The Beach Boys

.Upi.

Otsikon yhtye on totaalisten keskinkertaisuuksien temmellyskenttä. Jos popin paras laulu on "God Only Knows", kuten eräs toinen musiikkitunari Paul McCartney on tokaissut, huonompi homma koko popin kannalta.

Ihan ihme rämpyttelyä ja uikutusta tuo Wilsonin tekele. Harmoniasta ei tietoakaan, edes lauluäänet eivät soi/sovi hyvin yhteen (kuulostaa koulupoikien nuotiorallattelulta -> paa-pa-paa-pa-paa-pa-paa...). Soitinsäestys on yksinkertaisesti "varioiva" komppi.

Otin positiivisen asenteen ja yritin diggailla (lähinnä huvituin), mutta pakko vaihtaa Tshaikkarin viitoseen, jossa kaikki sotinnusta ja soinnutusta myöten on oikeasti harkittua ja relevanttia musiikillisesti.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työläisjunttura

      Kuis sie nyt klassista ja populaaria täl lail lähet vertailee täl palstal?

      Sanosi kyl, että toi biisi ei nyt riitä vielä Beach Boys -analyysiks tai Wilsoni määrittelemiseks keskikertasuuveks. Bändi ei taatusti pärjää näil enemmä hyvää stuffi tuottaneil tekijöil (a'la beatles ja sen jälkeen tulleet), mut se on (siis Wilson) tehny kenties popin parhaan albumin Pet Sounds.

      Jos oot klassise kuuntelija enssijasest niin tyypillist on just toi Maccan huomiointi. Silloha kaikki tollane rosone (ja siis se kaikist simppelei - ei tietenkää liity beach boysiin) stuffi on tietysti aiva täyttä kökköö (siis tää todelline rokki myöhemmät independent -osastot mukaalukie).

      Ite sanosi, jotta Tsaikovski edustaa klassisel puolel usseest aikamoist poppii. Toki varsinki sinfonioistaa löytyy syvällisempääki otetta, mut kokonaisuuten aika poppii sitteki. Klassisit nimist mielestäni paljo kovempii on kuitenki Beethoven (sinfoniat, konsertot, sonaatit ja jousikvartetot), Mozart (konsertot ja sinfoniat, en ole oopperaihmisiä), Bach (kaikki), Brahms (sinfoniat, konsertot, kamarimusiikki ja se messu), Mahler (tietysti sinfoniat ja von der erde) ja Prokofiev (lähes kaikki) noi niinku esimerkiks.

      • jassosii

        Eihän sitä oikein viitsi edes kirjoittaa Bachista täällä pop-palstalla.


    • työläisjunttura

      Juuri näin, miksi pitäisikään.

      Tämä on varmasti asia, joka kiusaa tietyn taustan omaavia yksilöitä maailmanääriin saakka. Miksi kaikki ihmiset eivät voi kuunnella vain klassista tai siihen muotorakenteiden kehittyneisyydessä rinnastettavaa musiikkia? Miksi kaikki ihmiset eivät halua lukea tieteellisiä aikakauskirjoja tai peräti jonkin kapean tutkimusalueen uusimpia artikkeleita?

      Aina silloin tällöin näille populaaripalstoillekin eksyy konservatiivisemman sivistyksen perässä juoksevia 'alan ammattilaisia' vahvistamaan omaa itsetuntoaan roskaväen sivistämisen nimissä. Taustalla voi olla myös keskitason tai jopa sitä alempi positio omassa viiteryhmässä ja joskus juuri päinvastoin. On todellakin esimerkkejä myös narsisteista, jotka ovat omaksuneet jumalallisen roolin ja siitä(kin) sokaistuneena alkavat levittää ainoaa totuuttaan viiteryhmänsä ulkopuolelle. Tämän ilmiön lienevät saaneet aikaan oman viiteryhmän todelliset tai kuvitellut selkääntaputtelijat.

      Olen myös opiskellut klassista musiikkia ammattimaisesti pääinstrumenttina kitara. Tiedän melko tarkkaan, mihin näillä sivistyksen airuilla nämä käsitykset pohjaavat. Oikeassa olemisen suuressa varmuudessa piilee kuitenkin näköalan kapeuden väistämätön uhka. Käyttääkseni karskin suoraviivaista ilmaisua toteaisin, että vain täydellinen idiootti hakee populaarimusiikista klassiselle musiikille ominaisia harmonian kehittelyjä. Onhan siinä jo naurussa pitelemistä jos joku jaksaa perustella sisällön kelvottomuutta kriteereillä, jotka eivät sisällön kannalta koskaan ole keskeisiä tekijöitä arvioitavalla alueella olleetkaan.

      Mistä tämä sitten on seurausta? Tietysti muodollisen koulutuksen synnyttämästä arvomaailmasta, joka pitää kutinsa opiskellun sisällön osalta. Se ei kuitenkaan anna juuri eväitä tulkita oman alueen ulkopuolista sisältöä samoilla kriteereillä. Tai jos antaa, niin lopputuloksen yksiulotteisuuden kaikki tietävät: kritiikki on tällöin poikkeuksetta murskaavaa. Naurunalaiseksi tässä asetelmassa joutuvat kuitenkin ne kaikkivoipaiset 'sivistyneet ammattilaiset'.

      Niin, toisinpäinhän tätä kritisointia ei juurikaan taida tapahtua. Tukistaminen näyttää olevan kovin yksipuolista 'muodollisesti sivistyneiden' ylemmyyden kuohuntaa 'primitiivisemmille yksilöille'. Elitismi kunniaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe