AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Ensimmäinen työpaikka

Ensimmäinen työpaikka

2 Vastausta 204 Lukukertaa
Voisiko joku hieman valottaa tuota työntekijän verotus asiaa. Olen siis ensimmäistä kertaa eläissäni menossa palkkatyöhön niin mitä kaikkea minun pitää huomioida verotuksesta?
Työni kestää 3 kk, ilmeisesti veroprosenttia joudun nostamaan nyt työttömyyden jälkeen palkkatuloja vastaavaksi? Entäs 3 kk jälkeen jos jään työttömäksi, pitääkö minun taas laskea veroprosenttia? Ilmeisesti jokaista uutta työtä varten pitää tuo veroprosentti muuttaa palkkaa vastaavaksi mikäli olen oikein ymmärtänyt.
Jos menet työttömyyden jälkeen töihin 3 kk:si niin todennäköisesti verosi laskee siksi aikaa. Sillä työttömyyskorvauksista suurempi vero ja kolme kuukautta niin pieni aika töissä ja vuositulosi ei siitä niin hirveästi muutu.
Verotus on per kalenterivuosi. Lasket/ennakoit koko vuoden tulosi (palkka ja etuudet erikseen) ja tilaat siltä pohjalta verokortin. Se käy sitten koko vuodeksi. Jos huomaat kesken vuotta ettei arvio tulekaan pitämään paikkaansa (esim. työt jatkuvatkin pidempään) niin sitten tulee sinun tilata uusi kortti tämän uuden arvion mukaisesti.
 /   /  / Ensimmäinen työpaikka

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta