KUN YSTÄVÄ LAINAA JA RIKKOO TAVAROITA.

OI KALLIS YSTÄVÄ.

Olen jonkin aikaa ajatellut että, hän on ystäväni - vaikka meillä on hyvin vähän mitään yhteistä tässä elämässä.
Olen tekemisissä hänen kanssaan aika paljon, asumme myös siedettävän välimatkan päässä toisistamme.
Itsekkin olen lainannut häneltä pari kertaa, jotain käyttötavaraa - mutta en muista rikkoneeni rehellisesti lainaamaani.
Mitä pitäisi tehdä tässä tilanteessa, kun ei oikein kehtaa ottaa puheeksi asiaa?

11

1514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koittakaa jo

      tajuta ettei yksikään kusipää selkäänpuukottaja ole ollut eikä tule ikinä olemaan teidän ystävä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tottukaa mieluummin olemaan yksin kuin paskassa seurassa!!!!!!!!!

    • Et sinä muuten pääse tilanteeesta kuin puhumalla.
      Mikäli aina saat takaisin rikotun, voit todeta ettet lainaa koska saat takaisin rikkinäisenä. Tai kerrot valkoisen valheen ja sanot tarvitsevasi sitä itse.

      Jälkimmäisessä hän todennäköisesti alkaa tenttaamaan milloin jne.

    • :P

      Millaisia tavaroita hän rikkoo? Voi toki olla vahinko, mutta on sellaisiakin, jotka tahallaan kiusatakseen tuollaista tekevät.

      Kyllä ihminen on velvollinen korvaamaan rikkomansa. Kerro hänelle mitä kaikkea on rikkonut ja vaadi ostamaan uudet tai antamaan vastaava summa rahaa. Tuskin tuohon suostuu, luultavasti pistää ennemmin välit poikki. Pääsetpähän valheellisesta väärästä ystävästä eroon!

      • :)

        luulisi, että itse jo tarjoituisi korvaamaan rikki menneeen esineen, jos aito ystävä on.


      • älä lainaa
        :) kirjoitti:

        luulisi, että itse jo tarjoituisi korvaamaan rikki menneeen esineen, jos aito ystävä on.

        lainasinpa pitkin hampain pyynnöstä kameraani (halpa pokkari filmiaikana, olisko maksanut jotain reilu 200mk 90-luvulla) No, kamera tulee takaisin närkästyneellä puheella; "tää sun kamera on rikki" ja kun se kaivetaan ulos laukusta, valuu tippumalla parfyymia? No, vastaavaa oli sattunut ennekin, niin maksamattomista pikkuvipeistä alkaen jatkuvaan tavaran lainaamiseen, joita sain jatkuvasti itse pyytää takaisin. Olinkin tiukkana, ja aloin vaatia uuden kameran hankkimista (kamera oli ehkä 2kk vanha) Asiaa jankutin ehkä 2 vuotta... aina tulee ihme selityksiä, ens kuussa jne. Eipähän tarvinnut lainata enää ikinä mitään! Oli helppo vastata, että se rikottu kamerakin on vielä hoitamatta.
        Hiljalleen hankkiuduin eroon koko tyypistä. Elämäni paras päätös, vaikka aiheuttikin aikalailla peepuhetta ja valehtelua selän takana jne.


    • hyvä kaveri

      Mä lainasin fillarii mun kaverille joskus. Se hukkasi sen kun meni sen kanssa baariin ryyppäämään. Maksoi kyllä kiltisti fillarin joka oli 250 egen arvoinen maastopyörä. Enään en lainaa fillarii kenellekkään.

    • : /

      Tuo on tosi ärsyttävää. Siskollani oli huono tapa lainata minulta tavaroita ja palauttaa rikkinäisenä. Kyse ei ollut kalliista tavaroista mutta ärsyttäähän se joka tapauksessa. Jotenkin näyttää, ettei ollenkaan kunnioita toisen omaa.

      Vitsailinkin sille että kun antaa sulle rautakangen lainaan niin kohta tuot sen solmuun väännettynä takaisin. Ratkaisu on että ei anna lainaan kun kaikki menee aina rikki!

    • kölasadsl kölaskölds

      Lainaamisessa pitää noudattaa perussääntöä, että palauttaa sen entistä paremmassa kunnossa takaisin ja jos rikkoo maksaa sen ilman muuta.

      Ystäväsi suurpiirteisyys sinun tavaroitasi kohtaan on väärin ja jos hän ei itse välittäisikään aiheuttamastaan vahingosta pitäisi hänellä on vastuuntuntoa oivaltaa, että sinä välität.

      Et voi kiertää asiaa olemalla vain harmissassi omissa oloissasi, vaan ota sopivalla hetkellä puheeksi ja ainahan kaikki ymmärtävät, jos on tiukka rahatilanne ja sinulla ei ole "varaa" hankkia uutta.

    • 123761

      Moi! Mulla on samanlainen tilanne, jossa ystävä lainasi 200 euron kenkiä. Piti käyttää kerran, mutta oli käyttänyt monta kuukautta ja palautti ne sitten aivan kulahtaneena takaisin.
      Joka kerta kun päätän ottaa asian esille hän alkaa kertomaan kuinka masentunut on ja sairas. Siihen on vaikea ottaa esille jotakin tavallaan merkityksetöntä tavaraa. Tiedän ettei hänellä ole varaa maksaa kengistä mitään minulle.
      Asia kuitenkin häiritsee, enkä halua olla hänen kanssaan tekemisissä. Olenko pikkumainen ja mitä voin tehdä?

      • älä lainaa

        Et ole pikkumainen. Ja jos tuttavuutenne vielä jatkuu, kärsi ne kengät nahoissasi, mutta älä lainaa enää ikinä mitään. Selitykseksi EI:lle, ota puheeksi ne kengät ja saamaton korvaus.


    • Anonyymi

      Mullakin on tommonen "kaveri" . Se pyytää mua lainaamaan koulussa esim. Kynää tai kumia. Sitten se palauttaa ne rikkinäisenä ja sanoo "oho! Tää meni vahingossa rikki!" ne on aika pikkutavaroita mutta se ärsyttää silti. En enää ikinä haluu olla tekemisissä sen kanssa! ☹️

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe