Laukka ongelmia:(

Heponermia

Minulla on laukannostojen kanssa ongelmia. Ensi viikolla olisi yksityistunti ja aion silloin kyllä tästä asiasta sanoa, mutta kysyn nyt myös täällä, koska pää tässä miettiessä räjähtää, kun pitää tiistaihin asti kuitenkin ratsastusta odottaa..

Eli mulla on laukannostojen kanssa ongelmia: Vien ulkopohetta taaksepäin, sisäpohetta eteenpäin, istun harjotusravissa (

18

1200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaa harjoitella käynnissä ensin laukan nostoa, että saisit avut ensin kuntoon.

      On aivan sama menetkö liinassa vai et, mutta yritä istua syvälle satulaan ja pidä pohkeet kiinni (älä purista!). Voithan pyytää myös yksityistunnilla apua tähän.

    • pöööh

      Tai sitten hidastat sitä ravia niin että siinä pystyy istumaan. :) Jos se ei auta niin sitten käyntiä kunnes osaa istua tarpeeks syvällä satulassa. (: Ja muista puolipidäte ennen laukkapohkeita.

    • Heppahullu

      Yritä olla rento laukkaa nostaessasi. Älä pelkää hevosen vauhtia tai liikkeitä :)

    • Ratsastuksenohjaaja

      Istu syvälle satulaan laukkaa nostaessasi. Älä nojaa eteenpäin, koska silloin hevonen ei ymmärrä apujasi, koska eteenpäin nojatessasi olet liikkeen edessä, joka hidastaa hevosta. Muista hyvä ryhti, sillä jos olet hartiat kumarassa, pohkeesi ovat heikot ja kantapääsi ylhäällä. Kanna kätesi, koska jos ne ovat kiinni hevosen harjassa, se hidastaa hevosta. Älä nosta käsiäsi kuitenkaan liikaa, koska hevonen ei ymmärrä silloin apujasi, tasapainosi horjuu ja näin ollen painopisteesi ei ole keskellä satulaa ja hevonen ei tiedä, mitä tehdä.


      Harjoitusravissa istumiseen auttavat samat asiat, kuin laukannostoihin (kerroin äsken), mutta rentona olo on erityisen tärkeää. Itse ainakin hoen itselleni, että nyt istun syvään satulaan isolla pehvallani. :) Voit myös ottaa satulan etukaaresta kiinni.

      Toivottavasti minusta oli apua!

      • heppahyypiö

        muista tehdä puolipidätteet, jotka varoittavat hevosta tulevista avuistasi. Jos sinulla on ongelmia istuntasi kanssa harjoitusravissa laukkaa nostaessasi, pidä kädessäsi hieman löysempää ohjaa, ettet kiskaise suusta hevosen ponnistaessa laukkaa. Muista tarkka sisäpohje, ulkopohje voi toki olla apuna. Jos et osaa kunnolla nostaa laukkaa, suosittelen sen nostamista ravissa, käynnistä nostaminen on hevoselle vielä 'haastavampaa'. Sitten on nuo samat istunta-asiat, mitkä on mainittu jo. :)


      • tätiratsastaja
        heppahyypiö kirjoitti:

        muista tehdä puolipidätteet, jotka varoittavat hevosta tulevista avuistasi. Jos sinulla on ongelmia istuntasi kanssa harjoitusravissa laukkaa nostaessasi, pidä kädessäsi hieman löysempää ohjaa, ettet kiskaise suusta hevosen ponnistaessa laukkaa. Muista tarkka sisäpohje, ulkopohje voi toki olla apuna. Jos et osaa kunnolla nostaa laukkaa, suosittelen sen nostamista ravissa, käynnistä nostaminen on hevoselle vielä 'haastavampaa'. Sitten on nuo samat istunta-asiat, mitkä on mainittu jo. :)

        Liinatunneista olen itse saanut avut samanlaisiin ongelmiin. Harjoitusravissa mietin että istun syvällä ja molemmilla istuinluilla. Laukannostossa laitan kunnolla sisäjalan "kainaloon" ;)


      • coldform

        Kiitos TOSI paljon! Nyt laukka nousee! :D


      • Aikuisena.ratsaille

        Kiitos paljon, tämä selvensi asian minullekin!


    • auttoiminulla

      Harjoitus ravissa opin istumaan, kun minulle kerrottiin ykityiskohtaisesti istuman perusta. Eli avaa lonkkia mutta pidä pohkeet kiinni(ei kumpiakaan liian liioitellusti)
      ja jotenkin näin.

    • istut harjoitusravissa syvälle satulaan,pidät kädet rauhassa. Tasapainotat hevosta ennen laukannostoa puolipidätteiden avulla. Kun lähdet nostamaan laukkaa myötää vähän sisäohjasta jotta kuitenkin nousisi oikea laukka, sitten hivutat pohkeet paikoilleen ja annat avut. Jos hevonen ei yrityksestäsi huolimatta tottele sitä voi muistuttaa raipalla "hei nyt ollaan töissä" : )

    • Täti täälläkin

      Mullakin on jotain häikkää laukassa. Takapuoli ei pysy satulassa, eikä alaselkä tunnu joustavan vaikka kuinka yritän rentoutua. Elikä laukkaaminen on sellaista pyryharakka-tyyliä; ylös-alas-pomppimista. Antakaa lisää vinkkejä mikä auttaa myötäämään keholla laukassa!

      • Minna Oulusta

        Nojaa hiukan liikaa taakse ja pidä selkä rentona. Mieluummin liikaa taakse kuin ihan pystyssä tai nojaus eteen.


    • Ponnyratsija

      Muista ettet siirrä ulkojalkaa liikaa taakse nostaessasi laukkaa! Jos jalkaa siirtää liika taakse, puristaminen on vaikeampaa.

    • ongelman ongelma

      Minulla on ongelmana laukannostoissa se, että jään kuulema puristamaan pohkeilla. Pitäisikö siis laukannostossa vain "näpäyttää"/antaa merkki sisäpohkeella ja löysätä heti ja odottaa josko se nousisi ;) ? Ulkopohje siis pitäisi vain käväistä hetken siellä taaempana ja palautua paikalleen ilman minkäänlaista pohjeapua? Sisäpohje hoitaa yksin kaiken..ko?
      Ilmeisesti tästä pohkeilla puristamisesta johtuu se ettei laukka tahdo pysyä vai mikäköhän syynä että putoaa helposti takaisin raviin? Vauhdin hiipuessa ts. laukan ylläpitämiseksi pitäisi siis molempia pohkeita normaalisti antaa, ei normaali laukka-apuja?

    • ------------

      No jos nyt ihan ns. kunnolla ratsastetaan, ei niitä pohkeita siirrellä merkittävästi yhtään mihinkään. Laukannostossa sisäpohjetta siirretään ihan aavistus eteenpäin ja palautetaan sitten normaali paikalle.

      Pohjetta käytetään aina kerran ja sitten höllätään. Eli laukannostossa puristetaan kerran ja sitten höllätään. Kun hevonen lähtee laukkaan, pitää ehdottomasti hellittää, jolloin hevonen saa kiitoksen siitä että teki oikein. Jos hevonen ei laukkaa kunnolla, puristetaan pohjetta kevyesti uudestaan. Ja taas uudestaan.

      Jos vauhti hiipuu jatkuvasti, hevonen ei ole pohkeen edessä. Mikäli se ei reagoi pohkeeseen, tulisi käyttää raippaa.

    • Nivelkuolain

      sisäpohje eteen ulkopohje taakse ja painat kylkiin! Ja tee eri hevosilla harjotusta sillä hevonen jolla yrität nostaa voi olla potkittu kovakylkiseks!

    • Laukka ratsastaja

      Pidäte niin että ravi hiljentyy sitten vasta laukkapohkeet. Ja nojaa taakseppäin niin sitten pysyy paremmin selässä. Tai kokeile ilman jalustimia niinkin oppii helposti.

    • jokuvaa

      Jos susta tuntuu, et on kauheen vaikee istuu siin harjotusravis, ni voit koittaa nostaa laukan kevyestä istunnasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe