Impivaaralaisuus ja globalisaatio

Totean, että minua ärsyttää puhe, jonka mukaan meillä Suomessa kansainvälisen vuorovaikutuksen kykymme ja kelpoisuutemme olisi vaarantumassa, kun omien etujemme ajamisen tärkeys on noussut merkittäväksi teemaksi politiikassa. Luonnollisesti kysymys on Perussuomalaisten viimehuhtikuisen vaalimenestyksen aiheuttamasta vastareaktiosta. Koko nykyinen hallituskonklaavi on nähtävissä Perusuomalaisten uhkan torjuntarefleksinä.

Tosiaankin mm. YLEn ohjelmissa on havaittavissa toistuvasti ikään kuin läpäisyperiaatteella toteamuksia ja heittoja kansinvälistymisen ja globaalin kanssakäymisen tärkeyteen, jota "Impivaaralaisuus" olisi nyt uhkaamassa. Siis Perussuomalaisten vahva kannatus olisi uhkana globaalille vuorovaikutuksellemme. Pitäisikö tehdä semmoinen päätelmä, että kokoomusjohtoinen YLE pyörittää poliittista kampanjaa, jollainen toiminta ei ymmärtääkseni kuulu kaiken kansan mediayhtiön toimenkuvaan?

Kun tarkastellaan asetelmaa yleisesti eikä siis Suomesta ja suomalaisuudesta käsin, niin asia avautuu ehkä paremmin kuin YLEn propagandassa. Globaalisuuden laajuisessa tarkastelussa todettuna yksi erityisen olennainen ongelma on hämmästyttävän yleiseksi ryöstäytynyt kansallisten luonnonvarojen ja tuotannon luisuminen ulkomaisiin käsiin. Jopa kiinalaisetkin ovat tunkeutuneet eli tunkeutumaan päässeet mm. Afrikkaan maan ja tuotannon omistajiksi perinteiseen siirtomaavallan kolonialistiseen tyyliin. Taustalla on entisten Lännen siirtomaavaltojen jo perinteinen uuskolonialismi, joka siis edelleen elää ja on voimissaan.

Lääkkeenä tuohon surkeaan globaaliin todellisuuteen olisi kussakin maassa omien luonnonvarojen ja oman kansallisen edun asettaminen etusijalle. Kun se merkitsisi asettumista ylikansallisia jättiläisfirmoja vastaan sekä samalla niitten uuskolonialistisia kotimaita vastaan, niin eipä omista eduista huolehtiminen todellakaan helppoa ole. Jos tätä oman kotikentän etusijalle asettamisen pyrkimystä ja politiikkaa halutaan nimittää impivaaralaisuudeksi, niin käytettäköön sitten sitä nimikettä. "Impivaaralaisuus" voisi olla erinomaista politiikkaa globaalissa mittakaavassa. Omien etujen mukainen kansainvälinen vuorovaikutus on täysin mahdollista. Parhaimmillaan kansainvälinen kauppa ja muu kanssakäyminen hyödyttää molempia osapuolia. Ja väitän, että parhaimmillaan globaali vuorovaikutus on itsenäisten toimijoitten kontaktointia.

30

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RYÖSTÄÄ

      Tässä oli jo kaikki sanottu juuri noin minäkin asian näen joskin sinä ilmaisit
      koko jutun paljon paremmin kuin itse olisin osannut.
      SAAKO MUITA

      • Samaa mieltä

        Leiriniekalla on yleensä hyviä kirjoutuksia ja pohdiskeluja, niin nytkin. Yksi suomi24:n asiallisimpia kirjoittajia.


      • Asian Ytimeen.

        "kokoomusjohtoinen YLE pyörittää poliittista kampanjaa, jollainen toiminta ei ymmärtääkseni kuulu kaiken kansan mediayhtiön toimenkuvaan?"

        Suomesta on kadonnut puolueeton media. Tilalla on tosiaankin suuryritysten asialla hääräävät rikkaiden omistamat, lähinnä kai eliitin osinkotulojen lisäämiseen tähtäävän "uutisoinnin" vannoutuneet tekijät, korporatistinen media.


    • Totta kai mieltä lämmittää, että ainakin jonkin verran myötämielisyyttä on löytynyt näkemyksilleni. Jatkan vielä hämmestelemällä eri suuruusluokkaa olevien toimijoitten kohtelua mm. suomalaisessa mediassa. Sama suhtautumista vaikuttaa olevan myös suuremmissa maissa, joita pidetään merkittävinä sivistyksen tyyssijoina. Kun USA tai Ranska tai Saksa harjoittaa omien etujensa mukaista politiikkaa, niin semmoinen kuuluu sellaisenaan kansainvälisyyteen ja globaalin vuorovaikutuksen todellisuuteen. Kun Suomi tai moni muu pienehkö maa yrittää harjoittaa vastaavaa omista eduista huolehtimisen politiikkaa, niin esille alkaa putkahdella moitteita. Syytetään itsekkyydestä ja syyllistymisestä rusinoitten pullasta poimimisen syntiin, joka pelottelupropagandan mukaan vie perikatoon, kansainväliseen dominoprosessiin ja globaaliin katastrofiin.

      Esim. USA katsoo Jenkkilän sisämarkkinoilla itsellään olevan oikeuden puolustaa omia kansallisia etujaan mm. tulleilla "tilanteen niin vaatiessa". Yleisesti tunnettuahan on, että USA pitää oikeutenaan puolustaa "Amerikan etuja" koko maapallolla kaikkialla globaalisti. Mahtaneeko meidän oma mediamme tiedostaa tätä asetelmaa, jossa globaalit mahtivallat voivat ajaa omia etujaan, jonka vastaavanlaisen omien etujen mukaisen politiikan harjoittamisesta pienet maat saavat moitteita. Erityisen oudoksunnan aiheena on se, että meillä Suomessa oman mediamme piirissä näkyy kovin laajalti noudatettavan journalistista linjaa, joka sopii erityisen hyvin suurvaltojen etuihin, mutta kovin huonosti omista kansallisista eduistamme huolehtimiseen. Ja kun omien etujemme tärkeys nostetaan esille, näkemysten esittäjiä syytetään impivaaralaisuudesta ja monenmoisesta kerettiläisyydestä.

    • Antimonetaristi

      Näin se on. Perussuomalaiset nähdään uhkana nykyiselle järjestelmälle, olipa näkemys oikea tai väärä. Mikäli näkemys on oikea, niin ruohonjuuritasolta on nopeasti muodostettavissa kansanliike joka voi asettaa korruptoituneen "eliitin" ahtaalle. Sama pätee useimmissa muissakin korruptoituneissa läntisissä maissa.

      Huomattakoon tässä yhteydessä, että viime aikoina on luotu säännöstö jolla luovutaan vapaasta tiedonvälityksestä internetissä. Perusteena on käytetty ulkomaalaisiin kohdistuvaa vihapuhetta ja Norjan tapahtumia. Tosiasiassahan kyseessä on yritys estää tuollaisen edellä mainitun kriittisen liikkeen toiminta.

      • Rikkaiden Leikkiä?

        JOS netti suljetaan rikkaiden aivopesuväyläksi, niin terrorismi tulee
        räjähtämään, koska kansalaiset näkevät konkreettisesti että heidät suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle, pelkiksi rikkaiden vaurautta lisääviksi pelinappuloiksi maailmanlaajuiseen kansojen manipulointipeliin.

        "Reality-SIMS with the fate of the peoples.. is this the only joy the rich have left to exploit?"


      • Tulevaisuus?
        Rikkaiden Leikkiä? kirjoitti:

        JOS netti suljetaan rikkaiden aivopesuväyläksi, niin terrorismi tulee
        räjähtämään, koska kansalaiset näkevät konkreettisesti että heidät suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle, pelkiksi rikkaiden vaurautta lisääviksi pelinappuloiksi maailmanlaajuiseen kansojen manipulointipeliin.

        "Reality-SIMS with the fate of the peoples.. is this the only joy the rich have left to exploit?"

        Poliitikkoja sekä rikkaita tulllaan murhaamaan joukoittain, kun kansalaisesta tehdään pelkkä kulutusrobotti aseteollisuuskompleksin nyljettäviksi.


      • valtaväylän kulkijat
        Rikkaiden Leikkiä? kirjoitti:

        JOS netti suljetaan rikkaiden aivopesuväyläksi, niin terrorismi tulee
        räjähtämään, koska kansalaiset näkevät konkreettisesti että heidät suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle, pelkiksi rikkaiden vaurautta lisääviksi pelinappuloiksi maailmanlaajuiseen kansojen manipulointipeliin.

        "Reality-SIMS with the fate of the peoples.. is this the only joy the rich have left to exploit?"

        Eipä tuo ole ainakaan Saksassa saanut aikaan kummoisempia terroritekoja. Suurin osa jatkaa samaa mitä nykyisinkin, eli kuluttaa globaalien rahapiirien propagandaa ja antaa sen vielä aivopestä lapsensakin.


    • Globalisaation osasto-otsakkeen raameissa sopii tuumiskella sitä, olisivatko suomalaisuus ja kansainvälisyys jotenkin keskenään ristiriidassa ja toisensa poissulkevia joko-tai-vaihtoehtoja. Kuten jo edellä olen antanut ymmärtää, niin minun mielestäni astelma ei ole lainkaan sillä tavalla.

      Jos ja kun kuulee usein väitettävän, että meidän suomalaisten olisi luovuttava suomalaisuudestamme, jotta sitten sen jälkeen vasta saattaisimme päteä globaaleissa kuvioissa, niin semmoisten väittäjien kanssa totean olevani sovittamattomasti ja jyrkästi eri mieltä.

      Matelijoita ja nöyristelijöitä ei kukaan maailmalla arvosta ja rohkenen väittää, eivätkä semmoiset pärjää pitkäsihtisesti myöskään globaalissa vuorovaikutuksessa. Ymmärtääkseni kansainvälisyys on kuin mosaiikki, joka koostuu mitä moninaisimmista ja erilaisemmista palasista. Siinä kokonaisuudessa on monenkokoisia ja myös monensorttisia paloja. Suomi on omana itsenään luontainen globaalisuutensa osa, palanen eikä meidän tarvitse luopua omasta ominaislaadustamme. Me pädemme globalisaatiossa omana itsenämme.

      Paljon puhutaan Suomen paikasta. Usein väitetään, että me olisimme syrjässä. Minun käsittääkseni Suomi on keskellä omaa ympäristöään. Kun me itse määrittelemme oman sijaintimme, niin me voimme katsoa itsenäisesti kaikiin ilmansuuntiin ja toimia myönteisessä vuorovaikutuksessa kaikkien naapureittemme kanssa. Vastaavasti meidän toiminta-alueenamme on koko globaali maailma. Ajatellaanpa Helsingin saavuttamaa asemaa kansainvälisen lentoliikenteen yhtenä solmupaikkana. Ei Suomi ole syrjässä.

      Sen verran haluan pitää kiinni hyvästä käytöksestä, että en pidä myönteisenä minkä tahansa pahisten kanssa harjoitettavaa kontaktointia, esim. kaupankäyntiä. Useinhan vedotaan laillisuuteen, kun jossain päin globaalia maailmaa sikäläisten säädöspykälien mukaan ja vallanpitäjien kanssa sopimalla on laillista tallata paikallisen väestön etujen ylitse. Orjuuskin oli aikoinaan laillista monin paikoin maailmalla. Vaikka arvostankin vapautta, niin samalla on aina mahdollista pitää mielessään myös moraali jopa kaupallisessakin vuorovaikutuksessa. Valikointi on mahdollista ja suotavaa.

      • Paperitiikereitä?

        Nykyään roistovaltioilla on lapsityövoiman vastainen laki, jota ei lainkaan kunnioiteta eikä valvota. Yhä uudestaan paljastuu yrityksiä, ei viranomaisten vaan aktivistien toimesta.


    • On paikallaan nähdä valtion rooli erikseen ja toisaalta yritysten globaali toiminta. Käytännössähän moninaiset yritykset ovat se toimijoitten valtavan laaja joukko, joka muodostaa globaalin talouden olennaisen tahon. Kun tarkastellaan vaikkapa "Suomen roolia globaalissa vuorovaikutuksessa", niin se tarkoittaa lähinnä suomalaisyritysten globaalia toimintaa. Toki valtiokin voi antaa sille toiminnalle tukeaan, joka näkyy mm. tasavallan presidentin tekemillä valtiovierailuilla, joilla on yleensä mukana myös talouselämän vaikuttajia.

      Yrityksetkin voivat noudattaa kelvollista moraalia. Ainakin vanhempi väki tietää ja muistaa oivallisen periaatteen: Hyvä liiketoimintatapa. Ehkä se osviitta on edelleen kelvollinen moraalinen ohje niin kotimaassa taloudellisessa toiminnassa kuin ulkomaillakin globaalissa kanssakäymisessä.

    • Mutta kohta

      globaalitalous ajautuu suureen lamaan.Mikä neuvoksi?

    • Monet tosiaan

      eivät ole ymmärtänee näistä mitään vaan edelleen höpöttävät kuin papukaijat impivaarasta ;-)

    • Nyt tammikuun lopulla tasavallan presidentin vaalien ensimmäisen osuuden jälkeen on aiheellista palata aiheeseen, jonka otsakkeeksi kirjoitin "Impivaaralaisuus ja globalisaatio". Vaalituloksen (22.01.202) nojalla on todettavissa, että antaumuksellisimmat "impivaaralaisuuden" mollaajat eivät saaneet äänestäjien laajaa kannatusta. Eva Biaudet ja Paavo Lipponen katsoivat aiheelliseksi suunnata ankaraa syyllistämistä varsinkin Perussuomalaisiin puolueena ja sitä kautta Timo Soiniin presidenttiehdokkaana. Siitä samasta likasangon tyhjentelystä pääsivät osille myös Paavo Väyrynen ja yleinen eurokriittisyys. Biaudet ja Lipponen jäivät kampanjoinnillaan 2,7 ja 6,7 prosenttien kannatukseen eli yhteensä 9,4 prosenttia äänestäjistä arvioi "asialliseksi" tukea heidän näkemyksiään. Äänestäjistä 90,6 prosenttia siis ei antanut heidän käsityksilleen ja katsomuksilleen tukea.

      Nyt presidentin vaalien kahden vaiheen välisenä aikajaksona jäljellä olevat ehdokkaat (aakkosjärjestyksessä) Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö kampanjajoukkoineen tavoittelevat Soinia ja Väyrystä äänestäneen kansan suosiota. Me kaikki muistamme, kuinka Biaudet hokemalla hoki omassa kampanjassaan "anti-Jytky"-termiä, jonka myös Lipponen piti osana kampanjaansa. Kun toimittaja äskettäin ensimmäisen kierroksen jälkeen kysyi Haaviston kampanjapäälliköltä Riikka Kämpiltä kantaa "anti-Jytky"- tai "vasta-Jytky"-termiin, niin Kämppi luonnehti tuota ilmausta epämiellyttäväksi vai oliko se vastenmieliseksi. Se suvaitsevainen linjahan on ollut tunnusomaista Haaviston kampanjalle kaiken aikaa. Vaikuttaa siltä, että "impivaaralaisuus" ei olekaan mikään vamma, kun käydään presidentin vaalien loppukampanjointia. Näkyisipä tuo suhtautuminen politiikassa myös presidentin vaalien jälkeenkin!

      • asevarastopaALLIKKO

        siis maanpettureita on 9,4 %.. eihan petos vaadi montaa, kun siita tulee meluava joukko eli kuolanaamat. .yksi lippaallinen riittanee...


    • ...........

      Oikein. Perusuomalaiset ottaa rökälevoiton syksyn kunnallisvaaleissa 2012. Siellä nähdään!

      • Pärjännevät

        tutkimusten mukaan kohtuullisesti, yksi syy on, että myös monissa muissa puolueissa on kyllästytty hallituksen europolitiikkaan ja tukiin. Hekin ovat tekemässä pientä jytkyä kunnallispolitiikkaan, vaikka aivan en arvostakaan kaikkea Perussuomalaisten kunnallispoliittisia ajatuksia, mutta huomaan että moni antaa protestiääniä hallitusta vastaan, asia selitetään tuolla oikein hyvin, sieltä lyhyesti:

        "Kuntavaalit ovat sittenkin eurovaalit

        Kovakorvaiset kuntalaiset eivät ole ottaneet Urpilaisen tai Arhinmäen neuvoja kuuleviin korviinsa. Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselytutkimuksen mukaan "euro ratkaisee kuntavaaleissa".

        Maaseudun Tulevaisuus teetti Gallup Elintarviketiedolla syyskuun puolivälissä kyselyn kuntalaisten arvostuksista, sekä siitä, mikä kuntalaisille valtuutetun asenteissa on tärkeää. Eurokriisi on tärkeä muillekin kuin perussuomalaisille.

        Kyselytutkimus sai tulokseksi, että ehdokkaan suhtautuminen eurokriisiin on tärkeä tai melko tärkeä joka toiselle äänioikeutetulle. Asia on merkittävä muillekin kuin niille, jotka aikovat äänestää perussuomalaisia. Myös vasemmistoliiton, kokoomuksen ja keskustan äänestäjistä useampi kuin joka toinen katsoo ehdokkaan eurokantaa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus: kriisimaiden tuen jatkaminen ei saa merkittävää kannatusta minkään puolueen äänestäjältä."

        http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5321


      • Varmaan osin
        Pärjännevät kirjoitti:

        tutkimusten mukaan kohtuullisesti, yksi syy on, että myös monissa muissa puolueissa on kyllästytty hallituksen europolitiikkaan ja tukiin. Hekin ovat tekemässä pientä jytkyä kunnallispolitiikkaan, vaikka aivan en arvostakaan kaikkea Perussuomalaisten kunnallispoliittisia ajatuksia, mutta huomaan että moni antaa protestiääniä hallitusta vastaan, asia selitetään tuolla oikein hyvin, sieltä lyhyesti:

        "Kuntavaalit ovat sittenkin eurovaalit

        Kovakorvaiset kuntalaiset eivät ole ottaneet Urpilaisen tai Arhinmäen neuvoja kuuleviin korviinsa. Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselytutkimuksen mukaan "euro ratkaisee kuntavaaleissa".

        Maaseudun Tulevaisuus teetti Gallup Elintarviketiedolla syyskuun puolivälissä kyselyn kuntalaisten arvostuksista, sekä siitä, mikä kuntalaisille valtuutetun asenteissa on tärkeää. Eurokriisi on tärkeä muillekin kuin perussuomalaisille.

        Kyselytutkimus sai tulokseksi, että ehdokkaan suhtautuminen eurokriisiin on tärkeä tai melko tärkeä joka toiselle äänioikeutetulle. Asia on merkittävä muillekin kuin niille, jotka aikovat äänestää perussuomalaisia. Myös vasemmistoliiton, kokoomuksen ja keskustan äänestäjistä useampi kuin joka toinen katsoo ehdokkaan eurokantaa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus: kriisimaiden tuen jatkaminen ei saa merkittävää kannatusta minkään puolueen äänestäjältä."

        http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5321

        Olivatkin eurovaalit, perussuomalaiset veivät muilta puolueilta ääniä ja nostivat ainoana kannatustaan vaikka äänestysprosentti oli matala.


    • laista

      Aloittajalle.
      Väyrynenhän on juuri esittänyt tällaisia näkemyksiä.
      Ei oikein ole ottanut tuulta allensa.
      Se nyt vaan on tällaista....

    • Edessä on mielenkiintoinen aikajakso lokakuun kunnallisvaalien tuloslaskentailtaan saakka. Yritän hahmotella muutaman keskeisen asiajuonteen tarkkailun kohteeksi. Ensinnäkin tuo "ratsastaminen" vasta-jytkyllä ja heittelemällä impivaaralaissyytöksiä sekä siihen strategiaan edelleen kuuluvalla ahkeralla rasismi-kortin nostelulla eli siis miten tuommoinen "kampanjapaketti" pärjää lokakuun kunnallisvaaleissa? Presidentin vaalien (Lipponen ja Biaudet) perusteella arvioituna ennusta vaikuttaa kehnonlaisen suuntaiselta.

      Onnistuuko Perussuomalaiset puolueena jatkamaan menestystään myös lokakuussa? Tuohon edelliseen liittyen on todettava, että Perussuomalaiset ovat antaneet myös fakta-arsenaalia noille rasismisyytöksille. Vaikka Timo Soini yhdessä muun puoluejohdon ja nähtävästi myös puolueen laajan enemmistön toimesta luonnehtii puoluetta järjen käytön mukaiseksi asialliseksi ja sovinnolliseksi puolueeksi, niin katu-uskottavuuden suhteen riittää yhä tekemistä. Mitä sanoo äänestävä kansa?

      Entä Keskusta ja vasemmisto, Kokoomus? Miten on sitten Keskustan katu-uskottavuuden kanssa? Vastaus siihenkin kysymykseen saadaan lokakuun kunnallisvaaleissa. Sama pätee vasemmistolaisiin hallituspuolueisiin. Perusteltua syytä ilmeen kirkastamiseen ja kunnon kampanjoimiseen riittää. Ennen muuta SDP:n rankka romahdus on täysin mahdollista lokakuun kunnallisvaaleissa. Kokoomuksen taas voi ennakoida selviytyvän samalla tavalla kuin tähänkin saakka ja saavuttavan 20-25-prosenttisen kannatusosuuden ja jos Kokoomus häviäisi, niin se olisi jymy-yllätys.

    • Aito nurmijärveltä

      Eikös yksi lähtökohta niin meillä kuin muuallakin ole yksilöiden ja vallassa olevien joukkioiden ahneus, kiinnostus kaikenlaiseen kerskakuluttamiseen maapallon tuhoamisen uhallakin.
      Jos jollakin maalla on jotain vientiin tarjotaniin globaalilla markkinapaikalla se vaihdetaan johnkin haluttuun hyödykkeeseen. Afrikkalaiset antavat mitä heillä (vallassa olijoilla) on ja saavat sitten himoitsemiaan tuontitavaroita ja investointeja.
      Olisiko impivaaralaisuus sitten sitä, että yritettäisiin tulla toimeen omillaan ilman kaikenmaailman hullutuksia. Niin kai mutta ahneet eivät siihen tyydy vaan haluavat aina vaan "mulle, mulle" jotain lisää, hintana sitten kasvava vaikutus ja riippuvuus globaalista taloudesta.

    • Afrikkalaisten

      " Afrikkalaiset antavat mitä heillä (vallassa olijoilla) on ja saavat sitten himoitsemiaan tuontitavaroita ja investointeja."

      Ei se nyt aivan niin mene, heidän on pakko tehdä kuten sanotaan ja sanojat tulevat yleensä länsimaista, maiden kun on ollut pakko maksella velkojaan juuri siten kuin länsimaat sanelevat.

      "Varmistaakseen lainojen takaisinmaksun länsimaat pakottivat kehitysmaat 1980-luvun alusta alkaen noudattamaan tiukkaa matokuuria, eli ns. rakennesopeutusohjelmia. Ohjelmien käytännön toteutuksesta vastasivat teollisuusmaiden (myös Suomen) hallitsemat Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Maailmanpankki.

      Rakennesopeutusohjelmilla rahaa velkojen maksuun kerättiin kolmella tavalla: leikkaamalla julkista kulutusta, ennen kaikkea terveydenhuoltoa ja koulutusta; yksityistämällä valtion yrityksiä ja omaisuutta sekä lisäämällä vientikasvien viljelyä ja vientiä..."

      http://www.evl.fi/kua/vastuuviikko2000/virike/sivu13.html

      He viljelevät myyntikasveja sen sijaan, että voisivat tuottaa itselleen ruokaa.

      EU on myös ollut mukana rosvoamassa laivastoineen afrikkalaisten kalavedet tyhjiksi.

      http://www.tiede.fi/artikkeli/474/kilpailu_vie_kalat_merista

    • real issues
    • Kiitos Tarja Halonen

      Koulu-univormuun pukeutunut pikkutyttö oli matkalla koulusta kotiin, kun mies hyökkäsi hänen kimppuunsa perjantaina kello 16.15. Tyttö oli juuri noussut ulos koulubussista ja lähtenyt kävelemään kotiaan kohti.

      Tummaihoinen, afrohiuksinen tummiin pukeutunut mies oli lähtenyt seuraamaan tyttöä. Tyttö yritti karistaa seuraajansa kannoiltaan vaihtamalla toiselle puolelle katua, mutta mies oli napannut tytön kiinni ja raahannut läheiseen Jubilee-puistoon.

      Puistossa mies teki tytölle vakavaa seksuaalista väkivaltaa.


      Musta Vihreä ja Seta Kiitos paljon Seta pimeä olet täysillä Tarja Halonen!

    • impivaaralainen1

      ImpiVAARALAISUUS tarkoittaa sitä että jollei yhtiön johto ole valmis heittämään työntekijöitään pihalle ja muuttamaan Kiinaan tai jollei työntekijät ole valmiita hyväksymään venäläistä ja virolaista halpatyövoimaa korvaamaan OMAA työpaikkansa on ImpiVAARALAINEN.

      Globalisaatio taas tarkoittaa konservatiivista, vanhoillista, KOKOOMUSLAISTA politiikkaa joka antaa siunauksen ja hyväksynnän kaikelle esittämällä tämän kaiken olevan vain OLEELLINEN osa vapaata markkinataloutta ja siksi hyväksi meille kaikille !!!

      • Hieman..

        Tuohon suuntaan, valitettavasti Suomenkin politiikka päätetään jo ihan muualla kuin Suomessa, on päätetty todellisuudessa jo 80-luvulta lähtien, se on sitä globalisaatiota sekin.


    • Uskoo mitä näkee

      Pitäiskö tyytyä vain odottelemaan mitä muualla mailmassa päätetään Suomen puolesta.

      Ennen sentään tehtiin kahdenkeskistä kauppaa neukkujen kanssa. Se toi töitä suomalaisille.

      Nykyisen globalisaation aikana firmat, työpaikat ja niiden mukana myös raha pakenee Suomesta.

      Mutta onhan meillä muutama suomalainen EU komissaari, joka voi jatkaa oikeistolaista huijaripolitiikkaa, jossa vapaa markkinatalous, osakkeen omistajien edut ja halpatyövoima ovat tärkeämpää kuin suomalaisten työpaikat.

    • Pelintekijä

      Eikös nämä impivvaaralaisten tietokonepelit ole nousseet ihan maailma menestyksesksi. Eihän sellaisia pelejä pysty kukaan muu kehittämään kuin oikein kunnon juntti.

      Olkaamme iloisia impivaaralaisuudesta. Turha meidän on itseämme haukkua !!!

    • yx juntti vaan

      Ei muuta kuin pullo kossua kouraan, Suomen lippu vasempaan käteen ja menoksi....

    • Slobodaniljevitsh

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe