Siinäpä kysymys johon kukaan ei (Flora)mainoksessa osaa vastata. Oliko siis mitään, ennen Floraa?? No totta vieköön oli! Oli voi. Ja on vieläkin! Onneksi. Sillä margariini - ei Flora, ei Becel eikä mikään muukaan margariini tai ns. kevytlevite - todellakaan ole se terveellinen levite, joksi sitä on voin kustannuksella jo vuosia ylistetty.
Mitä oli ennen Floraa?
64
2525
Vastaukset
- Suvi Kulta
Ennen Flooraa oli 60-luvulla Suvikulta nimistä margariinia jota valmistettiin kissojen raadoista. Silloin mainoslauseena oli:
"Ennen mirrit pantiin multaan
nyt ne pannaan Suvikultaan"- joku vaan
Tämä on urbaani legenda. Rasvan lähteenä oli nauta ja sika ja kovia rasvoja pehmennettiin pienellä määrällä kasviöljyä.
Flora oli ensimmäinen kasvirasvamargariini ja se tuli markkinoille -69. Samaan aikaan Suomen työikäisten sydäntautikuolleisuus alkoi laskea. - totuus esiin
joku vaan kirjoitti:
Tämä on urbaani legenda. Rasvan lähteenä oli nauta ja sika ja kovia rasvoja pehmennettiin pienellä määrällä kasviöljyä.
Flora oli ensimmäinen kasvirasvamargariini ja se tuli markkinoille -69. Samaan aikaan Suomen työikäisten sydäntautikuolleisuus alkoi laskea.Työikäiset eivät kerro koko totuutta ja unohdat edelleen tehostuneet hoidot, ohitusleikkaukset ja pallolaajennukset. Tässä muutama fakta.
Floralla ja sen syömisen aloittamisella ei ole mitään tekemistä kuolleisuuden laskemisen kanssa. Sydämen sepelvaltimoiden varjoainekuvaukset ja ohitusleikkaukset aloitettiin maamme yliopistosairaaloissa 1970-luvun alussa ja pallolaajennukset 1980-luvun puolivälissä. Toiminta on sittemmin laajentunut voimakkaasti.
Sepelvaltimotautia sairastaa lähes 200 000 suomalaista. Se on aikuisten suomalaisten yleisin kuolinsyy sekä keskeinen työkyvyttömyyden aiheuttaja.
Merkittävä syy kuolleisuuden vähenemiseen on taudin hoidon kehittyminen. Sairastuvuus ei ole vähentynyt samalla lailla kuin kuolleisuus.
Sepelvaltimotautia sairastavien kokonaismäärä on Suomessa nyt suurempi kuin koskaan ennen. On ennustettu, että suurten ikäluokkien lähestyessä nopeasti tämän sairauden tyypillistä puhkeamisikää, sepelvaltimotautia sairastavien määrä lisääntyy edelleen. - Faktaa peliin
totuus esiin kirjoitti:
Työikäiset eivät kerro koko totuutta ja unohdat edelleen tehostuneet hoidot, ohitusleikkaukset ja pallolaajennukset. Tässä muutama fakta.
Floralla ja sen syömisen aloittamisella ei ole mitään tekemistä kuolleisuuden laskemisen kanssa. Sydämen sepelvaltimoiden varjoainekuvaukset ja ohitusleikkaukset aloitettiin maamme yliopistosairaaloissa 1970-luvun alussa ja pallolaajennukset 1980-luvun puolivälissä. Toiminta on sittemmin laajentunut voimakkaasti.
Sepelvaltimotautia sairastaa lähes 200 000 suomalaista. Se on aikuisten suomalaisten yleisin kuolinsyy sekä keskeinen työkyvyttömyyden aiheuttaja.
Merkittävä syy kuolleisuuden vähenemiseen on taudin hoidon kehittyminen. Sairastuvuus ei ole vähentynyt samalla lailla kuin kuolleisuus.
Sepelvaltimotautia sairastavien kokonaismäärä on Suomessa nyt suurempi kuin koskaan ennen. On ennustettu, että suurten ikäluokkien lähestyessä nopeasti tämän sairauden tyypillistä puhkeamisikää, sepelvaltimotautia sairastavien määrä lisääntyy edelleen.Työikäisten kuolleisuus vähentynyt 80 %:a ja sairastuneisuus 60 %:a
Aika kovia lukuja? - totuus esiin
Faktaa peliin kirjoitti:
Työikäisten kuolleisuus vähentynyt 80 %:a ja sairastuneisuus 60 %:a
Aika kovia lukuja?Kovia lukuja nämäkin.
Sepelvaltimotautia sairastaa lähes 200 000 suomalaista. Se on aikuisten suomalaisten yleisin kuolinsyy sekä keskeinen työkyvyttömyyden aiheuttaja.
Sepelvaltimotautia sairastavien kokonaismäärä on Suomessa nyt suurempi kuin koskaan ennen. On ennustettu, että suurten ikäluokkien lähestyessä nopeasti tämän sairauden tyypillistä puhkeamisikää, sepelvaltimotautia sairastavien määrä lisääntyy edelleen.
Eli onko se sairastuneisuus vähentynyt. Ei ole kun sairastavien määrä lisääntyy - joku vaan
totuus esiin kirjoitti:
Kovia lukuja nämäkin.
Sepelvaltimotautia sairastaa lähes 200 000 suomalaista. Se on aikuisten suomalaisten yleisin kuolinsyy sekä keskeinen työkyvyttömyyden aiheuttaja.
Sepelvaltimotautia sairastavien kokonaismäärä on Suomessa nyt suurempi kuin koskaan ennen. On ennustettu, että suurten ikäluokkien lähestyessä nopeasti tämän sairauden tyypillistä puhkeamisikää, sepelvaltimotautia sairastavien määrä lisääntyy edelleen.
Eli onko se sairastuneisuus vähentynyt. Ei ole kun sairastavien määrä lisääntyyIhminen kuolee aina johonkin. Syöpä ja sv-sairaudet ovat länsimaissa yleisimmät kuolinsyyt ja on aika iso ero kuoleeko sydänkohtaukseen 50-vuotiaana vai 80-vuotiaana.
Työikäisten sv-sairastavuus on laskenut siis 60%, melkoinen vähennys. Kun kuolleisuus on vähentynyt 80% niin tehostunut hoito siis vastaa vain 20% lisävähentymisestä.
Ei sairastuvuutta voi mitata koko porukalta vaan se pitää mitata ikävakioidusti. Näin saadaan tilastoista pois pidentynyt elinikä ja muut syyt. - Heh !
totuus esiin kirjoitti:
Työikäiset eivät kerro koko totuutta ja unohdat edelleen tehostuneet hoidot, ohitusleikkaukset ja pallolaajennukset. Tässä muutama fakta.
Floralla ja sen syömisen aloittamisella ei ole mitään tekemistä kuolleisuuden laskemisen kanssa. Sydämen sepelvaltimoiden varjoainekuvaukset ja ohitusleikkaukset aloitettiin maamme yliopistosairaaloissa 1970-luvun alussa ja pallolaajennukset 1980-luvun puolivälissä. Toiminta on sittemmin laajentunut voimakkaasti.
Sepelvaltimotautia sairastaa lähes 200 000 suomalaista. Se on aikuisten suomalaisten yleisin kuolinsyy sekä keskeinen työkyvyttömyyden aiheuttaja.
Merkittävä syy kuolleisuuden vähenemiseen on taudin hoidon kehittyminen. Sairastuvuus ei ole vähentynyt samalla lailla kuin kuolleisuus.
Sepelvaltimotautia sairastavien kokonaismäärä on Suomessa nyt suurempi kuin koskaan ennen. On ennustettu, että suurten ikäluokkien lähestyessä nopeasti tämän sairauden tyypillistä puhkeamisikää, sepelvaltimotautia sairastavien määrä lisääntyy edelleen.>
Mutta erinomaisen vertauksen tuo ikäryhmä antaa kun seurataan sydäntaudin yleisyytä.
>
Nehän eivät vaikuta itse sairastumiseen (joka on vähentynyt merkittävästi). Myöskään hoitomuotojen kehitys ei vaikuta kuin neljänneksen noista kuolemista (nykypäivänä - ennen siis vielä vähemmän).
Tässä nämä faktat. Voit tietysti yrittää valehdella itsellesi uskontosi vuoksi ihan mitä tahansa, mutta reaalimaailmassa kävi näin.
>
Ja tämän "tiedät" mistä ?
Eikö niin, että sanot noin koska asian myöntäminen murskaisi uskontosi ?
>
Neljännes kuolleisuuden vähenemisestä on hoitomuotojen kehityksen ansiota. Muu tulee muiden riskitekijöiden vähenemisestä.
>
Mutta erittäin merkittävästi pienempi työkyvyttömyyden aiheuttaja nykyisin kuin silloin kun ei vielä ollut tyydyttymättömiä rasvoja margariinissa.
>
Jep, ihmiset elävät vanhemmiksi kuin koskaan ennen.
Muista, että vielä 60-luvulla tyypillinen taudin puhkeamisikä oli n. 50 vuotta. Nykyisin se on saatu hilattua sinne 70 vuoden paremmalle puolelle (eikä varmasti vähiten rasvaprofiilin muutoksen vuoksi). - paskavaris
joku vaan kirjoitti:
Tämä on urbaani legenda. Rasvan lähteenä oli nauta ja sika ja kovia rasvoja pehmennettiin pienellä määrällä kasviöljyä.
Flora oli ensimmäinen kasvirasvamargariini ja se tuli markkinoille -69. Samaan aikaan Suomen työikäisten sydäntautikuolleisuus alkoi laskea.-69 silloinhan kasviöljyt kovetetiin vedyllä ja lopputulkoksena oli kuten nykyään tiedetään sydämelle vaarallisia trans-rasvoja. eli tyydyttymättömistä rasvoista tehtiin tyydytettyjä! eli tyydytetyt rasvat ei ole terveysvaara?
nytten on joku esteri menetelmä.
tupakointi alkoi euroopassa 1500 luvulla ja kaiken aikaa ihmisten eli-ikä on kasvanut. näin ollen tupakka on terveystuote. samaa rataa menee sun väitteesi. - joku vaan
paskavaris kirjoitti:
-69 silloinhan kasviöljyt kovetetiin vedyllä ja lopputulkoksena oli kuten nykyään tiedetään sydämelle vaarallisia trans-rasvoja. eli tyydyttymättömistä rasvoista tehtiin tyydytettyjä! eli tyydytetyt rasvat ei ole terveysvaara?
nytten on joku esteri menetelmä.
tupakointi alkoi euroopassa 1500 luvulla ja kaiken aikaa ihmisten eli-ikä on kasvanut. näin ollen tupakka on terveystuote. samaa rataa menee sun väitteesi.Trans-rasvat eivät ole tyydyttyneitä rasvoja. Niitä syntyy kun monityydyttymättömiä rasvahappoja kovetetaan osittain. Kokonaan kovetetussa rasvassa ei enää ole trans-rasvoja.
Tyydyttynyt rasva on yhtä haitallista kuin nopea hiilihydraatti. Monityydyttymättömät rasvat sitten ovat sydänterveydelle edullisia.
Vaihtoesteröinnillä ei ole mitään tekemistä kovettamisen kanssa. Sillä vain vaihdetaan rasvojen rasvahappoja toisiin ja saadaan maun ja rakenteen kannalta parempi tuote. Lähtöaineena voi olla öljy ja kova rasva tai kovetettu rasva. - paskavaris
joku vaan kirjoitti:
Trans-rasvat eivät ole tyydyttyneitä rasvoja. Niitä syntyy kun monityydyttymättömiä rasvahappoja kovetetaan osittain. Kokonaan kovetetussa rasvassa ei enää ole trans-rasvoja.
Tyydyttynyt rasva on yhtä haitallista kuin nopea hiilihydraatti. Monityydyttymättömät rasvat sitten ovat sydänterveydelle edullisia.
Vaihtoesteröinnillä ei ole mitään tekemistä kovettamisen kanssa. Sillä vain vaihdetaan rasvojen rasvahappoja toisiin ja saadaan maun ja rakenteen kannalta parempi tuote. Lähtöaineena voi olla öljy ja kova rasva tai kovetettu rasva.milloin mahto alkaa tuo mainitsemasi vaihtoesteröinti. eli p-k hööpötysen aikaan margariinit oli vedytetty ja on tietenkin niinkin, jos olet nuori niin et voi muistaa sitä aikaa,
"Tyypillinen hydrausreaktio on vedyn liittyminen alkeenin kaksoissidokseen katalyytin läsnä ollessa, jolloin vedytetty kaksoissidos tyydyttyy yksinkertaiseksi sidokseksi "
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hydraus
ja lisää
"Teollinen eli keinotekoinen transrasva on monelle kuluttajalle tuttu termi, mutta vain valitettavan harva meistä ymmärtää, minkälaisesta myrkystä tässä on kysymys. Transrasvahapot syntyvät prosessissa, jossa tyydyttymätöntä rasvaa pommitetaan suurella nopeudella liikkuvilla vetyatomeilla ja tätä kautta molekyylit tyydyttyvät. Prosessin nimi on hydraus eli vedytys. Vedytyksen sivutuotteena syntyy molekyyli, jossa hiilen kaksoissidoksen kummallekin puolelle sitoutuu vetyatomi. Tämä on luonnoton ilmiö, sillä luonnolla on taipumus vetää vedyn kaksoissidokset samalle puolelle molekyyliä (cis-sidos). Vedytyksen tuottamaa molekyylia kutsutaan trans-sidokseksi. Näitä trans-sidoksia sisältävät transrasvahapot ovat todistetusti ihmiselle vaarallisia, sillä entsyymijärjestelmämme on tarkoitettu käsittelemään cis-sidoksia eikä trans-sidoksia."
http://www.terveydenjuuri.fi/?page_id=247
pitäis tuo mokoman asian tyhmänkin ymmärtää! - joku vaan
paskavaris kirjoitti:
milloin mahto alkaa tuo mainitsemasi vaihtoesteröinti. eli p-k hööpötysen aikaan margariinit oli vedytetty ja on tietenkin niinkin, jos olet nuori niin et voi muistaa sitä aikaa,
"Tyypillinen hydrausreaktio on vedyn liittyminen alkeenin kaksoissidokseen katalyytin läsnä ollessa, jolloin vedytetty kaksoissidos tyydyttyy yksinkertaiseksi sidokseksi "
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hydraus
ja lisää
"Teollinen eli keinotekoinen transrasva on monelle kuluttajalle tuttu termi, mutta vain valitettavan harva meistä ymmärtää, minkälaisesta myrkystä tässä on kysymys. Transrasvahapot syntyvät prosessissa, jossa tyydyttymätöntä rasvaa pommitetaan suurella nopeudella liikkuvilla vetyatomeilla ja tätä kautta molekyylit tyydyttyvät. Prosessin nimi on hydraus eli vedytys. Vedytyksen sivutuotteena syntyy molekyyli, jossa hiilen kaksoissidoksen kummallekin puolelle sitoutuu vetyatomi. Tämä on luonnoton ilmiö, sillä luonnolla on taipumus vetää vedyn kaksoissidokset samalle puolelle molekyyliä (cis-sidos). Vedytyksen tuottamaa molekyylia kutsutaan trans-sidokseksi. Näitä trans-sidoksia sisältävät transrasvahapot ovat todistetusti ihmiselle vaarallisia, sillä entsyymijärjestelmämme on tarkoitettu käsittelemään cis-sidoksia eikä trans-sidoksia."
http://www.terveydenjuuri.fi/?page_id=247
pitäis tuo mokoman asian tyhmänkin ymmärtää!Mitään yksittäistä päätöstä luopua osittain kovetetusta kasvirasvasta ei ole tehty mutta nykyään Suomessa ei sitä enää käytetä. Kotimaisissa margariineissa ei ole tiettävästi käytetty osittain kovetettua kasvirasvaa pariin kymmeneen vuoteen.
Ei se vedytyskään aina tuota trans-rasvoja. Niitä syntyy vain kuin tehdään siis osittain kovetettua rasvaa. Vaihtoehtoisesti voidaan osa rasvasta kovettaa kokonaan ja "sotkea" vaihtoesteröinnillä siihen pehmeämpää rasvaa.
Nykyään palmuöljy on halpaa niin tuskin kasviöljyä kovetetaan kovinkaan paljoa. Toki tuo palmuöljy saatetaan kovettaa täysin.
Ei trans-rasvakaan ole mikään mahdoton myrkky. Sydänterveyden kannalta vaan se huonoin vaihtoehto öljyjen ollessa se paras. - paskavaris
joku vaan kirjoitti:
Mitään yksittäistä päätöstä luopua osittain kovetetusta kasvirasvasta ei ole tehty mutta nykyään Suomessa ei sitä enää käytetä. Kotimaisissa margariineissa ei ole tiettävästi käytetty osittain kovetettua kasvirasvaa pariin kymmeneen vuoteen.
Ei se vedytyskään aina tuota trans-rasvoja. Niitä syntyy vain kuin tehdään siis osittain kovetettua rasvaa. Vaihtoehtoisesti voidaan osa rasvasta kovettaa kokonaan ja "sotkea" vaihtoesteröinnillä siihen pehmeämpää rasvaa.
Nykyään palmuöljy on halpaa niin tuskin kasviöljyä kovetetaan kovinkaan paljoa. Toki tuo palmuöljy saatetaan kovettaa täysin.
Ei trans-rasvakaan ole mikään mahdoton myrkky. Sydänterveyden kannalta vaan se huonoin vaihtoehto öljyjen ollessa se paras.kookosrasva tuossa kaupassa...niin kilohinta on yli 8€ . palmusta kaiketi tehdään sekin. tuskin se halpaa?
kuinka kummassa tuo fakiiritemppu tehdään. vetyä iskettiin tyydyttymättömään rasvamolekyylin niin siitä tuli tyydyttynyt trans-rasvahappo. se on sellainen ja sellaisena pysyy. jos kaikki molekyylit vedytetään niin ne on kaikki vedytettyjä trans-rasvoja ja eikä muutu muuksi. joku kirjoittaa nytten paskaa.
kuten mainitsit eivät ne kovin vaarallisia ole. sydäreitten syitä on etsitty rasvoista ja kolesteroleista joka on täyttä näpertelyä. kuten manninen kirjoitti. samoin statiinit on tarpeettomia. sydäntauti esto ja hoito on ollut 40 harhapoluilla.
'
eli minä suosittelisin luonnollisia rasvoja ja mun puolesta margariinit saapi makunsa puolesta työntää . sanonko minne? - joku vaan
paskavaris kirjoitti:
kookosrasva tuossa kaupassa...niin kilohinta on yli 8€ . palmusta kaiketi tehdään sekin. tuskin se halpaa?
kuinka kummassa tuo fakiiritemppu tehdään. vetyä iskettiin tyydyttymättömään rasvamolekyylin niin siitä tuli tyydyttynyt trans-rasvahappo. se on sellainen ja sellaisena pysyy. jos kaikki molekyylit vedytetään niin ne on kaikki vedytettyjä trans-rasvoja ja eikä muutu muuksi. joku kirjoittaa nytten paskaa.
kuten mainitsit eivät ne kovin vaarallisia ole. sydäreitten syitä on etsitty rasvoista ja kolesteroleista joka on täyttä näpertelyä. kuten manninen kirjoitti. samoin statiinit on tarpeettomia. sydäntauti esto ja hoito on ollut 40 harhapoluilla.
'
eli minä suosittelisin luonnollisia rasvoja ja mun puolesta margariinit saapi makunsa puolesta työntää . sanonko minne?Kookosrasva tulee kookospalmusta, palmuöljy öljypalmusta. Palmuöljyn hinta oli viimeksi katsoessani jotain 1000 USD/tn el aika halpaa.
Trans-rasvaa syntyy monityydyttymättömästä rasvasta kun sen toiseen kaksoissidokseen liittyy vetyatomi sen väärälle puolelle. Kun se toinenkin kaksoissidos vedytetään niin syntyy tyydyttynyttä rasvaa.
trans-rasva on siis yksittäistyydyttymätöntä rasvaa, ei tyydyttynyttä. Tässä wikipedian artikkeli asiasta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Transrasva
Tuolla on kuva trans-rasvamolekyylistä. Siitä tulisi cis-molekyyli jos sitä kierrettäisiin kaksoissidoksesta 180 astetta.
Sydänkohtauksien syistä ei ole vieläkään tarkkaa tietoa. Riskitekijänä on kyllä korkea kolesteroli mutta eivät rasvat sinänsä. Osalla ihmisistä VHH parantaa roimasti kolesteroliarvoja, yleensä vähentämällä triglyseridejä.
En itsekään käytä margariineja, tosin syyt ovat kulinarismi ja margariinin huonot paisto-ominaisuudet. Voitakin kuluu vain vähän johtuen sen huonoista paisto-ominaisuuksista. - Heh !
paskavaris kirjoitti:
kookosrasva tuossa kaupassa...niin kilohinta on yli 8€ . palmusta kaiketi tehdään sekin. tuskin se halpaa?
kuinka kummassa tuo fakiiritemppu tehdään. vetyä iskettiin tyydyttymättömään rasvamolekyylin niin siitä tuli tyydyttynyt trans-rasvahappo. se on sellainen ja sellaisena pysyy. jos kaikki molekyylit vedytetään niin ne on kaikki vedytettyjä trans-rasvoja ja eikä muutu muuksi. joku kirjoittaa nytten paskaa.
kuten mainitsit eivät ne kovin vaarallisia ole. sydäreitten syitä on etsitty rasvoista ja kolesteroleista joka on täyttä näpertelyä. kuten manninen kirjoitti. samoin statiinit on tarpeettomia. sydäntauti esto ja hoito on ollut 40 harhapoluilla.
'
eli minä suosittelisin luonnollisia rasvoja ja mun puolesta margariinit saapi makunsa puolesta työntää . sanonko minne?>
"Tyydyttynyt transrasva" ? Ei saatana, ja tuolla kemian "tietämyksellä" tulet tänne esittämään jotain rasvateorioitasi ? Häpeäisit, jos ymmärtäisit.
Yritä nyt selvittää edes lukion kemian kurssit, niin et olisi ihan noin idiootti.
>
Reaktiohan ei ole selektiivinen. Vedytyksessä siis syntyy tyydyttymättömien rasvojen cis- ja transmuotoja molempia (mikäli vedytystä ei viedä loppuun, jolloin tuotteen kaksoissidokset poistuvat ja kyse on tyydyttyneestä rasvasta). Tuollainen kemiasta mitään tietämättömän inttäminen asiasta, jossa on aivan absoluuttisen väärässä, on pelkkää idiotismia.
>
Mistäs tämä Manninen on saanut niin suuren auktoriteetin, että hänen sanomisensa on absoluuttista faktaa ja koko tiedeyhteisö on ehdottoman väärässä ? Varsinkin kun hänellä ei käsittääkseni ole tieteellistä todistusaineistoa väitteensä tueksi. Niin, kuinka vitun naurettaviksi ihmiset itsensä oikeasti tekevät tuollaisella "auktoriteettiin" vetoamisella.
Kuitenkin itse kirjoitit, että margariinien sisältämät rasvat todistuvat sydänterveelliseksi kun sydäntautitilastot ovat parantuneet merkittävästi. Tuolloin tietysti vielä kuvittelit, että transrasvat olisivat tyydyttyneitä rasvoja, joten tyydyttynyt olisi sydäntautien vähenemisen taustalla [Siksi varmasti vielä jatkat tuota idioottimaista inttämistä, että transrasvat olisi tyydyttyneitä (joita ne ei siis voi olla, koska tyydyttyneellä rasvalla ei voi olla cis-transisomeriaa)], mutta näinhän se ei ole. - Anonyymi
joku vaan kirjoitti:
Tämä on urbaani legenda. Rasvan lähteenä oli nauta ja sika ja kovia rasvoja pehmennettiin pienellä määrällä kasviöljyä.
Flora oli ensimmäinen kasvirasvamargariini ja se tuli markkinoille -69. Samaan aikaan Suomen työikäisten sydäntautikuolleisuus alkoi laskea.Mädäntyneitä ja itsestään kuolleiden nautojen ja sikojen ruhoja oli raaka- aineina.Kaikki eläimet kelpasi.
- yks toinen kp
niipä,
varmaan onglmana näissä tilastoissa on kun ne perhanat eivät kuole, ja ne tulevat aiemmin tilastoihin. - Silmien välliin.
Eikös margariini kehitetty 1800-luvun lopulla Ranskassa koska voi oli liian kallista. Suomessakin syötiin sota-aikana voin sijaan margariinia, paitsi ehkä tietenkin maaseudulla. Tarkkámpujille annettiin ylimääräinen annos voita että näkökyky pysyisi hyvänä.
- joku vaan
Voi oli liian kallista eikä sitä edes ollut tarpeeksi. Ennen väkirehuja lehmät lypsivät suurimman osan vuotta todella heikosti ja suurin osa maitorasvasta säilöttiin juustona joten voita ei kerta kaikkiaan ollut paljoa.
Margariini valmistetaan (ts. sen valmistuksen loppuvaihe) pitkälti samalla tavalla kuin nykyään. Sulaa kovaa rasvaa ja öljyä sekoitetaan maitoon tai kirnupiimään. Seosta sekoitetaan ja jäähdytetään yhtä aikaa ja tällöin syntynyt emulsio jähmettyy veden erottumatta. Vesi pehmentää edelleen rasvaseosta ja niin sitä voi levittää leivälle. - Heh !
>
Näin se taisi olla. Tosin siis tuon aikainen margariini koostui kovasta (l. tyydyttyneestä) rasvasta.
>
Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä.
>
Jonka "teho" taisi enemmän perustua uskomukseen eikä tietämykseen. - joku vaan
Heh ! kirjoitti:
>
Näin se taisi olla. Tosin siis tuon aikainen margariini koostui kovasta (l. tyydyttyneestä) rasvasta.
>
Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä.
>
Jonka "teho" taisi enemmän perustua uskomukseen eikä tietämykseen.Voissa on kyllä ihan merkittävästi A-vitamiinia ja sen saannissa oli kyllä sota-aikoina pulaa (Suomessahan jopa juuresten kuten porkkanan syönti oli aika vähäistä ennen ilman sotaakin) mutta voi annoksen merkitys taisi kyllä olla enemmän psykologinen.
Porkkanasta ym. saa päivän karotinoidit aika pienellä kalorimäärällä verrattuna voihin. Voissa ei sen lisäksi ole E-vitamiinia juurikaan ja D-vitamiinin lähteenäkin se on huonohko. - paskavaris
Heh ! kirjoitti:
>
Näin se taisi olla. Tosin siis tuon aikainen margariini koostui kovasta (l. tyydyttyneestä) rasvasta.
>
Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä.
>
Jonka "teho" taisi enemmän perustua uskomukseen eikä tietämykseen."Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä."
juu kuten tiedoissasi näkyy olevan aukko. tyydyttymättömät rasvat kovetettiin vedyllä ja näin ollen niistä tuli tyydytettyjä. myöskin ne margariinin tyydytetyt rasvat oli trans-rasvoja. silloin ennen. - tietoa ei uskoa
Heh ! kirjoitti:
>
Näin se taisi olla. Tosin siis tuon aikainen margariini koostui kovasta (l. tyydyttyneestä) rasvasta.
>
Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä.
>
Jonka "teho" taisi enemmän perustua uskomukseen eikä tietämykseen."Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä."
Onneksi sanoit käsittääkseni. Kyllä 50-luvulta tähän päivään margariinin ja kevytlevitteiden kulutus on moninkertaistunut ja voita nykyisin syödään enää 3 kiloa per henkilö kun sitä vielä 1970 syötiin 13 kiloa.
Käsittääkseni taitaa tarkoitaa tapauksessasi että niin uskot, siis uskomusta taas kerran. - Heh !
tietoa ei uskoa kirjoitti:
"Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä."
Onneksi sanoit käsittääkseni. Kyllä 50-luvulta tähän päivään margariinin ja kevytlevitteiden kulutus on moninkertaistunut ja voita nykyisin syödään enää 3 kiloa per henkilö kun sitä vielä 1970 syötiin 13 kiloa.
Käsittääkseni taitaa tarkoitaa tapauksessasi että niin uskot, siis uskomusta taas kerran.>
Minkä tilaston mukaan margariinin kulutus on lisääntynyt merkittävästi ?
Sen toki tiedän, että margariinin koostumus on muuttunut merkittävästi (ja samaan aikaan on tietysti esim. työikäisten sydäntaudit vähentyneet merkittävästi).
>
Miten tuossa samassa ajassa on käynyt työikäisten sydäntautien ilmaantuvuudelle ?
>
Käsittääkseni tarkoitti sitä, että muistaisin nähneeni tilaston, joka ulottuu aika pitkälle, missä tuo margariinin kulutus oli pysynyt melkoisen muuttumattomana. En kuitenkaan lähtenyt kaivamaan ko. tilastoa, joten kun olemme vain muistini varassa, voi olla, että muistan myös väärin. Jos muistan väärin, oletan, että joku linkittää margariinikulutuksen tilastot, joista mahdollisen väärinmuistamiseni voisi tarkastaa. Huomaatko, että Sinäkään et pystynyt tuomaan mitään tilastoa asiasta. Luotat vaan omaan uskomukseesi. Todellakaan voin käytön kehityksestä ei voi päätellä margariinin käytön kehitystä. Ne kun eivät ole toisistaan riippuvia kuin yhdeltä pienen pieneltä osalta. - Heh !
paskavaris kirjoitti:
"Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä."
juu kuten tiedoissasi näkyy olevan aukko. tyydyttymättömät rasvat kovetettiin vedyllä ja näin ollen niistä tuli tyydytettyjä. myöskin ne margariinin tyydytetyt rasvat oli trans-rasvoja. silloin ennen.>
Heh, transrasvat ovat tyydyttymättömiä rasvoja: "transrasvahapot eroavat muista TYYDYTTYMÄTTÖMISTÄ rasvahapoista siten, että kaksoissidokseen kiinnittyneiden hiiliatomien vetyatomit ovat eri puolilla" (http://fi.wikipedia.org/wiki/Transrasva).
Olisit nyt vitun talibani pysynyt siellä häpeälomallasi. Tulit jälleen munaamaan itsesi tänne - ja asialla, jossa jo tiesit olevasi väärässä. Ei saatana.
>
Ei välttämättä. Reaktiossa voidaan säätää lopputuotteen tyydyttyneisyyttä esim. vetysuhteella. Jos vetysuhde on alhainen, lopputuote tyydyttyy vain osittain, jolloin kyse on edelleen tyydyttymättömästä rasvasta. Älä nyt munaa itseäsi tuota enempää. Lähde nyt takaisin sinne häpeälomalle, vitun talibani-idiootti. Jokainen näkee, että Sinä olet väärässä, mutta toistat tuota vääräksi tietämääsi paskaa täällä silti yhä uudelleen. Mitähän tuollainen suoranainen puupäisyys tekee uskottavuudellesi. Entä edustamasi ruokavalion uskottavuudelle. - Anonyymi
tietoa ei uskoa kirjoitti:
"Käsittääkseni margariinin syöminen on pysynyt jotakuinkin vakiona koko ajan. Ainoastaan sen koostumus muuttui ratkaisevasti 70-luvulle tultaessa kun tyydyttynyt rasva korvattiin tyydyttymättömällä."
Onneksi sanoit käsittääkseni. Kyllä 50-luvulta tähän päivään margariinin ja kevytlevitteiden kulutus on moninkertaistunut ja voita nykyisin syödään enää 3 kiloa per henkilö kun sitä vielä 1970 syötiin 13 kiloa.
Käsittääkseni taitaa tarkoitaa tapauksessasi että niin uskot, siis uskomusta taas kerran.Margariinin suurvalmistaja: Kun ei kannata niin myydään pois
Kirjoitin aikaisemmin siitä kuinka Unilever on menettänyt uskonsa margariineihin ja paistorasvoihin. Kansa on viisastunut ja siirttyy voihin.
Lue
Ostaja osalle on jo löytynyt ja nyt on kai afrikkalisten vuoro alkaa kuuntelemaan satuja teollisuusmönjän hyödyistä.
Tässä margariineista:
http://terveydeksesi.fix4you.se/#category9
Lue
(EteläAfrikassa löytyy kyllä asiantuntijoita joilla on selkärankaa panna hanttiin, saa nähdä kuinka kauppa käy-en usko että kovinkaan hyvin pidemmällä tähtäimellä.)
Ihmettelen edelleen kuinka meitä onnistuttiin kusettamaan kymmeniä vuosie ennenkuin huijaus paljastui. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Ja kyllähän voi on aina voita.
- Heh !
>
Jep, silloin oli aivan helvetillinen sydäntautiepidemia.- paskavaris
"Jep, silloin oli aivan helvetillinen sydäntautiepidemia. "
nytten on vitusti lisääntyvää diabetesta! - tutuille viskiä
paskavaris kirjoitti:
"Jep, silloin oli aivan helvetillinen sydäntautiepidemia. "
nytten on vitusti lisääntyvää diabetesta!Niin, koska nykyään seulotaan ihan vitusti ja siltikään kaikki d-kakkoset eivät jää haaviin :)
- Heh !
paskavaris kirjoitti:
"Jep, silloin oli aivan helvetillinen sydäntautiepidemia. "
nytten on vitusti lisääntyvää diabetesta!>
Mikä ei taas liity rasvaprofiiliin vaan siihen, että ihmiset tässä "jälkiteollisessa" yhteiskunnassa elää sellaisessa yltäkylläisyydessä, että ihmiset syövät enemmän kuin kuluttavat (eli lihoavat) - vaikka siis nykysin terveellisempää ruokaa kuin ennen.
- kansantaudiksi asti
Ainakin oli ihan vitusti sydän- ja verisuonisairauksia...
- ___________________-
flora aiheuttaa dementiaa. mainoksen ilmestyessä ei kauaa oltu syöty flooraa niin jo oli nuorelta mieheltä muisti mennyt. nyt näitä pitempään flooraa syöneitä karkailee hoitopaikoista, ja esim viime talvena löytyi kuolleena lumihangesta. kesällä muistinmenetys ei ole niin vaarallista kun lämpötila ei aiheuta suoranaista uhkaa kehon lämpötilan laskun muodossa. työllistäähän se kuitenkin viranomaisia turhaan.
hyvää ruokahalua ja leivän päälle flooraa. - oib
Ennen Flooraa 60-70 -lukujen vaihteessa oli Solive.
- Anonyymi
Ennen Floraa oli voita ja niin on Floran jälkeenkin.
Elintarvikejätti Unilever myi rasvansa Yhdysvaltoihin – kauppahinta lähes 7 miljardia
lue täältä (lähde)
kauppa käy – ja hevosella pääseeen.
Mistähän ostaja odottaa löytävänsä markkinat teollisuusmönjille-kehitysmaista? Eikö siellä ole jo sairauksia riittävävasti ??
Voita vai margariinia? Keskustelua käydään edelleen. Tällä kertaa kyseessä on koulu Laholm:issa. Koulussa lapsille tarjotaam kevyttuotteita niin ettei lapsista tulisi ylipainoisia. Lasten vanhemmat saavat apua professori Fredrik Nyström:iltä, Linköpingin yliopistosta.
“Kevyttuotteiden syönnillä ei voiteta mitään koska niistä ei tule kylläiseksi niin lapset syövät pian taas. Joa on hulisaan lihomisesta niin silloin on syytä vähentää hiilihydraatteja koska nykyinen tutkimus osoittaa että hiilihydraatit lihottavat-ei rasva.”
Mediassa:
SVT Nyheter
Expressen
“ Margariini on todella kummallinen tuote. Se on keinotekoinen ja raaka-ainetta kuljetetaan samomoissa tankeissa kuin bensiiniä. On todella kummallista väittää että rasvasta on haittaa terveydelle -pitäisikö myös rasvaa sisältävä äidinmaito kieltää?” Sanoo Nyström ja jatkaa: “Puhdas voi, luonnollinen ja hyödyllinen, pitää ihmisen kylläisenä kauemmin kuin kevyttuottet. Rasva ei tee meistä lihavia”. Ennen voita ei ollut mitään leivänpäällysrasvaa ja voita on Suomessa syöty runsaasti vasta 70 vuotta. i kai kukaan kuvittele ihmisen tottuneen voihin tuossa ajassa? Ei sitä rasvaista lihaakaan paaljoa syöty kun 100 vuotta sitten lihaa meni 15 kg vuodessa.
Uusissa ravitsemussuosituksissa pyydetään nyt vähentämään lihan kulutusta. Saas nähdä kuinka Heikkilä suhtautuu asiaan.- Anonyymi
hpv
voisit höpinöidesi sijasta keskittyä luuloillasi pilaamasi hoidon korjaamiseen.Hoitoni on lääkärini mukaan erinomaisella tasolla ja voisit itse keskittyä sen LCHF-suosituksen etsintään Ruotsin sosiaalihallituksen sivuilta. Diet Doctorin kirjehän ei käsittele millään lailla LCHF-dieettiä ja on vuodelta 2008 kun Ruotsin uusimmat diabeetikoiden ravitsemussuositukset ovat vuodelta 2011 ja niissä todetaan LCHF-dieetin lisäävän kuolleisuutta yli 20%.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Hoitoni on lääkärini mukaan erinomaisella tasolla ja voisit itse keskittyä sen LCHF-suosituksen etsintään Ruotsin sosiaalihallituksen sivuilta. Diet Doctorin kirjehän ei käsittele millään lailla LCHF-dieettiä ja on vuodelta 2008 kun Ruotsin uusimmat diabeetikoiden ravitsemussuositukset ovat vuodelta 2011 ja niissä todetaan LCHF-dieetin lisäävän kuolleisuutta yli 20%.
hpv
Kaadetaan nyt jälleen kerran höpinäsi vaikka saatkin siitä panniikin ja poistat kirjoitukseni:
Sosiaalihallituksen päätös koskien Annika Dahlqvistin potillaiden hoitoa LCHF elintavalla:
"Socialstyrelsen ansluter sig till professor Bernes yttrande och bedömer att dr.
Dahlqvists rekommendationer av ”lågkolhydratkost” till patienter med övervikt
och patienter med diabetes typ 2 idag kan anses vara i överensstämmelse med
vetenskap och beprövad erfarenhet. "
Tärkein käännettynä:
Perustuu tieteeseen ja vahvaan käytännön kokemukseen.
https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2008/01/lcarende1.pdf
Päätös on vuodelta 2008 sen jälkeen kun professori berne oli käynyt läpi kaikki löytyvän tutkimusaineiston
Nyt voit sitten lopetta valehtelemisesi tässä ja kaikissa muissakin kirjoituksissasi tai kaiva esille Sisiaalihallituksen päätös joka kumoaa yllämainitun päätöksen.
Siinä sivussa minua on hoidettu Ruotsissa ilman vastalauseita hoidon taholta jo yli 10 vuotta LCHF elämäntavalla ja olen yhä TÄYSIN ilman lääkkeitä ja paino kohdallaan- täysin ilman nälkää-todella hyvällä ruoalla.
Voit myös vilkaista samalla professori Bernen lausunnosta kohdan jossa kerrotaan että "mitään terveyshaittoja ei löydetty"!
Odotan mielenkiinnolla yllämainitun PÄÄTÖKSEN kumoavaa linkkiäsi vai oletko edelleen sama raukkamainen pelle kuin ennekin? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
hpv
Kaadetaan nyt jälleen kerran höpinäsi vaikka saatkin siitä panniikin ja poistat kirjoitukseni:
Sosiaalihallituksen päätös koskien Annika Dahlqvistin potillaiden hoitoa LCHF elintavalla:
"Socialstyrelsen ansluter sig till professor Bernes yttrande och bedömer att dr.
Dahlqvists rekommendationer av ”lågkolhydratkost” till patienter med övervikt
och patienter med diabetes typ 2 idag kan anses vara i överensstämmelse med
vetenskap och beprövad erfarenhet. "
Tärkein käännettynä:
Perustuu tieteeseen ja vahvaan käytännön kokemukseen.
https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2008/01/lcarende1.pdf
Päätös on vuodelta 2008 sen jälkeen kun professori berne oli käynyt läpi kaikki löytyvän tutkimusaineiston
Nyt voit sitten lopetta valehtelemisesi tässä ja kaikissa muissakin kirjoituksissasi tai kaiva esille Sisiaalihallituksen päätös joka kumoaa yllämainitun päätöksen.
Siinä sivussa minua on hoidettu Ruotsissa ilman vastalauseita hoidon taholta jo yli 10 vuotta LCHF elämäntavalla ja olen yhä TÄYSIN ilman lääkkeitä ja paino kohdallaan- täysin ilman nälkää-todella hyvällä ruoalla.
Voit myös vilkaista samalla professori Bernen lausunnosta kohdan jossa kerrotaan että "mitään terveyshaittoja ei löydetty"!
Odotan mielenkiinnolla yllämainitun PÄÄTÖKSEN kumoavaa linkkiäsi vai oletko edelleen sama raukkamainen pelle kuin ennekin?" Diet Doctorin kirjehän ei käsittele millään lailla LCHF-dieettiä ja on vuodelta 2008 "
Olet sinä aika tollo hpv.
Kyseessä ei ole DietDoctorin kirje vaan Sosiaalihallituksen päätös ja koskee nimenomaan Aniika Dahlqvistia ja LCHF elämäntapaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
" Diet Doctorin kirjehän ei käsittele millään lailla LCHF-dieettiä ja on vuodelta 2008 "
Olet sinä aika tollo hpv.
Kyseessä ei ole DietDoctorin kirje vaan Sosiaalihallituksen päätös ja koskee nimenomaan Aniika Dahlqvistia ja LCHF elämäntapaa.hpv
Odotan mielenkiinnolla yllämainitun PÄÄTÖKSEN kumoavaa linkkiäsi (Sosiaalihallitukselta) vai oletko edelleen sama raukkamainen pelle kuin ennekin?
- Anonyymi
Jep. Mutta tiesimme sen joka tapauksessa.
Linoleiinihapon lisääminen ruokavaliossa on epäilemättä KODA-CP-sukupolven luominen ja seuraavan kaskadin aktivointi on pitkä tapa selittää Sydneyn ruokavalion sydäntutkimusta ja Minnesotan sepelvaltimokoetta. Ihmiset kuolivat. Maissiöljystä. Veku, sosiaalihallitus julkaisee suosituksensa omilla sivuillaan eikä Diet Doctorin. Tuo sosiaalihallituksen päätös vuodelta 2008 ei käsittele millään lailla ketogeenistä karppausta runsaalla lihalla ja eläinrasvalla vaan karppausta (alle 40E% hiilihydraatista). Nykyinen Ruotsin sosiaalihallituksen ruokavaliosuositus diabeetikoille löytyy dokumentista 'Cost vid diabetes' ja se on vuodelta 2011 ja siis kumoaa aiemmat suositukset ja päätökset. Siinä suositellaan yhtenä neljästä dieetistä maltillista karppausta diabeetikoiden painonhallintaan. Ketokarppauksesta todetaan että se lisää kuolleisuutta eikä sitä suositella.
Voisit referoida tuota kohtaa tänne tai voinhan minäkin laittaa konekäännöksen.
Solvaaminen on muuten merkki siitä, että ei ole asia-argumentteja. Ihan tuttua jo hiekkalaatikolta.Konekäännöksenä tuosta tämänhetkisestä voimassaolevasta diabeetikoiden ravitsemussuosituksista kohdassa erittäin matalahiilihydraattiset dieetit:
'Laajassa väestötutkimuksessa kahta ryhmää verrattiin tavalliseen tapaan erilaisiin vähähiilihydraatteisiin dieetteihin: toinen ruokavalio sisälsi paljon eläinrasvaa ja toinen runsaasti kasvirasvaa. Sydän- ja verisuonisairauksien, kuolleisuuden ja syövän riskin todettiin olevan suurempi ryhmässä, joka korvasi osan hiilihydraattien saannista eläinrasvalla, ja pienemmän ryhmässä, joka söi kasvirasvaa [12].'.
Tuossa tunnetusti viitataan tähän tutkimukseen 'Low-carbohydrate diets and all-cause and cause-specific mortality: two cohort studies.'
Eli Veku, lukeeko noin Ruotsin nykyisissä ravitsemussuosituksissa vai ei?- Anonyymi
hpv
jatka kiertelyäsi-ei auta. Sinunlaisesi pöllön kanssa on turha alkaa keskustelemanan jonkun tutkimuksen laadusta ja johtopäätöksistä.
Siis:
hvp27
17.8.2019 17:26
Hoitoni on lääkärini mukaan erinomaisella tasolla ja voisit itse keskittyä sen LCHF-suosituksen etsintään Ruotsin sosiaalihallituksen sivuilta. Diet Doctorin kirjehän ei käsittele millään lailla LCHF-dieettiä ja on vuodelta 2008 kun Ruotsin uusimmat diabeetikoiden ravitsemussuositukset ovat vuodelta 2011 ja niissä todetaan LCHF-dieetin lisäävän kuolleisuutta yli 20%.
----------------------------------------------------------------------------------------------
hpv
Kaadetaan nyt jälleen kerran höpinäsi vaikka saatkin siitä panniikin ja poistat kirjoitukseni:
Sosiaalihallituksen päätös koskien Annika Dahlqvistin potillaiden hoitoa LCHF elintavalla:
"Socialstyrelsen ansluter sig till professor Bernes yttrande och bedömer att dr.
Dahlqvists rekommendationer av ”lågkolhydratkost” till patienter med övervikt
och patienter med diabetes typ 2 idag kan anses vara i överensstämmelse med
vetenskap och beprövad erfarenhet. "
Tärkein käännettynä:
"Perustuu tieteeseen ja vahvaan käytännön kokemukseen diabeteksen ja ylipainon hoidossa."
https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2008/01/lcarende1.pdf
Päätös on vuodelta 2008 sen jälkeen kun professori Berne oli käynyt läpi kaikki löytyvän tutkimusaineiston
" Diet Doctorin kirjehän ei käsittele millään lailla LCHF-dieettiä ja on vuodelta 2008 "
Olet sinä aika tollo hpv.
Kyseessä ei ole DietDoctorin kirje vaan Sosiaalihallituksen päätös ja koskee nimenomaan Aniika Dahlqvistia ja LCHF elämäntapaa. Syynä tarkastukseen oli Ruotsin Diatistiyhdistyksen tekemä valitus. Yhdistys sai tietenkin selkäänsä niin että raikui kun esitti suunnilleen samoja perusteettomia mielipieteitä kuin kaltaisesi tollo ja Suomen Diabetesyhdistys..
Nyt voit sitten lopetta valehtelemisesi tässä ja kaikissa muissakin kirjoituksissasi tai kaiva esille se Sosiaalihallituksen päätös joka kumoaa yllämainitun päätöksen.
Siinä sivussa minua on hoidettu Ruotsissa ilman vastalauseita hoidon taholta jo yli 10 vuotta LCHF elämäntavalla ja olen yhä TÄYSIN ilman lääkkeitä ja paino kohdallaan- täysin ilman nälkää-todella hyvällä ruoalla.
Voit myös vilkaista samalla professori Bernen lausunnosta kohdan jossa kerrotaan että "mitään terveyshaittoja ei löydetty"!
Odotan mielenkiinnolla yllämainitun PÄÄTÖKSEN kumoavaa linkkiäsi vai oletko edelleen sama raukkamainen pelle kuin ennekin?Tuo päätös käsittelee matalahiilihydraattista dieettiä eikä eläinrasvaa pohjautuvaa ketogeenistä dieettiä. Nykyisissä sosiaalihallituksen diabeetikoiden ravitsemussuosituksissakin suositellaan maltillista karppausta yhtenä dieettinsä neljästä diabeetikoiden painonhallintaan. Kyseinen suositus on vuodelta 2011 ja päätös vuodelta 2008.
Kaivappa tuosta päätöksestä kohta jossa suositellaan ketogeenistä ruokavaliota.Professori Berne viittaa vuoden 2011 suosituksissa vuonna 2010 julkaistuun tutkimukseen 'Low-carbohydrate diets and all-cause and cause-specific mortality: two cohort studies.'. Kiistätkö tuon eli vuoden 2008 jälkeen on kyllä tullut LCHF-dieetin haitalliseksi osoittavaa tietoa. Kiistätkö myös sen, että nykyisissä Ruotsin diabeetikoiden ravitsemussuosituksissakin varoitetaan LCHF-dieetistä.
- Anonyymi
Kyseessä ei ole DietDoctorin kirje vaan Sosiaalihallituksen päätös ja koskee nimenomaan Aniika Dahlqvistia ja LCHF elämäntapaa. Syynä tarkastukseen oli Ruotsin Diatistiyhdistyksen tekemä valitus. Yhdistys sai tietenkin selkäänsä niin että raikui kun esitti suunnilleen samoja perusteettomia mielipieteitä kuin kaltaisesi tollo ja Suomen Diabetesyhdistys..
Nyt voit sitten lopetta valehtelemisesi tässä ja kaikissa muissakin kirjoituksissasi tai kaiva esille se Sosiaalihallituksen päätös joka kumoaa yllämainitun päätöksen. No senhän kumoaa tämä 'Cost vid diabetes' vuodelta 2011. Veku, ymmärrätkö sen että tiede korjaa itseänsä eli vuonna 2008 karpoauksen tehosta ei ollut pitkäaikaisnäyttöä (jota myöskin professori Berne tuossa päätöksessä valittaa) mutta 2011 oli ja sen mukaan ekäintuotteisiin painottunut karppaus on terveydelle haitallista.
Eli kysymys kuuluu 'missä sosiaalihallituksen sivuilla suositellaan nykyään LCHF-dieettiä'.- Anonyymi
hpv
Sinä sitä vaan jatkat selittelyäai ymmärtämättä että olet jo itsesi täydellisesti munannut itsesi näillä sivuilla.
terv ystäväsi Veijo
yhä edelleen TÄYSIN ilman lääkkeitä ja margariineja
- Anonyymi
Keskimäärin seitsemän vuoden seurannan aikana ilmaantui noin 10 000 valtimotapahtumaa, glukosamiinia käyttäneille 15 prosenttia vähemmän kuin muille biopankin kohortissa. Tulos oli riippumaton riskitekijöistä.
Tutkijat selittävät tulosta glukosamiinin anti-inflammatorisilla vaikutuksilla. Sen käytöllä on myös samanlaisia vaikutuksia kuin vähähiilihydraattisella ruokavaliolla: se vähentää glykolyysiä ja lisää aminohappoaineenvaihduntaa. - Anonyymi
hpv
Selittele edelleen
Olet jo vahvistanut että olet pelkästään oman hoitosi luuloillasi pilannut pelle ja valehtelija. - Anonyymi
Ennen syötiin voita, oli kolesterolit pilvissä ja kuoltiin sydän- ja verisuonisairauksiin.
- Anonyymi
Miksi ihmeessä tilastot kertovat toista?
Joten selitystä kehiin! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi ihmeessä tilastot kertovat toista?
Joten selitystä kehiin!Mitkä tilastot kertovat toista?
Selitystä kehiin! - Anonyymi
Kasviöljyt eivät välttämättä ole niin terveellisiä kuin aiemmin on luultu, väittää tuore yhdysvaltalaistutkimus.
Eläinperäisten rasvojen korvaaminen kasviöljyllä ei tutkimuksen mukaan alentanut sydäntautiriskiä, vaan saattoi jopa lisätä sitä.
Tyydyttyneiden rasvojen vaihtaminen tyydyttymättömiin omega6-rasvoihin laski tutkimukseen koehenkilöiden veren kolesterolitasoja. Yhteyttä sydänsairauksien vähenemisen ja kasviöljyn käytön välillä ei kuitenkaan huomattu. Ennakko-oletusten vastaisesti henkilöillä, joiden kolesterolitasot putosivat eniten, myös kuolemanriski kasvoi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitkä tilastot kertovat toista?
Selitystä kehiin!Huttus Jussilla ihmetyksen sormi hämmästyksen suussa?
Pitkäkestoisiin seurantatutkimuksiin perustuvat
meta-analyysit ovat sekoittaneet pakan.
Tyydyttyneen rasvan saannin ja sepelvaltimotaudin
ilmaantuvuuden välillä ei parhaalla
tahdollakaan näytä löytyvän yhteyttä. Sen
sijaan runsas monityydyttymättömän rasvan
saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan
sepelvaltimotaudilta. Mutta miten ihmeessä
on mahdollista, että tyydyttynyt rasva ei lisää
sepelvaltimotautia, vaikka se kiistatta lisää sepelvaltimotautia
aiheuttavan LDL-kolesterolin
pitoisuutta?
Ristiriitaisille havainnoille on tarjottu monta
selitystä. Ravintohaastattelumenetelmät ovat
epätarkkoja, ja mitä epätarkempia ne ovat, sen
vaikeampi yhteyksiä on osoittaa. Tyydyttyneet
rasvat voivat vaikuttaa ja vaikuttavat myös
muihin sepelvaltimotaudin riskitekijöihin. Ne
lisäävät HDL-kolesterolin pitoisuutta ja vaikuttavat
LDL:n koostumukseen tavalla, joka
näyttää tekevän sen vähemmän vaaralliseksi.
Tyydyttyneen rasvan lähteet (esimerkiksi maitotuotteet)
voivat ainakin periaatteessa sisältää
sepelvaltimotaudilta suojaavia tekijöitä, jolloin
hyödylliset ja haitalliset vaikutukset peittävät
toisensa. - Anonyymi
Esimerkki siitä miten piru lukee raamattua...
Googleta: "Keramidit ja sepelvaltimotauti.pdf".
"Verenkierrossa on useita satoja erilaisia rasvamolekyylejä, esimerkiksi keramideja, ja viimeaikaiset lipidomiikkatutkimukset vat osoittaneet, että osa niistä ennustaa sepelvaltimotaudin aiheuttamia sydänkuolemia LDL-kolesterolipitoisuutta paremmin" - Anonyymi
Samasta aiheesta "Laaksonen-yleislaakari-5_2018.pdf"
Suomessa oli keskimääräinen kokokonaiskolesteroli 7.4 mmol/l 1970 ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus neljä kertaa suurempaa kuin nykyään eli se siitä kolesterolin suojaavasta vaikutuksesta.
Jimmy Moore on saanut nostettua LDL-kolesterolinsa 8.5 mmol/l syömällä voita.
- Anonyymi
Ennen margariineja oli voi ja sitä edelsi laadri. Aikaisin vihje voin käytöstä on Kreikassa löydetty kivitaulujoka on noin 4500 vuotta vanha, piirroksessa kuvataan kuinka voita valmistetaan. On viiteistä siitä että voita käytettiin pitkään voiteluaineena sekä iholla salvana ja vasta joskus varhaiskeskiajalla sitä ryhdytiin syömään. Juustoa sen sijaan on ilmeisesti valmistettu ja syöty jo 4500 vuotta siten.
Voi ei ennen ollut mitenkään hyvän makuista johtuen härskiintymisestä. Tuosta syystä iso osa maitorasvasta käytettiin juustona ja vedettömänä voina.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Voi ei ennen ollut mitenkään hyvän makuista johtuen härskiintymisestä. Tuosta syystä iso osa maitorasvasta käytettiin juustona ja vedettömänä voina.
hpv
oletko koskaan margariinihuumassasi maistanut aitoa maalaisvoit? Mummoni oli mestari sen valmistuksessa. Jos mikä on herkullista niin se. Anonyymi kirjoitti:
hpv
oletko koskaan margariinihuumassasi maistanut aitoa maalaisvoit? Mummoni oli mestari sen valmistuksessa. Jos mikä on herkullista niin se.Ongelma on säilyvyydessä eli maalaisvoi meni nopeasti pilalle. Tuo koski erityisesti etelän maita joissa lehmiä laidunnettiin kauempana ja juusto haettiin pitkän ajan kuluttua kotiin. Jos voita tehtiin niin se muutettiin usein vedettömäksi voiksi. Näin edelleen esimerkiksi
Turkissa ja Intiassa.
Olen jopa tehnyt itse voita. Margariiniahan en käytä vaan majoneesiä.hvp27 kirjoitti:
Ongelma on säilyvyydessä eli maalaisvoi meni nopeasti pilalle. Tuo koski erityisesti etelän maita joissa lehmiä laidunnettiin kauempana ja juusto haettiin pitkän ajan kuluttua kotiin. Jos voita tehtiin niin se muutettiin usein vedettömäksi voiksi. Näin edelleen esimerkiksi
Turkissa ja Intiassa.
Olen jopa tehnyt itse voita. Margariiniahan en käytä vaan majoneesiä.Wikipedia kertoo näin 'Keskiajalla voita kirnuttiin, mutta se oli kallista. Pohjois-Ranskassa, Englannissa ja Alankomaissa voita käytettiin joskus paistamiseen öljyn sijaan. Monien mielestä voi sopi huonon säilyvyytensä takia vain barbaareille.'
- Anonyymi
Uuden tutkimuksen mukaan täysrasvaisen maidon ja punaisen lihan syöminen ei lisää sydänsairauksien tai aivohalvauksen riskiä. Australian ja kansainvälisen tutkimuksen laajassa katsauksessa löydettiin vain vähän todisteita siitä, että terveiden ihmisten tulisi rajoittaa niiden saantia. Tutkimus on saanut sydänsäätiön luopumaan huolenaiheistaan ristiriidassa australialaisten aikaisempien suositusten kanssa pitäytyä vähärasvaisissa maitotuotteissa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo768232Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per583243- 372556
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj172170Osuuspankki Kuhmo!
Ei pysty pitämään yhtä Otto pankkiautomaattia toiminnassa Ksupermarketin kanssa,20 vuotta sitten Kuhmossa oli neljä auto362129- 252107
- 131907
Rakkaalleni!
Halusin tulla kertomaan, että sinua ajattelen ja ikävöin vaikka olen sukuloimassa. Meinasin herkistyä, kun tykkään sinus151703- 611647
- 181609