elokuu, mihin asumaan, mistä auto

iituiitu

Moikka!
Ollaan varattu lento Splitiin 1.8. Jipii! Ei olla ennen oltu Kroatiassa eikä edes tunneta ketään joka olisi, siksi kyselen täältä. Ihastuttiin maisemakuviin ja meren kirkkauteen ja valittiin niiden perusteella se meidän kesäloma matkaksi.
Onko siellä kovin/ tukalan kuumaa siihen aikaan normaalisti?
Jos menemme ilman hotellia/taloa varanneena niin löydämmekö yösijaa helposti? Meitä on 4 henkeä. (aikuiset ja 15/17 vuotiaat.)

Olisi kiva vaihtaa paikkaa ja mennä sitä upean näköistä rannikkoa pitkin vuokra autolla, joka onkin seuraava kysymys... ne näyttää netissä katsottuna tosi kallilta! onko halvempia vaihtoehtoja, ja kannattaako se vuokrata vasta siellä paikan päällä? Vielä kun tarvitaan isompi kun pikku kirppu, kun pidetään kaikki matkatavarat mukana. Ajateltiin että varattaisiin ekaksi ja vikaksi yöksi vain huoneet läheltä lentokenttää. Saattaa olla että mieli muuttuu vielä. olemme siellä n. 2 viikkoa.

Kannattaako lähteä Splitistä ylös vai alaspäin ajelemaan?
Onko jotain toooosi upeita maisema/nähtävyys paikkoja johon kannattaa ehdottomasti mennä?

Muutakin saapi kertoa... olen kyllä lueskellut muita keskusteluja ja saanut jotain infoa jo mutta kaikki vinkit on tervetulleita.
Niitä odotellen :)

8

2189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akiantti

      Hei iituiitu,

      Itse kuulun niihin, jotka on ihastuneet moneen muuhunkin asiaan siellä. Muistan punaiset tiilikatot siitä matkailuesitteestä, jonka seurauksena jouduin Pulaan heti hääpäivän jälkeen.

      Puhdasta vettä kraanassa ja meressä, liki suomalaistyyppisiä ihmisiä, perusrehellisiä, eipä juuri tyrkytetä jne. Helppo olla.

      Olen kirjoitellut aika moneen Kroatia-ketjuun, tässä muutamia linkkejä:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/3124484
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10920709
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9027327
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10939442
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10401456

      Elokuu on "pahin" loma-aika etelä-Euroopassa, joten hinnat on sen mukaan niin autoissa kuin majoituksessakin. Luulen sen viiskymppisen menevän päivässä firmasta kuin firmasta.

      Viimeisenä kolmena kesänä olemme käyttäneet interhghome.fi (2) ja adrialin.fi (1) -välitysfirmoja. Jälkimmäinen saattaa olla edullisempi, lisäksi siellä on paremmin vapaasti valittavia jaksoja. Ensimmäisessä ne on pääsääntöisesti la-la -viikkoja. Kämppä on ainakin välitysfirman avulla varmempi ja tietää edeltäkäsin mitä saa; kuvaukset ovat pitäneet lukuunottamatta etäisyystietoja, joita on yleensä mitattu venyneellä mitalla.

      Yleensä sooba/-e (zimmer, huone) tarjoajat/mummot saattavat suhtautua penseästi 1-2 yön viipyjiin, mielellään alkavat keskustella 3 yöstä, kas lakanat kuitenkin pitää olla puhtaat jne. Tarjoajia lie rautatie- ja linja-autoasemilla ainakin.

      Kroatiassa on rekisteröidyttävä kolme päivää pidempi oleskelu. Välitysfirmojen kohteet hoitaa asian puolestanne. Rekisteröintiä ei kysellä, mutta jos sattuu jotain, voi tulla ongelmia?

      Paikkoja käydä:
      Split (käyty), vanhakaupunki, shoppailu
      Splitistä reisuun...
      Omis(käyty) - itään 20km kuulemma hiekkarantojakin, komea vuono
      Trogir(käyty) - 30km länteen, lentokentältä 3km eteenpäin, historiallinen vanhakaupunki saaressa
      Sibenik (käyty)- 80km länteen, maailmanperintökirkko (ei käyty)
      Krkan kansallispuisto(haluan joskus käydä!!)- 10km Sibenikin koillispuolella - MUST, ymmärtääkseni juuri se "toooosi ... ", saa uidakin
      Plitvice(käyty) - 3tuntia pohjoiseen, upeat jarvet ja putoukset - MUST, jos on sielläpäin, ei saa uida eikä kalastaa niitä kesyjä kaloja
      Biokovon luonnonpuuisto(käyty) - Makarsan (60km kaakkoon) kohdalla vuoristossa, opastettulla retkellä saa hyvää infoa
      Jadrolinija.hr(monesti) - edullista kuljetusta lähi/kaukaisille saarille
      Solin(käyty) - 5km kaupungilta koilliseen, roomalaisen areenan pohjarauniot, kirkkojen pohjaraunioita, sarkofageja, hoidettu alue
      Hautausmaa - kannattaa tutustua kulttuuriin
      Maaaseutu - kannattaa hakeutua pikkutielle ja pysähtyä kylän laitaan kukonlaulua kuulemaan?
      Meri - alkaa rannikolla rannasta, kallio/isokivisillä rannoilla uimatossut merisiilien takia, voi pysähtyä uimaan "missä vain" hyvällä maulla suomalaistyyppistä jokahenkilön oikeutta käyttäen

      En neuvoisi lähtemään pitkille automatkoille, kesälomaruuhkat yms. HUOM autoon ilmastointi! Monet eivät ole olleet tyytyväisiä yhteen käyntikertaan ja joutuneet menemään uudelleen, silloin voi ottaa toisen keskipisteen?

      Pääsisinköhän itse tällä kertaa Makedoniaan?

      a1 miuku netti piste fi

    • viides kerta kroatia

      Eurooppalaisilla on kesälomat ja asunnot on silloin varattuja. Väkeä on pilvinpimein, asunnot myös kaikista kalleimpia ja kuumuus lähimpänä kuumaa hellaa. Ajankohta huonoin mahdollinen. esim hinnat tucepi asunto 30m rannasta: 3mh jokaisessa wc ja suihku yhteinen keittiö 2 parveketta merelle päin ja sisääntuloterassi. Hinnat koko huoneistosta, eli isommalla porukalla ei enää kallista. Kesäkuu 65e vrk heinäkuu 200e vrk elokuussa hinta luultavasti nousee. Paras asuinpaikka on Tucepi pieni rahallinen kuvankaunis paikka vuorten ja meren välissä. Sieltä n.4km pohjoiseen on pieni Makarskan kaupunki.jonne helppo patikoida meren ja päätien välistä (ei vaara eksyä). tai etelään n.2km Podgoran pieni kylä. Päivisin Taxibussit ajaa bussien hinnalla kylien väliä. Kun varaa asuntoa kannattaa katsoa (vaikka kartasta), että asunto on n.30-50m rannasta. muuten saattaa olla hyvinkin korkealla vuoristossa tai muuten päätien takana jossa melu ja kuumuus on kovempaa. Makarskan riviera tarkoittaa monia pieniä kyliä eli paras heti tarkentaa että Makarskan kaupunki on yksi paikka em alueella. Muita paikkoja en suosittele (esim. brela tai baskavoda) koska ne on vähän keskellä ei mitään vaatii aina auton käyttöä. Parasta aikaa lomailla on touko.kesäkuu ja syyskuu - lokakuu. Heinä-elokuu kuuminta ja eurooppalaiset lomalla (rannat täynnä varsinkin elokuussa). Rantoja on koko matkan kylästä kylään. pikkukivisiä ja todella puhdasta vettä, samoin muu ympäristö. Hanavettä on pystynyt juomaan, puhdasta kaikkialla myös lapsia ajatellen. Ei mikään biletyspaikka, toki makarskan kaupungista löytyy baarikatu ja Deep yökerho kallion sisästä. Jos vuokraa auton (vuokrataan lentokentällä, tucepissa ja makarskassa) niin hyviä paikkoja on päiväseltään käydä 1.pv Omis jokiristeily, 2.pv krka kansallispuisto(upeita putouksia, uintimahdollisuus) moottoritietä meno Sibenikiin päin (maksullinen,halpa) paluu rantatietä hienon Trokir kaupungin kautta ja vielä 3.pv Splitin vanha kaupunki (upea) linnoituksen sisällä satamassa. Vaatii aikaisia aamulähtöjä niin päivä rittää varsinkin krka.
      Mainitsit, että voisi asua lähempänä kenttää loppuajasta. Ei yhtään hyvä idea. Itse teimme näin ja muutimme Omisiin (suosittelen vain päiväkäyntiä) viimeiseksi viikoksi, mutta eihän siellä ollut takseja ollenkaan meinas hätä tulla Onneksi meillä oli tucepista luotettavan taximiehen numero ja homma pelaa aina, vaikka matkaa on lentokentälle, kuski tulee aina sovittuun aikaan. Dubrovniki ei ollut mielestämme hyvä, ainoastaan linnoituksen sisällä oleva vanhakaupunki sekin katsottu yhdessä päivässä, ulkopuolella ei kertakaikkiaan mitään (vain kapselihissit) paljon portaita, meren näkee mutta kaukana alhaalla,.yksinkertaisesti pitää poistua kaupungista. Kroatiassa on rehellisiä ja hyvin englantia puhuvia ihmisiä. Omatoimi varauksia esim http://www.tucepi.net Hoitavat myös taxin hakeen kun vain sopii ja muistuttaa ennen tuloa. Tai netin kautta lentokenttätaxi. yleensä pakutaxi pikkuporukalle splitin lentokenttä -Tucepi on 80-100e. Ne vuoret ja turkoosi, puhdas vesi. lyhyt lento saavat aina lähteen uudestaan.

    • kiitos vastauksista :)
      Harmittaa vain tuo ajankohta, kun ei tiedetty. Mutta lentojen vaihto olisi maksanut yli 800€ lisää siis, kun nyt 4 henkilöä eestaas oli 780€, niin ei huvita vaihtaa.
      Tuli paljon vinkkejä!

      • viides kerta kroatia

        sanoisin että aika paha juttu tuo ajankohta asuntojen hintojen ja saatavuuden takia. yritä saada mahdollisimman läheltä rantaa koska 200m voi tuntua helteellä liian kaukaiselta. Itse menemme heinäkuussa syntymäpäiviä pakoon tucepiin . parvekkeelta voi periaatteessa heittää kiven mereen on niin lähellä rantaa. kesäkuu oli viime vuonna aivan kauhean kuuma reilu 35 astetta. eli heinäkuussa voi olla todella kuumaa, mutta kun on nuo synttärit niin pakko mennä.. suosittelisin asunnon hankkimista etukäteen ainakin kokeilua netin kautta niin näkee onko asuntoja saatavilla. laita vaikka hakusanaksi apartments ( tai private apar...) ja paikka mihin menette. itse en uskaltaisi lähteä ilman asuntoa. siellä on ihmisiä aivan hirveästi siihen aikaan kun menette. lennot saattaa olla halvempia mutta asunnot kalliimpia eli toisessa otetaan. viime kesäkuussa lennot blue1 oli alle 200e/henkilö tänä vuonna norwegianilla heinäkuussa n.300e. asunto jossa on 3mh, 3kylppäri/wc, 1 keittiö 2 parveketta merelle päin, 1 sisääntulo parveke ja ilmastoinnit maksaa se 200e/vrk heinäkuussa. kesäkuu olis varmaan 1/3 hinnasta muita kuukausia en tiedä koska ne joutuu kysymään aina s.postilla.


    • Moikka!
      Kiitos vastauksista! Me ollaan nyt otettu hotelli sieltä Trogirin viereisestä saaresta Okrug Gornjista. Sinne pääsee autolla siltaa pitkin. Ajankohta on kyllä vissiin sitten ihan tosi huono kaikin puolin, mutta sinne mennään sitten sillä asenteella niin ei pääse yllättämään. Mennäänkin yhdeksi eikä kahdeksi viikoksi. Saatiin siirrettyä lähtöä viikolla, niin ei mene koko omaisuus sinne kahdessa viikossa....
      Meillä maksoi lennot eestaas 4 aikuista 780€, Norwegianilla. Hotelli viikoksi neljälle, 2 makkaria ja olkkari, aamupala, uima-allas ja rannan vierellä, niin se maksoi vähän yli 800€. Nyt puuttuu vielä se auto..... viittisikö sitä koko viikoksi ottaa? Miten helppo siellä on kulkea busseilla?

      • asta4

        Kannattaan ehdottomasti vuokrata auto koko viikoksi, pääsee liikkumaan niin paljon helpommin
        Esim. Omisissa on upea jokikanjoni vuorten välissä, korkealla vuorilla on pieniä mielenkiintoisia kyliä joista on huikeat näkymät, Krka:ssa on upea luonnonpuisto putouksineen, Trogirissa on vuorten päällä aivan valtavat tuuliroottorit jotka valmistavat sähköä ja tämä on huikea, jopa pelottava kokemus, kun niiden juurella käy, matkaa n.20 km Trogirista. Jos esim. nämä nähtävyydet haluaa nähdä niin auto kannattaa ehdottomasti vuokrata ja muutenkin on paljon kätevämpää kun bussilla liikkuminen. Auton vuokraus ei kallista ja vielä kun sen jakaa neljän kesken bensoineen niin ei paljon kukkaroa rasita. Tultiin tänään matkalta ja autolla käytiin mm Splitissä, Omisissa, Trogirissa (jonka lähellä meillä oli hotelli), Krkan luonnonpuistossa ja Sipenikissa, matkalla viivyttiin 4 vuorokautta.


    • Kiva kuulla noista nähtävyyksistä. Meillä on vain kaksi maksajaa :) Nuo kaksi muuta tulee pummilla, kun ovat meidän lapset, mutta kulkee jo aikuisen hinnoilla :(
      Saako siellä lentokentältä karttaa? vai pitääkö ostaa?

    • kroatiaan ihastunut

      Olemme olleet mieheni kanssa kaksi kertaa Kroatiassa. On otettu vain lennot Splitiin ja sieltä jatkettu matkaa yleisillä kulkuneuvoilla. Bussit ja lautat kulkevat hyvin, mutta niillä ei toki kaikkialle pääse. Riippuu mitä haluaa nähdä. Molemmilla kerroilla olemme olleet kaksi viikkoa. Toissa vuonna syyskuussa ja viime vuonna elokuussa (en saanut lomaa muuna ajankohtana). Ja kuten moneen kertaan tässä viestiketjussa on käynyt ilmi, niin elokuu ei tosiaankaan ole hyvä lomakuuukausi. Silloin on muilla eurooppalaisilla loma-aika ja viime vuonna ainakin oli todella kuuma, lähempänä 40 astetta.
      Näistä ei kuitenkaan kannata "masentua" vaan suunnitella loma sen mukaisesti.

      Autoa emme ole vuokranneet, mutta ainakin saarilla kaupungeissa näytti isolla autolla olevan vaikea liikkua. Kadut ovat kapeita ja mutkaisia. Ei ollut yksi ja kaksi ulkomaalaista autoa, joissa oli lokareissa kolhuja.

      Olemme käyneet saarilla Hvar, Drvenik Veli ja Brac (Bol ja Supetar) sekä Splitissä ja Trogirissa. Kaikkiin näihin pääsee hyvin kulkemaan ja saarilla on myös sisäistä bussiliikennettä (paitsi Drvenik Velikillä, jossa ei ole oikeastaan mitään, pari ravintolaa, todella pieni kauppa ja leipomo eli täydellinen paikka olla tekemättä mitään :-) Tätä en kuitenkaan suosittele ellei todellakin ole valmis vain nauttimaan kauniista maisemasta).

      Olemme taas parin viikon kuluttua lähdössä. Lennot Splitiin, siitä bussilla Sibenikiin viikoksi. Sieltä teemme päiväretkiä ainakin Krakan luonnonpuistoon. Toisen viikon vietämme Trogirissa. Ja molemmista liikumme muualle lautoilla ja busseilla.

      Matkatavaroiksi otamme ainoastaa noin 40 litraiset reput jolloin siirtyminen majoituspaikasta toiseen yleisillä kulkuneuvoilla on helppoa.

      Lomaa jo kovasti odottelen.
      Mukavaa matkaa teillekin ja toivotaan, että se sujuu mukavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe