Sairaalloiset työajat TULOSSA ?

Kapina Edessäkö

Onko, porvari-riistäjät jo suunnitelleet 60 h työviikkoja ja 10 h työpäiviä (6 pv / viikko), normaali työntekijöille ??? (kts. alla oleva liiton linkki)
Luuleeko rikkaat riistäjät, että sellaista kukaan jaksaisi ? Tällä mitä ilmeisimmin pyritään siihen että vain köyhät, ulkomaiset työntekijät suostuisivat moiseen riistoon ja täten myös palkkatason alentamiseen.
Ei ole ihmisen ahneudella ja kieroudella rajoja !
Alkaa meneen jo sairaaksi tuo "alempiarvoisten" (eli meidän normaali työläisten) alistaminen ja polkeminen. Mitähän nuo rikkaat "helmitaulupellet" seuraavaksi keksivät omien tulojen maksimoimiseksi ja työntekijän riistämiseksi ....?

http://www.erto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/15-lehdistotiedotteet/2281-avoin-kirje-hallitustunnustelija-jyrki-kataiselle

8

258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sitä saa mitä tilaa

   sitä saa mitä tilaa, työväen järjestäytymis aste on laskenut koko euroopan alueella ja Suomessakin kaikenlaiset loimaankassat vetää väkeä pienillä jäsenmaksuilla. Kun ei liitoilla enää ole entisenlaista painoarvoa, niin vastapuoli tekee MITÄ HALUAA. Siihen suuntaan ollaan menossa, mutta se on ollut täysin oma valinta em. syistä. Typerät nuoret kun luulee että työnantaja hyvää hyvyyttään ''antaa'' lomat ,pekkaspäivät sairaslomat, lomaltapaluurahat, työterveyshuollon, ym. ym.On saaneet kaikki nämä , mutta eivät tiedä ettei ne tyhjästä ole tulleet.Onneksi itse olen jo päässyt putkeen joten työolojen kurjistaminen ei enää häiritseminua, mutta joku muu sen saattaa löytää edestään.

   • Erto, TEK, Metalli,.

    Toisaalta, pitää muistaa, että monesta liitosta väki pakenee Loimaan kassaan juuri siksi, koska liitoista ja etenkin niiden johtajista on tullut munattomia vässyköitä. Saamattomia ! Fakta alkaa olla nykyisin se, että vaikka työnantaja kohtelisi työntekijöitään miten lystää, liitot vain pahoittelevat tilannetta eli viis veisaavat työntekijöiden kohtelusta.

    Ongelman perimmäinen syy on se, että liittojen pomoporras ja aktiivit ovat jo aikoja sitten olleet ostettavissa. Se tumman audin takapenkin tuoksu ja muut edut laittaa liiton aktiivien katsomaan asioita sormiensa välistä. Kaveerataan liika samoissa pöydissä vastapuolen kanssa.

    Että silleen...


  • jatkoa edelliseen

   ja sitä paitsi jos EU.n kaaväilema minimipalkka menee läpi niin se on sitten Suomessakin 1e/tunti. ja meneehän se läpi kun Suomi on sellainen mallioppilas että kaikki toteutetaan kun jotain vähän vihjaistaan. Muut maat vaan ei toteuta mitä eivät itse halua,mutta täällä pitää aina ekana olla päineen jokapaikassa.

  • miksi muuttuu

   onko totta kaikkien pitäisi nyt panna kova kovaa vastaan ettei suostuta

  • Leipäläppi

   Yhtään provosoimatta tai ärsyttämättä voin kertoa että 60 tuntia viikossa ei ole mitään nuorelle hyväkuntoiselle ihmiselle, mutta vanhemmalta sitä ei voi mielestäni vaatia. Sen tulisi olla vapaaehtoista. Itse tein parikymppisenä lähes 80-tunnin viikkoa. Ma-pe 7-21, ilman ruokatuntia. Kahvitauot kyllä pidettiin. Lauantaina tein yleensä töitä aamukuudesta iltakuuteen. Vähän hävetti nuorena miehenä sanoa pomolle lauantaina iltakuuden maissa, että voinko jo lähteä, kun hän silloin nelikymppinen ja työkaverini yli viiskymppinen jäivät vielä töihin, mutta kun piti päästä kavereiden kanssa kaupungille. Nyt vanhempana ei ole enää kavereita, joiden kanssa bailata, mutta ei ole ole myöskään työpaikkaa jossa painaisi samaa tahtia. Ps. pomo antoi aina lauantaina töistä lähtiessäni talon avaimet mukaan ja sanoi että voin tulla vielä sunnuntainakin hommiin. Hänen hienostunut tapansa hieman "kuitata" aikaista töistä lähtöäni.

   • Susi Hukkanen

    "Itse tein parikymppisenä lähes 80-tunnin viikkoa. Ma-pe 7-21, ilman ruokatuntia. Kahvitauot kyllä pidettiin."

    Hautaan pääsee vähemmällä kiirehtimisellä. Työpäivä voi olla muuten ihan perseestä, mutta on olemassa kaksi asiaa, joista ei tingitä: toinen on lakisääteinen ruokatauko ja se toinen on kahvitauko. Ihminen ei ole kone, mutta vaatii välillä ruokaa ja hengähdystauon.

    Jos joku tekee pitkää päivää ilman ruokatuntia, se on täysin oma moka ! Mulla ainakin oma terveys menee työn edelle. Katsos, homma menee niin, että jos ihmiseltä menee työkyky, silloin menee alta työpaikka ja samalla toimeentulo. Vihanneksena on kiva maata vuodeosastolla, tai puupalttoossa mullan alla.


  • sitä saa mitä tilaa

   näinkin se toimii aikansa ,kokemusta löytyy, mutta vain vapaaehtoisesti, ei lain määrämänäAsia muuttuu täysin kun pakon edessä viedään vapaa-aika ja vielä ilman kunnon korvauksia, se oli toista kun sai vkl työstä, siis 16 tunnista 44 tunnin palkan. Mutta nythän ei ole kysymys ylityötunneista vaan minimipalkalla tehdyistä lakimääräisistä viikkotyötunneista. Ihan eri juttu.

  • jos on itse huono

   suurin osa työnantajia kohtelee työntekijöitään hyvin , on tosin poikkeuksiakin jotka suurinosa löytyy sieltä vuokrafirmojen puolelta.Itse olen ollut aina hyvillä työnantajilla,37v. ja3työnantajaa.Ja tietysti se jostakusta työntekijästä tuntuu huonolta kohtelulta, jos ohjataan ja opastetaan oikeisiin työmenetelmiin ja huomautetaan jos jokin menee pieleen ja myöhästelystä sanotaan, meitä työtekijöitäkin kun on melko monenlaisia ja luonteisia, nyky nuoret on niin heikkoja itsetunnoltaan etteivät kestä mitään neuvomista missään asiassa vaikkei edes työelämän alkeita osattaisi, heti on huono työnantaja jos jotain sanoo.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   81
   1790
  2. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   78
   1401
  3. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
   Lieksa
   199
   1388
  4. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   106
   1308
  5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   163
   1091
  6. huono omatunto

   johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
   Ikävä
   64
   1073
  7. Päätin juuri että

   En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
   Ikävä
   32
   912
  8. Onnistuit sohaisemaan mua

   Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
   Ikävä
   62
   896
  9. Huomenna se

   Tulee kohta, odotatko?
   Ikävä
   61
   846
  10. Mitä kaipaat

   Usein elämässäsi
   Ikävä
   94
   804
  Aihe