Slipknot Sonispheressä 2011

MJNioadosda

Aika heikkotasoista, jos Klipklopin tyylinen yläastemetallia soittava orkesteri on Suomen Sonispheren pääesiintyjä. Mietinpä vaan, että kuka vittu sinnekin menee (paitsi tietysti yläastelaiset pojat...)? Katsoo muiden maiden Sonispherejä, saati sitten jotain Saksan Wackenia. Sinnehän ne kunnon bändit on menneet ja meille jäi tänä vuonna jämäbändit.

Mitä joku nu-metal -orkesteri ylipäätään tekee metallifestareilla, kun musiikki on lähempänä hip hoppia kuin metallia? Eikö järjestäjillä riittäny rahaa hommata isoja bändejä, kun tänä vuonna on pelkkiä lämppäreitä koko Suomen Sonisphere täynnä?

17

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RainWillKillUsAll

      Ensinnäkin Sonisphere nyt ei olekaan mikään maailmankuulu festari, eli ollaan iloisia jos joku nyt vaivautuu sinne soittamaan.

      Ja toiseksi, Slipknot on todella iso ja suosittu metalliyhtye.
      Yhtyeen kappaleilta on YouTubessa katsottu useita kymmeniä miljoonia kertoja, se kertoo kaiken oleellisen.

      Jos nimimerkki MJNioadosdan mielestä Slipknot on yläastemetallia niin sittenhän se onkin varmasti näin.............lol, tai sitten ei.
      Onhan kaikilla oikeus mielipiteeseensä, mutta se ainoa oikea yläastemetallia soittava yhtye on Airon Meiden. Sitä kuuntelee kaikki 15-vuotiaat pitkätukkaiset mustapaitaiset pojut....se on heille niin kova juttu. Iron Maidenin musassa ei ole voimaa, vaan se on sitä oikeaa kikkelimetallia, eli paskaa.

      Kuuntelepas Slipknotilta vaikka kappale nimeltä "Duality".
      Kun pääriffi tulee eteen...varsinkin kun se soitetaan kolmannen ja viimeisen kerran....ei voi olla laittamatta volyymia täysille.

      "I push my fiiiingers intooooo myyyyyyyy.......EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEYYESSSSSS!!!!!!"

      Mahtava kappale. Slipknot jyrää.

      • teinivaan

        Heei... Oon kyllä Slipknotinkin fani mutta Iron Maiden PASKAA? No ei todellakaan, yks maailman parhaista bändeistä ja ollut esikuvana ties kuinka monelle nykypäivän yhtyeelle... Ja tiesitkö että esim. Corey Taylor mainitsee Iron Maidenin vaikuttajakseen?

        Mikä vitun idea tässä muiden bändien haukkumisessa on? Joku sanoo että Slipknot on paskaa, siihen vastataan että Iron Maiden on paskaa. Ihan samalla tavalla ne Slipknotin jätkätkin on nuorempana kuunnellu Iron Maidenii kuin muutkin, vanhemman polven yhtyeet. Esimerkkinä vaikkapa Metallica. Ne on vaan päätynyt tekemään erilaista musiikkia, ja sitten on hirvee sota kumpi on "oikeaa" metallia... Eikö voi vaan hyväksyy että on olemassa muitakin bändejä kuin vain ne omat lempparit, jos ei itse jostakin tykkää niin sitä ei tarvii kuunnella?


      • Quantanamo

        Jaahas, että Iron Maiden on paskaa ja olet Slipknot -fani? Mieleeni juolahti tällainen klassinen termi, kuin metal-poser. Oletko ystäväiseni metal-poser?

        "Yhtyeen kappaleilta on YouTubessa katsottu useita kymmeniä miljoonia kertoja, se kertoo kaiken oleellisen."

        Joo, tuohan se kertoo kaiken oleellisen. Sehän on bändille ja artistille se kaikkein suurin meriitti ja saavutus, kuinka paljon youtubesta heidän videoitaan on katsottu. Voi J-U-M-A-L-A-U-T-A!!! Juu, kyllähän Justin Bieberi ja Backstreet Boys ja Britneykin on aivan saatanan kovia kun sen videoita on katottu youtubessa useita kymmeniä miljoonia kertoja. Juu siis näinhän se menee.


      • Support real metal
        Quantanamo kirjoitti:

        Jaahas, että Iron Maiden on paskaa ja olet Slipknot -fani? Mieleeni juolahti tällainen klassinen termi, kuin metal-poser. Oletko ystäväiseni metal-poser?

        "Yhtyeen kappaleilta on YouTubessa katsottu useita kymmeniä miljoonia kertoja, se kertoo kaiken oleellisen."

        Joo, tuohan se kertoo kaiken oleellisen. Sehän on bändille ja artistille se kaikkein suurin meriitti ja saavutus, kuinka paljon youtubesta heidän videoitaan on katsottu. Voi J-U-M-A-L-A-U-T-A!!! Juu, kyllähän Justin Bieberi ja Backstreet Boys ja Britneykin on aivan saatanan kovia kun sen videoita on katottu youtubessa useita kymmeniä miljoonia kertoja. Juu siis näinhän se menee.

        Tosta Youtube-jutusta sen verran, että eikö siellä juuri pyöri nuo teinit? Eli tuon perusteella Shitknot on juuri sitä ylä-aste-metallia. Slipknotin keikalla käyneenä voin sanoa että kyllä sielä ihan eri tyypit liikkuu kuin esim. Exoduksen keikalla. Slipknotin keikallakin kävin vain sen takia kun sain lipun ilmaiseksi. Jos exoduksen keikalla jollakin olisi Slipknot-paita päällä, tämä heppu saisi todennäköisesti turpiinsa.
        Paul Baloffin sanoin: "You know like out of every 100 of you guys here theres at least 5 people who probably don't belong here...Those people need to be found, thrown out and destroyed"
        Ja jos et tiedä kuka Paul Baloff on, olet todennäköisesti poseri.


    • sddsdsds_

      Nimimerkki Quantanamolle.

      Sinun mielestäsi on siis naurettavaa väittää bändin olevan suosittu jos sen videoita on katsottu paljon YouTubessa?

      Pystytkö todistamaan, että joku yhtye, jonka videoita ei paljon katsella YouTubessa, on oikeasti paljon suositumpi kuin joku yhtye jonka videoita on katsottu paljon enemmän YouTubessa?

      Enpä uskonutkaan niin :)
      Sinusta saattaa tuntua ikävältä, että YouTube ratkaisee asian, mutta näin se nyt vaan kuitenkin on.

      Eli lyhyesti: Slipknot on erittäin suosittu yhtye, ja syystäkin.
      Duality, Psychosocial ja Before i forget ovat loistavia kappaleita, kuten monet muutkin.

      • Vitun poseri!

        Huomaa kyllä, että olet alle 16-vuotias. Slipknot on häpäissut koko metalli-skenen kiitos sinun kaltaisten pellejen. Onneksi bändiä ei kuuntele kuin vielä teini-iässä olevat. Jos joku yli kaksikymppinen kuuntelee Slipknottia olen huolissani hepun mielenterveydestä. Loppujen lopuksi Slipknot on lähempänä räppiä kuin oikeaa metallia. Sinun kaltaiseten posereiden pitäisi häipyä vittuun koko metalli-skenestä.
        Ja tuohon Youtube-asiaan vielä sen verran, että kyllä bändi jonka videoita ei olekkaan katsottu kymmeniä miljoonia kertoja pystyy olemaan suositumpi kuin joku helvetin Slipknot. Ja tässä perustelut: Esimerkiksi Pantera, jonka videoita on katsottu vähemmän kuin Slipknotin, on ollut Yhdysvaltojen albumilistan ykkösenä. Far Beyond Driven oli maailman ensimmäisiä ja ehkä kaikkein raskain metallialbumi, joka nousi Yhdysvaltojen albumilistan ykköseksi. Onko Slipknot ollut Billboard -listan kärjessä? Tuskin.
        Kaiken lisäksi Slipknot on vihatuin bändi metallipäiden keskuudessa, kun taas Pantera ja monet muut ovat todella arvostettuja.


      • Quantanamo

        Juujuu. En viestissäni väittänyt vastaan sille asialle, etteikö Slutknot olisi suosittu. Onhan se suosittu, ei sitä voi kieltää. Otan jälleen esimerkin Justin Bieber. Äijä on helvetin suosittu, mutta mitä sitten, tekeekö se hänestä merkittävän artistin musiikin historian kannalta, että hän on tällä hetkellä helvetin suosittu? Ei. Sama juttu pätee johonkin Shitknottiin.

        Onko se joku suurikin meriitti loppujen lopuksi olla isojen massojen suosiossa tänä päivänä 2000-luvulla, kun netti ja kaikki maailman musiikki on niin helposti kaikkien saatavissa? Ja vielä ilmaiseksi on helppo varastaa netistä. Eri asia oli esim. 50-, 60- ja 70 -luvuilla, jolloin ihmisillä ei ollut nettiä käytössä eikä mitään. Bändin tuli todellakin olla riittävän tasokas, jotta se pääsi levyttämään, ja levyt ja radio olivat tuolloin ainoa tapa, millä bändit pystyivät mainetta niittämään.

        Nykyisin kuka tahansa pelle kykenee tekemään omaa musiikkia ja laittamaan sen ilmaiseksi nettiin leviämään ja siitä voi aivan hyvin tulla hitti, vaikka se olisi kuinka paskaa tahansa. Bändistä merkittävän tekee se, miten kyseinen yhtye/artisti on vaikuttanut musiikin historiaan. Mitä uutta se on tuonut ja luonut, sellaista mistä se muistetaan. Tämä tekee artistista kovan, ei se, kuinka monta kertaa on katsottu jostain juutuupista videoita.


    • psycho fuckin social

      Voi jestas mikä sälli tämä edellisen viestin kirjoittaja.

      Yritä nyt jo ymmärtää, että vaikka sinä satutkin ilmeisesti tuntemaan (tai olet nähnyt) teinejä jotka kuuntelevat Slipknotia, niin se ei edelleenkään tarkoita sitä, että suurin osa Slipknotia kuuntelevista (sekä Suomessa että muualla) olisivat silloin teinejä.

      Itse tuntemani Slipknot-fanit ovat kaikki ihan reippaasti aikuisia, ja tottakai jokaisella metalliyhtyeellä on myös teinifaninsa (varsinkin Iron Maidenilla, sillä yhtyeellä teinifaneja on paljon).

      Ja kyllä Slipknotti on myös arvostusta saanut, voittihan Before I Forget-biisi Grammy-palkinnon. Ja tuosta arvostuksesta sen verran, että kirjoittamalla google-hakuun "i hate pantera" tai "pantera sucks" niin aika paljon tulee sivuja tyrkylle. Varmasti kaikilla yhtyeillä on vihaajansa, ja varsinkin mitä suositumpi yhtye on niin sitä enemmän on myös näitä jotka eivät pidä asiasta.

      Lopetetaan nyt tää typerä kinastelu. Sovitaan, että jokaisella on oma makunsa musiikin suhteen, joten "oikeaa mielipidettä" ei siis ole olemassakaan.

      • Killing tendencies

        Grammy-palkinnot menevät pääasiassa todella yliarvostetuille bändeille. Esim. Metallican St.Anger taisi voitta Grammyn mutta ovatko Testament, Exodus, Pantera, Sodom, Death jne. voittaneet ikinä grammyä? Tuskin.
        Slipknot, nu-metal ja metalcore yleisesti ovat tällä hetkellä vielä pinnalla/muodissa aivan kuten glam-metal 80-luvulla. Nuo nu-metal ja metalcore bändit ovat vain levy-yhtiöiden tuotteita joilla taotaan rahaa. Musiikin laadulla ei ole paljoa merkitystä kunhan rahaa tulee. Musiikki on sielutonta jota sinunlaisesi poseri ei voi ymmärtää.
        Jos haluat keskustella Slipknotista sun muista, mene räp- tai pop-palstalle. Mutta jos tykkäät nosta bändeistä mikäs siinä, kunhan et vain luule niiden olevan metallia.


      • teinivaan
        Killing tendencies kirjoitti:

        Grammy-palkinnot menevät pääasiassa todella yliarvostetuille bändeille. Esim. Metallican St.Anger taisi voitta Grammyn mutta ovatko Testament, Exodus, Pantera, Sodom, Death jne. voittaneet ikinä grammyä? Tuskin.
        Slipknot, nu-metal ja metalcore yleisesti ovat tällä hetkellä vielä pinnalla/muodissa aivan kuten glam-metal 80-luvulla. Nuo nu-metal ja metalcore bändit ovat vain levy-yhtiöiden tuotteita joilla taotaan rahaa. Musiikin laadulla ei ole paljoa merkitystä kunhan rahaa tulee. Musiikki on sielutonta jota sinunlaisesi poseri ei voi ymmärtää.
        Jos haluat keskustella Slipknotista sun muista, mene räp- tai pop-palstalle. Mutta jos tykkäät nosta bändeistä mikäs siinä, kunhan et vain luule niiden olevan metallia.

        Puutunpa minäkin nyt tähän keskusteluun =) Kuuntelepa tämä biisi (kuuntele nyt vaan, menetät korkeintaan 5 minuuttia elämästäs)

        http://www.youtube.com/watch?v=F1xxHQBIITA

        Ja oletko tosiaan sitä mieltä että tällä musiikilla ei ole mitään tekemistä metallin kanssa, vaan on lähempänä poppia kuin metallia. Jos olet niin ok, mutta laita sitten nyt edes jotain perusteluja eikä vain "Slipknot on paskaa ja sen kaikki jäsenet on posereita", koska sellaiselle viestille en anna mitään painoarvoa sillä sellaisen voisin minäkin kirjoittaa Testamentista, Exoduksesta tai noista muista mainitsemistasi bändeistä (jota en kuitenkaan tee, koska minusta nuo kaikki mainitsemasi bändit ovat hyviä)


    • sAviOrF1N

      Miksi ihmiset valittaa koko ajan siitä mistä eivät pidä vaikka voisivat mielummin kuunnella suosikkibändin musiikkia? Minua ei ainakaan kiinnosta pätkääkän mikä bändi soittaa misääkin, paitsi tietenkin jos on kyse bändistä jos pidän.

      Esim. Iron Maiden soittaa Helsingissä syntymäpäivänäni

    • Shitknot = tuote!

      Slipknot on todellakin sielutonta ja seteleiden kiilto silmissä tehtyä musaa. Luuletteko todella että bändi olisi suosittu jos he eivät pitäisi niitä naurettavia asuja? Posereita sanon minä. Biiseistä ei saa mitään otetta, kunhan mätetään ja rahaa tulee.

    • Vanha-Hevari

      Silloin 80-luvun loppupuolella, kun minä teininä tutustuin ensimmäistä kertaa metallimusiikkiin, niin silloin meidän "oikeiden" hevareiden pilkan kohteena olivat glam/hair metal -bändit, tyyliin Poison, Ratt, Warrant ja Winger yms. Kyseinen genrehän oli käytännössä raskaalla metallityylillä soitettua poppia, melodiset kuorokertosäkeet ja niin edelleen. Thrash-fanit ja vanhemman heavy metalin fanit nauroivat ja pilkkasivat avoimesti glam metal -bändejä. Sitten taas oli näitä meikkiä käyttäviä bändejä, esim. WASP, joka kelpasi niin tosi-hevareille, kuin myös posereille. Riittävän raskasta ja synkkää, mutta silti suht. tarttuvaa.

      Vaikkei tuolloin ainakaan Suomessa ollut sellaista termiä käytössä kuin "poser", niin sama idea silloin oli jo käytössä. Toisten kuuntelema kaupallisempi ja pop-painotteisempi metalli oli paskaa ja feikkiä, ja "todelliset metallifanit" kuuntelivat rässiä, power metalia ja vanhaa 60- ja 70 -lukujen heavyä yms. "oikeata metallia".

      Olen huomannut, että sama homma on edelleen olemassa, joskin internetin myötä yhä vain kärjistynyt. Nykyisin pilkan kohteena eivät ole 80-luvun glam metal/tukkahevi -orkat, vaan metalcore ja nu-metal, esim. Bullet for My Valentine ja Slipknot. Ainakin mitä olen seurannut, niin erityisesti nuo kaksi mainitaan usein esimerkkeinä puhuttaessa tästä ns. "feikkimetallista". Glam metal ei ole kyllä vieläkään saanut metallipiireissä arvostusta, vaikka suoranainen viha sitä kohtaan onkin siirtynyt metalcoren ja nu-metalin päälle.

      Kai se vain menee näin, että joka sukupolvella on ne omat "oikeat metallibändit" ja omat "feikki/poser-metallibändit". Tuskin metallipiireissä metalcore ja nu-metal koskaan saavat hyväksyttyä leimaa, tai arvostusta. Kyseisille genreille todennäköisesti käy, kuten kävi 80-luvun glam metalille.

      • jaksakaa.lukea

        Olet täysin oikeassa. Glam-metalli oli aikoinaan sitä poser-metallia. Jopa Paul Baloff sanoi niin. Waspin lisäksi ainakin Twisted Sister on saanut paljon arvostusta metallipiireissä vaikka olikin metallia naisten vaatteissa. TS on ansainnut arvostuksensa, kiitos Dee Snider kuuluisan oikeusjupakan jossa hän löi luun kurkkuun kaikille hevin vihaajille. Nyt monta vuotta myöhemmin Dee sanoi tuntevansa häpeää näitä uusia bändejä kohtaan jotka sanovat Twisted Sisterin olevan suuri vaikuttaja heidän urallaan koska heidän musiikissaan ei näy eikä kuulu ollenkaan vaikutteita Twisted Sisteristä. Hän taisi jopa verrata häpeän tunnettta siihen jos hänen oma poikansa harrastaisi balettia.
        Nykyiset metalcore ja nu-metal bändit eivät osaa järkyttää ihmisiä, vaan panostavat enemmän asuihin/lookiin. Glam-metalilla oli sama juttu, sekään ei ollut tarpeeksi hardcorea metalliksi. Monesti bändit erottuvat rajuilla sanoituksilla jota kyseiset genret eivät tee. Toiset bändit taas osoittavat teoillaan olevansa tosia. Esim. Exodus 80-luvulla ei saanut soittaa monessakaan klubissa koska paikan tiedettin menevän remonttiin jos Exodus päästetään valloilleen. Saman jutun teki Pantera 90-luvulla. En tarkoita että bändien pitää näyttää olevan true, kukaan tuskin arvostaa mitä tapahtui Norjassa 90-luvulla. Metalcoret ja nu-metallit eivät vain ole tarpeeksi rajuja (ja rajulla en tarkoita sitä screamo paskaa mitä kuulee usein).
        Näiden tyylien kohtalo on sama kuin glam-metallin; aluksi ollaan huipulla 10 vuotta, sitten suosio laskee urakalla ja genre lähes kuolee. Thrash on pysynyt metallin huipulla jo yli 30 vuotta, se on vottanut kaikki vastoin käymiset (Nirvana aalto jne.) ja edelleen perustetaan uusia thrash-yhtyeitä. Thrashin uusi aalto on tulossa...
        Eli metalcoret ja nu-metallit ovat vain hetken muoti-ilmiöitä, kun taas thrash-, heavy-, power-, death-metal ja monet muut genret ovat ajattomia. Ne ovat edelleen huipulla ja syy lienee selvä; ne ovat vain yksinkertaisesti parempia kuin metalcore, nu-metal ja glam-metal.
        Asiaa on todella vaikea selittää mutta yritin kuitenkin.


    • autopsy&death

      Itse satun vain pitämään thrash-metallista sun muista paljon enemmän kuin metalcoresta ja nu-metallista. En vihaa metalcorea tai nu-metallia mutta tunnen niitä kohtaan häpeää yhtä paljon kuin Justin Bieberiä kohtaan.

      Mutta nämä on maku asioita, sanoi koira kun pallejaan nuoli.

    • 17v.

      eli onko täällä nyt näitä 30-40 miehiä jotka kuuntelee sitä good ol' Iron Maidenia, Panteraa yms. ja eivät nyt kestä uuden ajan bändejä. Joku kuuntelee Justin Bieberiä, joku Slipkotiä ja toinen Iron Maidenia. aivan helvetin sama. aika lapsellista touhua tapella siitä mikä nyt on "oikeaa musiikkia".

    • onko slpkonot musaa

      Jos joku antaa mulle slipkont levyn annan sen joko ekalle joka tulee vastaa hajotan sen tai heitän ikkunasta täältä tulee Pas.kaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1959
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1887
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1865
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1370
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe