu _ei kokeiluun_ vaan ainoastaan tutkimuksiin jotka on rahastettu.

    " jonka faktat perustuu _ei kokeiluun_ vaan ainoastaan tutkimuksiin jotka on rahastettu."

    Et taida ymmärtää asiasta "fakta" yhtään mitään. Omakohtaiset kokemukset eivät ole faktoja. Myös jehovat ovat vahvasti sitä mieltä, että heidän elämänsä on oikein hyvää sen jälkeen kun he liittyivät jehoviin. Monet ovat sitä mieltä, että juuri he ovat siinä muutaman kymmenentuhannen joukossa, jotka pääsevät jehovien taivaaseen. He oikeasti kokevat niin. Mutta ethän sinäkään varmaan usko tuota? Vaikka se onkin heidän omakohtainen kokemus.

    Tutkimusten on läpäistävä tietyt kriteerit, ennen kuin ne pääsevät luotettaviin julkaisuihin. Siksi mm. pubmedistä ei löydy lisäravinnefirmojen "tutkimuksia", joissa kolmelle koripalloilijalle syötetään päivässä 20 grammaa heraproteiinia ja heidän lihasmassansa kasvaa kuukaudessa 5 kiloa ja lisäksi palaa rasvaa 3 kiloa. Kun ne ei yksinkertaisesti täytä yksinkertaisimpiakaan tieteellisen tutkimuksen kriteerejä. Toki lisäravinnefirmat mielellään puhuvat näistä "tutkimuksina" ja kertovat tuloksista.

    Kerrotko vielä, millä taholla olisi intressejä rahoittaa joitakin tutkimuksia, joissa todettaisiin palautusjuoma toimimattomaksi? Ja miksi lisäravinnefirmat ei rahoita tutkimuksia, joissa se -tieteellisin kriteerein- todettaisiin toimivaksi?

    Voit mennä muuten katsomaan kreationistien palstaa, siellä kaltaisesi hihhulit sanoo ihan samoja asioita, tiede on vääristeltyä, tiede on rahoitettua, heidän mielipiteensä on oikeassa. Tai voit mennä katsomaan karppaajien palstaa, siellä on samat veistut, tiede on vääristeltyä, tiede on rahoitettua, heidän mielipiteensä siitä, että hiilihydraatit ovat pilanneet heidän elämänsä on oikea.

    Hihhuleilla on aiheesta riippumatta aina samat veistu, oli agenda sitten mikä vain. Miten helvetissä tuollaisten hihhuleiden kanssa edes keskustelaan asiallisesti, jos oma mielipide ja kokemus muka voi ohittaa tutkimukset, joista on selkeät mittaustulokset ja kymmeniä, satoja jopa tuhansia osaanottajia?


   • ruoka riittää

    "ruoasta ei saa kaikkia vitamiineja päivittäin saatika sitten Omega-3-6-9 rasvahappoja niin tottakai joudutaa käyttää ravinteita saadaksemme ne."

    Olen bodauslehdessäkin ammattibodaajille ravinto-ohjelmia tehneen kaverin kanssa läpikäynyt erinomaisen hyvän paljon erilaisia kasviksia, proteiinilähteitä ja laadukasta rasvaa sisältävän ruokavalioni. Verrattuna näihin normaaleihin bodaajan lisäravinnepainotteisiin ruokavalioihin kaikkia rvoni olivat aivan huipussaan ja esim. mineraalisuhteet paljon parempia. Omega-3:sta saa kalasta jne. ei tarvita lisäravinteita gelatiinipaskaa tai härskiintynyttä nesteöljyä. Vaatii hieman ruokavalioon panostusta, mutta tulokset ovat erinomaisia.


  • loiktjm

   ja itseasiassa sinkin yli 30mg/vrk annostus on pitemmällä tähtäimellä haitallista testorteronin, veren punasolujen, yms tuotannossa.

  • 3jr9820j0r2

   No mutta sähän sitten voit kertoo faktojes mukaan että minkä takia kreatiini lisää suorituskykyä ja minkä takija Beta alaniini myös lisää suorituskykyä? Minkä takia Arginiini lisää verenkiertoa? Kaikki noi on lisäravinteina myytävänä ja ne toimii ja mua ei kiinnosta sun faktat vaan haluun sulta ihan kunnon peruteluja noille. Sä et oo todennäkösesti kokeillu ollenkaa lisäravinteita vaan oot just niitä pelkureita jotka pelkää kaikkea mikä on vähäsenki erilaista. Haittaaks se sua jotenki jos joku ihminen haluaa vetää palautumis juomaa? Ja sun mielest todennäkösesti nää ammatti kehonrakentajatki on aivan helvetin tyhmiä ku ne käyttää lisäravinteita. Haluan noihin saada sun mielipiteen siks koska käsitin että sun mielest kaikki lisäravinteet on vaan myyntipaskaa eikä niistä ole hyötyä.

   • ,emthfndgb

    Minulleko puhut?

    "No mutta sähän sitten voit kertoo faktojes mukaan että minkä takia kreatiini lisää suorituskykyä ja minkä takija Beta alaniini myös lisää suorituskykyä? Minkä takia Arginiini lisää verenkiertoa?"

    Olenko kiistänyt kreatiinin suorituskykyä lisäävän vaikutuksen? En, koska tästä on selkeää näyttöä olemassa. Sanoin vain, että on olemassa epäilyjä, että kreatiinin käyttö heikentää kreatiinireseptoreiden toimintaa ja näin sotkee elimistön luonnollista kreatiiniaineenvaihduntaa.

    Jos olet niin vitun taavetti, että et osaa itse etsiä kreatiinin toimintaperiaatetta, niin vittu, voi voi. Olet myös todennäköisesti niin urpo, että et ymmärrä, mitä elimistön luonnollinen kreatiinitoiminta tarkoittaa. (Annan vihjeen, se liittyy arginiiniin, glysiiniin ja metioniiniin).

    "Beta alaniini myös lisää suorituskykyä?"

    Beta-alaniini lähinnä puskuroi lihasten sisäistä pH-arvoa, jolloin lihastyö voi kestää hieman pidempään. Siitä voi olla lähinnä hyötyä kestävyysurheilussa, mutta mitään vaikutusta voimantuottoon sillä ei ole. (tästä on olemassa 4 tutkimusta, jote älä VAAN sinä vitun vajakki ala selittämään jostain omasta kokemusesta, ole sentään Aivovamma-virkaveljeäsi fiksumpi!)

    "Arginiini lisää verenkiertoa?"

    Argiinista on hyötyä lähinnä ihmisille, joiden proteiinin saanti on niin alhaisella tasolla, että arginiinistakin on puutetta. Ihmisillä, jotka saavat riittävästi proteiinia, ei ole havaittu merkittävää hyötyä arginiinin lisäkäytöstä. (Eikös sinustakin tuntuisi oudolta, jos elimistö saa jo riittävästi arginiiniä, niin sen lisäkäytöllä olisi jotain vaikutusta?? [tiedäthän, että arginiini on yksi aminohappo??])

    " Kaikki noi on lisäravinteina myytävänä ja ne toimii"

    Mitä tälla tarkoitat? Siis kaikkiko lisäravinteena myytävä toimii? Siis esimerkiksi jotkut vitun ruusunlehdistä puristetut pillerit sinun mielestäsi oikeasti laihduittaa, koska sitä myydään lisäravinteen? Tai joku magneettiranneke parantaa suorituskykyä, koska niitä myydään siihen tarkoitukseen?

    Vai jos sanot, että ne toimii, niin lyö saatana faktoja pöytään, äläkä perustele niitä sillä, että "niitä myydään siihen tarkoitukseen". Ethän sä nyt ole niin vitun aivovamma, että menet ostamaan jotain magneettirannekettakaan, koska sitä myydään suorituskykyä parantavana tuotteena?? (Tai mistäs vitusta minä tiedä, miten pitkälle sinun aivovammasi ulottuu).

    "mua ei kiinnosta sun faktat vaan haluun sulta ihan kunnon peruteluja noille."

    Ensinäkin, tämä ketju ei käsittele lisäravinteita yleisesti, vaan palkkareita. Miksi vitussa teet itsestäsi noin pellen ja tulet laukomaan jotain muita asioita, kuin mitä käsitellään? Minä en ole missään väittänyt, että esimerkiksi kreatiini ei toimisi (tai jos mielestäni olen, niin aivovamma etsii sen nyt). Minkä vitun takia sinä aivovamma teet itsestäsi vielä tyhmemmän, mitä olet ja pyytämään minulta jotain perusteluja, miksi kreatiini toimii? Luuletko, että en tiedä kreatiinin toimintaperiaatetta elimistössä?? Tajuatko saatana, minkälaisen pellen sä teet itsestäsi heittämällä tällaista kurapaskaa aivan aiheen vierestä? (Osoittaa sinun kyvyttömyytesi käsitellä asiakokonaisuuksia, ts. aivovamma, joten voi hyvällä syyllä sanoa sinua tästä eteenpäin aivovammaiseksi).

    Mutta koska olen niin saatanan leppoisa, niin esitin sinulle kysymäsi asiat. Nyt sinun täytyy enää vain etsiä faktoja omien väitteidesi tueksi. (Oma kokemus [kuten jo edellä totesimme] ei ole perustelu, eikä mikään lisäravinnemainos.) Tieteellisen kritiikin kestävä lähde, kiitos!


   • yemthfngb
    ,emthfndgb kirjoitti:

    Minulleko puhut?

    "No mutta sähän sitten voit kertoo faktojes mukaan että minkä takia kreatiini lisää suorituskykyä ja minkä takija Beta alaniini myös lisää suorituskykyä? Minkä takia Arginiini lisää verenkiertoa?"

    Olenko kiistänyt kreatiinin suorituskykyä lisäävän vaikutuksen? En, koska tästä on selkeää näyttöä olemassa. Sanoin vain, että on olemassa epäilyjä, että kreatiinin käyttö heikentää kreatiinireseptoreiden toimintaa ja näin sotkee elimistön luonnollista kreatiiniaineenvaihduntaa.

    Jos olet niin vitun taavetti, että et osaa itse etsiä kreatiinin toimintaperiaatetta, niin vittu, voi voi. Olet myös todennäköisesti niin urpo, että et ymmärrä, mitä elimistön luonnollinen kreatiinitoiminta tarkoittaa. (Annan vihjeen, se liittyy arginiiniin, glysiiniin ja metioniiniin).

    "Beta alaniini myös lisää suorituskykyä?"

    Beta-alaniini lähinnä puskuroi lihasten sisäistä pH-arvoa, jolloin lihastyö voi kestää hieman pidempään. Siitä voi olla lähinnä hyötyä kestävyysurheilussa, mutta mitään vaikutusta voimantuottoon sillä ei ole. (tästä on olemassa 4 tutkimusta, jote älä VAAN sinä vitun vajakki ala selittämään jostain omasta kokemusesta, ole sentään Aivovamma-virkaveljeäsi fiksumpi!)

    "Arginiini lisää verenkiertoa?"

    Argiinista on hyötyä lähinnä ihmisille, joiden proteiinin saanti on niin alhaisella tasolla, että arginiinistakin on puutetta. Ihmisillä, jotka saavat riittävästi proteiinia, ei ole havaittu merkittävää hyötyä arginiinin lisäkäytöstä. (Eikös sinustakin tuntuisi oudolta, jos elimistö saa jo riittävästi arginiiniä, niin sen lisäkäytöllä olisi jotain vaikutusta?? [tiedäthän, että arginiini on yksi aminohappo??])

    " Kaikki noi on lisäravinteina myytävänä ja ne toimii"

    Mitä tälla tarkoitat? Siis kaikkiko lisäravinteena myytävä toimii? Siis esimerkiksi jotkut vitun ruusunlehdistä puristetut pillerit sinun mielestäsi oikeasti laihduittaa, koska sitä myydään lisäravinteen? Tai joku magneettiranneke parantaa suorituskykyä, koska niitä myydään siihen tarkoitukseen?

    Vai jos sanot, että ne toimii, niin lyö saatana faktoja pöytään, äläkä perustele niitä sillä, että "niitä myydään siihen tarkoitukseen". Ethän sä nyt ole niin vitun aivovamma, että menet ostamaan jotain magneettirannekettakaan, koska sitä myydään suorituskykyä parantavana tuotteena?? (Tai mistäs vitusta minä tiedä, miten pitkälle sinun aivovammasi ulottuu).

    "mua ei kiinnosta sun faktat vaan haluun sulta ihan kunnon peruteluja noille."

    Ensinäkin, tämä ketju ei käsittele lisäravinteita yleisesti, vaan palkkareita. Miksi vitussa teet itsestäsi noin pellen ja tulet laukomaan jotain muita asioita, kuin mitä käsitellään? Minä en ole missään väittänyt, että esimerkiksi kreatiini ei toimisi (tai jos mielestäni olen, niin aivovamma etsii sen nyt). Minkä vitun takia sinä aivovamma teet itsestäsi vielä tyhmemmän, mitä olet ja pyytämään minulta jotain perusteluja, miksi kreatiini toimii? Luuletko, että en tiedä kreatiinin toimintaperiaatetta elimistössä?? Tajuatko saatana, minkälaisen pellen sä teet itsestäsi heittämällä tällaista kurapaskaa aivan aiheen vierestä? (Osoittaa sinun kyvyttömyytesi käsitellä asiakokonaisuuksia, ts. aivovamma, joten voi hyvällä syyllä sanoa sinua tästä eteenpäin aivovammaiseksi).

    Mutta koska olen niin saatanan leppoisa, niin esitin sinulle kysymäsi asiat. Nyt sinun täytyy enää vain etsiä faktoja omien väitteidesi tueksi. (Oma kokemus [kuten jo edellä totesimme] ei ole perustelu, eikä mikään lisäravinnemainos.) Tieteellisen kritiikin kestävä lähde, kiitos!

    ... jatkuu...

    "Sä et oo todennäkösesti kokeillu ollenkaa lisäravinteita vaan oot just niitä pelkureita jotka pelkää kaikkea mikä on vähäsenki erilaista."

    Ei vitun aivovammainen, etkö jo lukenut edellä, miksi omat kokemukset EI KELPAA perusteluiksi. Minä voin vaikka liittyä jehoviin ja tulla saarnaamaan sinulle, miten paljon paremaa elämäni on jehovana. Ja sinäkö kritiikittömästi uskot minun kokemukseni? Tai jos minä kerron sinulle magneettirannekkeen suorituskykyä parantavasta voimasta, niin sinäkö uskot? (Jotkut ihmiset todellakin koki magneettirannekkeen parantavan suorituskykyä!) Älä saatana enää tee itsetäsi tyhmempää.

    "Haittaaks se sua jotenki jos joku ihminen haluaa vetää palautumis juomaa?"

    Ei. Olenko sanonut jossain niin? Enkö mä saatanan aivovammainen jo edellä sanotut, että mua ei haittaa, vaikka sä uskot maahiaisiin? Etkö sä saatana osaa lukea, vai oletko niin saatanan uuvatti, että et tajua lukemaasi?

    Minä vain sanoin, että yksikään verrokkiryhmän sisältävä tutkimus ei ole havainnut mitään etua palautusjuomasta. Mikä vittu tässä on niin vaikea tajuta, selitä mulle, niin mä yritän tuottaa tekstiä, jonka kaltaisesi aivovammainenkin ymmärtää?

    "Ja sun mielest todennäkösesti nää ammatti kehonrakentajatki on aivan helvetin tyhmiä ku ne käyttää lisäravinteita."

    Älä vittun aivovammainen puhu paskaa. David Jacobs pyöri niiden kanssa ja kertoi melko avoimesti niiden ravinnosta ja menosta muutenkin. Ei siellä mitään lisäravinteita käytetty. Se, että sä näet jossain mainoksessa jonkun ammattilaisen juovan jotain lisäravinnetta, ei tarkoita sitä, että se käyttää sitä oikeasti. Jos mulle maksettaisiin samanlaisia summia kuin niille, niin minäkin mainostaisin vaikka magneettiranneketta.

    Muutenkin tuo ammattilaisuuteen vetoaminen on aika vitun turhaa, kun siellä puhutaan pikkasen erilaisista tarpeista mm. proteiinin suhteen, kuin esimerkiksi sinulla. Vai käytätkö sinä esimerkiksi formuloiden bensaa omassa autossasi?

    "Haluan noihin saada sun mielipiteen siks koska käsitin että sun mielest kaikki lisäravinteet on vaan myyntipaskaa eikä niistä ole hyötyä."

    Ole hyvä. Sait. Enkö olekin mukava kaveri, kun vastasin kysymyksiisi? Ja lupasin vielä pyrkiä seuraavaankin vastaukseeni tuottamaan sen verran selkeää tekstiä, että tuollainen Aivovamma-KEI-sari tajuaa sen, kun edellinen tekstini on ollut ilmiselvästi liian hankalaa käsitellä. (Kuten oli myös liian hankalaa painaa sitä vitun "vastaa" nappia, että se edes olisi tullut minun tekstini jatkoksi tuo kysymys. Koita seuraavan kerran!)


   • Dolsen
    yemthfngb kirjoitti:

    ... jatkuu...

    "Sä et oo todennäkösesti kokeillu ollenkaa lisäravinteita vaan oot just niitä pelkureita jotka pelkää kaikkea mikä on vähäsenki erilaista."

    Ei vitun aivovammainen, etkö jo lukenut edellä, miksi omat kokemukset EI KELPAA perusteluiksi. Minä voin vaikka liittyä jehoviin ja tulla saarnaamaan sinulle, miten paljon paremaa elämäni on jehovana. Ja sinäkö kritiikittömästi uskot minun kokemukseni? Tai jos minä kerron sinulle magneettirannekkeen suorituskykyä parantavasta voimasta, niin sinäkö uskot? (Jotkut ihmiset todellakin koki magneettirannekkeen parantavan suorituskykyä!) Älä saatana enää tee itsetäsi tyhmempää.

    "Haittaaks se sua jotenki jos joku ihminen haluaa vetää palautumis juomaa?"

    Ei. Olenko sanonut jossain niin? Enkö mä saatanan aivovammainen jo edellä sanotut, että mua ei haittaa, vaikka sä uskot maahiaisiin? Etkö sä saatana osaa lukea, vai oletko niin saatanan uuvatti, että et tajua lukemaasi?

    Minä vain sanoin, että yksikään verrokkiryhmän sisältävä tutkimus ei ole havainnut mitään etua palautusjuomasta. Mikä vittu tässä on niin vaikea tajuta, selitä mulle, niin mä yritän tuottaa tekstiä, jonka kaltaisesi aivovammainenkin ymmärtää?

    "Ja sun mielest todennäkösesti nää ammatti kehonrakentajatki on aivan helvetin tyhmiä ku ne käyttää lisäravinteita."

    Älä vittun aivovammainen puhu paskaa. David Jacobs pyöri niiden kanssa ja kertoi melko avoimesti niiden ravinnosta ja menosta muutenkin. Ei siellä mitään lisäravinteita käytetty. Se, että sä näet jossain mainoksessa jonkun ammattilaisen juovan jotain lisäravinnetta, ei tarkoita sitä, että se käyttää sitä oikeasti. Jos mulle maksettaisiin samanlaisia summia kuin niille, niin minäkin mainostaisin vaikka magneettiranneketta.

    Muutenkin tuo ammattilaisuuteen vetoaminen on aika vitun turhaa, kun siellä puhutaan pikkasen erilaisista tarpeista mm. proteiinin suhteen, kuin esimerkiksi sinulla. Vai käytätkö sinä esimerkiksi formuloiden bensaa omassa autossasi?

    "Haluan noihin saada sun mielipiteen siks koska käsitin että sun mielest kaikki lisäravinteet on vaan myyntipaskaa eikä niistä ole hyötyä."

    Ole hyvä. Sait. Enkö olekin mukava kaveri, kun vastasin kysymyksiisi? Ja lupasin vielä pyrkiä seuraavaankin vastaukseeni tuottamaan sen verran selkeää tekstiä, että tuollainen Aivovamma-KEI-sari tajuaa sen, kun edellinen tekstini on ollut ilmiselvästi liian hankalaa käsitellä. (Kuten oli myös liian hankalaa painaa sitä vitun "vastaa" nappia, että se edes olisi tullut minun tekstini jatkoksi tuo kysymys. Koita seuraavan kerran!)

    :D Mikään ei voi olla yhtä hauskempaa ku sun kuumentuminen tääl. :D Voisin jatkaa tätä sun ärsyttämistä loputtomiin. :D No mut entä proteiini? Miten se sit käyttäytyy kehossa? Entä hiilihydraatti? Ku sanoin aikasemmin et Leader on paskaa mut onks se sun mielest tosi jees kamaa? Entä pitäiskö mun alkaa käyttää horkkaa ku penkkaan 40kg??


  • mutygnfbd

   "Voisin jatkaa tätä sun ärsyttämistä loputtomiin."

   Niin varmaan voisit, mutta tekisit itsestäsi vaan enemmän ja enemmän pellen.

   "No mut entä proteiini? Miten se sit käyttäytyy kehossa? Entä hiilihydraatti?"

   Niinpä, kun et pysty enää väittelemään aiheesta (alussahan sanoit, että pystynkö väittelemään asiallisesti), ja kun jatkoin väittelyä, sinä vedätkin asian pelleilyksi. Olet siis joutunut menemään edessäni kyykkyyn, koska et keksikään enää mitään väitteidesi tueksi.

   "Ku sanoin aikasemmin et Leader on ****** mut onks se sun mielest tosi jees kamaa?"

   Pyysin sinua perustelemaan, miksi Leader on paskaa. Mutta sinä et siis pysty, vaan nyt iniset sieltä kyykystä jotain pelleilyä, jolla yrität eliminoida aikaisemman idiotismisi.

   " Mikään ei voi olla yhtä hauskempaa ku sun kuumentuminen tääl"

   En ole edelleenkään kuumentunut. Jos olisimme keskustelleen Higgsin hiukkasen löytymisen vaikutuksesta kvanttimekaniikkaan, olisin todennäköisesti kirjoittanut vielä paljon pidempiä kirjoituksia, enkä siltikään olisi ollut kuumentunut. Mutta mielestäni on hyvä, että tuollaisten harhaisten hihhulipaskan levittäjä tunteekin itsensä dorkaksi ja joutuu kyykistymään.

   Mikäli aiheeseen ei ole enää mitään lisättävää, voinen jättää sinut suu auki tollottamaan tätä ketjua.

   • Dolsen

    Sori mut lauantaina oli etukyykky päivä nii ei oikee nyt pysty olee kyykyssä ku vedän täs just protsku juomaa samal ihan vaa sen takii et voisin nauttii siit miten paljon se sua ärsyttää et juon protskuu. :o


  • PROSGUU

   Vähä myöhäistähän on vastata, mutta tästäkin on vedetty sota. Jos todisteita ei löydy kummaltakaan osapuolelta niin sitten on turha vakuuttaa olevansa oikeassa. Aion käyttää "luonnollisiakin" apukeinoja mikäli niistä tuntuu olevan hyötyä (plaseboa ehkä). Mutta voi sitä rahaa paskempiikin asioihin laittaa (Mikä nyt suomalaisilla varsinkin onnistuu).

  • LIsääprosgua

   Edelliseen vielä komppaan, että eikös palautusjuoman "teho" perustu lähinnä insuliinishokkiin. Kun keho harjoituksen jälkeen tarvitsee energiaa, niin palautusjuoman sisältämät hiilihydraatit (nopeat mm maltodekstriini, dekstroosi) nostavat insuliinia, lihassolujen ravinnonsaanti tehostuu täten. Kun keho on ns vastaanottavaisimmillaan. Että kyllä perus ruoka on se tärkein, mutta en usko että tuosta ainakaan haittaa lienee. Joten tappelu pois ja treenatkaa kukin omalla tavalla, eihän niitä lihaksia tule vaikka palkkari on, jos ruokavalio on päin helvettiä kuten treenit :) peace

  • Hifistely v*ttuun

   Eräs suomen kehonrakennuslegenda joi kaljan treenin jälkeen valmistautuessaan elämänsä kisaan,kisat menivät hyvin.Muusta palautumisjuomasta ei ollut tietoakaan.

  • Cernistä päivää

   Higgsin bosoni selittääkin tuon lihasmassan,mutta palkkari onkin jo kinkkisempi juttu.Tässäpä tämä täältä kiihdyttimeltä tällä kertaa.

  • jeebus2

   No kyllä tolla ruokavaliolla se varmaa onkin turhaa. Harvapa meistä vaan pystyy lappaamaan kokoajan ruokaa naamariin pitkin päivää, ja kuvailemasi ruoka tuolla kulutuksella maksaa kuukausitasolla aika helvetisti enemmän, kuin kunnon palkkarit.

   • tällä edullisesti

    Superhyvä treenaavan ruokavalio jota itse käytän (ei palkkareita)

    AAMUPALA
    Puuro
    1 dl neljän viljan täysjyvähiutale / kauralese
    1-2 rkl vehnänalkio
    1,5 dl rasvaton maito
    ripaus merisuolaa
    (hieman jotain kylmäpuristettua kasvisöljyä)

    Kananmunaa, raejuustoa ym. proteiinilähdettä
    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    AAMUPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    LOUNAS
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa Rosamunda -uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    PÄIVÄLLINEN
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPALA
    Täytetty leipä
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)
    n. 100 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja / 1-2 kananmunaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kelta- tai punasipulia

    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    / -merkillä merkityistä valitaan yksi vaihtoehto.

    Lisäksi päivässä 2-4 kupillista vihreetä teetä, ilman maitoa ja sokeria, pienellä sitruunamehutilkalla sekä vettä useita lasillisia.

    Myös ainakin muutama raaka valkosipulinkynsi kannattaa syödä päivässä, ja ehkä hieman lisää lounaan ja päivällisen liharuuan mukana kypsennettynä. Liharuokien "marinadina" voi käyttää myös paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä.

    Nämä ruokamäärät sopivat pitkähkölle miehelle, joka treenaa säännöllisesti esim. joka toinen päivä punttisalia n. 60 min, ja joka toinen päivä n. 30-60 min aerobista (kuntopyörä/crosstrainer/uinti/soutu ym.)

    Ateriakokoa hieman pienentämällä ruokavalio soveltuu kaikille, jotka haluavat saada mahdollisimman paljon ravintoaineita ruuasta, paljon lisäenergiaa treeneihin ja elämään, sekä muokata kehoaan timmimmäksi ja lihaksikkaammaksi. Tyhjiä kaloreita ruokavaliossa on hyvin vähän.

    Proteiinimäärät sellaisia että ateriaa kohti saa n. 20-30 g valkuaista n. 3 tunnin ateriavälein. (proteiinia 2 g per painokilo vrk). Proteiini pitää hyvin myös nälkää kurissa, jolloin ei tule mielihaluja roskaruuan muodossa. Mukana on lisäksi runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita luuston vahvistamiseksi.

    Mitään ylimääräisiä lisäravinteita ei tarvita, kun kalaa syödään 2-3 kertaa viikossa ja kananmunaa syödään keltuaisineen useampia kertoja viikossa, jopa joka päivä.

    "Proteiinia 2 g per painokilo vrk" tarkoittaa rasvatonta painoa. Esim. noin 190-senttinen rotevahko mies voi ajatella tällaiseksi painoksi 80 kg, jolloin päivän proteiinimääräksi tulee 160 g.
    Päivän kuudella aterialla voi syödä proteiinia jokaisella n. 20-30 g. Yksi annos on esim. 250 g maitorahkaa tai 150 g kalaa tai lihaa, taikka purkillinen raejuustoa. Lisäksi proteiinia saa kanamunista, jogurtista ja rasvattomasta maidosta, herneistä, pavuista sekä pähkinöistä.


   • tällä edullisesti
    tällä edullisesti kirjoitti:

    Superhyvä treenaavan ruokavalio jota itse käytän (ei palkkareita)

    AAMUPALA
    Puuro
    1 dl neljän viljan täysjyvähiutale / kauralese
    1-2 rkl vehnänalkio
    1,5 dl rasvaton maito
    ripaus merisuolaa
    (hieman jotain kylmäpuristettua kasvisöljyä)

    Kananmunaa, raejuustoa ym. proteiinilähdettä
    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    AAMUPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    LOUNAS
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa Rosamunda -uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    PÄIVÄLLINEN
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPALA
    Täytetty leipä
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)
    n. 100 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja / 1-2 kananmunaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kelta- tai punasipulia

    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    / -merkillä merkityistä valitaan yksi vaihtoehto.

    Lisäksi päivässä 2-4 kupillista vihreetä teetä, ilman maitoa ja sokeria, pienellä sitruunamehutilkalla sekä vettä useita lasillisia.

    Myös ainakin muutama raaka valkosipulinkynsi kannattaa syödä päivässä, ja ehkä hieman lisää lounaan ja päivällisen liharuuan mukana kypsennettynä. Liharuokien "marinadina" voi käyttää myös paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä.

    Nämä ruokamäärät sopivat pitkähkölle miehelle, joka treenaa säännöllisesti esim. joka toinen päivä punttisalia n. 60 min, ja joka toinen päivä n. 30-60 min aerobista (kuntopyörä/crosstrainer/uinti/soutu ym.)

    Ateriakokoa hieman pienentämällä ruokavalio soveltuu kaikille, jotka haluavat saada mahdollisimman paljon ravintoaineita ruuasta, paljon lisäenergiaa treeneihin ja elämään, sekä muokata kehoaan timmimmäksi ja lihaksikkaammaksi. Tyhjiä kaloreita ruokavaliossa on hyvin vähän.

    Proteiinimäärät sellaisia että ateriaa kohti saa n. 20-30 g valkuaista n. 3 tunnin ateriavälein. (proteiinia 2 g per painokilo vrk). Proteiini pitää hyvin myös nälkää kurissa, jolloin ei tule mielihaluja roskaruuan muodossa. Mukana on lisäksi runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita luuston vahvistamiseksi.

    Mitään ylimääräisiä lisäravinteita ei tarvita, kun kalaa syödään 2-3 kertaa viikossa ja kananmunaa syödään keltuaisineen useampia kertoja viikossa, jopa joka päivä.

    "Proteiinia 2 g per painokilo vrk" tarkoittaa rasvatonta painoa. Esim. noin 190-senttinen rotevahko mies voi ajatella tällaiseksi painoksi 80 kg, jolloin päivän proteiinimääräksi tulee 160 g.
    Päivän kuudella aterialla voi syödä proteiinia jokaisella n. 20-30 g. Yksi annos on esim. 250 g maitorahkaa tai 150 g kalaa tai lihaa, taikka purkillinen raejuustoa. Lisäksi proteiinia saa kanamunista, jogurtista ja rasvattomasta maidosta, herneistä, pavuista sekä pähkinöistä.

    Tälläisen ruokavalion tarkoitus on antaa maksimimäärä ravintoaineita (mm. aminohapot, välttämättömät rasvahapot, vitamiinit, mineraalit, antioksidantit ja fytokemikaalit) minimimäärällä turhia kaloreita. Kun keho on optimaalisesti tankattu ravintoaineilla sulla on energiaa treenata ja treenin ulkopuolellakin, vähemmän nälkä ja makean ja roskaruuan himoa, kehon rasvaprosentti pysyy alhaalla lihasmassan kasvaessa, on hyvä fiilis, seksihalut ja kyvyt kunnossa, timmi olo.

    Jos sä otat ne kalorit vaaleasta höttöleivästä, lenkkimakkarasta ja muusta sonnasta, niin saat paljon kaloreita, turhaa rasvaa ja turhia hiilihydraatteja, mutta vain vähän tärkeitä ravintotekijöitä jotka vähentävät nälkää, toimivat anabolisesti, antavat energiaa sopivan tasaisesti jne.

    Kaiken lisäksi kun valitset vähäkalorisia runsasravintoainetiheitä ruoka-aineita, saat syödä paljon enemmän kalorimäärän kasvamatta liikaa. Kehittyminen vaatii syömään usein ja kohtuu paljon, muttei liikaa turhia ravintotekijöitä mm. ei välttämättömiä rasvoja, nopeita hiilihydraatteja jne.

    Välimerellinen bodaajan ruokavalio
    http://keskustelu.suomi24.fi/node/11486169


   • Massaa, voimaa
    tällä edullisesti kirjoitti:

    Superhyvä treenaavan ruokavalio jota itse käytän (ei palkkareita)

    AAMUPALA
    Puuro
    1 dl neljän viljan täysjyvähiutale / kauralese
    1-2 rkl vehnänalkio
    1,5 dl rasvaton maito
    ripaus merisuolaa
    (hieman jotain kylmäpuristettua kasvisöljyä)

    Kananmunaa, raejuustoa ym. proteiinilähdettä
    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    AAMUPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    LOUNAS
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa Rosamunda -uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    PÄIVÄLLINEN
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPALA
    Täytetty leipä
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)
    n. 100 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja / 1-2 kananmunaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kelta- tai punasipulia

    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    / -merkillä merkityistä valitaan yksi vaihtoehto.

    Lisäksi päivässä 2-4 kupillista vihreetä teetä, ilman maitoa ja sokeria, pienellä sitruunamehutilkalla sekä vettä useita lasillisia.

    Myös ainakin muutama raaka valkosipulinkynsi kannattaa syödä päivässä, ja ehkä hieman lisää lounaan ja päivällisen liharuuan mukana kypsennettynä. Liharuokien "marinadina" voi käyttää myös paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä.

    Nämä ruokamäärät sopivat pitkähkölle miehelle, joka treenaa säännöllisesti esim. joka toinen päivä punttisalia n. 60 min, ja joka toinen päivä n. 30-60 min aerobista (kuntopyörä/crosstrainer/uinti/soutu ym.)

    Ateriakokoa hieman pienentämällä ruokavalio soveltuu kaikille, jotka haluavat saada mahdollisimman paljon ravintoaineita ruuasta, paljon lisäenergiaa treeneihin ja elämään, sekä muokata kehoaan timmimmäksi ja lihaksikkaammaksi. Tyhjiä kaloreita ruokavaliossa on hyvin vähän.

    Proteiinimäärät sellaisia että ateriaa kohti saa n. 20-30 g valkuaista n. 3 tunnin ateriavälein. (proteiinia 2 g per painokilo vrk). Proteiini pitää hyvin myös nälkää kurissa, jolloin ei tule mielihaluja roskaruuan muodossa. Mukana on lisäksi runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita luuston vahvistamiseksi.

    Mitään ylimääräisiä lisäravinteita ei tarvita, kun kalaa syödään 2-3 kertaa viikossa ja kananmunaa syödään keltuaisineen useampia kertoja viikossa, jopa joka päivä.

    "Proteiinia 2 g per painokilo vrk" tarkoittaa rasvatonta painoa. Esim. noin 190-senttinen rotevahko mies voi ajatella tällaiseksi painoksi 80 kg, jolloin päivän proteiinimääräksi tulee 160 g.
    Päivän kuudella aterialla voi syödä proteiinia jokaisella n. 20-30 g. Yksi annos on esim. 250 g maitorahkaa tai 150 g kalaa tai lihaa, taikka purkillinen raejuustoa. Lisäksi proteiinia saa kanamunista, jogurtista ja rasvattomasta maidosta, herneistä, pavuista sekä pähkinöistä.

    Tämä on oikeasti todella toimiva ja järkevä ruokavalio. Virkistävää lukea pitkästä aikaa näin asiallinen viesti. Satavarmasti, kun tuollaista noudattaa, alkaa patti kasvaa ja rasvaprosentti tippuu niin, että humina käy.


   • todella toimiva
    Massaa, voimaa kirjoitti:

    Tämä on oikeasti todella toimiva ja järkevä ruokavalio. Virkistävää lukea pitkästä aikaa näin asiallinen viesti. Satavarmasti, kun tuollaista noudattaa, alkaa patti kasvaa ja rasvaprosentti tippuu niin, että humina käy.

    Joo, itse olen saanut samalla bodaajan välimerellisellä ruokavaliolla lihasmassaa todella hyvin lisää, samalla kun rasvaprosentti on pysynyt offilla 10 %:ssa ja rantakaudella kesä-elokuussa se on 5-7 % samoin ruuin toteutetun dieetin jälkeen.
    Sixpack todella terävä ja serratus-lihakset rinnan alla sivuilla näkyvät myös hyvin. Muutenkin lihaserottovuus hyvä myös offilla. Energiaa aivan mahdottomasti, eikä treenien jälkeen ole suuremmin lihaskipuja.
    Treenaan 4-5 kertaa viikossa painoilla jaetuilla ohjelmilla, lisäksi joka toinen päivä aerobista n. 30-50 minuuttia, sekä muutaman kerran viikossa pidempi venyttely- ja liikkuvuusohjelma normaalien loppuvenyttelyjen lisäksi.

    Kun ruuasta jättää kaiken roskan pois ja keskittyy ravintoainetiheyteen, myös iho on erinomaisen hyvässä kunnossa, rasvaprosentti pysyy pienenä ilman nälkää tai väsymystä.


  • Köyhäopiskelija

   Tuohon edellä kuvattuun ruokavalioon ei vaan esim. opiskelijalla ole millään päivittäin varaa. Herasta saa halvimmalla ne puuttuvat proteiinigrammat, mitkä jää puuttumaan kun ei pysty joka päivä syömää lohifileitä yms 3 tunnin välein. Itse syön kotimaista lisäaineetonta herajauhettä, 10e/kg. Yhdelle annokselle tulee hintaa about 40 senttiä ja sisältää 25g proteiinia. Koitan tietysti syödä lisäksi mahdollisimman monipuolista ja terveellistä ruokaa siinä missä budjetti sallii.

   • yrhttsrgfbs

    Netti on netti. Ei kukaan suomessa oikeasti syö tuolla tavalla. Piitsaa ja eineksiä marketista. Ne näyttää olevan näitten nettibodarien ruokavalio.


   • edullista on

    Ei sitä lohta täydy syödä kolmen tunnin välein. Ota vaikka muutaman kerran päivässä maitorahka, yhdellä aterialla yksi broilerin rintafile n. 150 g ja yhdellä aterialla vaikka kirjolohta n. 150 g. Sitten vaikka aamu- ja iltapalalla täysjyväleipäviipaleen päälle tonnikalaa (tai hieman broilerin rintaa tai kirjolohta) ja kanamunaa. Ne muutamat desilitrat päivässä täysjyväriisiä, täysjyväcouscousia tai täysjyväpastaa ja vaikka muutama Rosamunda-peruna kuorineen valmistettuna uuniperunana. Nyt sulla on sitten jo proteiinit ja hiilihydraatit hankittu.

    Sitten otat muutaman ruokalusikallisen neitsytoliiviöljyä raakasalaatin joukossa vaikka sen kalan tai lihan seurana. Teet vielä todella edullisista porkkanoista, kukka/parsakaalista, herneistä/pavuista höyrytetyt kasvislisukkeet ateriaan.
    Pari hedelmää päälle päivässä ja muutama kupillinen vihreää teetä ja kahvia.

    Siinä se on ja rahaa ei todellakaan pala paljon, ei ainakaan enemmän kuin käyttämällä lisäravinteita. Kato kun sun ei yhdessä päivässä tarvitse syödä koko pakettia niitä broilerin rintapaloja tai kirjolohifilettä, yhdestä paketista riittää useammaksi päiväksi. Yhdestä n. 500 g:n broilerin naturel rintapalapaketista saat 4 rintapalaa, eli neljän päivän broilerit! Ja kun ostat yhden n. kilon kirjolohifileen, niin sitä saa n. 6 150 g:n annospalaa, eli kuuden päivän lohifileet.
    Yksi naturel broilerinrintapaketti ja yksi kirjolohifilee riittää siis 4-6 päiväksi lihaksi. Päälle maitorahka, kanamunat jne. niin ei se mitään kallista ole. Pakasta liha ja kala annosrasioissa ja valmista vain tarvittava määrä tai yhden päivän annos kerrallaan.

    Kun jätät roskaruuan pois: hampurilaiset, kebabit, pizzat, karkit, limsat, viinerit ym. ja ulkona syömiset niin kummasti sitä rahaa riittää terveellisen bodaajan ruokaan.


   • hyvää halvalla
    edullista on kirjoitti:

    Ei sitä lohta täydy syödä kolmen tunnin välein. Ota vaikka muutaman kerran päivässä maitorahka, yhdellä aterialla yksi broilerin rintafile n. 150 g ja yhdellä aterialla vaikka kirjolohta n. 150 g. Sitten vaikka aamu- ja iltapalalla täysjyväleipäviipaleen päälle tonnikalaa (tai hieman broilerin rintaa tai kirjolohta) ja kanamunaa. Ne muutamat desilitrat päivässä täysjyväriisiä, täysjyväcouscousia tai täysjyväpastaa ja vaikka muutama Rosamunda-peruna kuorineen valmistettuna uuniperunana. Nyt sulla on sitten jo proteiinit ja hiilihydraatit hankittu.

    Sitten otat muutaman ruokalusikallisen neitsytoliiviöljyä raakasalaatin joukossa vaikka sen kalan tai lihan seurana. Teet vielä todella edullisista porkkanoista, kukka/parsakaalista, herneistä/pavuista höyrytetyt kasvislisukkeet ateriaan.
    Pari hedelmää päälle päivässä ja muutama kupillinen vihreää teetä ja kahvia.

    Siinä se on ja rahaa ei todellakaan pala paljon, ei ainakaan enemmän kuin käyttämällä lisäravinteita. Kato kun sun ei yhdessä päivässä tarvitse syödä koko pakettia niitä broilerin rintapaloja tai kirjolohifilettä, yhdestä paketista riittää useammaksi päiväksi. Yhdestä n. 500 g:n broilerin naturel rintapalapaketista saat 4 rintapalaa, eli neljän päivän broilerit! Ja kun ostat yhden n. kilon kirjolohifileen, niin sitä saa n. 6 150 g:n annospalaa, eli kuuden päivän lohifileet.
    Yksi naturel broilerinrintapaketti ja yksi kirjolohifilee riittää siis 4-6 päiväksi lihaksi. Päälle maitorahka, kanamunat jne. niin ei se mitään kallista ole. Pakasta liha ja kala annosrasioissa ja valmista vain tarvittava määrä tai yhden päivän annos kerrallaan.

    Kun jätät roskaruuan pois: hampurilaiset, kebabit, pizzat, karkit, limsat, viinerit ym. ja ulkona syömiset niin kummasti sitä rahaa riittää terveellisen bodaajan ruokaan.

    Parasta on se että todelliset superruoka-ainekset on suuren osan vuodesta aivan älyttömän edullisia. Keräkaali, punakaali, kukkakaali, parsakaali ym. kaalit, kelta(ruoka)sipuli, punasipuli, valkosipuli, porkkana, laadukas peruna(mm. Rosamunda), herneet, vihreät pavut. Noista saa täyttäviä lisukkeita ruokiin, ja samalla supermäärät antioksidantteja ym. tehoaineita. Kaalit estävät testosteronin hajoamista ja sipuleista, erityisesti valkosipulista on hyötyä bodauksessa ja treenauksessa yleensäkin. Ne vähentävät huomattavasti syöpäriskiä.
    Myös täysjyväkaurahiutale, neljän viljan täysjyvähiutale, täysjyväriisi, täysjyväcouscous, täysjyväpasta ovat edullisia ruoka-aineita.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   537
   3272
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2434
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2324
  4. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   399
   2023
  5. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1861
  6. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   1468
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   89
   1339
  8. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   74
   1127
  9. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   80
   1124
  10. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   77
   1106
  Aihe