Juha Molari-ortodoksien edusmiehemme maailmalla

Mitä ajatella?

Juha Molari (juhamolari.blogspot.com) on herättänyt monenlaisia tunteita Suomessa. Tällä hetkellä hän lienee ylivoimaisesti tunnetuin suomalainen ortodoksi ja on Venäjällä toistuvasti uutisvälineiden otsikoissa kärkevin otsikoin. Hän on lisäksi Russia Today uutiskanavan virallinen blogisti. Russia Today (rt.com) tavoittaa kymmeniä miljoonia, ehkä satoja miljoonia lukijoita päivittäin. Molarin linja on raju ja armoton Suomea, Suomen kirkkoa, ja Suomen ylintä johtoa kohtaan. Jokainen voi tarkistaa asian hänen sivuiltaan ja Russia Today uutiskanavalta. Mitä hän herättää Suomen ortodokseissa? Onko hän ortodoksien idoli?

18

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • T. Ollo

      Eikös tämä Molari ole vasta ihan äskettäin liittynyt ort.kirkkoon? Tarkemmin sanottuna toiseen Suomessa toimivaan Venäjän ort.kirkon seurakuntaan?

      Näinkö nopeasti hänestä olisi tullut idoli? Omien kirjoitustensakin perusteella hän vasta opettelee ortodoksisuutta. Ei kai hän mikään ohjaajavanhus ole? Hänen polittiset ja yhteiskunnalliset näkemyksensä ovat hänen omiaan. Moniko muu niitä kannattaa?

      Aika näyttää - ellei jo ole näyttänyt - Molarin hengellisen ja yhteiskunnallisen painoarvon. Jospa hänkin seisoisi tai kaatuisi oman Herransa edessä.

    • Idoli on,

      Kyllä hän on idoli, venäläisten ja ehkä suomalaisten ortodoksien idoli ja ainakin venäläisten ihailema. Hänen tuottamaansa Suomi -kuvaa lukevat miljoonat venäläiset ja Russia Today kanavan lukijat ympäri maailmaa. Hänen poliittinen painoarvonsa on valtava, ei Venäjän valtamedia muutoin häntä olisi kutsunut blogin pitäjäksi. Samassa RT:n muutaman blogistin yhteisössä on myös venäjän presidentti Medvedev. Molarin poliittiset mielipiteet kytkeytyvät tiiviisti ortodoksisen uskon ympärille.

      • Koroljov

        Suomalaiset ortodoksit eivät Molarista tuskin ole vielä koskaan mitään kuulleetkaan, sen sijaan Molarin suomalaisvastaisen propagandan vaikutukset Venäjällä voivat olla hyvin negatiivisia. Tässä taas nähdään, kuinka kohtalokasta virallisen Suomen on laiminlyödä oma tiedotustoimintansa Venäjällä (niin kuin Suomi muutenkin jatkuvasti laiminlyö Venäjän-suhteidensa hoitamista). Huseeraamaan pääsevät kaikenlaiset juhamolarit, johanbäckmanit ja leenahietaset, jotka eivät ota mitään vastuuta siitä mitä heidän aktivisminsa Suomen kansallisen edun kannalta merkitsee. Ironista kyllä näiden "antifasistien" toiminta hyödyttää suuresti niitä länsimielisiä natottajia, jotka tahtovat Suomen ja Venäjän suhteiden välirikkoa, venäläisvihan yltymistä Suomessa ja suomalaisvastaisuuden nousua Venäjällä.

        Onko Molarin kaltaisissa tapauksissa kyse kaksoisagenteista eikä vain typeryksistä? Oudompaakin on nähty.


    • Ortodoksi

      Molari on vastakääntynyt, joten ortodoksinen usko ei ole ehtinyt vielä vaikuttaa häneen. Kun tämä toivottavasti tapahtuu, niin silloin hänen poliittiset mielipiteensäkin varmasti muuttuvat.

      • Koroljov

        Vakuutan että tämän Molarin poliittiset mielipiteet eivät koskaan muutu, hänen uskonnolliset mielipiteensä sen sijaan muuttuvat hänen poliittisten tarkoitusperiensä mukaan. Epäilen suuresti Molarin ja samanmielisen kohudosentti Johan Bäckmanin ortodoksisen vakaumuksen aitoutta.


    • oli outoa

      kävin lukaisemassa kotisivuja. oli erikoista, oli. miksi tällaista?

    • voi yhren kerran...

      Ortodoksiseen kirkkoon virtaa nykyään kaikenlaisia kahjuja ja besserwissereitä, vaikka ei olisi mitään tietoa koko kirkosta!

      • kkkkkkkkkk.

        Tuo on totta, Ja juuri luterilaisia besserwissereitä tulee todella paljon. On jopa papiksi päässyt kaikenlaisia yhteys-jehuja.


    • Punasotilas

      Hei,

      Olen suomalainen ortodoksi ja omasta puolestani voin sanoa, että irtisanoudun kaikista tämän Suomi-syöjän ja mielestäni isänmaanpetturi Juha Molarin ajatuksista.

      Juha Molari on liittynyt Venäjän ortodoksiseen kirkkoon ja lähes kaikki meistä etnisesti suomalaisista ortodoksesista kuulumme Suomen ortodoksiseen kirkkoon, joka ei ole Moskovan alainen ortodoksinen kirkko, vaan kirkkomme kuuluu Konstantinnopolin patriarkkaan.

      Juha Molari ei kestäisi olla Suomen ortodoksisen kirkon jäsen, sillä hän syvästi loukkaa kaikkia kotinsa menettäneiden ortodoksikarjalaisten tunteita ja raskaita sotakokemuksia, ja hän saisi monen suomalaisen ortodoksin vihat päällensä.
      Monet kirkkomme jäsenet ovat aivan päinvastaisella kannalla kuin Juha Molari.
      Minusta Juha Molari tahallaan häpäisee suomalaisia ja toimii joko tietoisesti tai tiedostamatta raa'an isovenäläisen ulkopolitiikan käsikassarana.

      Henkilökohtaisesti tunnen monia Suomessa asuvia venäläisiä, jotka eivät jaa näkemyksiään Juha Molarin kanssa ja useimmat heistä eivät pidä Juha Molarista.
      Itse pidän venäläisistä ihmisistä ja haluan toimia hyvien ja luottamuksellisten suomalais-venäläisten suhteiden puolesta.

      Uskon, että jos maamme tulisi vaikkapa miehitetyksi venäläisten taholta, niin venäläiset itse teloittaisivat Juha Molarin, koska heillä on tapana arvostaa isänmaallisuutta ja lojaalisuutta omaan valtiota kohtaan.
      Venäjällä kun ei isänmaanpettureita suvaita.

      En ymmärrä Juha Molarin motiiveita toimia ja tehdä myyräntyötä omaa kansaansa vastaan.
      Ehkä hän rakentaa itselleen pseudovenäläistä identiteettiä omista psyykkisistä tarpeistaan johtuen, sillä onhan hän ilmoittanut olevansa kerimäkeläisen loissuvun jälkeläinen.
      Voi olla, että hän kuvittelee saavansa henkistä ja jopa fyysistä voimaa samastumalla suureen ja vahvaan Venäjän valtioon ja isoon Venäjän kansaan.
      Kukaan tervehenkinen ja itseäänkunnioittava ja arvostava suomalainen ei moiseen leikkiin ryhtyisi, vaikka arvostaakin Venäjää ja venäläisiä.

      Jokainen ihmistä vähänkin tunteva huomaa tämän valeidentiteetin falskiuden, sillä edustaahan Juha Molari persoonallisuudeltaan ja psyykeeltään anti-venäläistä ihmistä ja on pikemminkin tuon Pushkinin luoman surullisenkuuluisan suomalais-ugrilaisen tsuhnan arkkityyppi.

      Samoin Juha Molarin falski ja tekopyhä kristillisyys paljastuu hänen ruotiessaan omaa entistä työnantajaansa luterilaista kirkkoa, jonka pappina hän toimi useita vuosia.
      Samoin hänen tekopyhyytensä paljastuu hänen kielenkäytössään kuinka hän esim. kirjoittaa blogissaan 10.11.2011 vulgaaristi käyttäytyneistä maanmiehistään.

      Mielestäni Juha Molari edustaa pikemminkin niitä pimeyden voimia, jollaisen kohdatessaan jokainen vanhurskas ortodoksi tekee ristinmerkin, jotta Jumala varjelisi uskovaa sielua pimeyden voimien läsnäololta.

      Monia armollisia vuosia Suomen kansalle !

      • Leikki sikseen

        "Juha Molari on liittynyt Venäjän ortodoksiseen kirkkoon ja lähes kaikki meistä etnisesti suomalaisista ortodoksesista kuulumme Suomen ortodoksiseen kirkkoon, "

        Pitävätkö etniset suomalaiset ortodoksit jopa paastopäivätkin?

        "joka ei ole Moskovan alainen ortodoksinen kirkko, vaan kirkkomme kuuluu Konstantinnopolin patriarkkaan."

        Missä mielessä on parempi kuulua turkkilaisten kuin Moskovan alaisuuteen?


    • Minua ei vedätetä

      Kiitos Juha Molari (nimimerkki Idoli on) kannanotostasi, mutta etköhän ole jo riittävän paljon tekemisiäsi kommentoinut blogeissasi.

    • Narso

      Juha Molarin Jumala asuu Moskovassa. - Suomessa hän palvoo itseään.

    • tjorma
    • Joo joo

      Kannattaa käydä katsomassa, kuinka hirvittävän laajat kansanjoukot ovat esipaimen Leon mukana tukemassa Molaria!

      http://www.uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=620

      Ja niille, jotka eivät viitsi käydä, niin kerrottakoon, että ennätysvuonna jäseniä on ollut 9 (yhdeksän) ja viimeisinä vuosina 0.

      Joten esipaimen johdattaa omaa kulkuaan.

    • Perspektiivi hukassa

      Tämän viestiketjun on tällä hetkellä lukenut 137 henkilöä. Pienen pieni lukijajoukko siis. Ihan pikkuinen aivan. Juha Molari lienee ahkerin lukija??? Hän on nimittäin kirjoittanut tästä pienestä viestiketjusta jo kahteen otteeseen blogissaan (juhamolari.blogspot.com). Suosittelisin lämpimästi lukemista, saisitte kuvan miehen ajatuksenjuoksusta. Hän on myös kirjoittanut kansainväliseen Russia Today uutiskanavaan uuden blogin (rt.com), jossa ruotii mm. ylläolevan Punasotilas nimimerkin kirjoitusta. Hänellä lienee tietämys kirjoittajastakin, koska kutsuu tätä Helenaksi. Varmaan se kuuluisia Helena Who. Löytyy Russia Today:n blog osastolta. Suosittelen ehdottomasti lukemista. Blogia luetaan muuallakin. Nimittäin ympäri maailmaa. Suosittelisin myös ottamaan kantaa. Molari on nimittäin mielipidekirjoittaja ja sellaisten kirjoitusten tarkoituksena on varmaan herättää keskustelua. Olisikohan perspektiivit kuitenkin nyt hieman hukassa uudella ortodoksillamme? Suomalaisten huolen ymmärtää, kun Molarin Russia Today tekstejä lukee. Tekstissä ei oikein Suomi saa armoa. Joku varmasti kutsuisi Molarin kirjoituksia likasanko journalismiksi, joku riidan kylvämiseksi, joku taas kriittiseksi journalismiksi. Itse vaan ihmettelen. Ihmetteletkö sinä? Perspektiivin puuttumista. Tykillä ammutaan hyttysiä. Ja kauas. Ympäri maailmaa. Haloo Helsinki!

      • Mökin muija

        Julkisuus on huume

        Ortodoksi netsissä viitattiin Molarin yhteydessä julkisuushakuisuuteen. Eli kun ihminen jää julkisuuden koukkuun, hän on valmis tekemään mitä tahansa nähdäkseen nimensä ja kuvansa lööpeissä. - Mielestäni ortodoksiseen kirkkoon liittymisessä on myös kyse vain ja ainoastaan uudesta julkisuustempusta, hänen vilpittömään uskoonsa en luota tipan tippaa. Härskiä on pappismieheltä käyttää uskontoa hyväkseen, mutta hänhän sen jo osaa.


    • piispaNepis

      blaablaabla, jos näitä juham molareita, seppo lehtoja jne. ei olisi, olisin huolestuneempi. miksi?
      no koska se kertoisi ei-sananvapaudesta.
      paljon ääntä maailmaan mahtuu.
      pitkässä juoksussa huutelijat putoo.
      presidentinvaalit.
      perussuomalaiset.
      talvisota, evakot ja ryssittely.
      monet ortodoksit on kokoomuslaisia juuri siksi.

      nyt on 2011.
      evvk.

    • Minä itte

      Nythän virkaheitolla expapilla on aikaa istua itsenäisyyspäivän vaikkapa idolinsa, Putinin kuvan edessä. Eikä hän ole ainut ihailija, tiedämmehän, että Putinista on tullut yleismaailmallinen homoikoni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe