AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / Keraaminen paistinpannu - suuri kusetus!

Keraaminen paistinpannu - suuri kusetus!

120 Vastausta 16 476 Lukukertaa
Telkkarissa mainostaa joku huijarifirma Best Direct kolmen keraamisen paistinpannun sarjaa nimellä Ceramicore:
http://www.bestdirect.fi/keittio/kolmen-ceramicore-pannun-setti.html

Pannut on sisäpuolelta pinnoitettu keramiikalla eli siis ilmeisesti posliinilla, ja niiden pitäisi mainosten mukaan kestää pohjaanpalamatta ja jopa metallisia paistinlastoja käyttäen lähes ikuisesti. Puhdistaminen hoituu pelkällä paperilla, pyyhkäistään vain paistinpannu puhtaaksi talouspaperilla, ei tarvitse edes pestä.

No toimivathan ne - ensimmäiset kolme viikkoa sujuvat juuri kuten mainoksessa kerrotaan! Ei tartu ruoka, ei pala pohjaan, puhdistaminen hoituu talouspaperilla.

Sen jälkeen alkaa ruoka palaa pohjaan paljon pahemmin kuin millään teflonpaistinpannulla ikinä! Puhdistaminen ei onnistu paperilla, ei vedellä, ei tiskiharjalla, ei millään - pohjaan jää mustat palojäljet.

Kerran erhdyin ostamaan televisiossa myytävää pаskaa. Koskaan tämän jälkeen en osta mitään, mitä telkkarissa mainostetaan! En MITÄÄN!

Siis: täyttä pаskaa! Älkää ostako, älkääkä ostako MITÄÄN, mitä TV:n ostoskanavat myyvät!
Siirry teflonpannuihin, ne todella toimivat.
Pihvejä varten kannattaa sitten hommata eri pannu. Valurauta on tietenkin paras jos vain osaa/jaksaa siitä huolehtia oikeaoppisesti. Muukin käy kunhan kestää asianmukaisia lämpötiloja
Meillä ollut keramicore pannut jo pari kuukautta käytössä, eikä ole ollut ongelmia. Sinänsä totta että käyttöohjeissa käsketään käyttämään ei-metallisia lastoja, eikä pannua saa jättää hellalle tyhjänä. Mainos on mainos, mutta tuo pannu on parempi kuin teflonpannut. Käytämme pannuja myös wokkina...
Valurauta päästää öljyt läpi ja ei sovellu lasitasolle.
Hyvin toimii keraamisella liedelläkin ja kestää 100+ vuotta.
VALURAUTAPAISTINPANNU ON PAISTINPANNUJEN JEESUS!
vcv v
Uusi tuleminen?
Huonoimpia ovat teflonpannut.
Nytkö sinä sen vasta huomasit? Minä muistan kun ostos-tv:ssä kaupattiin tukkataika tai jotain sinnepäin nimistä ihmevempulaa jolla sai tehtyä nutturan tai jotain. Hinta oli parisataa. Matkustessani silloin Thaimaahan, torikauppias möi samoja 50 pennillä. Hinnasta olisi varmaan saanut tinkimällä vielä puolet pois. En kyllä ostanut silläkään hintaa.

Siinä olet tasan oikeassa, että ostos-tv:stä ei kannata ostaa mitään, sillä siellä on sellaista roinaa joka ei käy muualla kaupaksi, tai ainakin palauttaminen on liian helppoa, kun tavara on tosiaan roskaa joka ei toimi, ei ainutkaan härveli.
Minulla pannut toimineet hyvin, tosin kahva irtosi heti kahden viikon jälkeen mutta meni vuoden takuun piikkiin se.
Hiukan säälittää jokainen joka jotain ostaa ostos-tv.stä. Äärimmäisen kallista valetta kaikki tyynni.

Hupaisimpia mielestäni ovat olleet laitteet ja vekottimet joilla kuulemma saa timmin kropan tekemättä mitään :))

Keraamisia vuokia ja pannuja oli jo 60-70 luvulla mutta eivät nekään olleet ikuisia vaan noin vuodessa menivät käyttökelvottomiksi.

Menkää kauppaan ja ostakaa valurautapannu. Se vaatii hiukan alkuhoitoa/jatkohoitoa mutta sen jälkeen se kestää vuosisadan.. ainakin.
Valurautapannu todella kestää ja sen voi kuumentaa todella kuumaksi, ei

ala pohja kupruilemaan kuumuudessa, minulla oli montakin teflonpannua

ja hyvin pian ne menivät pilalle, teflon irtosi ja pannun pohja vääntyi, nykyään

käytän valurautapannuja, on ollut toinen käytössä jo 40 vuotta ja kestää

varmaan lopun elämääni.
Valurautapannut on tosiaan hyviä. Niillä voi ruskistaa ruokaa, teflonpannulla vain keittää. Ja lieneekö se teflon kovin terveellistä, muoviahan se on..
Itsekin aikani leikin teflonpannuilla, nyt on kaksi oikeaa valurautaista. Maksaa enemmän, mutta on ikuisia.
"Ja lieneekö se teflon kovin terveellistä" Myrkkyä se on ihmisen elimistölle ja jos pannujen pinnoite kuluu, niin minnehän se kulumisäte joutunee?
Tutkimuksissa on todettu että pannuista irtoava teflon aiheuttaa ainakin teinityttöjen lihomista. Sekoittaa siis systeemiä jollakin tavalla.
Käsittääkseni luotettava tutkimus.
Keski-ikäisiin naisiin.....ja useimpiin miehiin.
Näin ilmeisesti on, että vanha konsti on paras. Teflonkin on hyvä, vähän aikaa, sillä kestäähän se vähän pitempään kuin keraaminen, mutta seuraavaksi pitää kyllä ostaa valurautapannu ja hoitaa sitä huolella niin kuin netistä löytyvät vanhan kansan ohjeet kertovat.

Taidan saman tien luopua muutamasta muustakin nykyajan keksinnöstä, kuten transistoriradiosta, monitoimikoneesta jne. ja siirtyä kirpputorin vanhoihin vehkeisiin, kuten putkiradio ja käsikäyttöinen vihannessilppuri, jotka on tehty 50 vuotta sitten ja jotka tulevat toimimaan ilman isompia remontteja seuraavatkin 50 vuotta.
Kovanaama kestänyt toistaiseksi parhaiten tefloneista.
ei enää nykyiset kovanaamat. nyt ne on kiinaroskaa. koko pannusarja rupes polttaa kiinni jo viikon päästä, ja ei todellakaan ollut sattumaa kun jokainen teki samanlailla. ei oltu kuumenneltu tyhjinä. hackmann on ylihintasta roskaa
Puuhella kielletään...
Aitoa valurautapannua ei voita mikään ja kestää äidiltä tytölle.
Oikein hoidettuna valurauta on käytännössä ikuinen!
Ja vaikkei hoitaisikaan, niin kyllä se 100 vuotta kestää.
Yhtä ikuinen kuin siinä käytettävä rasva vyötäröllä.
tefalin teflon pannuillakin tarvii käyttää öljyä yhtä lailla. muuten tarttuu. ellei ole aivan upouusi pannu. keraamiset alkaa polttaa pohjaan kuukauden päästä kanssa mutta jos kiinnostaa ostaa uutta pannua parin kk välein niin anna mennä vaan
Huvitti se törkyisen näköinen verrokkipannu siinä vieressä , jota varmaan piti puukolla jyystää muka puhtaaksi ja kaikki tarttui...jotain uskottavuutta pitäisi olla.

Toinen asia on nämä pesu- ja puhsistusaineet jotka irrottavat liukkaasta kaakelista(!) lian tosta vaan- höh!
Eipä onnistu pinttyneessä liassa ja tahroissa samoin.

Se pinkinvärinen Vanish- jauhekin oli täysin tehotonta, jota (siis lähikaupasta) ostin.
Hermannille: en ole miehenä mikään kodinhengetär, mutta meillä ei emäntä paljo kokkaile, siivoaa tosin ja siivoaa munkun sotkut jne.. :) Ruokaa aika usein tekevänä olen viimeisen 15 vuoden aikana huomannut että paistinpannut kestävät eri lailla...

ENW.. jos haluat naarmuttamatta palaneen ruoan irti pannusta oletko kokeillut konetiskitablettia..? Luulis et auttaa paistinpannuunkin..? Yön yli vaan likoon, luulis aamulla lähtevän irti..? Muista pesu ja puhdistusaineista en tiedä..
Ostin biltemasta joskus kolme kasaria kympillä. Sopivan pieniä ja kevyitä. Kahva on vaan popniitillä kiinni että siitä hajoavat jos jostain. Muuten on näppäriä myös munakkaan tekoon ja pihvien paistamiseen, vaikka kastikkeisiin ja perunoiden keittämiseen niitä alun perin ostinkin. Ovat kuin uusia edelleen, mutta voi johtua siitä että käytän niitä oikein. Ei koskaan levyä nelosta isommalle teflonpinnan kanssa.
Jep, ja nelosellakin varovainen, jos ei pannulla ole tavaraa.

Kutosellekin voi laittaa, jos on pannu täynnä nestettä, kuten kastiketta...

Sama juttu titaanioksidipinnoitettujen kanssa. Ne kestävät metallivälineitä, mutta muissa suhteissa yhtä heiveröisiä kuin teflonit.

Toinen ohje:

Teflonpannua, eikä myöskään titaanioksidipinnoitettua kuten ScanPan jne., EI SAA LAITTAA KUUMANA VESIHANAN ALLE, koska pinnoitus lohkeilee.
Pannu käytön mukaan, jotkut ovat hyviä jossain, jotkut jossain toisessa.

Valurautapannuun tarttuu aika lailla, ja ne pitäisi ihrakäsitellä 300 asteessa, kun normi sähköuuni menee todellisuudessa vain n. 260 asteeseen, vaikka ne mitä väittäisivät.

Eikä saisi pestä tämän jälkeen kuin vedellä...

Teflonpannu sopii esim. röstiperunan paistoon, kun taas titaanioksidipannu ei siihen varsinkaan sovi, vaan menee pilalle perunaa tai riisiä paistaessa. Kalallekin soveltuu hyvin. Teflonpannu sitten kestää käytöstä riippuen HYVIN käsiteltynä vajaan vuoden tai ehkä pari jos ei paljoa käytä...

Hiiliteräspannussa on nimestään huolimatta vähemmän hiiltä kuin mustassa valurautapannussa, ja se soveltuu pihveille ja muulle lihalle.

Katsokaa vaikka mitä pannuja kokkiohjelmissa käytetään JOS niillä ei ole mainossopimusta jonkun merkin kanssa (jolloin käyttävät sitä mitä halutaan puffata).

Ja eiköhän täälläkin jokunen kokki tätä lue...
paistinpannut voidaan pestä niin että pohjaanpalamisen jäljet häviävät. Se vain tehdään käyttämällä tiskialtaassa PYYKINPESUAINETTA, ja sen jälkeen huuhdellaan aivan hel-ve-tin huolella ja moneen kertaan! Sillä ne lähtevät, rusketusraidat. On kokeiltu.
Konetiskitabletti on kova juttu ainakin ihan tavallisella pannulla mulla on kestäny se reilun kympin "europe-pannu" toista vuotta kerrallaan, pannu lämpiää ainakin kolme kertaa viikossa.. sitte europe menee kuprulle keskeltä, auttaa kun vasaralla lyö keskelle ulkopuolelta, pinnotteen puolesta europe kestää toista vuotta..

Nykyinen ikean pannu makso n. 15 egua, ollu n. vuoden, ehkä puoli vuotta menee.. vielä?

Seuraavana tarkotuksena ostaa n. 30-40 euron tefal pannu, mutta pitäs tietää kuinka hoitaa et kestää sen 3-5 vuotta..?

Yks taitaa olla se et usein en pese pannua heti kuumana, olen liian laiska tiskaan heti mutta se taitaa olla vain plussaa..? :D

Pyykinpesu-ainetta pitää kokeilla.. hyvä vinkki..
ei mitään pesuaineita... Jos kattilaan tai pannuun palaa kiinni, niin tilkka vettä pohjalle+lusikallinen soodaa ja kiehauttaa. Lähtee aivan takuu varmasti puhtaaksi.
TV shop = laillistettua huijausta. Kaikki tuotteet toimivuuden rajamailla ja hinnassa katetta 80%. No, tyhmyydestä sakotetaan aina.
sillä mainostaminen ei ole halpaa huvia ja sen kustantamisen lisäksi tulee myyjälle vielä jäädä voittoakin!
Nykykäytäntöä en tiedä, mutta vanhaan aikaan maahantuoja laittoi hinnaksi VÄHINTÄIN 2,3 kertaa sen minkä itse oli siitä maksanut, joten siitä vaan sitten laskeskelemaan mikä on tavaran alkuperäinen hinta!
Mihinkään television huuhaa-tavaraan ei kannata rahojaan tuhlata, sillä se on melkoisella varmuudella täyttä kusetusta vailla vastiketta muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, mutta nekin on sitten ylihintaisia.
Omathan on tietysti rahanne -ainakin toivon mukaan- mutta parempaa laatua löytyy ihan varmasti muualta kuin jostain helevetin tv-shopista..
Vähintäin 2,3 Todellisuus nykypäivänä on tuossa 7 kertoimella. Tietysti vähän artikkelista riippuen. Mutta vaatteekin myydään -50% tai -70 % ja rahaa tulee.

10e tuote x 7 = 70 alennus -70 % = 49 e eli kauppias vetää vielä 29 e taskuun.
Olette varmaan huomanneet kun tokka kehuu tulostaan ja hyvin mennyttä alemyyntiä.

Suomalaiset on totuteltu koviin hintoihin. Käytännössä nippelit tulee aasiasta lähes ilmaisina. Nämä tv myytävät " kuntolaite" käyrät putkenpätkät joilakin superlonpehmikkeillä ei koreassa maksa 5 e Täällä satasen tai yli.
Tarkoititko kenties Pohjois-Koreaa?
Ei ihan huijaustakaan. Jos siellä esim. mainostetaan erilaisia laihdutusvempaimia ja muita siihen liittyviä, niin toimiihan ne. Siis jos ostat kaiken siihen hömppään liittyvän, niin laihdut takuulla, vaikka et vempaimia käyttäisikään. Katsos, sulla jää vähemmän rahaa ruokaan.
Nyt kun ruoka palaa pohjaan, eli dieetti on kuosissaan, voit ostaa mullistavan tuolin, jolla keinutaan ja muututaan lihaksikkaaksi mallivartaloksi.
Tsemppiä kokkailuun ja jumppaan...
Minullekin tuli seksikäs ja timmi vartalo TV-shopin avulla.
TV-shop laihdutti ihmeellisesti....... rahapussiani!
"...ja niiden pitäisi mainosten mukaan kestää pohjaanpalamatta ja jopa metallisia paistinlastoja käyttäen lähes ikuisesti."
Näinä suunnitellun vanhenemisen aikoina mikään ei kestä ikuisesti, korkeintaan pari vuotta yli takuuajan tai no, ei kuitenkaan kuutta vuotta pidempään:
http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1288457636147.html
Ostin kirppikseltä hiekkapuhalletun valurautapannun 5 eurolla.
Rasvasin sen hyvin sianläskillä kuumana ja se on kuin uusi.
Paistelen siinä rasvaisia ruokia niin se vain paranee. Kestää metallilastoja ja voi laskea vettä kuumaan pannuun, ei haittaa.
Jos pääsee ruostumaan tai pahasti palaa pohjaan niin hehkutetaan ja teräshajataan ja rasvetaan uudestaan suolattomalla läskillä - ja taas on kuin uusi.
Se on käytännössä ikuinen, kestää yli miehen iän.
Valurautapannu (saattaa sopia hiiliteräksiseenkin - jossa siis hiiltä on vähemmän kuin valuraudassa) kannattaa usein käsitellä uutena teräsvillalla siten, ettei yritä hioa sitä täysin tasaiseksi, mutta kuitenkin uutuuden karheus sileämmäksi. Sitten se rasvakäsittely laardilla (ei saa tehdä jos on musliminaapureita ainakaan ikkunat auki kun tulee sikapartikkeleita, eikä grillata sikaa sähkögrillillä parvekkeella!), mihin ei oikein sähköuuni riitä, mutta ehkä sen voisi tehdä levyllä, jolloin pohjan saa kuumemmaksi... hmmm
no kyllä saa tehä vaikka olis 10 muslimia naapurissa! sikapartikkelit ei ole sama kuin sian syöminen ja ihan sama vaikka oliskin, koska muslimeille ei ole ongelma että muut ei muslimit söisivät ja paistaisivat tuhat sikaa. ihme tyyppi oot
Valurautaisten ruoanvalmistusvälineiden kunnostus ja hoito

Valurautaiset pannut ja padat ovat parasta mahdollista keittiömateriaalia ruoanvalmistukseen. Moni pitää niitä hankalina hoitaa ja ruoka tarttuu aina kiinni jne. - mutta tämä johtuu vain siitä, että pannua ei ole hoidettu ja käsitelty oikein. Hyvinhoidettu valurautapata vain huuhtaistaan käytön jälkeen vedellä ja tiskiharjalla ja kuivataan - ja siinä se.

http://www.keskiaika.org/kirjasto/valurauta.htm

http://www.martat.fi/keskustelu/keskustelunurkka/?x33061=52681
Kalliita mutta hyviä, ovat nämä sveitsiläiset. Yli kaksi vuotta olen koe-ajanut, enkä moiti. Valurautainen kestää ihmisiän ja enemminkin, mutta siinä täytyy käyttää aina rasvaa reilusti.
http://www.lumenex.fi/tuotteet/KEITTIOVALINEET-Paistinpannut-ja-wokit-Swiss-Diamond-Swiss-Diamond-paistinpannut/Hd-Pro-28-Cm-Paistinpannu-Swiss-Diamond-99528
Nämähän on valmistettu käyttämällä nanoteknologiaa, jonka vaaroja ei vielä tunneta.
ja piiloudu väestösuojaan. Elämä on vaarallista. :-))
Halvallakin Swiss Diamondin saa nykyään: 42 euroa.

http://www.ultimathule.fi/try_me_20_cm_paistinpannu_tuote1070.php

Miten hyvää voi saada näin halvalla, mistä on tingitty, kestävyydestäkö?
Kalliita ovat Swiss Diamond pannut, eikä kestänyt edes perus Teflon ikää. Tai kestää kyllä, mutta alkaa ruoka tarttumaan kiinni ihan hetkessä. Ei toista kertaa tartu kaupasta matkaan sen markan tuotteet...
Siis sen lafkan tuotteet. Ennustava tekstinsyöttö kettuilee...
Swiss Diamond on ylihinnoiteltu teflonpannu.
No, en usko sinua kuitenkaan. Hinta on mikä on, mutta tavallinen teflonpannu se ei ole. En siihenkään käytä mielelläni metallisia lastoja, varmuuden välttämiseksi, mutta jo kosketus ilmaisee, että kyseessä on kova aine. Liikaa kuumentamista myös vältän. Sitä ei kestä mikään muu, kuin valurauta. Kaikkein huonoin pannu huushollissamme on ruostumaton teräs. Se polttaa pohjaan olipa rasva millaista tahansa. Kestävä toki, ainakin meillä koska sitä ei juurikaan käytetä.
ostin 2000 vuonna Turun honkongista paistinpannun 25 eurolla jatkuvassa käytössä sen ajan ja edelleen mainio pinnoitettu.
Metallurgina kertonet matskun. Vai onko orgaanista?
Swiss Diamond ON ylihintainen teflonpannu. Siksi juuri sinäkään et käytä metallilastoja sen kanssa.

Nimittäin kaikki muut paistinpannumateriaalit kyllä kestävät metallivälineet, paitsi teflon.
Olette juuri tulleet OSAAVIEN MARKKINAMIESTEN HÖPLÄYTTÄMÄKSI:

"Swiss Diamond ei käytä DuPont™ Teflon® non-stick pinnoitetta, sillä Teflon® on DuPontin tuotemerkki"

Samaa ainetta, muttei DuPontin valmistamaa.

Swiss Diamondin omilta sivuilta:
"Do Swiss Diamond products contain “PTFE”? YES! PTFE is the component that gives non-stick properties to the surface of the cookware and "

http://fi.wikipedia.org/wiki/Teflon
kertoo seuraavaa:
"Polytetrafluorieteeni (IUPACin lyhenne PTFE) on polymeeri, jossa hiiliketjuun on liittynyt fluoriatomeja. DuPontin kauppanimi Teflon on DuPontin tutkijan Roy J..."
Plussista ja miinuksista päätellen kaikki eivät ymmärtäneet noiden kahden viestin perusteella mistä on kysymys:

Teflon on kaupallinen PTFE-yhdistemerkki, DuPontin omistama, ja osa paistinpannuista käyttää sitä.

Moni muu merkki käyttää muun valmistajan PTFE-muovipinnoitetta. Näin tekee mm. Swiss Diamond.

Kyse on kuitenkin samasta muovipinnoitteesta pienin kemiallisin variaatioin. Ominaisuudet ovat kuitenkin näillä varsin samanlaiset. Ei kannata raapia metallilla, eikä ylikuumentaa.

Kansankielinen nimi noille PTFE-muoveille on teflon pienellä t-kirjaimella. Kuten USA:ssa kopiokoneiden yleisnimi on xerox ja nenäliinojen cleanex. Isolla kirjaimella ne ovat tuotemerkkejä.
Tefalit, joissa kuvioitu pohja kestävät uskomattoman hyvin. Viimeksi unohtui tyhjänä levylle, joka hehkui jo punaisena, eikä mennyt miksikään. Ei varmaan kovin kauaa olisi kuitenkaan kestänyt. Ranskalaista laatua.
En nyt YLEISTÄISI ranskalaista laatua positiiviseksi kuitenkaan, vaikkapa autoja... Samaa sarjaa italialaisten kanssa, eli noita ostaa lähinnä naiset, mamut ja muut hölmöt.
Omaa tyhmyyttä ei ehkä kannata tuoda esille noin aktiivisesti...
Toi joka dissaa ranskalaista laatua saa kyllä painua hevon kuuseen. Ranskassahan tehdään mailman parhaimmat autot ja renkaat: esim: continental.. hajuvedet, polkupyörät, juustot, kuohuviinit= shamppanjat, auton valot, tuulilasit jne jne... sä olet oikeesti juntti.

Ranska luo sopivasti vastapainoa englanninkieliselle mailmalle venäjän ja kiinan ohella ilman että kaikki ei ole sitä yhtä ja samaa jenkki*askaa. Vahvistaa sopivasti mailman moninaisuutta jne, ettei kaikki ihan jenkkien ympärillä pyöri.

Niin, olis tarkotus ostaa keskihintainen30-40 euroa, tefal Reference, Stylish Pro paistinpannu. Olisko oikein hoidettuna 2-4 vuotta paistinpannua keskimäärin 2-4 vuotta 3-4 kertaa viikossa käytettynä..?

Miten hoitaa parhaiten teflon-pinnotteistä pannua, onko mitään eroja 10-15 euron halpapannuihin..?

"viva la franse"
Keraaminen paistinpannu on yhtä suuri kusetus kuin perussuomalaiset.

Älkää vaan kansalaiset langetko kusetukseen!

Oikeat vaihtoehddot on pienpuolueissa.

Katsokaa ja päättäkää mikä pienpuolue on teidän suosikkinne: http://areena.yle.fi/tv/1670523
Juuri näin tapahtui meilläkin. Vuosi sitten ostin, n. kolmen viikon kuluttua oli ensimmäinen pannu pilalla. Nykyään myydään tvinnsillä hieman eri nimisenä. Samalla rahalla saisi ultrahyvän teflonpannun. Täyttä sontaa koko ostos tv!!
Millä pannulla raistetaan pitsireunaisia lettuja ?
On se kuitenkin parempi kuin valurautapannu. Valurautaisella suurin osa paistettavasta jää kiinni pannuun.
Niin, jos olet pessyt sen liian rasvattomaksi.
Rasvaa se uudelleen, niin ei tartu.
Mutta ostinkin Tarjoustalosta ja hinta vain 15€. On näköjään mytkin tarjouksella, joten testatkaapa tuolla, ei mene rahat hukkaan. Muita pannuja en enää ostakaan jos noita vaan saatavana, mutta saattaa tuokin kestää kauan.

Ei yhtään rasvaa tarvitse laittaa perunoille, kanamunille, makkaroille, lihalle ja mitä olenkin paistanut. Kertaakaan ei ole palanut kiinni ja pannu lähtee helposti puhtaaksi. Kannattaa varmaan varoa huuhtelemasta liian kylmällä vedellä kuumana, tuskin tuo vaurioituu muusta kuin liian suurista lämpötilaeroista. Metallisia lastoja en edes omista.
Teflonpannua ei enää tule käytettyä, hyvin kestänyt tähän asti.
Valurautapannu oikein käytettynä kestää isoäidiltä lapsenlapsille.
Muuta hyvää valurautapannussa ei sitten olekaan kuin kestävyys. Paistamisessa se on aivan onneton. Vaatii jumalattomasti rasvaa toimiakseen edes jotenkuten.
No, onko se joku ongelma lisätä vähän rypsiöljyä pannulle.
Se on terveellistä.
Keraaminen paistinpannu - tai oikeammin keraamisesti pinnoitettu - on eri asia kuin TV-shopin Ceramicore. Jos Ceramicore on kehno, ei pidä väittää (yleisesti) keraamisia paistinpannuja kehnoiksi.
Keraaminen pinnoite kai niissä kaikissa on alumiinin päällä. Tuntuu oudolle jos tuossa ostos-tv sarjassa olisi huonompi vaikka noin kallis. Olisiko Kiinassa tehty? Melkoista rahastusta olisi.

En meinannut itsekään uskaltaa ostaa edes tuota halpaa, mutta tuntuu todella hyvältä ja on ranskalainen.
Ceramicore on hyvä. Meille keittiömestari osti lisää kun ensimmäinen alkoi toimia huonommin vuoden päästä käyttöönotosta. Kaksi muuta Ceramicorea porskuttavat yhä, ei ole tullut vahingossa niitä naarmuja, tiskatessa pudottaa veitsiä päälle jne.
Ainoa kerta eläissäni kun olen jotain ostanut ostoskanavan kautta oli 1990-luvun lopulla, jolloin ostin Total Gym kuntolaitteen, jota Chuck Norris mainosti. Täytyy sanoa että se ei ainakaan ollut huijausta. Treenasin sillä vuoden ja se ajoi ihan saman asian kuin salin kuntolaitteet. Sillä pystyi tekemään käytännössä kaikki mahdolliset liikkeet mitä ikinä tarvitsee.
Hackmannin paistinpannusta lähti ensin kahva irti ja lopuksi pinnoite hajos. Hintaa oli 60e.
En löytänyt muuta 2l pinnoitettua kasaria kuin Hackmanin. Selvisi vasta pakkauksen avattua, että niitit on läpi, eikä kestänytkään kauaa kun pinnoite irtosi niiden kohdalta. Saa nähdä kuinka kauan muualla kestää, onneksi tuota ei kovin usein tarvitse. Oli vielä normaalihinta älyttömän kallis, eikä halpa tarjouksessakaan.
Halpa-hallista kympillä ostin noin vuosi sitten keraamisen pannun, hyvin toi on pelannu melkein päivittäisessä käytössä. Naarmuja hieman pinnoituksessa kun kuivauskaapissa toisen pannun pohja hangannut päällekkäin ollessaan. Kahvan kiinnitys ruuvia joutunu pari kertaa kiristelemään.

Jos ruoka palaa pannuun kiinni niin kyllä vika on "kokissa" joka ruoan polttaa pohjaan!
Ostin Veikolta keraamisen paistinpannun, maksoi jotain 40e - oiskoon OBH Nordica.
Aluksi workki aivan hienosti pari kuukautta. Sitten alkoi homma kusemaan ja kaikki tarttuu - kala, liha, munat....
Liekö joskus kuumentunut liikaa ja pesun jälkeen sellaien nlaikukas pinta... sitä rapsuttelen muovisella "sudilla" rasvan kanssa... vaikka kuinka saa visuaalisesti puhtaan, niin ei pelitä. Siirryn takasin tefloniin - rautaa löytyy entuudestaan ja se toimii...
Uutuutena on nyt keraaminen pata - sain lahjaksi - se on joku laatuvermes ja tuntuu toimivan mutta aikahan senkin näyttää.
Kaikkein käyttökelvottomin paistinpannu on valurautapannu. Kaikki palaa siihen kiinni ilman jumalatonta rasvamäärää.
Ei pala jos osaa käyttää, nykypäivän uusavuttomus on vaan liian yleistä. on liian kiire kokata ja käyttää alkulämmitykseen liikaa tehoa.
Pitää olla harvinaisen tyhmä yksilö jos uskoo jotain mainostelkkaria ja ostaa niiden tuotteita!!!!!!

Ettkö te huomannut miten siinä mainoksessakin kun tekivät sitä munakasta niin keramiikka pannussa paistaessa naisella oli haarukkanpinnat ylöspäin ja kevyesti hiero pohjaa kun taas verrattavassa teflonpannussa miehellä oli haarukanpinnat alaspäin ja oikein hinkkasi sitä pohjaa että sai pannun rikki.

Ne mainokset ovat pelkkää huuhaata ja tarkkanäköinen huomaa miten huijaavat.

Ginsu knife mainoksessakin mies leikkasi puukon terän kahvalla lähellä olevalla alueella ensiksi metallipurkin auki jä sitten kärjellä tomaatin.
Verkkokaupasta esimerkiksi saat hiiliteräspannuja. Paras paistinpannu sitten valuraudan. Parempi vielä siinä mielessä, ettei siihen jää ruoka kiinni. HIton hyvä kapistus.
Minä ostin tuollaisen paistinpannun, jee kun on mainio peli

http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.obhnordica.fi%2Feco-kitchen-927.aspx&ei=qlhzUqDxJM3o4QSH3oHADA&usg=AFQjCNGPWz3zHWtfkEY4wWF1_UYeiUrjrQ

Olisipa noita ollut ja kaksikymmentä vuotta sitten niin ei olisi tarvinnut rautamöykyn kanssa tapella. No nyt se käy vasarasta, ei se muuhun kävisikään.
Valurautapaistinpannu on hyvä verkonpaino, varsinkin jos varressa on reikä, siihen saa narun helposti kiinni.
Itse paistamiseen tai ruoanlaittoon valurautapannusta ei ole ilman jumalatonta määrää rasvaa.
no ihminen ei ilman rasvaa elä, eli onko sen väliä missä vaiheessa ruuanlaittoa sen lisäät? ja ei, valurautapannu ei tarvitse hirveitä määriä rasvaa. sillä pitää vain osata paistaa tarpeeksi kuumassa.
Ostan mökille myös tuollaisen keraamisen pannun, on niin helekatin kätevä.
Tuo obhnordica tuntuu passelilta.
Valurautapannu ja vissiin myös tuo hiiliteräs, on ihan liian painavia! Haluan harrastaa ruuanlaittoa enkä painonnostoa. .Ainakin tällaisen heiveröisen naisihmisen pitää nostaa pannua kaksin käsin, ja mielellään eri reunoista. Kun kaikki pannut on ihan p****ja pitää varmaan siirtyä vallan keittoihin ja uuniruokiin.
Ostinpa keraamisen paistinpannun, paras ostos sitten jalkapuitten.
Noista valurautaisista ei ole kuin vasaran korvikkeeksi, siihen se käy, varmaan osuu naulaan.
Kestää äidiltä pojalle.
Hei. Eikö siinä pannussa ole takuu että saat rahasi takaisin?
Onkohan tämä Cerafit yhtä "laadukas" tuote, kuin tuo Ceramicore?

http://www.tvins.com/fi/products/cerafit/cerafit.php
Tuolta edullisesti kolme keraamista pannua ja kannet.
https://www.groupon.fi/deals/koko-suomi/gg-i-trade-11/31752648/.paKJIJ

Ole nopea! Tarjous voimassa kolme päivää.

Keraamiset on todettu testeissä parhaimmiksi.
"Testitulosten mukaan keraamiset paistinpannut ovat kestävämpiä ja korkealaatuisempia kuin pannut, joissa on käytetty muita pinnoitemateriaaleja. Keraamiset pannut kestävät huomattavasti korkeampia (jopa 400-450 asteen) lämpötiloja ilman, että ne menettävät non-stick -ominaisuuttaan. Keraamiset paistinpannut eivät myöskään sisällä PTFE:tä ja ovat siitä huolimatta helppoja puhdistaa."
"Pannut on sisäpuolelta pinnoitettu keramiikalla eli siis ilmeisesti posliinilla, "

Oletkohan ihan penaalin terävin kynä jos luulet mainoksissa hehkutetulla keraamilla tarkoitettavan posliinia?
Ai sinä olet niitä nykynuoria, jotka kuvittelevat posliinin tarkoittavan vain ajeltua pimperoista? Anaalin tylsimmälle kynälle tiedoksi:
http://fi.wiktionary.org/wiki/posliini

Kyllä posliini on ihan keramiikkaa.

-keramiikka

astioiksi tai muiksi esineiksi muotoiltua ja poltettua savea
http://fi.wiktionary.org/wiki/keramiikka
"...nykyään käytän valurautapannuja, on ollut toinen käytössä jo 40 vuotta ja kestää varmaan lopun elämääni."

Kestää, jos ne eivät ole valmistettu Kiinassa.
Saavat tuolla suunnitellun vanhenemisen gundamemaassa valurautapannutkin valmistettua sellaisista raaka-ainesta, että hävettää jo ihan niiden puolesta.
Onko kukaan koskaan miettinyt, miksi tiettyjä tuotteita myydään ainoastaan televisiossa? Miksi niitä ei myydä tavarataloissa, joissa ostaja voisi tarkastella niitä lähemmin?

P. S. Paksupohjainen rst-pannu on paras vaikka ruoka palaakin siihen helposti. Se on "ikuinen".
Hyvää vuotta 2014. Olin juuri tekemässä tuon virheen. Uskon käyttäjääkokemuksia ennemmin kuin tuutista tulevia mainoksia.

Kiitos ja hyvää alkavaa vuotta 2014,
Entäs Eurojahti, menee ekut,
Ei se keramiikka paistinpannu mene piloille jos sen osaa huoltaa oikein.
Ostin Lidl:stä keraamisen pannun ja minusta se on hyvä. Mutta on siinä valtavasti ohjeita mukana. Ei saa pestä astianpesukoneessa, käytä vain mietoa pesuainetta, ei tyhjänä kuumassa, kestää uunissa 200 astetta jne.

Ekana huomasin, että rasvaa ei kannata käyttää paljon, koska silloin paistettava tuote on yksi rasvapommi.

Viimeinen ostos oli kokeeksi teräspannu, joka sekin on Lidl:stä. Tämä pannu onkin sitten vähän vaativampi ruoanvalmistajalle. Jos kutosella ottaa alkulämmön, niin heti kun rupee paistamaan pitään hella pienetää jo kolmoselle tai muuten ruoka palaa mustaksi.

Seuraava hankinta on hiiliteräspannu. Teflonia en enään ikinä osta, paskoja pannuja. Valurautapannu on hyvä mutta sen kanssa on oma vaivansa joka on vaimon suosikki pannu, mutta minä olen harjoitellu teräspannun käyttöä, jotta oppisin sen niksit paistamisessa.
Vuosia kestävä paistinpannu on paras ratkaisu, ei teflon räkäpannu.
Itsellä OBH-Nordican vastaava keraaminen pannu.. toiminut jo useamman kuukauden moitteetta..
Valurautapannu on ainoa oikea PAISTINpannu. Sillä voi oikeasti paistaa ruokaan sen värin ja maun mitä paistamisella tarkoitetaan.

Keraamit ovat sooli-geelipinnoitteita, joissa usein on piipohjainen runko. Ongelmana tuntuu olevan kestävyys, joka johtuu sooli-geelipinnoitteen rakenteesta. Ovat nimittäin järjestäytyneitä rakenteita (järjestäytyminen antaa ominaisuudet) molekyylitasolla, ja siksi kovin ohuita. Ei sitä pinnoitteen häviämistä edes välttämättä näe, mutta tarttumisesta huomaa. Ei ole mahdollista palauttaa millään muulla kuin uudelleenpinnoituksella.

Teflonit, joihin kuuluvat kaikki diamondit, kovanaamat yms yms. ovat PTFE-pohjaisia. Niissä voi olla kulumiskestävyyttä parantavia täyteaineita, ja usein pohjan topografia on jotenkin strukturoitu, ettei työvälineet pääsisi koskettamaan kuin pientä osaa pinnoitteesta. Näissä on laadullisia eroja.

Suurin puute teflonissa on lämmönkesto. Teflon (tässä käytän termiä tarkoittamaan PTFE:ä, vaikka teflon-brändin alla on muitakin fluoropolymeerejä) kestää noin 270 astetta jatkuvaa, ja hetkellisesti noin 350 (jossa se muuten sintrataankin pannuun). Kuinkakohan monella kotikokilla on kontaktilämpömittari hellan vieressä, ja tietää tarkalleen, ettei ylitä tuota lämpötilaa? Tämä tarkoittaa sitä, että jos ruokaa halutaan normaalilla pienitehoisella hellalla oikeasti paistaa, esilämmityksen pitää olla melkoisen voimakas, ja silloin pannu saattaa kärähtää. Teflonhan ei varsinaisesti sula, koska sillä ei stabiilia sulatilaa oikein ole, vaan hajoaa termisesti. Silloin pannu onkin mennyttä ja tarttuminen alkaa.

Olen omistanut lukuisia teflonpannuja, ja varovaisella käytöllä ne kestävät kyllä vuosia, mutta tällöin puhutaan kevyestä ruskistelemisesta. Jos pihvejä haluaa paistaa oikeaoppisesti, niin valurauta on ainoa vaihtoehto.

Sitten kun täälläkin intetään valuraudan vaikeutta, niin tässä oma tapani puhdistaa valurautapannu:

- Anna jäähtyä käytön jälkeen (älä laita kuumaa pannua veden alle, koska kuumana rasva lähtee liian tarkkaan pannusta)
- Pese viilennyt pannu lämpimällä vedellä ja tiskiharjalla ja laita kuivumaan. Jos pannu näyttää kuivalta, lorauta pikkuisen öljyä ja pyyhkäise talouspaperilla

Jos nyt kuitenkin olet saanut pannusi aivan kuivaksi, tässä helppo tapa elvyttää

- Voitele pannu runsaalla ruokaöljyllä, jätä pohjalle noin millin kerros öljyä.
- Laita uuniin noin 150-175 astetta tunniksi
- Nosta jäähtymään
- Pyyhi talouspaperilla jähmeä ylimääräinen öljy pois

Tämä yo. ohje toimii. Ei ehkä niin pitkäikäinen kuin sianihra, mutta paaljon helpompi.

Ja käytön ideana on siis myös se, että annat aina ruoanlaiton jälkeen rasvan jäähtyessään imeytyä pannun rakenteeseen ja jähmettyä enne pesua. Näin se säilyy hyvänä pidempään.

Jos haluaa olla ekologinen, ostaa kaksi hyvää valurautapannua. Ne kestävät ikuisesti, ei tule jätettä.

Ai niin, hiiliteräspannut sitten. Hiiliteräs on sitten ihan vaan peltiä. Pleti ei ole huokoista, mutta näissä pannuissa tartuntapintaa on pienennetty ja rasvatilaa lisätty melko voimakkaalla pinnan hiontakuviolla. Mutta peltiä se on. Pulverimetallurgisesti valmistettuja pannuja ei taida olla markkinoilla, siinä olisi mahdollista yhdistää valuraudan huokoisuus keveyteen.

Yhteenvetona:
- Keraami = henkäyksenohut kova sooli-geelipinnoite --> ei kestä pitkään
- Teflon = muutaman kymmenen mikrometrin paksuinen orgaaninen fluoropolymeeripinnoite --> kestää oikein käytettynä joitain vuosia, mutta ei voi paistaa kunnolla kuumalla
- Hiiliteräs = mukamas "kevyempi tapa saada valuraudan edut" mutta ei kuitenkaan varsinaisesti toimi kuten valurauta (ohut pohja ei muuten ole koskaan hyvä, koska se ei tasaa lämpötilaeroja) --> pitkäikäinen varmaankin, mutta ongelmallinen
- Valurauta = huokoinen ja pirun painava, käytetty jo ammoisista ajoista --> ikuinen. Jos hoito laiminlyödään, voi pannun vaikka hiekkapuhaltaa ja hioa hieman + rasvata uudelleen, ja taas toimii. Kokeilepa teflonilla... Oikein käytettynä erittäin hyvä kokkauskumppani ja ekonomisin / ekologisin vaihtoehto
Kiitos hyvistä kommenteista, tämä viimeinen varsinkin mahtavan asiantunteva kommentti. Sormet olivat jo näppäimillä cerafit ostos-tv pannusarjan tilausta varten aamutuimaan kun löin nettiin hakusanan keraaminen paistinpannu. Koska olen ollut vaimon ruokkima viimeiset 30 vuotta ajattelin nyt kokeilla kokkaamista itse. Siirryn kasvismieheksi muutama viikko sitten ja eilen sitten poltin vanhalla Teflonilla kasvispihvin pohjaan 5 sekunnissa kun lämmitin pannun kuumaksi 9 :llä ja heitin sitten pihvin pannuun. No naama irveessä söin mutta mietin syödessä että pitänee lähteä pannu-kaupoille asap. Jotenkin näistä kommenteista päätellen keraaminen pannu on markkinamiesten uusi keino lypsää meitä uusavuttomia....

Jos paistelen kasviksia niin olisiko pahamaineinen Teflon sittenkin paras vaihtoehto kun pienellä lämmöllä joka tapauksessa puuhastellaan ilman pihvejä ja oliko niin että sitä ei saa kuumana pesta vaan kylmänä ja kylmällä vedellä niin kestää ?
Valurauta on ainoo oikee mutta vika on vain siinä, että kauppiaat eivät pääse pannukaupalla rikastuun, koska valu kestää ja kestää. Sitäpaitsi valusta irtoaa ruokaan minimaalisen vähän rautaa, joten veren rauta-arvotkin pysyvät kohdillaan aivan ilmaiseksi. Hoitona tietysti välillä perusteellinen rasvaus esim. grillirasvalla, helppoa ja kätevää eikä tartu.
Keraamisessa pannussa ei ole muuta vikaa, kuin aika kallis hinta. Miksei sitä saa aivan tavallisessa myymälässä.
Pannu on todella hyvä ja kätevä ja sopii hyvin nykyaikaisille liesipinnoille.
Valurautapannu sopii oikein hyvin vanhanaikaisille rengashelloille, johon sitä voi painoltaan raskaana heitellä huolettomasti.
Mikään ei kestä ikuisesti ja sopimattomalla käytöllä saa pannun kuin pannun käyttökelvottomaksi. Parisen vuotta olemme jo käyttäneet keraamista ja hyvin pelaa.
Pitää vain varoa, ettei laita tai pidä pannua tyhjänä liian kuumalla, kuten 8 -vuotias poikani tietämättään teki.
Timanttipannu toimii hyvin oikeasssa käytössä ainoa pieni haittapuoli siinä on ettei se sovi heikoille ihmisille painon takia.
Valurautapannut pitäisi kieltää lailla !

Eräskin pölhö Mummo osti 70-luvulla kaksi valuarutapannua ja ei ole sen jälkeen känyt Pannuostoksilla.

T: Keittiöpuodin omistaja
kanattas varmaa lukea ne käyttö ohjeet enne ku haukkuu tuottetta meillä ollu 6kk nyt halvin paska minkä löys glasult ja edelleen paras pannu mitä koskaan ollu. voit tietty ostaa teflonin ja syödä sitä muoviseosta mikä jokaisella käyttökerralla liukenee pikku hiljaa, tefal tosin mainostaa omaa muovipintaansa ihmiselle haitattomaksi. se keramiikka pinta pitää öljytä aina pesuaine pesun jälkee ettei pääse kuivumaan sekä pitäisi pestä mahdollisimman nopeesti käytön jälkeen, muttei heti kuumana. nämä ohjeet luki meidän 15e pannussa ja pesee kaikki hagmanit tai fiskarssit mitä ollu.
Minun pannuni kesti vajaat 2 vuotta. Ruoka ei tartu kiinni, mutta itse pannu on taipunut
keskeltä n 6 mm ylöspäin, joten paista nyt sillä, kun vain reunat osuvat levyyn.
Lähetin ko firmaan oikein valokuvilla varustetun kirjeen ja yritin saada uutta pannua tilalle. Eipä onnistunut ei sitten millään ja aikalailla kylmän tuntuinen oli myös vastaanottokin. No täytyy samaan hengenvetoon todeta, että onhan meidän perheessä sentään kaksi henkilöä, joten on se pannuraukka kovillekin joutunut.
Kiitos kaikille lähettämistänne viesteistä,kyllä meni oppi perille luettuani viestiketjun.

Meikäläinen kokkailee nykyisellään ainoastaan valurautaisilla pannuilla,ovat parhaat,TeflonLov,keraamipinnoitteet joutaa vitun kuuseen.
Ostin nykyiset valurautapannut Stockmanin alemyynnistä 14,90 kpl,toinen gririlli-toinen tavallinen.

Molempien pannujen pohja on päällystetty paksulla keraamipinnoitteella,joten ei naarmuta lieden pintaa ja sopivat kaikille liesityypeille.

Näillä homma toimii,200 ekee maksanut terassilla oleva OBH Nordigin teflonpinnoitteinen paistotaso/sähköpallogrilli sai tappotuomion,joten roskiin

Hyvää grillikesää kaikille :)
"Pannut on sisäpuolelta pinnoitettu keramiikalla eli siis ilmeisesti posliinilla"
Nykyaikaiset keraamiset pinnoitteet on "hieman" eri asia kuin posliini. Ceramicoresta en tiedä sen tarkemmin mutta tuskinpa se mitään posliinia on.
Vuoden ollut käytössä halpa keraaminen paistinpannu. Pystyy vieläkin paistamaan vähällä rasvalla, vähän tarttuu pintaan kiinni, ei juuri haittaa paistamista, mutta puhdistaminen todella vaikeaa, ei meinaa lähteä millään pois. Tuon takia tuskin ostan toista. Voi olla, että kalliimat kestäisi paremmin, mutta turhan kalliita ostaa.
Onko kukaan muu huomannut ,että ostoskanavalta otetusta pannulla paistettu ruoka...... kielessä syönnin jälkeen on metallin maku !! !
Monta teflon pannua on mennyt pohjasta kuperaksi, koska ne ovat alumiinia ja tapana on käristää pekonia tai pihviä kovalla lämmöllä ja lopuksi jäiset vihannekset kuumalle pannulle, jolloin nopea lämpötilan muutos on ohuille ja paksuillekin alumiiniselle ollut pahaksi. Hackmanin Matador on ruostumatonta terästä ja se kestää suorana, mutta sen ceratec-pinnoite ei ole ihan niin liukas kuin teflon. Matadorin pinnoite on kovempaa kuin teflon voi käyttää metallisia työvälineitä ja kerran kävi niin että rypsiöljyn esilämmitys meni ns. Överiksi ja syttyi palamaan. Rypsiöljyn syttymislämpötila on n. 300 astetta Celsiusta ja se ehti palaa jokusen minuutin. Olin jo heittämässä pannua roskikseen, kun mitkään sooda tai lipeä tai viinihappo pesut ei auttaneet, mutta Universal Stone -pesuaine ja muutama kierros pesusienellä pyöräytystä pannun ympäri teki siitä kuin uuden ja taas liukkaan niin ettei tartu pihvit pohjaan.
 /   /  / Keraaminen paistinpannu - suuri kusetus!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta