Ongelma häkin siivouksessa.

epätoivoinen

Minulla on ongelma. En pysty siivoamaan hamsun häkkiä, sillä Hamsterini alkaa stressaamaan ja yrittää päästä pois aitauksesta. Kun aloitan siivouksen, laitan aidan ja kopin missä hamsterini juuri nukkuu ja sen tavaroita. Sitten aloitan huolellisesti ottamaan vanhoja puruja pois, hamsterini herää ja tulee kopistansa ulos korvat rutussa. Hän varmaan ymmärtää että hänen painajaisensa toistuu taas. Se yrittää pureskella ja ryömiä aitauksen alta pois. Sitten hamsterini alkaa stressaantuneena pyörimään pitkin aitausta epätoivoisena, muta turhaan. En pysty keskittymään siivoukseeni koska on tarkkailtava ettei se pääse pois sieltä. Sitten itse alan panikoimaan hamsterin tillannetta ja yritän rauhoitella ja sanoa: "ei hätää kultapieni, se on pian ohi, se on pian ohi..." Sitten hamsterini alkaa jyrsimään kaikkea stressaantuneena. Onneksi sain pian häkin valmiiksi ja siirsin hamsterin sinne. Yht'äkkiä hamsu olikin ihan rauhallinen ja oma eloisa itsensä. Hamsterini on jo 1 vuotta. Eiköhän sen olisi jo pitänyt tottua häkin siivoukseen?

Miten saisin tämän panikoimisen loppumaan?

14

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LG:elli

      No kauan sulla oikein menee aikaa siihen et kippaat vanhat purut pois ja laitat uudet tilalle? miksi hamsu on aitauksessa. Pidä sitä häkin pääliosassa lattialla. Kuulostaa siltä että ylireagoit.

    • epätoivoinen

      ummm... ? juu en ylireagoi =__=* kerroinpaha vaa minkälainen se oli... ja menee kauan! mut on opetettu siivoamaan häkki huolellisesti ja muutenkin menee aikaa katsoa hamsua ettei se tee mitään. Ja juu en kippaa puruja pois! siitä vaa tulee sotkua! otan ne sellaisella häkin pesuun tarkoitetulla lapiolla...

      • H4M5TER1

        Entäs joku korkea pahvilaatikko? Tai voisitko päästää sen siivouksen ajaksi jaloittelemaan lattialle tai ostaa pienen kuljetusboxin..Siivoa illemmalla niin hamsusi on pirteämpi ja voit hoitaa jaloittelua samalla.. :)

        Toki huolellisempi pesu on hyvä jos hamsteri pissaa ympäriinsä, mutta jos on vain yksi pissapaikka niin laittaa siihen kohtaan vaikka sanomalehteä alle niin ei tarvitse niin usein välttämättä vaihtaa kaikkia puruja ja tehdä häkinalukselle aina vesipesua. Kunhan tyhjentää ruoat ja pissaamispaikan säännöllisemmin ja harvemmin sitten noita kunnollisempia pesuja?


    • hamufani:3

      minustakin korkea pahvilaatikko olisi hyvä:)? meidän hamsterit olivat aina häkin pesun ajan pahvilaatikossa ja ne viihtyivät siellä, kun niillä oli jotain jyrsittävää yms. kannataa kokeilla pahvilaatikkoa;D itelläni ainaki toimii;D

    • epätoivoinen

      Kiitos vinkeistä! :D

    • epätoivoinen

      JA ehei, ei niellyt sit niitä paloja! Ainakin kunnossa on! :) siitä jutusta on alle vuosi.

    • HHAAMMSSTTEERRII

      Jos hamsterisi ei stressaamatta kykene ulkoilemaan aitauksessa etkä uskalla pitää vapaanakaan niin joutuuko se elämään koko elämänsä häkin sisällä? Ei ihme jos on käytösoireita... :( Kyllä varsinkin kultahamstereita pitäisi mielestäni päästää sännöllisesti jaloittelemaan, kääpiöitäkin ainakin pienemmällä alueella. Jo lakikin sanoo että:
      "Jyrsijän ja kaniinin liikunnan tarpeen tyydyttämisestä on huolehdittava riittävästi."
      Mielestäni edes isohko terraario juoksupyörällä ei ole riittävä. Kukin toimikoon tavallaan lain sallimin keinoin, tuo laissakin määrätty liikunnantarpeen tyydyttäminen on tulkittavissa erilaisin tavoin, mutta mielestäni jos hamsterille ei ole tarjota turvallista juoksutusaluetta kotona niin voisi sellaisen järjestää tai miettiä muun lemmikin hankintaa. Toki riski piiloutumiseen tai karkaamiseen on aina olemassa kun kyseessä on vilkas, pieni eläin mutta sitä pitäisi miettiä jo ennen jyrsijän ostoa..

    • Juupajuu............

      Kuljetusboksi on ehdoton olla olemassa.

      Meillä ei yksikään hamsteri ole siellä stressannut ja saan siivota häkin ihan rauhassa.

      Boksin pitää olla tarpeeksi iso, esim. geobokseista koko L. Ei varmasti saa purtua boksista mitään paloja, jos boksi on kunnollinen ja tarpeeksi iso.

    • epätoivoinen

      OLEN KÄYTTÄNYT HAMSTERIANI JOKA PÄIVÄ JALOITTELEMASSA HÄKIN ULKOPUOLELLA! minusta tuntuu että se stressaa kovia ääniä mitä tulee pesemisestä. jos ei niitä, niin en sitten tiedä!

      Enkä halua tunkea hamsteriani minnekkään koppaan! D'': iha sama vaikka teillä ei oo stressaantuneita häkinsiivouksesta ymnym... on meilläki koppa. empähä sitä halua käyttää...

    • hamsu

      Itse vien hamsuni kylppäriin juoksemaan ku vaihan purut. Kuhan katon että kaikki vaarallinen on poissa lattialta siis kylppärissä. Siellä saa juosta vapaasti eikä tapahdu mitäää kamalaa.

    • HHAAMMSSTTEERRII

      Viestissäsi luki ettet uskalla pitää vapaana ja että aitauksessa stressaantuu?

      Jos jaloittelu tapahtuu siis aitauksessa niin ei kovin mielekästä jaloittelua jos koko aika menee stressaamiseen..

      Kuljetusboxiin laitto häkin pesemisen ajaksi ei mielestäni kuulosta pahalta, voithan ostaa ikeasta isoja ns. läpinäkyviä säilytyslaatikoita ja tehdä sinne ilmareikiä jotta pärjää siellä häkin pesun ajan.

      Panikoiko hamsterisi niin paljon ettei esim. keskittyisi makupalaan jos sellaisen antaisit jyrsittäväksi pesun ajaksi?

    • epätoivoinen

      Nojuu, voinhan mie jonkun vähän isomman makupalan antaa ja jos mie kokeilisin tuota sanomalehti kikkaa :3

      • Talvikon omistaja

        Jos se sun aitaus on pyöreä nii se voi stressta siitä


    • talvikonomistaja

      Itselläni on laatikko johon laitan talvikkoni siivouksen ajaksi. Laatikkon/aitaukseen kuuluu laittaa vanhoja puruja paljon.
      Hamsterista on todella stressaavaa olla uusien hajujen keskellä.
      Anna sille jotain tuoreruokaa kun siivoat ja puhu hasmterille rauhallisesti.
      Muista laittaa mahdollisimman paljon tavaroita aitaukseen jotka on sillä ollut häkissä. Tärkeimmät: pesäkoppi, ruokakippo ja muutamia leluja. Myös hiekka laatikko kannattaa laittaa. Siiovus ei saisi kestää kauaa. Muista laittaa vanhoja kuivikkeita siivouksen jälkeen häkkiin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe