Hyvä isännöitsijä ja huoltoyhtiö, joka toimii Kirkkonummella

Haku päällä

Tulossa isännöitsijän vaihto ja nyt saa kehua ja perustella hyviä toimijoita. Lätisijät älkööt vaivautuko, asiallisia vastauksia mistä kannattaa kysellä tarjouksia.

Kirkkonummen Huolto ja Isännöintiverkko on tiedossa, ovat ISA-listalla. Olisiko muita, vaikka eivät olekaan auktorisoituja? Meriittiä pitää löytyä muutakin kuin oma kehu omilla nettisivuilla. Entä huoltoyhtiöt, jotka varmasti toimivat esim. kun lunta sataa, pihat aurataan ja hiekoitetaan kohtuullisessa ajassa jne.

11

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ITS...

      OIetan että kyseessä on vähintään 40 asunnon kerrostalo, sitä pienemmät tuskin voivat vaikuttaa alla mainitussa määrin asioihin.

      Isännöitsijän osalta hyvänä laatumittarina toimii talojen määrä yhtä isännöitsijää kohden ja sopimukseen kannattaa neuvotella siitä maininta, toki se tarkoittaa että hinta alkaa olla lähempänä tonnia kuukaudessa kuin viittäsataa, mutta tarkoittaa enemmän aikaa teidän asioiden hoitamiseen. Tietysti referenssilistaa kannattaa katsoa tai katsoa kaupparekisteristä kyseisen isännöitsijän muita asiakkaita ja vaikka soitella suoraan heille.

      Huoltoyhtiön osalta selvittäisin heidän tukikohdan ja muiden asiakkaiden sijaintia, eli olisitteko reitin viimeinen, ensimmäinen vai täysin siitä sivussa. Toisekseen työ- ja konevoiman määrä suhteessa asiakasmäärään. Pitää myös ymmärtää ettei pienellä yrityksellä voi olla suurta konekantaa, mutta palvelu saattaa olla parempaa kun asiakas todella on heille tärkeä. Mitä suurempaan yritykseen mennään, sitä merkityksettömämpää on yksittäisen asiakkaan lähtö. Sopimuksessa miettisin ihan laadullisia tavoitteita pelkän työlistan sijaan, eli mitä te haluatte ja missä ajassa. Siihen tarvitsette ammattilaista joka osaa arvioida mitä tietty laatuvaatimus on euroina. Referenssit ovat tietysti olennaisessa osassa.

      Keskustelupalstoilla yksittäisen toimijan positiiviset ja negatiiviset arviot jättisin aika toissiajisiksi, koska molempien taka yleensä on jotain muuta kuin rehellistä ajatusta.

      Olen ollut apuna huoltosopimusten laatimisessa, neuvotteluissa sekä laadunvalvonnoissa suuremmissa taloyhtiöissä, jotka ymmärtävät että kannattaa investoida muutama satanen kunnon sopimukseen ja laadunvalvontaan. Myös huoltoyhiöt ovat olleet halukkaampia laadullisten tavoitteiden asetteluun kun niitä valvontaan ulkopuolisen ammattilaisen toimesta.

    • kaikki ne ovat

      olleet hyviä siinävaiheessa,kun ovat saaneet tehtävän itselleen 2:ssa vuodessa sen sitten näkee kuinka tehtävät on hoidettu.40 vuoden kokemusta alan yrittäjistä.

    • Zenner

      Kannattaa pyytää tarjous useammalta toimistolta ja haastatella potentiaalisemmat hakijat. ISA- auktorisointi ei myöskään ole laadun tae. Itse välttäisin isompia toimistoja, koska niissä talomäärä/isännöitsijä on niin suuri, etteivät ehdi hoitamaan taloja kunnolla.

    • Haku päällä

      Tuo olikin hyvä näkökulma, että kyselee paljonko on asiakkaita ja paljonko on henkilökuntaa niitä hoitamassa ja vielä henkilöstön koulutus.

      Yleensä en valittajiin kiinnitäkään huomiota, enemmänkin niihin, jotka asiallisesti kertovat ja perustelevat kehumisensa. Ei yksittäinen huonosti toimiva huoltomies ole koko firma, huoltomiehen voi aina vaihtaa. Ilmeisesti Kirkkonummen huollon haukut tulevat lähinnä näistä yksittäisistä toimijoista. Mutta sehän tietysti sapettaa asiakasta, jos näkee, että joku huoltomies tai muu palvelu ei toimi. Asialle pitää aina yrittää tehdä jotain virallisesti esimiesten kautta. Asiallisesti eikä räksyttämällä. Työnohjausta kaiketi harrastetaan, ainakin pitäisi, huoltoyhtiöissäkin. Sopimuksethan ovat olemassa ja jos niitä ei noudateta, voi kyseeseen tulla sopimusrikko, josta voi vaatia hyvityksiä.

      Toisilta taloyhtiöiltä ollaankin saatu kuulla asiallisia kommentteja miten joku on asioita hoitanut ja nyt taitaa olla isännöitsijöiden markkinat. Pienissä yrityksissä näyttää tarkoittavan sitä, että keikkaa pukkaa, mutta aina ei osaaminen riitä kuten meidän nykyisellä pienellä yrittäjällä näyttää olevan. Rahastukseen ja asioiden hoitamattomuuteen, joka on johtanut suureen epäluottamukseen, ei nyt auta kuin vaihto. Tällä kertaa luotamme keskikokoiseen tai sitä suurempaan yritykseen. ISA ja muut jäsenyydet kyllä takaavat laatua paremmin kuin villi yrittäjä. On edes joku taho, johon ottaa yhteyttä ongelmien syntyessä, kun yhteistä säveltä ei muuten löydy.

      • ITS...

        "ISA ja muut jäsenyydet kyllä takaavat laatua paremmin kuin villi yrittäjä. On edes joku taho, johon ottaa yhteyttä ongelmien syntyessä, kun yhteistä säveltä ei muuten löydy. "

        Muut jäsenyydet ovat ihan niitä jäsenyyksiä ilman sen kummempaa kontrollia, riittää että maksat jäsenmaksusi.

        ISA on muuttunut parempaan suuntaan ja ulkopuolisen suorittama auditointi on tuonut sille lisää katu-uskottavuutta, mutta ongelmana on kuten kaikissa auditoinneissa että asiat ovat usein erilaiset paperilla ja käytännössä. Nykyisellään auktorisointi koskettaa pääosin alan suurimpia toimijoita koska pienen yrityksen ei ole mitään mieltä siitä maksaa, varsinkin kun saavutettu hyöty on hyvin marginaalinen. Auktorisointi on tarpeen lähinnä suurempien asiakkuuksien, kuten kauppakeskusten tai vuokratalojen isännöintiin, joita pienmmille yrityksille harvemmin edes tarjotaan.

        Asiakkaiden kaipuu jäsenyyksien kautta tapahtuvaan kurinpitomenettelyyn johtuu pitkälti siitä että riidat ovat usein hyvin tulkinnanvaraisia ja oman kunnian puolustamista, joita kukaan ei omalla kustannusriskillä lähtisi käräjille viemään. Suurimpana ongelmana on ettei hallitus ole tutustunut isännöintisopimuksiin ja luottaa pihapuheisiin sen sijaan että ottaisi asian esille isännöitsijän tai hänen esimiehen kanssa. Suomalainen on luonteeltaan nilkkoihinpotkija joka ei uskalla tuoda omaa näkemystään esille, vaikka siihen olisi hyvinkin perusteltu syy.


    • Gestby

      Nimet esiin! Kuka teidän nykyinen pieni yrittäjä on????????

    • 776strte

      Gestbylle, Ethän ole tosissasi, haluaisit nykyisen yrittäjän nimen kaiken kansan ihmeteltäväksi. Anna markkinavoimien pelata, jos taloyhtiö äänestää jaloillaan, niin kyllä tuo pieni yrittäjä vielä oppii. Jos panet nimet julki, niin saamme yhden tai useamman työttömän lisää.

    • Haku päällä

      Periaatteesta en julkisesti nimiä kerro. Sen voin sanoa, että kannattaa olla tarkkana korjausten ja remontointien kanssa, että ei tehdä turhia tai ylihinnoiteltuja remontteja. Talousasioista kannattaa myös ottaa selvää, ettei ole tekaistuja kuitteja ja kohtuuttomia kopio- yms. kuluja. Ongelmana on erityisesti yhtiöt, joissa asuu ikäihmisiä tai paljon matkoilla olevia ihmisiä, joilla ei riitä aikaa eikä kiinnostusta seurata miten taloyhtiön asioita hoidetaan. Sana kulkee kyllä suusta suuhun ja jos toiminta ei parane, hetken voi hekumoida soppareilla, mutta lopulta ihmiset tajuavat.

      • ulr8p9

        No tuollaiseen sniiduun taloon ei kyllä halukkaita löydy eikä pysy.
        Mitään remonttetteja ei saa tehdä jotta vastike ei vaan nousisi.

        Kuitenkaan ei muisteta sitä, että kiinteistöjen ylläpitokustannukset ovat viime vuosina nouseet vuosittain 10% luokkaa ilman mitään korjauksia, pelkästään kunnallisten piiloverojen takia, vesi, energia, jätehuolto, kiinteistövero.
        Ja niihin kun ei voi paljon parjattu isännöitsijä vaikuttaa. Mutta aina voi tietysti haukkua.


      • 8srpåÅ

        JOS löytyy tekaistuja kuitteja niin sehän on asiakirjan väärennös!? Ettei vain olisi legendaa? Tästäkin syystä pientenkin taloyhtiöiden tulee käyttää ammattitilintarkastajaa. Mikä on kohtuullinen kopiokulu per sivu?


    • Väiskivaan

      Kannattaa miettiä millaista isännöitsijää tarvitsette.
      Auktoriasoinnit takaavat ainostaan sen, että kyseinen isännöintiyritys on ostanut oikeuden käyttää sitä markkinoinnissaan.
      Kaikki isännöibtitoimistot jättävät yksittäisen isännöitsijän talomäärän kertomatta tai valehtelevat määrän.
      Isännöintialan myynnissä on perinteisesti kaikki keinot sallittuja.
      Vaikea sanoa yksiselitteisiä isännöitsijän valinnan ohjeita toinen sopii toiselle jne. Myös hallituksissa on hulluja ja fiksuja kokoonpanoja.
      Jos ostaa kaikki taloyhtiön palvelut samalta luukulta, niin laskutuksen valvonta jää enemmän hallituksen vastuulle. Esim. Soukan huolto/isännöintiverkko ja kirkkonummen huolto/kirkkonummen huolto

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe