Miksi kalasaaliin säteily pitää raportoida heti viranomaisille?

Ugi89

Erityisen kiinnostuneita viranomaiset tuntuvat olevan Loviisan ja Uudenkaupungin kalastajien kalansaaliista. Ugin satamassa oli nähty viranomaisia, jotka kävivät katsomassa paikkoja. Myös Loviisassa on käyty, mutta EI MUUALLA! Sitten vielä sellainen detalji, että tästä sovelluksesta on testiversio otettu käyttöön Kokkolassa toimivalla aluksella, eli sama satama mistä Arctic Sea lähti!!!

Aiemmin kalastustiedot on toimitettu paperilla viranomaisille kalastuksen jälkeen, mutta lähiaikoina on tulossa käyttöön sähköinen sovellus, joka on lain nojalla säädetty kalastajille pakolliseksi. Tehty siis aivan helvetillisellä kiireellä lainsäädäntö ja softat ja ilmeisesti joku firma on kuitannut tästä hyvät rahat. Miksi tällaista tehdään noin 20:lle ammattikalastajalle järjestelmä sähköiseen tiedonkeruuseen, joka tapahtuu satelliittien kautta, että tiedot saadaan heti? Paljonkohan maksaa per alus tällainen pelleily ja mikä on siitä saatava hyöty?

Epäilen, että merissä on nyt jotain ydinjätettä tai kemikaalia, joka yritetään salata. Esimerkiksi paperi-ilmoitusta ei jatkossa enää sallita ollenkaan, vaan SAALIS PITÄÄ RAPORTOIDA SUORAAN MERELTÄ. Puhutaan mittauksesta. Mitä sieltä mitataan muuta kuin radioaktiivisuutta tai kemiallisia päästöjä kaloista, joka raportoidaan välittömästi viranomaisille.

Aivan päätöntä on, että mikäli kalaa on enemmän tai vähemmän rannan punnitukseen verrattuna, TÄSTÄ TULEE RANGAISTUS! Ja tämä määrä pitää ilmoittaa mereltä, jossa ei ole minkään valtakunnan vaakoja!!! Maihintulosta pitää myös ilmoittaa monta tuntia ennen ja maihin saa tulla vasta kun viranomaiset antavat luvan.

Eli kalan määrä ja sen säteily ilmoitetaan viranomaisille, jotka sitten tarkastavat, ettei kalaa ole heitetty takaisin mereen, jos se esimerkiksi säteilee liikaa. Varmaankin jotain muuta tapahtuu, jos viranomainen ei annakkaan lupaa tulla rantaan, mitä? Tuleeko rantaan joku joukko, joka nappaa kalat pois ja lupa rantautumiseen annetaan vasta sitten kun joukot on saatu paikan päälle?

Kuinkas moni tiesi tästä? Hyvin on salattu koko toiminta. Itsekkin kuulin yhdeltä tutulta, joka tuntee kalastajan. Chemtrailia Uudenkaupungin yllä ja kalastajat pakotetaan ilmoittamaan meren säteily heti viranomaisille satelliittisovelluksella. Florense-laivakin upotettiin oikeasti, koska siellä oli liian säteilevää kalaa. Yllättäen oli koko virolainen miehistö pelastuslautalla odottamassa, eikä kukaan hukkunut, koska upottivat aluksen itse. Sinne meren pohjaan jää, eikä sieltä kukaan sitä tule nostamaan.

Mikäs viranomainen asiasta on vastuussa, onko tietoa?

61

744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jakinboas11

      Jokaiseen kalaan tulee istuttaa siru jotta tietää mitä se säteilee missä se ui tai on verkossa tai kaupan kassalla, näin kalastajilta säästyy aikaa ja vaivaa ja me saadaan enemmän kalaa.

      • Ugrilammas.

        On siinä melkoinen homma istuttaa kaloihin joitain siruja.Ja todellakin melkoinen homma kun asiaa ajattelee maailmanlaajuisesti.Onhan siinä tekemistä niilläkin,jotka kalastavat Atlantilla,Tyynellä valtamerellä ja yleensäkin kaikilla maailman merillä.Ovatkohan viranomaiset silloinkin kiinnostuneita joidenkin saamista kalansaaliista ja niiden mahdollisesta säteilystä? Eivät ole.Tämän asian kuulin siskoni veljen kummin kaiman sedältä jonka serkku on kalastaja.


    • eloppi123456789

      näyttäis olevan ihan tosijuttu! elogbook ja mmm. tiedät kyllä minne, hysss...

    • eRad
    • Stana!!!

      Ton takia siis kalastusaluksille hankittiin tietokone-käyttöiset säteily mittarit!!!

      • Stana!!!

        Joo, nyt on kaloista sitten mitattu radioaktiivista jodia, eli ydinreaktori vuotaa paskat mereen. Selvisi tämäkin mysteeri: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/117745-mystista-radioaktiivisuutta-havaittu-euroopassa


      • Nyt menee jo liian p
        Stana!!! kirjoitti:

        Joo, nyt on kaloista sitten mitattu radioaktiivista jodia, eli ydinreaktori vuotaa paskat mereen. Selvisi tämäkin mysteeri: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/117745-mystista-radioaktiivisuutta-havaittu-euroopassa

        Noista ydinvoiman kannattajista ei ole muuta kuin harmia.
        Raivostuttavaa kun heidän takiaan tulee lisäkustannuksia lähes jokaiselle.
        Mihin tämä vielä johtaakaan.
        Ja ydinvoima on turvallista? Mistä tuo packa sitten tänne leviää että sitä pitää mitaten vartioida?


    • JAnnAH2

      Onks sulla tosta mitään kättä pidempää, että saalis pitää ilmoittaa heti sen saatuaan??? Miten se muka punnitaan???

      Ja miksei rantaan saisi tulla ennenkuin viran omaislupa heltiää??? Kai sitö saa kalastaa miten haluu ja mennän ja tulla kuin lystää ja ptyttää sellaista kalaa kui sattuu samaan???

      • Stana!!!

        Mitähän helvetin järkeä tässä touhussa oikein on, jos kyse olisi pelkästään kalastamisesta???

        Katsokaa! http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:295:0003:01:FI:HTML

        "kalastustoimia koskevien tietojen sähköisestä kirjaamisesta ja toimittamisesta sekä kaukohavaintokeinoista annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1966/2006 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä ja asetuksen (EY) N:o 1566/2007 kumoamisesta
        -
        (1) Neuvoston asetuksen (EY) N:o 2371/2002 [2] 22 artiklan 1 kohdan c alakohdassa säädetään, että yhteisen kalastuspolitiikan soveltamisalaan kuuluvien toimien harjoittaminen on kiellettyä, jollei aluksen päällikkö kirjaa ja raportoi viipymättä kalastustoimia koskevia tietoja, myös tietoja puretuista ja jälleenlaivatuista saaliista, ja että kirjatuista tiedoista on toimitettava jäljennös viranomaisten käyttöön.

        (2) Neuvoston asetuksen (EY) N:o 1966/2006 mukaisesti velvoitetta, joka koskee kalastuspäiväkirjaa, purkamisilmoitusta ja jälleenlaivausta koskevien tietojen sähköistä kirjaamista ja toimittamista, sovelletaan kokonaispituudeltaan yli 24 metriä pitkien kalastusalusten päälliköihin 24 kuukauden kuluessa täytäntöönpanosääntöjen voimaantulosta ja kokonaispituudeltaan yli 15 metriä pitkien kalastusalusten päälliköihin 42 kuukauden kuluessa täytäntöönpanosääntöjen voimaantulosta.

        (3) Kalastustoimia koskevien tietojen päivittäinen toimittaminen tarjoaa mahdollisuuden lisätä merkittävästi tarkkailu-, valvonta- ja seurantatoimien tehokkuutta ja toimivuutta niin merellä kuin maalla."

        Aikamoista touhua!

        Miksiköhän heinäkuusta alkaen 15 metriä pitkät alukset on otettu mukaan, eli käytännössä kai Suomalaiset alukset. Ja keskellä vuotta??? Fukushima oli 11.3., joten laki on laadittu todella kiireellä:

        "1. Tätä asetusta sovelletaan
        a) 1 päivästä tammikuuta 2010 alkaen kokonaispituudeltaan yli 24 metriä pitkiin yhteisön kalastusaluksiin;
        b) 1 päivästä heinäkuuta 2011 alkaen kokonaispituudeltaan yli 15 metriä pitkiin yhteisön kalastusaluksiin;"

        Kiire on ollut tehdä lakia, kun sen teksti on jäänyt kesken!: "vuosi n" ja "vuonna n-2" ;-)

        "Toimijoiden ja alusten luettelo

        1. Kunkin jäsenvaltion on laadittava luettelo rekisteröidyistä ostajista, rekisteröidyistä huutokaupoista tai muista hyväksymistään yhteisöistä tai henkilöistä, jotka vastaavat kalastustuotteiden ensimyynnistä ja joiden kalastustuotteista saama liikevaihto on yli 400000 euroa vuodessa. Ensimmäinen vertailuvuosi on 2007 ja luettelo on saatettava ajan tasalle kuluvan vuoden (vuosi n) 1 päivänä tammikuuta sen vuotuisen kalastustuotteista saadun liikevaihdon perusteella, joka oli vuonna n–2 yli 400000 euroa. Luettelo on julkaistava jäsenvaltion virallisella verkkosivustolla."

        Ja tässä ON SE SÄTEILYN MITTAUS, kakkoskohta kolmas artikla:

        "3 artikla

        Määritelmät

        Tässä asetuksessa tarkoitetaan

        1. "kalastustoimella" kaikkea toimintaa, joka liittyy kalojen etsimiseen, pyydysten laskemiseen, asettamiseen ja nostamiseen sekä saaliin pyydyksistä poistamiseen;

        2. "yhteiskäyttösuunnitelmalla" suunnitelmaa, jossa esitetään käytettävissä olevien valvonta- ja tarkastusresurssien käyttöä koskevat toiminnalliset järjestelyt."

        Lukekaa tuo laki. Toiminta on täysin pimeää!!!

        "6 artikla

        Tietojen toimittamisen tiheys

        1. Aluksen päällikön on toimitettava sähköisessä muodossa olevat kalastuspäiväkirjatiedot lippujäsenvaltion toimivaltaisille viranomaisille vähintään päivittäin ja viimeistään 24 tunnin kuluttua, vaikka saaliita ei olisi saatu. Hänen on lähetettävä tällaiset tiedot myös

        a) lippujäsenvaltion toimivaltaisen viranomaisen pyynnöstä;

        b) heti sen jälkeen, kun viimeinen kalastustoimi on suoritettu;

        c) ennen satamaan saapumista;

        d) merellä suoritettavien tarkastusten yhteydessä;

        e) yhteisön lainsäädännössä määriteltyjen tai lippuvaltion määrittelemien tapahtumien yhteydessä."

        * * * *

        Eipä ihme, että suomalaiset vähin äänin myyvät aluksensa virolaisille, kuten A-studion dokumentissa oli joskus viime kuussa. Säteilypaskaa meret täynnä ja joutuvat raportoimaan aivan kaiken viranomaisille, jotka poliisivoimin kyykyttävät ihan miten lystäävät!!!


      • nnndnxnndldnldkxlöd
        Stana!!! kirjoitti:

        Mitähän helvetin järkeä tässä touhussa oikein on, jos kyse olisi pelkästään kalastamisesta???

        Katsokaa! http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:295:0003:01:FI:HTML

        "kalastustoimia koskevien tietojen sähköisestä kirjaamisesta ja toimittamisesta sekä kaukohavaintokeinoista annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1966/2006 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä ja asetuksen (EY) N:o 1566/2007 kumoamisesta
        -
        (1) Neuvoston asetuksen (EY) N:o 2371/2002 [2] 22 artiklan 1 kohdan c alakohdassa säädetään, että yhteisen kalastuspolitiikan soveltamisalaan kuuluvien toimien harjoittaminen on kiellettyä, jollei aluksen päällikkö kirjaa ja raportoi viipymättä kalastustoimia koskevia tietoja, myös tietoja puretuista ja jälleenlaivatuista saaliista, ja että kirjatuista tiedoista on toimitettava jäljennös viranomaisten käyttöön.

        (2) Neuvoston asetuksen (EY) N:o 1966/2006 mukaisesti velvoitetta, joka koskee kalastuspäiväkirjaa, purkamisilmoitusta ja jälleenlaivausta koskevien tietojen sähköistä kirjaamista ja toimittamista, sovelletaan kokonaispituudeltaan yli 24 metriä pitkien kalastusalusten päälliköihin 24 kuukauden kuluessa täytäntöönpanosääntöjen voimaantulosta ja kokonaispituudeltaan yli 15 metriä pitkien kalastusalusten päälliköihin 42 kuukauden kuluessa täytäntöönpanosääntöjen voimaantulosta.

        (3) Kalastustoimia koskevien tietojen päivittäinen toimittaminen tarjoaa mahdollisuuden lisätä merkittävästi tarkkailu-, valvonta- ja seurantatoimien tehokkuutta ja toimivuutta niin merellä kuin maalla."

        Aikamoista touhua!

        Miksiköhän heinäkuusta alkaen 15 metriä pitkät alukset on otettu mukaan, eli käytännössä kai Suomalaiset alukset. Ja keskellä vuotta??? Fukushima oli 11.3., joten laki on laadittu todella kiireellä:

        "1. Tätä asetusta sovelletaan
        a) 1 päivästä tammikuuta 2010 alkaen kokonaispituudeltaan yli 24 metriä pitkiin yhteisön kalastusaluksiin;
        b) 1 päivästä heinäkuuta 2011 alkaen kokonaispituudeltaan yli 15 metriä pitkiin yhteisön kalastusaluksiin;"

        Kiire on ollut tehdä lakia, kun sen teksti on jäänyt kesken!: "vuosi n" ja "vuonna n-2" ;-)

        "Toimijoiden ja alusten luettelo

        1. Kunkin jäsenvaltion on laadittava luettelo rekisteröidyistä ostajista, rekisteröidyistä huutokaupoista tai muista hyväksymistään yhteisöistä tai henkilöistä, jotka vastaavat kalastustuotteiden ensimyynnistä ja joiden kalastustuotteista saama liikevaihto on yli 400000 euroa vuodessa. Ensimmäinen vertailuvuosi on 2007 ja luettelo on saatettava ajan tasalle kuluvan vuoden (vuosi n) 1 päivänä tammikuuta sen vuotuisen kalastustuotteista saadun liikevaihdon perusteella, joka oli vuonna n–2 yli 400000 euroa. Luettelo on julkaistava jäsenvaltion virallisella verkkosivustolla."

        Ja tässä ON SE SÄTEILYN MITTAUS, kakkoskohta kolmas artikla:

        "3 artikla

        Määritelmät

        Tässä asetuksessa tarkoitetaan

        1. "kalastustoimella" kaikkea toimintaa, joka liittyy kalojen etsimiseen, pyydysten laskemiseen, asettamiseen ja nostamiseen sekä saaliin pyydyksistä poistamiseen;

        2. "yhteiskäyttösuunnitelmalla" suunnitelmaa, jossa esitetään käytettävissä olevien valvonta- ja tarkastusresurssien käyttöä koskevat toiminnalliset järjestelyt."

        Lukekaa tuo laki. Toiminta on täysin pimeää!!!

        "6 artikla

        Tietojen toimittamisen tiheys

        1. Aluksen päällikön on toimitettava sähköisessä muodossa olevat kalastuspäiväkirjatiedot lippujäsenvaltion toimivaltaisille viranomaisille vähintään päivittäin ja viimeistään 24 tunnin kuluttua, vaikka saaliita ei olisi saatu. Hänen on lähetettävä tällaiset tiedot myös

        a) lippujäsenvaltion toimivaltaisen viranomaisen pyynnöstä;

        b) heti sen jälkeen, kun viimeinen kalastustoimi on suoritettu;

        c) ennen satamaan saapumista;

        d) merellä suoritettavien tarkastusten yhteydessä;

        e) yhteisön lainsäädännössä määriteltyjen tai lippuvaltion määrittelemien tapahtumien yhteydessä."

        * * * *

        Eipä ihme, että suomalaiset vähin äänin myyvät aluksensa virolaisille, kuten A-studion dokumentissa oli joskus viime kuussa. Säteilypaskaa meret täynnä ja joutuvat raportoimaan aivan kaiken viranomaisille, jotka poliisivoimin kyykyttävät ihan miten lystäävät!!!

        Tuon voi tulkita niinkin, että kalan säteilyarvo pitää ilmoittaa 24 tunnin kuluessa, vaikka kalaa ei oltaisi saatukaan. Ja koska sen niin voi tulkita, suomen viranomainen sen myös ennemmin tai myöhemmin niin tulkitsee:)


    • näin se menee

      http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/117745-mystista-radioaktiivisuutta-havaittu-euroopassa

      Nää säteilyt voi olla kotoisin Suomen voimaloista, Japanista, Suomen jätesäiliöistä,, Venäjän Novaya Zemlya:lta (venäläiset upotti sinne pitkään ydinjätteesnä tynnyreissä ja ampuivat konepistoolila reiiä säiliöihin, jotta ne uppois nopeammin) tai mistä tahansa. Jätettä on säilötty niin pitkään niin holtittomasti ettei mikään ihme että vuotaa.

      Jos katsotte karttaa niin kuten kaikki paska, niin suuntahan on ylhäältä alaspäin.
      Jostain ylempää ne tulee ja matkalla alas, leviää tehokkaasti pohjavesien kautta . Me saadaan kaikki vielä nauttia näitä "maamiinoista".

      Suomessa on niin vahva yv-kannatus, että edes kehitysmaissa ole yhtä fanaattista.

      • simo booli

        Joo EI tarvitse ihmetellä mistä on kyse. TVO ilmoittaa yhteiskuntavastuuraporteissaan nostaneensa Selkämeremme tritumsäteilytasot 360 kertaiseksi! Nyt kun TVO:n ydinsaastat alkaa tunkea ydinherrojen pöydälle alkaa paniiki pukata silmille tehdyistä ydinrikoksistaan. Samaan aikaan taustalla muuten Porin kaupunki kielsi esim. samaisen TVO:n säteilypäästöinsä ja Pu- 239 kanavasäteilyin myrkyrttämien maitojen ja voidenkin myynnit. Kaikki Satakunnan kaupat on myyneet siitä asti "ei ole maitoja kun säteilevät".. tänään SUPO sitten kirjoiottikin röyhkeästi Länsi Suomeen, ettei maitoja ja lihoja kenellekkään tarvitakkaan . Kuolkon nälkään. TVO:ta ei saa estää pahuuksistaan!"Täysin yhtäpitävää ja hermeettistä. Rikolionen näissä on aina IAEA:n vasallit ja TVO/ Posivat kärjessä. Mutta STUK:han toki tietää sanoa, että uutisointiin lisää POLIISIKONTRILIA, ettei kansa saa tietää!


      • Goolaaja
        simo booli kirjoitti:

        Joo EI tarvitse ihmetellä mistä on kyse. TVO ilmoittaa yhteiskuntavastuuraporteissaan nostaneensa Selkämeremme tritumsäteilytasot 360 kertaiseksi! Nyt kun TVO:n ydinsaastat alkaa tunkea ydinherrojen pöydälle alkaa paniiki pukata silmille tehdyistä ydinrikoksistaan. Samaan aikaan taustalla muuten Porin kaupunki kielsi esim. samaisen TVO:n säteilypäästöinsä ja Pu- 239 kanavasäteilyin myrkyrttämien maitojen ja voidenkin myynnit. Kaikki Satakunnan kaupat on myyneet siitä asti "ei ole maitoja kun säteilevät".. tänään SUPO sitten kirjoiottikin röyhkeästi Länsi Suomeen, ettei maitoja ja lihoja kenellekkään tarvitakkaan . Kuolkon nälkään. TVO:ta ei saa estää pahuuksistaan!"Täysin yhtäpitävää ja hermeettistä. Rikolionen näissä on aina IAEA:n vasallit ja TVO/ Posivat kärjessä. Mutta STUK:han toki tietää sanoa, että uutisointiin lisää POLIISIKONTRILIA, ettei kansa saa tietää!

        simo booli on oikeassa. Uudessakaupungissa ja Loviisassa on kalastusaluksia. Googlasin "troolari kaupunki" ja "kalastusalus kaupunki":

        Uusikaupunki:
        - Olympos
        - Oceania
        - Laguna

        Loviisa:
        - Eliisa
        - Nordberg
        - Florence(upotettu!)

        Aika paukku tuo Florence!!!


      • öjhgbyhgujyhl
        simo booli kirjoitti:

        Joo EI tarvitse ihmetellä mistä on kyse. TVO ilmoittaa yhteiskuntavastuuraporteissaan nostaneensa Selkämeremme tritumsäteilytasot 360 kertaiseksi! Nyt kun TVO:n ydinsaastat alkaa tunkea ydinherrojen pöydälle alkaa paniiki pukata silmille tehdyistä ydinrikoksistaan. Samaan aikaan taustalla muuten Porin kaupunki kielsi esim. samaisen TVO:n säteilypäästöinsä ja Pu- 239 kanavasäteilyin myrkyrttämien maitojen ja voidenkin myynnit. Kaikki Satakunnan kaupat on myyneet siitä asti "ei ole maitoja kun säteilevät".. tänään SUPO sitten kirjoiottikin röyhkeästi Länsi Suomeen, ettei maitoja ja lihoja kenellekkään tarvitakkaan . Kuolkon nälkään. TVO:ta ei saa estää pahuuksistaan!"Täysin yhtäpitävää ja hermeettistä. Rikolionen näissä on aina IAEA:n vasallit ja TVO/ Posivat kärjessä. Mutta STUK:han toki tietää sanoa, että uutisointiin lisää POLIISIKONTRILIA, ettei kansa saa tietää!

        Oletko ihan terve? Ei täältä mitään maitoja ole poistettu kaupoista.


    • ei olisi ongelmaa

      mikäli kusipäinen illuminati ei kätkisi meiltä teknologiaa, jolla radioaktiivisuuden voi poistaa. Tutkin aihetta n. vuosi sitten ja etsijöille annan vinkiksi että kannattaa lähteä tutkimaan Wilhelm Reichin "orgon accumulatoria" ja siitä lähteä soveltamaan. Pitäkää tietoturvanne kunnossa, sillä minulla ei ollut ja näin jälkikäteen kaduttaa kaikki informaatio aiheesta mitä minulta tuhottiin. Perkeleen valtioterroristit!

    • Stana!!!

      Yritin etsiä komentosillalta kuvaa jostain kalastusaluksesta. Ei löytynyt kuin Arandan komentosilta ja siitäkin vain osa. Onko näiden julkaisu salattu vai miksi löytyy vain ulkokuvia?

      • Katrilli.

        Jos kaloissa on säteilyä niin silloinhan ei tarvita edes mikroaaltouunia! Ei muuta kuin popsimaan heti verkosta otettuna.Ai niin,eräissä järvisuomen järvien kaloissa on edelleenkin jäämiä Tsernobylin ydivoimalaonnettomuuden saastelaskeutumasta johtuen.Samoin kuin sienissä eräissä osissa Suomea.Mutta kaikki on meiltä salattua vaikka se ei salattua olekaan.Salailu on vain joidenkin mielikuvituksessa.
        Mitä muuten tarkoittaa sana poliisikontrilia? On se kenties katrillia? Mutta kun syö särkeä,se kasvattaa järkeä.


      • Googlaaja

        Ok, Arandassa ei näy säteilymittareita joita ei näy kuvissa. Aranda on tehnyt alkusyksystä tällaisen löydön. Ei tarvitse enää miettiä miksi säteilyä mitataan. Ei se ole minnekkään mennyt vaan kerääntyy jo koko ajan lisää.

        http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194694700296/artikkeli/merentutkijat yllattyivat suomenlahti sateilee edelleen tshernobylin jaljilta.html

        "Päivitetty 30.8.2011 16:06, julkaistu 30.8.2011 16:05
        Merentutkijat yllättyivät: Suomenlahti säteilee edelleen Tshernobylin jäljiltä
        Kuva: Pekka Karhunen - Kauppalehden arkisto

        STT

        Suomen ympäristökeskuksen merentutkijat saivat yllättävän havainnon tutkiessaan itäisen Suomenlahden pohjaa. Pohjan radioaktiivisuus on paikoin samalla tasolla, kuin Tshernobylin ydinonnettomuuden jälkeen.

        Vuonna 1986 tapahtuneen onnettomuuden seurauksena Itämereen iski suuri ydinlaskeuma.

        Radioaktiivinen cesium on puoliintunut normaalisti. Säteilevää ainesta kuitenkin valuu merenpohjan pehmeille alueille, minkä takia pitoisuudet eivät ole laskeneet.

        Radioaktiivista ainesta havaittiin muun muassa Haapasaaren edustalta otetuissa näytteissä.

        Itämeri on edelleen maailman radioaktiivisin meri yhdessä Irlanninmeren kanssa. Pääosa säteilevästä aineksesta on kuitenkin niin syvällä merenpohjassa, ettei sen pitäisi aiheuttaa ihmisille terveyshaittoja.

        – Pohjan radioaktiivisuuden epäillään vähentävän kuitenkin pohjaeliöiden määrää, kertoo merentutkimusalus Arandalla tehtyä tutkimusmatkaa johtanut erikoistutkija Harri Kankaanpää."

        ****

        Kalastusaluksen uppoaminen on tositapahtuma. Yllättävää tosiaan, että noissa on tutkat ja kaikki ja "ajavat päin rahtialusta."

        "Suomenlahdella on uponnut suomalainen kalastusalus Florence. Aluksen nelimiehisen virolaismiehistön onnistui pelastautua.

        Onnettomuus sattui aamuviiden aikaan, kun Bahaman lipun alla purjehtiva rahtialus törmäsi kalastusalukseen.

        Näkyvyys merellä oli turmahetkellä erittäin huono sankan sumun vuoksi.

        Rannikkovartiosto löysi miehistön pelastuslautalta runsaat neljä tuntia onnettomuuden jälkeen.

        Florence-aluksen päällikkö kertoi aluksensa jääneen rahtialuksen yliajamaksi, jonka seurauksena kalastusalus upposi hyvin nopeasti päällikön kertoman mukaan noin minuutissa.

        Onnettomuus sattui keskellä Suomenlahtea Porkkalan ja Naissaaren välissä.

        Onnettomuudesta epäilty rahtilaiva pysäytettiin Hangon eteläpuolella. Rahtialuksen henkilöstö on alustavasti myöntänyt törmäyksen."


    • Googlaaja

      Selvittelin asiaa. Kalastusaluksissa on pakollinen VMS-laite, joka on amerikkalaisen Trimblen valmistama. Laitteen nimi kertoo jo paljon mitä se tekee: Vessel Monitoring System. Laite täytyy olla yhteydessä valtion siihen ostamaan tietokoneeseen ja siinä on ajettava mukana tulevaa ohjelmaa. Jos laitteen sammuttaa, erään kalastajan mukaan: "Rannikkovartiosto oli vartissa paikalla ja käski laittaa laitteen takaisin päälle." Tämä oli tapahtunut toisen valtion vesillä!!!

      Että sellainen vehje. Tässä on kuva laitteesta ja kerrotaan miten se toimii: http://www.seawatch.org/solution/vms_position_paper.php Kuva lienee tarkoituksella epäselvä?

      Tuossa on kaikenlaista tavaraa sisällä. Tiedot lähtevät satelliittiin, eikä kalastaja näe mittaamiaan arvoja.

    • Kalastusbiologi

      Sähköisillä saalisilmoituksilla ei ole mitään tekemistä kalojen säteilyarvojen kanssa. Vaatimukset tulevat viime vuosina uudistetuista yleisistä EU:n kalastuksenvalvontaa koskevista säädöksistä. Vaatimuksia pidetään meillä selkeästi ylimitoitettuina kalastuksen määrään nähden. Kohta jokaisella kalastajalla on jo henkilökohtainen valvoja kirjaamassa saaliita ja raportoimassa Brysseliin.

      • Stana!!!

        Viranomaiset näemmä heräsivät ja päättivät välittömistä jatkotoimenpiteistä, koska tämä tarkoin varjeltu salaisuus tuli julki. Simo kertoi tuossa yllä TVOn nostaneen itämeren tritiumtasot (radioaktiivinen säteilijä) 360-kertaisiksi, joka sai aikaan vipinää asiasta vastaavan viraston viramiehissä. Simon yhteydet on katkaistu ja yritän saada lisätietoja tästä mitä siellä oikein tapahtuu muuta.

        Kaikkihan tietävät, että tällaisen järjestelmän perusteena ole pelkät saalisilmoitukset, jolla varjolla sitä ajetaan läpi, vaan takana on euroopan laajuinen hyvin tarkkaan tehty kontrollijärjestelmä. Järjestelmän tarkoituksena on ydinvoimaloiden säteilypäästöjen seuranta koska mitään muuta ei voida enään tehdä. TVO vuoti voimaloisstaan taustasäteilyn jo 10-kertaiseksi ja ydinherrat aikovat lakeja muuttamalla korjata tilanteen jossa tilapäisesti sallitaan isommatkin päästöt. Ongelma vain on siinä että päästöt tappavat kohta kaikki kalat!


      • Green.
        Stana!!! kirjoitti:

        Viranomaiset näemmä heräsivät ja päättivät välittömistä jatkotoimenpiteistä, koska tämä tarkoin varjeltu salaisuus tuli julki. Simo kertoi tuossa yllä TVOn nostaneen itämeren tritiumtasot (radioaktiivinen säteilijä) 360-kertaisiksi, joka sai aikaan vipinää asiasta vastaavan viraston viramiehissä. Simon yhteydet on katkaistu ja yritän saada lisätietoja tästä mitä siellä oikein tapahtuu muuta.

        Kaikkihan tietävät, että tällaisen järjestelmän perusteena ole pelkät saalisilmoitukset, jolla varjolla sitä ajetaan läpi, vaan takana on euroopan laajuinen hyvin tarkkaan tehty kontrollijärjestelmä. Järjestelmän tarkoituksena on ydinvoimaloiden säteilypäästöjen seuranta koska mitään muuta ei voida enään tehdä. TVO vuoti voimaloisstaan taustasäteilyn jo 10-kertaiseksi ja ydinherrat aikovat lakeja muuttamalla korjata tilanteen jossa tilapäisesti sallitaan isommatkin päästöt. Ongelma vain on siinä että päästöt tappavat kohta kaikki kalat!

        HAARP on kaiken takana! Muistakaa tämä asia aina ja joka paikassa ja painakaa tämä asia visusti mieleenne.Ja syyllistämällä HAARP kaikkeen mahdolliseen saadaan kaikki punavihreät aatteet toteutettua.


      • Joku_nimimerkki_vain
        Stana!!! kirjoitti:

        Viranomaiset näemmä heräsivät ja päättivät välittömistä jatkotoimenpiteistä, koska tämä tarkoin varjeltu salaisuus tuli julki. Simo kertoi tuossa yllä TVOn nostaneen itämeren tritiumtasot (radioaktiivinen säteilijä) 360-kertaisiksi, joka sai aikaan vipinää asiasta vastaavan viraston viramiehissä. Simon yhteydet on katkaistu ja yritän saada lisätietoja tästä mitä siellä oikein tapahtuu muuta.

        Kaikkihan tietävät, että tällaisen järjestelmän perusteena ole pelkät saalisilmoitukset, jolla varjolla sitä ajetaan läpi, vaan takana on euroopan laajuinen hyvin tarkkaan tehty kontrollijärjestelmä. Järjestelmän tarkoituksena on ydinvoimaloiden säteilypäästöjen seuranta koska mitään muuta ei voida enään tehdä. TVO vuoti voimaloisstaan taustasäteilyn jo 10-kertaiseksi ja ydinherrat aikovat lakeja muuttamalla korjata tilanteen jossa tilapäisesti sallitaan isommatkin päästöt. Ongelma vain on siinä että päästöt tappavat kohta kaikki kalat!

        Vai on Simo Booli (Arto L.) siirretty lopullisesti hullujenhuoneelle vai mitä oikein selität?


      • Mitä sinä
        Green. kirjoitti:

        HAARP on kaiken takana! Muistakaa tämä asia aina ja joka paikassa ja painakaa tämä asia visusti mieleenne.Ja syyllistämällä HAARP kaikkeen mahdolliseen saadaan kaikki punavihreät aatteet toteutettua.

        täällä sitä kerrot?? Tule tuonne politiikka-palstoille tekemään maailmanvaltausta, siellä nämä persut ja muut oikeistolaiset pitävät keskustelua tiukasti hallussaan. HAARP on todella hyvä ase näitä vastaan , mutta ei unohdeta näitä GWENiä, TETRAa ja DEWejä.


    • säteilyn seuraaja

      http://www.mmm.fi/attachments/mmm/63ktZ5LCM/111207_kalast_jarj_lauspyynto.pdf

      7.12.2011 maa ja metsätalous ministeriö lausunto pyyntö
      ........
      vuoden 2011 kilohailin saalis täyttänee suomen kiintiön vaikka sen kalastusta on merkittävästi rajoitettu
      ........
      kohdennettu kilohailin pyynti suomen vesillä tulisi kielletyksi
      ........
      kielto on välttämätön koska alueella on mahdollista lyhyessä ajassa kohdennetusti kalastaa suuria määriä kilohailia
      .........
      joten....
      maa ja metsätalousministeriö kieltää kilohailin ja silakan troolikalastuksen 2012!!!
      "

      noin, tulihan se sieltä viranomaisen suusta aivan helvetin monimutkaisesti sanottuna, eli ammattikalastus kielletään ja tämä syy minkä ugi89 alussa sanoi on aivan selvästi se syy miksi tämä kielto on tullut. kalat ovat aivan helvetin saastuneita ja viranomaiset paniikissa niiden säteilyn takia. itämeri on maailman radioaktiivisin meri ja lisää paskaa valuu sinne ydinvoimaloistamme koko ajan radioaktiivisuus vuotaa!!!!!!

      viranomaiset ovat muuten kieltäneet omien säteilymittareiden käytön virantoimituksessa.

    • Ghost666-666

      Tossa on monta asiaa jotka on ihan oikein. Florence upposi sekunneissa, ei ketään komentosillalla, koko miehistö kannella. Selkeä upotus, olisiko koko paatti saastunut ja ei voitu enää putsata? Kalastuksen jälkeen kaikki paikat huuhdotaan merellä vesisuihkuilla, vaikka vesi tulee merenkäynnistä kannelle. kaveri kerran ihmetteli tätä Raumalla koulussa että mitä hyötyä tästä on, mutta sanottiin että tee vain äläkä kysele.

      VMS on joka aluksella. Vessel Monitoring System viittaisi myös paineastian seurantaan (vessel). Jenkkien järjestelmä ja tosiaan pikaveneet heti rinnalla, jos laittaa pois. Siellä se on ja joitain piuhoja sinne menee kun kysyin Raumalaiskaverilta tietääkö se tästä.

      Kaveri siis opiskeli merenkulkua Raumalla.

    • Kolmasosa

      Valtiovalta aikoo pakolla ajaa tämän mustan laatikon, joka tunnetaan nimellä elogbook joka kalastaja-alukselle. Laite mittaa ja raportoi reaaliajassa maailman meriltä tietoa. Pakko ottaa tai rannikkovartiolaitoksen poliisit ovat aluksessa, jos laite ei lähetä.

      Antennit asetetaan, yllätys yllätys!, mastoon, eli laite mittaa kaasuja! Tietääkö joku tarkemmin mitä tuolla mitataan? Tietoa on erittäin vaikea saada. ERS ja elogbook ovat avainsanoja tähän.

      Lisätietoa esimerkiksi:

      https://ab-dep-op-elogbook.web.cern.ch/ab-dep-op-elogbook/elogbook/eLogbook.php?shiftId=1015967

      http://library.gpntb.ru/cgi-bin/irbis64r/62/cgiirbis_64.exe?C21COM=S&I21DBN=RSK&P21DBN=RSK&S21FMT=fullwebr&Z21ID=&S21STN=1&S21REF=10&Z21MFN=89283

    • jakinboas11

      Ei merillä enää saa kalastaa ainakaan lohta. Tarkoitushan on vain kaikki saada ostamaan Norjan pussilohta.

    • asdkasjksadjasd

      Muistin tämän kun yksi kalastaja sanoi, että ei ole mitään tietokonetta alukselle toimitettu tai käsketty ostamaan. Onkohan projekti lopetettu? Kuulostaa uskomattomalta rahantuhlaukselta.

    • Niinpäsvain
    • vdbdbngdf

      Saako mistään hyvää käsikäyttöistä säteilymittaria kalojen ja muuhun säteilymittailuun?

    • Ei_niinkään

      Virallisesti homman nimi on niin, että kalat eivät säteile ollenkaan ja merestä nostettu saalis on täysin puhdasta. Joku helvetin paniikki viranomaisiin on mennyt siinä, että kuukauden sisällä pitää tuo säteilytarkkailujärjestelmä ottaa käyttöön joka ainoalla suuremmalla kalastusaluksella.

    • Troolari Jussi

      Netistä saa hyviä säteilymittareita. Noita on tosiaan asenneltu aluksille mitä olen kuullut. Lyödään kiinni siniseen boksiin ja sen toiminnasta ei tiedä sitten mitään. Sitä ei saa koskaan ottaa pois päältä ilman viranomaisen lupaa.

    • pelokaskin

      Onko siis todellakin totta että ydinvoimalamme vuotavat aktiivista jätettä ympäristöömme?

      Tuntuu aika hurjalta mutta kai se on mahdollista?

      Mitä ne säteilymittarit maksavat? Ovatko ns. joka pojan vehkeitä?

    • Älä usko selityksiä

      Tiesitkö, että ydinvoimalat jäähdyttävät reaktoria kierrättämällä merivettä sisuksiensa kautta? Tällaisia myllyjä on Olkiluodossa kaksi ja Loviisassa kaksi kappaletta. Viranomaisten mukaan tämä on täysin turvallista, mutta nyt koko kalastuslaivasto suurimpien aluksien osalta on valjastettu toimimaan säteilymittaajina tuolle hommalle, kun EU:n salaisissa kokouksissa on huolestuttu siitä, että Itämeressä kalat ovat lähes loppuneet. Ydinmyllyjä kun ei voi oikein sammuttakaan, koska ne jauhavat sähköä, joten tuolla yritetään pitää homma sen verran aisoissa, että nähdään missä säteilypitoisuudet ovat korkealla ja ohjataan kalalaivat sinne missä säteilylautat eivät ole niin pahoja. Kaveri kertoi, että tätä varten on perustetaan oma viranomaiskeskus rajavartioston yhteyteen ensi vuoden alkupuolella, joka ohjaa kalalaivoja 24/7 periaatteella, jotta tiedetään ettei kukaan kalasta liian myrkyllistä kalaa.

    • pipero

      Tuo tuntuu niin hurjalta mutta haiskahtaa siltä että olisi totta.

      Tuskin tästä julkimediassa koskaan puhutaan? Kyllä tässäkin salaliittoteoria pätee. Tottahan on ettei ydinvoimaloita voida ajaa alas vaan "pienet" vuodot on siis vain hyväksyttävä.

      Takavuosina muistaakseni jo naurettiin yksisilmäisille Itämeren silakoille. Nykyisin tilanne on varmasti huonontunut. Onko Suomessa enää montaakaan kalastusalusta Itämerellä tai Suomenlahdella?
      Voiko Suomenlahden pohjukassa enää edes uida? Taitaa olla ainakin Porvooseen asti täysin saastunut

      Voihan Herran Isä, mitä tästä kaikesta tulisi ajatella? Minkälaisen ympäristön jätämmekään jälkipolville?

    • Sespi

      Ei liene suuri salaisuus tällä hetkellä, että kaikki silakka mitä Itämerestä saadaan, jauhetaan minkinrehuksi. Tätä selitellään sillä, että venäjänkauppa on laskenut. Oikeasti minkit eivät pysty enää syömään enempää, koska rehusta on reipasta ylituotantoa. Silakkaa ei Venäjälle ole viety koskaan, sillä Venäjällä on omiakin kalastusaluksia. Itämereltä ne eivät kalasta, samasta syystä kuin kalaa ei syödä muissakaan valtioissa. Siitä säteilypaskasta on tullut vallan helvetillinen ongelma ja selityksiä riittää. Jos minkinrehu olisi kelvollista, sitä myytäisiin muualle, mutta ei kukaan halua sitä ostaa. Syynä on se, että tuottajat tietävät kyllä mistä se on peräisin ja mitä siinä on.

      Näistä ei vain kerrota. Voisi kysyä miksi noita valvontajärjestelmiä, jotka lyödään kiinni amerikkalaista alkuperää olevaan boksiin, viedään aluksille ja niitä on pakko käyttää joka vaiheessa. Tällaiseen kyllä riittää rahat, eikä varmasti ole halpaa.

    • Jamppa-pa

      Katsokaapa mitä löysin! http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=15&ved=0CDEQFjAEOAo&url=http://tietopyynto.fi/files/foi/172/MMM-180786-v1-Henkilrekisteriseloste-Shkinenkalastuspivkirjaelogbook.DOCX&ei=x8udVNr_KKLMyAP4pICoCw&usg=AFQjCNFCA9eXjdm1n5MWdJ5rObeShfufpg&sig2=wjdjyn9r8KAoDquaVULeFg

      "Henkilötietojen käsittelyn käyttötarkoitus (rekisterin käyttötarkoitus): Kalastusalusten satelliittivalvonta. Rekisterin pitäminen perustuu Euroopan yhteisön yhteisen kalastuspolitiikan täytäntöönpanosta annetun lain (1139/1994) 4 §:ään"

      Alussa lukee "Kalastusalusten satelliittivalvonta" ja piste perään. Tuo voi pitää sisällään aivan mitä tahansa, kun harjoitetaan viranomaisvalvontaa!

      "Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle:
      Tietoja voidaan lain 1139/1994 mukaan luovuttaa ainoastaan valvontaa suorittaville viranomaisille valvonnan edellyttämässä laajuudessa. Rekisterin tietoja saadaan käyttää myös laissa tai EY:n säännöksissä säädettyihin tarkoituksiin, joita ovat m.m.:
      - meripelastusviranomaisille pelastustehtäviä varten,
      - EU:n säädösten edellyttämä raportointi komissiolle,
      - kalastusta koskevien säännösten rikkomisesta tehtävät esitutkintapyynnöt ja niihin liittyvät vaateet (tulli, merivartiosto, poliisi)."

      "...luovuttaa valvontaa suorittaville viranomaisille..." eli säteilyhavaintojen tiedot voidaan välittää Supolle tai kauppa ja teollisuus ministeriöille. Sitten jotain, että voidaan käyttää meripelastuksessa tai jossain muussa, jolla hämätään se oikea käyttötarkoitus.

      "Rekisterin suojauksen periaatteet sekä manuaalisen aineiston että ATK:lle tallennettujen tietojen osalta:
      Rekisterin tiedot on tallennettu suojattuun tietokantaan."

      Jep, jep... Miksi tallennetaan erityisesti suojattuun tietokantaan, jos tiedot kestäisivät päivänvaloa? Tuolla estetään tarkastamasta mitä tietoja sinne on tallennettu. Kalastajat eivät ryhdy kyselemään omien tietojensa perään, koska sen jälkeen käy "Hups, sulla olikin tuollainen puute aluksessa ja on viety kaikki kalastusluvat. Koita pärjäillä sen suhteen, että et voi enää ikinä kalastaa." Hallinto toimii aina noin liian uteliaita kohtaan.

    • 28x...

      Kalastusalusten satelliitivalvonta kuullostaa todellakin mielenkiintoiselta. Sellaiseen ei todellakaan ryhdyttäisi ilman vakavia syitä. Muita syitä en todellakaan keksi muuta kuin kuin säteilynvalvontaan liittyvät syyt.

      Miksi muuten muutama silakkalaatikko saisi aikaan valtavan EU:n kiinnostuksen?

      Julkimedia ei tästä kyllä hiiskukkaan, en ainakaan ole missään nähnyt.
      Mitä täytyy tapahtua että tästä enemmän puhuttaisiin?
      Pelottaa ajatellakin että meriämme myrkytetään tahallisesti viranomaisten sen salliessa.

    • kouhjuhuihi

      Ei ole tosiaan ollut missään sanaakaan asiasta. Kävin eri lehtien arkistot läpi ja ajattelin, että Maaseudun Tulevaisuudessa varmasti on tällaisesta juttu. Ei ollut sanaakaan. Ei missään mitään. Kalastajille tuodaan tietokone ja musta laatikko, johon piuha ja sen jälkeen ei kerrota mitään mitä järjestelmä tekee. Kalastaessa oltava aina avoinna.

      Itämeri on maailman radioaktiivisin meri, joten ei tuota yhteyttä ole vaikea päätellä, mutta kaikki pyritään salaamaan suurelta yleisöltä. Ei kukaan kalastajakaan ole asiasta avautunut, koska ammatti loppuu sitten heti siihen.

    • sdsdsd

      Tilanne meni jo kesällä kastrofaaliseksi, koska säteily on kulkeutunut jokiin asti ja kalakuolemat alkavat näkyä kansalle. Asiaa tutkitaan, vaikka syy on kyllä tiedossa ja mitään aiheeseen liittyvää uutisointia et tule enää tämän jälkeen näkemään. http://www.hs.fi/kotimaa/a1401587899301

      Helppo on viedä lammaslaumaa uskottelemalla, että kalojen syönti on terveellistä.

    • pipero

      Minä olen vältellyt kotimaisen kalan syöntiä jo siitä asti kun niitä yksisilmäisiä silakoita alkoi ilmestyä. Jo silloin hieman päätäni raavin ja syitä mietin.

      Heti sen jälkeen alkoi tullakin julkisuuteen syöntirajoitus- suosituksia.

      Eipähän tuota tuoretta silakkaa ole enää toreilla näkynytkään aikoihin. Takavuosina muistan kuinka Stadin toreilla ja halleissa sai tuoreita kiiltäväkylkisiä jotka vielä laatikoissa sätkivät. Eivät paljoa maksaneet ja kyllä niistä sai aivan mainioita pihvejä.

      En edes muista milloin viimeksi olen tuoreen silakan nähnyt? Ovatko jo niin vammaisia ettei niitä voida edes näytille tuoda?

      Kyllä tämä on aika iso juttu eikä sitä saa vaikenemalla unhon yöhön painaa.

      Jos kaikki päästöt olisivat ryssiltä niin kyllä kai se julkistettaisiin? Tämä viittaa kotimaan saasteisiin.

    • Huppistakeikkaa!

      Nyt heräsin itsekin tähän! Ajattelin jo tätä lukiessani viime syksynä, että mitä helvettiä, mutta tuossahan on selitys. Valtiovalta valehtelee jatkuvasti ja keksii selityksiä miksi silakoita ei saa kaupasta - tai jos saa, ne tulevat ties mistä. Luulisi, että euro/kilo menisi kaupaksi niin paljon kuin vain ehtii kalastaa, mutta ei. Ei tuoda edes kauppohin, vaan JAUHETAAN minkinrehuksi. Tämä tietysti sen takia, että ei noita voi kauppoihin tuoda ja jauhaminen peittää epämuodostumat.

      Aika mielenkintoista muuten, että uutista on päivitetty yli viikko sen julkaisun jälkeen, kertomatta mitä on päivitetty!

      http://yle.fi/uutiset/silakka_uhkaa_kadota_suomalaisten_lautasilta__venajan_pakotteet_tyrehdyttavat_kannattavan_liiketoiminnan/7434264

      " Talous 27.8.2014 klo 11:36 | päivitetty 5.9.2014 klo 7:03
      Silakka uhkaa kadota suomalaisten lautasilta – Venäjän pakotteet tyrehdyttävät kannattavan liiketoiminnan

      Venäjän vastapakotteet uhkaavat viedä silakan suomalaisten lounaslautasilta. Jatkossa kalastajien ei enää kannata lajitella suomalaisten suuhun meneviä silakoita, sillä Venäjän viennin tyrehtyminen tekee kannattavasta liiketoiminnasta tappiollista. Sen sijaan silakat viedään rehuksi turkiseläimille."

      • 9gag

        Koskahan tämä tulee yleisempään tietoisuuteen? Mitään ei voida tehdä, mutta satelliittiseurantaa puuhataan sen takia, että nähtäisiin edes vähän millä tolalla tilanne on. Asia lienee ollut viranomaisten tiedossa vuosia ja nyt on ollut pakko reagoida.

        http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/626636/Kaapioitynyt Saaristomeren silakka onkin Selkameren silakkaa

        "Parin viime vuoden aikana silakassa on alkanut näkyä pieniä häiriötekijöitä.

        – Silakoiden mätiin ja erityisesti maitipusseihin on viime vuosina tullut epämuodostumia, joiden syytä ei tiedetä. Emme ole nähneet sellaisia aiemmin kolmenkymmenen vuoden tutkimusaikasarjassamme.

        Epämuodostumien syytä ei vielä tiedetä. Kyseessä on kuitenkin lisääntymisbiologinen ilmiö, joka ei millään lailla vaikuta esimerkiksi kalan käyttöön ihmisravintona.

        – Ne yksilöt, joissa epämuodostamaa on, ovat todella sairaita. Usean sadan kalan näytteestä pahimmillaan jopa viisi prosenttia voi olla epämuodostuneita.

        Mahdollisina syypäinä tulee ensimmäisinä mieleen dioksiini ja muut ympäristömyrkyt.

        – Ruotsalaistutkijoiden mukaan silakan dioksiinipitoisuudet ovat kuitenkin vähentyneet. Muitakin syitä voi olla, esimerkiksi loiset, virukset ja erilaiset tulehdukselliset sairaudet.

        Varmuudella tiedetään kuitenkin, että silakan koko on pienentynyt viimeisten vuosikymmenten saatossa useilla senteillä."


    • Vanhempikaupunki

      Taisi Ugi89 paljastaa melkoisen virityksen kolme vuotta sitten, johon kukaan ei osannut edes kiinnittää huomiota!

    • Hepsistä

      Kävin tänään Prisma Jumbon kalatiskillä. Lohta - norjalaista, siikaa - ruotsalaista, nieriää - suomalaista, kalankasvattamosta. Kaikki kalat käytännössä Norjasta. Myyjä tuli jo katsomaan, että olisiko siinä asiakas ja kysyin löytyisikö silakoita? "Valitettavasti niitä ei nyt saada."

      Mielenkiintoiseksi menee. Lampaat syövät muita kaloja, kun eivät huomaa mitään ja valtiovallan edustajat ovat työpaikkojensa pelosta täysin hiljaa ja toivovat, että tilanne vain menee ohi.

    • kalaherkku

      Joo kyllähän tilanne ei ohi taida mennä vaan pahenee koko ajan tietenkin jollei päästöjä kuriin saada.

      En nyt asiantuntija ole mutta eikö voimalan jäähdykseen kuitenkin käytetä ympäristön vesivarantoja? Jos vedet sen kautta kierrätetään niin kyllä maalaisjärkikin sanoo että jotain saastaa sieltä joka kierrolla tulee.

      Emme koskaan enää tule saamaan syötävää kalaa Suomenlahdelta.

      • 12344222

      • mkdndndnflffnkfkfl
        12344222 kirjoitti:

        Ei ydinvoimalan jäähdyttämiseen riitä minkään ympäristön vesivarat. 70 kuutiota porhaltaa läpi sekunnissa ja vesi lämpenee matkalla 10 astetta. Ainoa vaihtoehto on merivesi näissä reaktoreissa, joissa ei ole jäähdytystorneja.

        Tässä kuva:
        http://api.ning.com/files/HkWPhRMwyfqPy6GNX9x8v6wAUeo4bumTjiz7rSfdHGe045ivpdsNz0Bt8yvHaRAnHZflm9S0*8GM4kq1fGPKIBQSwZZjhknp/painevesireaktori.JPG?width=721

        Valtavat määrät lämpöä meren lämmittämiseen? Eikö sitä nyt oikeasti saisi talteen mitenkään? Kyllä sillä jokunen tupa lämpiäisi!


      • Mikko H.
        mkdndndnflffnkfkfl kirjoitti:

        Valtavat määrät lämpöä meren lämmittämiseen? Eikö sitä nyt oikeasti saisi talteen mitenkään? Kyllä sillä jokunen tupa lämpiäisi!

        1970-luvulla puuhattiin Helsingin viereiselle saarelle ydinvoimalaa, joka olisi huolehtinut samalla kaukolämmöstä. Tämä kaatui asukkaiden vastustukseen, koska lauhdeveden säteilyä pelättiin ja sitä, että voimala voi räjähtää hetkellä millä hyvänsä ydinräjähdyksenä taivaan tuuliin ja tappaa kaikki. Sen jälkeen päätettiin, että lauhdeveden lämpö johdetaan mereen.

        En osaa sanoa tuosta muusta jutusta mitään. Mielestäni lauhdevesi ei säteile ollenkaan ja meristä tulee kalaa entiseen malliin. En ainakaan ole kuullut muuta, kun olen kalastusalan uutisia kuitenkin seurannut harrastuspohjalta.


    • linnankundi

      "Mielestäni lauhdevesi ei säteile ollenkaan ja meristä tulee kalaa entiseen malliin".

      Mikä on aikaansaanut kalojen epämuodostumat jopa niin ettei silakoita enää myydä missään. Niitä muutaman kalastajan saaliita ei kadunmies edes pääse katselemaan vaan kaikki jauhetaan rehuksi ja heti.

      Tietääkseni ainoat paikka missä silakkapihvejä vielä ruoaksi tarjotaan ovat Suomen vankilat. Tämä on totta.

    • Byro Kraatti
      • Medisiinipelle

        Chemtrailia ja Chemseata. Montako kertaa olet lukenut näistä Hesarista? Entä muualta Erkkomediasta? Tai YLE:stä? Tai Maikkarilta?


    • sillä pihvi

      Tappaako ne meidät muutamat ihmetteljät jotka vielä muistamme miten hyviltä leivitetyt silakkapihvit maistuvatkaan suoraan pannulta?

      Nuorempi sukupolvi ei ole koskaan silakkaa nähnytkään eikä sitä osaa kaivata.

      Metkaa on maailman meno, jos henkeään pitää pelätä jos silakkaa kaipaa!

      • Reiskavaan

        Ei vittu, mä en usko tätä. Kävin tänään viidessä kaupassa kysymässä onko kalapisteessä silakkaa. Kaikki sanoi, että sitä ei nyt saada. Kysyin, että miten niin ei saada. Ei kuulemma riitä myyntiin asti. Silti koko kalansaalis jauhetaan minkinrehuksi.

        Ei helvetin perkele, saatanan Kataisen ja Stubbin valehteluhallitukset. Mitään negatiivista ei kerrota, vaan hommat vain salataan ja kerrotaan miten on #fantsua #kivaa #kovameno ja hommat #rulaa. #yläfemma ja #pekku vielä perään. Maa saatana konkurssissa ja meret elinkelvottomia. Ei sitä kansalle voi kertoa, mutta valvontaan voi saatana laittaa taas miljoonia. Paljonkohan se valtion salainen valvontajärjestelmä maksoikaan, löytyyköhän MMM:n budjetista?


    • silakkapihvi

      Nyt vain odotellaan että me vanhempi sukupolvi jotka vielä silakan olemassaolon muistamme kuolisimme pois.

      Nuoremmat eivät tosiaankaan silakkaa ole koskaan nähneet eivätkä sitä osaa kaivata.

      Ja kas; ongelmaa ei enää olekaan!

      • Eestimees666

        Näinpä. Kaupassa on Norjan pussilohta ja odotellaan, että se on normaalia. Itämeren silakkaa et saa mistään. Stockmannilla on välillä, mutta se on "lajiteltua", eli silmä- ja pääpuolet on eroteltu erikseen. Hinnassa sen sitten näkee. 99%:ia menee jauhettuna minkinrehuksi. Miten kauan valtio oikein aikoo tämän tilanteen antaa olla? Ei näemmä ketään kiinnosta.


    • Kikkare

      Kävin kanssa kalatiskillä katsastamassa. Silakkaa ei missään kaupassa. Kysyin ja epämääräisiä vastauksia tuli, että sitä ei nyt ole ollut pitkään saatavissa kohtuuhintaan tai että sitä ei riitä myyntiin asti. Tuo oli aika mielenkiintoinen toteamus. Minkinrehuksi siis jauhetaan kaikki, jos ei riitä myyntiin asti. Uskoisin, että kalatiskillä saisi paremman hinnan.

      Miten helvetissä tämä tieto, jonka jokainen voi tarkistaa mistä tahansa kaupasta, ei ole vielä tullut lehdistä ulos? Ai niin, lehdet ovat valtion kontrollissa, eivätkä voi kirjoittaa hallituksen vastaisia juttuja. Maatalousministeri on kokoomuksesta ja ei taatusti kerro mitään ikävää, vaan pelkkää #positiivista @ihkujuttua. Kai sekin idiootti on twitterissä kertomassa, että helvetin hyvin menee, puhdasta kalaa meret täynnä ja mistään Tsernobylistä ei merkkejäkään, lisäksi talous nousee kohisten ja valtionvelka pienenee.

      Seuraavat vaalit ja lammaslauma taas äänestää kokoomusta.

    • Hare-Rama

      Tämä on aika mielenkiintoinen kohta: "Kansallisen toimeenpanolain mukaisesti viranomaisyhteistyön tehostamiseksi perustetaan kalastuksen seurantakeskus (KSK) Rajavartiolaitoksen Länsi-Suomen Merivartioston johtokeskukseen."

      Paljonko tuosta uudesta seurantakeskuksesta on ollut julkisuudessa uutisia? Ei mitään.

      http://www.hare.vn.fi/mHankePerusSelaus.asp?tVNo=1&h_iId=20708

      Hankenumero: MMM039:00/2014
      Hankkeen nimi: EU-kalastuksen valvonnan ohjausryhmä
      Hankkeen ruotsinkielinen nimi:
      Hankkeen lyhenne:
      Asettaja: Maa- ja metsätalousministeriö
      Asettajan osasto/yksikkö: Luonnonvaraosasto
      Asettamispäivä: 11.11.2014
      Hankkeen tila: Käynnissä
      Toimikausi/aikataulu: 11.11.2014 – 31.12.2020
      Organisointitapa: Muu
      Yhteyshenkilö: Vilhunen, Jarmo, neuvotteleva virkamies, puh. 02951 62315, [email protected]
      Tehtävä: Johtotehtävä
      Tehtäväkuvaus: Ohjausryhmän tehtävänä on koordinoida kaupallisen kalastuksen valvonnan (ns EU-valvonta) viranomaistoimintoja ja kalastuksen valvonnan rahoitusta osana EMKR-toimintaohjelmaa (2014-2020).

      Ohjausryhmä koordinoi kaupallisen kalastuksen valvonnan viranomaistoimintoja tarkoituksena varmistaa valvonnan tehokas, tasapuolinen ja kustannustehokas toteuttaminen Suomessa. Valvonnan tehtävät, toimivalta ja resurssit määritellään kalataloushallinnon organisaatiouudistuksen ja uuden lainsäädännön tullessa voimaan vuodesta 2015 alkaen. Osana kalataloushallinnon uudelleen organisointia määritellään ns. kaupallisen kalastuksen (EU) valvontatehtävä keskittämistehtäväksi Varsinais-Suomen ELY–keskukselle. Kansallisen toimeenpanolain mukaisesti viranomaisyhteistyön tehostamiseksi perustetaan kalastuksen seurantakeskus (KSK) Rajavartiolaitoksen Länsi-Suomen Merivartioston johtokeskukseen. Rikkomusrekisteristä sekä piste- ja seuraamusjärjestelmästä vastaa maaseutuvirasto.
      Tavoitteet: Tavoitteena on luoda YKP-vaatimukset täyttävä kustannustehokas valvontajärjestelmä.
      Kotisivu: http://

      Tässä paperi, Petteri Orpon nimi alla:
      http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat/20708/231406_Asettamispaatos_EU-kalastuksen_valvonnan_ohjausryhma.pdf

    • pipero

      Merikalan syömisrajoitteista olen huhuja kuullut mutta en muista nähneeni siitä viranomaismääräyksiä. Miksiköhän näin?

      Eikö Säteilyturvakeskuksen tehtävänä olisi juuri tiedoittaa päästöistä tai jäämistä, mitä lie?

      Voiko Suomalaisia merikaloja syödä kerran vai kaksi viikossa ja montako grammaa?
      Missä myydään tuoretta kalaa?

    • EC12345

      Suomalainen troolari upposi eilen yllättäen. Mitenkäs tämä on mahdollista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe