400 000 000 000 euroa suuren ikäluokan kiinteistöomaisuus

Vanhat ja ahneet

http://grohn.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/23/suuret-ikaluokat-syovat-nuorten-poydasta/

Suuret ikäluokat syövät lastensa pöydästä, nuoret sukupolvet maksavat suurempia eläkeprosentteja kuin suuret ikäluokat samassa iässä. Ei siis ole riittänyt, että ympäristö tuhotaan, nuoret pannaan maksumiehiksi joka asiassa.

Suuret ikäluokat eli nykyiset 60 vuotiaat, pääsivät helpolla elämän syrjään kiinne.

-Työttömyyttä ei käytännössä ollut lainkaan
-Työpaikkaan ei tarvinnut loppututkintoa ja kymmenen vuoden työkokemusta
-Hyväveli-verkosto toimi, Suomi jaettiin sulle mulle
-Rakennusmääräykset olivat yksinkertaisia, jopa hartiapankilla rakentaminen onnistui, kaivot voi kaivaa omaan pihaan, samoin kuin viemärit, nykyään jo pelkkään vesi- ja viemäriliittymään uppoaa 5000, sähköliittymään toinen mokoma ja byrokratiaan vielä kolmas, eikä talosta ole vielä tietoakaan. 10 000-15000 saa jo kuitenkin kasvukeskusten ulkopuolelta mökkejä, joissa liittymät valmiina.
-Suuri ikäluokka on lisäksi onnistunut tappamaan lähes kaiken rehellisen yritystoiminnan Suomessa

Suuri ahne ikäluokka omistaa Suomessa kiinteistöjä 400 000 000 000 ( autot, lentokoneet, veneet, tilit veroparatiiseissa, käteiset, osakkeet jne jne) euron edestä, joiden arvoa pitää keinotekoisesti pumpata koko ajan ylöspäin. Tämä tapahtuu mm. ottamalla Suomeen tuhansittain pakolaisia, joita suuri ikäluokka sitten majoittaa omistamiinsa kiinteistöihin yhteiskunnan kustannuksella.

Seurauksena tänä päivänä vain aniharvalla on varaa rakentaa, ja harvoilla varaa ostaa oma kerrostaloluukku, ja ne ketkä ostavat saattavat itsensä loppuelämäkseen velkaloukkuun, joskus velka siirtyy jopa isältä pojalle.

Suuret ikäluokat rakentelivat alhaisten kustannusten aikaan hartiapankilla ja vähäisillä lainoilla talon, joka 10-20 vuodessa oli velaton.

Nyt suuret ikäluokat ovat rakentaneet tukisukkasuomeen byrokraattiverkoston, joka nappaa rakentajalta vähintään 50 000 euroa, eikä talosta näy vielä jälkeäkään.

Esim. Turun talousalueella omakotitalon rakentaminen maksaa helposti 300 000 euroa, eli 1 800 000 mummonmarkkaa.

Mummonmarkan aikoihin rintamamiestaloja myytiin 250 000 markkaan eli n. 40 000 euroon, jolla summalla saa nykyään muuttotappiokunnista jo ison omakotitalon.

179

1331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6-kympin ja kuoleman

      Suuret ikäluokat ovat rakentaneet itselleen ihannevaltionsa, TukisukkaSuomen, tytön jolla on mustalaisen hame vanteineen.
      Vanne edustaa pyrokraattitätilaumaa, johon törmäät joka kerta kun menet virastoon selvittämään asioitasi ja yrität saada jotain aikaiseksi.
      Virastojen pyrokraattitätit lyövät sulle Suuren Ahneen Ikäluokan käskystä sellaiset teesit, ohjeet, pykälät ja käskyt, että liiat yrittämisenhalut loppuu kertalinttuulla.

      Suuri Ahne Ikäluokka on TukisukkaSuomitytön helmojen alla piilossa, sitä ei henkilökohtaisesti pääse tapaamaan, kuten ennen vanhaa "Kuules Reiska, mulla olis tähän työmiesaskin kanteen piirretty tämmönen projekti, voiks mä alottaa jo huomenna rakentamaan"

      Voi monopolien TukisukkaSuomea, jota pyrokraattilauma rahastaa surutta, ja torppaa kaiken pienyrittämisen jo alkuunsa.

      90-luvulla Suuri ikäluokka alkoi vainoamaan talkooporukoita, vaikka olivat itse aikanaan rakentaneet talonsa yksinkertaisilla säännöillä ja talkooporukoilla älyttömän halvalla, eli muutamalla kymppitonnilla.

      Suuri ahne ikäluokka syyllistää pätkätyöläiset, työttömät ja muut syrjäytetyt omasta "saamattomuudestaan"

      Nyt on kuitenkin niin, että työttömänä on satoja tuhansia hyvinkin koulutettuja ihmisiä, joilla monella vuosien työkokemus, mutta työpaikkoja nyt sattuu olemaan vain alle 10% työttömien määrästä.

      Kaiken kukkuraksi suuri ikäluokka vielä järjesti Suomen EU:hun josta reppufirmat ja niiden halpatyöntekijät polkevat Suomen työlainsäädännön, palkat ja ammattiliitot maan rakoon 1- 2 euron palkoilla.

      Vapautuvat työpaikat kusetusta, suuri osa suuren ikäluokan työpaikoista on ns. suojatyöpaikkoja, jotka lopetetaan sitä mukaa kun niistä suuren ikäluokan edustaja jää eläkkeelle. Eli mitään työpaikkoja ei ole luvassa.

      Suurella ahneella ikäluokalla on sen sijaan puutetta rakennusmiehistä, siivoojista ja vaipan vaihtajista, jotka tekevät työtä 1,5-2 euron tuntipalkoilla.

      Suuret ikäluokat tuottaa maahan mamuja, nostamaan keinotekoisesti kiinteistöjensä arvoa ylöspäin, rakennuskustannusten jatkuva nostaminen on vain osa järjestelmää, jolla lypsetään nuorempia ikäluokkia.

      Suuri ikäluokka tuottaa mamuja ulkomailta täyttämään suuren ikäluokan monet kiinteistöt, ja mamujen vuokrat maksaa veronmaksaja. Hyvä business suurelle ikäluokalle, huono business Suomelle.

      Nyt on jo useita pätkätyöläissukupolvia, jotka ei ole koskaan olleet vakituisessa työssä, ja tämä on suuren ikäluokan agendakin, saada luulemaan nämä sadat tuhannet ihmiset ja nuoret, että se on normaali olotila, mistä ei mitään tiedä, sitä ei kaipaa.

      Suurella ikäluokalla pätkätyöt olivat siis yhtä tuntematon asia, kuin nykyisillä sukupolvilla vakiduuni.

      http://www.ylioppilaslehti.fi/2006/03/10/sukupolvisodan-punainen-kirja/

      "Te olette pirun ahneita ja itsekkäitä ihmisiä. Ainoana päämääränänne on nyhtää nuorten selkärangasta kaikki irtoava, kerätä rahat ja painua sitten paratiisisaarelle ruskettamaan omaa napaa."

      • Byrokratia-museo

        Suomi on byrokratia-museo, kommunistisen kontrollin ihannemaa, ja suomalaiset ei edes ymmärrä että asiassa olisi jotain vikaa. Kaikkeen löytyy byrokratia ja paperisota, ja tämä on nyt jo mennyt niin pitkälle että kohta joutuu hommaan ajokortin kävelemiseen ja kypäräpakko istumiseenkin sakon uhalla tietysti. Viherfanaatikot on tehneet rakennusmääräykset sellaisksi että kuluttaa valtavasti rahaa ja ympäristöä rakentaa niiden ohjeiden mukaan järjettömät 40 cm paksut seinät, ja vain rikkaimmilla taitaa olla edes varaa moiseen, vain yhtenä esimerkkinä byrokraattisuudesta. Lisäksi valvontatekniikka on kehittynyt teknologian myötä lähes täydelliseksi, joten Suomi tulee olemaan painajaismainen valvontayhteiskunta jollei muutosta tule. EU:n kaatumiseen voi kulua aikaa, joten jotain tarttis tehrä.

        ps
        uusi keskustelupalsta:
        http://www.sanavapaa.com/


      • Jumala auttakoon
        Byrokratia-museo kirjoitti:

        Suomi on byrokratia-museo, kommunistisen kontrollin ihannemaa, ja suomalaiset ei edes ymmärrä että asiassa olisi jotain vikaa. Kaikkeen löytyy byrokratia ja paperisota, ja tämä on nyt jo mennyt niin pitkälle että kohta joutuu hommaan ajokortin kävelemiseen ja kypäräpakko istumiseenkin sakon uhalla tietysti. Viherfanaatikot on tehneet rakennusmääräykset sellaisksi että kuluttaa valtavasti rahaa ja ympäristöä rakentaa niiden ohjeiden mukaan järjettömät 40 cm paksut seinät, ja vain rikkaimmilla taitaa olla edes varaa moiseen, vain yhtenä esimerkkinä byrokraattisuudesta. Lisäksi valvontatekniikka on kehittynyt teknologian myötä lähes täydelliseksi, joten Suomi tulee olemaan painajaismainen valvontayhteiskunta jollei muutosta tule. EU:n kaatumiseen voi kulua aikaa, joten jotain tarttis tehrä.

        ps
        uusi keskustelupalsta:
        http://www.sanavapaa.com/

        tämä siis liittyy suuriin ikäluokkiin siten että niiden aikana tämä hullutus ja byrokratia on luotu. Tuntuu että senkin alkuperä on tässä ruotsinkielisessä eliitissä, koskapa ei muualla länsimaissa taida olla moista pompotus-systeemiä olemassa kuin Suomessa.
        J a jos suuret ikäluokat olisi olleet isänmaallisempia ja moraalisempia, ei maa olisi tässä jamassa kuin nyt ollaan. Ja vielä nytkin näille tuntuu olevan se ja sama vaikka kohta ei Suomea edes ole. Kyllä näiden sodankäyneiden vanhempien olisi luullut häpeävän tätä sakkia, joka ei muuta kuin on elänyt nousukautta koko elämänsä ajan, ja edellisen ja seuraavan sukupolven kärsiessä työttömyydet, kurjuudet, sodat, velat ja maksaessa heidän elintasonsa.


      • 200prosentti.vero

        Suuret ja ahneet haluavat poistaa nyt perintöveron, jotta saavat siirrettyä ruhtinaallisen omaisuutensa jälkeläisilleen.


      • shoffapotut

        Suuret ikäluokat olivat ensimmäiset suuret toimiston sohvaperunaikäluokat, syntyneet johtajiksi ja laiskottelijoiksi.


      • rahatpoisrosvoilta

        Rahat pois rosvoilta


      • oothansiekiiijiii

        Mie oon sammaa mieltä


      • miulleja

        kelpais miullekin


    • ilman lapsilisää

      On se onni, että ei enää tarvitse elättää laiskoja lapsia.
      Testamentinkin tein niin, että penskat ei saa kuin pari kukkaruukkua kaktuksineen.

      Ihanaa matkustella, mökkeillä ja juhlia silloin kun huvittaa!

      • Halvalla meni

        Katainen pokkaa ja kiittää :D rintaperillisten perintövero 16% sun omaisuudesta siis vähintään 32%

        Ja nuo rahathan Katainen on jo etukäteen testamentannut Kreikalle, Italialle, Portugalille, Irlannille, Hollannille jne


      • reissuun

        Matkaan taas kuljen nyt, suunnasta en piittaan. Näi laulussa sanotaan, ja näin teen.
        Omia pentuja siunaantui 4. Kaikkia hyysäsin ja palvelin ja pidin kuin kukkaa kämmenellä. Se oli minun virheeni. Olisi pitänyt olla kovempi kuri, kuten oli itselläni. Omat kersat jollain tavoin ovat pärjänneet mutta käytännön töissä on peukalo keskellä kämmentä, jos edes peukaloita on.
        Seuraava polvi onkin jo menetetty. Juma....ta jätkät laahustaa housut nilkoissa lippis väärinpäin, räkä ei lopu millään, sitä riittää.Siinä sitä uusiutuvaa energiaa.
        Ei mee millään sekään mun kaalini kun mökillä 15 vuotias kloppi kysyy mitenpäin puukosta otetaan kiinni kun pitäis makkarakeppiä vuolla. Hermot menee tuollaisten uusavuttomien kanssa. Opetettu on. Saat..nan luihun pitää laittaa hekselitkin edestä ja takaa ristiin että pysyvät housut edes nilkoissa.


      • cvbnm,kjhgfdertyuio
        Halvalla meni kirjoitti:

        Katainen pokkaa ja kiittää :D rintaperillisten perintövero 16% sun omaisuudesta siis vähintään 32%

        Ja nuo rahathan Katainen on jo etukäteen testamentannut Kreikalle, Italialle, Portugalille, Irlannille, Hollannille jne

        Suuren ikäluokan viha muita ikäluokkia kohtaan on pohjaton


      • Suuret sohvaperunat
        reissuun kirjoitti:

        Matkaan taas kuljen nyt, suunnasta en piittaan. Näi laulussa sanotaan, ja näin teen.
        Omia pentuja siunaantui 4. Kaikkia hyysäsin ja palvelin ja pidin kuin kukkaa kämmenellä. Se oli minun virheeni. Olisi pitänyt olla kovempi kuri, kuten oli itselläni. Omat kersat jollain tavoin ovat pärjänneet mutta käytännön töissä on peukalo keskellä kämmentä, jos edes peukaloita on.
        Seuraava polvi onkin jo menetetty. Juma....ta jätkät laahustaa housut nilkoissa lippis väärinpäin, räkä ei lopu millään, sitä riittää.Siinä sitä uusiutuvaa energiaa.
        Ei mee millään sekään mun kaalini kun mökillä 15 vuotias kloppi kysyy mitenpäin puukosta otetaan kiinni kun pitäis makkarakeppiä vuolla. Hermot menee tuollaisten uusavuttomien kanssa. Opetettu on. Saat..nan luihun pitää laittaa hekselitkin edestä ja takaa ristiin että pysyvät housut edes nilkoissa.

        Myönnät siis suuren ikäluokan tehneen virheitä, myös omien lastensa kasvatuksessa.

        Miten aijot hyvittää tekemäsi virheet?


      • Elämässä alkuun
        cvbnm,kjhgfdertyuio kirjoitti:

        Suuren ikäluokan viha muita ikäluokkia kohtaan on pohjaton

        Minä rakensin dynastian ja jaoin jo osan omaisuuttani lapsilleni, nyt he hallitsevat suvereenisti paikkakunnan liiketoimintaa


      • Buy from neighbour.
        Elämässä alkuun kirjoitti:

        Minä rakensin dynastian ja jaoin jo osan omaisuuttani lapsilleni, nyt he hallitsevat suvereenisti paikkakunnan liiketoimintaa

        Hyvin tehty. Kunhan muistat että toimitte niin että raha kiertää omalla seudulla mahdollisimman paljon.

        Ongelma nyky-järjestelmässä on se että kun ostaa jotakin kauppaketjusta, niin tuotot, verot, sisäänostot jne. , rahat näistä lähtevät vikkelästi muualle, usein ulkomaille. Sitten ihmetellään kun ollaan sata miljardia miinuksella, kun rahan ei sallita kiertää paikallistaloudessa, kuten järkevää olisi.

        Järkevä paikallis-yrittäjä toimii niin, vaikkapa poliittisestikin, että kuntalaiset pysyvät rahakkaina jolloin maksukykyä riittää ja tuotteet menevät kaupaksi.

        Ahne on usein lyhytnäköinen.

        Olenko oikeassa?


      • Planned genocide
        Suuret sohvaperunat kirjoitti:

        Myönnät siis suuren ikäluokan tehneen virheitä, myös omien lastensa kasvatuksessa.

        Miten aijot hyvittää tekemäsi virheet?

        Ei nämä ole virheitä, vaan suunniteltua rappiota. Rahasuvut ovat laskeneet sen varaan että uusavuttomuus johtaa yhteiskunnan romahtamiseen anarkiaksi, kuten näemme tänään, ja kaikki valtioiden ja kansojen rikkaudet ja resurssit siirtyvät sitten helposti näille kansainvälisille finanssi-mafiosoille pysyväksi omaisuudeksi.


      • Suunnitelmaetenee

        Aikoinaan hyvin suunniteltu, on nyt jo melkein valmiiksi tehty.


      • Suuretjahneet

        Suuret ikäluokat on Suomen syöpä ja tuho


    • säästöpossut

      Minä lähden käväisemään Afrikassa omalla lentokoneellani. Siellä on ihana ilmasto ja maanosa on täynnä kivoja presidenttejä ja kauniita naisia. Siellä oppii vaikka mitä valtionhallinnosta ja verorahojen oikeast käytöstä.
      Tehkää te nuoret opintomatkoja peruspäivärahoillanne ja kelan korvauksilla, niin katkeruutenne katoaa ja alatte ahkeroida missä vaan, vaikka siivousfirmassa!

      • Tiedon jano.

        Aiot katsastaa mihin Suomen valtion, siis kansalaisten antamat kehitysapurahat hukkuvat?

        Kerro sitten raportti, sopiiko?


    • Kostaja

      KOSTOA KEHIIN!

      Meidän nuorten pitää ottaa ilmainen koulutus ja aloittaa joukkopako Suomesta.
      Tilanne on päässyt niin pahaksi, ettei tätä pysty, eikä ole järkevää enää korjata. Kieltäydytään maksamasta suurten ikäluokkien eläkkeitä, niin saadaan kostettua pahantekijöille edes kohtalaisesti takaisin.

      Kauniin puheet ja kiltit teot eivät toimi. Joskus pahantekijöiden bussi pysähtyy vain panssarivaunulla. Toisinsanoen lyökää pahaa todella pahasti.

      • Ihmistieteiden opisk

        Luuletko etä ikäluokkien kehjittämä hyväveli-valvonta päästää ulos Suomesta? Kyllä niiden kanavat ulottuu ulkomaillekin pitkälle. Esim Pohkoismaiden Neuvostossa on RKP edustettuna., jne.

        Hiukan asiantuntijana voin selvittää asian tieteellistä puolta.
        Käyttäytymistieteellisesti ajatellen tässä on ollut se tilanne että suuret ikäluokat kehittyi vielä enemmän ja vähemmän agraarisesta eli maalaiskulttuurin piiriin kuuluvista lähtökohdista ollen ensimmäinen suuri maalta kaupunkiin kaupungistuva ikäluokka. Heille edellinen sukupolvi edusti taantumusta ja he kokivat olevansa jotenkin ylempiä kaiken uuden kehityksen myötä, josta heidän vanhempiensa sukupolvi ei ollut osallinen. Samantapainen ilmiö oli 90-luvun aikana tullut tietotekniikan kehitys?
        Ikäluokkien halveksunta edellistä sukupolvea kohtaan saattaa johtua siis eellisen sukupolven ymärtämättömyydestä joitain uusia asioita kohtaan, kuten alkoholin vapautuminen, tasa-arvokehitys sukupuolien välillä, avio-erot, huumeet, uskonnon arvostuksen väheneminen, nuorisokulttuuri, radikaalienn aate esim. vasemmistolaisuuden nousu, jne. Näistä asioista löytyy se mistä on kehittynyt suurten ikäluokkien omituinen katkeruus kaikkea kohtaan ja kyyninen materiaalinen eli aineellinen elämänasenne.
        Edellisten sukupolvien tekemä suuri työ ja työn arvostaminen on tälle luikuri - ja systeeminhyväksikäyttäjä-, ilmaiseksi kaiken saaneen sukupolven johtanut henkiseen morkkikseen eli moraaliseen krapulaan, ja muiden sukupolvien halveksimiseen oman riittämättömyyden tunteensa takia.


      • Synteettinen Laiskuu
        Ihmistieteiden opisk kirjoitti:

        Luuletko etä ikäluokkien kehjittämä hyväveli-valvonta päästää ulos Suomesta? Kyllä niiden kanavat ulottuu ulkomaillekin pitkälle. Esim Pohkoismaiden Neuvostossa on RKP edustettuna., jne.

        Hiukan asiantuntijana voin selvittää asian tieteellistä puolta.
        Käyttäytymistieteellisesti ajatellen tässä on ollut se tilanne että suuret ikäluokat kehittyi vielä enemmän ja vähemmän agraarisesta eli maalaiskulttuurin piiriin kuuluvista lähtökohdista ollen ensimmäinen suuri maalta kaupunkiin kaupungistuva ikäluokka. Heille edellinen sukupolvi edusti taantumusta ja he kokivat olevansa jotenkin ylempiä kaiken uuden kehityksen myötä, josta heidän vanhempiensa sukupolvi ei ollut osallinen. Samantapainen ilmiö oli 90-luvun aikana tullut tietotekniikan kehitys?
        Ikäluokkien halveksunta edellistä sukupolvea kohtaan saattaa johtua siis eellisen sukupolven ymärtämättömyydestä joitain uusia asioita kohtaan, kuten alkoholin vapautuminen, tasa-arvokehitys sukupuolien välillä, avio-erot, huumeet, uskonnon arvostuksen väheneminen, nuorisokulttuuri, radikaalienn aate esim. vasemmistolaisuuden nousu, jne. Näistä asioista löytyy se mistä on kehittynyt suurten ikäluokkien omituinen katkeruus kaikkea kohtaan ja kyyninen materiaalinen eli aineellinen elämänasenne.
        Edellisten sukupolvien tekemä suuri työ ja työn arvostaminen on tälle luikuri - ja systeeminhyväksikäyttäjä-, ilmaiseksi kaiken saaneen sukupolven johtanut henkiseen morkkikseen eli moraaliseen krapulaan, ja muiden sukupolvien halveksimiseen oman riittämättömyyden tunteensa takia.

        Netissä totutaan että viihde ja tieto saadaan ilmaiseksi. Sitten kun siirrytään aikustumisen myötä reaalitalouteen, ihmetellään kun tämä ei siellä toimikaan?

        Näin kansainvälinen pankkiirikartelli on luonut tilanteen jossa valtion on vaikeaa, vaikka haluaisikin, nostaa maataan pääoman tahallaan synnyttämästä velkasuosta, ja valtiot kansalaisineen siirtyvät näiden ökyrikkaiden sukujen omaisuudeksi.


      • kostea.ikäluokka

        Vastaako juopon suuren ikäluokan henkinen rikkaus, niiden aineellista rikkautta?


    • Tosi on

      Menikö perinnöt ohi, kun ollaan noin katkeria? Etpä noista puheista päätellen ollut ansainutkaan ja sen oli onneksi huomannut ajoissa testamenttin allekirjoittaja.

      • Laiha lohtu jo ollen

        Tuskin lohduttaa testamentin kirjoittajaa. Mato silmää nakertaa ja poika kusee haudalle.


      • 99+1=100

        Suurella ikäluokalla tuntuu olevan runsaasti aikaa peukuttaa omia lobbareita


    • töitä torilla

      On se omituista, jos kaikilla kolmekymppisillä ei ole omaa velatonta asuntoa eikä kunnon autoakaan. Lapsilisääkään he eivät enää saa.
      Päiväkotihoito on varmasti turmellut heidän työkykynsä, keskittymiskykynsä ja lukutaitonsakin.
      Mutta nythän olemme EUssa, nuorisolla on mahdollisuus mennä töihin vaikka Kreikkaan. Sillä kaikki on niin edullista, lämmityskulutkin ovat pienet, ruoka halpaa eikä uimahallia tarvitse. Siellä nuori aikuinen elelee päivärahoillaan kummast.
      Me vanhemmat lomailemme Kreikassa niin usein, että ei mitään pelkoa vieraantumisestamme!

    • 65 vuotta elämää

      Suuret ikäluokat teki helvetisti töitä, kun ei nykyistä sosiaaliturvaa ollut siinä mittakaavassa kuin nyt ja sossutukea sai vain ne todella köyhät jos nekään.

      Suuret ikäluokat maksoivat veroa niin palkastaan kuin omaisuudestaan,myyntivoitosta,asunnosta ja perinnöstä nykyistä huomattavasti enemmän.

      Suurilla ikäluokilla ei ollut kännyköitä, oli vain lankapuhelin jos sitäkään.

      Ei ollut maastureita eikä abs-jarruja, oli ladat,toyotat,simcat ja vain todella rikkailla mersut. Nyt jopa mamuilla on tänne päästyään bemarit,kännykät,uudet vaatteet,koti ja kaikki mahdolliset releet ja sosiaaliturva jonka varassa paistatella.

      Terveydenhuolto ja leikkausmenetelmät olivat yksinkertaisemmat eikä ollut potilasasiamiestä jolle valittaa.

      Julkinen liikenne oli harvempaa ja jalan mentiin kouluun, ei ollut koulukyytejä kuten nyt kun koulumatkaa on muutama kilometri.

      Ei ollut omaishoidontukea,ei kotihoidontukea, oli vain niukka lapsilisä.

      Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin ja vertailla nykyisiin oloihin kun kaikki annetaan valmiina ja jos ei huvita tehdä töitä tai opiskella, sossu elättää.

      Suurten ikäluokkien oli PAKKO tehdä töitä, oli suoranainen häpeä jos ei kouluaikana ollut kesätyöpaikkaakaan.

      He ovat ansainneet eläkkeensä joita Ahon hallitus leikkasi roimasti. Turha kadehtia heitä jos keskieläke on n. 1000 euroa kuussa. Onneksi he säästivät ja voivat elää säästöillään sillä nykyisellä hintatasolla 1000 eurolla eläminen ei oikein onnistu.

      Kaikki katkeruus ja kitinä on turhaa jos kerran et tiedä millaista elämää nuo suuret ikäluokat lapsuudessaan ja nuoruudessaan elivät ja mistä lähtökohdista lähtivät.

      ps. silloin koulutus maksoi ja siihen ei ollut kaikilla varaa, siksi otettiin sitä työtä mitä saatiin ja siinä edettiin,mutta nykynuoret haluavat heti johtajan paikan,heh.

      • 54

        Näin on. Tämä pullamössösukupolvi ei olisi kestänyt sitä raatamista edes ensimmäiseen kahvituntiin asti.
        Jukolauta sitä työn määrää, että sai irti sellaisen ylellisyyden, kuin väritelevisio.
        Minä olen sen ikäluokan nuorimpia, mutta lähtenyt niin köyhistä oloista, että ei tarvinnut miettiä, mihin rahansa sijoittaisi.


      • synt 1950
        54 kirjoitti:

        Näin on. Tämä pullamössösukupolvi ei olisi kestänyt sitä raatamista edes ensimmäiseen kahvituntiin asti.
        Jukolauta sitä työn määrää, että sai irti sellaisen ylellisyyden, kuin väritelevisio.
        Minä olen sen ikäluokan nuorimpia, mutta lähtenyt niin köyhistä oloista, että ei tarvinnut miettiä, mihin rahansa sijoittaisi.

        Eihän nämä kestäkään, heti on selkä kipeä parin päivän seisomisen jälkeen ja sairaslomalle. Työsuojelu ja työolot on aivan toista luokkaa kuin omassa nuoruudessa. Ei ollut työsuojelusta tietokaan, työpaikat oli helvvetin vetoisia ja kylmiä .

        Väritelkkarista tuli mieleeni että muistan meidän kylälle kun tuli eka telkkari, se mustavalkoinen, niin mentiin naapuriin katsomaan ohjelmia. Ei ollut kotona varaa kun meitä muksuja oli 4,äiti teki vaatteetkin. Nykymutsit ei osaa edes nappia ommella.


      • 54
        54 kirjoitti:

        Näin on. Tämä pullamössösukupolvi ei olisi kestänyt sitä raatamista edes ensimmäiseen kahvituntiin asti.
        Jukolauta sitä työn määrää, että sai irti sellaisen ylellisyyden, kuin väritelevisio.
        Minä olen sen ikäluokan nuorimpia, mutta lähtenyt niin köyhistä oloista, että ei tarvinnut miettiä, mihin rahansa sijoittaisi.

        Jatkan vielä, että helppoa rahaa tuli 90-luvun taitteessa, jolloin tämä Lamborghinisukupolvi teki miljoonia optioilla, ei työllä.
        Jos tuota aikaa ei olisi ollut, niin olisipa köyhä olo. Kertyi jopa minullekin jonkinmoinen pesämuna perittäväksi.


      • 252566
        54 kirjoitti:

        Jatkan vielä, että helppoa rahaa tuli 90-luvun taitteessa, jolloin tämä Lamborghinisukupolvi teki miljoonia optioilla, ei työllä.
        Jos tuota aikaa ei olisi ollut, niin olisipa köyhä olo. Kertyi jopa minullekin jonkinmoinen pesämuna perittäväksi.

        eipä niitä miljonäärejä kovin monta ollut tuolloinkaan, muutamista vain tekemällä tehtiin turhia julkkiksia jotka sitten kaiken hölmöyttään menettivät. Töitä tehtiin kellä oli säästettiin että asunnot maksetuksi tuli ja oma elanto siinä ohessa ja pennut aikuiseksi kiukuttelemaan, osa ei vaan ymmärrä mistä kaikesta omat vanhempansa luopui että koulutuksen ja elämän alun pennut sai,,, jostain olemattomasta katkeria ovat,,, siitä pidä mitään välittäää... kas kun jokainen voimme itse valita kelle tai mihin jälkeemme jäävät varat menee. Joko kunnollisille lapsille tai jolle kulle muulle sitten jos ei niitä ole.


      • Toista oli ennen

        Hei ! Unohdit mainita opintovelan määrän. Ei ollut opintoraha eikä mitään asuntotukisysteemejä.
        Opintovelkaa sai pankista ja sitä oli pakko ottaa, jos mieli opintielle korkeakouluun. Meidänkin perheessä (2 akateemista ihmistä) maksettiin opintovelkoja yhteensä 14 vuotta valmistumisen jälkeen joka lati korkoineen takaisin pankille. Oli aikamoinen maksutaakka nuorille perhettä perustaville ihmisille, muistan sen vieläkin.
        Tästäkään lainaherkusta nykynuoriso ei tiedä mitään, kun opintorahalla vaan kuitataan menot. Niin ja varakkaat vanhemmat tietysti avustavat menoissa. Ei vaan meillä.


      • Onneksi.ovat.eläkkeellä

        "Suuret ikäluokat teki helvetisti töitä"

        Helvetisti tosiaan. Virastoissa kahden tai kolmen eläkkeelle jääneen "työn sankarin" tilalle palkattiin yksi uusi.

        Suurin karhunpalvelus valtionhallinnolle oli suurille ikäluokille tarjottu liukuva eläkeikä ja "superkarttuma". Tämä tarkoitti että 63-67 vuotiaat virkamiehet viettivät aikaa virastoissa juoruten ja kahvia juoden ja kasvattaen eläkettään (silloin kun eivät olleet lomalla - lomaoikeus heillä oli 45 päivää sairaslomat).

        Nuoret kolleegat odottivat kieli pitkällä että suurten ikäluokkien edustajat häipyisivät, että tilalle saataisiin nuoria, jotka oikeasti tekivät töitä. Vaikka kolmen elaköityneen tilalle saatiin vain yksi uusi, niin se helpotti työkuormaa, koska tuo yksi oikeasti teki töitä.


      • jokurotiollapitää

        Melkoinen rosvolauma nämä suuret ja ahneet ikäluokat


    • Ei syö.

      Vaan he pääsisivät vihdoinkin nauttimaan työnsä tuloksia.

      • tuhe.ro

        Suuret ikäluokat eivät koskaan olleet kovinkaan lähellä "työtä".

        Nämä ikuiset opiskelijat siirtyivät suoraan Vanhan valtauksella toimistoiden sohville makoilemaan.


    • Tosi on

      Muuta " Tosielämää " nämä kateelliset eivät ole nähneetkään, kuin BB -taloa ja Idolsia ym. Bilettäjiä.

    • nyt jo vanhapari

      Nyt otetaan laina asuntoon täydestä arvosta ja halutaan tietenkin uusi rivari jossa huoneet vielä syntymättömille muksuille, lainan korko on naurettavan alhainen.

      Muistan kun ostimme ensimmäisen rivariosakkeen,vanha ja lapsille oli yhteinen huone. Lainan korko oli lähellä 10% ja laina-aika 10vuotta eikä 30vuotta jonka nyt saa.

      Silloinen nuoripari tajusi suhteuttaa kulunsa tuloihin, toisin kuin nyt.

      • Korkokurimus.

        Keskuspankit nostavat tänä vuonna ohjauskorot monen prosentin tasolle, ilmainen raha on nyt ohi. USA:n FED, yksityinen keskuspankki, on jo julkaissut suunnitelmansa tämän suhteen.


    • Reality laiffia

      Keskimääräisen lapsilisän nimellisarvo
      viisitoistakertaistui 20 vuodessa. Kun se oli vuonna 1970 vajaat 300 mk, niin vuonna 1991 se oli 4 375 mk (vuodessa).


      Juuri ennen lamaa eli vuoden 1990 alussa Suomessa toteutettiin kansainvälisesti merkittävä perhepoliittinen uudistus. Päivähoitopalvelut laajentuisivat vuonna 1990 siten, että kaikki alle kolmivuotiaat lapset saivat niin sanotun subjektiivisen oikeuden päivähoitoon, mikä tarkoitti kuntien velvollisuutta järjestää päivähoitopaikka. Uudistus teki päivähoitopalveluista universaaleja sanan varsinaisessa merkityksessä. Vuoden 1996 alusta subjektiivinen oikeus ulottui koskemaan kaikkia alle kouluikäisiä lapsia, mikä tarkoitti huomattavaa laajennusta päivähoitopalveluihin.

      Kehnot oli lapsilisät suurten ikäluokkien lapsille ja päivähoito oli
      monella sukulaisten varassa.

      Nyt päivähoitopaikka on itsestään selvyys kuten lapsilisä jonka keskimäärinen nimellisarvo
      vuonna 2011 oli 1737,91euroa vuodessa eli n.11.296markkaa.


      Revi näistä sitten huumoria olemalla kateellinen suurille ikäluokille.

    • Joopee

      Tämä suuri ja ahne sukupolvi ei ole kiinnostunut vanhemmistaan sen enempää kuin lapsistakaan. Ei tarvitse kun lukea päivän lehdet.

    • kaikilla vaikeutensa

      älä sinä höpötä p...askaa. tee työsi ja muuta yhteiskuntaa sopivaksi elää.
      nuorilla on mahdollisuus kaikkeen,pankaa töpinäksi ja lopetttakaa valitus.
      maailma muuttuu jos niin tahdotte.
      lähes kaikkea voi muuttaa,kun on massat mukana,yksin ei juurikaan.

      • Anonyymi

        Suuret ikäluokat ovat olleet Suomen syöpä.


    • Rintsikka 250.oooeur

      heh,katkeraa vuodatusta ja hyvin vääristynyttä näkemystä tuossa blogissa.

      Suuret ikäluokat rakensivat maahamme hyvinvoinnin jota nuorimies Katainen yrittää
      kaikin keinoin tuhota.Hupaisaa miten suurista ikäluokista tehdään syypää kaikkeen ongelmaa jotka ovat viimeisten 7 vuoden aikana syntyneet.

      Näin perustelematon blogikirjoitus kuvaa kirjoittajan omaa katkeruutta ja vajavaisuutta.

      • Kostaja

        Suomen ylisuuri julkinen sektori 700 000 työntekijällä on ollut ongelma jo 40 vuoden ajan. Noista puolet on täysiä turhakkeita, enkä puhu hyötyammateista, kuten sairaanhoitajista, tai opettajista. Tuon takia joka on valtiolle tullut taloudellista tappiota joka vuosi 3-5 miljartia euroa. Ei ole nuoret rakentaneet tuota systeemiä, joten ottakaa vanhemmat silmä käteen ja menkää peilin eteen.

        350 000 virkamiestä pois, niin oikeita työpaikkoja syntyisi muutamassa vuodessa helposti 400 000 - 600 000. Teoriassa jopa valtiontaseen alijäämä olisi siinä vaiheessa historiaa. En mene siitä kuitenkaan takuuseen, sillä nykyvelka ja sen pelkät korot ovat jo hirvittävät.

        http://velkakello.fi/


    • haista kakara

      pitkä paaaskaa! Et tiedä oikeasta työnteosta yhtään mitään. Olemme maksaneet ja ansainneet eläketurvamme ja otamme eläkkeemme vaikka väkisin!! Sinä et sitä paskanjauhannalla estä!!!!!!!!!!!!!!

      • *lkut

        Olette muka ansainneet eläkkeenne? Siihen voi sanoa, että ette ole.
        Älkääkä odottako vanhana hyvää kohtelua, kun olette tuhonneet nuorten tulevaisuuden.


      • Kostaja

        Suuret ikäluokat vanhenette ja heikkenette. Me nuoret olemme jo vahvempia kuin te. Kostamme teille tekemänne vääryydet. .


      • oletko ihan kako
        Kostaja kirjoitti:

        Suuret ikäluokat vanhenette ja heikkenette. Me nuoret olemme jo vahvempia kuin te. Kostamme teille tekemänne vääryydet. .

        mitä ihmettä olet kostamassa isovanhemmillesi ja heidän ikätovereilleen, siis1950 ENNENsyntyneille.Ovatko kovin väärin menetelleet kun on teille ilmaiset koulutukset ja neuvolat, hammashuollot ym. omasta hyvinvoinnistaan tinkineet. Ettekö häpeä edes ajatella noin, saati kirjoittaa oikein siitä noin.No, ainakin osa tajuaa tehdä testamentin, ettei raskaalla työllä ansaittu omaisuus ainakaan kaltaisillenne päädy.


      • .k.
        oletko ihan kako kirjoitti:

        mitä ihmettä olet kostamassa isovanhemmillesi ja heidän ikätovereilleen, siis1950 ENNENsyntyneille.Ovatko kovin väärin menetelleet kun on teille ilmaiset koulutukset ja neuvolat, hammashuollot ym. omasta hyvinvoinnistaan tinkineet. Ettekö häpeä edes ajatella noin, saati kirjoittaa oikein siitä noin.No, ainakin osa tajuaa tehdä testamentin, ettei raskaalla työllä ansaittu omaisuus ainakaan kaltaisillenne päädy.

        Suuret ikäluokat eivät noita tehneet vaan heidän edeltäjänsä. Suuret ikäluokat ovat vain mässäilleet ja nauttineet menneiden sukuupolvien työn tuloksista JA syöneet lastensakin leivän. Kuolemantuomio tuollaisesta tuhoavasta itsekkyydestä on LIIAN VÄHÄN.


      • Pekka Vennamonpoeka
        .k. kirjoitti:

        Suuret ikäluokat eivät noita tehneet vaan heidän edeltäjänsä. Suuret ikäluokat ovat vain mässäilleet ja nauttineet menneiden sukuupolvien työn tuloksista JA syöneet lastensakin leivän. Kuolemantuomio tuollaisesta tuhoavasta itsekkyydestä on LIIAN VÄHÄN.

        Ihan näin, suuri ikäluokka p a s k o vaippoihinsa sillä aikaa, kun sodan käynyt sukupolvi makseli sotakorvauksia ja rakensi Suomen tulevalle menestykselle perusta


      • eipä ollu
        Pekka Vennamonpoeka kirjoitti:

        Ihan näin, suuri ikäluokka p a s k o vaippoihinsa sillä aikaa, kun sodan käynyt sukupolvi makseli sotakorvauksia ja rakensi Suomen tulevalle menestykselle perusta

        sillon mitää vaippoja ollu, tyhmäkö oot.näkeehän sen jo säärien muodosta , nyt on länkisääret kaikilla kutka vaippoja on käyttäneet.


      • Tonttu sopiva eläke

        Kyllä me estämme, teiltä lähtee 75% eläkkeistä pois


      • No voe hyvänen aika
        eipä ollu kirjoitti:

        sillon mitää vaippoja ollu, tyhmäkö oot.näkeehän sen jo säärien muodosta , nyt on länkisääret kaikilla kutka vaippoja on käyttäneet.

        No oli vaippoja, vai luuletko että lahetta pisin lattiaa kastelivat. Laattiarätti oli hyvä kestovaippa, niitä saunan padassa pestiin ja naruilla kuivateltiin


      • Anonyymi
        *lkut kirjoitti:

        Olette muka ansainneet eläkkeenne? Siihen voi sanoa, että ette ole.
        Älkääkä odottako vanhana hyvää kohtelua, kun olette tuhonneet nuorten tulevaisuuden.

        Ilmaistyötä tekee jo yli 400 000 suomalaista - siltikin "työpaikat karkaavat"

        http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ilmaisty-t-tekee-jo-yli-400-000-suomalaista-siltikin-ty-paikat

        Ällistyttävän moni suomalainen tekee työtä palkatta: ”Ohhoh”
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/75929-allistyttavan-moni-suomalainen-tekee-tyota-palkatta-”ohhoh”


    • 101121

      Itse muistan varsin ku-60 luvun alkupuolella perheessämme pakotettiin sokerijuurikkaan harvennukseen. Kyllä tuntui pikkupojista hurjilta vaot joiden toiseen päähän ei kunnolla edes nähnyt, ei muuta kun polvilleen ja 1 1/2 kuokanväliä taimenien väliä.
      Tilit vietiin kotiin ja siltä sai sitten sunntaisapuskalla pari nakkia palkaksi.
      Jos tuo ostareilla makaileva tulevan hyvinvoinnin tukipylväät saataisiin edes joskus tuottavaan työhön olisin hyvin hämmästynyt.
      Vuosia sitten herrasmies Eetu Viren joka viimeksi sähläsi kalasataman porukoissa, oli vaatimassa kansalaispalkkaa, ettei tarvii tehdä paskaduunia Kädet kävi ja oli vaatimassa kansalaispalkkaa, pitää saada tehdä biisejä. joku kysyi mistä se kansalaispalkka otetaan. Vastaus oli yhtä hukassa kun pressaehdokkaista Evalla, jonka vosi lähettää vantaan uimahalliin maahanmuuttajanaisille tulkiksi kun ei omien sanojensa mukaan ole kuin uimamaisteri. Olisi kerrankin koulutusta vastaavaa työtä. tähän nykyhommaansa hän onkin epäpätevä.

      • 54

        Näin juuri. Maalta kotoisin olevana tiedän, mitä on TYÖ.
        Nassikkana äestäessä hevonenkin nääntyi niin, että ei millään olisi halunnut mennä veräjän ohi aina vain uudelle kierrokselle, mutta maanittelemalla läksi kuitenkin.
        Tuokin työ on vain kalpea aavistus siitä, miten se samainen sarka on käsipelillä kuokittu.


      • Late Lapista.
        54 kirjoitti:

        Näin juuri. Maalta kotoisin olevana tiedän, mitä on TYÖ.
        Nassikkana äestäessä hevonenkin nääntyi niin, että ei millään olisi halunnut mennä veräjän ohi aina vain uudelle kierrokselle, mutta maanittelemalla läksi kuitenkin.
        Tuokin työ on vain kalpea aavistus siitä, miten se samainen sarka on käsipelillä kuokittu.

        Nämä pajamäen oskut ja muut himppampimpat, eivät tiedä oikeasta työnteosta ja tosimaailmasta höhkäsen pöläystä, pelkkiä politikoijia ja turvansoittajia koko jengi!

        Nuorin poikani syntynyt 1981 sanookin jotta, häntä oikein pelottaa kun tuo uusi ikäluokka astuu valtakunnan johtoon ja remmiin, eikä pelko olekaan turhaa! tenavatähti katalaisen ja tutti jurppilaisen sixpässi hallitus sen on jo osoittanut, koohauksillaan !


        Late Lapista. SSSS Ry!


      • Sittehä miekii

        "Kyllä tuntui pikkupojista hurjilta vaot joiden toiseen päähän ei kunnolla edes nähnyt.."

        teilhä ol yht isot pellot ko meilkii, lisäks ol kymmene renkii, kakskymment piikaa, 400 lypsävää ja piironki täyn kultaa ja hopeaa


    • Asuntokuplajytky

      Suomen asuntomarkkinoille syntyy mielenkiintoinen tilanne, kun suuret ikäluokat kuolevat, ja valtava asuntovarallisuus siirtyy seuraavalle sukupolvelle.

      Nyt yli 60-vuotiaiden perillisille jää Tilastokeskuksen ja Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen laskelmien perusteella arviolta satojen miljardien arvosta kiinteistöjä.

      Seitsemän kymmenestä suurten ikäluokkien edustajasta asuu omistusasunnossa.

      Suuren ikäluokan ylläpitämä pätkätyöläisarmeija saa vain haaveilla 9 euron palkkoineen asuntolainoista

      • 6+6

        tosiasiassa tämä lökäpöksy armeija saa perintöinä suurtenikäluokkien, siis tarkoitan lökäpöksyjen isovanhempia, omaisuuden , rahat ,asunnot ym. kilut ja kalut, koska lökäpöksyn vanhemmat siirtävät perinnön suoraan lapsilleen ilman perintöveroja.... ovat säästävinään sen veron verran ... mutta lökäpöksy hukkaa tilaisuutensa ja tuhlaa kaiken hetkessä, onhan se makee auto oltava ja sitte biletystä... no niin. TAIsitten käy valtava viuhka ja se peritty talo korjataan hometaloksi joka on mätä 2vuodessa ja sitten maksetaan korvauksia enemmän kuin oli alkuperäinen perinnön arvo....Kas, kun kateus ja katkeruus hyvinkin usein osuu siihen ikiomaan nilkkaan.OLETTE KATEELLISIA ITSELLENNE, ETTEKÖ TONOKIT HUOMAA, OMILTA VANHEMMILTANNE JA ISOVANHEMMILTANNE KADEHDITTE SELLAISTA JONKA ITSELLENNE MAHDOLLISESTI SAISITTE.


      • Eläkkeitten puolitus
        6+6 kirjoitti:

        tosiasiassa tämä lökäpöksy armeija saa perintöinä suurtenikäluokkien, siis tarkoitan lökäpöksyjen isovanhempia, omaisuuden , rahat ,asunnot ym. kilut ja kalut, koska lökäpöksyn vanhemmat siirtävät perinnön suoraan lapsilleen ilman perintöveroja.... ovat säästävinään sen veron verran ... mutta lökäpöksy hukkaa tilaisuutensa ja tuhlaa kaiken hetkessä, onhan se makee auto oltava ja sitte biletystä... no niin. TAIsitten käy valtava viuhka ja se peritty talo korjataan hometaloksi joka on mätä 2vuodessa ja sitten maksetaan korvauksia enemmän kuin oli alkuperäinen perinnön arvo....Kas, kun kateus ja katkeruus hyvinkin usein osuu siihen ikiomaan nilkkaan.OLETTE KATEELLISIA ITSELLENNE, ETTEKÖ TONOKIT HUOMAA, OMILTA VANHEMMILTANNE JA ISOVANHEMMILTANNE KADEHDITTE SELLAISTA JONKA ITSELLENNE MAHDOLLISESTI SAISITTE.

        "..koska lökäpöksyn vanhemmat siirtävät perinnön suoraan lapsilleen ilman perintöveroja..."
        Tästähän saa sen kuvan, että kaiken muun pahan lisäksi suuri ikäluokka on vastuussa "lökäpöksyarmeijan" kasvattamisesta, "omena ei tipu kauas puusta", sellainen poika kuin isäkin, ja isähän kuuluu suureen loisivaan ikäluokkaan, joka on tottunut saamaan kaiken.

        "TAIsitten käy valtava viuhka ja se peritty talo korjataan hometaloksi joka on mätä 2vuodessa..."
        Suuren ikäluokan isät rakensivat rintamamiestaloja, jotka vieläkin ovat terveitä ihmisen asua, suuri ikäluokka rakensi tasakattoisia rakennusmuovilla tiivistettyjä pullotaloja, jotka olivat parinkymmenen vuoden päästä homessa.

        Muistelkaa siis kaikki työttömät ja hometalon ostaneet ilolla nykyisiä 62-65 vuotiaita


      • olkaa.varuillanne

    • NIILOTSKA

      taisitte viimein hokata,.... ettei omiaan kannata kadehtia....ketju loppui kuin kanan laulu jonkunsanottua niinkuin asia on.

    • Samat vaipat

      Suuri ja ahne ikäluokka jättää taakseen poltettuja siltoja ja kyliä.

      He tiputtavat kuntien määrän 450:stä 70:neen, jäävät eläkkeelle ja lopettavat omat loisvirkansa, jotta Suomessa riittäisi rahaa heidän suurten eläkkeiden maksuun.

      He nostavat eläkeikää 2015, koska he itse ovat jo silloin eläkkeellä, mutta jälkeenjäävät saavat tehdä työtä vanhuuteen asti, jotta suuren ikäluokan suuret eläkkeet saadaan maksettua, muusta viis.

      He lyhentävät kodinhoitotukea samasta syystä vuodella, jotta vanhemmat saataisiin nopeammin takaisin oravanpyörään maksamaan suurten ikäluokkien suuret eläkkeet.

      Sano EI suurelle ikäluokalle

    • 5+63

      ei ne ole suuret ikäluokat jotka nyt niitä päätöksiä tekee vaan ovat suurtenikäluokkien LAPSIA, oppikaa nyt se ero jo.

      • sdfghjdfghj

        Älä valehtele kurja, Suuri ikäluokka eläköityy parin vuoden sisällä, joten ovat tähän asti olleet vallankahvoissa ja päättäneet niin työllisyydestä kuin taloudestakin


      • Monta_päätöstä

        Viimeisenä päätöksinään kohottivat omia eläkkeitään, Suurten ikäluokkien eläkkeet on isommat kun nykyisten työllisten palkat


    • 60 ja kuoleman välil

      Eipäs yritetä vierittää syitä muiden niskoille, Suomessa ei ole yhtäkään ihmistä, joka uskoo, että kutosen matikan "lapsinero" Katainen olisi jotain muuta kuin eliitin sätkynukke.

      Kyllä niissä suurissa puolueissa vielä vanhat pierut on vallankahvassa, nuorempien päästäminen estraadille ei ole muuta kuin imagon nostatusta ja nuorten aikuisten äänien kalastelua.

      • itkuiikoille

        Äänioikeutetuista suurin osa on aivan varmasti alle 65 vuotiaita. Onko eläkeläisten vika jos nämä uudet pullamössösukupolvet eivät vaivaudu edes äänestämään ?

        Lopettakaa se itku ja valitus, valitkaa ehdokkaanne ja äänestäkää heidät ajamaan asioitanne.


    • Kuudenkympin ja kuol

      Näistäkin kirjoituksista näkee hyvin miten tuottamatonta loisporukkaa suuri ikäluokka on, kymmenittäin pluspeukkuja suurta ikäluokkaa puolustaville, suurella ikäluokalla on päiväsaikaan rajattomasti luppoaikaa kirjoitella tänne ja suurella palkalla tottakai.

      • parasta aikaa

        Tosi kivaa olla eläkkeellä nyt. Kun vaivauduin käymään töissä 35v, ei tarvi itkeä enää sossun avustuksien perään. Kotikin on iso kerrostaloasunto, ilman asumistukea!
        Lapsista tosin tuli mitä tuli. Toinen, 39v, luuhaa milloin missäkin maailmalla, vailla ammattia ja työintoa. Pari kertaa vuodessa käy kukkapuskan kanssa rahaa kinuamassa, kun joku savuava aine vie kaiken!
        Toinen lapsistani, 36v, pärjäsi sentään koulussa hyvin ja tienaa leipäänsä terveyskeskuksessa.
        Onneksi ei ole enää elätettäviä nurkissa, saa vihdoinkin olla rauhassa. Huolehtikoon penskat ikätovereineen itsestää, edes joskus!


      • apukokki

        jos et satu tietämään niin suuret ikäluokat alkaa olla eläkkeellä, eli ovat isovanhempiasi ja saman ikäisiä muita, jos et pysty erottamaan suuria ikäluokkia heidän lapsistaan niin oletpa tosi tyhmä.Palkkaa toki saamme eri malliin kuin mitään tekemätön nykypolvi ja niistä rahoista nautit sinäkin kunhan isovanhemmistasi aika jättää, jolleivat muuta testamenttiaan nähtyään mitä mieltä omat lapsenlapset ovat, itse en tuollaisille jättäisi mitään.


      • apukokki
        apukokki kirjoitti:

        jos et satu tietämään niin suuret ikäluokat alkaa olla eläkkeellä, eli ovat isovanhempiasi ja saman ikäisiä muita, jos et pysty erottamaan suuria ikäluokkia heidän lapsistaan niin oletpa tosi tyhmä.Palkkaa toki saamme eri malliin kuin mitään tekemätön nykypolvi ja niistä rahoista nautit sinäkin kunhan isovanhemmistasi aika jättää, jolleivat muuta testamenttiaan nähtyään mitä mieltä omat lapsenlapset ovat, itse en tuollaisille jättäisi mitään.

        apukokki vastasi kuudenkympin ja kuol- kirjoitukseen


    • prioriteetit kuntoon

      Tämähän on ihan peruskauraa. Onneksi ALKO:sta ei viina lopu.

    • V V VÄINÄMÖINEN

      RAKENTAKAA PASKALOISET OMA ELÄMÄNNE JOS PYSTYTTE.

      Tämä kaikki mikä on, on meidän;
      - pellot, rakennukset, tiet, autot, koulut, sairaalat, ravintolat, huvipuistot, kaivokset, merisatamat, laivat, lentokentät, lentokoneet, raiteet, junat, kaikki se minkä ihmiskäsi on tehnyt. Sekä aineellinen että aineeton omaisuus.

      ÄLKÄÄ SAATANA LOISNUORET KOSKEKO NIIHIN. Rakentakaa omanne saaatanan nilkit.

      No, rakenna oma tietokoneesi, saatananloinen, vittuako sinä meidän rakentamilla vehkeillä elät.

      Hyihelvettimikäsikaloinen.

      HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH.. HOHOHOH..

    • omituistapaskasakkia

      ON KIVA KUN ON TUOTA PÄTÄKKÄÄ...

      mites teillä, paskaluuserit ? taidatte kuolla nälkään jos naapurit ei teitä elätä..

      • Opettajasi.

        Kysymysmerkin jälkeen aloitetaan seuraava lause aina isolla alkukirjaimella, jos herra miljonääri ei sitä vielä tiennyt. Hyvään kirjoitustapaan kuuluu myös, että ei käytetä turhaan isoja kirjaimia.


      • viisaat vastatkaa
        Opettajasi. kirjoitti:

        Kysymysmerkin jälkeen aloitetaan seuraava lause aina isolla alkukirjaimella, jos herra miljonääri ei sitä vielä tiennyt. Hyvään kirjoitustapaan kuuluu myös, että ei käytetä turhaan isoja kirjaimia.

        vertailun vuoksi esim. vanhin siskoni perhe eli tampereella oli kaksi lasta vuosi 1970 mies opiskeli 3 vuotta sisko kotiäitinä ,mistään ei ollut puutetta elivät opintotuella ja asumistuella auto heillä oli.tuleeko tänä päivänä näillä tuloilla toimeen ei taida tulla mistä johtuu,toimeentulotukeakaan ei saa jos omistaa auton miksi tuli yli 40 vuotta sitten toimeen


      • Tsemppiä paskaloinen
        Opettajasi. kirjoitti:

        Kysymysmerkin jälkeen aloitetaan seuraava lause aina isolla alkukirjaimella, jos herra miljonääri ei sitä vielä tiennyt. Hyvään kirjoitustapaan kuuluu myös, että ei käytetä turhaan isoja kirjaimia.

        MEILLÄ JOILLA ON PÄTÄKKÄÄ JA LAUDATUR SUOMENKIELESSÄ, teemme mitä haluamme. Muut tekevät mitä pystyvät, jos sitäkään.


      • viisaat vastatkaa kirjoitti:

        vertailun vuoksi esim. vanhin siskoni perhe eli tampereella oli kaksi lasta vuosi 1970 mies opiskeli 3 vuotta sisko kotiäitinä ,mistään ei ollut puutetta elivät opintotuella ja asumistuella auto heillä oli.tuleeko tänä päivänä näillä tuloilla toimeen ei taida tulla mistä johtuu,toimeentulotukeakaan ei saa jos omistaa auton miksi tuli yli 40 vuotta sitten toimeen

        No onhan maailma kehittynyt sitten 70-luvun!
        Ja nyt päättävät asioista ensimmäiset päiväkodissa kasvatetut kakrut.
        Mistä järki heille olisi siunaantunnu?


      • Eläke Timpuri
        viisaat vastatkaa kirjoitti:

        vertailun vuoksi esim. vanhin siskoni perhe eli tampereella oli kaksi lasta vuosi 1970 mies opiskeli 3 vuotta sisko kotiäitinä ,mistään ei ollut puutetta elivät opintotuella ja asumistuella auto heillä oli.tuleeko tänä päivänä näillä tuloilla toimeen ei taida tulla mistä johtuu,toimeentulotukeakaan ei saa jos omistaa auton miksi tuli yli 40 vuotta sitten toimeen

        Viisaat vastatkaa . Elivät opintolainalla jolla oli halpa korko ja se piti maksaa takasin. Jotku käyttivät rahoja jopa asunnon ostamiseen korko oli niin edullinen. Katsoppas elettiin aikoja jolloin vienti veti ja rahaa rupes tulemaan . Palkat eivät vielä olleet pilvissä . Todellinen nousu oli alkamassa. Suomeen oli tulossa aika hyvät ajat ,Sitten pankit vapautti Kokoomuksen ja Demujen ajamina rahavarannot holtittomaan käyttöön ja kaikki kupattiin. Moni lafka ja pankit ajettiin nurin kuppauksen seurauksena . Loput fyrkat pantiin siihen että Suomi saatiin Eu.hun, enemmistön toivomuksesta. Nyt maksellaan muiden sotkuja (esim Kreikka ). Lafkat siirtyy nälkämaihin saavat hyvät katteet. Toiset teettää duuneja lafkoissa joissa ei velvotteita hoideta. Eipä kilise valtionkassoihin kun eläkeläisten verorahoja nekin jo kerran työssäoloaikoina verotettuja. Parempi kun ette puhu vanhanjengin kuppauksesta mitään. Se on tää nykyjengi joka markkinatalouden myötä haluu kikkaillla ja jättää kaikki pystyyn.


    • OpiskelijatOvatKöyhi

      Meidän naapurin opiskelijatyttö, on parhaillaan maailmanympärysmatkalla, eikä sillä ole muita tuloja kuin opintotuki laina pienet kesäansiot.

    • kysynki

      Se on oma valinta missä asuu!
      Miksi kaikkien pitäisi edes asua taajamissa?

    • Eläke Timpuri

      Ei voi muuta kun ihmetellä tota tekstii. Sodanjälkeisen jengin mollaamista . Voi vit tu teillä ei oo mitään kunnioitusta niitä kohtaan . Rakensivat niskalimassa hyvinvoinnin. Se on eri jengi kun vei meidät Eu. hun sit duunit rupes katoo ku ne voitiin siirtää muualle. Teidän ei tartte tienaa vanhanjengin eläkkeitä ne on ne jo tienannu. Maksavat vielä uudestaan veroja niistä. Teikäläisii vanhanjengin haukkujii kun lukee nii tulee mielee yks juttu täältä stadista.
      Sörkassa oli aikoinaan lafkoja joissa duunattiin makkaroita ja kaikkee kutaa mitä elukoista voi duuna . Niilä oli sellaset masinat et ku työns sian sisään niin ulos tuli makkara. Te mollaajat taidatte olla masinasta mihin on makkara työnnetty sisään niin on SIKA tullut ulos. Toivottavasti saavat masinat kuntoon et loppuis toi geenivirheellisten sikojen valmistus.

      • Ahne kun pyydetään..

        Nämä perkeIeen pullamössöt kohkaa jotain hinttapulien avio-oikeutta ja roudaa geenivammaista makkaraa ryöstämään ja raiskaamaan ja vielä kehtaavat väittää, että kaikki ovat saman arvoisia, sekä yhtä viisaita, paitsi me jo vähän enemmän elämää nähneet.
        Suomi on rikkaampi kuin koskaan ja valittajia on enemmän kuin koskaan.
        Mitäpä se minulle enää kuuluu, kun tilille kilahtaa muutama satanen, mutta minäpä olenkin säästänyt itse pahan päivän varalle ja ne säästöt ovat poikineet ihan mukavasti.
        Taidanpa kuluttaa varani pois, että kakaroilla olisi työtä minua passatessa, lennättää sinne sun tänne ja kantaa mukia pöytään kun vinkkaan.
        Viimeisille metreille haluan nätin latinotytön espanjasta vaihtamaan vaippani ja pesemään vehkeet erityisellä huolella. Privaatisti tietty.
        Niinhän se markkinatalous toimii?
        Kukahan mahtaa vaihtaa vaipat nyt voimiensa tunnossa kansalaispalkkaa vaativille komukoille, kun heidän aikansa koittaa? Aika on siitä hupaa, että se kuluu teini-iästä vaippaikään kiihtyvällä vauhdilla ja ennenkuin huomaattekaan, olette vanhuuden kynnyksellä.


      • M*lkut

        Sodanjälkeiset sukupolvet eivät mitään rakentaneet vaan heidän edeltäjänsä. Suuret ikäluokat - itsekkäät idiootit - ovat vain kahmineet itselleen muiden työn tulokset ja pilanneet lastensa tulevaisuuden.

        Olette sen pilanneet.

        Pilanneet.

        Ette ansaitse kunnioitusta.


      • sdfghjytrewq
        M*lkut kirjoitti:

        Sodanjälkeiset sukupolvet eivät mitään rakentaneet vaan heidän edeltäjänsä. Suuret ikäluokat - itsekkäät idiootit - ovat vain kahmineet itselleen muiden työn tulokset ja pilanneet lastensa tulevaisuuden.

        Olette sen pilanneet.

        Pilanneet.

        Ette ansaitse kunnioitusta.

        Pekka Vennamo on tyypillinen suuren ikäluokan edustaja, läskipäävätys, ilman omaa osaamista, ratsasti maineeseen ja mammonaan hokemalla isänsä keksimää rötösherraa


      • Suuret ja pervot
        Ahne kun pyydetään.. kirjoitti:

        Nämä perkeIeen pullamössöt kohkaa jotain hinttapulien avio-oikeutta ja roudaa geenivammaista makkaraa ryöstämään ja raiskaamaan ja vielä kehtaavat väittää, että kaikki ovat saman arvoisia, sekä yhtä viisaita, paitsi me jo vähän enemmän elämää nähneet.
        Suomi on rikkaampi kuin koskaan ja valittajia on enemmän kuin koskaan.
        Mitäpä se minulle enää kuuluu, kun tilille kilahtaa muutama satanen, mutta minäpä olenkin säästänyt itse pahan päivän varalle ja ne säästöt ovat poikineet ihan mukavasti.
        Taidanpa kuluttaa varani pois, että kakaroilla olisi työtä minua passatessa, lennättää sinne sun tänne ja kantaa mukia pöytään kun vinkkaan.
        Viimeisille metreille haluan nätin latinotytön espanjasta vaihtamaan vaippani ja pesemään vehkeet erityisellä huolella. Privaatisti tietty.
        Niinhän se markkinatalous toimii?
        Kukahan mahtaa vaihtaa vaipat nyt voimiensa tunnossa kansalaispalkkaa vaativille komukoille, kun heidän aikansa koittaa? Aika on siitä hupaa, että se kuluu teini-iästä vaippaikään kiihtyvällä vauhdilla ja ennenkuin huomaattekaan, olette vanhuuden kynnyksellä.

        "Nämä perkeIeen pullamössöt kohkaa jotain hinttapulien avio-oikeutta ja roudaa geenivammaista makkaraa ryöstämään ja raiskaamaan ja vielä kehtaavat väittää, että kaikki ovat saman arvoisia, sekä yhtä viisaita, paitsi me jo vähän enemmän elämää nähneet."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Marraskuun_liike
        Juha-Pekka Tikan lehtijutun mukaan Marraskuun liikettä voidaan kritisoida erityisesti sen halusta lieventää seksuaalirikoksista saatavia tuomioita pohjoismaiselle tasolle.
        Tikan mielestä kritiikin aihe on, että liike kannatti seksuaalisen suojaikärajan alentamista 18 vuodesta nykyiseen 16 vuoteen.
        Katujuopottelun sallimista ja lieviä seksuaalirikostuomioita Tikka pitää liikkeen henkisenä perintönä suomalaiselle oikeusjärjestelmälle. Hänen mukaansa marraskuulaiset katsoivat pieniä omaisuusrikoksia sormien läpi ja heillä oli ajatuksia tuomioistuinten, viranomaisten ja poliisin vastustamisesta

        Suuri ja pervo ikäluokka halusi rahan ohella myös pikkupillua :D


      • 23
        M*lkut kirjoitti:

        Sodanjälkeiset sukupolvet eivät mitään rakentaneet vaan heidän edeltäjänsä. Suuret ikäluokat - itsekkäät idiootit - ovat vain kahmineet itselleen muiden työn tulokset ja pilanneet lastensa tulevaisuuden.

        Olette sen pilanneet.

        Pilanneet.

        Ette ansaitse kunnioitusta.

        ei tarvita mitää kunnioitusta tuollasilta mitään tekemättömiltä... hah ,. naurattaa koko ajatuskin.... mitä tuollasten kunnioituksella on väliä....MEILLÄ ON RAHAT ,joita te ette koskaan tule saamaan testamentti pitää huolen siitä.


      • ainakuluurahaa

        Joku ne rahat saa kuitenskii, miksi sitten ei minun perustamat yhdistykset


    • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      Tutustukaa historiaan niin ei tarvitse puhua paskaa. Miettikää, mitä ne ne nyt 60 vuotiaat ja vanhemmat tekivät? He tekivät teille saatanan paskanjauhaja puniikeille valmiin maailman jossa teidän kontollenne jää banderolien hulmuttaminen ja paskanpuhuminen. Vetäkää vittu korvillenne saatanan kiittämättömät puoliapinan äpärät.

    • dcfvgbhnjmk,l

      Elä p a s k a a jauha, suuren ikäluokan pullamössö kommariporukka oti vallan Vanhan valtauksessa, siis suoraa vaipoista vallankahvaan, joutumatta pistämään rikkaa ristiin tai tekemään päivääkään rehellistä työtä-


      http://fi.wikipedia.org/wiki/Vanhan_valtaus

      Vanhan valtaus oli tapahtuma, jossa päivää ennen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan 100-vuotisjuhlia opiskelijaoppositio valtasi juhlapaikaksi ajatellun Vanhan ylioppilastalon 25. marraskuuta 1968 kello 17.13 ja vaati muutoksia yliopiston hallintoon ja opetuksen sisältöön. Ryhmässä oli useita nykyisiä poliittisia vaikuttajia kuten Erkki Tuomioja. Vanhan valtaus oli osa eurooppalaisen opiskelija­liikkeen radikalisoitumista ja oli osittain seurausta aiemmin samana vuonna tapahtuneista Pariisin ylioppilas­mellakoista.

      Opiskelijaoppositio, joka käytti nimeä Ylioppilaat – studenterna, vaati opiskelijademokratiaa, marxilaisten ryhmien perustamista tiedekuntiin opiskelujen syventämiseksi, ylioppilaskunnan pakkojäsenyyden poistamista ja Ylioppilaslehden linjan muuttamista.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Erkki_Tuomioja

      Erkki Sakari Tuomioja (s. 1. heinäkuuta 1946 Helsinki)

      Suuret ikäluokat ovat syntyneet 1945-1950

    • Sauna taa

      Vanhan valtaus muuttui nopeasti myytiksi, jonka aiheutti Kolben arvion mukaan tapahtumat aikaansaaneen sukupolven käsitys "omasta erinomaisuudestaan".

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Marraskuun_liike
      Marraskuulaisten itsensä mukaan liike oli jatkoa työlle, joka Mathilda Wrede oli aloittanut 1880-luvulla. Tosiasiassa liikkeen ohjemassa oli kuitenkin paljon yhtymäkohtia marxilaisuuteen (bolsevikki kommareita). Liikkeen näkyviä edustajia olivat Ilkka Taipale, Claes Andersson ja Klaus Mäkelä.

      Valtaajat halusivat muutoksia yliopiston hallintoon ja opetuksen sisältöön. Opiskelijademokratian lisäksi vaatimusten listalle kuuluivat muun muassa marxilais-leninististen ryhmien perustaminen tiedekuntiin, ylioppilaskunnan pakkojäsenyydestä luopuminen ja Ylioppilaslehden linjan muuttaminen.

      Vanhan valtaajien joukossa oli monia sittemmin politiikassa, hallinnossa, liike-elämässä ja mediassa pitkän uran tehneitä vaikuttajia, kuten Erkki Tuomioja, Ilkka Taipale, Björn Wahlroos, Ulf Sundqvist, Nils Torvalds, Liisa Liimatainen ja Markus Lyra.

      Suuri ikäluokka on siis sodankäyneen ja Suomen uudelleenrakentaneen sukupolven lellittyjä sohvaperunoita, jotka sosialisoivat yhteiskunnan omaisuuden.

      • wsxedfrctgyh

        Suuri, omasta mielestään erinomainen, sössijäluokka järjesti Suomen historian suurimman laman, ja hyötyi siitä miljardeja.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Ulf_Sundqvist

        Ulf Ludvig Sundqvist (s. 22. helmikuuta 1945 Sipoo) on suomalainen sosiaalidemokraattinen poliitikko.

        STS-Pankki, myöhempi Arsenal-Silta vaati vuonna 1993 Sundqvistilta ja seitsemältä muulta pankin johtokunnan jäseneltä ja varajäseneltä vahingonkorvauksia yhteensä 68,5 miljoonaa markkaa siitä, että nämä olivat johtaneet pankkia kahdessa tapauksessa huolimattomasti. Sundqvist joutui eroamaan puolueen puheenjohtajuudesta. Sittemmin Korkein oikeus velvoitti ks tuomioissaan 4.7.1997 Sundqvistin maksamaan vahingonkorvausta alentaen sen määrää kuitenkin 17 miljoonalla markalla alioikeuden tuomitsemasta määrästä. Sundqvist velvoitettiin maksamaan STS-Pankille lievästä huolimattomuudesta työssä yhteensä 16,4 miljoonaa markkaa (KKO 1997/110 ja KKO 1997/111). Sundqvist maksoi lopulta vain 1,2 miljoonaa.

        Sundqvist oli valittanut tuomioista, ensin hovi- ja sittemmin korkeimpaan oikeuteen eikä siis ollut maksanut alioikeuden päätöksen perusteella. Tämä aiheutti sittemmin 1990-luvun loppupuolella Sundqvistin uskottavuutta koetelleen niin sanotun Sundqvist-jupakan. Hänet tuomittiin Helsingin hovioikeudessa 22. kesäkuuta 2000 törkeästä velallisen epärehellisyydestä kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

        Korkein oikeus pysytti hovioikeuden päätöksen hylkäämällä Sundqvistin valituslupahakemuksen.Hovioikeuden päätöksen johdosta ”roskapankki” Arsenal-Sillan toimintaa ohjannut eduskunnan tarkastusvaliokunta otti vuonna 1997 tehdyn ja toisen valtiovarainministerin Arja Alhon eroon johtaneen sovittelusopimuksen uuteen harkintaan.
        Valtion vakuusrahaston toimiohjelautakunta kuitenkin päätti 8. kesäkuuta 2001, ettei valtio ryhdy hakemaan sovittelusopimukseen muutoksia

        Valtion ja oikeuden vallankahvoissa oleva suuri ikäluokka päätti "suuressa viisaudessaan" ettei suuret sössijäikäluokat joudu korvausvastuuseen sössimisistään :D


    • Eläke Timpuri

      Näkee ettet tiedä mitään asioista . Sundgvist oli pieni tekiä koko jutussa . Koivisto oli pressa . Silloinen hallitus Kokoomus (Holkeri ) Demarit (Lipponen) vapauttivat rahavarannot holtittomaan käyttöön, jolloin kuppaus alkoi. Ei kyselty vakuukksia . Luultiin että nousu kestää loputtomiin. Vastuulliset politikot pelattiin alta pois , jotta kuppaus onnistuisi. Työväen omaisuutta muutettiin rahaksi jotta se voitiin jakaa. Kiinnityksissä kukaan ei viitsinyt edes katsoa vastaako kiinnitys lähellekkään todellista arvoa. Suurista ikäluokista ei monikaan duunari päässyt mukaan varkkauksiin . Makksumiehiksi kyllä. Sitten vielä tiedoksi teille haukkuja Molopäät. Suuri ikäluokka myös teki Raatamalla työt joiden tuloksena pöllityt rahat ja omaisuus syntyi. Kyse ei ole edes teidän rahoista ,vaan suurten ikäluokkien.Nyt maksetaan vielä eläkkeistä kovaa veroa toiseen kertaan . Kato maksettiin jo silloin kun tehtiin työtä. Parempi kun ette puhele mitään, teidän kun ei tartte tehdä muuta kun leivästä paskaa. Ette tiedä kurjuudesta mitään .

      • Eläke Timpuri

        wsxedfretgyh ja saunan taa. Kas kun olette tähänaikaan netissä . Miksi ette ole työssä niin kuin vastuulliset ihmiset. Taidatte olla niin laiskoja ettei synny edes lämpöstä pas kaa.


      • suuret_lapsettomat

        Oliko suuret ikäluokat näitä Wanhan valtaajia, joita kiinnosti vain helppo johtajaduuni ja poliittinen valta


    • Suuret ja tohelot

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_1990-luvun_alun_lama
      Suomen 1990-luvun alun lama oli talousvaikutuksiltaan Suomen historian pahimpia talouskriisejä, pahempi kuin 1930-luvun lama Suomessa.

      1980-luvun talouspolitiikka oli laman eräs taustatekijä. 1980-luvulla Suomessa vallitsi voimakas taloudellinen nousukausi, joka kesti koko vuosikymmenen. Yksi syy nousukauden pitkittymiseen ja ylikuumenemiseen oli ulkomaisen luotonhakemisen vapautuminen. Aiemmin luoton hakeminen ulkomailta oli luvanvaraista, mutta Suomen pankki vapautti luoton hakemisen 1986 ja tämä johti laajamittaiseen yrityksien lainanhakuun ulkomailta

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Holkerin_hallitus aloitti 1987

      Valtiovarainministeri
      Erkki Antero Liikanen (s. 19. syyskuuta 1950 Mikkeli)
      Matti Kalevi Louekoski (s. 14. huhtikuuta 1941 Oulu)

      Liikenneministeri, ministeri kauppa- ja teollisuusministeriössä
      Pekka Veikko Vennamo (s. 7. marraskuuta 1944 Helsinki)
      Raimo Viljam Vistbacka (s. 19. lokakuuta 1945 Kauhava)
      Ilkka ”Ike” Armas Mikael Kanerva (s. 28. tammikuuta 1948 Lokalahti)

      Kauppa- ja teollisuusministeri, ministeri ulkoasiainministeriössä
      Ilkka Olavi Suominen (s. 8. huhtikuuta 1939 Nakkila)

      Sosiaali- ja terveysministeri
      Anja Helena Pesola (s. 2. heinäkuuta 1947 Kuopio)
      Mauri Kalevi Miettinen (s. 2. lokakuuta 1941 Joutseno)

      Työministeri
      Matti Juhani Puhakka (s. 7. helmikuuta 1945 Eno)

      Ympäristöministeri
      Kaj-Ole Johannes Bärlund (s. 9. marraskuuta 1945 Porvoo)

      Ministeri ulkoasianministeriössä
      Pertti Edvard Salolainen (s. 19. lokakuuta 1940 Helsinki)

      Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä (Sosiaali-, alkoholi-
      ja tasa-arvoasiat)
      Tarja Kaarina Halonen (s. 24. joulukuuta 1943 Helsinki)
      Tuulikki Katriina Hämäläinen (o.s. Ojala) (s. 25. marraskuuta 1940 Helsinki)

      Suureen ikäluokkaan lasketaan 1945-1950 syntyneet, mutta lähes kaikki Holkerin (s. 1937) hallituksen ministerit kuuluivat kuitenkin sotaa käymättömään ikäluokkaan. Eli leikkivät vielä hiekkalaatikossa, kun sotaakäynyt sukupolvi rakensi Suomen uudelleen.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Sonera-kirja
      Sonera-kirja, oikealta nimeltään Minne hävisivät Soneran rahat?

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/212227

      Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen totesi 22.10.2001: ”Kyllä tässä kasa aika pahoja strategisia virheitä kaatuu päälle.”

      Enempää Pekkarinen ei voinut elämöidä tuolloin, sillä Keskustan oma mies, kansanedustaja Pauli Saapunki toimi Soneran hallintoneuvoston puheenjohtaja. Saapunki tuki aktiivisesti Relanderin toimia viimeiseen asti, kunnes Soneran hallintoneuvosto lakkautettiin maaliskuussa 2001.

      Pauli Johannes Saapunki (s. 2. huhtikuuta 1945 Oulu)

      • pappanne

        kokop ketjulla ei oo mitää virkaa jokainen on yhtä väärässä ihan kaikessa.tyhmiä pikkupentuja kaikki tyynni.


      • Respect veteraanille
        pappanne kirjoitti:

        kokop ketjulla ei oo mitää virkaa jokainen on yhtä väärässä ihan kaikessa.tyhmiä pikkupentuja kaikki tyynni.

        Eivät sodanjälkeinen sukupolvi arvostanut isiensä uhrauksia. Vähättelivät vain.


    • Kuka vaihtaa vaipat

      Suuren ikäluokan jäädessä 3 vuoden päästä suurelle eläkkeelle, tulee kaikki suuren ikäluokan miehittämät suojatyöpaikat kunnissa lopettaa, jotta niihin ei palkattaisi uusia, ja ihmiset näin ohjattaisiin tuottaavaan työhön, jotta suuren ikäluokan suuret eläkkeet voitaisiin maksaa, ilman lisälainan ottamista juutalaispankkiireilta.

      Suuri ja ahne ikäluokka jättää taakseen poltettuja siltoja ja kyliä.

      He tiputtavat kuntien määrän 450:stä 70:neen, jäävät eläkkeelle ja lopettavat omat loisvirkansa, jotta Suomessa riittäisi rahaa heidän suurten eläkkeiden maksuun.

      He nostavat eläkeikää 2015, koska he itse ovat jo silloin eläkkeellä, mutta jälkeenjäävät saavat tehdä työtä vanhuuteen asti, jotta suuren ikäluokan suuret eläkkeet saadaan maksettua, muusta viis.

      He lyhentävät kodinhoitotukea samasta syystä vuodella, jotta vanhemmat saataisiin nopeammin takaisin oravanpyörään maksamaan suurten ikäluokkien suuret eläkkeet.

      Sano EI suurelle ikäluokalle

    • 70 kuntaa NOW

      400 mijardia, 400 000 000 000 euroa, plus irtain ja käteiset päälle, melkoinen on kunnan- ja kaupungintaloilla sekä virastoissa notkuvan Suuren ja ahneen ikäluokan omaisuus...ja miten tämä omaisuus on sitten hankittu?


      Kunnan- ja kaupungintalolla kuultua:

      Valtion virkamies tunnusti: "En tehnyt mitään 14 vuoteen" Tienasin 745 000 euroa ja en tehnyt juuri mitään

      -On tullut tehtyä ns. pseudotyötä, eli liikutellut paperia/muita tavaroita paikasta toiseen ja koittanut näyttää kiireiseltä.

      -Ei ole juuri muuta ollut viime vuosina kuin "palaverit". Alkuaikoina kaipasin jotain tekemistä, mutta en enää.

      -Roikun netissä, istuskelen kollegani kanssa, suunnittelen lomamatkoja, odottelen ruokatuntia, lasken päiviä lomaan.

      -Työstäni ole kuntalaisille käytännössä mitään hyötyä. Suurin osa työpäivistäni kuluu tyhjänpäiväisissä palavereissa ja lopun ajan selailen netissä.

      -Toisinaan ihan totaalisen väsymyksen iskiessä olen mennyt vessaan ottamaan lyhyet torkut, työaikana.

      -Minä en tehnyt mitään yli kahteenkymmeneen vuoteen. Valtiolla on helppoa!

      -Istun piilossa ja leikin tekeväni työtä, kun pomo tulee paikalle. Olen hänen mielestään niin hyvä ja oma-aloitteinen työntekijä.

      -Olen joskus kyllästyneenä tehnyt kuten useimmat muutkin, vain juuri ja juuri tarpeellisen, sillä ajatuksella, että huomisella on huomisen murheet.

      - Ja, jos joskus mieleen on tullut jokin ajatus, mikä olisi nopeuttanut työtä tai muuten parantanut asioita, olen ollut visusti vaiti, koska hittoakos sitä mitään puhumaan, kun saman rahan saa kumminkin

      -- Ennen tein tunnollisesti kaiken ja pikkuisen päälle. Sitten huomasin, että ihan saman rahan tästä saa pienemmällä vaivallakin, kuten kaikki muutkin. Sen jälkeen en ole juuri muuta tehnytkään kuin notkunut tunteja täyteen

      - Välttelen töitä aina mahdollisuuksien puitteissa. Kerron pomolleni, kuinka paljon minulla on asioita "työn alla". Oikeasti asiat etenevät todella hitaasti, projektit ovat pitkiä ja "selvittelyssä" menee aikaa, joten käytännössä työmäärää ei ole nimeksikään, vaikka näyttääkin siltä, että tekisin töitä niska limassa

    • Konttorin sohva

      Suuri ikäluokka oli ensimmäinen varsinainen sohvaperunaikäluokka.

      • Kuka jaksaa, maksaa

        Suoraa koulunpenkiltä konttorituoliin istumaan


      • korjaus edelliseen

        Toimistonsohva-ikäluokka


    • olikujyhtgrfe

      Suuri ja ahne ikäluokka jättää taakseen poltettuja siltoja ja kyliä.

      He tiputtavat kuntien määrän 450:stä 70:neen, jäävät eläkkeelle ja lopettavat omat loisvirkansa, jotta Suomessa riittäisi rahaa heidän suurten eläkkeiden maksuun.

      He nostavat eläkeikää 2015, koska he itse ovat jo silloin eläkkeellä, mutta jälkeenjäävät saavat tehdä työtä vanhuuteen asti, jotta suuren ikäluokan suuret eläkkeet saadaan maksettua, muusta viis.

      He lyhentävät kodinhoitotukea samasta syystä vuodella, jotta vanhemmat saataisiin nopeammin takaisin oravanpyörään maksamaan suurten ikäluokkien suuret eläkkeet.

      Sano EI suurelle ikäluokalle

    • työläisen käsipari

      Mikähän lie tämänkin ketjun tarkoitus ja sisältö ynnä tarkoitushakuisuus,
      jääkö arvoitukseksi...
      Ette yksilöi mitään asiaa, kaikki yhtä samaa puuroo kuin aurinkoisella perheen pikku diktaattorilla.
      Johtajat eivät koskaan ole olleet rakentamassa tavallisen kansan asuntoja ja kiinteistöjä, eivät liioin maksamassa pankkivelkoja, kyllähän se kansan selkänahasta otettua - sitä mistä sanotaan, että työ tehty käsin jäntevin, on ylevätä työtä, ihmisyyttä, josta nousevalla sukupolvella ei ole hajuakaan.

      Miksi vanhuksia kaiken aikaa ollaan ajamassa pois kodeistaan, uskontojen ja kommunismin nimissä kusetetaan omaisuutta kansainvälisen rikollisuuden, ulkomaisten yhtiöiden ja säätiöiden omaisuudeksi, eivät edes maksa veroja maamme valtiolle, kuten tavallinen kansa on aina maksanut.

      Sinä aikakautena, jolloin Suomea on rakennettu, ei kansalla ollut lapsilisiä lukuunottamatta mitään yhteiskunnan tukia.
      Lapsilisätkin ovat aina olleet syvän kateuden kohde joillekin.

    • Suomen alas ajo

      Ottaisin mieluummin vakiduunin 2500 euron palkalla kuin 450 lapsilisät, 600 työmarkkinatuen ja 450 asumistuen

      Olisin hyödyksi yhteiskunnalle ja voisin itse päättää mitä teen rahoillani, voisin esimerkiksi ottaa lainaa ja alkaa rakentaa, mutta nytten ei pysty.

      Suurella ikäluokalla oli kaikilla vakiduuni hyvällä palkalla ja hyvä eläke tulossa, kateeksi käy

      • Onko 1000 euroa

        käteen kuussa hyvä eläke? Työkkärillä ei ollut 50 ja 60 luvulla tarjolla muuta, kuin tietöitä, tai pöllinparkkuuta. Katsoppa nyt sen sivuja !


    • onhan se

      ongelma että ihmiset ikääntyvät mutta eivät kykene enää töihin. Paha juttu... tietty on hyvä jos on pysynyt terveenä ja on perhe lähistöllä auttamassa, mutta jos ei, niin on tosi paha juttu.

    • mkijunhybgtvfrde

      Ai niin piti viel sanoman et 550 euroo elatustukee.....kyl täs oikeest kelpaa köllii...kiit suuriikäluokka :D

    • dfgvjhnm

      Suuren ikäluokan asuntokupla muhii Espanjan tapaan, hopi hopi kaikki köyhät roposet kasaan tukemaan suuren ikäluokan suurta omaisuutta.

      • me-262

        .


    • qawsedr5ty67u8io

      Kyllä suuren ikäluokan täytyy päästä 2015 mallorcalle nauttimaan auringosta ja suuresta eläkkeestä

    • Muutosta kaivataan

      Elkää äänestäkö yli 60 vuotiaita kuntavaaleissa, ne on rosvosakkia.

    • tehkää samoin.

      Minä en ainakaan kuuntele yhtään viisastelua tai sontapuhetta ylimielisiltä eläkeläisiltä.

      Viimeksi kun kadulla alkoi joku hurrisuomea puhuva pariskunta "opettamaan" niin heivasin ukon "hellästi" ojaan.

      Ei taatusti ala, ainakaan ihan heti , "ojentamaan kurittomia" nuorempiaan.

    • Nollatoleranssi

      Sama juttu, toleranssi on nykyään melko heikko

    • Vekka Pennamo

      Suuret ikäluokat ovat myyneet suomen jo kaksi kertaa

    • Jaksaa maksaa
    • ufyghujtkrleöwä

      Tämä seppo sarlundin teksti kiteyttää Suuren ikäluokan koko kuvan.

      "Kun yhteiskunnallinen herääminen puoli vuosisataa sitten alkoi (mm. Vanhan valtaaminen) tuntui välttämättömältä tehdä maailmasta, ympäristöstämme ja kotiseudustamme oikeudenmukaisempi. Raskaimman työn raatajat saivat huonointa palkkaa ja heitä ivattiin ja pilkattiin. Kaupungissa maaseutulaiset ja pikkuviljelijät nähtiin loisina. Poliittisista luottamustehtävistä on tullut ammatteja, joissa pysyminen on monille tärkeämpää kuin luottamustehtävien tasapuolinen ja oikeudenmukainen hoitaminen."

      Kummallista kyllä, näissä oikeissa raskaissa töissä ei ole koskaan näkynyt Suuren ikäluokan edustajia, virastot ovat heitä pullollaa.

      • Toimistonsohvaperunat

        En minäkään ole heitä oikeissa töissä tavannut.


    • Uurtanut työmyyrä

      Vai on sinun epäonnesi suurten ikäluokkien syytä? taidat kuulua siihen valtaavaan työtä vieroksuvien räkänokkanuorison sukupolveen, jorka eivät edes halua tehdä työtä, vaan elää SUURTEN IKÄLUOKKIEN TEKEMÄLLÄ TYÖLLÄ!!! Juuri suuret ikäluokat varmistivat näille räkänokille mahdollisuude historian parhaimpaan koulutukseen, jota tosin harvemmat käyttävät hyödykseen. Palkkaa pitäs saada tuplasti sen edestä, mitä me saimme, vaikka ei ole osaamista paskankaan vertaa. Joutaisi koko paskasakki lapiolla tekemään ja opettelmaan työniloa moottoritietyömaille, ym. Voi kun nautin, kun nämä paskiaset eivät saakaan sitä mitä ilmaiseksi luulivat meiltä saavansa!!! MInä aion matkustella eläkkeelläni ja olen sen totta vieköön ansainnut!!!

      • pieni ironinen hymy

        Tuttavan tyttäret kirjoitti ylioppilaiksi
        muutama vuosi sitten.
        Kysyin mikä nuoruudessa ihaninta ja koulutushaaveita.
        Heidän mielestään ihanin asia 18-vuotta täyttäneelle oli että saa juoda päänsä täyteen viinaa ja pääsee ilman papereita joka kapakkaan.
        Ja mikä ehdottomin asia -- löytää mies joka elättää ja rikkaita vanhoja akkoja, joilta voi kyniä perintöjä. Molemmat tulostivat koneelta kuvia, joita värittivät tauluiksi,
        heitä kuulemma saa jo nimittä taiteilijaprofessoreiksi, elinikäinen eläke on jo kuulemma niillä kuvilla tienattu.


      • NYKYÄÄN......
        pieni ironinen hymy kirjoitti:

        Tuttavan tyttäret kirjoitti ylioppilaiksi
        muutama vuosi sitten.
        Kysyin mikä nuoruudessa ihaninta ja koulutushaaveita.
        Heidän mielestään ihanin asia 18-vuotta täyttäneelle oli että saa juoda päänsä täyteen viinaa ja pääsee ilman papereita joka kapakkaan.
        Ja mikä ehdottomin asia -- löytää mies joka elättää ja rikkaita vanhoja akkoja, joilta voi kyniä perintöjä. Molemmat tulostivat koneelta kuvia, joita värittivät tauluiksi,
        heitä kuulemma saa jo nimittä taiteilijaprofessoreiksi, elinikäinen eläke on jo kuulemma niillä kuvilla tienattu.

        Jää alle 30v eläkkeelle 4 päivässä, syy moiseen on laiskuus, näytellään "masentunutta". Ei yksinkertaisesti viitsitä mitään tehdä kun rahaa tulee muutenkin. Ennenvanhaan aloitettiin työnteko 15 vuotiaana ja tehty työtä 65v jollei joku oikea sairaus esim. tuki ja liikuntavammat ole vienyt sairauseläkkeelle.

        Nykyisinkin on vielä suuria ikäluokkia työssä ja maksaa näiden alle 30v laiskureiden ja tekosairaiden eläkkeitä, että näin se vaan on.


      • Suuret rosvot

        Töitä ei tarvitse Suomessa vieroksua, työt vieroksuvat tekijää, töitä vaan ei yksinkertaisesti ole, kun suuret ikäluokat ovat päästäneet 1,5-2 euron halpatyöläiset maahan polkemaan palkat ja työehtosopimukset maan rakoon.


      • 342324e
        Suuret rosvot kirjoitti:

        Töitä ei tarvitse Suomessa vieroksua, työt vieroksuvat tekijää, töitä vaan ei yksinkertaisesti ole, kun suuret ikäluokat ovat päästäneet 1,5-2 euron halpatyöläiset maahan polkemaan palkat ja työehtosopimukset maan rakoon.

        Te vasurithan niitä suomeen keräätte täydellä innolla.


    • TimppaTT

      PRKL!!! TAPETAAN _kaikki_ ELÄKELÄISET!! Stn pummit! Tulee tänne viemään meidän työt, asunnot, naiset ja parhaat paikat kauppajonoissa!!!

    • 435345435

      Sellasia ne on.

    • Pöytä on katettu

      Suurten ikäluokkien lapset ovat itse pilanneet tulevaisuutensa!

      Kaikki on kannettu kultalautasella eteen. Kouluja on saanut käydä jos vain on viitsinyt. Moni ei ole, koska ryyppääminen on kivempaa.

      Tosin ei yliopiston käyneet sen kummempia ole. Maksa vinkuu lähes jokailtaisesta juhlimisesta ja eräskin kertoi nähneensä viinapiruja viimeisenä opiskeluvuonnaan. Vielä vuosi, niin olisi kuulemma päätynyt hautaan.

      Kersoja ei nusutella kuin nelikymppisenä ja silloinkin vain yksi tai korkeintaan kaksi.
      Pitää saada juhlia viimeiseen asti niin kauan kuin sisuskalut kestää.

      Kenenkä he kuvittelevat maksavan heidän eläkkeensä? Somalien?

      Kyllä me tästä pian kuolemme ja saatte sen laudasta kyhätyn sahajauhoilla eristetyn hökkelin ihan omaksi. Olkaat hyvät vain.
      Pankaa se lihoiksi ja muuttakaa Helsinkiin vinkumaan puoli-ilmaista asuntoa yhteiskunnalta, eli itseltänne!

      Äänestäkää vaikka kommunisteja. He lupaavat kaikkein eniten. Ties vaikka jonain päivänä löytyisi sellainen kommunisti joka osaisi soveltaa sitä oikein.
      Tähän mennessä joka ainoa on tehnyt sen päin persettä.

      Niin tai näin, olemme tehneet teille Suomen joka on kymmenen kertaa vauraampi kuin 50-luvulla.

    • JonesHenry

      Suuret ikäluokat toivat sekä Suomeen että Ruotsiin monikulttuurin. Ensimmäiset Afrikkalaiset "siirtolaiset" joita Ruotsiin saapui olivat ns "kansainvälisiä adoptiolapsia" Vuosien 1815-1965 välillä kansainvälistä adoptiota ei käytännössä OLLENKAAN harjoitettu Afrikassa, joten se todistettavasti ei ole ns "kristittyä lähetystyötä"


      Idea lähti puhtaasti Ruotsista hyysäriämmien toimesta. Nämä yksinkertaisesti menivät Ethiopiaan ja onnistuivat lahjomaan paikkallisia korruptoituneita viranomaisia myymään heille alunperin orpoja lapsia 1970-luvun alussa. Sitten Ethiopiassa tapahtui kommunistinen vallankumous. Kaikki kansainvälinen adoptio oli lakkautettu vuosien 1974-1982 välillä. Hyysäriämmät eivät kuitenkaan tästä lannistuneet vaan saapuivat Ethiopiaan uudelleen neuvottelemaan "diilin"

    • Kiitos 64 vuotiaat

      Suuret ikäluokat liittivät Suomen Usan ryöstelukoalitioihin, ja näiden ryöstelysotien takia Eurooppaan ja Suomeenkin on virrannut miljoonia pakolaisia.

      • kokakoomuslaiset

        Mitä pakolaisista, mutta 46000 ISIS teroa on jo vähän liikaa


      • muikkumies

        Lisää ulkomaalaisia meitä hoitamaan, kyllä meillä rahaa on palkata nuoria lähi-itäläisiä miehiä


    • noin ennen

      nykyään työeläkeen suuruus on 51.5% palkasta. Vielä 90 luvun puolella se oli jopa 66 % palkasta . Silloin eläkkeen perustana oli 4 viimeisen vuoden ansio ja joillakuilla oli vielä vapaaehtoinen eläke , kun eläkemaksut sai kokonaan vähentää verotuksessa.

      • Kysyjä_vaan

        Miten suuret väliinputoajaikäluokat makselevat suurten ikäluokkien suuret eläkkeet?


    • Toimistosohvaperunat

      Täytyy keksiä konsti, jolla Suuri ikäluokka pistetään osallistumaan Suomen pyörittämiseen.

      • varakkailta+ökyiltä

        eläkkeet kokonaan pois,eivät tarvitse lainkaan. eläke on vanhuuden turvaksi luotu,ei perinnöiksi tarkoitettu.
        palkka- ja eläkekatto ehdoton kaikille heti.


    • 164530

      Se on ainoa ryhmä joka tätä oikeasti pyörittää, nuoremmat loisii sossurahoilla eikä osallistu mitenkään mihinkään.

    • fghgfghhfggf

      Ooooooleeeeen ko bo ooooootti

    • fhufftjhgfyfgg

      Jvkicycugucyc bugivic ivuvkgvcuv

      • elmeri-eno

        Ihanaa olla suurikäluokkalainen ja eläkkeellä! Voi iloisesti käyttää suuren eläkkeensä mihin lystää. Ei tarvi enää penskojen oppikoulumaksuja ja kirjoja maksella, ei tarvi raataa enää siksi, että penskat pääsee hienoihin harrastuksiin viimeisen muodinmukaisissa kuteissa!
        Lähdetäänkin tästä kaukomatkalle. Omistusasuntoani hoitelee köyhä naapurin likka, hän saa pikkuisen taskurahaa, kun osaa aika hyvin jo kukat kastella ja nostaa postit pöydälle!
        Sossua ei ole vielä tarvittu, kun on tuo työnteko elättänyt, mutta eiköhän kohta olla sossunluukulla, kun verot nousee ja kahvi on kallista! Mutta ei haittaa, nostetaan konjakkimaljat elämän helppoudelle!


    • jchvkjkgfy

      Hfigufug ufuihu ufgufdguf yfguf, uvcuvuvu.

    • Eiperintöveroa

      Verottomana suoraan käteen

      • vähälapsiset

        Suurilla ikäluokilla oli vähän lapsia, kohta heistä tulee sikarikkaita


      • Anonyymi

        Pari vuotta sitten Manna Sarin kutsui nämä ulkomailla löhöilevät sikarikkaat kotiin lopetusp11k1lle, ja kaikki tuli peloissaan, ja nyt ne tappelee rokotusjonoissakin piigeistä....mulle heti kaikki sukupolvi ja muille ei mitään...saas nähdä kuinka heidän käy.


    • Pentuja-hellitään

      >> 400 000 000 000 euroa suuren ikäluokan kiinteistöomaisuus

      Noin 10 vuoden kuluttua jo puolet tuosta omaisuudesta on siirtynyt nykyisten, nuorten skupolvien haltuun. Ja 30 vuoden kuluttua koko 400 Miljardia euroa, kaikki tämä raha on nuorten hallussa.

      Kyllä nykyaikana kelpaa syntyä nuoreksi suomalaiseksi. Rahaa sataa taivaalta perintöinä, vaikka kädettömät ja osaamattomat nuoret ei laita rikkaakaan ristiin sen rahan eteen.

      • taivaanlahjako

        Se onkin taivaan lahja periä ylihinnoiteltu asuin- tai liikekiinteistö, johon kukaan ei halua tulla asumaan vuokralle ja jos haluaisikin, niin ei uskalla ottaa, kun kiinteistö voi tuhoutua ja vuokrat jää maksamatta.

        Matksat ylihinnoitellusta kiinteistöstä ylihinnoiteltu perintövero lainalla...jeee

        Yli puolet Suomen liikekiinteistöistä taitaa olla jo tyhjillään, ikkunoissa lappu Myydään tai vuokrataan


    • fake_vastakkainasettelu

      Kiinteistöjä ei voi syödä.
      Voi olla, ettei arvoa ole juurikaan oikeassa myyntitilanteessa.

      Varmaan sotkit suuret ikäluokat ja muutaman rikkaan "eliitin".
      Tiedän ikäihmisiä, joiden rahat just riittää kituuttaa päivästä toiseen.

      • Vahnat-haudoista-ylös

        Suurissa ikäluokissa on niin rikkaampia kuin köyhempiäkin ihmisiä. Kaikenlaisten varallisuusluokkien pennut tulee saamaan eri kokoisia perntöjä.Kaikki vanhojen maallinen omaisuutensa siirtyy nykyiselle nuorisolle.

        Vain pitäisikö mielestäs niiden vainajien vielä nousta ylös ja mennä myymäänkin ne pois antamansa kiinteistöt? Sitten hakea saaduille rahoilal kädettömien sukupolven nuorille jotain halpaa valmisruokaa Alepasta.

        Epäilen että ihan tätä palvelusta ette te kiittämättömien sukupolvi ette enää saa.


    • 6ur5u67u7

      Ihmekös vuokrat on jossain ihan toisessa ulottuvuudessa. Mutta kai se on mukava thaimaassa makailla, samalla kun kela maksaa 800e/kk jostain koirankopista täällä meillä...

      • ketarainen

        Suuret ikäluokat ei vielä saaneet asumistukia ja sossun peruspäivärahoja niin helposti, että olisi voinut jättää töissäkäynnin. Eikä sitä ilmaista peruskouluakaan ollut vielä silloin olemassakaan! Kansakoulusta suoraan töihin, tai korkeintaan vuoden kestävään ammattikouluun. Töistä ei nirsoiltu, koska rahaa tarvittiin!


    • perinnöttäkö_parempi

      Onpas hullu blogikirjoitus. Syyllistetään siitä että on vuosikymmenien ahkeruudella saanut kootuksi jotain jälkeläisten perittäväksi.

      • eisoviyhteen

        sanoja ahkera ja suuret ikäluokat ei voi käyttää samassa lauseessa.


      • vasuripaskaa
        eisoviyhteen kirjoitti:

        sanoja ahkera ja suuret ikäluokat ei voi käyttää samassa lauseessa.

        Joo, ihan taivaan lahjana ja ilmaiseksi ovat taikomalla saaneet sen omaisuutensa hankittua.


    • rahatpois.rosvoilta

      Pitäisikö suurten ikäluokkien maksaa hoivansa itse? Tutkija: ”Emme voi aina lähteä siitä, että korotetaan veroja”

      Tilanne on vaikea paitsi ihmisille myös julkiselle taloudelle. Kun hiljattain eläköityneet suuret ”ikäluokat” ikääntyvät, palveluasumisen, kotihoidon ja laitoshoidon tarve kasvaa merkittävästi.

      Taloussanomat kertoi perjantaina valtiovarainministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön ennusteesta, jonka mukaan verovaroin rahoitettujen hoivakustannukset tuplaantuvat 20 vuodessa yli kymmeneen miljardiin euroon.

      Nettiyleisö pelkää perintöveron syövän suurten ikäluokkien asuntoperinnön

      Suuret ikäluokat jättävät satojen miljardien asuntoperinnön , kirjoittaa Helsingin Sanomat. Tilastokeskuksen ja Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen tietoja vertailemalla lehti laskee suurten ikäluokkien omistavan asuntoja yli 400 miljardin euron edestä.

      Kyllä sadoilla miljardeilla voi maksaa jo omat hoitokulunsakin.

    • humpuukia

      Höpsistä. Kukaan ei ota omaisuuttansa mukaan viimeiselle toiviomatkalle. Kyllä ne suurten ikäluokkien maalliset tavarat ja rakentamansa talot ja kiinteistöt tänne jäävät. Luota siihen. Joku omaisuudet haltuunsa varamasti ottaaa kun ihmisestä aika jättää. Jos omaisuudella on jotain arvoa. Jälkeläiset tappelevat tai valtio/kunta hassaa jonnin joutavaan tingeltangeliin. Tulevat ikäluokat ja 80 -luvun sukupolvet voivat olla ikionnelliset. Heitä on lukumääräisesti vähän suuriin ikäluokkiin verrattuna. Saavat perintöäkin kun ei ole sisaruksia jakamassa.
      Vuosikymmeniä jatkunut isoihin kaupunkeihin muutto vain kiihtyy. Arvottomat omakotitalot lahoavat ja mätänevät joka puolella Suomea. Kukaan ei syrjäkulmien taloja halua edes pilkkahintaan. Otsikon mukainen suurten ikäluokkien kiinteistöomaisuuden arvo on vallan humpuukia. Hatusta vetäistyä tilastohuijausta.

      • uusilakinopeasti

        Suurten ikäluokkien tyhjänpanttina oleva suunnaton omaisuus tulee realisoida nopeasti valtion käyttöön, jotta saamme esim kohoavat pakolaisten hoitokulut peitettyä


    • cjfber

      Asuntokauppa jumissa varsinkin vanhojen omakotitalojen kohdalla koko Suomessa. Sama homma vanhojen isoja remontteja vaativien rivitalojen ja kerrostalojen kohdalla.

      • kehitysmaa.suomi

        Eikä löydy ostajia kun työpaikat on jotain paskaduuneja ja vuokrafirmojen nollasoppareita.
        Kyllä ahneelle jää paska kouraan kun ostajaa ei löydy mistään ja hintojakaan ne eivät pudota niin talot märäntyvät hometaloiksi ja niiden arvo on miinusmerkkinen kun purkaminenkin maksaa ja tontti on siivottava.

        Suomi on tyhmyyden yhteiskunta missä työntekijöitä potkitaan päähän ja samalla nopeutetaan rappiota josta ei ole enää paluuta.... eläkkeet pienenvät myös nykyisillä eläkeläisillä pakostakin joten haistakaa paska ahneet siat.

        Suomi palaa kehitysmaaksi ainoana Pohjoismaista.


    • kysyväeksyy

      Onko suurella ikäluokalla joku erillissopimus kiinteistöveroistakin, suurin osa kiinteistöistä tyhjillään, mutta maksetaanko niistä verot asianmukaisesti

    • ovatrikkaita

      Kylläpäs ovat rikkaita, tuon 400 miljardin päälle tulee vielä kaikki muu omaisuus, osakkeet, autot, veneet, lentokoneet, arvotaide, jalometallit, pankkitilit yms. yms.

    • 989889

      Harvoin näkee tällaista vastenmielistä vasemmistopropagandaa missään. Töitä ilmeisestikin pitäisi tehdä vain aatteen palosta ja sen pelkän leivänkanikan eteen, muu on sitä pahaa kapitalismia ja riistoa tai jopa kolonialismia tai muuta paskaa.

    • kroisos.pennanen

      Menkää peraukiset töihin ja tienatkaa omat rahanne

      • sellaista.tekoa

        Ei onnistu eikä kannata, nykyihmiselle tulee ahdistus ja burn-out jo alle 25 vuoden iässä.


    • R.R.Ryynänen

      Suuret ikäluokat muuten tarkoittavat niitä suomalaisia jotka syntyivät vuosina 1945-1950.

    • Anonyymi

      Suuret rappari-ikäluokat ja Suomen valtiaat, tärisevät nyt 400 miljardin luxusbunkkereissaan peloissaan.

    • Anonyymi

      Marinin piikkikampanja ei tainnut onnistua, boomerit ovat yhä elossa.

    • Anonyymi

      Suurella ikäluokalla on suuremmat eläkkeet kuin suurilla pätkätyöläisikäluokilla ja työttömillä ikäluokilla.

      Suuret ikäluokat loivat suuret pätkätyöläisikäluokat orjikseen.

      Nyt on otettava suurilta ikäluokilta kaikki pois, sillä niiden eläkkeet ovat suuremmat, kuin työtätekevien palkat.

    • Anonyymi

      Me olemme omistajaikäluokka, repikää siitä!

      • Anonyymi

        Kun toinen maailmansota loppui, oli vajausta työporukoissa. Valtiovalta suositteli rintamalta palanneille miehille väestötalkoita. Se onnistui. Sattui vain olemaan niin, ettei viisitoista vuotta sodan jälkeen ollut leipää niille kaikille jälkeläisille, joten piti lähteä maailmalle töiden perään.
        Jos joku halusi opiskella niin pankin kautta vanhempien takauksella se onnistui. Ei ollut mitään tukia tai opiskelijaetuja missään.
        Siitä se lähti, Suomen vientiteollisuudenkin kasvu, kouluja käymättömät tai ammattikoulun käyneet tehtaisiin ja palveluammatteihin. Kun halpaa, mutta parasta nautintoakin piti saada, ja yhteiskunnan asenteet olivat tiukat, niin naimisiin menemällä siitä selvisi. Lapsiin ei kyllä ollut varaa kunnolla. Kaksi oli riittävä määrä useimpiin perheisiin. Lapsilisät maksettiin neljästi vuodessa ja niillä rahoilla sai yhden ulkovaatekerran. Töitä painettiin narisematta. Toki ammattiliittojen ahneet pomot ja työpaikkojen stalinistiluottamusmiehet ottivat vallan jo 60-luvulla, ja järjestivät lakkoja, enimmillään ne "meille" olivat 70-luvulla.
        Totta, että työehtosopimukset olivat hyviä, koska ne takasivat palkankorotukset myös niille työnantajavastaisille änkyröille, jotka pilasivat työilmapiiriä ja niskoittelivat työtehtävissään.
        Oma työkokemukseni oli 48 vuotta, joista 45 vuotta samalla työnantajalla alalla, jonka palkkatso oli noin 65 % paperiteollisuuden palkkatasosta.
        Kun jäin eläkkeelle 13 vuotta sitten, sain lakien mukaisen eläkkeen, joka oli eläkkeellejääntihetkeni palkasta noin 60 %.
        Nyt se on saman verran kuin palkkani kahta vuotta ennen eläkkeelle jäämistäni.
        Koska menoni ovat pienentyneet, olen voinut hankkia vaimoni kanssa kesämökin, ja olemme myös vaihtaneet asunnon, jonka markkinointi tulee olemaan helppoa tilanteeessa jolloin perillisemme ovat realisoimassa sitä.
        Olemme antaneet perillisillemme verottoman viiden tonnin lahjan kolmen vuoden välein.
        Olen sitä mieltä, että 70-luvulla ja sen jälkeen syntyneet ikäluokat ovat selvinneet helpolla ja saaneet kaikkea sitä, johon omalla ikäluokallani ei todellakan ollut mahdollisuuksia.
        Kaiken sen, josta kerroin olemme saaneet vaimoni kanssa työn teolla, lainarahoituksella, jättämällä matkustelun ja huvittelun rikkaammille.
        Nyt matkustelemme, vietämme talvia palmujen alla, kesäisin kalastelemme omalta mökiltä käsin. Hoidamme sepelvaltimotautejamme, syöpiämme ja kuluneita lonkkaniveliämme.
        Ja minua V**uttaa lukea pullamössösukupolven narisijoiden ruikutusta. Kaikki mistä kärsitte tai nautitte, on omien valintojenne tulosta.


    • Anonyymi

      Ovat elelleet kaiken maailman ilmaisten palvelujen keskellä ja nyt jättävät niistä syntyneet velat muiden maksettavaksi.

    • Anonyymi

      Suuret ikäluokat ovat oikein ylpeitä rakentamastaan tukisukkasuomesta, kaikille tukia ja avustuksia, sekä piiitkä peruskoulu täynnä turhaakin turhempaa tietoa.

      Suuret ikäluokat ovat ahneuksissaan halvaannuttaneet puolet Suomea, rampauttaneet satoja tuhansia nuoria kyvyttömiksi pitämään huolen itsestään.

    • Anonyymi

      Kun jk´ikinen KANSANedustaja edes sitten nano-Suomessamme rakastaa Suomea, suomalaisuutta sekä suomalaisia enemmän kuin WEF-aivopesuja, Suomi alkaa voida siltä samalta istumalta paremmin.

      Muutoin Suomi aidostikin WEF-jonestownitetaan, Davos-ulkoasanellusti.

      • Anonyymi

        Suurten ikäluokkien kritisoijat:. Odotelkaa rauhassa. Me v**un , kassajonoissa köntystävät vanhukset poistumme. Me häivymme tuhkauurnissa pois riesananne olemisesta lähivuosien kuluessa. Samalla loppuvat takuuna tulleet verot, joita me huippueläkkeitä nostelleet varmatuloiset ukot ja mummot maksoimme kaikenlaisten tukien pummaajille.
        Saatte vielä oppia tavoille, kun Suomessa on talouden
        täysremontti, jossa ei katsota, mihin puolueeseen kuulutaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurten ikäluokkien kritisoijat:. Odotelkaa rauhassa. Me v**un , kassajonoissa köntystävät vanhukset poistumme. Me häivymme tuhkauurnissa pois riesananne olemisesta lähivuosien kuluessa. Samalla loppuvat takuuna tulleet verot, joita me huippueläkkeitä nostelleet varmatuloiset ukot ja mummot maksoimme kaikenlaisten tukien pummaajille.
        Saatte vielä oppia tavoille, kun Suomessa on talouden
        täysremontti, jossa ei katsota, mihin puolueeseen kuulutaan.

        Juuri noin. Kun työnnämme koiranputkea, niin voitte alkaa miettiä asioita uudesta näkökulmasta. Paskaduuneja, joista anarkistit ja muut työntekoa halveksivat kaduilla makaajat ja liikenteenpysäyttäjät mokeltavat, tulee riittämään teilllekin. Meillähän ei 60-luvulta alkaen ollutkaan kuin paskahommia, mutta ne tehtiin eikä notkuttu sossun luukulla vääryyttä kärsivän näköisinä. Haalarit päälle ja pajalle, tai sarkahousut ja -pusakka, pokasaha ja kirves ja pöllimetsään. Toki moottorisahoja jo käytettin, jos oli rahaa sellaisen hankkimiseen. Kun naapurin Aarne osti traktorin, eikä tarvinnut enää useaa renkiä, niin sitten lähdettiin tehtaaseen vuorotyöhön.
        Muutaman vuoden kuluttua "katselen pilven reunalta", kun vääryyksiä aletaan korjata, eli älyttömästi jaettuja "etuja" aletaan purkaa, että rahaa riittäisi välttämättömiin tarpeisiin.
        Suomi on elänyt yli varojensa ja se hoituu kunnollisella matokuurilla, ei lakkoilemalla ja pysäyttämällä pienen, viennistä riippuvan maan tavaraliikenne ja prosessiteollisuus.
        Nyt meillä vanhuksilla on mukavaa, kun eläke on yli kolme tonnia kuukaudessa, ja tileillä on riittävästi vararahaa, ei tarvitse hoitaa mitään "rahoituksella", eli velaksi.


    • Anonyymi

      Suuret ikäluokat järjestivat 90-luvun suuren laman, jonka johdosta Suomi putosi lopullisesti polvilleen ja maahan pesiytyi 500.000 ihmisen työtön ja toimeton joukko vailla tulevaisuutta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe