AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / El Nino alkamassa?

El Nino alkamassa?

9 Vastausta 104 Lukukertaa
Jaa-a, käynnistyisikö tuosta uusi El Nino?

http://hidethedecline.eu/pages/enso-monitoring/el-nino-index.php

Heurististen tutkimusteni mukaan denialistien lässytyksen määrä tällä palstalla on kääntäen verrannollinen El Ninon voimakkuuteen.
Viimein sinäkin Jöns sen tajusit. Siis el Ninon
Meinaatko tosissaan että merivirtaukset vaikukkat ilmamastoon.
A Ei
B: Kyllä
Speudoskeptikot, kuten sinä uskovat että vaikuttaa. Nehän ottavat lähtövuodeksi aina vuoden 1998, joka oli voimakas El Nino vuosi.

http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/UAH_LT_1979_thru_May_2012.png

Oikea skeptiko, kuten Dr Spencer ei sorru moiseen.
Vielä liian aikaista sanoa varmasti. Vaikka El Nino onkin sääilmiö, niin voimakkaan sellaisen riehuessa taatusti denialistileirissä hiljenisi. Kumma juttu.
Jaa.

Kun on maailma viilentynyt, niin kolli toivoo tästä edes pientä asiaa kirjoituksilleen.

Toistaiseksi ei ole ollut.
Joo. Denialistit ovat turhan polleina nyt, kun La Nina on ollut päällä jaksoittain jo melkein kahdentoista vuoden ajan, väleissään yleensä vain lyhyt neutraali jakso. Yksi heikko El Nino käväisi vuoden 2010 tienoilla, ja silloin paukuteltiin kansallisia kuumuusennätyksiä.

Nämä ennätykset eivät tule kestämään, jos seuraava El Nino on edes vuoden 2010 tasoa, vuoden 1998 hirmusta nyt puhumattakaan.
Viimeisen 12 vuoden aikana on ollut 5 La Ninaa ja 4 El Ninoa. Vuoden 2009 - 10 El Nino oli melko voimakas. http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/ensostuff/ensoyears.shtml

Uusia globaaleja lämpötilaennätyksiä on odotettavissa El Ninoja myötä, mutta ilman niitä eivät meret ala jäähtymään. Suomessa denialisteille kuitenkin on luvassa mukavia aikoja mahdollisten El Ninojen myötä.. Historia näet osoittaa, että El Ninot tässä vaiheessa suurta valtamerisykliä ovat tuoneet ankarimmat talvet Pohjolaan. Ensi talvi täällä näyttäisi olevan todella ankara, jos vain kunnon El Nino nyt syntyisi.
En oikein näe kuin yhden tai ehkä kaksi El Ninoa, joka yksi hyvin kesy ja toinen aika olematon. Ei nuo pikkuvaihtelut tuo mitään ihmeellistä:

http://iridl.ldeo.columbia.edu/SOURCES/.Indices/ensomonitor.html

Pääsääntöisesti La Ninan puolella ollaan menty jo pitkään, neljätoista vuotta, ei käy kieltäminen.
MEI-indeksin mukaan La Ninat hallitsivat vuoteen 1977 asti, sitten El Ninot. Viimeisen 5 vuoden aikana La Ninat ovat olleet voittopuolisia. http://www.esrl.noaa.gov/psd/enso/mei/ts.gif

El Ninoja tässä kuitenkin odotellaan, jotteivat talvet Suomessa pääsisi löpsistymään, josta viime talvena oli oireita La Ninan vuoksi.
 /   /  /  / El Nino alkamassa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta