AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Tietoa kaavoituksen prosesseista?

Tietoa kaavoituksen prosesseista?

2 Vastausta 66 Lukukertaa
Osaako kukaan kertoa ummikolle, mitään yleistä ja valaisevaa kaavoituksesta? Esim. sanotaan, että myynnissä on tontti, jolla on yleiskaavana M-alue, kuinka lähteä selvittämään sitä mitä tontille voi rakentaa (vaikka pienen kesämökin)?

Ihan yleisluontoisesti miten asia etenee. Esim. voiko yksittäinen ihminen tehdä ehdotuksen kaavan muuttamisesta, onko prosessi usein pitkä ja kallis, miten sen mahdollista lopputulosta voi arvioida etukäteen ennen tontin ostamista tms?

Hiukan yritin netin kautta selvitellä, mutta koko homma vaikuttaa yllättävän monimutkaiselta pykälien viidakolta erilaisine lakiteknisine käsitteineen. Josko asiasta saisi yleiskuvaa tavallisilta ihmisiltä. Kertokaa vaikka kokemuksia.
Siitä kaavasta sen näkee mitä saa rakentaa.

Kannattaa olla yhteydessä kyseisestä alueesta vastaavaan rakennusvalvojaan (kunnan rak.valvonnassa) niin neuvovat kyllä.

Älä luota tontin myyjän puheisiin. Ei ole kiva jos huomaa ostaneensa mökkitontin jolle ei saa rakentaa...
Saako rakentaa, vai ei? esim. kyseisen kunnan ympäristösihteeri on velvollinen vastaamaan, mikä on kaavoituksenkin tilanne.
Jos kaavoitus on vaikka meneillään, niin ehdotuksia voi tietenkin tehdä, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, jos et omista vaikkapa hehtaarikaupalla maata, ns. isokenkäiset ovat vahvoilla.
Jos taas omistat jonkun pienen tontin, niin saa olla varuillaan, se voidaan käyttää yhteiseksi hyväksi ja huomaat, ettei sinulla olekkaan enää rakennuskelpoista maata, tällaisen prosessin voi ehkä pysäyttää vasta silloin, kun varatuomari tilailee aikaa kaavoittajalle hoitaakseen asioitasi.
Nämä ovat kokemuksiani.
 /   /  /  / Tietoa kaavoituksen prosesseista?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta