Paistetut ahvenfileet smetanassa

näin se vaan on

Kävin kaupassa ja onnistuin saamaan ahvenfileitä. Eikä sitten muuta kuin pannulle runsaasti voita, mausteeksi merisuolaa ja valkopippuria myllystä. Lopuksi smetanaa ahvenfileiden päälle ja ei kun syömään.

Eikä sitten kannata pyöritellä kalaa jauhoissa eikä kala-aterialla tarvita muuta kuin paistettua kalaa ja salaattia. Jäi muutama filee huomiseksi aamupalaksi ja eikun pari paistettua kananmunaa ja ahventa. Siinä se on VHH-aamiainen.

52

1567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku vaan

      Olisit vaan ostanut pakastekalaa. Tulisi halvemmaksi ja tuollaisen voi/smetanamäärän alta ei se ahven paljoa maistu. Tai käyttänyt sen smetanan salaatinkastikkeena (Stolisnaja-kastike eli etikalla, suolalla ja valkopippurilla maustettu smetana on kyllä aika hyvää). Ei kaikki ruoka parane lisäämällä mahdottomasti rasvaa.

      • smetanakala

        Mistä oikein kuvittelit että lisäsin mahdottomasti rasvaa? Minä kutsun sitä smetanahunnuksi ja se antaa tosi hyvää makua. En ymmärrä niitä jotka pyörittävät kaloja jauhossa, silloinhan kalojen maku häipyy.


      • kalapuikko keijo
        smetanakala kirjoitti:

        Mistä oikein kuvittelit että lisäsin mahdottomasti rasvaa? Minä kutsun sitä smetanahunnuksi ja se antaa tosi hyvää makua. En ymmärrä niitä jotka pyörittävät kaloja jauhossa, silloinhan kalojen maku häipyy.

        Kala on pahaa, jos se maistuu kalalle.

        Sitä takia on keksitty kalapuikot... nam nam...


      • kalapuikko keijo kirjoitti:

        Kala on pahaa, jos se maistuu kalalle.

        Sitä takia on keksitty kalapuikot... nam nam...

        Siksi hiilihydraatteihin koukussa olevat syövät kalapuikkoja ja jauhottavat kalansa koska he haluavat hiilihydraattien eli sokerian maistuvan enemmän kuin kalat.


      • joku vaan
        smetanakala kirjoitti:

        Mistä oikein kuvittelit että lisäsin mahdottomasti rasvaa? Minä kutsun sitä smetanahunnuksi ja se antaa tosi hyvää makua. En ymmärrä niitä jotka pyörittävät kaloja jauhossa, silloinhan kalojen maku häipyy.

        Smetana peittää aika tehokkaasti muita makuja. Myös tuollainen huntu. Ihan verrattavissa sinappihuntuun. Lopputulos maistuu pitkälti sitten sille smetanalle. Ei siinä mitään, jos pitää smetanan mausta mutta kyllä ahven (varsinkin jos siitä on kauppiaalle maksanut 20 euroa kilo) kadottaa makunsa. Itse pidän ahvenesta eniten halstrattuna tai savustettuna. Savustaminenkin aika varovasti.

        Kermalla pilataan aika moni ruoka koska se pehmentää makua niin paljon, että niillä muilla raaka-aineilla ei ole juurikaan väliä. Ongelma korostuu mitä hennompia raaka-aineiden oma maku on.

        Se paneeraus aiheuttaa saman ja pitkälti samasta syystä eli siihen paneeraukseen tarttuu älyttömän paljon rasvaa, joka sitten peittää sen kalan maun. Kalankin makuaineista osa on rasvaliukoisia eli paistorasvaa mieluummin vähän kuin paljon.

        Parempi on tehdä siitä smetanasta kylmä kastike ja maustaa se varovasti (tilli/sitruuna/valkopippuri/suola) ja paistaa kala sellaisenaan. Voikin on parempaa maustevoina.


      • joku vaan
        kj.mattila kirjoitti:

        Siksi hiilihydraatteihin koukussa olevat syövät kalapuikkoja ja jauhottavat kalansa koska he haluavat hiilihydraattien eli sokerian maistuvan enemmän kuin kalat.

        Ei paneeraus maistu juuri miltään sellaisenaan (paitsi joku hapankorppu tai seesaminsiemen) vaan se imee tolkuttomasti rasvaa. Varsinkin pannulla paistettuna kun paistolämpö on todennäköisesti liian matala.

        Paneeraus muistuttaa itse asiassa aika paljon perunalastua, mautonta tavaraa ilman mausteita, suolaa ja rasvaa.

        Hiilihydraatti ei edelleenkään ole aina sokeria, varsinkaan tässä käyttökohteessa.

        Paneerausta kai käytetään koska ihmiset eivät pidä ruuan alkuperäisestä mausta vaan haluavat syödä lihapiirakkaa tai perunalastuja tms...

        Kalapuikossa on muuten pannulla paistettuna 16% rasvaa ja seitissä sitä on 0.7%. Hiilihydraattia on 30% eli lisäenergiasta tulee suunnilleen 50% rasvasta ja 50% hiilihydraatista. Lisähaittana ettei maistu ollenkaan seitille (joka on paljon mainettaan parempi kala).


      • joku muu vaan
        joku vaan kirjoitti:

        Smetana peittää aika tehokkaasti muita makuja. Myös tuollainen huntu. Ihan verrattavissa sinappihuntuun. Lopputulos maistuu pitkälti sitten sille smetanalle. Ei siinä mitään, jos pitää smetanan mausta mutta kyllä ahven (varsinkin jos siitä on kauppiaalle maksanut 20 euroa kilo) kadottaa makunsa. Itse pidän ahvenesta eniten halstrattuna tai savustettuna. Savustaminenkin aika varovasti.

        Kermalla pilataan aika moni ruoka koska se pehmentää makua niin paljon, että niillä muilla raaka-aineilla ei ole juurikaan väliä. Ongelma korostuu mitä hennompia raaka-aineiden oma maku on.

        Se paneeraus aiheuttaa saman ja pitkälti samasta syystä eli siihen paneeraukseen tarttuu älyttömän paljon rasvaa, joka sitten peittää sen kalan maun. Kalankin makuaineista osa on rasvaliukoisia eli paistorasvaa mieluummin vähän kuin paljon.

        Parempi on tehdä siitä smetanasta kylmä kastike ja maustaa se varovasti (tilli/sitruuna/valkopippuri/suola) ja paistaa kala sellaisenaan. Voikin on parempaa maustevoina.

        Smetanahan maistuu hyvälle ja antaa kalalle pienen lisäsäväyksen, kun ahven ei ole kovin rasvainen kala, toisin kuin jauhot jotka antavat kalalle leivän maun ja jos se vielä syödään leivän päällä niin aina vaan pahenee. Leipä maistuu ja kala on vain lisuke eikä itsenäinen ruoka.


      • joku vaan
        joku muu vaan kirjoitti:

        Smetanahan maistuu hyvälle ja antaa kalalle pienen lisäsäväyksen, kun ahven ei ole kovin rasvainen kala, toisin kuin jauhot jotka antavat kalalle leivän maun ja jos se vielä syödään leivän päällä niin aina vaan pahenee. Leipä maistuu ja kala on vain lisuke eikä itsenäinen ruoka.

        Lisäsäväys on ok mutta (kalliin) raaka-aineen maun peittäminen ei. Smetana on taasen ehkä kaikkein eniten makua vievä ruoka-aine joten sen kanssa pitää olla varovainen. Sitruunakin käy paremmin voimakkaan makuiselle kalalle.

        Suosittelisin silti ahvenelle hyvää kastiketta (kuohukerma-kalaliemi?), ahvenen paistamista ruotojen kanssa (vaikkapa halsterissa) ja jotain hyviä kasviksia. Parempina päivinä vaikkapa kuohuviiniä (samppanja menee hukkaan ruokajuomana) ruokajuomana.

        On ihan taatusti VHH ja ahvenen maku tulee esille.

        Arkiruokana sitten se pakastekala smetanahunnussa.


      • ystäväsi Ykä
        kj.mattila kirjoitti:

        Siksi hiilihydraatteihin koukussa olevat syövät kalapuikkoja ja jauhottavat kalansa koska he haluavat hiilihydraattien eli sokerian maistuvan enemmän kuin kalat.

        Mattila : linkitä se lihavan tyttöystäväsi kuva tänne todisteena siitä että vhh auttaa lihomaan !


        OLE KERRANKIN REHELLINEN !


      • joku vaan kirjoitti:

        Lisäsäväys on ok mutta (kalliin) raaka-aineen maun peittäminen ei. Smetana on taasen ehkä kaikkein eniten makua vievä ruoka-aine joten sen kanssa pitää olla varovainen. Sitruunakin käy paremmin voimakkaan makuiselle kalalle.

        Suosittelisin silti ahvenelle hyvää kastiketta (kuohukerma-kalaliemi?), ahvenen paistamista ruotojen kanssa (vaikkapa halsterissa) ja jotain hyviä kasviksia. Parempina päivinä vaikkapa kuohuviiniä (samppanja menee hukkaan ruokajuomana) ruokajuomana.

        On ihan taatusti VHH ja ahvenen maku tulee esille.

        Arkiruokana sitten se pakastekala smetanahunnussa.

        Näyttää olevan makusasioita mutta harvoin turvaudun pakastekalaan, seihin, koska on tuttu kalastaja jolta saan niin muikkua, ahventa kuin kuhaakin.


      • joku vaan
        kj.mattila kirjoitti:

        Näyttää olevan makusasioita mutta harvoin turvaudun pakastekalaan, seihin, koska on tuttu kalastaja jolta saan niin muikkua, ahventa kuin kuhaakin.

        Pakastekala on ihan ok (sekä seiti että turska, siis nämä perinteiset) mutta ei tietenkään ole sitä parasta kalaa. Turskasta tulee itse asiassa aika hyvä keitto varsinkin äyriäisten kanssa ja siinä on sen verran voimakas maku että kermakaan sitä ei pilaa vaan enemmänkin korostaa. Ahvenkeitto on kyllä hyvää mutta tulee todella kalliiksi mikäli liemen maun ottaa siitä. Ahvenkeittoon en laittaisi kermaa enkä perunaa. Joku aika lyhyeen liemeen tehty keitto voisi olla hyvä.

        Kuhahan on varsin hyvä kala ja arvostetumpi kuin ahven vaikka onkin vielä hennomman makuinen. Se pilataan miltei aina ylilaittamisella. Kerran olen syönyt suolakalana ja oli kyllä hyvää. Se vaatii kyllä kunnon pakastuksen jotta loiset kuolevat.

        Meillä on harvinaisen hyvä mahdollisuus syödä varsinkin järvikalaa, kannattaa käyttää hyväksi.

        Itse syön kyllä pari kertaa viikossa kalaa, kesälomalla useimmin muikkua ja muulloin meriahventa,silakkaa, lohta ja kampelaa.

        Muikut paistan aika usein grillissä, isä haluaa rantakalan tapaan tai paistettuna (jauholla ja voilla). Uunissakin tulee hyviä.


      • Yks toinen kala
        joku vaan kirjoitti:

        Pakastekala on ihan ok (sekä seiti että turska, siis nämä perinteiset) mutta ei tietenkään ole sitä parasta kalaa. Turskasta tulee itse asiassa aika hyvä keitto varsinkin äyriäisten kanssa ja siinä on sen verran voimakas maku että kermakaan sitä ei pilaa vaan enemmänkin korostaa. Ahvenkeitto on kyllä hyvää mutta tulee todella kalliiksi mikäli liemen maun ottaa siitä. Ahvenkeittoon en laittaisi kermaa enkä perunaa. Joku aika lyhyeen liemeen tehty keitto voisi olla hyvä.

        Kuhahan on varsin hyvä kala ja arvostetumpi kuin ahven vaikka onkin vielä hennomman makuinen. Se pilataan miltei aina ylilaittamisella. Kerran olen syönyt suolakalana ja oli kyllä hyvää. Se vaatii kyllä kunnon pakastuksen jotta loiset kuolevat.

        Meillä on harvinaisen hyvä mahdollisuus syödä varsinkin järvikalaa, kannattaa käyttää hyväksi.

        Itse syön kyllä pari kertaa viikossa kalaa, kesälomalla useimmin muikkua ja muulloin meriahventa,silakkaa, lohta ja kampelaa.

        Muikut paistan aika usein grillissä, isä haluaa rantakalan tapaan tai paistettuna (jauholla ja voilla). Uunissakin tulee hyviä.

        Miksi paistat muikut jauhoilla? Ei mitään järkeä. Oletko koskaan paistanut vain voissa, miksi tarvitset jauhoja? Maku menee.


      • suu muikkuna ))))
        Yks toinen kala kirjoitti:

        Miksi paistat muikut jauhoilla? Ei mitään järkeä. Oletko koskaan paistanut vain voissa, miksi tarvitset jauhoja? Maku menee.

        EIKÄ MENE.


        muikku on lohikala ja sitä ei saa luovuttamaan makuaan kuin korkeintaan raa alla poltto-öljyllä ( talvilaatua )


        kORPPUJAUHO JA VOISSA PSISTO KOROSTAVAT VAIN muiklun JA KALAN ylipäätäänkin hienoja aromeja !


      • kalaa se olla pitää.
        suu muikkuna )))) kirjoitti:

        EIKÄ MENE.


        muikku on lohikala ja sitä ei saa luovuttamaan makuaan kuin korkeintaan raa alla poltto-öljyllä ( talvilaatua )


        kORPPUJAUHO JA VOISSA PSISTO KOROSTAVAT VAIN muiklun JA KALAN ylipäätäänkin hienoja aromeja !

        Korppujauho vaan saa korostamaan jauhojen mukanaan tuomaa sokerin makua, ei muuta. Kalaan ei niitä pidä yhdistää.


      • joku vaan
        kalaa se olla pitää. kirjoitti:

        Korppujauho vaan saa korostamaan jauhojen mukanaan tuomaa sokerin makua, ei muuta. Kalaan ei niitä pidä yhdistää.

        Jauhot eivät ole sokeria eivätkä maistu makealle jollei niitä pyöritä suussa pitkään, sama koskee korppujauhoja.

        Itse tosissaan grillaan muikut mieluiten tai sitten paistan ne uunissa ilman voita. Kyseessä ei ole mikään rasvan pelko vaan se, että haluan syödä muikut muikkuina.


      • kalapuikko keijo
        kj.mattila kirjoitti:

        Siksi hiilihydraatteihin koukussa olevat syövät kalapuikkoja ja jauhottavat kalansa koska he haluavat hiilihydraattien eli sokerian maistuvan enemmän kuin kalat.

        Edelleenkin...kala on pahaa, jos se maistuu kalalle.

        Toiseksi...sokeri on hiilihydraatti, mutta hiilihydratti ei ole sokeri.
        (vrt. vaikka kaikki paloautot on punaisia, niin kaikki punaiset autot ei ole paloautoja)


      • muikunpaistaja
        Yks toinen kala kirjoitti:

        Miksi paistat muikut jauhoilla? Ei mitään järkeä. Oletko koskaan paistanut vain voissa, miksi tarvitset jauhoja? Maku menee.

        Ei tulisi mieleenikään käyttää jauhoja muikun paistamisessa.


      • C.C-H
        smetanakala kirjoitti:

        Mistä oikein kuvittelit että lisäsin mahdottomasti rasvaa? Minä kutsun sitä smetanahunnuksi ja se antaa tosi hyvää makua. En ymmärrä niitä jotka pyörittävät kaloja jauhossa, silloinhan kalojen maku häipyy.

        Kalanpalat, kuten myös broilerit ja muut voi halutessaan pyöritellä pellavansiemenrouheessa, johon on lisätty esim. sitruunapippuria tms. Jos siis kaipaa jotain kuorrutetta. Tulee massulle hyvä ja hellä kuorrutus.


      • kysyn vaan
        C.C-H kirjoitti:

        Kalanpalat, kuten myös broilerit ja muut voi halutessaan pyöritellä pellavansiemenrouheessa, johon on lisätty esim. sitruunapippuria tms. Jos siis kaipaa jotain kuorrutetta. Tulee massulle hyvä ja hellä kuorrutus.

        Miksi ihmeessä luonnolliselle kalalle tai muulle tarvitsisi jotain kuorrutetta?


    • Räps )))))))))))

      MIKSI MATTILA LIHOO VAIKKA ON OLLUT VHH JO 7 V ?


      ukolla naama kuin isontalon piimäleili

    • .

      "Jauhot eivät ole sokeria eivätkä maistu makealle jollei niitä pyöritä suussa pitkään, sama koskee korppujauhoja."

      Joku muu

      jauhot ovar sokeria heti kun olet syönyt ne.
      rasva on ehkä paras maunkohottaja.

      tieto ei ole vahingoksi, eihän.

      terv veijo

      • joku vaan

        Ei. Hiilihydraatin muuntuminen glukoosiksi vie pisimmillään yli tunnin elimistössä. Varsinkin paneeraus, jossa elimistön pitää sulattaa siinä oleva rasva pois ennen kuin se pääsee hiilihydraattiin kiinni sulaa hitaasti.

        Rasva korostaa erityisesti sellaisten ruoka-aineiden makua, joissa on vähän rasvaa mutta paljon rasvaliukoisia makuaineita. Liika rasva peittää makuja.

        Toki jos on sitä mieltä, että voi ja smetana ovat parhaat maut maan päällä niin niitä voi syödä vaikka lusikalla purkista. Ei niiden ylenmääräisellä käytöllä kuitenkaan kannata pilata muutenkin hyvän makuista ruokaa, joka on vielä tänä päivänä hyvin kallista. Ahvenfileen hinta pääkaupunkiseudulla pyörii useimmiten 30 euron kieppeissä. Kuha on vielä hiukan kalliinpaa.


      • muista tämä
        joku vaan kirjoitti:

        Ei. Hiilihydraatin muuntuminen glukoosiksi vie pisimmillään yli tunnin elimistössä. Varsinkin paneeraus, jossa elimistön pitää sulattaa siinä oleva rasva pois ennen kuin se pääsee hiilihydraattiin kiinni sulaa hitaasti.

        Rasva korostaa erityisesti sellaisten ruoka-aineiden makua, joissa on vähän rasvaa mutta paljon rasvaliukoisia makuaineita. Liika rasva peittää makuja.

        Toki jos on sitä mieltä, että voi ja smetana ovat parhaat maut maan päällä niin niitä voi syödä vaikka lusikalla purkista. Ei niiden ylenmääräisellä käytöllä kuitenkaan kannata pilata muutenkin hyvän makuista ruokaa, joka on vielä tänä päivänä hyvin kallista. Ahvenfileen hinta pääkaupunkiseudulla pyörii useimmiten 30 euron kieppeissä. Kuha on vielä hiukan kalliinpaa.

        Hiilihydraatin elimistö aina ensiksi käyttää hyväkseen ja sitten vasta rasvan. Kyllä pitäisi perusasiat olla hallinnassa ennenkuin tulee tänne kertomaan satuja.


    • joku vaan

      Ei. Hiilihydraattia kulutetaan saman verran energiaksi siitä riippumatta onko juuri syönyt vai ei. Elimistön käyttämästä energiasta valtaosa on aina rasvaa (pl. todella raskaassa työssä tai urheilusuorituksessa). Asialla ei ole edes minkäänlaista väliä, on ihan sama varastoidaanko energiaa vai käytetäänkö energiaksi heti koska ainut asia, jolla on merkitystä on se, kuluttaako enemmän kuin syö.

      Mitään sokerinpolttovaihetta ei ole. Ei ainakaan ihmisellä.

      • ___________________-

        "Mitään sokerinpolttovaihetta ei ole. Ei ainakaan ihmisellä. "

        Heikkilällä on. Niin uskon, koska puska lihotti minut syöttöporsaaksi.


      • joku vaan
        ___________________- kirjoitti:

        "Mitään sokerinpolttovaihetta ei ole. Ei ainakaan ihmisellä. "

        Heikkilällä on. Niin uskon, koska puska lihotti minut syöttöporsaaksi.

        Heikkilä on lepakko siis.


      • näin se vaan on

        Kun glukoosi ja rasvat palavat niin eikö sitä voi kutsua sokerin polttamiseksi.

        "Mitokondrioiden tärkeimpiä tehtäviä on energian ja lämmön tuotto. Siellä syömämme glukoosi ja rasvat palavat hapen avulla mitokondrioissa solun käyttöenergiaksi, adenosiinitrifosfaatiksi (ATP). Energiantuotannon keskusyksikkö on mitokondrion hengitysketju, ja itse tapahtumaa kutsutaan soluhengitykseksi."

        LÄHDE: ANU WARTIOVAARA, dosentti, akatemiatutkija
        Biomedicum Helsinki, neurotieteen tutkimusohjelma
        PL 63, Helsingin yliopisto
        ja HYKS:n neurologian klinikka


      • joku vaan
        näin se vaan on kirjoitti:

        Kun glukoosi ja rasvat palavat niin eikö sitä voi kutsua sokerin polttamiseksi.

        "Mitokondrioiden tärkeimpiä tehtäviä on energian ja lämmön tuotto. Siellä syömämme glukoosi ja rasvat palavat hapen avulla mitokondrioissa solun käyttöenergiaksi, adenosiinitrifosfaatiksi (ATP). Energiantuotannon keskusyksikkö on mitokondrion hengitysketju, ja itse tapahtumaa kutsutaan soluhengitykseksi."

        LÄHDE: ANU WARTIOVAARA, dosentti, akatemiatutkija
        Biomedicum Helsinki, neurotieteen tutkimusohjelma
        PL 63, Helsingin yliopisto
        ja HYKS:n neurologian klinikka

        Ei. Mukana on siis myös rasvaa.

        Sokerinpolttovaiheen idea on jotain tällaista:

        Kun syö niin ravinnon hiilihydraatit käytetään ensin ja rasvan palaminen estyy. Näin ei siis ole vaan rasvaa palaa koko ajan. Ihmisen rasvavarastokaan ei ole stabiili vaan energiaa otetaan varastorasvasta ja ylimääräisestä energiaa varastoidaan varastorasvaksi koko ajan.

        Koko idea on myös järjetön: on ihan sama varastoidaanko energia ja kulutetaan varastoitua energiaa vai käytetäänkö ravinnon energia suoraan ja varastoidaan loput. Loppupelissä vain kilokaloreilla on merkitystä tässä suhteessa.


      • yks toinen kp
        joku vaan kirjoitti:

        Ei. Mukana on siis myös rasvaa.

        Sokerinpolttovaiheen idea on jotain tällaista:

        Kun syö niin ravinnon hiilihydraatit käytetään ensin ja rasvan palaminen estyy. Näin ei siis ole vaan rasvaa palaa koko ajan. Ihmisen rasvavarastokaan ei ole stabiili vaan energiaa otetaan varastorasvasta ja ylimääräisestä energiaa varastoidaan varastorasvaksi koko ajan.

        Koko idea on myös järjetön: on ihan sama varastoidaanko energia ja kulutetaan varastoitua energiaa vai käytetäänkö ravinnon energia suoraan ja varastoidaan loput. Loppupelissä vain kilokaloreilla on merkitystä tässä suhteessa.

        eikös,

        muuten ole metkaa tämä ajatuksen kulku, kaloriteoriaa ei ole olemassa koska ihminen ei ole kone.Nyt sitten ihminen onkin yhtäkkiä kone tämän sokeropolttovaiheen teorian mukaan.

        Muuten onko sulla tietoa tuosta rasvasolujen toiminnasta. Yläasteen/ lukion biologiasta muistelisin, että se perustuu siihen, että rasvasolu luovuttaa rasvaa silloin kun ulkopuolella oleva neste on vähemmän rasvapiotista.


      • joku vaan
        yks toinen kp kirjoitti:

        eikös,

        muuten ole metkaa tämä ajatuksen kulku, kaloriteoriaa ei ole olemassa koska ihminen ei ole kone.Nyt sitten ihminen onkin yhtäkkiä kone tämän sokeropolttovaiheen teorian mukaan.

        Muuten onko sulla tietoa tuosta rasvasolujen toiminnasta. Yläasteen/ lukion biologiasta muistelisin, että se perustuu siihen, että rasvasolu luovuttaa rasvaa silloin kun ulkopuolella oleva neste on vähemmän rasvapiotista.

        Ei ole tarkempaa tietoa kuin se, että keho yrittää pitää niin rasva- kuin sokeripitoisuuden suhteellisen vakiona. Mekanismista ei ole tietoa eli toimivatko rasvasolut itse vai ohjaako toimintaa joku hormoni.

        Itselle riittää tieto, että laihtuakseen pitää kuluttaa enemmän kuin mitä syö ja se, että itsellä on helpompi vähentää hiilihydraattia kuin rasvaa.


      • joku muu vaan
        joku vaan kirjoitti:

        Ei. Mukana on siis myös rasvaa.

        Sokerinpolttovaiheen idea on jotain tällaista:

        Kun syö niin ravinnon hiilihydraatit käytetään ensin ja rasvan palaminen estyy. Näin ei siis ole vaan rasvaa palaa koko ajan. Ihmisen rasvavarastokaan ei ole stabiili vaan energiaa otetaan varastorasvasta ja ylimääräisestä energiaa varastoidaan varastorasvaksi koko ajan.

        Koko idea on myös järjetön: on ihan sama varastoidaanko energia ja kulutetaan varastoitua energiaa vai käytetäänkö ravinnon energia suoraan ja varastoidaan loput. Loppupelissä vain kilokaloreilla on merkitystä tässä suhteessa.

        Kyllä se niin on että ravinnon hiilihydraatit elimistö käyttää ensin.


      • Heh !
        joku muu vaan kirjoitti:

        Kyllä se niin on että ravinnon hiilihydraatit elimistö käyttää ensin.

        Älä ny hullujas puhu.

        Ei tuollaista sokerinpolttovaihetta ole koskaan havaittu.


    • yks toinen kp

      Heikkilä on ainut lääkäri joka ymmärtää näistä ravitsemusasioista jotakin.

      • yritetään ymmärtää

        Heikkilä on ainut ja pätevin mitä näillä maisemilla on tarjolla.


    • hiilijalanjälki,,,,,

      heikkilän moottoripyörä savuttaa

    • ___________________-

      veijon, kjmattilan ja heikkilän ohjeilla painonpudotus keskimäärin 60gr päivässä.

      mittarina yksinkertainen: syön vain mahani täyteen,

      repikääpä siitä.

      huom. ei nälkää ei pururataa.

    • ************

      valtavasta ruhosta saisi nestettä pois enemmänkin päivässä, kun vaihtaisi sähköavusteisen pyörän normaaliin pyörään. tai no, kunhan edes säännöllisesti käyttäisi sitä sähköavusteista pyörää.

      mutta joo, ihan hyvä että olet saanut puolitettua sen aikaisemmin ilmoittamasi 5000-6000 kcal kulutuksesi, josta väitteesi mukaan 3000-3600 kcal tuli perunasta ja leivästä (siis kilotolkulla perunaa ja kymmeniä siivuja leipää).

    • __________________-

      joko olet saanut helmitaulusi huollosta, voit käydä lisäksi katsomassa thl.n sivuilta raskaiden töiden energian kulutuksesta.

      onko muuten jo sinulle sevinnyt lähteen ja vessanpöntön ero, kolmen pisteen vihje, lähteessä ei lue arabia.

      sähköpyörä on varmaan liian tekninen väline ylittäen käsityskykysi, joten tyydy sinä vain seuraamaan julkista liikennettä, ja mieluiten suljetun huoneen ikkunasta ettet aiheuta vaaraa itsellesi ja ympäristölle.

      • Heh !

        Miten tuokin on jotenkin niin ristiriitaista: juntti selittää, että hänellä on erittäin raskas työ (ollut), mutta kunto ei kuitenkaan riitä edes pyörällä polkemaan. Raskasta työtä tekevillä on kova kunto. Oletkohan arvioinut ihmisille tyypilliseen tapaan oman suorituksesi vähän turhan kovaksi.


      • joku vaan
        Heh ! kirjoitti:

        Miten tuokin on jotenkin niin ristiriitaista: juntti selittää, että hänellä on erittäin raskas työ (ollut), mutta kunto ei kuitenkaan riitä edes pyörällä polkemaan. Raskasta työtä tekevillä on kova kunto. Oletkohan arvioinut ihmisille tyypilliseen tapaan oman suorituksesi vähän turhan kovaksi.

        Ei raskas työ välttämättä takaa kovaa kuntoa. Tutun työpaikalla tehtiin kuntokartoitus ja vaikka porukka liikkuu työkseen niin kartoituksen mukaan kunto vaihteli surkeasta erinomaiseen. Mitattiin siis aerobista suorituskykyä. Syynä luonnollisesti se, että vaikka työ onkin fyysistä niin ei se kunto kasva kun rasitus on pitkäaikainen mutta kuitenkin matalahko. Jos esimerkiksi työpäivän aikana palaa 1500 kcal ylimääräistä niin ei tuo ole kuin 200 kcal per tunti.


      • Mutta !
        joku vaan kirjoitti:

        Ei raskas työ välttämättä takaa kovaa kuntoa. Tutun työpaikalla tehtiin kuntokartoitus ja vaikka porukka liikkuu työkseen niin kartoituksen mukaan kunto vaihteli surkeasta erinomaiseen. Mitattiin siis aerobista suorituskykyä. Syynä luonnollisesti se, että vaikka työ onkin fyysistä niin ei se kunto kasva kun rasitus on pitkäaikainen mutta kuitenkin matalahko. Jos esimerkiksi työpäivän aikana palaa 1500 kcal ylimääräistä niin ei tuo ole kuin 200 kcal per tunti.

        Mutta jos jaksaa painaa 1500 kcal/8 h teholla (n. 200 kcal/h - ja miettien, että työ varmasti ole noin tasaista), niin ei pitäisi olla pienintäkään vaikeutta painaa samalla teholla polkupyörällä. Tähänkään tuo punaniska ei "ihan" pysty.


      • joku vaan
        Mutta ! kirjoitti:

        Mutta jos jaksaa painaa 1500 kcal/8 h teholla (n. 200 kcal/h - ja miettien, että työ varmasti ole noin tasaista), niin ei pitäisi olla pienintäkään vaikeutta painaa samalla teholla polkupyörällä. Tähänkään tuo punaniska ei "ihan" pysty.

        200 kcal/h ei ole pyöräilyssä juuri mitään. Itse olen polkupyöräergometrissä päätynyt lukemaan 325 W tuotettua tehoa ja tuo on siis 325 W*3600 s/4.2 kcal eli 280 kcal/h. Kulutettua tehoa en edes tiedä mutta paljon se on. Fyysinen rasitus ei edes lisäänny lineaarisesti vaan jollain 60% teholla jaksaa älyttömän pitkään. Areobinen kunto oli muuten mitattuna älyttömän huono.

        Polkupyöräily tasaisella hitaalla nopeudella ei vie juurikaan energiaa, kova vauhti (periaatteessa vastus taitaa nousta ilmanvastuksen osalta kolmanteen potenssiin) tai mäet nostavat energiankulutuksen ihan toiselle tasolle. Ihan laskennallisesti 100 m nousu 100 kg ihmisellä minuutissa vie energiaa 100 m*100 kg * 9.81 m/s^2=100 000 J eli suunilleen 25 kcal eli 1500 kcal/h. Tuo on siis tuotettu teho, kulutettu teho riippuu kunnosta mutta on paljon suurempi.


    • ___________________-

      heh päättelee kuin aino kassinen, mutta sillä erotuksella ettei jutussasi ole alkua eikä loppua, vain samanlaista lätinää kuin lehmän paskantaessa vesilätäkköön. minun ei tarvitse arvioida työni raskautta ta nykyistä kuntoani kummatkin tiedän ilman ukopuolisen asiaa tuntemattoman nettitrollin kommenttejakin.

      onko heh jo unohtanut evoluution kun et ole sitä vielä maininnut, vai oleko kääntänyt takkia asian suhteen.

      sähköpyörästä sen verran turhahan siitä on teille puhua kun ette koskaan kumpikaan oppineet ajamaan polkupyörää ilman apupyöriä.

      • Heh !

        Säälittävää ad hominemia tuli. Taisi osua kivuliaan lähelle kun enää tuollainen tyhjä argumentti jäi käytettäväksi (jolla itse asiassa tunnustit vaan kyykkyyn painumisesi).

        Tosiaan, juntti, joka ei jaksa edes pyöräillä, ei voi jaksaa kovin rankkaa työtä. [Voi tietysti olla, että tuo hihhuli-VHH:si on vienyt voimasi.]


      • ___________________.
        Heh ! kirjoitti:

        Säälittävää ad hominemia tuli. Taisi osua kivuliaan lähelle kun enää tuollainen tyhjä argumentti jäi käytettäväksi (jolla itse asiassa tunnustit vaan kyykkyyn painumisesi).

        Tosiaan, juntti, joka ei jaksa edes pyöräillä, ei voi jaksaa kovin rankkaa työtä. [Voi tietysti olla, että tuo hihhuli-VHH:si on vienyt voimasi.]

        jos olet masokisti, älä luule toisia samanlaisiksi, taikka älä yritä tehdä hiilihyraattitoisista samanlaisia kuten oppiisäsi ja idolisi pekka" rotanmyrkky"puska syyllistäen suomalaisia ettei he muka liiku. kun on virheellisellä sikojen lihottamiseen tarkoitetulla lautasmallilla lihottanut pari miljoonaa ihmistä. liikkumisen puutteeseen vetoamalla peittelee vain virheitään amerikkalaisen komiteamietinnön yksisilmäisestä toteutuksesta.

        leipään hirttäytynyt agronomi fogelholm säestää puskan rasvakammoista/hiilihydraatti lihotus politiikkaa toiveena päästä puskaksi puskan paikalle. silloin olisi agronomin koulutuksella lääkäreiden esimies ja voisi lisätä mielivaltaisesti lisäaineiden käyttöä elintarvikkeiden säilytysalkojen entisestään jatkamiseksi.


      • joku vaan
        ___________________. kirjoitti:

        jos olet masokisti, älä luule toisia samanlaisiksi, taikka älä yritä tehdä hiilihyraattitoisista samanlaisia kuten oppiisäsi ja idolisi pekka" rotanmyrkky"puska syyllistäen suomalaisia ettei he muka liiku. kun on virheellisellä sikojen lihottamiseen tarkoitetulla lautasmallilla lihottanut pari miljoonaa ihmistä. liikkumisen puutteeseen vetoamalla peittelee vain virheitään amerikkalaisen komiteamietinnön yksisilmäisestä toteutuksesta.

        leipään hirttäytynyt agronomi fogelholm säestää puskan rasvakammoista/hiilihydraatti lihotus politiikkaa toiveena päästä puskaksi puskan paikalle. silloin olisi agronomin koulutuksella lääkäreiden esimies ja voisi lisätä mielivaltaisesti lisäaineiden käyttöä elintarvikkeiden säilytysalkojen entisestään jatkamiseksi.

        Ei puska ole millään lailla lääkäreiden esimies. THL on periaatteessa tutkimus- ja asiantuntijalaitos. STM on siis tietyllä tavalla julkisen sairaanhoidon pomo paitsi tietysti julkisella puolella suurin osa lääkäreistä on kuntien palkkalistoilla ja hallinnollisesti STM ei ole edes heidän pomonsa. THL on taas STM:n alainen laitos.


      • ___________________-
        ___________________. kirjoitti:

        jos olet masokisti, älä luule toisia samanlaisiksi, taikka älä yritä tehdä hiilihyraattitoisista samanlaisia kuten oppiisäsi ja idolisi pekka" rotanmyrkky"puska syyllistäen suomalaisia ettei he muka liiku. kun on virheellisellä sikojen lihottamiseen tarkoitetulla lautasmallilla lihottanut pari miljoonaa ihmistä. liikkumisen puutteeseen vetoamalla peittelee vain virheitään amerikkalaisen komiteamietinnön yksisilmäisestä toteutuksesta.

        leipään hirttäytynyt agronomi fogelholm säestää puskan rasvakammoista/hiilihydraatti lihotus politiikkaa toiveena päästä puskaksi puskan paikalle. silloin olisi agronomin koulutuksella lääkäreiden esimies ja voisi lisätä mielivaltaisesti lisäaineiden käyttöä elintarvikkeiden säilytysalkojen entisestään jatkamiseksi.

        panettaa..........


    • ___________________-

      Minunkin pillunhuuleni leikattii jo ensikerran v 1988,mutta ne kasvoi uudelleen ja taas ne muistuttaa aiton VISISIIPPAA ( LEPAKKOA )


      autaiskohan jos ostaisin apuhuulet vulvaani ? ja osaanko ajaa sen jälkeen enää PP:llä

    • ___________________-

      kun kirjoittelet koeta pitää näppisi erossa nikistäni. en minä sille voi mitään että omistat kirkkoveneen originaali mallin, lisälaidoilla ta ilman, mainostaminen lienee kuitenkin hyvien tapojen vastaista muualla kuin ao sivustoilla.

    • ___________________-

      Se on turha peiliä syyttää jos vulvasi on vinossa !

    • ahvenia ja smetanaa

      Toi oli hyvä vinkki. Söin ensimmäistä kertaa ahvenia smetanan kanssa ja mitään parempaa kalaa en ole maistanut.

    • tipi tii suu kii

      PASKAA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,smetana smetanana ja kala kalana .....kyllä on tollo tää smetana-mattila ,,,,rahaton rimpula,,,, varaa ostaa edes koivuhalkoja saati kuhaa tai smetanaa,,, ( smetanaa ei ole leipäkassissa jota SPR jakaa )

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      97
      1968
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      88
      1380
    3. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      110
      1153
    4. Tunnistebiisi

      Laita joku tunnistebiisi, niin tiedän ett oot täällä ja kaipaat ehkä mua
      Ikävä
      76
      1047
    5. Taidat tykätä linnuista paljon

      Mikä on sun lemppari ☺️😉🥹🦢🐦‍⬛🦉🦜🦚
      Ikävä
      121
      1042
    6. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      57
      893
    7. Miks käyttäydyt noin?

      Välttelet kaikkia kohtaamisia...
      Ikävä
      47
      811
    8. Ei sun tarvi jännittää enää

      en yritä enää mitään. Tiedän että olin mauton ja sössin kaiken.
      Ikävä
      36
      802
    9. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      48
      761
    10. Minkälainen ääni mulla on mies

      Sinun mielestä?
      Ikävä
      33
      713
    Aihe