K-performance

Onko tietoo

Firma houkuttelee näyttävillä ja lupaavilla palkoilla ja bonuksilla myyntityöhön. On omien sivujensa mukaan sähkötukkuliikke. Haastattelut hoidetaan liukuhihnalla loistavien tulevaisuuden näkymien kera, Eli kuuluuko sarjaan liian hyvää ollakseen totta tai ainakin rankasti liioitetltua. Onko kokemusta tai oletko käynyt haastattelussa?

58

12204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • - ABC

      Mietin kuule aivan samaa. Yleensä kun yritys ei paljasta tuotteistaan mitään sivuillaan niin siihen on kaksi syytä.

      1. Tuotteet ovat vähän kuin "pölynimureita" eli käytännössä firma peittelee tuotetta, koska muuten kukaan ei olisi kiinnostunut tulemaan töihin. Työhaastattelu on samalla mahdollisuus hyvälle rekrytoijalle myydä työpaikka sinulle ylivoimaisilla lupauksillaan.

      2. Tuote on uusi ja halutaan välttyä liialta näkyvyydeltä mahdollisten kilpailijoiden takia.

      Mutta niin kuin sanoit. Yleensä suuret lupaukset ja epäilyttävä yritysprofiili salamyhkäisine tuotteineen ei ole ainkaan mikään mukava aloitus uudelle työntekijälle.

      Tietysti pölynimurikauppiaatkin voivat olla ihan ylpeitä ammatistaan ja varmasti tienata työssään hyvin, mutta suurella todennäköisyydellä myyjät vaihtuvat tiuhaan tahtiin.

    • - ABC

      Selvisihän se kun tarpeeksi kaivaa.:) Aika lähelle osui tuo aikasempi perusteluni.


      Esimiesharjoittelija, 5 paikkaa, K-Performance Vantaa Oy, Vantaa

      Yritys mol.fi

      Sivusto http://www.mol.fi
      KEITÄ OLEMME?

      Olemme Amerikkalaisen sähkölaitteen jälleenmyyntitoimisto Vantaalla. Sähkölaitteen pystyy helposti muuntelemaan 12 eri tarkoitukseen, esim. kuurauskoneeksi, kiillotuskoneeksi, lattian vahauskoneeksi tai vaikkapa maton kuivapesulaitteeksi. Tuotteessa on myös 37vuoden keskimääräinen elinikä ennen ensimmäistä isompaa huoltoa. Yrityksen jälleenrakentamissuunnitelma takaa, ettei asiakkaan ikinä tarvitse ostaa uutta konetta.

      Vuonna 2009 tehtiin Suomessa kaikkien aikojen paras myynnillinen tulos. Vuonna 2010 divisioonamme kasvu oli 62 %. Tästä syystä avasimme 10 uutta toimisto ympäri eteläsuomea. Nyt etsimme kunnianhimoisia, työtä pelkäämättömiä, sellaisia ihmisiä jotka eivät, pienen vastoinkäymisen takia heti luovuta. Yrityksessämme löytyy viisi eri osastoa joista kukin tarvitsee "hyviä tyyppejä" töihin.

      Ensimmäinen osasto kattaa myynnin ja markkinoinnin sekä logistiikan. Tällä osastolla haluamme että kaikki aloittavat ja tutustuvat yrityksemme peruspilareihin ja myynnin konseptiin. Harjoitusaika tällä osastolla on minimissään kolme kuukautta jonka aikana vaadimme työntekijöiltä 15 asiakaskäyntiä/viikko. Siitä yrityksemme maksaa 600€/viikko riippumatta siitä tuleeko myyntiä vai ei. Tämän palkkausidean takana on ajatus siitä että poistamme myyjältä paineen myydä, jolloin asiakkaalta poistuu paine ostaa, tämän toivomme uskomme myyntiä. On erittäin tärkeää meille että asiakas tuntee olonsa mukavaksi sillä työskentelemme pelkästään asiakkaan antamien suositusten perusteella.

      15 asiakaskäyntiä/viikko kertaa 4 viikkoa = 60 esittelyä/kuukausi = 2400€/kuukausi kokopäivätyöstä. Työtä tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Työntekijällä on täysin itse mahdollisuus vaikuttaa omiin työaikoihinsa suunnittelemalla itse työaikataulut kaksi viikkoa eteenpäin. Koska yrityksemme on maailmanlaajuisesti jo 97 vuotta vanha ja toimii nykyisin 88 eri maassa, on selvää että tiedämme tilastojen ohella montako tuote-esittelyä pitää keskimäärin tehdä yhden myynnin eteen. Kun olet ollut meillä töissä vähän aikaa ja oppinut talon tavoille tulee myyntiprosenttisi olemaan 25 %, tämä tarkoittaa että tulet myymään tuotteemme yhdelle asiakkaalle neljästä käynnistä. Uutena myyntiprosentti on n. yksi, kuudesta. Tämä tarkoittaa että 60 asiakaskäyntiä = 10 myyntiä. Yhdestä myynnistä edustaja tienaa kelpo provision. Jos provisio ylittää takuupalkan saa edustaja provision. Toisin sanoen, hän saa sen kumpi on isompi.

      Kun tekee työnsä kunnolla ja motivoidusta ja osoittaa positiivista asennetta on yrityksessämme mahdollisuus edetä todella nopeasti. Tarvitsemme hyviä työntekijöitä mm. seuraaviin osastoihin

      -Myynti ja markkinointi
      -Jälkimarkkinointi ja kuljetukset sekä huolto
      -Rekrytointi ja koulutus sekä varasto
      -Hallinnolliset tehtävät
      -Puhelinryhmä

      Oletko sinä mielestäsi etsimämme henkilö? Kuulostaako konseptimme kiinnostavalta ja haluaisit mukaan tiimiimme? Soita, niin toivottavasti näemme haastattelun merkeissä.

      Kokemusta vastaavanlaisesta työstä et tarvitse. Yrityksellä on oma koulutusohjelma. Auto välttämätön.

      • Mennäköhaastatteluun

        Onko kukaan käynyt haastattelussa tai aloittanut töitä kyseisessä yrityksessä? Olis kiva kuulla miten on mennyt ja millainen paikka todellisuudessa on.


    • Salainen nro

      Tän firman numeroista soitellaan mulle koko ajan, vaikka numeroni on salattu. Kertaakaan en oo vastannu, kun en puhelinmyyjien kanssa jaksa keskustella. Jos on siis joku imurifirma tms. niin miksi ne soittelee yksityishenkilöille jatkuvasti... Haiskahtaa vahvasti joltain puhelinmyynniltä. Ehkä pitää ens kerralla vastata ja ottaa selvää.

    • Vanhanainen 54

      Ne soitavat sen takia että saavat sovittua tapamisen sitten tulee myyntiesittelija jolla on valmiina näyteliinat mistä se eistää kuinka hieno tämä pölynhimuri on mikä täytä paskaa. Itse meni siihen lankaan ja ne maksu ehdot ovat aivan päätömät niistä oikein ota päätä eikä häntää itse sain sen luputtua purettua lakimeihen avustuksella. toi mitä ex yöntekijä kirjoitti niin. Olen kuulut samanlaisia tarinoita K.performancesta se on kyllä ihme yritys siellä on jatkuva rekry päälä haetaa uusia työntekijöitä ja vanhat työntekijät ovat todella nekatiivisiä tähän yritykseen. Meijänkin firmassa on pari entistä K.perfonmancen entistä myyntineuvottelijaa eikä siitä yrityksestä mitää hyvää kuvaa antanut. toivotavasti tämä yritys saa muutetua tätä asiakashankintaa ei se oo kivaa varmasti kun soitetaan salaiseen nro:(

      • tys kävijä

        taidat nytt puhua ihan potaskaa, selvitä asiat ennen kun kommentoit,


    • öljdöz

      sinä salaien nro, ihmettelit miten he soittelevat sinulle kyseisestä firmasta, vaikka sinulla on salainen numero? Vastaus sinulle;

      Heidän soittolistansa eivät liity näihin numeronhakupalveluihin mitenkään. Kannattaa kysyä buukkaajaa, että kuka ystäväsi on ollut se joka on puhelinnumerosi ja nimesi heille antanut. Listat on siis koonnut henkilöt joiden luona tämän yrityksen myyjä on käynyt tuotetta esittelemässä. Henkilö jonka luona myyjä on käynyt on saanut tehdä A4-kokoisen "suosittelu" listan johon koonnut mm. ystävien tietoja.

    • onko hajua?

      Mietin tossa että kannataako mennä k.performance töihin mitä se tekee? kuulema se on pölyimuri kauppaava firma. tietääkö kukaa täälä tarkemin tästä firmasta?

      • tys kävijä

        pari saraketta lukee tarkasti mitä firma tekee. mutta se vaatii työntekoa ei pitsan syöntiä


    • vittuuntunut tyhmiin

      Mitähän tossa ylhäällä juuri kerrotaan, onko ihmiset tosiaan tyhmiä vai vain sokeita....

    • Uhrin Ystävä

      Tämän yrityksen keinot sekä asiakashankinnassa että esittelyjen varaamisessa ovat kaukana hyvästä kauppatavasta. Pikemminkin pakotus ja painostus kuvaavat yrityksen toiminta tapaa. Vanhukset ovat aivan pyörällä päästään näiden sliipattujen nuorten kynsissä.Olen varma että ei kestä kauaa kun tämäkin toiminta malli todetaan lähes lainvastaiseksi ja yrityksen on muutettava systeemiään toiseksi.
      3000 € matonpesu/imurointi laittesta joka on todennäköisesti valmistettu Kiinassa ja tulee pohjoismaihin konteissa n. 150 -200 € kappale hinnalla vaikuttaa tosi suolaiselle hinnalle. Laatu syklooniimurin saa 300-500 € ja mukaan pitkän takuun ja huoltoverkoston eikä tarvitse jaella sukulaisten tietoja ventovieraille (Yrityksen asiakashankinta metodi numero 1)

      • tys kävijä

        taidat olla todella tyhmä, selvitä asiat ennen kun kommentoit ja toi sun syklooniimuri taitaa olla sinulle vallan mainio peli.suomalainen kateus haiskahtaa, tämä laite ei ole kallis vaan sinulla vaan ei ole rahaa. haluja olisi mutta fyrkka puuttuu. meillä on laite ja kukaan ei enään yski ja köhi.eli hyvä


      • vuosi myöhässä

        Laitteet muuten valmistetaan jenkeissä, niin on jo tehty kohta 100 vuotta. En voi kaikista myyjistä sanoa, mutta meidän toimistolla ei edes yritetä myydä pystyynkuolleille fossiileille. Sellaisissa paikoissa pestään matto ja lähdetään seuraavaan paikkaan. Ota selvää ennen kuin tulet itkemään.


      • tympiintyny
        tys kävijä kirjoitti:

        taidat olla todella tyhmä, selvitä asiat ennen kun kommentoit ja toi sun syklooniimuri taitaa olla sinulle vallan mainio peli.suomalainen kateus haiskahtaa, tämä laite ei ole kallis vaan sinulla vaan ei ole rahaa. haluja olisi mutta fyrkka puuttuu. meillä on laite ja kukaan ei enään yski ja köhi.eli hyvä

        Mistä sää näitä kommenttejas revit oot varmaan joku niistä Esimiehistä mitkä oli niin asian tuntevia ja olevinaan joitain isojakin kihoja. Itse ostin juurikin kirby imurin huutonetistä satasella ja ja ihan kotona testasin että kumpiko sitten on parempi kirby vai dyson ja ilmiselvä voittaja dyson kirby on halpavalmiste romu!


    • Kotkan_tyttö

      Meinasin hakea tuonne töihin..mutta kuulosti aivan liian hyvältä ollakseen totta ja tosiaan tuotteista ei juuri mitään kerrottu. Taidan pitää nykyisen työni ja jättää koko hakemuksen tekemättä. Onneksi tuli luettua nämä keskustelut!

      • tys kävijä

        sanos muuta tällä joutuu ehkä tekee duunia , mutta toisalta täällä maksetaan siitä mitä tekee, liksat on ok ilman koulutusta 3-4000 käteen


    • Wanhat Wiisaudet

      Jos joku tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se myös on sitä! Vanha viisaus, joka kannattaa muistaa työnhaussa. Mitä enemmän joku firma "lupaa" ja mitä ympäripyöreämmin asiasta kerrotaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä todellisuus tulee olemaan tarua ihmeempää. Bisnes on bisnestä, EI hyväntekeväsiyyttä - pätee myös rekrypuolella.

    • woo

      maksetaanko k-performance koulutuksen aikana palkkaa?

      • mä mä

        Ja se vielä, että tuolla hinnalla palkkaat siivoojan muutamaksi vuodeksi jynssäämään paikat puhtaiksi. Joku viisas voisi jonkun itä-euroopan helmen löytää halvemmalla, joka hoitaisi vielä muutkin "hommat" siinä sivussa.


      • kööö

        ei kestää 3 päivää noin 10 tuntia, ja edelleen työ on provisio , ihan kun mikä muu kaupparatsu työ.


    • tyytyväinen

      Yrityksenä K-performance Oy on kannustava sekä eteenpäinvievä. Itse olen ollut kyseisessä yrityksessä töissä noin 5kk ja voin hyvällä omatunnolla väittää parhaaksi työpaikaksi tähän mennessä. Olen 24vuotias ilman minkäänlaista aikaisempaa myynti/markkinointikoulutusta. Tuotteemme myy hyvin, ja niin kun on todistettu on kyseessä miltein 100vuotta vanha konserni joka kattaa koko maapallon.

      Tyhmää on haukkua asioita mistä ei itse tiedä mitään. Asiakastyytyväisyys on yli 90% ja työpaikan ilmapiiri parempi kun monessa muussa paikassa. Suosittelen lämpimästi!

    • ...

      ...

    • Töissä

      Itse olen ollut ko yrityksessä töissä nyt vuoden, eikä todellakaan ole valittamista! Ilmapiiri on mitä mahtavin, työkaverit ja pomo tosi mukavia. Olen ihan kolmekymppinen nainen, toiminut aiemmin yritysjohtajana ja yrittäjänä. Ja koulutkin olen käynyt, kuten moni muukin täällä, työskentelen nukyään johtotehtävissä, aloitin edustajana. Useimmat meistä täällä on siksi, että oman alan palkat vain ovat huonoja. Ne jotka tekevät, myös myyvät, ja näillä palkoilla pitäisi olla vähintään lääkäri, että voisi teinata samoja summia. Ja täällä ne tienataan taatusti vähemmällä työmäärällä ja vähemmillä koulutuksilla. Meillä palkka maksetaan tuloksista, ja kauppa se on joka kannattaa! Kaikista siihen vain ei ole.
      Niin, ja jokainen saa ihan itse päättää työaikansa ja vapaapäivänsä, ei täällä tosiaan tarvitse koko ajan olla! Lomiakin saa pitää. Ja lomarahatkin maksetaan! Se on ihan itestä kiinni paljonko haluaa tienata :) ! Tekevä ehtii.
      Ja sen takuupalkan saa kun varailee vähän aikoja itsekin täydentämään ajanvaraustiimin buukkauksia. Ei ollenkaan mahdotonta!
      Niin, muuten vaanhan meillä on 30 työtekijää täällä, joo ihan palkattako täällä tällainen määrä työntekijöitä olisi. Ja kollegoista kyllä hyvin moni on ollut mukana pidemmän aikaa jo!! Osa ihan alusta asti.
      Ei muutakuin tervetuloa! Varsinkin jos tylsäksi menneet hommat ei kiinnosta oikeen enään, ja tekee mieli saada hyvin palkkaa hyvin tehdystä työtä!!! Ja edetä uralla!!

    • ex työntekijä

      Itse olin kyseisessä yrityksessä töissä vajaan vuoden verran jonka jälkeen muutin ulkomaille. Työilmapiiri työpaikalla oli yksi asia mitä kaipaan edelleen tuosta yrityksestä. Työ oli välillä rankkaa mutta palkitsevaa, kaikki eivät teitenkään alalla pärjää se on fakta..
      Mukavaa työtä, työajat sai päättää itse jne. Ei siellä kyllä mielestäni ketään yritetty huijata mihinkään. Palkkaa maksettiin joko kaupoista tai kun 15 asiakaskäyntiä teki viikkoon ja naurettavaa jos se on jonkun mielestä mahdotonta :D sitten saa kyllä olla peukalo keskellä kämmentä tai muuten vaan laiska. Luulenpa että suurin syy siihen että moni lopettanut valittelee on vain heidän oma laiskuus tai oma-alotteisuuden puute. Reippaasti kun hoiti hommat niin kyllä palkkapussissakin kilisi =) Menestyksen hakuiset vain koittamaan ja valittajat jääkööt rannalle ruikuttamaan! lämpimästi työtovereita muistellen!

    • tyytymätön ostaja
    • kk palkan maksanut
      • mietittävää

        Kyllähän sitä voi muutakin tuoda ulkomailta halvemmalla kuin suomesta, entäpä sitten, jos laitteeseen tulee joskus jotain vikaa? entä kun tarvitsee käyttöopastusta, pölypusseja, varaosia, shamppoita. Ei muuta kuin jenkeistä metsästämään, tai netistä, ja lähettämään laitetta huoltoon sinne. Jos oli takuita. Kone voi olla vanha ja käytetty ,uudet kuoret päällä.
        Kaikkeahan sitä voi saada, mutta mitä se sitten on, niin se on eri asia. Ja sitä ei voi tietää.
        Kun kirbyn hankkii valtuutetulta jälleenmyyjältä, on esim. oikeutettu sen koko eliniän saamaan palvelua, laite- ja käyttötukea yms. jota ei jenkeistä tilaamalla saa, kyseessäkun on loppuelämän laite.


      • hmm?
        mietittävää kirjoitti:

        Kyllähän sitä voi muutakin tuoda ulkomailta halvemmalla kuin suomesta, entäpä sitten, jos laitteeseen tulee joskus jotain vikaa? entä kun tarvitsee käyttöopastusta, pölypusseja, varaosia, shamppoita. Ei muuta kuin jenkeistä metsästämään, tai netistä, ja lähettämään laitetta huoltoon sinne. Jos oli takuita. Kone voi olla vanha ja käytetty ,uudet kuoret päällä.
        Kaikkeahan sitä voi saada, mutta mitä se sitten on, niin se on eri asia. Ja sitä ei voi tietää.
        Kun kirbyn hankkii valtuutetulta jälleenmyyjältä, on esim. oikeutettu sen koko eliniän saamaan palvelua, laite- ja käyttötukea yms. jota ei jenkeistä tilaamalla saa, kyseessäkun on loppuelämän laite.

        mihin se elinikäinen takuu katoaa vaikka tilaisitkin laitteen jenkeistä en ihan käsittänyt!?


    • Happamat marjat

      Mitä se haittaa, jos on käytetty. Tuossahan on huoltoväli 37 vuotta.

    • Epäilevä Toomas

      Jännä juttu että työkkärin sivuilla K-Performance hakee nyt porukkaa töihin nimellä Ekholm Marketing. Se mikä paljasti oli hakemusten vastaanottajan sähköpostiosoite. Oikeasti luotettavan firman ei tarvitse piilotella toisen nimen takana.

    • Ihmettelijä9

      Ei se piilottele toisen nimen takana.. Tarkistin itse ja löysin kyllä, että iha suoraan kerrottu noista sivutoiminimistä. Toomas voi mennä muualle epäilemään.

    • huijarit

      Nyt ne haki työntekijää taas jollain uudella nimellä. Alko P.llä. Täyttä bullshittia koko firma.

    • ihmettelen!

      Taitaa imuribisneksessä olla vähän vaihtuvuutta!

      Mutta kovat on tavoitteet jos 66 työntekijää ja 2400e/kk meinaa vielä pulittaa, mahtaako pitää paikkaansa nämä liksat.

      Vaikuttaa kyllä niin vedätykseltä koko yritys jätin väliin =)

    • ex-

      Olin tuolla töissä 2008, firma on ollut olemassa jo vaikka kuinka kauan enkä tiedä miksi lukee että perustettu 2009/vastaavaa. Joka tapauksessa oli töissä muutaman kuukauden.

      Ihan kamalaa paskaa, ei todellista. Juostiin koulutuksissa palkatta pitkin viikkoa, yksinkertaisesti kukaan ei halunnut esittelyä joten ei saanut kasaan tuota 15 esittelyä/viikko = ei palkkaa... Soiteltiin puhelinluettelosta läpi ihmisiä iltaisin... Hyi

    • miaumiau

      Olin itse töissä kirbyllä ja kyllä kusetettii nii päin naamaa. Palkka on tähtitieteellinen ja takuupalkan yli tienaa varmasti. Niin vissiin. 15 käyntiä viikkoon on täysin mahdoton ellet halua tehdä 7 päivää viikossa töitä sillä joka aamu joku pirun turha aamupalaveri missä jauhetaan samaa paskaa aamusta toiseen. Varsinaiset työt alkoivat vasta klo 13 esittelyillä ja itse tuli tehtyä melkein 12 tuntista päivää, eikä lähellekkään 15 käyntiä täyteen, sillä bookattuja aikoja ei ollut lähellekkään niin paljon kun olisi pitänyt jotta olisi saanut tarpeeksi käyntejä. iltapäivällä tuttu lause: ''mee jonkun mukaan'', josta minä en hyötynyt mitään, 3 tuntia täysin turhaa paskaa. Laite itse on hyvä, mutta työpanos mikä pitää antaa jotta edes takuupalkan saisi käteen on ihan vitun naurettava. Epätietoisuus siitä tienaatko kuussa euroakaan on aika suuri tässä hommassa sillä tuotteen myynti on todellaka vaikeata. ''joka neljäs myy'', on täyttä paskaa, kaikki rypisi rahassa jos näin olisi

      • Juuri noin se menee. Työpaikkahaastattelussa ollaan mielin kielin ja luvataan sitä ja tätä ja tuskin edes sivulauseessa mainitaan miten asia oikeasti tulee menemään. Heti kirjoitetaan työsopimukset ja nimet alle eikä kopiota anneta asianomaiselle kuin pyynnöstä. Kun sitä myöhemmin erikseen pyytää siitä selviää että työnantaja tosiaan tasan tarkkaan kiertää kaikki velvoitteensa eikä siitä ilmene sitä mikä alkuhaastattelussa on luvattu. Työntekijä on hyväuskoisena sitoutunut pistämään likoon jokseenkin korvauksetta aikansa, kustamaan omasta taskustaan satojen kilometrien bensarahat, satojen eurojen puhelinsoitot asiakkaiden kalastamiseksi, kulut, jotka normaali työnantaja ilman muuta korvaisi. Viimeisen päälle hiottua jymäytystä. Vaatii aikamoista alkupääomaa, jotta pystyy kustantamaan useamman kuukauden opiskelun, jonka jälkeen sitten oppii miten asiakas harhautetaan ostamaan sikakallis imuri.


    • ex-työntekijä

      Joo, ollu kanssa ko. firman työntekijänä enkä todellakaan voi suositella kenellekään! Nauretiin kokouksissa kuinka asiakkaita saataisiin kusetettua ostamaan 3650€ imuri. huoh. Itse toimitusjohtajakin kouluttaa valehtelemaan asiakkaille jotta tuote myisi paremmin (mm. kuvakansio tyytyväisistä asiakkaista? totuus = kuvat otettu työntekijöiden tuttavista).

      No minkäs teet. Kun tuote ei myy ni se ei piru vie myy. Mutta jos haluaa elää ~100€/kk ni antaapi mennä, itsellä ei ollut tuollaiseen varaa..

    • Kusetettu(ko)

      Ite olin haastatteluissa ja pääsin sisälle, kovasti lupasivat ja painottivat pitävänsä kovan pohjapalkkalupauksen, vaikka ei myynnin saralla tulosta tekisikään.
      Nyt kuitenkin kun pyysin työsopimusta etukäteen luettavaksi, ei vastausta sitten ole kuulunut ja epäilykset alkaa herätä. Jotenkin ehkä hävettää että tuli osoitettua innostuksen merkkejä haastattelijalle :D saa nähä.. Haastattelusta jäi ainakin käteen erittäin energisen ja nuorekkaan oloinen työympäristö, joka oli kaiken muun lisäksi vielä uskottava. Ympäripyöreästi ja ehkä vähän tuotetta kainostellen siellä kyllä mentiin, mutta positiivinen kuva jäi silti. Toivottavasti lähettäisivät sopimuksen, niin pääsisi tarkastamaan ne mahd. konnankoukut.

      • ex-työntekijä

        Joo ole tarkkana! Muista, ettei se pohjapalkka meinaa sitä, että saat sen ''vaadittavan'' asiakaskäynnit tehtyä. Olivat olettaneet siihen tulevan myös sitä kauppaa, joista pohjapalkka perustuu.


    • outo homma

      Kappas kun oli firmalla taas nimi muuttunut. Hmm, epäilyttävää.

    • No thanks

      Ja kappaa soittelee sunnuntaisin myyntipuheluita!

    • Erittäin myöhässä

      Jos vielä kiinnostaa tietää: olen siellä töissä, palkkani on 2500-600€/kk. Se ei ole läheskään yhtä hyvä kuin mitä parhaat myyjät tekevät, mutta hyvä kuitenkin. Työ on rankkaa ja sitä pitää myös oikeasti tehdä. Ne eivät pärjää jotka keksivät jatkuvasti tekosyitä ja laiskottelevat. Juuri ne luovuttavat viikon kukuttua ja haukkuvat firmaa paskaksi. Ei ole firman syy jos ei viitsi tehdä töitä.

    • ex myyjä

      Olen itse ollut myyntiedustajana vastaavassa firmassa toisella paikkakunnalla lähes 10v sitten. Periaate on aivan sama ja firma toimii samalla tavalla. Formaatti on kopioitu aika suoraan jenkeistä tosin sillä erotuksella että suomessa myyntiedustajat eivät yleensä itse "kierrä ovilla" vaan call center - tytöt varaa valmiiksi käynnit.

      Työssä pystyy tienaamaan jos myy hyvin. 2400 euron "takuupalkka" on lähes mahdoton saada koska ei kukaan minun aikanani muistaakseni saanut 60 esittelyä kuukaudessa. Palkka muodostui käytännössä aina provikoista eli myydyistä tuotteista. Oma palkkani vaihteli 600-6000 eur/kk välillä. Minulla ei ollut aikaisempaa myyntikokemusta, mutta kun opin myymään niin sain koneen myytyä n. joka 4. paikassa jossa kävin. Voitin mm. todella hienon all inclusive matkan etelään. Työ sopii esim. nuorelle sosiaaliselle tyypille joka tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, mahdollisuus tienata hyvin ja voittaa matkoja, mutta työ on rankkaa ja monesti illat venyy pitkäksi. Osa ihmisistä peruu esittelyn viime hetkellä. Firma ei maksa kilometrikorvauksia joten ajat käytännössä omalla kustannuksellasi. Monenlaisia tyyppejä kävi koittamassa myyntiä ja luovutti parin viikon päästä kun ei saanut yhtään myytyä ja syyttivät aina firmaa, eivätkä osanneet katsoa peiliin.

      Itse laite on oikeasti todella hyvä ja sitä käytetään pääasiassa imurointiin, maton syväpuhdistukseen ja matonpesuun mutta siinä on useita muita toimintoja (mm. hiomalaite, (lehti-?)puhallin, lattianvahauskone ja kiilloitus) sillä voi imuroida hionta- ja rakennuspölyä toisin kuin normaali imurilla joka hajoaa rakennus pölystä. Imurointiominaisuus toimii niin että laite ei puhalla moottorin jäähdytysilmaa pölypussin läpi moottoriin niin kuin normaali imuri (josta johtuu normaali imurin paha haju), vaan siinä on erillinen pölypussi ja moottorin tuuletus ilma kulkee eri kautta. Tamppauslaitteen vakioharjaa ei välttämättä kannata käyttää herkkään villamattoon josta lähtee nukkaa vaan tilata edustajalta pehmeämpi harja. Ihan pelkästään jo imurointiominaisuus tamppauslaitteen kanssa on jo sen verran hyvä, että imurointikerrat voi jättää kotona 1-2 kertaan kuukaudessa kun normaalisti 1krt/viikko, pölyn määrä vähentyy matoista ja sängyistä ja silloin ne eivät pöllytä asuntoa koko ajan. Laite pitää suhteellisen kovaa ääntä (siinä on turbiini jonka kierrosluku on hurja, en muista paljonko) mutta ei äänellä ole juurikaan merkitystä kun paikat tulee puhtaaksi ja ei tarvitse edes siivota niin usein. Sitten siinä on se hieronta ominaisuus mutta se on kyllä ihan turha. (käytetään lähinnä hauskana ominaisuutena esittelyssä)

      Edustajat pyytää tosi kovaa hintaa koneista mutta jos laitteen haluaa, kannattaa yrittää tinkiä edustajalta hintaa tai etsiä käytettyä laitetta netistä suomesta tai tilata "jälleenrakennettu" kone jenkeistä. Myin itse monesti laitteita kuluttajille jotka ostivat laitteen yrityksensä nimiin ja pystyivät vähentämään alvin verotuksessa.

      • PaskaKallisImuri

        On sut hyvin aivopesty :D Tuo on tota nuoruuden huumaa. Olin itse samanlainen kun nuorempana 90-luvulla menin ensimmäiseen myyntityöhön.


    • salone

      Kirby-myyjien takuupalkaksi luvataan Vainio&Ekholmilla, K-world-widellä ja muilla samaa paskaa kauppaavilla puljuilla 2000e/kk. Vasta haastattelun jälkeen kerrotaan, että tuo vaatii sekä 60-70h työviikon, että sen, että järjestää ITSE ITSELLEEN työt (johon kuluu toki myös hirveät määrät aikaa)

    • jaakkoteppo12

      Järvenpäässä tienvarsi mainonnalla koittavat rekrytoida:-)

    • Haastattelussa-käynyt

      Vihdissä, Järvenpäässä, Vantaalla, Espoossa, Nurmijärvellä ja Helsingissä nyt nähnyt näitä kylttejä "Etsitkö töitä? Me etsimme sinua! Paikallinen yritys laajentaa. 1800€/kk." ja puhelinnumero perässä. Soitin ihan uteliaisuuttani ja sieltähän vastasi sama ärsyttävä naisen ääni, joka minua kerran haastatteli, kun työpaikkaa puoli vuotta sitten etsin.

      Kokemukseni:
      Soitin mol.fi sivuston ilmoituksesta (Golden Opportunity Esimiesharjoittelija) ja pyysivät samantien haastatteluun seuraavalle päivälle. Eivät halunneet CV:tä, eivät hakemusta, eivät todistuksia mistään. Päätin mennä haastatteluun.

      Pääsin paikalle. Minulle ojennettiin lappu, jossa kysyttiin yhtä sun toista yhteystietoa ja tulevaisuuden suunnitelmaa. Vastasin aika vähin sanoin jokaiseen kohtaan, olivat kuulemma hyviä vastauksia(?).

      Nuori nainen (ihan kuuman näkönen, mutta helvetin ärsyttävän kuuloinen) kutsui minut huoneeseensa ja ennen kuin kerkesin esittäytyä, niin hän jo kertoi yrityksensä taustoista ja toimintamalleista. Muistaakseni meni jotenkin näin: 98 vuotta toiminnassa, myymme Kirby-sähkölaitteita, monessa eri maassa ja palkka on hyvä.

      Kyselin palkasta enemmän. Kuulemma 12 käyntiä per viikko (12x4=48 käyntiä/kk) niin tienaat peruspalkan (500€/vko). Jos myyt, saat 500€/myyty laite. "Voit tienata 6000€/kk jos myyt joka viikko kolme Kirbyä!"

      Kuulosti aika epärealistiseltä, joten kun laiska olen, niin päätin kysyä takuupalkasta. Kuulemma sen saa KUN (ei jos) vaa KUN tekee noi 12 käyntiä viikossa. Mitä sitten jos ei saa 12 käyntiä? "Aina saa 12 käyntiä." Mutta JOS ei saa? "Voit tehdä seuraavalla viikolla enemmän käyntejä." Mutta jos ei saa kuukaudessa 48 käyntiä? "Aina saa 48 käyntiä." MUTTA JOS EI SAA?! "Kyllä saa."

      Mielentilani oli tasolla "vitut tästä", kättelin, kiitin ja lähdin pois. Soittelivat seuraavana päivänä ja sanoivat valinneensa minut, samalla pyysivät kolmen päivän kestävään koulutukseen. Onneksi sain parin päivän päästä tiedon, että minut on valittu järkeväänkin työpaikkaan. Laitoin tekstarin kuumalle ärsyttävälle tytylle "Sori, sain paremman duunin."

    • morrisminor

      Ja pitää sitten lukee työsoppari tarkasti. Meinaan kilometrikorvauksia omalla autolla kulkemisesta maksetaan maksimissaan 700€, ja se vähennetään bruttoprovisiosta. Tuttuni teki hommia pari viikkoa 13h /päivässä, ajoi autollaan 1600 km. Teki kaksi myyntiä. Tienasi 1050€. Eli bensakulut pois, niin meni miinukselle, mutta firma sai kaksi myyntiä! Buahhahhaaa!

    • eivieläkäänmaksapalkkaa

      Olin pari kuukautta "töissä" kyseisessä yrityksessä. Jatkuvaa työntekijöiden kusettamista ja manipuloimista. Ei kannattava yritys kenellekkään.

    • Exäää

      Jotain firman toiminnasta kertoo myöden se että toimitusjohtaja lainailee työntekijöilleen rahaa kun näillä ei ole varaa maksaa vuokraa tai muita kuluja. Varmasti munaa/pillua työpaikalla saa, on aika kosteaa menoa ja jutun taso teini-ikäisten kakaroiden luokkaa. Toimitusjohtajalla kanssa aina kierrossa uusi tyttö, yli 10 vuotta nuorempia ajanvaraajia. Jos et mee niihin paskoihin läpänheittoihin ja aivopesuun mukaan nii sut savustetaan ulos sieltä sillai et sulle ei anneta niitä esittelyaikoja ja et tienaa sen verran et eläisit. Sit sun on pakko lähtee. Kaiken kaikkiaan moraalitonta touhua joka onnistuu jos sulla ei ole muuta elämää kuin työ.

    • Ex_aivopesty_idiootti

      Olen työskennellyt kyseisessä firmassa. Älkää tehkö samaa virhettä kuin minä. 1800€/kk luvattu palkka oli meikäläisellä todellisuudessa 155€/kk. Sain enemmän rahaa kun olin isosena riparilla(viikon).

      Työnhaku prosessi itsessään olisi pitänyt herättää itselläkin epäilystä, mutta itse menin 2000€ kuukausipalkka silmissä vaihtamaan hyvän sitä edellisen työni pois... Soitin työhakemuksessa olevaan numeroon, pyysi seuraavana päivänä haastatteluun ja sitä seuraavana koulutukseen. Ei CV:tä, ei työhakemusta, ei henkilötietoja, ei kysytty MITÄÄN. sain työn ja firma tiesi minusta siinä vaiheessa nimeni ja syntymävuoteni. Tuonne pääsee töihin IHAN kuka haluaa. Muistan, juuri ennenkuin lopetin, kirbyduuniin palkattiin mies joka ei osannut sanaakaan suomea EIKÄ englantia.

      Koulutus kesti muistaakseni max. 3 päivää. Imuroitiin toimiston mattoja, jauhettiin paskaa ja syötiin pizzaa. Myöhemmin tajusin ettei koulutus päivistäkään maksettu muutakuin pizzat.
      Sit alko real duuni. 12 käyntiä viikossa kuulostaa ihan helvetin helpolta, mut ei se vittu ole. Ne 15-17 kesäset tytöt ketkä buukkailee asiakaskäyntejä saa sulle maksimissaan 3-6 käyntiä viikkoon joista loput pitää buukata itte. Sain muistaakseni yhtenä viikkona ennätykselliset 10 käyntiä. Olin käyttänyt siihen viikkoon työaikaa varmaan valehtematta 70tuntia.(ajamista, palaveeraamista, asiakaskäyntejä, asiakaskäyntien buukkailua.) ja myöhemmin tajusin, että tein sen kaiken ihan turhaan. Yhessä käynnissä kesti 2,5-4 tuntia. Ainoa syy miksi asiakkaat suostuivat käynteihin, oli se että saivat meidät siivoomaan koko kämpän. Itse onneksi huomasin nämä ihmiset ketkä ei kuitenkaan osta, enkä tuhlannut aikaani heihin. Anelin yhteystietoja join kahvit ja lähin menemään. Firma kusetti mua niin päätiin niissä kohteissa vähän kusettaa takasin.

      AINIIN auto oli yksi hienoimmista lupauksista työssä. Olin ihan pähkinöinä, kunnes näin vuonna 85 valmistetun paskaisen röökiltä haisevan corollani xD. Maksoin autosta muistaakseni jotain sataa euroa kuussa, joka vähennettiin palkastani. Maksoin itse bensat, johon meni päivässä noin 40€. Korvaukset kilometreistä? Eheeeeei, NADA. Auto ei muuten loppuen lopuksi päässyt katsastuksesta läpi xD.

      ois ollu hauska tuntea joku sieltä firmasta vähän paremmin, että ois voinu kysyä näyttämään heidän palkkakuittiaan. Mutta kyllä mä siihen loppu tulokseen tulin, että kaikki siinä firmassa työskentelevät ovat herra Ekholmin ja hänen äitinsä aivopestyjä idiootteja.
      Ei ihme et Herra Ekholmilla oli aivan viimesen päälle Audi A4 muistaakseni ja muita hienouksia, kun kaikki myynnit tulee omaan pussiin. Oon kyl katkera et meikäläinenki meni myymään sen pikkukääpiömulkun taskuun niitä vitun imureita xD.

      Tällä hetkellä teen töitä firmassa joka on varmasti luotettava. Sen verran voin paljastaa, että nettoan JOPA YLI kirbyllä tienaamani 155€/kk.

      Älkää vittu menkö tähän firmaan töihin. Haastettelussa kannattaa käydä ihan vaan kuuntelmassa kuinka iso ego audikikkeli elholmilla on.

    • huijarifirma

      Älkää saatana menkö tuonne töihin myy pölynimureita on ihan täys kusetus firma!! Haastattelussa käynyt ja mut haastatteli Samuli ja sanoi ainoastaan että voi tienata meillä 3000e/kk ei juurikaan muuta! (kävi ilmi että tuttu on ollut töissä reilu kuukauden ja palkka oli tuolta ajalta kokonaisuudessaan 146e/kk) ei kertonu mitä myydään eikä työtehtävistä mitään. Haastattelu kesti just ja just 5min eikä kysynyt multa mitään todistuksia tai mitään mitä aikasemmin oon tehny, sano että soittavat jos valitaan töihin. Sain soiton että oli valittu koulutukseen joka kesti 3 päivää. Kysyin millä perustein valittiin kun ei kysynyt multa juurikaan mitään, no ei osannut vastata kysymykseeni. Tulin siihen tulokseen etten todellakaan rupea tohon huijaukseen mukaan. Jälkeen päin oon kiitollinen etten mennyt sillä kuullu niin paljon paskaa että kusettaa viimesetki roposet. Ajetaan järjettömiä matkoja ja bensaa palaa enemmän ku palkkaa saa.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe