Varokaa yrittäjäkursseja

taas ovat liikkeellä

Taas työttömiä yritetään höynäyttää yrittäjäkursseille. Sitä kautta sinut julistetaan sitten "yrittäjäksi" ja iskee välittämästä 6 kk karenssi. Älkää sitä virhettä tehkö, että menette.

10

590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+1

      No ei sen yrittäjäkurssin käynyttä kukaan yrittäjäksi pistä, ellei työtön itse perusta yritystä. Kävin kurssin, eikä kukaan yrittäjäksi ryhtymätön mitään karenssia saanut. Pari perusti yrityksen ja elävät nyt sillä.
      Hyvä kurssi muuten.

    • xvcxvcxv

      Kenelläkään ei ole mitään velvoitetta ryhtyä yrittäjäksi vaikka kuinka kurssitettaisiin.

    • LK_

      Tosta viestiketjun alusta näkisi että yrittäjäkurssi tarkoittaisi yrittäjäksi värväämistä tai jotain siihen suuntaan.

      On varmasti totta että moni olisi valmis pienen kurssin jälkeen rohkaistumaan ja aloittamaan yritystoiminta, mutta kyllä kritiikkiäkin pitää olla.

      Yrittäjäkurssilla nähdäkseni puidaan ja mietitään nimenomaan liikeidean, ja itsensä soveltuvuutta yrittäjäksi. Ei ole kenenkään etu perustaa yritystä ilman tietoa siitä mitä yrittäjyys tarkoittaa.

      Se on molemmin päin. Hyöty on siinä jos kurssi rohkaisee yrittäjyyteen, ja hyöty on siinä jos aikomus toteutuksena on liian hento ja heiveröinen yrityksen perustamiseksi.

      Ketään ei missään tapauksessa voi automaattisesti siirtää yrittäjäksi jonkin kurssin perusteella. Yritys vaatii rekiteröitymisen vähintään, ja se on itse tehtävä.

      On myös muistettava että on toisinkin päin. On henkilöitä jotka ovat perustaneet yrityksen ja verottaja on todennut ettei täytä yrittäjyyden riskiä. Mutta siinäkin tapauksessa yrittäjä on itse halunnut olla yrittäjä.

      On tilanteita joissa voidaan tulkita liian yrittäjämäinen toiminta ollakseen palkansaaja. Se on kuitenkin kokonaan toinen juttu.

      LK
      www.duunia.innetti.fi

    • parempi välttää

      Valtiolle tulee halvemmaksi julistaa työtön yrittäjäksi ja aloittaa karenssi. Siksi välttäkää viimeiseen asti kaikkea sellaista, jonka jälkeen joku voisi erehtyä vahingossa tai tahallaan (valtio) luulemaan teitä yrittäjäksi.

      Tästä oli takavuosina useita keskusteluja joissa karenssi iski kurssin jälkeen.

      • gggggggggg

        Kyllähän niitä tarinoita riittää, ja hölmöjä jotka jonkun kurssin jälkeen pistävät kouluttajan paatoksen jälkeen firman pystyyn edes tietämättä asioista mitään. Mutta....käykää vaikka miljoona kurssia ja siitä huolimatta ETTE ole yrittäjiä ellette ihan ITSE sellaiseksi ryhdy. Ja jos tietämättänne ryhdytte niin ei muuta kuin syyte kouluttajalle koska hän ei ole osannut asiaansa, eli kertoa teille ymmärrettävästi sitä, kuka ja millä ehdoin on yrittäjä.


    • LK_

      Olen kyllä vahvasti sitä mieltä ettei "valtio" voi ketään julistaa yrittäjäksi ihan tosta vain.
      Kokemuspohjaa on toki huomata että yrittäjämäisyydestä eli ns, "oma työ" kuviosta kylläkin helposti leimataan yrittäjäksi vaikkei yrittäjän statusta saisikaan y-tunnuksen muodossa. Työn antajan direktio oikeus on nyt tapetilla ja kovassa syynissä.
      http://www.innetti.fi/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=3&Itemid=159

      Pelkkä yrittäjäkurssi ei mielestäni millään muotoa poikkea asiasta.

      • alas korruptio

        Valtio voi tehdä ihan mitä vaan. Laki ei suojele tavallista kansalaista. Jos kyse on rahasti valtaa pitävät tekevät niinkuin haluavat - sinun rahoillasi.

        Vai mitä pidät tästä "köyhän" eduista:
        http://upload3r.com/JadO?t

        Tilanen on mennyt vaan huonommaksi. Kansalaisten tulee vastustaa vanhan vallan korruptiota.


    • rlkgrko

      Ei siellä yrittäjäkurssilla todellakaan patistettu yrittäjäksi tai hehkutettu yrittäjän elämän onnea. Pikemminkin toppuuteltiin ja ladeltiin faktoja pöytään. Ennemminkin innostusta latistettiin kuin henkeä nostatettiin. Hyvä niin, raha ei kasva puissa.

    • irtisanoi

      Kokoomukselle ja SDP:lle olisi tietysti lottovoitto, jos kaikki työttömät julistettaisiin yrittäjiksi. Valtiolta säästyisi miljarditolkulla rahaa.

    • 90-luvulla tuli käytyä kurssi ja tuolloin kovasti yrittivät kurssin jälkeen että yritystoiminta pystyyn starttirahalla, onneksi en aloittanut. Sitten 2000-luvun alussa aloitin työnohessa joka oli järki valinta. Nyt tuntuu yleistyneen että kehotetaan velkarahalla aloittamaan, joka on muuttunut tuolta 90-luvulta jolloin suosittiin omaa pääomaa. Tuo jos joku on vääräsuunta ja ihmisten vaikeuksiin saattamista.

      Järkevintä olisi vapauttaa ammatinharjoittamin työttömille verotunnumerolla tai y-tunnuksella ja tulon jäädessä pieneksi saisi soviteltua päivärahaa. TE-keskukset voisi lakkauttaa. Kela kyllä osaisi tuon päivärahan maksamisen ilman Te-keskusten hölöpölö lausuntoja. Edes lakimuutoksia tuohon ei tarvita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1643
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1300
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1100
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1077
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    10. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    Aihe