SVT Tupatakka

Takanhankkija

18

11097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • m.ökki

      Mulla ei ole tuollaista, vaan SVT Taro.
      https://www.netrauta.fi/portal/takat/takat/valmistakat/valmistakka_taro__106kg__7kw?pIndex=1&pCount=28&min=-1&max=-1&man=SVT&st=6&showall=

      Hyvä kampe, eihän tuo juuri varaa, kuin aivan noihin vuolukivikylkilaattoihin, mutta antaa nopeasti lämpöä mökkiin, teräshormiin yhdistettynä on kätevä peli, kun mökin saa talviaikaankin nopeasti lämpimäksi, ei tarvitse pelätä hormin tai tiilitakan halkeamista. Meillä on pieni mökki, joten päinvastoin saa varoa, ettei lämmitä liian lämpimäksi. Meillä ei ole keittomahdollisuutta, eikä tuota uunia, mutta nehän ovat sellaista tarvitsevalle silkkaa plussaa. Siinä tosin on se ongelma, että jos aikoo keittää kesäaikaan tuolla, niin mökki kyllä lämpiää liikaa.

    • Lätäs eno

      Mökille laitettiin tupatakka 669 pari viikkoa sitten. Ehditty käyttää parina päivänä vain. Hyvin lämmittää, 25m2 mökki lämpiää nopeasti. Keittolevy (ostettiin erikseen valurauta keittolevy http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=1729 ) ei lämpiä kunnolla. Pientä kattilallista vettä ei saatu millään kiehumaan, laitoin kattilan sitten uuniin siellä sentään alkoi kiehua ja sain potut kypsäksi. Epäilinkin ennen kuin ostettiin että lämpiääköhän levy kunnolla kun on uuni välissä mutta ajattelin sitten että kyllä se varmaan lämpiää MUTTA ei niin ei. Uuni lämpiää melko nopeasti ja onkin sitten mittari tyrmässä eli yli 300 astetta. Pientä kituvalkeaa pitämällä saa kyllä uunin pidettyä jossain 200 asteen tuntumassa.

      Vaikka kirjoitus saattoi kuulostaa negatiiviselta olen kuitenkin tyytyväinen tupatakkaan. Uuni on kuitenkin ihan hyväksi todettu, tosin en mitään raakaa ruokaa ole vielä kokeillu uunissa kypsentää, uunimakkaraa ym lämmitettävää kokeiltu. Mökki lämpiää hyvin. Ainoastaan keittolevy oli pettymys mutta uuniin tosiaan mahtuu pieni-keskikokoinen kattila porisemaan.

    • Meille harkitaan tosissaan tuota tupatakkaa. Vaan tosiaan tuo hieman epäilyttää, että ei siinä päällä voi varmaan edes munia paistaa tai kahvia keittää. Siksi ollaan katseltu myös oikeita puuliesiä, vaan eipä taida niissä olla yhtä hyvin lämmitystehoa.

      Lisää kokemuksia tupatakasta kaivataan!

    • Insinööri Virtanen

      Menee kyllä lisälämmityksenä ja kokkaukseen,mutta ei missään nimessä toimi päätoimisena lämmönlähteenä.Jatkuvasti saa heitellä klapia,eikä varaa lämpöä.Työkaverini hankki tuollaisen ainoaksi lämmittimeksi mökilleen,vajaa 40 m2 pinta-alaltaan ja melko hyvin lämpöeristetty,lasit tuplamallia.Syksyllä porottaa mökin kuumaksi,mutta kun tuo ei mitään varaa,niin yöllä oli jo viileää.Ei uskonut,vaikka kuinka varoitin,ettei tule onnistumaan,vaikka kyseessä ei olekaan ympärivuotinen mökki.Marraskuun alussa laittaa mökkinsä talviteloille.

      Nyt on sitten muurattu pieni,mutta kivimassaltaan tukeva,varaava takka,yhdistelmä toimii mainiosti.

    • jets

      Hmm. No tässä meidän aitassa on neliöitä 18,6, joten ainakin lämpiää tehokkaasti tuolla. Mutta harmi ettei paljon varaile. Se on talvella varmaan kipinään herättävä yöllä, ettei ihan jäädy :) Tai talvisin pakkasilla käyttää vaikka jotakin nestekaasulämppäriä kaverina.

    • Halvassa vara paremp

      Mulla on tommonen tupa takkauuni myöskin, olen miettinyt kuinka voisi lisätä varaavaa massaa, tekemättä takasta ihan tyhmän näköistä. Ajattelin laittaa jokusia vuolukivi laattoja uuniin ja parit hellan päälle, jos tasaisi hieman käyttäytymistä. Ihan kelpo peli muuten. Tosin en ole ihan päässyt täyteen varmuuteen sen ylemmän "ohivirtaus" tms. säätövivun toiminnasta, jotta mitäköhän sen pitäisi tehdä, jos tekee mitään... ???

    • Kerro ihmeessä lisää kokemuksia. Mitenkä se on pysynyt lämpimänä? Valmistajalle kirjoittelin, ja sieltä sanoivat että oikein hiillostamalla saa pari-kolme puuta pitämään tuo lämpimänä läpi yön.

      Ja SVT:ltä ne vastaa kyllä, eli kannattaa sieltä kysyä siitä säätövivusta ja kerro sitten meillekin.

    • ierikka

      Josko tämän kaverina on tiilinen savupiippu ja palomuuri niin ehkä se hieman varaisi lämpöä jolla selviää paremmin yön yli. Yleensähän mökillä on aikaa poltella pitkin päivää.

    • Me tuumittiin, että kokeillaan täyttää se uuni siitä irtotiilillä/vastaavilla. Ne varmaan jo auttaisivat hieman. Sitten kun pitää uunia käyttää, täytyy ottaa ne tiilet pois.

      Meillä tulee kaveriksi kevythormi, eristetty peltinen siis. Jollei täällä tai jossain sitten vielä päätä saada pyörretyksi..

    • ierikka

      Kesällä on tarkoitus aloittaa mökki projekti ja tämä tupatakka on vahvasti ehdolla. Teen savupiipun tiilestä ja kaksi reikäisen josta toiseen laitan nestekaasulämmittimen, lähinnä siksi ettei palamisessa syntyvä kosteus päädy huoneisiin. Samoin sen voisi käydä laittamassa vaikka edellisenä päivänä toimintaan.
      Varravista takoista kaikki valittaa että mökki on lämmin vasta sitten kun pitää lähteä pois.

    • hiilihankolla

      tupatakka pysyy hyvin yön lämpimänä, kun viimeiseksi illalla laittaa vielä punaiselle hiillokselle puun tilalle ANTRASIITTIA tms.
      Antrasiitti hehkuu 8-12 tuntia, joten takka ei kylmene.
      Onhan se klapia kalliimpaa mutta ei sitä paljon kulu, kun sitä ei tosiaan tarvitse laittaa kuin se yksi kerta illalla.

      http://www.kotteri a.com/lammityshiilet.html

      http://www.kotteria.com/jalleenmyyjat.html

    • Ainiin, tuo antrasiitti onkin jäänyt taka-alalle. Piti sitä koe-erä hakea saunaa varten, mutta on unohtunut.

      Onko ihmisillä kokemusta antrasiitin polttamisesta? Eikö nokea paljon? Lentääkö piipusta jotakin ympäristölle inhottavia hiukkasia? Värjäytyykö katto tms??

    • takanomistaja

      Moi. Meillä juuri vaihdettu mökille tämä takka. Ennen oli muurattu avotakan mallinen.Vanhaa kun päivän lämmitti alkoi lämpiämään,siitä syystä vaihdettiin.Näin kolmen kerran kokeilun perusteella suosittelen. Toki laitoin aivan liikaa puita ja vetoa liian suurelle"vanhasta tottumuksesta". Mutta kolmas krt toden sanoo,osasin jo vähemmällä puumäärällä aloittaa. Meillä ihan eristämätön mökki joten lämpötila oli muutaman asteen pakkasen puolella kun aloitin lämmittää - tunnin sisällä mittarin mukaan 18 astetta. Puuta kuluttaa vähän kunhan opin säädöt vielä kunnolla. Ja uunissa tuli juustomakkarasta todella makoisa:-)

    • joo o joo o

      Erikoinen kamina missä uuninpesä? Jos tuo pesä olisi korvattu savukanavistolla sen hyötysuhde olisi huom. korkeampi. Lailla pitäisi kieltää tulisijat joissa menee liekit tulipesästä lähes suoraan hormiin.
      Avotakkaa toki parempi. Pelti kuumenee (säteilylämpö) ja konvektio kierrättää yms. Lämmönvarauskyky 0. Noiden pikalämmöntuottajien rinnalla täytyisi olla varaava vastaava. Tai perint. porin.matti korvaamaan molemmat em. Antaa sekä pikalämmön ja hiukan myös varaa.

    • uusi takka olis kiva

      Kiinnostuin tuosta SVT tupatakasta. Mitenkähän istuisi kulmaan, miten liitäntä hormille? Nykyisin mökillä juuri sellainen tehoton kulmassa oleva avotakkamöhkäle, lämmittäminen tuo niukasti tulosta samana päivänä. Vasta parin-kolmen päivän jälkeen alkaa muuri lämmetä ja puuta on tähän mennessä kulunut ainakin pari kottikärryllistä. Mökkiä käytetään kuitenkin lähinnä huhti-lokakuun välisenä aikana, olettaisin että sähköpattereiden lisäksi tuo malli riittäisi lämmönlähteeksi. Hormisto on muurattu tiilistä, siinä menee saunan ja takan piiput rinnakkain. Millehän korkeudelle sen tupatakan jatko-osat pitäisi sijoittaa ja onnistuisikohan ihan noviisilta tuo homma? Arvelisin, että vanhan avotakan purkaminen on aika sottaista puuhaa ja sitten tietenkin vasta selviäisi tarkalleen se hormin sijainti. Luultavasti vaatisi muuratun seinälan pientä korjausta ja hormiaukon pienentämistä, mutta osaako kukaan sanoa onko isokin homma? Vaatiiko lupia kunnalta, rakennus- tai palotarkastajalta?

      • uusi takka olis kiva

        Kävin katsomassa kyseisen valmistajan muitakin malleja. SVT valmistakka Concord olisi ehkä meille vielä parempi, emme tarvitse välttämättä sitä uunisysteemiä, kun on jo erillinen sähköliesi. Onkohan siitä mallista kenelläkään kokemuksia?


    • Pave 63

      Jos muuraat piipun ja pelti ylös, niin saat varattua aamuun saakka lämpöä. kaminassa se etu, että lämpiää nopeasti. Mulla on Sissi-kamina 25m2 saunamökin tuvassa, tosin on sähköt lisänä.

    • olli628294

      Uudempi kokemus keskusteluun, tilasin savenmaalta kyseisen takan vuosi sitten yläkertaan omakotitakoon.

      Todella hyvä ostos,sähköä ei tarvitse käyttään enää lämmitykseen ollenkaan.

      Aamulla pesällinen ja illalla pakkasesta riippuen 1-2 pesällistä niin on lämmintä.
      Varaus kyky vähän huono mutta mukavasti antaa lämpöä usemman tunnin.

      Uuni osassa paistaminen todella toimii.kanaa olen paistanut ja hyvää on tullut.

      Mökille tilasin samalaisen nyt.siellä iso savupiippu joka varastoi lämpöä ja luovittaa sitä yön ajan joten aikasin keväällä ja myöhällä syksyllä voi olla mökilläkin.
      Hinta laatu suhde 9/10. Ainut miinus juuri tuo varauksen vähyys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe