AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / TalSa: +8% vuoden takaisesta

TalSa: +8% vuoden takaisesta

11 Vastausta 54 Lukukertaa
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2012/05/15/kiinteistoketju-kaupat-vahenivat-jopa-kolmanneksen/201229465/310

"Kauppamäärien laskusta huolimatta vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat Hämeessä 11 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Lapissa sekä Itä-Uudellamaalla nousua tapahtui noin kahdeksan prosenttia. Pirkanmaalla hinnat nousivat viitisen prosenttia, Sarlin sanoo."

Huh huh, kyllä nyt on kyyti todella kylmää vuokraläävänsä soffalla tuhnuttelevalle rommarille. Tarjonta vähenee, hinnat nousevat rakettina ja omaan pääsy siirtyy aina vain kauemmaksi horisonttiin...
Alle 10% nousu = romahdus

Terveisin: Tyfnyel Vuokriainen
Yli 10% nousu = romahdus, se ei vain vielä näy tilastoissa.
Eihän velkaneuvonnan kriisipuhelin muuten olisi aivan tukossa.
Tuhnut ottaa lisää pikavippejä vuokranmaksuun...
Mitähän ne hyötyy noususta kun kauppa takkuaa ja ostajat on kaikonnut?Ostajia on jopa kolmannes vähemmän.Myymättä jää nyt,Tämä oli lopullinen surma kaupankäyntiin.
"Helsingissä ei välttämättä ollut riittävästi tarjontaa kysynnän huomioon ottaen, mikä välittyi myös hintoihin. "

Ostajalla on yleensä tarve ostaa asunto. Myyjä on sen sijaan useinmiten asunnon vaihtaja ja voi helposti siirtää kauppaansa, jos yleinen taloustilanne on epävarma. Tämä johtaa vääjäämättä asuntokauppojen vähenemiseen, ostokohteiden suhteelliseen vähenemiseen ja hintojen nousuun.

Jos et usko minua, niin usko tilastoja.
Nythän puhutaan yleisesti kun kauppa ei käy niin tarjontahan lisääntyy,ei siinä auta hinnan nosto eikä vähänen lasku,katoppa kun helsinki on vain murto osa suomesta.

Eihän ostokohteet ole vähentynee, yleisesti ne on lisääntyneet ja myyntiajat kaupanpäälle,
"katoppa kun helsinki on vain murto osa suomesta."

Katoppa ite kun Helsingissä asuu 10% Suomen väestöstä..
Noh, ymmärrän, että Rommari ei osaa laskea murtolukuja, saati sitten prosentteja.

Kauppa on jäissä kun myytäviä kohteita ei ole, toisinsanoen: moni asuntoa vaihtaa hakuavista on laittanut myös "jarrut" päälle kun tarjontaa on vähän ja tuostahan se kierre alkaa.
Lähes puolet avioliitoista johtaa nykyisin eroon, joten silloin on yleensä toisen pakko muuttaa, oli sitten taloustilanne mikä tahansa. Toisinaan taas täytyy muuttaa työpaikan perässä, ellei sitten väkisin halua työttömäksi. Ja onhan noita kymmeniä muitakin syitä. Jopa silloin kun asuntojen hinnat ovat puolittuneet löytyy paljon myytäviä asuntoja, koska joidenkin on vain pakko myydä asunto.
Ilmaa lisää ja kauppa taantuu lisää.
Tuhnu odotti vuoden lisää. Sillä välin hintoihin keskimäärin 10% lisää. Tänään saa siis maksaa tuon verran enemmän kuin vuosi sitten. Nyt kysynkin, että oliko mitään järkeä jäädä odottamaan ja tuhnuttelemaan? Täällä on yritetty niin kauniisti kuin rumastikin sanoa, että ajoissa ostaminen on viisasta, mutta kuuroille korville on kaikunut.

Noh, ymmärtäähän sen kyllä, että ei sitä noin vain ilkeä ostaa jos joka päivä elämme rommauksen aattoa. Totuus vain on, että 'rohkea' ajoissa ostanut on se voittaja. Ja rohkea ei tässä tapauksessa tarkoita tyhmän rohkeaa, vain viisasta ja kauaskantoisen älykkään päätöksen tekijää. Tuhnulta se taas vaatisi sitä oikeaa rohkeutta, että uskaltaisi vastustaa tuota rommauksen aaton tunnetta. Se kun on täyttä harhaa.
 /   /  /  / TalSa: +8% vuoden takaisesta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta