SEPPO AHTINEN ON POISSA.

MATTI

YSTÄVÄ JA TAISTELUPARI SEPPO AHTINEN ON POISSA.

HYVÄSTI YSTÄVÄLLE, TAISTELUPARILLE JA TERVEHDYS VIIMEISELLE MATKALLESI...

MATTI

51

2947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuttava.

      Lepää rauhassa.

    • surullinen...

      Toivottavasti häntä nimettömänä solvanneet henkilöt lopettavat toimintansa. Hän otti kaikki huomioon ja oli pienen ihmisen asialla.

      • elämätärkeä

        Näin pitää ajatella myös hengissä olevien suhteen


    • taunov

      Nyt saavat kiven sydämelleen ne, jotka kunnon kadun kappalaista morkkasivat, pilkkasivat ja ivasivat. Seppo oli kadun kansan pappi. Muista ei ole eikä muita luovia, innovatiivisia ja sydämellisiä pappeja ole. Jatkakaa kesäkirkkoja rinnalla seisseet. Ainoa henkireikä seurakunnassa.

      • poiespotkittu

        Seppo oli hän joka saattoi pysähtyä ja jutella myös juopolle, heikolle, heittelle jätetylle jopa julkisesti - hän oli todella henkilö joka välitti.
        Valitettavasti monet morkkasivat - entäs nyt, ei ole enää mahdollisuutta edes anteeksipyyntöön.
        Itse "sikakaukalolta" pelastuneena muistan Seppoa lämmöllä ja uskon jälleennäkemisen riemuun


    • Seurakuntalainen 12

      Yhdyn edelliseen ja itken tätä surkeaa ihmistä ymmärtämätöntä kaupunkia ja ihmisiä.

      Lepää rauhassa, Jumalan helmassa, kirkkauden säteet ympärilläsi,enkelten siivet ylläsi.Vapaana kaikesta iloiten, Jeesustamme katsellen.

      Pirjo

    • ortodoksi veljesi

      Saata, oi Kristus, Sinun palvelijasi sielu lepoon pyhien joukkoon, missä ei ole kipua, ei surua eikä huokauksia, vaan on loppumaton elämä. Lepää rauhassa Veljeni Kristuksessa.

      • Nivkesium

        tuntuu, ei vilpittömältä, en tiiä mistä johtuu,seppo luterilainen, ei ortodoksi eikä muunaan suunnan kannattaja,sorry"


    • Seppä Jouni

      Seppo oli ainoa seurakunnan edustaja jonka kanssa saattoi keskustella mistä tahansa asiasta/asian vierestä.
      Erityisesti hänen kiinnostuneisuutensa keskiaikaan ja historiaan teki minuun suuren vaikutuksen.
      Seppo suunnitteli ja toteutti monta tapahtumaa (mm. wanhoille markkinoille, Auttin muinaismarkkinoille, jouluaaton esitykset), löytyykö jatkajaa?

      Lepää, veli rauhassa!

      Seppä Jouni!

    • Liljaruusu

      Jos Jumala on, jos rakkaus on, jos Raamatun sana tosi on, he saavat palkkansa, mi toisia rienaavat, ihmisiä kiduttavat, henkisesti lannistavat -joutuvat vastuuseen, ja sydämen valheeseen vastaamaan, kerran edessä Jumalan, pyhän totuuden, ja valtaistuimen.Tämä sukukunta tässä maassa on hyljännyt Jumalan tahdon, ja nyt katson, en ajattele päinvastoin, on Jumalalla tekemistä tässä maassa, jos emme parannusta tee, makaamme loassa. Se näkyvissä on Suomenmaassa, mut turhaa, jos emme toimi oikein, elämmekö me oskus iankaikkisuudessa.

      • 15

        Tämä koskee meitä kaikkia -ei tästä ole vapaa kukaan.


    • Kansalainen.

      Seppo lähti liian aikaisin. Hänellä olisi varmasti vielä ollut paljon annettavaa tälle kaupungille ja sen ihmisille. Jos ei muuta niin ainakin lohdutusta.
      Hänen viestinsä oli aina syvästi inhimillinen.
      Ikävää että hänen vieressään kulkijat eivät aina olleet samalla tasolla.
      Toivon hänelle rauhaisaa matkaa siellä missä hän nyt on.

      • poiespotkittu

        Moikka kansalainen
        On totta, että Sepon työ jäi näin inhimillisesti ajatellen kesken. Mutta hän aloitti työmuodon - tavan johon kukaan muu ei alentunut, heikkojen konkreettinen auttaminen ja ystävyys, hänelle oli tärkeää mennä ihmisten luo. Seppo ei istunut toimistossa kalenteria selaten ja odottanut että hätää kärsivät tulisivat hänen luo.
        Eilisessä JP:ssä rukoiltiin erittäin hyvin Sepon työn jatkumista - ensimmäisen kerran kuulin rukouksen joka kohdistui tarkalleen Sepon aloittamaan tehtävään.
        Siis Seppo elää työssään ja tehtävässään jos vain olisi joku joka pystyy siihen, Sepon työtä luulevat monet osaavan, mutta eivät huomaa että siihen tulee laittaa koko persoona ei riitä koulutus vaan siihen vaaditaan vielä enemmän, siihen vaaditaan inhimillisyyttä, kykyä kuunnella, pystyä havainnoimaan paha, uskaltaminen puuttua asiohin ja asioiden edessä hiljentyminen - ei virkamiesten.
        Tuota lahjaa ei ole monelle annettu - tai sitä ei toiset uskalla käyttää, ei edes Jumalan nimissä
        Sepon tekemä työmuoto huomataan vasta nyt, ja nyt sen tunnustavat hekin jotka vähettelivät Sepon juttuja. Näin se on, näin se nähtävä koska nyt on pakko nähdä


    • nainen.

      Niin sanottua keskustelua hallinnoi ja vallitsee, suorastaan terrorisoi yksi ja ainoa tuhansilla nikeillä kirjoittava.

    • SIINÄ PIENI SUUPALA

      MITÄ VAIN;SILLÄ ISÄ TAIVAINEN;NÄKEE LAPSEN SYDÄMEEN;ÄLÄ SUU PIENI: : : :
      Seppo oli ja on vieläkin meidän kaikkien kaveri/ystävä.Muutama vuosi sitten tapasin hänet Revontulikeskuksessa ja kuinka ollakkaan,muisti minut 35-40 takaa,puhutellen etunimeltä ja kutsumanimeltä.En ole aiemmin tavannut samanlaista henkilöä kirkonpiirissä(luettakoon pois setäni) joka lämpimästi vastaanottaa ja jaksaa kannustaa heikompia sortuneita.No niin,sain itse ehkä hieman virheellisen käsityksen hänen omasta kannastaan enkeleihin(henkimaailmaan)kun hän ei kristillisen kasteen saaneena,spiritualistiseen elämänkatsomukseen ottanut paljoakaan kantaa.
      Tiedän silti sisimmässäni,että hän kuitenkin tiesi totuuden,josta ei sen enemmälti mainita!Hyvää matkaa veljeni Ritarinmieli ja nouse valoon kirkkaimpaan,Kristuksen sovintoveren ja hänen ehtoollisensa,viimeisen aterian muistona.Olethan veljistäni parhain,jota jaksan muistaa ja kunnioittaa jälleentapaamisen riemuisissa merkeissä--- joskus--- AAaaamen .

    • MATTI HENTTUNEN

      KAUPUNKIIMME JÄI SEPON MENTÄVÄ AUKKO JOTA TUSKIN KUKAAN TULEE PAIKKAAMAAN...

      OLEMME KESKUSTELLEET SEURAKUNTAMME KESKIKAUPUNGIN PIIRIN JÄSENTEN KANSSA JA PYRIMME AINAKIN ETTÄ SOPPATYKKIPERINNE JATKUISI. PERINNE JOSSA JAETAAN SOPPYTIKILLÄ SEURAKUNTALAISILLE JA KAUPUNKILAISILLE LÄMMINTÄ KEITTOA KUUKAUSITTAIN KIRKOLLISISSA JA ISÄNMAALLISISSA TAPAHTUMISSA JA - TAPAHTUMAPÄIVINÄ...

      HYVÄSTI YSTÄVÄLLE, TAISTELUPARILLE JA TERVEHDYS VIIMEISELLE MATKALLESI...

      SEPON MUISTOA KUNNIOITTAEN
      MATTI HENTTUNEN

    • Lipstikka

      Ikävä, ikävä ja valtava suru. Kukaan ei ikinä eikä koskaan ole ollut tuomittuna kuin hän -lähes 20 vuoden ajan. Me seisoimme tanassa, ja Jumalan voima oli kanssamme.Se, miten häntä kohdeltiin, oli väärää ja ikävää häntä ja hänen läheisiänsä kohtaan. On todella kauheaa, että uskovat toimivat tuhotakseen. Sitä en ole koskaan ymmärtänyt, mutta kiitos Jumalalle, hänen ei tarvitse enää kärsiä piinaa. Siellä taivaan kodissa on hyvä olla. Lepää, iloitse, taakat ovat poissa.

      Agabe

      • 23

        Mie muistan kun kaksi seurakunnan työntekijää ja taisi olla yksi luottamushenkilö kun kirjoittivat yleisöosastolle ikävän kirjoituksen että seurakunnassa tulee työrauha kun seppo palaa takaisin työyhteisöön. Epäilen että nämä kaksi surakunnan työntekijää olivat luottamusmiehistä sen heikomman ottaneet mukaan aallekirjoittamaan kirjoitus. Muistaako teistä kukaan sen ikävn yleisöosaston kirjoituksen?


    • kirsti

      Rauha hänen muistolleen.Olin Israelissa 80 luvulla Isonkyrön kirkkoherran vetämällä ja Seppo Ahtisen opastamalla matkalla.En ymmärrä miksi Rovaniemeläiset aliarvioivat häntä.
      Kunnioitin häntä ja mielipiteitään olin toivonut hänestä uutta kirkkoherraa
      aina kaikki asiat ei toteudu.

      • Eeli

        Ei Seppo varsinaisesti halunnut kirkkoherraksi. Ei hän ollut hallintomies. Sepon ansiot ovat muualla. Mutta taivaaseen mennään vain Vapahtajan ansioin ja siihen uskon, että Seppokin turvautui.


      • 32
        Eeli kirjoitti:

        Ei Seppo varsinaisesti halunnut kirkkoherraksi. Ei hän ollut hallintomies. Sepon ansiot ovat muualla. Mutta taivaaseen mennään vain Vapahtajan ansioin ja siihen uskon, että Seppokin turvautui.

        Seppo oli kadunkappalainen ei miunkaan mielestä hallinnossa olisi ollut oikeassa paikassa. toiset ovat kirkkoherraa ainesta ja toiset kirkossa ja toiset puhuja pöntössä ja toiset kadulla hyviä ja kaikki hyviä kun on vain uskovainen


    • Seurakuntalainen

      Seppo ei istunut siihen kirkonsisällä hyväksyttyyn normaaliin muottiin... Näinhän se on elävässä elämässä muuallakin, jos poikkeat ulkoasultasi, pukeutumiseltasi tai vaikka mielipiteiltäsi vaikka päättäjistä niin sinua ruvetaan katsomaan hitaasti...

      Kirkkoherranvaalisijatkin taisi olla jo kabineteissa etukäteen sovittu ja Seppo piti
      raivata listoilta pois... No nythän se on pois...

      Näin taisi olla Sepon kohdalla, ja kirkkohan on tunnetusti erittäin vanhoillinen ja kirkkoherranvaalijärjestelmäkin on jäänne jostakin kivikaudelta...

      Sepon muistoa kunnioittaen.

      Seurakuntalainen.

      • Eeli

        Kaipa sitä vaalia yritetään muuttaa 'nykyaikaisemmaksi', ettei kansa enää pääse äänestämään.


    • Sepon muistolle

      Seppo Ahtinen siunataan 6.7.2012 klo 12 pääkirkossa...

      Tapahtumaan on ilmeisesti vapaa pääsy joten oletettavaa on etta kirkko on täynnä.

      Sepon muistoa kunnioittaen.

    • Kaisu2

      Siunausta Seppo Ahtisen viimeiselle matkalle ja hänen läheisilleen. Sen vähän minkä sinua opin tuntemaan muistan aina. Eläinystävinä tutustuimme. Nöyrä rukous puolestasi. Kaisu ja Toby, sekä edesmenneet nelijalkaiset ystävämme jotka siunasit jouluna.

    • Ei pyhimys,ei pakana

      Mulla vähän huvittaa tää keskustelu.... Toisissa kirjoituksissa Seposta tehdään pyhimys ja toisissa pakana????? Kyseessä kuitenkin epäilemättä oli inhimillinen ihminen vahvuuksineen ja heikkouksineen. Kummaa kärjistämistä. Itse en tuntenut häntä henkilökohtaisesti, mutta se kuva, jonka hänestä sain oli positiivinen. Luovuutta ei koskaan ole liikaa!

    • Suetonius

      Kuitenkin Sepolla oli ystäviä enemmän kuin hän itsekään uskoi. Hänen ehkä olisi pitänyt jäädä eläkkeelle 63-vuotiaana ja luottaa siinäkin vain Jumalaan, vaikka eläke olisikin jäänyt pieneksi. Nyt Sepolla oli liian paljon stressiä eikä edes viimeisen illan futis mennyt putkeen. Mutta sittenkin kaikki päivät on jo etukäteen ylhäällä nähty.

      • Aika läheltä nähnyt

        Mielenkiintoista ollut lukea Seppo Ahtiseen liittyviä mielipiteitä. Niissä työyhteisö on pääsääntöisesti saanut rajua, yksipuolista kritiikkiä. Asioilla tuppaa olemaan aina vähintään kaksi puolta, joskus useampikin. Jokaisella työyhteisöllä on omat mutta samalla myös aika yhteneväiset pelisäännöt ja velvoitteet, kirjoitetut ja kirjoittamattomat, jotka koskevat kaikkia työntekijöitä. Jopa Raamattu puhuu esivallan kunnioittamisesta. Sepolla oli omat erityislahjansa, joita hän ansiok-kaasti käytti, mutta lahjoja on muillakin. Hänen lahjansa ja toimintansa eivät olleet sitä, mitä kirkkoherralta edellytetään. Joka muuta väittää, ei ole perillä kirkkoherran tehtävästä. Itse olin valmis uskomaan, että Seppo ei lähde kirkko-herravaaliin mukaan eikä ainakaan enää valituskierrokselle, josta hänellä oli jo konkreettista kokemusta. Harva ihminen tekee täsmälleen samaa virhettä kahta kertaa. Uskon, että tässä asiassa hänen tukijoillaan ja taustajoukoillaan on suuri vastuu, ei yksin hänellä. Ja toivottavasti he kantavat nyt tätä vastuuta, eivätkä etsi "syyllisiä" yksinomaan muualta. Sepon muistoa kunnioittanen


      • Suetonius
        Aika läheltä nähnyt kirjoitti:

        Mielenkiintoista ollut lukea Seppo Ahtiseen liittyviä mielipiteitä. Niissä työyhteisö on pääsääntöisesti saanut rajua, yksipuolista kritiikkiä. Asioilla tuppaa olemaan aina vähintään kaksi puolta, joskus useampikin. Jokaisella työyhteisöllä on omat mutta samalla myös aika yhteneväiset pelisäännöt ja velvoitteet, kirjoitetut ja kirjoittamattomat, jotka koskevat kaikkia työntekijöitä. Jopa Raamattu puhuu esivallan kunnioittamisesta. Sepolla oli omat erityislahjansa, joita hän ansiok-kaasti käytti, mutta lahjoja on muillakin. Hänen lahjansa ja toimintansa eivät olleet sitä, mitä kirkkoherralta edellytetään. Joka muuta väittää, ei ole perillä kirkkoherran tehtävästä. Itse olin valmis uskomaan, että Seppo ei lähde kirkko-herravaaliin mukaan eikä ainakaan enää valituskierrokselle, josta hänellä oli jo konkreettista kokemusta. Harva ihminen tekee täsmälleen samaa virhettä kahta kertaa. Uskon, että tässä asiassa hänen tukijoillaan ja taustajoukoillaan on suuri vastuu, ei yksin hänellä. Ja toivottavasti he kantavat nyt tätä vastuuta, eivätkä etsi "syyllisiä" yksinomaan muualta. Sepon muistoa kunnioittanen

        Hyvin kirjoitettu. Sen verran haluaiisn tarkentaa, että Seppo tuskin olisi lähtenyt valituskierrokselle, jos hän olisi saanut mahdollisuuden yrittää ylimääräiseltä vaalisijalta.

        En oikein jaksa uskoa, että Seppo pohjimmiltaan olisi halunnut kirkkoherraksi. Seppo halusi kyllä olla paikoilla, joista hänet nähdään ja itsetunto ei aina ollut ihan kohdallaan, mutta tuskin hän olisi halunnut kirkkoherraksi. Sepossa menetimme ennen kaikkea luovan persoonan ja sitä kaikkea hyvää jäämme kaipaamaan. Herramme armossaan ottakoon hänet luoksensa ja antakoon lohtua meille ja ennen kaikkea rakkaimmilleen. Meille on tärkeää löytää myös rakkaus ja anteeksianto.


    • aina soppajonossa

      Ollisiko eläke ollut niin pieni, ettei se olisi kattanut välttämättömiä elinkuluja?

    • kaupunkilainen .

      Kyllä, Sepon poismeno jätti Sepon mentävän aukon kaupunkiimme ja kaupunkikuvaan jota tuskin kukaan tulee täyttämään.

      Yläkerran isä toivottavasti palkitsee Sepon tekemisistään sillä meillä se jäi tekemättä.

      Olen kuullut että porukka jo työsti soppatykkiasiaa jatkaa kesäkiireittensä jälkeen.

      Soppatykillä soppaa kirkollisissa ja isänmaallisissa tapahtumissa.

    • pilvi kuun yli kulke

      lähes koko kesän olin pois paikkakunnalta. Nyt vasta kuulin Seppo Ahtisen äkillisestä poismenosta.
      Aivan ulkopuolisena, lähinnä lehtien kautta hänen toimintaansa seuranneena on mielessä se monien vuosien hellittämätön alaspainaminen, vähättely ja jopa
      ajojahdilta tuntunut toiminta kirkon taholta. Arvostin hänen rohkeuttaan ja päättäväisyyttään, ja ettei hän lannistunut. Varmaankin hänellä oli seurakunnan piirissä myös ystäviä...
      Tuntuu että Rovaniemen seudulla on ankara painostus avarasti ajattelevia seurakuntalaisia toimijoita kohtaan, vanhollisten piirien taholta.

      Seppo Ahtinen oli vahva ihminen, jonka muistoa kunnioitan syvästi. Olen surullinen hänen liian varhaisesta poismenostaan.

      • 27

        Kyllä se semmonen jatkuva painostaminen vie ihmiseltä lopulta hengen ja ihminen tulee sairaaksi joko fyysisesti tai henkisesti. Kyllä ahtista varmaankin painettiin alas ja monia muita ihmisiä on tässä kaupungissa painettu alas ja osa on tullut sairaaksi ja ahtinen kuollut mutta täytyy muistaa että kaikella on puolensa ja puolensa ei alaspainettukaan ihan aina syytön ole.


    • kaivaten .

      Nyt Seppo on paikassa jossa hänen on hyvä olla.

    • 12

      Näin on. Kyllä sitä kiusattiinkin seurakunnassa. Eikä vain viime aikoina vaan silloin takavuosina.

    • miettivät...

      No nythän miettivät tekemisiään... kyllä minua ainakin painaisi...

      • älykääpiöitä

        E-Ei niitä paina mikään. Miten sellaista ihmistä voi painaa joka ei tunne mitään ja ei näe itseään ja osaa valehdella ja kieltää kaikki. En usko että miettivät mitään. Isoissa porukoissa tyhmyys tiivistyy. Vaikka eihän se kukaan ole yksin näissä tilanteissa. Mie muistan sen kun yksi luottanusmies ja kaksi seurakunnan työntekijää kirjoittivat yleisöosastoon kirjoituksen että "työapaikalla menee työrauha kun ahtinen palaa takaisin töin". .voi hyvä jyssäys mikä tyhmyys, etukäteen jo kirjoittivat ja olivat sitä mieltä. Elikkä omaa osuutta eivät nähneet kofliktitilanteeseen ja omaaosuustta ei voi ihan peineksi laittaa koska kirjoitus oli joe etukäteen yleisöosastolla.


      • kovaa tekstiä
        älykääpiöitä kirjoitti:

        E-Ei niitä paina mikään. Miten sellaista ihmistä voi painaa joka ei tunne mitään ja ei näe itseään ja osaa valehdella ja kieltää kaikki. En usko että miettivät mitään. Isoissa porukoissa tyhmyys tiivistyy. Vaikka eihän se kukaan ole yksin näissä tilanteissa. Mie muistan sen kun yksi luottanusmies ja kaksi seurakunnan työntekijää kirjoittivat yleisöosastoon kirjoituksen että "työapaikalla menee työrauha kun ahtinen palaa takaisin töin". .voi hyvä jyssäys mikä tyhmyys, etukäteen jo kirjoittivat ja olivat sitä mieltä. Elikkä omaa osuutta eivät nähneet kofliktitilanteeseen ja omaaosuustta ei voi ihan peineksi laittaa koska kirjoitus oli joe etukäteen yleisöosastolla.

        Tuota mainittua yleisönosastokirjoitusta en tunne, mutta tiedättekö te seurakuntaa työyhteisönä arvostelevat oikeasti, mitä kaikkea yhteisössä on tapahtunut edesmenneen Ahtisen toimesta? Olisi ehkä paikallaan ottaa selvää asioiden todellisesta tilasta eikä oikopäätä uskoa vain toisen osapuolen totuuksia. Aika julmaa
        "älykääpiöittämistä". Käsi sydämelle kysymys: Tunnetko todella seurakunnan lukuisaa työntekijäjoukkoa niin hyvin, jotta voit tuollaista arviota esittää?


      • 20
        kovaa tekstiä kirjoitti:

        Tuota mainittua yleisönosastokirjoitusta en tunne, mutta tiedättekö te seurakuntaa työyhteisönä arvostelevat oikeasti, mitä kaikkea yhteisössä on tapahtunut edesmenneen Ahtisen toimesta? Olisi ehkä paikallaan ottaa selvää asioiden todellisesta tilasta eikä oikopäätä uskoa vain toisen osapuolen totuuksia. Aika julmaa
        "älykääpiöittämistä". Käsi sydämelle kysymys: Tunnetko todella seurakunnan lukuisaa työntekijäjoukkoa niin hyvin, jotta voit tuollaista arviota esittää?

        Sinähän voit tässä kertoa kaiken jotta kaikki tietävät totuuden. Silloin loppuu valheet kun kerrot koko totuuden.


      • kovaa tekstiä
        20 kirjoitti:

        Sinähän voit tässä kertoa kaiken jotta kaikki tietävät totuuden. Silloin loppuu valheet kun kerrot koko totuuden.

        Pyyntösi herättää kysymään, oletko "langennut yhden totuuden ansaan" ottamatta asioista tarkemmin selvää? Siis silloin kun asiat olivat ajankohtaisia. On itsestään selvää ja myös edes-menneen vainajan kunnioittamista, että tällaisia yksityiskohtia ei voi tuoda julki kuin he, joita asiat koskevat. Seurakunta ei ole täydellisten ja virheettömien ihmisten yhteisö eikä seurakunta ole sitä myöskään työyhteisönä. Seurakuntahan on=kaikki sen jäsenet ja joista osa on myös sen työntekijöitä.


      • 27
        kovaa tekstiä kirjoitti:

        Pyyntösi herättää kysymään, oletko "langennut yhden totuuden ansaan" ottamatta asioista tarkemmin selvää? Siis silloin kun asiat olivat ajankohtaisia. On itsestään selvää ja myös edes-menneen vainajan kunnioittamista, että tällaisia yksityiskohtia ei voi tuoda julki kuin he, joita asiat koskevat. Seurakunta ei ole täydellisten ja virheettömien ihmisten yhteisö eikä seurakunta ole sitä myöskään työyhteisönä. Seurakuntahan on=kaikki sen jäsenet ja joista osa on myös sen työntekijöitä.

        Joo ja edellisessä kirjoituksessa juuri kerrotaan että ette tiedä mitä "matti" teki seurakunnassa....jne...Oliko se jotenkin fiksumpaa. Vainajaa tulee kunnioittaa, nimenomaan, ei tänne tartte enää tulla vihjailemaan että kuinka paha hän oli. jos vihjailee niin kannattaa sitten kertoa kun ja jos tuntuu siltä että valheita riepttelevat muut, jotta tulee toinenkin totuus esille. Kun ei puhuta kenestään nimellä mutta useasti työpaikkakiusaaminen on sellaista että ensin kiusataan ja sitten kiusatulla menee mielenterveysterveys ja sitten syytetään sitä henkilöä siitä, olipa se henkilö kuka tahansa. Siinä vaiheessa ne kiusaajat eivät tiedä itsekäään että miten asia todella meni. Eivät näe itseään aiheuttajiksi. Ei se tarkoita että se kiusattu ihminen olisi täydellinen ihminen mutta ei sitä tarvi silti työpaikalla alkaa kiusaamaan ja kohtelemaan huonosti. Seurakunta ei todellakaan ole sellainen paikka jossa ei kiusattaisiin toisia ja eräs tutkimustulos todisti että se oli pahimpia paikkoja kiusaamisien suhteen. Seurakunnassa on useasti narsistisia persoonia tai jos ei nyt ihan narsisitisia niin narsistityyppisiä persoonia. ja kun näitä on tarpeeksi monta niin kolahtaa päät yhteen.


    • kertoisitko meille..

      joten kertoisitko meille...

    • vie kalatkin vedestä

      Toki seurakunnan palveluksesta löytyy kenties viellä enemmän yksilöitä, jotka haluavat antaa itsestään super nuhteettoman/fixun ja lahjakkaan työntekijän kuvan. Näitä ominaisuuksia ikävä kyllä tavoitellaan vaikkei niihin ole edellytyksiä.

    • Pluton

      Sepossa oli paljon hyvää ja rauha hänen sielulleen. Seppo ryhmineen oli kuitenkin niin kiinni omassaan, etteivät he nähneet mitään hyvää muissa. Osaksi kysymys oli huonosta itsetunnosta, joka rasitti pitkin matkaa. Keskustelua käydään aika tavalla mielikuvien kautta ja vaalihengessä...

      • 33

        Niin tuollaista tahtoo olla kaikkialla vikana. Muut on muut ja me ollaan parempi, niin tällaista on useimmissa ns. piiressä, tai ryhmissä. Ei tämä ollut Sepon ja hänen ryhmässä vain vikana vaan monessa muussakin porukassa. huono itsetunto on varamsti monilla muilla kuin vain heillä oli vai oliko? Itsetunto tahtoo olla aika lailla vaihtelevaa ihmisellä. Mielikuvien kautta tosiaankin käydään keskustelua mutta jotenkin se on ristiriitaista kun Seppo uskalsi olla erimieltä ja sitten olisi totaalinen huono itsetunto niin se on jotenkin ristiriitaista....Mene ja tiedä?


    • Pluton

      Seppo uskalsi olla eri mieltä, mutta itse jotenkin näen, että siihen kuuluva toisten painaminen alas kieli jostakin lapsuudesta ja nuoruudesta nousevaa itsetunnon heikkoutta.

      Sepolla oli lahjoja vaikka muille jakaa ja hänellä oli ideoita, jotka olisivat voineet kantaa vieläkin pidemmälle, mutta jokin itsetuntoon liittyvä esti häntä löytämästä kaikkia niitä totetumismahdollisuuksia lahjoilleen. Paljon kuitenkin tuli esiin hyvää ja kaunista.

      Uskon, että Seppo oli hyvän Vapahtajan huolenpidossa ja Herramme näki, että hän oli elänyt kokonaisen elämän ja tehnyt hyvän päivätyön. Herramme antoi Sepolle paljon lahjoja ja sellaisia armolahjoja, että hänen työnsä kautta monet ovat saaneet elämän piispasta alkaen.

      Seppo saa näin jäädä Herramme sovitustyön vuoksi täydelliseen rauhaan, iloon ja vapauteen Pyhässä Hengessä. Sitä toivon kaikille muillekin ikävöiville.

    • Missä tykki?

      Missä se Sepon soppatykki on nykyisin? Eikö se ollut seurakunnan omaisuutta? Eihän seurakunta enää ole soppaa tarjoillut kävelykadulla niinkuin Sepon aikaan teki?

    • 1989 matka

      En viitsinyt edes lukea kirjoituksia. Mielestäni hän oli kympin arvoinen, teistä morkkaajista ei monikaan pystyisi täyttämään hänen kengän jälkiään. Olen tuntenut hänet vuodesta 1989 maikaoppaana Israelissa . Voin sanoa että myös ne teot ja käytös ovat embaattisen ihmisen tekoja.
      Tehkääpä morkkaajat paremmin jos osaatte.
      Rauha hänen sielulleen.

      • Hyvää ruokahalua

        Olihan se tykki viime viikolla asemissa.
        Matti H pitää huolen , ettei pääse ruostumaan.


    • Hohhoijaa.....

      Matti on siis ostanut tykin seurakunnalta? No hyvä niin, ettei soppatykkiä käytetä noin vain omiin kunnallisvaalitilaisuuksiin tai seurakuntavaaleissa. Hieno homma, vai mitä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe