AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Osuus kotitalosta sisarukselle... Miten?

Osuus kotitalosta sisarukselle... Miten?

2 Vastausta 71 Lukukertaa
Taitaapi aihealue olla suhteellisen oikea, ja en oikein muualtakaan keksinyt kysyä (lakimiehiä lukuunottamatta, se tulkoon seuraavaksi jos en apua täältä löydä)..

Elikäs. Omistan 1/3 entisestä kotitalosta sisarusteni kanssa, perintönä sen saimme. En alunperinkään erityisen kiinnostunut ollut, mutta nyt olen muuttamassa ulkomaille ja tahtoisin osuudestani mahdollisimman pian ja helposti eroon.

Talo on rakennettu vuokratontille, joten kyseessä ei ole maata, vain homeinen talo, jossa on 2h+k+kph. Eli arvo ei ole erityisen suuri, tarkasta summasta ei ole mitään hajua.

Talon arvo ilmeisesti pitäisi selvittää, ennen kuin voin luopua siitä (lahjaveron takia)? Vai voinko myydä osuuteni sisaruksilleni esim. 1 €:lla? Oon ihan ulalla näistä asioista!
Pnko se pesä jo jaettu vai onko niin että omistat kolmannaksen pesästä, et talosta. Jos omistat talosta niin vuokratontin kauppakin on kiinteistökauppa. Jos olette keskenänne sovussa niin arvona voi käyttää perukirja-arvoa huoletta.
Maksun käytännönjärjestelyyn mielikuvitus keksii mitä hyvänsä tylsän velkakirjan lisäksi.
Kiitos vastauksestasi!

Nähtävästi se pesä on jaettu. Sovussa ollaan, joten sen suhteen ei tule ongelmia ainakaan.. Pitääpäs alkaa suunnittelemaan hommia sitten tarkemmin.
 /   /  / Osuus kotitalosta sisarukselle... Miten?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta