AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Mustuneet varpaan kynnet

Mustuneet varpaan kynnet

6 Vastausta 805 Lukukertaa
Ehkä vuos sitten pottuvarvas mustui itsestään. 40-50% pinta-alasta. Annoin olla ja se meni ajan kanssa pois. Kuukaus sitten mustui pikkuisen uudestaan ja annoin asian olla. Nytkun katoin niin huomasin että on pienenemässä mutta samalla huomasin että pikkuvarvas on mustunut kans. Tyvestä n 25% kynnen pinta-alasta. Säikähdin ja aloin etsiä tietoa ja eteen tuli melanooma. Pelottaa jonkin verran. Voiko kyse olla jostain muusta vai onko se melko varma syöpä?
Käy lääkärissä niin saat mielen rauhan. Todennäköisempää kuin syöpä on että se on jonkulainen sieni/tulehdus tms. Melanooma ei "katoaisi" ja tulisi takaisin tietääkseni.
Isälläni oli muistaakseni peukalon kynnessä musta kohta ja hän sairasti syöpää. Jotenkin ajattelen, että niillä on yhteyttä. Mutta voin olla väärässäkin. Se mustuma oli pikemminkin ihan siinä kohdassa, mistä kynsi alkaa.
Voisko kysymyksessä olla juoksemisen ja / tai sopimattomien kenkien käytöstä aiheutuneet verenpurkaumat kynsien alla? Lääkäri toki osaa sitäkin epäillä, että viisainta on käydä lääkärille näyttämässä.
Mustunut varvas etkä mene lääkäriin? Diabeetikoilla varpaat saattavat mennä pinestäkin ihorikkeestä kuolioon eli mutsua..hoito-amputaatio.Mitä sä vielä ihmettelet?
Thanks vastauksista! Pitää lääkärissä käydä. Oon kyllä lukenut että ei se syöpä katoaisi. Mut pitää käydä!
Nopeisiin muutoksiin kynsissä todennäköisin syy on jalkineessa ja rasituksessa. Vaikka kengät olisivat sopivat, niin pitkäaikaisessa tai voimakkaassa rasituksessa jalka venyy/turpoaa/liikkuu kengässä. Toisilla kynnet mustuvat/irtoavat erittäin helposti. Minulla on joskus samana kesänä irronnut puolet varpaan kynsistä. Äidilläni varpaankynnet mustuvat ja irtoavat pidemmän ajan päästä. Itselläni kynnen alle tulee vesirakkula ja kynsi ja sen alla oleva iho irtoavat yhtä aikaa.

Aina pieniä arkielämän vammojakaan ei huomaa. Pöydänjalkoja, katukiveyksen reunoja ym. tulee potkaistua, eikä koko asiaa enää muista siinä vaiheessa, kun kynsi mustuu tai irtoaa. Myös varvas voi murtua ilman, että muistaa, mitä sille olisi tapahtunut. Joillakin terveillä nuorilla naisilla on jopa jalkapöydän luita saattanut murtua vain sillä, että on potkaissut lapsen potkupalloa huonossa asennossa.
 /   /  /  / Mustuneet varpaan kynnet
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta