Työporukalla kesäkauden päättäjäiset

omatoiminen mökkeily

ja samalla vedämme rantasaunaan maakaapelin ja kytkemme sen tietenkin itse, ostin sitä MCMK 4x10 10 S tyyppistä kaapelia, siinähän on kevi niin saa suojaukset kuntoon ilman teippiä ja sukkaa.
Naapuritilallinen oli käynyt kaivamassa kaapeliojan antamieni ohjeiden mukaan.
Huomenna saamme sitten sähköä rantasaunaan virallista tietä.
Saunan sähköhommat tein jo aiemmin valmiiksi, ja nyt sitten vaan maakaapelin kytkennät lisäksi niin kelpaa sitten pimeinä ja kylminä syysiltoina istuskella saunakamarissa vaikka olutta ryystäen, jääkaapinkin ostin sinne.

23

559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvää saunaa vailla.

      Anna osoite niin tuumme saunomaan.

    • omatoiminen mökkeily

      No niin, eilen vedimme kaapelin, peitimme sitä osittain ettei porukka kännipäissään tipu ojaan, tänään sitten heti aamun valjettua teimme kytkennät, nyt jääkaappi hurisee saunakamarissa täynnä OLVIN A nelosta, iltapäivällä pistämme taas saunan lämpöiseksi ja porukalla nautimme oluesta sekä juhlimme kun teimme ammattilaisten hommat melkein ilmaiseksi.
      On se vaan hyvä että on tuollaista MCMK:ta missä on kevi valmiina niin ei tarvitse teippien ja sukkien kanssa pulata. Ja asennus on kaikinpuolin laillinen sekä turvallinen kun on keltavihreä suojajohdin kaapelissa valmiina.
      Tämä läppärinikin on saunakamarissa latauksessa ja hyvin näkyy toimivan.

    • pakkomielle...

      Mihinkä mies pakkomielteestään pääsee...

      • kevistä

        Joku diggaa kevistä


    • Barnad

      Me teimme pienellä työporukalla mökillämme sydämen siirron. Siirsimme vanhan takkasydämen varaston toiseen nurkkaan. Nyt katselemme tyytyväisinä tyhjää tilaa.

      • kaapeli kevillä

        Tyhjään tilaan ilmeisesti vedätät maakaapelin, ehkä tyyppiä MCMK 2x1,5 1,5 S, muuhunhan sinulla ei ole varaa. Muista sitten mainita kun sähkömies tulee joskus kytkemään sen johonkin niin mainitset että siinä on kevi valmiina, ei tarvitse sitten tuoda teippiä eikä sukkaa tullessaan.


    • omatoiminen mökkeily

      No niin, nyt alkaa olemaan aika palautua kotia kohti ja jättää mökki sekä rantasauna herran huomaan, no mikäs se jättäessä kun rantasaunaan saatiin sähköt maakaapelilla, voin jättää sinne hivenen lämpöäkin päälle. Ja jääkaapin voi ehkä sammuttaa, menihän kaikki OLVITKIN. Aamulla viimeiset.
      On se vaan tuollainen kevillä varustettu maakaapeli erinomainen juttu, säästi aikaa tuossa kytkentävaiheessa, ei teippiä eikä sukkaa tarvinnut käyttää. Silläkin aikaa ehti ottaa pari OLVIA.

    • omatoiminen mökkeily

      Hyvin oli rantasaunan lämmitys toiminut viikon aikana, kunnia kuuluu hyvälle maakaapelille ja siinä olevalle keville.
      Mikä se oli eilen mökille mennessä Olvilastin kanssa, jääkaappi hurahti äkkiä kylmäksi Olveja varten ja sitten sauna lämpöiseksi, siinä sitten saunottiin ja siemailtiin olvia lämpöisessä saunakamarissa.
      Naapuritilallinen oli peittänyt kaapeliojan erittäin mallikkaasti traktorikaivurillaan.
      Kiitokseksi siitä kutsuin hänetkin saunomaan ja siemailemaan olvia lämpöiseen saunakamariin.

    • omatoiminen mökkeily

      Tulikin tuossa mieleen kun siemailin aamuolveja että pitäisi varmaan liiteriin vetää myös maakaapeli, sellainen MCMK 2x2,5 2,5S, siis kevillä varustettu, matkaa olisi tasan tarkkaan noin suurinpiirtein 20 metriä, valaistuksen ja pistorasian halkomiskoneelle meinasin laittaa.

      • Mökkeilijän apu

        Kannattaa sitten suorittaa oikosulkulaskelmat sekä selektiivisyystarkastelu, meinaan jos halkokonetta meinaat käyttää. Mutta senhän sinä kyllä osaat varmaan tehdä.


    • mökkikarhu

      Ensin aattelin käyttää Amkaa, mutta kevi oli kadonnut. Löysin sen jääkaapista karhun perseestä. Six-packin viisi muuta oli ilman, joten join ne ilman kevi-ihottumaa.

      Mitäköhän tolle kevi-karhulle tekisi?

      Oikosuljin ja näköhavaintojen perusteella lähti naapuritorpastakin sähköt. Äänihavaintojen perusteella salkkarit jäi myös muijalta näkemättä. Se niistä
      mittauksista.

    • omatoiminen mökkeily

      Taas alkaa olemaan viikonloppu pulkassa, viimeiset olvit vielä heitän naamaan, sitten mökki arkikuntoon ja hiukan lämpöä päälle, myös rantasaunaan hivenen lämpöä päälle niin on taas mukavampi tulla seuraavaksi viikonlopuksi Olvien kanssa saunomaan ja harrastamaan. Kyllä se on hyvä tuo MCMK kevillä varustettuna, sähkö tulee niin tasaisesti ettei mitään vilkkumista eikä muuta hämminkiä ole.
      En nyt sitten liiteriin saanut sähköjä kun naapuri ei joutanut kaivamaan kaapeliojaa, joten jospa keväällä sitten.

    • 6+10

      Osta semmoista AMKA:aa, jossa on kevi valmiina, niin ei tarvits ojia kaivella eikä niihin tipahdella.

    • omatoiminen mökkeily

      No johan tuo talvi aika pitkällä, kohta alkaa taas sesonki, onhan tuolla mökillä tullut käytyä muutama kerta katsomassa miten kevi pelittää, hyvinhän tuo pelittää, mökki ja rantasauna ovat olleet pikkulämmöllä kokoajan, että oli mukava tulla talviloman viettoon luonnon keskelle, sauna onkin jo lämmin ja OLVIT sopivan viileitä, että eiköhän mennä lauteille istumaan ja heitetään kunnonlöylyt.
      Siitä se usva alkaa nousemaan. Ja OLVIA otetaan sitten reippaasti, onhan viikko aikaa, sauna lämpiää kyllä joka päivä.
      Keväällä sitten roudan sulamisen jälkeen kaivetaan kaapelioja liiteriin ja vedetään sinnekin kevillä varustettu MCMK-kaapeli, saa sitten sirkkelin ja halkaisukoneen hurisemaan sähköllä oikein. Nyt piti vielä kirveellä halkoa, mutta eipä osunut taaskaan varpaaseen.

    • Purkit kunniaan

      Jos taas sattuu olemaan niin että fyrkat on ihan finaalissa ja kaapeli pitäisi
      maahan saada ja keviteippiä on jäänyt satoja rullia sinne sun tänne.
      Niin Olvi purkkien pohjaan kun poraa reijän niin purkin läpi kun pujottelee
      ihan minkä väristä kaapelia tahansa ja teippaa kevillä purkkien yli niin taas tulee
      hyvää kaapelia.

      Parasta jos haluaa niin 5 Olvia ja 2 Karjalaa peräkkäin antaa parhaan EMP suojauksen mutta jopa Lidl purkeilla saa ihan toimivan kaapelin.

    • alkoholi dementia

      Kodin pienet sähköhommat kannattaa ehdottomasti tehdä itse niin ei ahnas turhilla luvilla varustettu sähkönikkari pääse lihomaan.

      Säästyneet rahat voi laittaa vaikka kaljaan jota on mukava maistella asennuksia tehdessä.

    • keviä kevääseen

      No mites onko jo kevätkauden avajaiset pidetty? Miten maakaapelin kevi pysynyt toiminnassa? Onko Olvit pysyneet kylmänä? On se hyvä kun sait sen maakaapelin kevillä sinne syksyllä jo laitettua niin on nyt kesäksi valmiina siellä se maakaapeli kevillä, eikö niin? Onko mitään muuta projektia kesäksi tiedossa missä pääsisit asentamaan maakaapelia kevillä? On se hyvä, että en tuollainen maakaapeli jossa on kevi keksitty, on niin monikäyttöinen ja oikein tulee aina mietittyä että mitähän sitä keksisi jossa voisi hyödyntää maakaapelia jossa on kevi.

      • Kevin surraaja

        Eipä tuossa kaapelityypissä edes ole "keviä" valmiina, ihan itse pitää konsetriset kuparit punoa ja teipata tai sukittaa keviksi (')


      • ononononon!
        Kevin surraaja kirjoitti:

        Eipä tuossa kaapelityypissä edes ole "keviä" valmiina, ihan itse pitää konsetriset kuparit punoa ja teipata tai sukittaa keviksi (')

        Kyllä siinä on kevi. Lue vaikka tämä ketju, niin viisastut lisää miksi tämäkin ketju on aloitettu: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10894178

        Tuon innoittamana on tämäkin "Työporukalla kesäkauden päättäjäiset" -huumoriketju saanut alkunsa, kuten tämäkin "Maakaapeli rantasaunaan": http://keskustelu.suomi24.fi/node/10903601


      • no ei ole
        ononononon! kirjoitti:

        Kyllä siinä on kevi. Lue vaikka tämä ketju, niin viisastut lisää miksi tämäkin ketju on aloitettu: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10894178

        Tuon innoittamana on tämäkin "Työporukalla kesäkauden päättäjäiset" -huumoriketju saanut alkunsa, kuten tämäkin "Maakaapeli rantasaunaan": http://keskustelu.suomi24.fi/node/10903601

        http://www.reka.fi/products/reko/MCMK F2_0,6_Kuparivoimakaapeli
        http://www.prysmian.fi/export/sites/prysmian-fiFI/attach/pdf/Installation/mcmk_pienet_fi.pdf
        Ei edelleen ole keviä!
        PE-johdin(johtimet) on ja ihan itse on ne keviksi teipattava.


      • keviä kevääseen

    • omatoiminen mökkeily

      No nyt on kaivinkone saatavilla eli tänä viikonloppuna kaivamma kaapeliojan liiterin sähköistystä varten, kaapelihan oli jo valmiiksi ostettu.
      Pari koppaa Olvia huomenna kyytiin ja menoksi. Sitten siinä touhutaan urakalla ja kytken kaapelin molemmat päät, liiteriin olin jo aiemmin asentanut pienen varokekotelon, missä on pistorasiat kannessa.
      Helppo homma kun ei tarvitse teipata mitään.

      • omatoiminen mökkeily

        Kyllä toimii sirkkeli ja halkaisukone upeasti kun liiterissä on sähköt, maakaapelilla jossa on kevi valmiina energia siirtyy mahtavasti kulutuspisteeseen.
        Tuossa tänään jo pari mottia tuli takka ja saunapuita, sauna onkin taas lämpenemässä ja OLVIA on jääkaapissa vielä pari kopallista, kyllähän sitä tänäänkin on koppa varmaan mennyt tuossa työn tuiskeessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe