AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / McCulloch M95-66X, ajoleikkuri

McCulloch M95-66X, ajoleikkuri

14 Vastausta 5 021 Lukukertaa
Törmäsin kyseiseen koneeseen Rautiassa ja edullisen hinnan vuoksi alkoi kiinnostamaan. Onhan se simppelin oloinen, mutta sopisi meidän pihallemme. Onko teillä käyttökokemuksia tai muuta tietoa kyseisestä laitteesta?
Itse ostin kyseisen leikkurin tässä alkukesästä, ja tyytyväinen olen ollut. Mainostetaan pienten pihojen leikkuriksi, mutta harvalla taitaa olla niin iso piha etteikö tuo riittäisi. Tuo cross mower mallinen on muutenkin kätevä puiden ja pensaiden kiertämisessä, ja menee yllättävän ahtaista paikoista.

Tietenkin jos on rahaa panostaa näinkin tähdelliseen asiaan kuin ruohonleikkuriin niin se etuleikkurinen on tietysti vielä parempi, mutta seteliä saa latoa pöytään vähintään 1600€ enemmän.
Ystäväni osti myös samanlaisen mutta kone petti heti tunnin käytön jälkeen elikä joku sähkö vika ( nyt huollossa ). Nyt tarkemmin katseltuani tarkemmin rakennetta runko on varsin vetelä . Myös eräs tuttavani kertoi koneesta että vaihdelaatikko / kautta leikkuumekanismi ovat hyvin vaurio herkkiä joten kauppa kaduttaa. halvalla ei hyvää saa
Moottorina tässä on tunnettu ja luotettava briggs&stratton, mikä on lienee suurin ja vanhin kone valmistaja tällä saralla. Jos joku sähköliitin on irronnut niin se tuskin on koneen vika? Sitä paitsi tällä McCullochilla(Partner) on vuoden takuu. Ja mitä tarkoittaa "halvalla ei hyvää saa"? Minusta 900€ ruohonleikkurista on aika paljon rahaa? Pienihän se on 66cm leikkuupöydällä, mutta 117cm leikkurilla on sitten monin kertainen hinta. Jos on vara panostaa 3000€ nurmenleikkuriin niin saa ison ja varustellun koneen, mutta aivan samalla tavalla siihenkin voi tulla vikaa.

Muutenkin ärsyttää tällaiset kommentoijat joilla ei ole itsellään mitään kokemusta kyseisestä laitteesta, vaan kommentit perustuu huhupuheisiin ja kaverin tutun kaiman veljen mietteisiin esson baarissa.
Totta puhut briggs&stratton koneena on luotettava mutta jos muu tekniikka ympärillä hepposta ja melto rautaa ( kuten esim. kinuski mopot jne ) ei auta kone. Näihin ongelmiin todella nykypäivänä törmää liian useasti vaikkapa ABC:n ruokaloista ( valitettavasti ei Essossa joka lopetti ) mutta yleensä näissä aina jotakin totta kuten ei savua ilman tulta vaikka tuli tieto kummilta.
Annetaan kommenteille tilaa ilman hiillosta
Millä tavoin runko on vetelä? Ainakin tällaista 86kg painavaa ukkoa se vie mukisematta, enkä ole kyllä huomannut että runko milläänlailla eläisi? Onhan se pieni ja kevytrakenteinen että voi alkaa sujumaan jonkun 120kg läskin alla.

Ja mitä tuohon leikkurin voimanvälitykseen tulee niin tässä 66x mallissa se on kitkalevyllä, mikä on varmasti yksinkertaisimmasta päästä missä lähinnä ainut kuluva osa on hihna. Paljon muuta tekniikkaahan tuossa ei ole.

Jokainen luultavasti osaa itse arvioida minkä kokoisen leikkurin tarvii. Itsellä on 1500neliömetrin tontti ja tuo 66x on juuri sopiva minulle. Itse annan tuolle leikkurille hinta/laatu suhteelle arvosanan hyvä.
Ruma se ainakin on. Vanhat murrayn rumilukset on ton rinnalla säihkysääriä...
Eihän tolla koneella mitään aja, kun on vaan tehoja 5hp. vittu kymmenen niissä kunnon koneissa pitää olla. Ei ole ihme, kun halvalla saa! Ei jaksa saatana leikata, kun vähänkin tulee voikukkia eteen. Vois kyllä olla näppärä, mutta ei isoille nurmikoille.
Kaikki on niin suhteellista. Ittellä on n. 2700 neliötä nurtsia ja leikkaan sen juuri kuuskutosella.
Hyvä kone, kun ei ole liian leveä. Pääsee puskatkin siistimään.
Briggs&stratton quantum etuveto ruohonleikkuri. Naru poikki. Miten vaihdetaan.
Ostin itse otsikon leikkurin ja oikein hyvin pelittää. Vehje kulkeekin niin kovaa että puitten välissä riittää ykkönen. Nousee jyrkänkin mäen ylös vaikka koneessa ei ole heppoja hirveesti.

Ainoat minukset on renkaidenpito märällä, ei leikkaa pakilla ja ei sovellu kovin hyvin kaltevalle pihalle.

Eli suosittelen kaikille kenellä on kohtuu tasainen piha ja omenapuut matalia. Meillä ei olisi isommalla koneella kovinkaan helppo leikata kun 1000 neliön nurtsilla on 12 hedelmäpuuta ja saman verran marjapuskia.
x66 kyllä leikkaa pakilla jos kääntää virta-avaimen ns. pakkiasentoon.
Tänään ostin rautiasta hintaa 749e, kerran nurmikko leikattu ja hyvin toimi hinta/laatusuhde 4/5. Näppärä käsitellä ja leikata puiden ja puskien ympäriltä jos vertaa esim. murrayn traktori malliin. Kaikinpuolin sporttinen paketti :D
Hei
Mikä puoti, 749 € on edullinen, Onnitteluni!.
Pari vuotta ajettu nyt levis kitkapyöränkumi menin hakemaan varaosakumipyörää ei saa enää mistään saa nyt ostaa yli 250 euroa maksavan paketin hieno homma taas asiakasta kustiin linssiin vätälttäkää tätä myllyä
 /   /  /  / McCulloch M95-66X, ajoleikkuri

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta