Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Springsteen on surkea laulaja

ääntä perkele

Väitteen perustan monille asioille, mutta paras demonstraatio löytynee Springsteenin säveltämästä piisistä "Blinded by the light", josta myös Manfred Mann's Earth Band teki version:

Valitettavasti SinäPutkesta ei tunnu löytyvän ääniteknisesti parempaa julkaisua Springsteenin alkuperäisestä studioversiosta kuin tämä:
http://www.youtube.com/watch?v=iP4VkqE2yWs
Manfred Mann's Earth bandin versio:
http://www.youtube.com/watch?v=xJh47LybCkU

Springsteen kuulostaa tuossa lähinnä pahassa kokapöllyssä olevalta Bob Dylanilta. Ilmeisesti nopeudessa on jotain vikaa. Jake Nyman juonsi vkl:na ohjelmaa ja soitti saman piisin, ja ilmeisesti saman versionkin, mutta oikealla nopeudella. Siinä Springsteen kuulosti kahden promillen kännissä olevalta Bob Dylanilta. Laulu on innotonta, ei seuraa melodiaa eikä oikein tahtiakaan. Sävellys jää tuossa versiossa aivan puolitekoiseksi.

MMEB ottaa sävellyksestä paljon enemmän irti. Soitto ja laulu on ryhdikästä ja kuulostaa selvinpäin tehdyltä. Melodiat esitetään kuten on sävelletty, sovitukset ovat loistavia.

Springsteen on yliarvostettu kaikissa kategorioissa. Piisintekijänä hänellä on ollut hetkensä, jolloin on syntynyt oikeasti hyviä teoksia. Suurin osa tuotannosta on kuitenkin vain mahtipontisesti sovitettua perusrokkia. Vertailuksi esitän nimen Garth Brooks. Älyttömän suosittu USAssa, syytä voi ihmetellä. Osasyynä on tietynlainen rockin ja countryn sekoitus, onhan samantapaisella reseptillä ennenkin menestytty.

Dylankin on laulajana ihan turha jätkä.

11

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ääntä perkele
    • KELEKELE

      Springsteen on loistava laulaja ja paljon parempi biisintekijä kuin Manfred Mann. MMEB teki ok levyjä 1970 -luvulla, mutta ne eivät pärjää ajanjakson progekermalle, vaikka ihan laadukkaita omalla tavallaan ovatkin. Jotenkin niissä kuitenkin on sellainen 'halpaproggiksen' tuntu sittenkin - vertaa vaikka VDGG, king Crimson, Yes, Genesis, Gentle Giant ja varsinkin ELP...

      Taitaa tosin tuo proge (sekä mainstream että marginaalikamakin) olla kyllä loppujen lopuksi aika kökköä tavaraa. Vaikka suoraviivaisempi rock onkin rakenteeltaan näennäisesti simppelimpää, niin se on sittenkin pohjimmiltaan innovatiivisempaa.

      • ääntä perkele

        En voisi olla enempää eri mieltä, varsinkin tuon viimeisen kappaleen mielipiteen kanssa. Ja Springsteenin laulajuuden loistavuuden. Esimerkiksi MMEB:n Chris Thompson hakkaa Brucen laulajana 100-0.


    • KELEKELE

      Harvat eurooppalaiset populaarimusiikin laulajat pärjäävät amerikkalaisille kollegoilleen.

      Chris Hamlett Thompson on ihan siloääninen aor -henkäilijä, mutta varsinaisesta laulajasta ei ehkä kuitenkaan voida suoranaisesti puhua.

      • ääntä perkele

        Bruce Springsteen on toki laulaja siinä kuin Bob Dylan, joka hänkään ei ole mikään laulaja. Springsteen on huutaja, Dylan lähinnä räppäri (tahtipuhuja).

        Hyviä ja huonoja on siellä ja täällä.

        Tom Waits! Hehehehe. Tuomari Nurmio! Hehehehe.


    • J A Lawwton

      MANFRED MANN'S EARTH BAND on helpompaa kuunnella kuin Yes tai KC ja varsinkaan ELP. Kohta 30 v kuunnellut ja ei vaan kyllästy koskaan.
      Vuonna 1972 tuli kaksi albumia joilla vielä haettiin sitä täysosumaa joka oli seuraavana vuonna tehty SOLAR FIRE jolla tuo majesteetillinen FATHER OF DAY ,FATHER OF NIGHT,
      alkujaan lyhyt pianonpimputus kappale Dylanilta ,mutta tässä yli 9minuuttinen cosmicrock eepos jota ei aika syö .

      Seuraava 74- julkaistu The Good Earth jatkoi samalla linjoilla joskin maanläheisillä aiheilla, levy ei myynyt vaikka virkistävä kokemus on edelleen.
      No 1975 sitten NIGHTINGALES AND BOMBERS taas poiki hitin SPIRITS IN THE NIGHT joka on alkujaan Bruce the Bossin käsialaa, kipale on nykyjään jonkinlainen kestohitti Venäjällä.

      Sitten 1976 jälleen Brucen sanoittama BLINDED BY THE LIGHT räjäytti potin ja nousi 1977 tammikuussa USAn listaykköseksi!!
      koko levy on harmooninen ja intensiivinen kokemus milloin tahansa kuunnneltavaksi.
      Seuraava levyä vähän saikin jo odottaa,
      WATCH on nimi ja minulle SE levy,"desert island disc" , levyllä ei yhtään turhaa hetkeä ja ikinä en unohda sitä kokemusta kun kuulin DAVY'S ON THE ROAD AGAIN.
      Levyllä on fanien suosikkiäänestyksen voittaja MARTHA'S MADMAN, enkä ihmettele miksi, siinä syntsat ja kitarat leipoo semmoisen ekstaasin ettette ikinä unohda kun kuulette sen.
      Mighty Quinn oli Manfred Mann hitti 60 luvulla ja nyt se on täysin uuden muodon saanut , eikä vähiten CHRIS SLADE "the Lizard King" nimisen rumpujullikan ansiosta,
      KYLLÄ, sama joka AC/DC:ssä takoi mm. THUNDERSTRUCK hehkutuksen.
      Chris oli Earth bandissä alusta 1971 vuoteen 1978 ja lähti Watchin jälkeen muihin projkekteihin, mm Uriah Heep,THe Firm,Gary Moore,Gary Numan, Asia ja moni muu,
      .
      Uusia miehiä tuli Mannin avuksi ja tehtiin Angel Station,1979, samannimisen Lontoon metro aseman mukaan nimetty.
      Teos sisältää hitit DON'T KILL IT CAROL ja YOU ANGEL YOU, koko levy oli melkoinen muutos yhtyeen soundi maailmassa,
      CHANCE ilmestyi joulun alla 1980 ja pidin sitä silloin parhaana mitä olen koskaan kuullut, nyt on aika syönyt suuremman osan tästä eräänlaisesta projekti levystä, studiossahan oli sakkia enemmän kuin leipäjonossa, mm. tuleva YES kitaristi Trevor Rabin
      , joka on muuten syntynyt Etelä Afrikassa samoin kuin Manfred Lubowitz taiteilijanimeltä Mann(1940).
      Levyn viisuista jälleen Brucen kynäilemä FOR YOU on säilynyt parhaana tähän päivään asti, myös Lies Thru the 80's on jyräävä ja Stranded ihan kelpo Mike Heronin biisi.
      1982 sain nautittavaksi albumin Somewhere in Afrika jossa toinen puoli oli konsepti teemana Afrikka, . Toisella puolella(siis silloin elettiin vinyyliaikaa) hittipotentiaalia omaava Stingin sanoittama DEMOLITION MAN plus Al Stewartin Nostradamus .

      Live levyn vuoro oli sitten 1983 kiertueen materiaalista joka oli nimeltään BUDAPEST Live, vaikka suurin osa oli äänitetty Lontoon DOminion Teatterissa, tämä on kumma levy, fanit ei oikein välitä mutta sellaset ihmiset jotka ei Mannin musasta tykkää, tykkää tästä Budapest levystä, tällasta tää on.
      .
      Uudella levymerkillä tuli sitten 1986 Criminal Tango, jolla ei nyt mitään tekemistä tango musiikin kanssa, ei, tämä oli ameriikan markkinoille suunnattua AOR pop-rockia mutta sieltä parhaimmasta päästä, mukana coverit
      Beatles,JOni Mitchell,Eddie and the Hot rods kappaleista. Pian seuraavan vuonna MASQUE oli floppi ,ei oikein ketään kiinnosta,teema oli samaa kuin SOLAR FIRElla mutta tyyli ihna hukassa.
      Niinpä Manfred hajotti bändin ja lähti pitkälle lomalle kunnes saimme 1991 huippuhyvän worldmusic albumin nimeltään : MANFRED MANN'S PLAIN MUSIC: Plains Music .
      Materiaali koostui intiaanien lauluista joita mann jostain kirjasta oli löytänyt ja teki niistä sitten omantyylisiä versioita, enkä osaa kuvailla muuten tätä levyä kuin että siinä ei ole minkäänlaista kitaraa, ei sähköä eikä akustista, paljon lyömäsoittimia,puhaltimia,syntsaa,laulua jota esitti tuleva MMEB vokalisti Noel McCalla, lisäksi Barbara Thompson saxofonissa ,afrikkalaista laulajaa ja sun muuta afro soitinta.

      Sitten olikin aika uuden Earth Bandin ja peräti vuoteen 96 saatiin odottaa jolloin SOFT VENGEANGE oli valmis , 5 ekaa on parhaimmat loput ei aina toimi.

      Olikin aika saada kunnon konserttitallenne ja se saatiin 1998 jolloin MANN ALIVE tupla cd tuli kauppoihin, tähän on saatu vangittua se atfosfääri mikä vallitsee livenä,maukas keitos, eikä ole muuteltu ja mixailtu vaan ihan raakana purkkiin kertoi Manfred pappa ja parempi näin, kyllä Budapest jää kauas tästä.

      Mannin omituista huumoria vai mitä mutta mutta 2004 julkaistiin CD nimeltä "2006" . .

      2005 sain hyllyyn boxin jossa 4 levyä,lähes puolet ennenjulkaisemattomia, paljon laadukkaita live esityksiä, tämä jos mikä on hankttava jos kolahtaa MMEB.

      Ihan pian ilmestyy MM:n soolo cd ja lähes samaan aikaan MMEB studio albumi ????
      Myös kitaristi Mick Rogersilta on tulossa soolo, myös Chris Thompson on jatkuvasti aktiivinen ja keikkailee oman bändinsä kanssa.

      • ääntä perkele

        Asiaa! :)


    • epotietonen

      Onko tulossa kesällä vai ei?

    • gg5---------------

      kuka ? mmeb kö?

    • earth band fan
    • faktat faktoina

      Mikäs ihme se on, jotta Springsteen on kehno laulaja. Näinhän on asia kaikessa kevyessä musakissa asiainlaita. Kaikki kevyen musakin laulajat häiävät oopperalaulajille mennen tullen. Vakavaa kilpailua ei synny myöskään tuolla sävellyspuolella: säveltäjät ovat klassisen musiikin alueella. Popissa voi olla lauluntekijöitä, sellaisia kuin Springsteen ja hänen tekemänsä "Blinded by the light". Kyse ei siis ole sävellyksestä vaan laulusta. Tämä fakta ei muutu siitä, että kevytprogeilija MMEB teki siitä 1970 -luvulla kaupallisen cover -hitin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe