European Bartender School Kos

future bartender (?)

Olen miettinyt jonkun aikaa että lähtisin kesällä 2013 Kosille European bartender schooliin neljän viikon baarimikkokurssille, ja nyt haluaisinkin kuulla ihmisiltä mielipiteitä sekä kuulla millaisia kokemuksia teillä on EBS:stä? Mieluiten ehkä juuri tästä Kosilla sijaitsevasta, mutta toki muistakin saa kertoa jos ette ole Kosilla olleet! Kertokaa siis vähän että millaista opiskelu oli, entä vapaa-aika, minkälainen fiilis koko kurssista jäi, oliko se pelkkää rahantuhlausta vai onko siitä oikeasti ollut teille hyötyä jälkeenpäin ja oletteko ehkä jopa saaneet töitä kurssin avulla? Olisi tosi kiva kuulla, etten sitten ihan turhaan makselisi sellaisesta josta en saa vastinetta rahoilleni.. Voi kertoa myös jos on ollut jossain muussa baarikoulussa kuin juuri EBS:llä. Kiitos jo etukäteen jos joku viitsii lukemisen lisäksi myös vastata, siitä olisi suuri apu! :)

18

1229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • future bartender (?)

      Ps. Tiedän että tästä samasta aiheesta on jo muutama keskustelu, mutta ajattelin tehdä uuden jotta se olisi ajantasalla ja mahdollisimman moni huomaisi! Olen myös aika varma, että tällä hetkellä on lisäkseni muitakin jotka pohtivat samoja asioita tähän liittyen :)

    • Artsi91-

      Olen miettinyt samaa ja juuri Kosille olisin kanssa varmaan suuntaamassa. Toivottavasti vastauksia tulisi :)

    • Future bartender (?)

      Juu vastauksia vieläkin odottelen, olis kiva saada edes jonkinmoisia kokemuksia tai mielipiteitä :)

    • lilyye

      Itse olen menossa Kosille 6.8 tänä vuonna :) Onko ketään muita tulossa?

    • Mä oon varmaan kans lähös kossille tona aikana! :) ootko menossa suomen vai englannin kieliselle?

    • lilyye
    • future bartender (?)

      jos te ootte sinne menossa tänä vuonna nii ois tosi kiva kuulla teiltä sitten että millasta oli ja oliko rahan arvosta :) että jos millään sitten viittisitte kertoilla nii olisin tosi kiitollinen!

    • ite oon menossa kesäkuussa kossille ja voin sen jälkeen tulla mielelläni kertomaan tänne kokemuksesta :)

    • saritässävain

      olin phuketissa just viime vuoden marraskuussa ja parasta aikaa ikinä !

    • EBSsta valmistunut

      Kävin itse juuri viime kesäkuussa Kosilla kurssin European Bartender Schoolissa. Ne neljä viikkoa olivat yhdet ehdottomasti elämän parhaista, mutta samalla myös rankimmat. Hommia joutui tosiaan tekemään, jos kurssin halusi päästä läpi. Itse panostin ja opiskelin todella paljon ja pääsin kurssin läpi hyvin arvosanoin, mutta yli puolet ottivat kurssin melko leppoisasti, chillailen, baarikadulla joka ilta ryypäten ja ennemminkin loman kannalta,eivätkä he päässeet kurssia läpi ollenkaan. Ja jos ei päässyt läpi, ei kurssista saanut mitään todistusta. Monet, jotka tekivät paljon töitä.,eivät silti päässeet kurssia läpi. Eli läpipääsyyn vaadittiin todella paljon!! Arvostelu oli nimittäin todella tiukka. Läpipääsyn raja oli 75%. Ja arvostelu asteikko A, B, C ja F (=fail).
      Mutta koska kurssi kesti vain ne 4 viikkoa, tuli asiaa paljon ja tiuhaan tahtiin, tietenkin.

      Joka päivä tuli väh.5 uutta drinkkiä, jotka piti lasia, koristetta, valmistustapaa ja aineksia myöten olla prikulleen oikein. Lopulta drinkkejä oli lähemmäs sata ja ne piti osata ulkoa niin kirjallisesti, kuin baaritsikin takana.
      Lisäksi joka viikko oli teoriakoe (esim. tequila, vodka, rommi, liköörit jne), ja ne kaikki tulivat myös loppukokeeseen.
      Koulupäivät olivat rankkoja, mutta yleensä kuitenkin hauskoja. Niihin kuului paljon baaritsikin takana harjoittelemista, fleerausta ja vapaa-kaatoa. (Ja vaikka vapaa-kaato onkin Suomessa laitonta, oli sen harjoittelusta hyötyä ylipäätään että osaa pitää pullosta oikealla tavalla kiinni ja kaataa oikealla tavalla ym). Lisäksi välillä oli teoriatunteja. Koulupäivät olivat 6h sisältäen tunnin ruokiksen.
      Koulun jälkeen täytyi tietysti myös hoitaa läksyjen luku, mutta senkin pystyi tekemään esim biitsillä.

      Itse en olisi pystynyt menemään darrassa ja parin tunnin yöunilla kouluun (mutta sehän riippuu ihan ihmisestäkin...), joten juhlistin sitten aina viikonloppua oikein kunnolla hyvällä omallatunnolla rankan viikon jälkeen. Vaikka otin kurssin opiskelun kannalta, enkä loman, koin kuitenkin saavani myös viettää aika hyvin rantaelämää ja baarikatukin tuli koluttua ihan tarpeeksi hyvin läpi. :)

      Opettajat olivat suurimmaksi osaksi tosi kivoja. Hekin bilettivät oppilaiden joukossa viikonloppuisin, mutta olivat todella ammattitaitoisia koulussa. Itse olin suomenkielisessä ryhmässä (fleeraus ja free pour opetus oli kuitenkin enkuksi) ja meidän opettaja oli tosi tiukka, mutta se oli hyvä asia, sillä ainakin tunsin juuri sen takia oppivani ja motivaatiokin kasvoi, kun ei halunnut saada huutoja, lentää ulos baaritiskin takaa tai tehdä samaa juomaa uudelleen ja uudelleen alusta. :D

      Loppukokeessa piti osata kaikki juomat kirjallisesti. Lisäksi oli monen sivun teoriakoe. Ja baarikoe, jossa me ainakin teimme 12 juomaa (jos vaan osasi) ja opettaja arvosteli.

      Kos oli pieni, mutta viihtyisä. Tietty aikamoinen turistirysä ja kuukaudessa ehti nähdä paikan jo liiankin hyvin, eli pidemmäksi aikaa en olisi jaksanut niin pikkusaarele jäädä. Osa jäi kuitenkin valmistuttuaan töihin sinne. Ihmiset oli mukavia, baareja, ravintoloita, rantoja ja shoppailupaikkoja riitti.

      Hotellihuone oli aika perus halpahotelliksi... Ei tosiaankaan mikään luksus (torakoita ja liskojaki sai välillä hätyytellä huoneesta :S :D) , mutta kyllä se nyt sen kuukauden ajan ihan menetteli, vaikka välillä inhottikin. Kouluun hotellilta oli kuitenkin yli puolentunnin kävelymatka (pyörän sai vuokrata...tai skootterin).

      Kosin koulu oli kuitenkin tosi kiva. Meillä oli aika pieni ryhmä, alle 100, (tosi vähän verrattuna muihin kursseihin joissa on n.200 oppilasta) ja suomenkielisessä ryhmässä oli 10 oppilasta, eli koulu oli tosi tilava meille.

      Itse en tulisi kurssille vain hengailemaan, koska rantalomathan voi viettää ihan erikseen. Mutta kyllä aktiviteetteja ja muuta oli järkätty EBSn kautta tosi paljon. Ja viikonloputhan pystyi käyttämään miten halusi.
      Kurssilla oppi VÄKISINKIN baarityöskentelystä vaikka mitä. Eli hukkaan ei varmasti mennyt!! Ja kokemuksena ihan paras!! Stressinsietokyky kasvoi ja ite ainakin koen, että kurssi kasvatti henkisestikin tosi paljon.
      Ja uusia kavereita ainakin saa tosi paljon!! Ja hyviä ystäviä, joiden kanssa ollaan tekemisissä paljonkin varmasti kurssin jälkeen, sai myös!!!

      Kurssi oli siis omasta mielestäni ihan mahtava, mutta vaati todella paljon työtä. (kyllä tunteet heittelehti kurssin aikana laidasta laitaan. välillä itketti ja stressasi ja raivostutti, kun taas sitten välilä oli hauskaa ja tuntui ettei halua takasin suomeen).
      Suosittelen Kosin kurssia ehdottamasti kaikille, joita oikeasti kiinnostaa mennä ja jotka ovat tarpeeksi motivoituneita. :)

      (Toivottavasti oli jotain hyötyä tästä... Itse olisin kaivannut jonkun kertomia kokemuksia ennenkuin lähdin kurssille, mutta en löytänyt mistään.)

      • katri6

        Kuulostaa mainokselta... Samankaltaisia kommenteja löytyy muualtakin netistä. toivottavasti kuitenki aito:)


    • qwerty55555

      Valmistuuko tuolta nimikkeeltä Bachelor of Bartending ? Onko kukaan suorittanut maisterin tutkintoa vielä tuolla?

    • salla

      Mä olen kans lähdössä alku kesästä- kesällä 2013 kos:sille ! Kumpihan olis fiksumpi valinta suomenkielinen vai enkku ? Ja minkälaisella englannilla tossa englannin kielisessä pärjää ? Ja olis kyllä kiva jos sais tietää etukäteen jos joku on sattumalta tulossa samaan aikaan :)

      • Itse menossa suomenkieliselle kurssille kesäkuun alussa :)


      • Rosauu
        one.to.one kirjoitti:

        Itse menossa suomenkieliselle kurssille kesäkuun alussa :)

        Ootko lähdössä kosille 2013? Ota yhteyttä [email protected]


    • =)

      mäkin oon menossa kaverin kanssa kosille ensi kesänä ! Odotan sitä ihan sikana, eikä mulla silleen ole tarvetta kuulla hirveästi kokemuksia, koska kaikilla on omat mielipiteet ja haluan lähteä sillä asenteella, että siitä tulee elämän mahtavin kokemus =)

      Itekkin mietin tota kieltä, mutta luulen että englanniksi on parempi koska en sitä osaa niin hyvin niin tulisi päivittäin kuultua ja puhuttua niin kielitaito kehittyisi nopeammin :)))

    • olisko jollai kokemuksii ausseista tai kukaan lähös sinne? ite miettiny, mut kans toi viisumi et millasen sinne tarvis sitte..?

    • joo o

      kukaan lähössä kos:ille 15.4.2013 alkavalle kurssille? ois kiva ettei tarvi yksin olla suomalaisena :D

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe