Haluttu syrjäytyminen yhteiskunnan vaatimista velvoitteista...

Kirijailija

HUOM TÄMÄ KETJU KOSKEE TULEVAA KIRJAANI JOHON TAHTOISIN "ASIANTUNTIOIDEN" APUA ja kommentteja.

Aloitan kirjoittamaan kirjaa jossa päähenkilö on rikollinen joka on "virallisesti" kuollut joten häntä ei ole yhteiskunnan kirjoissa elävänä, joten minkäänlaisia velvoitteita ei ole, ei veroja, ei mitään omaisuutta tms.

Tahtoisin siis tietää kuinka vaikea on "Kuolla" niin että pääsee tuollaiseen tilaan. sekä haluaisin lisätietoa kaikesta mihin ja miten vaikuttaa kun KUOLEE, eli siis kuinka vaikeaa olisi ELÄÄ KUOLLEENA tässä yhteiskunnassa.

Olisin erittäin otettu jos täältä saisin lisää tietoa asiasta.

9

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kataista tarvittaisi

      Suurimmat ongelmat voisivat tulla asunnon hankkimisessa ja siihen mm. veden ja sähkön yms. vastaavien juttujen hankkimisessa mutta kyllä nuokin varmaan saisi hoidettua jos tuntisi "oikeat tyypit".

      Ainut mitä tarvitsisi olisi käteistä. Mutta sairaala yms. reissut voisivat tuottaa ongelmia. Yksityispuolelta kyllä varmaan löytyisi siihenkin ratkaisuja.

      Eipä tuossa tarvittaisi kuin käteistä jos haluaisi hävitä yhteiskunnasta elääkseen maan alla.

    • Kirijailija

      No eipä tuo vesikään ole ongelma kun on lähteitä olemassa ja tuulivoimaa/aurinko saa rahalla.

      Eli suurin ongelma on se missä asustaa jos ei ole apua, no joo asuntoauto tms, mutta jos kiinteää rakennusta tarvitsee niin sen hommaaminen on hankalaa ellei ole jonkinmoinen liikuteltava mökki...

      Tarkoitus olisi siis kehitellä HAHMO(kirjan päähenkilön/pääpahiksen) joka asuu, suht tasokkaasti, mahdollisesti puliukkoja tms pulvaaneina käyttäen, sekä käyttäen "ilmaista" energiaa kuten Puulämmitys, Kaivovesi, aurinko-/tuulivoima.

      Eniten kiinnostaa tilanteet joissa voi ja joutuu jotenkin käyttämään henkilötunnusta tai muuta "yksilöinti"koodia. Terveydenhoidossa tosiaan tarvii "tunnuksia", sekä pankkiasioinnissa, mutta tosiaan mitä muita tilanteita ja myös asiakirjat joissa voi ja tarvii todistella kuka on... Ainakin maan ja talon osto, sekä sähkö-vesi tms liittymien omistus....

      Itselläni kyllä on ratkaistu jo käytäntö miten ratkaisin ajoneuvojen yms. liikenteessä pitämiset.

      Tarkoituksena tosiaan ei oo hahmosta tehdä mitään kävelevää pankkia vaan suht järkevää gansteria joka rikastyy myös sijoituksilla ja korkotuloilla. Tosin rahat voivat olla Rahaparatiisi maiden pankeissa mutta tarkoitus olisi kirjassa käyttää jotain tapaa millä henkilö saa hoidettua rahat nostoon myös suomen pankista.

      Lisäksi haluaisin tietää voidaanko Suomessa tuomita mistään rikoksesta jos syyllisen henkilön henkilöllisyyttä ei kukaan tiedä? Esimerkiksi jos henkilö X on murhannut jonkun ja tunnustaa, ei ole kuin DNA-todisteita että henkilö X on ollut paikalla ja olettamus että syytetty on tehnyt murhan, mutta jos ei tiedetä kuka syytetty edes on, vaikka olisikin putkassa tms, mutta ei ole mitään "nimeä" kenet vangita. Voiko silloin poliisi tehdä mitään? Toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan, jotta voisitte auttaa ja antaa mahdollisia faktojakin. Kiitos jo etukäteen kirjaprojektini avustamisesta.

    • hmm.

      suomessa ei noin vain julisteta kuolleeksi, eli kannattaa tarkkaan miettiä, miten kirjan henkilö voisi olla virallisesti kuollut.

      mikään muu ei ole ongelma ilman henkilöllisyyttä elämisessä. nimittäin yhteiskunnasta irti elävä ei käytä terveyspalveluita tai mitään, jossa henkilöllisyys vaaditaan.

      kämpän saa helposti ilman henkilöllisyyttä, varsinkin yksityiseltä vuokrattuna. vaihtoehto asumiseen on myös alivuokralaisuus. asuminen järjestyy helposti väärällä henkilöllisyydellä tai pimeänä järjestelynä.

      suurin riski olisi ajo-oikeudetta ajoneuvon kuljettaminen, siitä jää helposti kiinni.

      suomessa on käsittääkseni varauduttu hyvin henkilön henkilöllisyyden selvittämiseen, ja henkilö voidaan pitää kiinni pelkästään henkilöllisyyden selvittämistäkin varten.

      jossain murha.infossa voisi olla parempia neuvojia. nimittäin ilman henkilöllisyyttä elävä rikollinen ei ole tyypillinen syrjäytynyt. :D

    • Kirijailija

      Joo ei todellakaan TYYPILLINEN syrjäytynyt :D.

      Joo tosiaan asumis järjestelyt on hiukka hankala kehitellä ellei sitten kiinteistöjä omista firma ulkomailta ja tätä kautta "kuollut" omistaa kiinteistön.

      Hmm... no Kirjan henkilön tapaus on eräänlainen onnettomuus, jossa ei jää minkäänlaista DNA jälkeä kuolleesta eli silminnäkijöiden todistuksen pohjalta henkilö on kuollut ja näin ollen VARMASTI "kuollut", eli tuo kuolleeksi julistaminen ei ole ongelma kirjan osalta.

      Joo tosiaan ajoneuvon kuljettaminen "nimettömänä" on ongelma mutta sekin on kohtuu uskottavasti järjestettävissä/perusteltu... ja aina voi olla jokin puhdan henkilö kenen ABCE-kortin on väärentänyt, jota siis käyttää vain ratsioissa tai muuten liikenteessä korttia kysyttäessä, eli ajoneuvot ei olisi "tämän" henkilön välttämättä.

    • oot vajakki

      Herääs nyt pahvi. Et vaikuta miltään järjen jättiläiseltä ja viestiesi kirjoitusasu ei viittaa minkäänlaiseen kirjalliseen lahjakkuuteen. Pitäisköhän sun harkita uudelleen sen kirjan kirjoittamista? Tai ainakin valita päähenkilöksi joku, joka olisi lähempänä omaa piiriäsi ja jonka olosuhteet tiedät. Lähinnä tulee mieleen, että vedätät täällä porukkaa, ja aiot itse 'maan alle' ja kyselet siihen neuvoja ja asioita, jotka pitää huomioida. No, kaikki me ei olla onneksi yhtä tyhmiä, kuin sinä.

      • .!.

        useimmat kirjailijat käyttävät muita henkilöitä mm tarkistamaan kirjoitusvirheet ja asiavirheet sekä antamaan yleistä palautetta ja ideoita kirjoitettavasta teoksesta.

        suuret kustantamot laittavat omat edustajansa itseasiassa kirjoittamaan koko kirjan uudestaan, monesti kirjailija e saa paljoakaan kirjaansa omaa tekstiään/sisältöään. sellainen teos on kaupallinen menestys, mutta ei lainkaan kiinnostava.


    • Kirijailija

      "Oot vajakki", Kiitos kommentistasi... no sitte tulee mieleen että katoan, voi kiesus sun kanssas. Kirjailija ja oikeinkirjoittaja on kaksi eriasiaa, enkä tässä nyt pyrikkään äidinkielen opettajaksi tai vastaavaksi. Jos olet lukenut yhtään suomalaisia kirjallisuutta, niin lähdes jokaisessa kirjassa on jonkin moinen kirjoitus virhe. Enkä usko että kirjoitusvirheet ovat tulleet jossain painatus vaiheessa tms. mutta jätän sun kirjoittamasi kommentin omaan arvoonsa. Sinulla on oikeus mielipiteeseen. Enkä aijokkaan kirjoittaa sellaista kirjaa joka nuoleskelee jokaisen hiihtäjän aivonystyröitä, vaan aijon kirjoittaa(jos kirjoitan tai sitten katoan, huoh) sellaisen kirjan millaisen itse tahtoisin lukea.

    • Kirijailija

      Ehkä yks vihtoehto olis että päähenkilö on identiteetti varas.

    • Anonyymi

      Joko se kirjan materiaali on loppuun asti hiottu painatusta varten ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe