Keitä työttömät ovat?

työttömien luokka.

Työttömien luokka on pian suomen suurin yhteiskuntaluokka; se koostuu seuraavista yhteiskuntaryhmistä:

- työttömät
- orjatyöläiset
- vuokratyöläiset
- pätkätyöläiset
- yrittäjät

Työttömien luokkavihollisia ovat
- ay-demarit (jotka pyrkivät suojelemaan kartelliaan)
- virkalijat (jotka lypsävät rahat itselleen)


Vuokratyöläisille ei ole mitään hyötyä ay-liikkeestä joka suojelee vakiduunareiden etuja ja pitää vuokratyöläiset ulkona tehtaista.

Pätkä- ja vuokratyöläsille ei ole hyötyä palkankorotusten yleissitovuudesta. Niistä on kyllä hyötyä vakkareille
Pätkätyöläinen neuvottelee palkkansa joka kerta uudelleen, markkinahinnan mukaan. Palkka voi laskeakin työjaksojen välillä.

Tukemalla ay-järjestelmää pätkätyöläinen tukee paperimiehien/virkalijoiden palkkakehitystä, mutta jää itse palkatta
Ay-demarin nuoleskelu ei auta vuokratyöläistä pätkääkään eteenpäin.
Ay-demarin nuoleskelijat eivät saa mitään, mutta aiheuttavat hallaa muille vuokratyöläsille, sillä ay-demari vie vuokratyöläiseltä työpaikan. Ay-demarin nuoleskelijat ovat luokkapettureita
virkailijat ja ay-demarit nauttivat ay-demarin eduista; löysä työ ja hyvä palkka (kaikkine etuineen). näitä etuja ei ole työttömillä tai vuokratyöläisilllä. vuokratyöläinen painaa duunia kovemmalla työtahdilla ja huonommalla palkalla. ja ahtaajaksi ahtaajan paikalle ei työttömällä ole asiaa (kiitos AKT:n)

Työttömien tavoite on lakkauttaa virastot, irtisanoa virkalijat ja siirtyä kansalaispalkkaan. Luokkavihollinen (ay-demari) on irtisanottavat ja omaisuutensa pistettävä pakkoulosottoo ja jaettava työttömille... Ay-liike tulee kieltää ja paperiliiton työttömyyskassojen rajat paperimiesten omaisuus takavarikoitava ja jaettava ne varat vuokratyöläisille ja työttömille

Paperiliiton ja OAJ:n jäsenten eläkekassojen varat ja työttömyyskassojen varat on takavarikoitava ja jaettava työttömille/vuokratyöläisille


Ei tule olla mitään ay-liikettä, vaan ainoastaan yksi ja yhteinen työlainsäädäntö jossa kaikilla on sama minimipalkka ja työehdot. Ei mitään ansiosidonnaisia joilla yritetään pakottaa ihmisiä ay-liikkeeseen

84

602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • einoarmas

      joko taas täällä talouspalstalla.... pysy vaan potkut ja työttömyyspalstoilla häiriköimässä. Mitä tuollaiset tekee talous sivuilla.

      • MistäLöytyy

        potkut ja työttömyyspalstat...:((((


      • hakuun vaan
        MistäLöytyy kirjoitti:

        potkut ja työttömyyspalstat...:((((

        on juuri sillä nimellä... potkut ja työttömyys.Sama Suomi 24... katso aakkosellinen hakemisto.


    • 10

      Hei armas Eino oliko tuo sitten seksikästä ?

    • kalle/jallu

      ei tää oo sexipalstakaa, mee sä sinne...

      • JORDE.

        TAHON SEXIIII


    • tahon määkii

      tahtoo aina sopii, mutta kuka saa, kuka ei.... vaikka kuinka TAHTOO.

      • Marja Tyrni.

        tahotko Sexii?


    • mannemane

      no, taho, tahooo, mist mie sit saa....

      • karvaperse.

        kiinnostaako sua miehet enemmän?


      • mannemane
        karvaperse. kirjoitti:

        kiinnostaako sua miehet enemmän?

        mie pien mist vaa


      • Marja Tyrni.
        mannemane kirjoitti:

        mie pien mist vaa

        Haluatko JORMAN suuhun?


    • jjdkdkdj

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/08/1368700/yha-useampi-suomalainen-jaa-ilman-lomaa

      Yhä useampi suomalainen tekee töitä vuodesta toiseen lomaa pitämättä.

      Tutkijat ovat huolissaan erityisesti alati kasvavasta ryhmästä, joka työllistää itse itsensä. Suomessa on yhä enemmän myös pätkätyöntekijöitä, joilla ei usein ole mahdollisuutta lomien pitämiseen.

      – Nyt systeemi pohjautuu yhteiskuntaan, jossa jokaisella on vakituinen ja kokoaikainen työ. Näin ei kuitenkaan ole ollut enää lamavuosien jälkeen

    • miksmää

      mee jatkaa juttuasi sinne potkut ja työttömyyspalstoille sinne sä kuulut, et talous sivuille. Täällä on jokaisella kokopäivätyö kaikin maustein, paitsi ne rikkaimmat, jotka tekee milloin haluu ja mitä haluu, jos töistä puhutaan....ÄLÄ tuu tännekin pilaamaan palstaa, pysy kaltaistesi parissa.

    • työttömien luokka

      Eläkekassooissa on varoja 130 miljardia euroa. Ay-demari on ne varat sinne itselleen ohjaillut.

      Eläkekassojen varat tulee takavarikoida ja jakaa työttömille ja vuokratyöläisille. Se tarkoittaa että jokainen työtön saa 130.000 euroa, jos heidän määräkseen lasketaan miljoona. Työttömiä on 500000 ja vuokra/pätkätyöläisiä 500000

      Virkailijoita on 400000 ja ay-demareita10000

      työttömien tulee ottaa valta yhteiskunnassa itselleen, ja takavarikoida virkailijoiden omaisuus. Demari on pakotettava auttamaan työttömiä

    • mäkätimää

      tää ruikutus ei kuulu talouspalstalle, mee takasin sinne mistä lähditkin, vai onko potkittu palstalta pois saman toistamisen takia ja nyt yrität samaa täällä.

    • tää on taas tätä

      tota hullua ei pysty kukaa auttaa, se on seko ja kateellinen kaikille työssäkävijöille ja työttömille ketkä saa ansiosidonnaista, itse on pudokas joka ei saa kuin sossusta sen 400 risat, koska ei oo ikinä töitä tehnyt, eikä aiokkaan, on siis elämäntapatyötön.

    • mätiämätiä

      tarjotaan sille sexii jos se siitä tokenee....

    • naminai

      ei se ymmärrä mitään senkään päälle.

    • toiminta suunnitelma

      Työttömien tulee irtisanoa virkalijat ja anastaa virkailijoiden omaisuus itselleen erilaisten lakien avulla.

      Työttömien kannattaa äänestää ehdokkaita jotka pyrkivät demareiden/virkailijoiden eläkekassojen varojen takavarikkoon. Jokainen työtön saa yli 100000 euroa.

      Virkailijoiden eläkekassojen varat ja työttömyyskassojenvarat tulee jakaa työttömille ja köyhille. Luokkaviholliselle (ay-demari) ei tule jättää mitään

    • mene v.uun ja pysy s

      sun tyhjäpäiset jorinasi jostain elämäntapatyöttömän 'taivaasta' ei voisi vähempää kiinnostaa.Kyllä jokainen työssäkävijä hommaa itse varallisuutensa, oli sitä sitten enemmän tai vähemmän,vai luuseri voi 'odottaa' valmista, ilmaista rahaa, tekemättä mitään oman hyvinvointinsa eteen.

    • tomutusta tarvitaan

      sieltä niitä rahoja juuri lainataan, niistä eläkekassoista, että saadaan työttömienluokan sossurahat maksetuksi. Jos ei niitä kassoja olisi niin tämä maa olisi jo aikaa sitten kreikan kanssa samassa jamassa. ja se työttömienluokka sinne juuri on meitä kaikkia viemässä.

      • huomautus.

        ei eläkekassojen rahoja käytetä toimeentulotukiin, opintotukeen tai työmarkkinakorvaukseen

        eläkekassojen rahoja käytetään eläkkeiden maksamiseen

        mutta eläkekassojen rahat on annettava työttömille


    • saakelin luuserit

      juuri niihin sossumenoihin valtio lainaa niitä rahoja, ettei tarvi ulkomaista, kreikan mallia, käyttää, korot on pienemmät ja jää kotimaahan, se kassa toimii ikäänkuin pankkina. JASINÄ OLET SE LUUSERI JOKA SEN AIHEUTAT.Käytät kokoajan meidän muiden hankkimia rahoja, kun ne voisi kasvaa hyvää korkoa ja olla varallisuutena jopa sinunkin eläkettä kartuttamassa.Yritä ymmärtää että ne rahat on tuottamassa koko ajan, niitä lainataan niinkuin pankki lainaa.Lopeta se luuserimainen ruikutus, ole iloinen että saat oman toimeentulosi juuri niistä rahoista. Mikäli se raha tulisi esim. ulkolaisista pankeista niin avustustesi määrää olisi jo leikattu huomattavasti, ettei niin paljon velkaannuttaisi. Otapa selvää vähän asioitten oikeasta tilasta ja ruikuta vasta sitten.

      • HaluanAuttaa

        Sos-virkailijoiden Irtisanomiset ovat työttömien kannalta hyvä asia koska silloin työttömät saavat rahaa

        Antamalla työttömille yli 100000 euroa, he pääsevät paremman elämän alkuun

        Kansalaispalkassa on vain verovirasto.

        KELA.lla on lista ihmisistä jotka ovat olleet työttömiä yli vuoden tai ovat vuokrafirmoissa. Se lista annetaan verovirastolle ja KELA lakkautetaan.

        Tämän jälkeen virkailijoiden omaisuus pannaan takavarikkoon ja annetaan työttömille. Ulosotto-toimisto huolehtii siitä että virkalijat eivät yritä pimittää omaisuuttaan.


    • einestein

      Työttömät ovat yritysten harrastaman talousmatematiikan uhreja, jolla ei ole mitään tekemistä oikean matematiikan kanssa. Työt viedään halpamaihin ja yritetään sitten myydä täällä työttömille, koska halpamaiden työntekijöiden palkoilla niitä ei pysty ostamaan. Sitten ihmetellään talouskriisiä, mistä se nyt johtuu. No tyhmyydestähän se johtuu, koska mitä useammalla kansalaisella on ostovoimaa voivat yritykset saada jotain myytyäkin.

      Palkkaisivat jonkun peruskoulun käyneen matematiikon töihin, joka voisi liitutaululla esittää tämän yksinkertaisen yhtälön toimimattomuuden tai toimivuuden.

    • pansaalaiskalkka.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8097902

      Työttömien määrä kasvaa koko ajan, jo nyt 500.000 - 1.000.000

      Työttömien tulee anastaa valta yhteiskunnassa, ja takavarikoida luokkavihollisen (virkalijoiden, ay-demarin) omaisuus

      Kyllä virkailijoidenkin on osallistuttava köyhien auttamiseen, ja sen he voivat tehdä parhaiten kun virastot lakkautetaan ja verorahat annetaan suoraan köyhille. Virkalijoille verovaroista ohjatut rahat, ohjataankin suoraan köyhille jolloin ahne virkalija jää nuolemaan näppejään.

    • 258741

      älä jauha samaa joka helkutin palstalla, ei tuota jaksa kukaan....lakkauta itsesi, siitä saattaisi olla apua ongelmiisi... tai toinen vaihtoehto on MENNÅ TÖIHIN JA ALKAA ITSE ELÄTTÄMÄÄN ITSENSÄ ja lopettaa se aiheeton ruikutus.Itse jäät nuolemaan näppejäsi kun saat karenssia karenssin perään, ja se johtuu työhaluttomuudesta.

      • HaluanAuttaa.

        ei karenssien saaminen auta minua työttömänä, mutta virkailijoiden irtisanominen auttaa, sillä silloin he tippuvat alemmaksi, ja minä pääsen ylemmäksi.


      • hiippahöö
        HaluanAuttaa. kirjoitti:

        ei karenssien saaminen auta minua työttömänä, mutta virkailijoiden irtisanominen auttaa, sillä silloin he tippuvat alemmaksi, ja minä pääsen ylemmäksi.

        sinun karenssisi auttaa kaikkia töissä olevia sillä heidän verorahansa menevät sinun karenssisi ajalta johonkin hyödylliseen eikä sinulle.


    • 191111

      miten sinä ylemmäksi voisit päästä.... vaikka virkailijat joutuisivat työttömäksi he saisivat ansiosidonnaista ja sinä kärvistelisit edelleen kelan alimmantason tukiaisilla joita pian aletaankin leikkaamaan kun ei mitkään kannusteet tunnu tehoavan.Auta itseäsi, ennenkuin on liian myöhäistä, ja mene töihin, äläkä odota kaikkea saavasi ilman omaa panostasi.Se karenssin saamisen ei ole tarkoitus auttaa sinua millään muulla lailla kuin kannustaen töihin.Eli kyllä se sinua auttaa kun otat onkeesi vinkin että työnteko kannattaa.

      • HaluanAuttaa

        et ole tajunnut oikein. virkailijoilta otetaan myös ansiosidonnainen pois

        se annetaan työttömille ja vuokratyöläisille


    • 333000444

      ne elämäntapatyöttömät ja pätkäläiset saavat juuri sitä karenssia kannustuksekseen, etkä sinä tajuu mitään....

    • HaluanAuttaa.

      Usen että monet työttömät arvostavat kun saavat kymmeniä tuhansia euroja ilmaista "Startti-rahaa" joka ulosmitataan eläkekassoista ja julkisten alojen ansiosidonnais-kassoista

      Kyllä työttömilläkin on oikeus turvattuun elämään!

    • väkäviik

      työtön turvaa elämänsä jos menee töihin ja elättää itsensä. Oikeus turvattuun elämään syntyy vain työnteon kautta. Jos ei ole onnistunut työelämässä niin miten kuvittelet onnistuvasi 'starttirahalla perustetun yrityksen' pyörityksessä, se näet vaatii vielä enemmän osaamista kuin jokin aputyö josta et ole suoriutunut ja olet sentakin työtön.väkäviik

      • kannatan tätä

        työttömät eivät pääse töihin

        starttiraha auttaa asunnon hankkimisessa, ei yrittäjyydessä

        lisäksi työttömät saavat kansalaispalkkaa

        kansalaispalkassa työttömät todellakin voivat mennä töihin, koska he eivät menetä kansalaispalkkaa työteon takia

        virkailijat irtisanotaan ja virastot lakkautetaan, ja eläkekassojen ja ay-kassojen varat jaetaan vuokratyöläisille


    • haluan neuvoa

      oletpa sitkeä sissi inttämisen alalla, jos saman energian käyttäisit työn löytämiseen niin ei tarvisi täällä joka palstalla samaa jauhaa päivästä toiseen. Tuo jo viittaa jonkinlaiseen maanisuuteen , tuo inttämisen into.Ongelmatyöttömille tarjotaan maksutonta lääkärinhoitoa te-keskusten kautta, voisitko kysyä seuraavan kerran asioidessasi, saatat päästä selvittelemään tuon toistamis vimman syitä. Kannatta ainakin kysyä, vaikka rajalliset määrärahat sielläkin on.

      • sorry vaan

        kiditus uhkailut ei auta


    • cddcdcdccdcd

      Onko työttömien edun mukaista että AKT sai lisää rahaa

    • kääpänä

      tottakai on työttömien edun mukaista että työssäkävijät saa lisää... hehän joutuvat maksamaan näitten luusereitten elämän kaikin puolin, vai mistä kuvittelen sen rahan tulevan.... seinästä vai.... kyllä pitää olla tyhmä tyyppi jos ei sitä tajuu.

      • HaluanAuttaa

        Työttömät saavat enemmän rahaa jos ne rahat jotka nyt laitetaan virkailijoiden palkoihin, ohjataankin työttömille (Cash $$$)

        ;)


      • mielestäni.
        HaluanAuttaa kirjoitti:

        Työttömät saavat enemmän rahaa jos ne rahat jotka nyt laitetaan virkailijoiden palkoihin, ohjataankin työttömille (Cash $$$)

        ;)

        Eläkekassojen varat kuuluu työttömille


    • mielensä kullakin

      niin no, sinun mielestäsi.... hmmm... vain sinun mielestäsi.....

    • wejgioejroriejoibtre

      Pahimmanlaatuisia työttömiä nimitetään sijoittajiksi, heitä ei työnteko kiinnosta vaan he haluavat siipeillä muiden työn hedelmillä vaatien aivan hulluja voitto-osuuksia itselleen firman tuloksesta työntekijöiden kustannuksella eivätkä varmasti tee mitään varsinaista työtä.
      Sijoittajan voitto on duunarin tappio.

      • piikkiboi

        jos on rahaa sijoittaa niin miksi mitään muuta tekisi... ethän itsekään halua tehdä työtä... miksi sellaisen jolla on varaa olla tekemättä niin pitäisi tehdä. Sinulla ei ole varaa olla tekemättä mutta olet silti....rasitteena koko yhteisölle.


      • wejgioejroriejoibtre
        piikkiboi kirjoitti:

        jos on rahaa sijoittaa niin miksi mitään muuta tekisi... ethän itsekään halua tehdä työtä... miksi sellaisen jolla on varaa olla tekemättä niin pitäisi tehdä. Sinulla ei ole varaa olla tekemättä mutta olet silti....rasitteena koko yhteisölle.

        Käyn vain sijoittajia vastaan, niille haluan ollakin mahdollisimman vittumainen rasite. Sijoittajan sikailu ei tuo mitään lisäarvoa yhteiskunnalle, ei se kuitenkaan maksa mitään verojakaan ainakaan Suomeen. Sijoittaja vaan ahnehtii itselleen kaiken eikä anna mitään takaisin. Kun sijoittaja määrää että on saatava lisää voittoja, yritys joutuu irtisanomaan työntekijöitä vaikka muuten ei olisi mitään aihetta, kuvottaa katsoa miten pörssikurssit nousevat aina kun yritys on ilmoittanut irtisanomisista! Tämä ei ole pelaamista vain osakkeilla vaan tavallisten ihmisten elämällä!! Itse perkeleet jumalaa leikkimässä, sellaisia sijoittajat ovat!!
        Toivon kapinaa koko tätä paskajärjestelmää vastaan mahdollisimman pian.


      • mäkätimää
        wejgioejroriejoibtre kirjoitti:

        Käyn vain sijoittajia vastaan, niille haluan ollakin mahdollisimman vittumainen rasite. Sijoittajan sikailu ei tuo mitään lisäarvoa yhteiskunnalle, ei se kuitenkaan maksa mitään verojakaan ainakaan Suomeen. Sijoittaja vaan ahnehtii itselleen kaiken eikä anna mitään takaisin. Kun sijoittaja määrää että on saatava lisää voittoja, yritys joutuu irtisanomaan työntekijöitä vaikka muuten ei olisi mitään aihetta, kuvottaa katsoa miten pörssikurssit nousevat aina kun yritys on ilmoittanut irtisanomisista! Tämä ei ole pelaamista vain osakkeilla vaan tavallisten ihmisten elämällä!! Itse perkeleet jumalaa leikkimässä, sellaisia sijoittajat ovat!!
        Toivon kapinaa koko tätä paskajärjestelmää vastaan mahdollisimman pian.

        onko sijoittajan rahat pois sinulta.... jokainen täällä itselleen haluaa hyvää ja antoisaa elämää, sijoittaja sijoittamalla, muut työtä tekemällä SINÄ VAATIMALLA ILMAISTA SOSSURAHAA AINA VAAN LISÄÄ, LISÄÄ... sinä se ahne olet... ei muut.


      • wejgioejroriejoibtre
        mäkätimää kirjoitti:

        onko sijoittajan rahat pois sinulta.... jokainen täällä itselleen haluaa hyvää ja antoisaa elämää, sijoittaja sijoittamalla, muut työtä tekemällä SINÄ VAATIMALLA ILMAISTA SOSSURAHAA AINA VAAN LISÄÄ, LISÄÄ... sinä se ahne olet... ei muut.

        Kyllä sijoittajan rahat ovat pois minulta, sijoittajan voitto on duunarin tappio! Työnteolla täällä normaali kansalainen joutuu itsensä elättämään jos ei ole syntynyt kultalusikka suussa kuten sijoittajat.Sijoittajien ahneuden takia työntekijöiden elämästä selviytyminen heikentyy koko ajan kun työsuhteet ovat menneet epävarmaksi, sijoittajat ovat pelanneet asuntojen hinnat, sähkön hinnat, jne. kaiken mahdollisen huikeisiin hintaluokkiin!!!

        Kun sijoittaja varastaa suhteettoman suuren osuuden itselleen, yritykset joutuvat irtisanomaan työntekijöitä ja polkemaan palkkoja että toiminta voisi jatkua.
        Sijoittaja on riippakivi, se ei halua yrityksen tekevän investointejakaan koska se on pois hänen voitoistaan.

        Nyt tietysti ahne isänmaanpetturi sijoittaja sanoo että vienpä sitten rahani muiden maiden kohteisiin, siitä vaan, menkää sijoittajat vaikka helvettiin niiden rahojenne kanssa, sinne kuuluttekin!!

        PS: minä en saa mitään sossutukia vaan koetan elättää itseni työtä tekemällä, vuosi vuodelta se käy yhä vaikeammaksi sijoittajien toiminnan takia!!


      • tavis duunari
        wejgioejroriejoibtre kirjoitti:

        Kyllä sijoittajan rahat ovat pois minulta, sijoittajan voitto on duunarin tappio! Työnteolla täällä normaali kansalainen joutuu itsensä elättämään jos ei ole syntynyt kultalusikka suussa kuten sijoittajat.Sijoittajien ahneuden takia työntekijöiden elämästä selviytyminen heikentyy koko ajan kun työsuhteet ovat menneet epävarmaksi, sijoittajat ovat pelanneet asuntojen hinnat, sähkön hinnat, jne. kaiken mahdollisen huikeisiin hintaluokkiin!!!

        Kun sijoittaja varastaa suhteettoman suuren osuuden itselleen, yritykset joutuvat irtisanomaan työntekijöitä ja polkemaan palkkoja että toiminta voisi jatkua.
        Sijoittaja on riippakivi, se ei halua yrityksen tekevän investointejakaan koska se on pois hänen voitoistaan.

        Nyt tietysti ahne isänmaanpetturi sijoittaja sanoo että vienpä sitten rahani muiden maiden kohteisiin, siitä vaan, menkää sijoittajat vaikka helvettiin niiden rahojenne kanssa, sinne kuuluttekin!!

        PS: minä en saa mitään sossutukia vaan koetan elättää itseni työtä tekemällä, vuosi vuodelta se käy yhä vaikeammaksi sijoittajien toiminnan takia!!

        ilman sijoittajia ei ole ensimmäistäkään työpaikkaa.. onko tullut sellainen mieleen...minä ainakin saan palkkani sijoittajien sijoitusten ansiosta....eli työpaikkaani ei olisi olemassa ilman sijoittajia ja niin on monen muunkin työpaikan kanssa.kuinka on oma työmaasi, vai onko sitä ollenkaan....


      • wejgioejroriejoibtre
        tavis duunari kirjoitti:

        ilman sijoittajia ei ole ensimmäistäkään työpaikkaa.. onko tullut sellainen mieleen...minä ainakin saan palkkani sijoittajien sijoitusten ansiosta....eli työpaikkaani ei olisi olemassa ilman sijoittajia ja niin on monen muunkin työpaikan kanssa.kuinka on oma työmaasi, vai onko sitä ollenkaan....

        perkele se musta ei muutu valkoiseksi vaikka kuinka toistelisitte valheitanne >B-/


    • 89wertuhpö

      .

      Ensihätiin luultavammin apu löytyy www.finlinks.net sivustolta.
      .

    • männääjo

      no nuo kanaset sen kanalaispalkan voisi jotenkin vielä saada mutta se kansalaispalkka on silkkaa kommunismia jota ei länsimaissä harrasteta juurikaan, joidenkin unelmissa ehkä, mutta ei edes yksikään vasemmistopuolue sellaista halua.

    • kljökllök

      http://whiic.blogspot.com/

      Sosiaaliturva- ja työvoimapolitiikassa tulee väistämättä, ennemmin tai myöhemmin, eteen se, että nykyinen "hyvinvointivaltio" raskaassa byrokraattisuudessaan maksaa suhteettoman määrän rahaa pyörittää. Kuluja, jotka eivät päädy vähäosaisille ollenkaan vaan järjestelmälle itselleen. Tämän lisäksi luodaan täysin kestämätön tuloloukku vähäpalkkaista työntekoa vastaan. Pätkä-, viikonloppu- tai osa-aikatyötä ei kannata edes ottaa vastaan. Sosiaaliturvasta nautiakseen täytyy kuitenkin ottaa vastaan palkatonkin "työharjoittelu", jonka tekemisestä aiheutuvat mm. työmatkakulut joutuu maksamaan omasta pussistaan. Verovähennysoikeus ei auta mitään, jos on sosiaaliturvalla ja tekee palkatonta orjatyötä ilman tuloja mitä verottaa.

      Perustulolla on eduskunnassa vahvin kannatus Kokoomuksen sisällä. En tiedä onko perustulo kuitenkaan virallisesti Kokoomuksen tavoite. Virallisesti tavoitteena perustulo on Vihreillä, Vasemmistoliitolla ja ironisesti Keskustallakin. Vihreillä perustulomallia on vesitetty asumislisällä ja toimeentulotuen anottavalla lisäosalla - lisäksi asia ei vaikuta olevan heille tärkeä hallitusneuvotteluissa. Vasemmistoliiton väki todennäköisemmin ajaa perustuloa vain kaikkien olemassaolevien tukien päälle, koska ainakin luottamusta vanhaan järjestelmään löytyy, kun vanhan järjestelmän korvaussummien päivittäminen oli heille kynnyskysymys perustulon itsensä sijaan. Keskustalaisista puolestaan enemmistö tuskin tietääkään puolueensa virallista kantaa ja vastustaakin sitä junttimaisella "ei työtä tekemättömälle pidä maksaa palkkaa" -argumentilla, joka lähinnä todistaa, että he eivät tiedä mitä perustulolla (tai negatiivisella tuloverolla) ajetaan takaa ja kuinka heidän puolustamansa nykyjärjestelmä toimii juurikin "työttömälle palkkaa" -periaatteella.

      Perustulon avoimet viholliset ovat SDP ja Perussuomalaiset. Ensimmäinen ei näe ongelmaa nykyjärjestelmässä, jälkimmäinen haluaa lisätä palkattoman orjatyön määrää entuudestaankin.

    • 252566

      Siinä on vaan se mutta.josse kansalaispalkka joskus tulisi se olisi niin mitätön ettei sillä pärjäisi ne jotka ei siinä ohessa pystyisi mitään muuta tekemään.Eli ojasta allikkoon joutuisi ne kaikkein kipeimmin sitä tarvitsevat.

      • sjhsjsjsjsjs

        Kansalaispalkka olisi noin 800 eur/kk

        Lisäksi tulisi 100000 euron startti-raha joka takavarioidaan virkailijoiden eläkekassoista


    • mellevät eväät

      no ei sillä 800 mitään tee, mä saan nyt työttömyyskorvausta1160/kk käteen... ei tuu vaihtokauppoja... samasta syystä siihen ei suostu kukaan muukaan....sen kommenttisi loppuosan voit unohtaa samantien, ei tästä maailmasta, kuten hyvin tiedät itsekin....

      • hggfgf

        Kyllä se loppuosakin tulee mahdolliseksi kun työttömien määrä lisääntyy


        Eläke kassoissa ja ansiosidonnaiskassoissa on tuon verran rahaa kyllä, ja enemmänkin


      • 20+2
        hggfgf kirjoitti:

        Kyllä se loppuosakin tulee mahdolliseksi kun työttömien määrä lisääntyy


        Eläke kassoissa ja ansiosidonnaiskassoissa on tuon verran rahaa kyllä, ja enemmänkin

        työttömien määra kun lisääntyy niin LEIKATAAN TYÖTTÖMYYS- JA SOSSU AVUSTUKSIA... ei muuta kun hyvää päivän jatkoa vaan sullekin...


    • dssffdsfsddfs
    • HaluanAuttaa.

      Jos ajatellaan että virkailijoita, sos-virkalijoita, s-hoitajia, lääkäreitä, opettajia on se 400.000 henkeä, ja heillä jokaisella omaisuutta sellaiset 200.000 euroa, niitä saapi jokainen työtön/vuokratyöläinen 80.000 euroa kun se omaisuus pannaan pakkoulosottoon ja jateaan tasan miljoonan vuokratyöläisen ja työttömän kesken.

      Ja sitten eläkekassoissa on se 130 miljardia josta riittää yli 100.000 euroa jokaisella työttömälle/vuokratyöläiselle.

      Ay-demarin/virkailijoiden omaisuus kuuluu työttömille!

      • demarina on kivaa

        omaisuutta on ihan tavis duunarillakin yli sen 200000e, ok-talo, suht uusi auto, kaikki mahdolliset lelut lisäksi, vene, mökki ja paljon muuta, ei se mikään iso omaisuus ole ja sen saa helposti kun tekee töitä eikä sossurahoilla laiskana lorvi.


      • hsksksdk
        demarina on kivaa kirjoitti:

        omaisuutta on ihan tavis duunarillakin yli sen 200000e, ok-talo, suht uusi auto, kaikki mahdolliset lelut lisäksi, vene, mökki ja paljon muuta, ei se mikään iso omaisuus ole ja sen saa helposti kun tekee töitä eikä sossurahoilla laiskana lorvi.

        http://www.torilehti.fi/paakirjoitus.php?id=1978

        Kansalaispalkka harkintaan

        Kansalaispalkkaa on vastustettu, koska se on vastikkeetonta rahaa ja se ei kuulemma kannusta. Kannustaako nykyinen sossun luukulla kyykyttäminen? Katsokaa tuloksia. Ei ole makoilu loppunut.

        Lopputulos on nykyisessä systeemissä käytännössä sama kuin kansalaispalkassa, mutta toteutus on monimutkaisempi ja hankalampi.

        Kansalaisten hyppyyttäminen monen luukun ja satojen lomakkeiden kautta on silkkaa suomalaista byrokratiapervoutta, jossa hallinto ei ole ihmisiä varten vaan ihmiset hallintoa varten.

        Suomen kuuden suurimman kaupungin tuoreesta raportista käy ilmi, että alhainen tulotaso, työttömyys ja toimeentulotuki keskittyvät vuodesta toiseen samoille henkilöille.

        Toinen reitti olisi miettiä rakenteiden uudistamista. Paljonko köyhien asioita vatvova byrokratia syö rahaa? Kevennetään hallintoa veronkorotusten sijaan ja annetaan säästyvät rahat köyhille.


    • perustuloa kannateta

      http://whiic.blogspot.com/2012/01/jalkipuintia-lukiolaisten.html

      Plussaa Haavistolle, joka otti esille työsuhteiden ON/OFF-ongelman, eli mm. työn kannutinloukut, sosiaaliturvan porrastuneisuus, kaikki se mikä siihen liittyy. Proletariaatti on historiaa. Prekariaatti (eli pätkätyöt) ovat (valitettavasti) nykyisyyttä. Jos ihminen kääntää selkänsä prekariaatille vain koska katsoo, että yhteiskunta olisi parempi ellei huono-osaisia pätkätyöläisiä olisi olemassa niin siinä purkaa kyllä turhautumuksen suotta siihen huono-osaisimpaan väestönosaan, joka ei suinkaan itse ole valinnut tekevänsä pätkätöitä. Lipposelle puolestaan pitkä miinus aktiivisesta profiloitumisesta prekariaatin etuja vastaan. Kolmikanta toimii ainoastaan työnantajien ja vakituisessa työsopimuksessa olevien etujen puolesta. Muille ehdokkaille en anna plussaa enkä miinusta ympäripyöreyksistä tai sivuraiteilla puuskutuksesta.

      http://pekkalampelto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57099-missa-tyottomien-puolue

      Mitkä tahot olisivat työttömien puolueen vihollisia? Sanoisin, että ainakin AY-liike ja demarit. Työttömien puolueen johtajana paiskaisin varmaan kättä EK:n kanssa. Pyrkisin murtamaan AY-liikkeen vallan, jotta sosiaalitukiviidakko saataisiin korvattua perustulolla tai vaikkapa kansalaisosingolla, jos sitä siksi haluaa nimittää. Työmarkkinat tulisivat joustavemmiksi, kun voisi keikkahommilla tienata lisää.

      Työttömien puolueella voisi olla visio: kaikki tehkööt sellaista työtä kuin haluavat. Tämä tarkoittaisi, että perustulolla eläisi ja päälle voisi rahaa tienata mm. toiminimellä: hieroja, psykiatri, puuseppä, taidemaalari, säveltäjä, tanssija, tanssinopettaja jne. Kun organisaatiot eivät kaipaa enää ihmistä, koittaa viimeinkin vapaus.

      • nappispää

        nykyisen suuruinen kansalaispalkka/loisimisraha , se n.400e/kk on sopiva... silloin joutuu kuitenkin etsimään töitä jos paremman elämän haluaa. Miksi pitäisi mitään tekemättä saada sama kuin he ketkä itse itsensä töissä käymällä elättää. Eihän tossa ole mitään järkeä. Kyllä sellaisen joka jotain tekee pitää saada parempaa ja enemmän kuin mitään tekemätön.


    • >B-/

      On kuvottavaa kaksinaamaisuutta eliitiltä käskeä työttömiä noin vain menemään töihin kun itse ovat vieneet työpaikat halvemman työvoiman maihin!!
      Sitten vielä yritetään leikata toimeentulon loppujakin mahdollisuuksia!
      Eikö eliitin itsesuojeluvaisto jo sano miten siinä käy jos ihmiset laitetaan taistelemaan elämästään >B-/
      Työttömillä on aikaa miettiä strategioita jolloin laiskan ja mielikuvituksettoman eliitin rahalla ostamat turvajärjestelmät käyvät hyödyttömiksi...

      Pistäkää nyt jumalauta se sikamainen ahneutenne kuriin ja jättäkää elintilaa muillekin!!!

    • ay-alas

      pätkätyöläiselle ei ole mitään hyötyä yleissitovuudesta. Hän tekee joka sopimuskerralla markkinahinnan mukaan, paperimies tekee triplapalkalla, ja hänelle se 3% tulee

      Normi vuokratyösuhde on vajaa pari vuotta pitkä. Siinä saa kerran sen 3% tai sitten ei

      Työsuhde loppuu, tulee potkut ja uusi työnhaku markkinahinnan mukaan. Joka kerta vuokratyöläiset neuvottelevat siitä palkasta, se on markkinahinnan mukainen, ja voi olla alempikin kuin se mihin viimekerralla jäätiin

      Samaan aikaan paperimies sai 3%, ja taas 3% ja saa ne myös seuraavat 20 vuotta, kunnes pääsee eläkkeelle

    • mäkätimää

      niin se on valitettavasti, oi teletappini mun...

    • ohjeet.

      Eroa liitosta, mutta säilytä työttömyyskassan jäsenyys

      Ay-Liittoonhan ei ole pakko liittyä lainkaan voidakseen olla työttömyyskassan jäsen

      Huomaa että työttömyyskassojen varat on verorahaa 95%. Vain 5% katetaan jäsenmaksuilla.

      Vuokratyöläisten ei tule kuulua liittoon, vaan ainoastaan työttömyyskassaan. Minkä tähden?

      1) eroamalla liitosta työtön ei tue ay-toimintaa, joka estää vuokratyöfirmojen pääsyä tehtaisiin. Älä tue paperiliittoa, sillä Paperiliitto ei salli vuokrafirmojen tuloa tehtaisiin. Näin paperiliitto estää sinun työmahdollisuutesi vuokratyöläisenä/työttömänä.

      2) Kuuluessasi vain kassaan vuosittaiset jäsenmaksut ovat huomattavasti alhaisemmat. Miksi tukea lihavien ja ökyrikkaiden ay-pomojen luksus-elämää, kun itse ei siitä hyödy mitään? Haluatko maksaa kalliita ay-maksuja, vaikka siitä ei ole käytännön hyötyä?

      Yleiskorotuksista hyötyvät vain tehtaiden vaki-demarit ja KELA-virkalijat. Vuokratyöläinen tai pätkätyöläinen neuvottelee palkkansa joka keikalla uudestaan, ja seuraavassa duunissa palkka voi olla alempi kuin edellisellä kerralla. Yleiskorotuksista ei ole hyötyä työttömälle tai vuokratyöläiselle, mutta on kyllä 20 vuotta suojatyöpaikassa lorvineelle paperimiehelle tai KELA'n ihmissuhdekoordinaattorina pölyttyyneelle sosiologille.

    • ökjlkjjlklkjkj

      http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/07/uusi_yhdistys_ajaa_harjoittelijoiden_ja_tukityollistettyjen_asemaa_2718283.html

      Moni nuori tekee harjoittelijan hommia toisensa jälkeen eikä saa tavallista työsopimusta kunnon palkalla. Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt -yhdistys ajaa Suomen noin 115 000 harjoittelijan ja tukityöllistetyn asemaa. Aamu-tv:n vieraana yhdistyksen puheenjohtaja Kari Laurila ja SAK:n edunvalvontajohtaja Nikolas Elomaa.

      Suomessa työskentelee harjoittelijoina ja tukityöllistettyinä arviolta jopa 115 000 ihmistä. Heistä hyötyvät lähinnä ilmaista työvoimaa saavat työnantajat, sillä suurella osalla harjoittelijoista on jo koulutuksen kautta saatu pätevyys tekemäänsä työhön. Myös tukityöllistettyjen siirtyminen varsinaiseen työelämään ontuu.

      - Näyttää siltä, että Suomeen on tulossa kahdet työmarkkinat. Ensimmäinen ryhmä ovat työssä käyvät. Sitten ovat ne ihmiset, jotka on siirretty työmarkinoille harjoittelijoina tai työvoimapoliittisena toimienpiteenä. Heidän etujaan ei näytä ajavan kukaan, sanoo Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt -yhdistuksen puheenjohtaja Kari Laurila.

    • NEUVOKSI...

      perustakaa oma etujärjestö jota itse ylläpidätte ja korvauksia maksatte, jos kerran ammattiliitot ei mielestänne teidän asiaa aja.Miksi ette jo ole sitä tehneet kun jo vuosikaudet olette narisseet samasta asiasta. Jollei kukaan aja asiaanne tehkää se itse oman etujärjestön kautta.

      • joskehesentään

        Jospa PerSut alkaisivat ajamaan työttömien asiaa, eli lakkauttaisivat ay-liikkeen?


    • 22331144

      persut ei aja kenenkään asiaa paitsi että oma hyväpalkkainen paikka säilyisi, ei tarvi tehdä mitään ,huutelee vaan oppositosta lämpimikseen ja odottaa että seuraavissa vaaleissa saisi senverran ääniä että saisi pitää paikkansa taas oppositiossa ettei tarvi mitään tehdä. Ja mistä päättelet että niinkin oikeistolainen ryhmä kuin persut on , ajasi työttömien asiaa.... se AJO taitaisi suuntautua leikkuriin päin korvausten osalta ja kaikenlaiseen kiristymiseen jokasuhteessa.Siinä olisivat kyllä oikeassa että jokaisen on työtä tekemän rahansa eteen, pois se ilmainen raha.

    • djidijdjidijd
      • työttömien luokka.

        Yhteiskuntaluokkien:
        Työttömiä/orjatyöläisiä 1000'000
        Pätkätyöläisiä, vuokratyöläisiä 500'000

        VS
        Ay-demareita on 50.000
        Virkalijoita on 500'000

        Työttömien tulee anastaa valta yhteiskunnassa ja irtisanoa virkalijat. Virkalijoiden rahat tulee antaa työttömille.


      • opiksi ja ojennuksek
        työttömien luokka. kirjoitti:

        Yhteiskuntaluokkien:
        Työttömiä/orjatyöläisiä 1000'000
        Pätkätyöläisiä, vuokratyöläisiä 500'000

        VS
        Ay-demareita on 50.000
        Virkalijoita on 500'000

        Työttömien tulee anastaa valta yhteiskunnassa ja irtisanoa virkalijat. Virkalijoiden rahat tulee antaa työttömille.

        työttömiltä otetaan kohta entisetkin... odota vaan kunhan hallitus leikkauksensa saa tehdyksi.. ainakin 500pv putoaa,ehkä joku 200pv tasolle ja porrastus siihenkin jollei ala työ kelpaamaan.. ensin tietysti niille nuorille joita ei mihinkään saa menemään.


    • pliide, lopeta jo

      älä viitsi jatkaa jos ei ole mitään uutta... tuota saman toistoa koko ajan vaan.. lopeta jo.. niinkuin joku jo mainitsikin ,alat muistuttaa itseään toistavaa teletappia.....

    • pansalaispalka-

      tp://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=78291:kokoomusedustajat-ehdottavat-siirtymistae-perustuloon&catid=6:politiikka-paeaeuutinen-&Itemid=30


      Kokoomusedustajat ehdottavat siirtymistä perustuloon

      Kokoomuslaisia jakava teema ponnahti taas pinnalle.

      Kokoomuksen kansanedustajat Lasse Männistö ja Petteri Orpo ehdottavat, että Suomessa korvattaisiin nykyinen työttömyysturva perustulolla. Asia on ainakin selvittämisen arvoinen, he kirjoittavat Suomen Kuvalehdessä.

      Männistön ja Orpon mielestä nykyjärjestelmä on monimutkainen, joten sen tilalle pitää luoda yksinkertainen, läpinäkyvä ja työntekoon kannustava malli.

      – Peräänkuulutamme rohkeutta työn tarjonnan näkökulmasta tapahtuvaan rakenteiden uudelleenajatteluun myös sosiaaliturvan saralla, he toteavat.

      Perustulo tarkoittaa sosiaaliturvaa, jossa kansalaiselle maksetaan ehdoitta rahaa toimeentuloa varten. Perustulosta käytetään myös nimitystä kansalaispalkka.

      Perustulon kannattajien mukaan malli takaa, että työnteko on kannattavaa kaikissa tilanteissa. Tämä johtuu siitä, että lyhyet työsuhteet eivät juuri leikkaa perustuloa. Nykyisen työttömyysturvan ongelma on, että pienetkin palkkatulot leikkaavat työttömyyspäivärahaa.

      http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/kokoomusedustajat-perustulo-on-selvittamisen-arvoinen-vaihtoehto-kannustaisi-tyontekoon

    • onko voimaa

      Työttömiä ei ole kuin 265000. Ei taida riittää

      • Tikkari.

        Suurin osa työttömistä on erilaisissa harjoitteluissa, opiskeluissa, koulutuksissa, ja silloin kun he ovat sielä, heitä ei lasketa työttömiksi.
        Kun huomioit nuo ryhmät mukaan tuohon lukuun, pääset jonnekkin 500.000-600.000 tienoille


      • defrgthyujkiloö
        Tikkari. kirjoitti:

        Suurin osa työttömistä on erilaisissa harjoitteluissa, opiskeluissa, koulutuksissa, ja silloin kun he ovat sielä, heitä ei lasketa työttömiksi.
        Kun huomioit nuo ryhmät mukaan tuohon lukuun, pääset jonnekkin 500.000-600.000 tienoille

        Milläs kaavalla sinä pääset tuohon 500-600 000 lukuun? Faktaa kehiin.


      • kaavaa.
        defrgthyujkiloö kirjoitti:

        Milläs kaavalla sinä pääset tuohon 500-600 000 lukuun? Faktaa kehiin.

        http://www.tem.fi/files/29779/Tyottomyysturvan_menettaminen_tyovoimapoliittisesti_moitittavan_menettelyn_takia.pdf

        "Vuonna 2010 annettiin noin 2,3 miljoonaa työvoimapoliittista lausuntoa3. Työttömyysetuutta maksettiin yhteensä noin 622 000 henkilölle.[*4]"

        [*4] Työmarkkinatuen saajia oli vuonna 2010 noin 199 000, peruspäivärahan saajia noin 65 000 ja ansiopäivärahan saajia noin 358 000. (Työllisyyskertomus vuodelta 2010, s. 133)
        - - -

        http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/06/08/9-merkkia-paljastaa-oletko-koyha/20108139/139

        "Suomessa on muiden maiden tavoin laskettu aiemmin köyhiksi alle 60 prosenttia mediaanitulosta ansaitsevat. Suomessa näitä noin alle 990 eurolla kuussa eläviä köyhiä on noin 700 000."

        "Yhdeksänkohtainen puutelista ja työttömyyskriteeri kasvattaisivat sosiaali- ja terveysministeriön apulaisosastopäällikkö Carin Lindqvist-Virtasen mukaan Suomen köyhien määrää noin 200 000 henkilöllä eli köyhien määrä kasvaisi 900 000:een."


      • nininininininini
        kaavaa. kirjoitti:

        http://www.tem.fi/files/29779/Tyottomyysturvan_menettaminen_tyovoimapoliittisesti_moitittavan_menettelyn_takia.pdf

        "Vuonna 2010 annettiin noin 2,3 miljoonaa työvoimapoliittista lausuntoa3. Työttömyysetuutta maksettiin yhteensä noin 622 000 henkilölle.[*4]"

        [*4] Työmarkkinatuen saajia oli vuonna 2010 noin 199 000, peruspäivärahan saajia noin 65 000 ja ansiopäivärahan saajia noin 358 000. (Työllisyyskertomus vuodelta 2010, s. 133)
        - - -

        http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/06/08/9-merkkia-paljastaa-oletko-koyha/20108139/139

        "Suomessa on muiden maiden tavoin laskettu aiemmin köyhiksi alle 60 prosenttia mediaanitulosta ansaitsevat. Suomessa näitä noin alle 990 eurolla kuussa eläviä köyhiä on noin 700 000."

        "Yhdeksänkohtainen puutelista ja työttömyyskriteeri kasvattaisivat sosiaali- ja terveysministeriön apulaisosastopäällikkö Carin Lindqvist-Virtasen mukaan Suomen köyhien määrää noin 200 000 henkilöllä eli köyhien määrä kasvaisi 900 000:een."

        Monet näistä on pätkätyöläisiä, suurin osa työttömiä

        Voidaan laskea
        * Työttömiä/orjatyöläisiä ja pakko-opiskelijoita 1000'000
        * Pätkätyöläisiä, vuokratyöläisiä 500'000

        VS

        Ay-demareita on 50.000
        Virkalijoita on 500'000

        Työttömien tulee anastaa valta yhteiskunnassa ja irtisanoa virkalijat. Virkalijoiden rahat tulee antaa työttömille. Ay-demari tulee irtisanoa ja ay-liike lakkauttaa jolloin työttömät saavat ay-demarin hyväpalkkaisen vakityöpaikan.


    • voi pikkuista

      jäk-jäk-jäk- se teletappi taas saman toistamisen aloitti....ollaan jo monesti sovittu että olet jo iso poika ja jätät ne teletappileikit , eli uudestaan ja uudestaan saman toistamisen.... vai oletko sittenkin vielä teletappi-ikäinen pikkupoika...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe