:( kynsien pureskelu

argh =(

ärsyttävä tapa, josta en pääse irti. mitkään pahanmakuiset lakatkaan ei ole auttaneet.. jotain vinkkiä?

17

686

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eleSTAR

      Kynsien vahvistamiseen suosittelen NailTekin Xtra -lakkaa. Suomessa suhteellisen kallis (~20e/plo) mutta Ebaysta yms. saa alle kympillä. Ihmeainetta, auttoi minun pureskeltuihin kynsiini. Ja siihen itse pureskeluun, selkärankaa se vain vaatii. Pureskelu on ikävä tapa muiden tapojen joukossa, tylsästi sanottuna ei siitä pääse eroon kuin lopettamalla. Lakkaa kynsiäsi kauniilla väreillä, jolloin ne näyttävät paremmilta etkä halua pureskella? Tai hanki rakennekynnet, ne ovat niin paksut ettet kykene puremaan niitä, ellet ole rautahammas. ;) Ja rakennekynsien alla omatkin kynnet kasvavat, eli saavat olla rauhassa pureskelun haitoilta jne. Tsemppiä! :)

    • sdjfksjlkfj

      Hei.

      Minäkin olen aikoinaan nakertanut kynsiäni. Pääsin ikävästä tavasta eroon aika helpolla lakkaamalla kynsiäni. Osta siis itsellesi aluslakkaa ja lähes väritöntä kynsilakkaa (esim. Mavalan Natural). Lakkaa töpösi, 1 kerros riittää aluksi. Kynnet näyttävät aina kauniimmilta, kun niissä on vaikka lähes väritönkin lakka, eikös vaan! Ethän halua pureskella nättejä juuri lakattuja kynsiäsi? Ja sitten vaan sormet pois suusta, onneksi kynnet kasvavat pian ja alle viikon päästä voit lakata vielä yhden kerroksen. Voimakkaan värinen kynsilakka ei näytä kauniilta jyrsityissä kynsissä. Nykyään käytän herkän punaisia pastellisävyisiä lakkoja, kynteni eivät juuresta ole niin kovin kauniin ja säännöllisen muotoiset.

      Kovin pitkät kynnet ovat mielestäni hankalat ja ne aina tökkäsee jonnekin ja sitten ne ovat poikki ja halki. Pidä kynsiviila aina mukanasi, silltä voi viialta heti mahdolliset rosot. Ja kun kynnet on viilattu ehjäreunaisiksi, eri oel tarvetta pureskella rosoja pois. Kaikkien kynnet eivät kestä käyttöä ruuvimeisseleinä tms. Itse pidän kynteni niin pitkinä, että kun katselen kätösiäni kämmenpuolelta, kynsi ei näy eli ulottuu sormen pään tasolle.

      Onnea yrityksellesi!

    • TessaH

      Jep, tuttua oli mullekkin muutama vuosi sitten. Olin pureskellut kynsiä varmaan kymmenen vuotta ja sitten kasiluokalla lopulta päätin, että nyt se saa loppua. Kynnet olivat aika pahan näköiset melko pitkän aikaa, enkä voinut tehdä muuta kun odottaa ja yrittää viilalla siistiä niitä. Muistan kyllä kuinka vaikea oli yrittää pitää sormet poissa suusta, mutta sellainen konstin keksin että aina kun meinasin alkaa pureskelemaan kynsiä, niin kietaisin teipinpalat niiden peitoksi.

      Muutaman viikon oli hyvin vaikeaa, mutta lopulta se vain jäi ja loppui. Kun kynnet alkoivat tervehtyä, ostin Mavalan kynnenkovettajaa (en oikein osaa sanoa toimiiko, mutta käytänpähän kumminkin) ja Mavalan lakkoja. Mavalan tuotteet ei värjää kynsiä keltaisiksi vaan toimivat varsin hyvin "puremisenestäjinä". Lakattuja kynsiä ei haluta purra. Kokeile myös hieroa käsiin jotakin pahanhajuista saippuaa, sellaista, jota todellakin vieroksut tai uita sormia sitruunamehussa (ei ole hyvä idea, jos kynsinauhat on rikki ja haavoilla).

      Kaikenlaisia vippaskonsteja voi keksiä, mutta loppujen lopuksi se vain vaatii luonteenlujuutta ja päätöstä todellakin lopettaa. Itse en ole purenut kynsiä kolmeen vuoteen ja kynnet ovat pitkät ja siistit ja terveet :) pidä tavoitteena kauniita kynsiä ja pakota itsesi lopettamaan :) tsemppiä!

    • neuvoja...

      rapsuttelee paljasta per-settä niin ei ne sormet ainakaan omaan suuhun kovin herkästi hakeudu.

    • Laita rakennekynnet - ne on sen verran paksut omiin kynsiin verrattuna, ettei niitä ole kiva pureskella.

    • You can do it!

      Itsekuri!
      Hanki hyvät kynsisakset ja aina kun kynsissä on leikattavaa leikkaat ne niin pieniksi kun saat. (Tosi nysiä kynsiä ei paljon pureskella, menee muuten nahat) :D
      Pidä ne mahdollisimman lyhyeinä siis.

    • Biux

      Itselläni on ollut mahdoton kynsien pureskeluongelma vuosia. Lapsesta asti. Omien lasten vauvavaihe lopetti kunsien pureskelun hetkeksi. Väliin oli kausia, jolloin sain kynteni kasvamaan kauniiksi ja vahvoiksi, mutta ensimmäisen lohkeaman myötä oli hvetti taas irti.
      Purin kynsiäni niin lyhyiksi, että niihin sattui todella. Nypin myös nahkaa kynisnauhoista. Häpesin kynsiäni ja käsiäni valtavasti.

      Minulle auttoi se, että aloin rasvaamaan käsiäni säännöllisesti, viilasin kaikki jyrsityt kynnenreunat sileiksi ja pidin lakkaa kynsissäni. Tvtä katsoin puuvillahanskat kädessä ja aina kuin luin kirjaa tms... vedin hanskat käteen. Vieroituksen jälkeen kaikki sujuu paremmin. Aloitin käyttämällä Trindin kynsihoitosarjaa ja nyt olen jo kolmisen vuotta saanut nauttia kestävistä, kauniista ja siisteistä kynsistä. Tarvitsen lasiviilan ja kynsiliimaa sekä käsirasvaa jokaiseen käsilaukkuun, pienenkin halkeaman ärsyke kynnessä voi laukaista taas nakertelun...
      Vaikea neuroosi, mutta ei voittamaton.

    • Lopetat sen vaan..

      Itse purin joskus lapsena ja sitten en vaan purrutkaan enää. Exä pureskeli aina ja vedin sen sormia pois sen suusta, mutta ei se loppunut kun se ei itse sille tehnyt mitään.

      Miksi haluat lopettaa kynsien pureskelun? Koska joku sanoi siitä, vai meneekö hampaasi pilalle? Ei sitä tarvitse lopettaa jos sinulla ei ole siihen hyvää syytä, mutta jos hyvä syy löytyy, niin siitä vaan sitten lopettamaan se.. :/ Jos et hampaistasi esim välitä sen enempää niin jatka vaan, tai jos kynsinauhat kokoajan tulehtuu eikä se haittaa niin siitä vaan, ei sillä ole niin paljoa väliä tässä maailmassa.

      Jos haluat lopettaa niin siitä vaan.

    • rakastunut uudelleen

      eroa miehestäsi :) multa loppui heti pureskelu kun pääsin ukosta eroon!!oli kyllä oikea stressi mun elämässä ;)

    • kk

      ootteko ajatelleet miten paljon bakteereita viette suuhun kun pureskelette kynsiä jotka ovat likaisia.
      itse en siedä kynsienpuremista neuroosi kai´sekin

    • NytKauniitKynnet

      Mulla auttaa aina "manikyyri"viila. Siis sellanen millä saa tasoitettua kynnen pinnan ja kiillotettua. Otat sen aina kaveriks kun katot telkkaria. Tietty korvaamaton apu on myös valtava määrä erilaisia kynsilakkoja. Poistan lakat ja lakkaan uudelleen joka ilta. Aina kun sormi meinaa eksyä suuhun haen välineet ja alan hoitamaan kynsiä. Monesti olen aiemminkin kynsien puremisen lopettanut ja sitten taas retkahtanut. Ajaessa mulla on tapana purra kynsiä, joten nyt kun on pitkät kynnet niin naputan hampaitani kynsillä. Purkan syöminen on ihan hyvä korvaava toiminto. Itse purin kynsiä tosi pahasti, sillä tapa jatkunut ihan pikkku naperosta asti ja nyt ikää vajaa 30 v. Toisin kuin monet, suosittelen kynsien kasvattamista niin pitkiksi kuin mahdollista. Pitkiä, paksuja kynsiä ei niin helposti ala puremaan kuinihan lyhyitä. Täytyy vaan päättää lopettaa. Sama homma kuin tupakoinnin kanssa, jos ei ole tahtoa ei ole tuloksia. Kumpikin onnistuu tahdon voimalla, mutta jos ongelmana on molemmat niin ei kyllä yhtä aikaa kannata yrittää. Itse kuria vaan kehiin.

    • häh??!

      Onko mitään niin sairasta tapaa, kuin kynsien pureskelu? Mene hoitoon. Ja alkaa ärsyttää, kun en pääse muutakuin tähän keskusteluun, enkä sille palstalle jossa olin keskustelemassa. Mä ainakaan ikinä edes pystyisi pureskeleman mitään kynsiäni - yök.

    • Itseni muuttaja

      Kun tajusin yhteyden säännöllisten kurkkutulehdusten ja kynsien pureskelun välillä sain sellaisen paskahalvauksen, että lopetin kuin seinään tuon minua 30v vaivanneen tavan. Nyt useamman vuoden päästä voin vieläkin vain ihmetellä tuota äkkinäistä lopettamista. Tupakointi oli minulle aikoinaan paljon helpompi lopettaa kuin kynsien pureskelu.

    • asdfap

      Unohtakaa se kynsien pureskelu, silloin kynnet kasvavat pitkiksi ja ne saa leikattuina talteen vaikkapa omaan kynsiarkistoon!

    • Jyrsiä

      Minä olen 12 vuotias tyttö... ja olen pureskellut kynsiäni jo ainakin 8 vuotta! Kynteni ovat todella lyhyet ja pelkään niiden kasvavan sisäänpäin. Kynsien pureskelusta on tullut minulle hallitsematon pakkomielle. enkä pääse siitä eroon. Voisiko kukaan antaa mitään vinkkiä?

    • 15+12

      Jyrsiä: Oletko kokeillut pahanmakuista lakkaa? Kunnollista sellaista?

      Aloittajalle suosittelen geelilakkausta tai ihan rakennekynsiä, ne ovat auttaneet monia.

      • Jyrsiä

        Juu, kaikki on jo kokeiltu. Kynnelit, geelikynnet, rakenne kynnet.. ihan kaikki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe