Miksi miehet tuijottavat naisia?

Jotain selitystä?

Kertokaapa hyvät miehet, miksi te niin usein jäätte tuijottamaan naisia? Olen toki ymmärtänyt ,että miehet ovat visuaalisia olentoja ja heidän kiinnostuksena syttyy nimenomaan näköhavaintojen perusteella, mutta ettekö te tajua, että tuijotuksenne on havaittavissa myös silloin kun naisen katse ei ole suoraan naulittuna teidän kasvoihinne? Tuijotuksen saa loppumaan vain kun katsoo suoraan silmiinne kysyvästi. Silloin häkellytte ja käännätte katseenne vain aloittaaksenne tuijotuksenne kohta uudelleen. Erityisen häiritsevää tämä on työpaikalla ja silloin kun mies tuijottaa esim. sääriä, polvia tai nilkkoja. (Itselläni on luojan kiitos niin pienet rinnat, että niitä ei yleensä tuijotella).

15

6812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • e56jrkuyk

      Miehet katsoo naisia, naiset katsoo miehiä.

      Me katsotaan omasta mielestämme mielenkiintoisia ihmisiä.

      Jos sinua jatkuvasti tuijottaa joku eri mies niin kannattaa varmaan vilkaista itsekin peiliin ettei vaan ole jäänyt banaanin kuori letistä roikkumaan.

    • assertiivinen

      Aika erikoinen kysymys; luonnolliselle reaktiollehan voi tietysti olla antamatta periksi.

      Jos ei kuitenkaan tule antaneeksi, niin silloin toiminta on juuri kuvatun kaltaista. Nainen on suurella todennäköisyydellä kaunis ja puoleensavetävä, mikäli katse pysyy hänessä hiemankin pidempään ja ehkä toistuukin. Tämä tuskin vaatii sen enempiä selittelyjä...vai kuinka?

      Nainen myös luultavasti haluaakin olla kaunis ja kiinnostava, mitä vaikutusta hän hyvin usein vahvistaa hyvännköisellä pukeutumisella ja ehkä meikkaamisella. Jos nämä olettamukset pitävät kutinsa, niin silloin tuo kysymys on nimenomaan lievästi sanoen outo.

      Se, miksi katse kääntyy pois naisen vastattua omalla kysyvällä katsellaan silmiin perustuu tietysti puhtaasti korrektiussyihin. Eihän olisi kohteliasta jatkaa tiukkaa tuijotusta jos vastapuolen eleistä voi päätellä hämmennyksen tai kiusaantumisen. Eri asia on tietysti jos vastapuoli katsoo kutsuvasti ja hymyillen...

      Muuten tuo visuaalisuusjuttu oli taas kohtuullisen tuulesta temmattu yleistäminen...se tuntuu olevan todella syvään juurtunut taipumus.

      • soft.values

        Oikein hyvä vastaus. Puoleensavetävyys on minunkin mielestäni pääasiallinen syy, ja katsekontakti on hyvä keino huomata onko kiinnostus molemminpuolista.
        Jos ei toinen koskaan katso takaisin voi arvella että itse ei ole kiinnostuksen kohde. Kun kiinnostus lopahtaa niin sitten voi katsella vaikka pihalle.

        Sitten on vielä naistenmiehet jotka eivät paljoa tuijottele, vaan ehdottelevat rohkeasti.

        Se että nilkkojen tuijottaminen häiritsee on mielenkiintoinen asia. Olisiko se sitten siitä syystä ettei vaan tuijottaisi muita ´kielletympiä´ kohtia?

        Paikanvaihto saattaisi toimia, mutta kun en ole itse nähnyt tai kokenut tilannetta niin ehdotus pohjautuu arvaukseen.


    • Jotain selitystä?

      Tokihan jokainen haluaa olla kaunis ja kiinnostava, olettaisin että tämä sama pätee myös miehiin. Itse naisena noteeraan helpommin juuri huolitellut miehet. Mutta jos tuijotuksen kohde on jo kertaalleen tiukalla (joskin siis toki ystävällisellä) katseellaan tehnyt tiettäväksi, että tuijotus on havaittu, niin onko tämän tuijotuksen jatkaminen jonkunlainen tietoinen ja täysin tahallinen viesti siitä, että mies haluaa tehdä tiettäväksi olevansa kiinnostunut kyseisetä naisesta? Jos tämä ei ole tietoinen teko niin silloin kai tämä tarkoittaa sitä, että miehet ovat niin visuaalisia, etteivät vain kykene pitämään katsettaan irti sanotaan nyt vaikkapa niistä naisen nilkoista?

    • assertiivinen

      Niin, kuten sanoin niin luonnollisille reaktioille voi olla antamatta periksi. Tässä tapauksessahan se tarkoittaisi sitä, että en katso vaikka kuinka tekisi mieli. Tästä ei tietenkään tule miehelle hyvä olo kuin korkeintaan siltä osin, että on selvinnyt voittajana itsensä vastustamisessa - aika laiha lohtu sittenkin.

      On tietysti aika erikoista, että tuijotus jatkuu havaintosignaalista huolimatta. Voisiko selitys löytyä siitä, että tuijottaja ei ole selvillä siitä, miten vastatuijotus olisi tulkittava. Jos kerran tuijotit tiukan ystävällisesti, niin kiinnostunut mies kyllä silloin (normaalisti) tulkitsee tuijotuksensa ainakin jossain määrin hyväksyttävänä. Tätä on mahdotonta selittää, mutta näin se kuitenkin menee miehen logiikalla. Asiassa lienee jotain tekemistä sillä, että se mitä mies kaikkein mieluiten katselisi (nainen) tulkitaan myös vastaanottavaiseksi pienenkin hyväksyntään viittaavan signaalin perusteella. Mies on siis nyt kuitenkin ehkä olettanut saaneensa alustavaa vastakaikua tuijotuksensa kohteelta.

      Luulen kuitenkin, että jos vastareaktio on miehen logiikalla riittävän selkeä (suoraviivainen), niin hän kyllä pystyy pitämään katseensa irti myös naisen nilkoista ja sääristä...

    • Kunhannytkysyin

      Aloittajalle kysymys. Ärsyttääkö sinua kuitenkin eniten se, kun huomaat miesten tuijottavan muita naisia enemmän kuin sinua?

    • kiehuuuuuu

      Taas näitä. Ja jos nainen ei tuu huomatuksi ollenkaan, menee häneltä silloinkin kuppi sekasin ja kysymys on tällöin "Mikä mussa nyt on vikana vai onko miehet niin pinnallisia etten oo tarpeeks kaunis". Ja vissiin täysin inhimillistähän tää on. Miehen ja naisen aivot on vaa rakennettu kai sen verran eri tavalla ettei minkäänlainen yhteiselo onnistu pidemmän päälle edes ilman että jostain katsekontaktista alkaa jauhaminen.... Kummallekin sukupuolelle pitäisi tästä päivästä eteenpäin aloittaa lähestymiskielto ja omat kadut millä ei tulisi pienintäkään riskiä nähdä toista sukupuolta ettei vaan sekunnin mittasella katseellaan tulisi vahingossa "raiskanneeksi" tai verisesti loukanneeksi ketään....

    • Ei.vastauksia

      Onneksi asun "korvessa " ja työmatkalla pitää kaupassa käydä , näin ollen kaupassa käydessä ei viitsi tuijotella muuta kuin kassakuittia maksettuaan ostokset.
      Ettehän naiset tule asumaan tänne korpeen kanssani, joten rauhallista on.

    • Anonyymi

      Nää on näitä. Ei saisi tuijottaa ja pitäisi katsoa silmiin. Mitä jos nainen tarkoituksella availee vetskareitaan? Jos lähtee heti mukaan niin onkin sitten liian helposti vietävissä. Jos ei niin on liian pidättyväinen... Ihan lyhyesti sanottuna, mies ei saa olla enää mies. Jos on niin se on väärin, jos ei ole niin sanotaan että koita nyt olla mies ja... LISÄKSI asia tuntuu menevän muutenkin niin että naiset saa esineellistää miehiä, solvata ja ahdistella heitä mutta samahan ei ole toisinpäin

    • Anonyymi

      ;) Mies-> Meitä kiinnostavat visuaalisesti sekundääriset seksuaaliset karakteerit.

      • Anonyymi

        jos ei vielä uponnut niin käytännössä tämä tarkoittaa tiettyjä muotoja.


    • Anonyymi

      tämä on pohja... sille minkätakia...

      syitä on yhtäpaljon kuin on miehiä.

    • Anonyymi

      minkä takia nainen tarrasi minua jalkovälistä baarissa?

    • Anonyymi

      Njaa, ruotsinkielinen sanonta ” se men inte röra”, kyllä kai katsoa saa jos niin tahtoo. Vaikeahan se olisi olla silmät ummessa päivästä toiseen.

    • Anonyymi

      Mahtaakohan naisia haitata jos tosi kuuma adonis tuijottais koko päivän?

      Tää on näitä jos oot kaunis niin ihanaa ja jos oot ruma niin pervoa juttuja.

      Ois mielenkiintoista nähdä maailma jossa miehet käyttäytyisivät täsmälleen niin kuin naiset sanovat haluavansa.

      Noi on aika hauskoja sosiaalisia kokeita jossa joukko miehiä tekevät samalle tuntemattomalle naiselle täsmälleen saman rutiinin ja mikä on reaktio ulkonäöstä riippuen.

      Ps. Suurin osa kyllä kattoo sitä peppua jos se vaan on näkyvillä ei ne tissit niin hyvät ole.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe