AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  /  /  / Mitä musiikin harrastaminen on?

Mitä musiikin harrastaminen on?

2 Vastausta 22 Lukukertaa
"Miksi musiikkiin pitäisi sen syvemmin perehtyä"

Tajuatko sinä että 50 vuotta jatkunut She loves you-fanitus on kaukana yleensäkään musiikin harrastamisesta?

Musiikin harrastaminen on sitä että etsii jatkuvasti uusia klassisen musiikin teoksia ja kuuntelee niistä LIVENÄ uusia tulkintoja. Lisäksi musiikkia harrastava soittaa musiikkia itse nuoteista ja laulaa - sekä seuraa taidemusiikin uusia tuulia.

Musiikkia harrastava käy konserttitaloissa kuuntelemassa barokkimusiikkia, postmodernismia ja wieniläisklassismia (hakien tietysti hieman eri juttuja kustakin) ja tutkii suosikkiteostensa nuotteja.

Musiikin harrastamista EI ole Abbey roadin kuunteleminen bisse kourassa.
Musiikin harrastaminen on esim. sitä, että vain kuuntelee musiikkia levyiltä eikä syvenny siihen miten se on tehty. Näin tekee suurin osa musiikin harrastajista. Jotkut laajentavat kuunteluaan konsertteihin sekä pienempiin livetapahtumiin.

Musiikkia ei tarvitse soittaa nuoteista ja moni opetteleekin soittamisen hieman vapaammin. Siitä huolimatta heistä tulee ihan yhtä päteviä soittajia kuin klasareista. Pääasia ei ole mitä soittaa, vaan miten soittaa.

Ketään ei voi vaatia kuuntelemaan klassista tai pakottaa menemään klasarikonsertteihin. Jokaisella on oikeus valita musiikkinsa ihan itse. Tuputtaminen tekee klassisesta vain vastenmielisempää. Sitkeimmällekin inttäjälle pitäisi riittää se, kun sanoo että ei pidä klasarista. Vain hullu yrittää väkipakolla saada ihmiset kuuntelemaan klassista, jos ihmiset eivät sitä halua.
Ei levyltä kuunteleminen mitään musiikin harrastamista oo! "Harrastan musiikkia" tarkoittaa muuta kuin tavallista levykuuntelua. Te tyypit ette etsi edes popin muita helmiä, "harrastamisenne" on pelkkää samojen poppijuttujen kuuntelemista samalta äänitteeltä vuosikymmenestä toiseen. Kuvitelkaa nyt miten säälittävää.

Uudet tulkinnat jo sävelletystä musiikista ovat yhtä iso osa oikeaa musiikkiharrastamista kuin kantaesitykset. Esimerkiksi Bachin Brandenburgilaiset ovat parasta, ja niistä jaksaa ikuisesti uusia versioita.

Maailman parhaat klasarisoittajat on ihan omaa luokkaansa. Ei poppi tai jazzi pärjää soitossakaan, mutta säveltämisessä jäädään vieläkin rajummin jälkeen.

Faktoja, ei muuta.
 /   /  /  /  /  / Mitä musiikin harrastaminen on?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta