Silikonit vai ei? +mielenterveys

TissitPerkele

Olen 25-vuotias nainen ja rintani ovat aina olleet olemattomat. Käytän aa/a-kupin rintaliivejä, joiden kupit olen ommellut yhteen ja laittanut kuppien taskuun kahdet tai kolmet toppaukset. Näin liivit istuvat edes jotenkuten. Erotus rintojeni alta ja päältä on 8 cm eli taulukoiden mukaan minulla ei ole edes AA-kupin(erotus 11cm) rintoja. Olen normaalivartaloinen, en laiha enkä lihava,163cm ja 52kg. Äitini puolen suvun naisilla noin joka kolmannella on AA-kupin tai pienemmät rinnat.

Kärsin rinnattomuudestani suuresti ja olen alkanut harkitsemaan silikonileikkausta elämänlaatuni parantamiseksi. En voi harrastaa seksiä ilman topattuja tuunattuja liivejäni eikä miehet ole koskaan huomioinut rintojani tai siis nännejäni mitenkään.

Minua kuitenkin pelottaa leikkauskierteeseen joutuminen, kipu ja muut mahdolliset komplikaatiot. Olen mielenterveysongelmainen (mm. masennus, ahdistus, paniikki, identiteettihäiriö, syömishäiriöitä) ja rinnattomuudestani on tullut minulle pakkomielle. Itsetuntoni on nolla.

Saan kuntoutustukea, jonka ohella voin tehdä vähän töitä. Olen käynyt lääkärissä ja Kelalla juttelemassa ja saatan saada jonkinlaista korvausta rinnattomuuteeni. Vanhemmiltani tuskin rahaa heruu ja he ovat operaatiota vastaan ja jopa uhkailevat minua. Nyt yritän saada lainaa osa-aikaisen siivoojani tuloilla. Itseäni en ala myymään enkä rikoksia tekemään tissien vuoksi.

Halpoja en kuitenkaan halua taloudellisesta tilanteestani huolimatta. Minkälaiset silikonit kannattaa hankkia ja missä klinikalla? Mistä saa "parhaat". En halua kuin max B-kupin rinnat, tai rinnat ylipäätänsä. Ja paljonko hyvät tissit maksaa?

Kuinka todennäköistä on joutua joskus uusintaleikkaukseen? Entä jos saan joskus lapsen, miten onnistuu imetys? Onko ylipäänsä mahdollista saada sellaisia rintoja kuin haluaa eikä niistä olisi mitään ongelmia? Vai pitäisikö vaan tyytyä olemaan täysin rinnaton? Pelkään että tapan itseni vielä joku päivä.

Entä miten onnistuu tissien kasvatus ilman veistä, ei mitenkään? Homonit, ihmevoiteet ja pillerit, onko jollain toimivaa kokemusta?

En kaipaa haukkuja, ainoastaan neuvoja viisaammilta ja kokeneemmilta arkaan ja ahdistavaan asiaani. Kiitos!

23

829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • doctorX

      Muutamia ajatuksia herää...

      Ensinnä se on ihan tiedossa, että mt-ongelmaiset usein masentuvat lisää silikonien oton jälken, paradoksaalista ehkä kyllä kun psyykeltään perusterveet kokevat elämänlaatunsa yleensä parantuvan. Siksi silikonirintaisilla naisilla on todettu suurentunut itsemurhariski. Ilmeisesti kyse on siitä, että mt-ongelmaiset projisoivat ongelmansa liikaa niihin rintoihinsa, ja sitten kun ne silikonit eivät teekään oloa paremmaksi, romahdetaan. Eli ainakin kannattaa koettaa hoitaa pää ensin riittävään hyvään kuntoon, tuolla diagnoosinipulla ei silikonit tule ongelmiasi ratkaisemaan. Varsinkin syömishäiriöt kannattaa koettaa voittaa ensin. Tuo identiteettihäiriö on myös pulma.

      Toisekseen, koskaan et voi tietää joudutko uusintaleikkauksiin, joten henkisesti ja taloudellisesti siihenkin mahdollisuuteen kannattaa varautua.

      Muita keinoja oleellisesti kasvattaa rintoja kuin implantit ei valitettavasti ole.

      Eli neuvoisin näin: siinä vaiheessa kun olet henkisesti tasapainossa (poislukien rinnatomuuden aiheuttama tuska) ja pystyt hyväksymään ja elämään senkin vaihtoehdon kanssa, että implanttien kanssa voi tulla ongelmia, otat ne jos koet ne tarpeellisiksi.

    • pula-ajan missi

      Mielenterveys ongelma on vasta-aihe leikkaukselle, eli sinua ei leikata, kun et ole terve. Tieten jotain Tallinnanlääkäriä pystyisit petkuttamaan, mutta sitten lääkärit eivät olekaan vastuussa enää mistään jos komplikaatioita tulee. Terve pitää olla, sekä fyysisesti että psyykkisesti ennen leikkausta.

      • pula-ajan missi

        lisäys....jos julkiselle puolelle pääset, niin se on eri asia.Heillä on tiedot siellä.Voisit ehkä päästäkin koska sinun tapauksessasi on jo kyseessä jo epänormaalitilanne- rintojen kehittymättömyys tms. Yritä julkisen kautta, tulos on varmaan yhtä hyvä. Tsemppiä!


      • Epäilen vaan

        Kun menin Viroon rintaleikkaukseen, missään vaiheessa minulta ei kyselty psyykkistä tilaani. Neuvontavastaanoton henkilökään ei varmaan pystynyt tekemään mitään arviota tilastani. Eikä mitään papereita tarvinnut toimittaa terveyskeskuksesta tai muilta lääkäreiltä. Samoin Suomessakin kun olen käynyt muussa plastiikkakirurgisessa toimenpiteessä yksityispuolella, koskaan ei ole kyselty mitään psyykestäni.


      • Kyllä kysytään
        Epäilen vaan kirjoitti:

        Kun menin Viroon rintaleikkaukseen, missään vaiheessa minulta ei kyselty psyykkistä tilaani. Neuvontavastaanoton henkilökään ei varmaan pystynyt tekemään mitään arviota tilastani. Eikä mitään papereita tarvinnut toimittaa terveyskeskuksesta tai muilta lääkäreiltä. Samoin Suomessakin kun olen käynyt muussa plastiikkakirurgisessa toimenpiteessä yksityispuolella, koskaan ei ole kyselty mitään psyykestäni.

        Kyllä Tallinnassakin kysytään keskeiset terveystiedot, sekä myös, mitä lääkkeitä käyttää. Jos 25-vuotias on kuntoutustuella (käytännössä työkyvyttömyyseläkkeellä), varmasti käyttää lääkkeitä, ja ne on rehellisesti kerrottava kun kysytään. Papereitakin vaaditaan: nimittäin laboratoriokokeet sekä rintaleikkauksissa todistus mammografiasta tai ultraäänitutkimuksesta.


      • Epäilen vaan
        Kyllä kysytään kirjoitti:

        Kyllä Tallinnassakin kysytään keskeiset terveystiedot, sekä myös, mitä lääkkeitä käyttää. Jos 25-vuotias on kuntoutustuella (käytännössä työkyvyttömyyseläkkeellä), varmasti käyttää lääkkeitä, ja ne on rehellisesti kerrottava kun kysytään. Papereitakin vaaditaan: nimittäin laboratoriokokeet sekä rintaleikkauksissa todistus mammografiasta tai ultraäänitutkimuksesta.

        Lääkitystä tietenkin kysytään ja jos kertoo ne kaikki totuudenmukaisesti, mielenterveyslääkitys kilisyttää kelloja. Minulla vasta leikkauspöydällä hoitaja kysyi että olenko allerginen nukutusaineille (nukutuslääkäri ei tainnut puhua suomea).

        Laboratoriokokeista riitti PVK ja siitä ei ilmene mitenkään psyykkinen puoli. Eikä tietenkään mammografia- ja ultraäänilausunnoista (lääkärikin vilkaisi vain pikaisesti kuvat sänkyni vierellä).

        Psyykkisestä puolesta ei kyselty neuvontavastaanotolla eikä sairaalassa. Mutta jos itse kokee ettei ole psyykkisesti tasapainoinen, on syytäkin harkita tarkkaan kaikkia toimenpiteitä jotka pahimmillaan voi johtaa psykoosiin.


    • doctorX

      Herranen aika, ei kai kyse ole siitä, PYSTYYKÖ ap saamaan itselleen silikonit, vaan siitä, KANNATTAAKO häen niitä tuossa tilassaan nyt hankkia!
      Aivan varmasti hän ne saa, kukaan ei mistään psyk ongelmista tiedä jos ei kerro, ei Suomessa eikä muualla.
      Aivan toinen asia on sitten se, että kannattaako se. Tekstissä vilisi "punaisia lippuja" aika lailla: itsetunto nolla, tapan iseni joku päivä, rinnattomuudesta tullut pakkomielle jne. Jos on syömishäiriöitä, identiteettihäiriö ym. ym. on aika iso riski että tuollainen leikkaus voi pahentaa lopultakin tilanteen ratkaisevastikin. MItä jos todella tulee ongelmia, kapseloitumista tms? Jos silikonit eivät vastaakaan odotuksia? Nehän eivät kuitekaan vastaa oikeita rintoja, väittää joku mitä tahansa. Tuleeko niistä sitten uusi pakkomielle? Ja pahin, jos on ollut suuria odotuksia siitä, miten leikkaus parantaa elämän- se ei varmasti ratkaise ap:n ongelmia millään lailla- ja se ei siitä paremmaksi muutukaan?
      Jos ap on elänyt tuohon ikään saakka noilla rinnoillaan, ehkä hänen kannattaa vielä odottaa tovi ja koettaa saada muuten elämänsä ja päänsä parempaan kuntoon. Sitten tasapainoisemmassa tilanteessa uusi harkinta. Kun odotukset ovat realistiset ja elämä muuten kunnossa, voivat implantit hyvinkin lisätä hyvinvointia.

    • p-a missi

      Se on totta, että terveys ennenkaikkea ja se että silikonit ei varmasti poista itsemurha-ajatuksia ym.Mutta ajattelin, että julkisella puolella tiiminä lääkärit ja psykologi voisivat arvioida yhdessä olisiko tämä leikkaus eduksi paranemiselle, jos itsetunto kohentuisi ym. Mutta vain tosiaan siinä tapauksessa että julkisella puolella ja tästä olisi psykiatrian lausunto joka puoltaa, muuten ehdottomasti ei. Enkä usko että puoltaisi. Ihmisellä pitää kaikesta huolimatta olla realistiset käsitykset olevasta ja tulevasta. Rintojen suurennus ei todellakaan korjaa AP:n noita lueteltuja ongelmia kuin ainoastaan rintojen koon kohdalla, muut ongelmat todennäköisesti jäisivät ja voisivat saada uudet ulottuvuudet. Esim syömishäiriö.Mitä sitten kun rinnat ovat isomman näköiset? Monet kokevat itsensä lihavan näköiseksi juuri sen vuoksi että on isot rinnat. Se voi todellakin vain lisätä ongelmia.

      • Tällaista se on

        "Mutta ajattelin, että julkisella puolella tiiminä lääkärit ja psykologi voisivat arvioida yhdessä olisiko tämä leikkaus eduksi paranemiselle, jos itsetunto kohentuisi ym."

        En usko että tällaisissa tapauksissa koottaisiin mitään tiimiä pohtimaan asiaa. Jos plastiikkakirurgi katsoo rintojen olevan poikkeuksellisen kehittymättömät (on todellakin oltava kehittymättömät jotta pääsisi julkiselle) leikkaus tehdään psykologeilta kyselemättä ellei potilas oireile. Jos potilaan havaitaan olevan psyykkisesti epävakaa, hänet lähetetään mielenterveystoimistoon hoitoon eikä leikkausta edes harkita siinä vaiheessa.


    • tyttelixxx

      Aktiivi mielenterveydenhäiriö on todellakin este kaikelle esteettiselle kirurgialle (vs. sairausperusteinen somaattinen kirurgia, esim. umpisuolileikkaus tietenkin tehdään jos tarvitaan). Mikäli ihminen on kuntoutustuella, eli entisellä määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä psyykksiin syin, ts. kyvytön työskentelemään 25-v:na, voidaan totta vie ongelma katsoa olevan aktiivi!

      Hetkeäkään en epäile, etteikö hän niitä implanttejaan saisi- jos ei yhdestä paikasta niin sitten toisesta- mutta tuossa tilassaan se olisi hyvin suurella todennäköisyydellä virhe. Mahdollisesti jopa kohtalokas. Patience is a virtue. Ensin mieli tasapainoon, sitten kehon korjailu.

    • Casevv

      Aktiivi mielenterveydenhöiriö ei välttämättä ole este esteettiselle kirurgialle. Sain aikoinaan psykiatrin siunauksen toimenpiteelle ja leikkaus kannatti. Sen jälkeen kun keho oli saatu kuntoon saatiin myös mielikin hiljalleen eheytettyä.

    • sfhgjh.k-

      Riippuu häiriöstä. Pelkkä masennus/ahdistus ei välttämättä, tuon potin luulisi olevan.

    • Lähete vaaditaan

      Kuten aloitustekstissä mainitaan, kuppikoko on pienempi kuin AA. Näin ollen voi jopa olla mahdollista, että operaation saa julkisen terveydenhuollon kautta. Yrittää ainakin voi. Julkisella puolella kiireettömään erikoissairaanhoitoon tarvitaan aina terveyskeskuslääkärin laatima lähete. Voi olla, että terveyskeskuslääkärille joutuu jonottamaan kaksikin kuukautta (esimerkiksi Helsingissä), ja sitten puoli vuotta jonotusta kirurgin konsultaatioon, ja vielä puoli vuotta jonotusta leikkaukseen. Aikaa odotellessa voi "ladata akkuja" sekä kohentaa fyysistä kuntoa. "Huonossa hapessa" leikkaukseen ei kannata mennä.

    • tirlii

      Tosiasia, käytännössä minkäänlaista rintojen suurennusleikkausta implanteilla ei ole mahdollista saada julkisen terveydenhuollon kautta, niitä ei vain tehdä, jos ei ole kyseessä esim. rintasyövän jälkeinen rinnan/rintojen rekonstruktio. Teoriassa pieni mahdollisuus osittaiseen korvaukseen olisi, jos mikäli sikäli rinnattomuus johtuu esim. sairaudesta.
      Korjatkaa joku, jos olen väärässä, mutta uskon tietäväni, olen itse paininut asian kanssa vuosia.

      Itselläni on parantumaton perussairaus, jonka johdosta esim. rasva ei keräänny elimistöön normaalisti, eli siis minulla ei ole luonnostaan ollut rintoja ollenkaan, ja niinkuin lääkärit ovat monesti todenneet, ei ole, eikä tule, joten ovat mielellään suositelleet rintojen augmentointia. Kaikkea muuta on pystynyt korvaamaan lihasmassan lisäämisellä, (saada jotain luiden päälle) mutta rintoja ei. Lääkäreiden lausunnoilla olen saanut mahdollisuuden hakea kelalta korvausta suomalaisessa plast. sairaalassa tehtyyn rintaleikkaukseen, tosin vain leikkauskustannuksiin (n.40% ehkä), implantit eivät kuulu tähän, eli ne tarvitsee maksaa itse kokonaisuudessaan.
      Ja tässäkään ei ole luvattu korvausta, vaan sitä voi hakea. Ei siis ole sanottua, saako sitä, koska lait ja pykälät muuttuu koko ajan. No, rinnat on laitettu jo omalla kustannuksella aikaa sitten, paperit on ollu kelassa kauan jo, mutta vastausta ei ole kuulunut, aika näyttää, kuin käy.

    • veronmaksaja77

      Olet väärässä. Kannattaa asua Helsingissä, Töölössä on aika liberaali asenne. Sieltä saa silikoneja mm. tubulaarisiin rintoihin (käykääpä lukemassa aiheesta blogi: Plastiikkakirurgian blogi-tarjotaan uusintaleikkauksetkin jos mm. jäi pieni kokoero). Lisäksi siellä on tehty rintojen pienennys-nimikkeellä puhtaasti kohotusleikkauksia.
      No, samaan aikaan kyllä HUS:ssa syöpäpotilaiden hoitoviiveet ovat hälyttävän pitkät, koska budjetti on niin niukka. Onko se sitten oikein?

    • tirlii

      niin kyllä tubulaariset rinnatkin luokitellaan sairaus- linjaan; mutta jos olet täysin terve ilman selkeää poikkeavuutta, ongelmana vain rinnattomuus, ei sitä katsota kuuluvan julkisen terveydenhuollon piiriin: näin ainakin Oulu-tampere välillä on kanta ollut viimeisen vuoden-kahden sisällä. Itsellänikin on tuo sairaus, joka tosiaan aiheuttaa rinnattomuuden, pysyvästi. Varsinkin jos on hoikka, on rintojen olemattomuus kuulema ihan normaalia, eikä mikään poikkeavuus. Tämä siis lääkäreiden suusta.

      Itselleni tosiaan sanottiin, ettei tällaiseen leikkaukseen juuri pääse julkisella puolella enää nykypäivänä, monenkin lääkärin taholta. Lähetteellä joskus n. 10v sitten leikkaukseen olin jonossa n.3v ilman aikaa.. eikä sitä koskaan tullut. johonkin tutkimustarve selvitykseen sain ajan sen jälkeen, johon en sitten alkaneen raskauden takia voinut mennä, ja se sitten jäi. (silloin vielä ainakin lääkärit pitivät mahdollisena päästä jonkunlaiseen operaatioon, kaiketi säädökset jousti hieman erilailla silloin) Mutta nykyään tosiaan tarjottiin ainoastaan mahdollisuutta hakea tuota kelan korvausta leikkauskuluihin.
      Liekö sitten pääkaupunkiseudulla niin erilaiset toimintatavat...?

    • halo85

      "Itselläni on parantumaton perussairaus, jonka johdosta esim. rasva ei keräänny elimistöön normaalisti, eli siis minulla ei ole luonnostaan ollut rintoja ollenkaan, ja niinkuin lääkärit ovat monesti todenneet, ei ole, eikä tule, joten ovat mielellään suositelleet rintojen augmentointia."

      @tirlii: Voinko udella mikä on tämän perussairauden nimi? Mielenkiinto heräsi, koska sopisi vain jotenkin omalle kohdallekin, ja haluaisin saada lisää tietoa tästä sairaudesta.

    • TissitPerkele

      Hei. Kiitos lukuisista vastauksista ja viisaista ajatuksista. Olen nyt loppuun asti selvittänyt, ettei minulla ole mitään mahdollisuutta saada korvauksia kelalta. Lääkäri tutki "rintani" ja sanoi että rauhaskudosta on kuitenkin jonkin verran, vaikka se onkin aivan olematon määrä. Ja onhan äitini ja serkkunikin imettäneet aaa-aa-rinnoillaan. Ainut haitta on rintojen esteettisyys. Ei ole kiva että normaalissa vartalossa, aavistuksen pyöreässäkin on vain pelkät nännit kun itseäni yli 10 vuotta nuoremmilla naisilla on suuremmat rinnat. Olen rinnattomuuttani yrittänyt kompensoida pukeutumalla nätisti ja laittautumalla. Sängyssä minulla on aina sukkanauhoja sun muita seksihepeneitä jotta kokisin itseni naiseksi.

      Otin puolen vuoden aikalisän asiaan kun juttelin terapeuttini kanssa. En ole vielä selvittänyt miten saisin edes lainaa otettua kun teen töitä vain 15 h viikossa. Opiskelen puolikkaasti ammattikorkeakoulussa ja etenen hyvin vaikka hitaasti. Syömishäiriötä minulla on ollut viimeksi monta vuotta sitten, tämän hetken diagnooseina painaa ehkä eniten masennus, ahdistus ja satunnaiset paniikit.

      Olen muuten melko tyytyväinen ulkonäkööni mutta en sulata rinnattomuuttani. Minulla on aina ollut paljon miehiä, pitkässä suhteessa unohdin melkeen tissittömyyteni mutta nyt sinkkuna se on alkanut taas kummittelemaan.

      Jos puolen vuoden päästä tissit vie energiaani ja aikaani kohtuuttoman paljon ja aiheuttaa lähes päivittäistä itkeskelyä, menen leikkaukseen. Nytpä kysyn teiltä mistä saa parhaat jos ei ajattelee hintaa? Nykyisin on vissiin semmosia ettei valu vaikka puukolla pistäisi ja vähemmän kapseloituvia. Kuka on paras kirurgi? Ja miten se imetys? Kuinka todennäköistä on joutua jossain vaiheessa uusintaleikkaukseen?

      • Ota nyt se aikalisä

        Ota nyt se aikalisä, kuten terapeutin kanssa olet sopinut. Yritä keskittyä muuhun kuin tisseihin, ja puolen vuoden päästä voit seurata vaikka muista viestiketjuista, mitä kirurgia kannattaa ajatella. Mutta, ota huomioon, että "puheenvuoroista" suuri osa on silkkaa mainontaa. Nyt sinulla on "tissikuume" samaan tapaan kuin joillakin on esimerkiksi "autokuume". "Kuumeessa" voi tehdä harkitsemattomia valintoja, joten, suosittelen todella aikalisää.


      • Aikalisä tarpeen
        Ota nyt se aikalisä kirjoitti:

        Ota nyt se aikalisä, kuten terapeutin kanssa olet sopinut. Yritä keskittyä muuhun kuin tisseihin, ja puolen vuoden päästä voit seurata vaikka muista viestiketjuista, mitä kirurgia kannattaa ajatella. Mutta, ota huomioon, että "puheenvuoroista" suuri osa on silkkaa mainontaa. Nyt sinulla on "tissikuume" samaan tapaan kuin joillakin on esimerkiksi "autokuume". "Kuumeessa" voi tehdä harkitsemattomia valintoja, joten, suosittelen todella aikalisää.

        Nyt kannattaa todellakin odottaa. Vaikka äidilläsi onkin ollut pienet rinnat, niin ehkäpä sinulla rinnat kasvavat imettäessä. Ymmärsin kirjoituksestasi että olet kuitenkin seurustellut paljon ja että olet kiinnostunut lasten hankinnasta. Odotusaika ja imetys voi laukaista pahankin kapseloitumisen ja aika usein rinnat muuttuvat niin paljon että edessä on uusien implanttien laitto lasten hankinnan jälkeen.


    • 3r2m7

      Juu, jos vai pystyt odota että lapset on tehty. Itsellä tosiaan imetyksen jälkeen rinnat oli kivikovat, 4-asteen kapseloituminen siitä tuli joten vaihtoon meni. Sittemmin ei ongelmia, mutta tosiaan lastenteko ja silikonit on aika iso riski niille silikoneille, ei lapselle.

    • tirlii

      @halo85: Ei tälle kai mitää oikein tarkkaa nimitystä ole, mutta luokiteltu jo perussairaudeksi. Tietynlainen ravintoaineiden ja rasvojen imeytymishäiriö, johtuu osittain ongelmista hormonitoiminnassa, osittain jostain, mitä ei tiedetä. pysyvällä hormoni- ja ravintoainehoidolla sekä ruokavaliolla en enää laihdu, ja arvotkin pysyvät sellaisina ihan siedettävinä, mutta ei ne ns. normaalit koskaan ole. En ole ainakaan itse saanut tälle kunnollista, kaikenkattavaa nimitystä, kun on kumminkin monta asiaa, josta tulee tällainen seuraus. Keliakia oli ensimmäinen mikä joskus todettiin, se oli pahin aiheuttaja, mutta ei ainoa. Kannattaa hakeutua verikokeisiin, mistä näkee ravintoaineiden puutteet, rauta, fooli yms. punasoluarvot etc. se kertoo jo paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2484
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      288
      2145
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      89
      2067
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1781
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1691
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      110
      1271
    Aihe