Kuntakiusaamista

Rollitoimi

Tämän päivän Karjalaisessa oli hyvä, joskin aika arvoituksellinen kirjoitus lukijanpalstalla siitä miten luottamushenkilö voi joutua nykyaikana kiusatuksi. Tätä on Kontiolahdella esiintynyt ennenkin ja vieläpä samojen henkilöiden toimesta.
Aina puhutaan miten koulukiusaamiseen pitää puuttua, mutta kuka ja miten puututaan tuollaiseen aikuisten ja vielä vastuullisessa virassa/luottamustoimissa olevien harrastamaan kiusaamiseen, joka liikkuu harmaalla-alueella?

Tuossakin lukijan kirjoittamassa tapauksessa kiusaaja toimii anonyymisti, ilman vastuuta tekemisestään. Jos työnantaja ottaa työntekijän kuultavaksi, miksi hänellä ei ole oikeusturvaa niin että perättömän ilmiannon tekijän nimi tuodaan samalla syytetyn tietoisuuteen?

43

699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiusaajat vallassa

      Miksiköhän niin moni on vaihtanut työpaikkaa kunnanvirastosta,, Joensuuhun,esimerkiksi .. Tilalle tulee sopivimpia, jotka tekee miten ohjaillaan.
      Älä vastustele, tai uraputkesi pää on tässä ja elämäsi helvettiä, paskapuheineen.
      Kohta virastossa on vain samansukuisia ns. AH-puolueen kanssa. Haa....... Kuu..... ja ym. Nytkin ollaan nuorisopuolelle yhtä Haapalaa vakinaistamassa ilman julkista hakua.. lienee sopivin.

    • pikku varpunen

      Ketä Haapalaa ja mihin toimeen?

      • kisumirrit

        Kiusaahane eduskunnassakin.Ennen luultiin työpaikalla naiset kiistelee,mut miehet nykyisin eniten MITES Rädylle kävi oli monet vuodet johtaja kiusannut naisia...


    • hiphei 2w

      Pari vuotta sitten muuan Kontiolahden ns. johtava virkamies, meni ja soitti yhden Pohjois-Karjalassa toimivan, kansainvälistymään pyrkivän yrityksen hallituksen puheenjohtajalle, että Kontiolahden kunta ei
      halua olla tämän yrityksen kanssa missään tekemisissä, niin kauan kun tämän yrityksen tj. ottaa kantaa siihen mitä Kontiolahdella tapahtuu.Miten on mahdollista että tämä sama lanttuaivo on vielä virassaan? Se on sentakia että Kuuselan ja Kettusen hirmuhallinto pitää Kontiolahden kunnan ns. päättäjiä otteessaan. Ei siihen muuta selitystä löydy.Tuollainen tyyppi, kuin tämä tekninen johtaja on, olisi le ntänyt tuolla tuotannossa suonkuokkijoiden joukkoon jo ajat sitten. Mutta ei Kontiolahdella.

      • kahvilla Rosalindass

        Ei ole ihme, että samat öykkärit, valikoivat tonttien saajat- painavatko he suuressa herruudessaan Kontiolahden myös laskukiitoon?

        Kyllä saavat. johtavat virkamiehet K-lahden ainakin alamäkeen, jollei uusi kunnanjohtaja saa herroille ( 2 kpl-ainakin) koulutettua uutta kulttuuria.


    • oma ajattelu

      Toivotaan ettei uusi kunnanjohtaja ole samalla tavalla kädestä talutettava kuin vt. johtaja. Eipä tainnut yksin osata minnekään. Ei ollut myös valinnassa politiikkaa mukana, muuten vain kepu oli ainoana Ollin takana. Kuuselan valittelut ollille että taas jouduit tyhjää työtä tekemään olivat jo aika härskiä....

    • kosto elää...

      Saapas näkee minkä hirmu koston ko. henkilö seuraavaksi keksii. Ei nimittäin jätä kostamatta jos suinkin vaan pystyy. Tämä on nähty mm. lehmon tekonurmen kohdalla. Ensin jätettiin tuet hakematta ja rakentamisen jälkeen käyttöä on hankaloitettu tavalla ja toisella ja kaikki on tehty ja jätetty tekemättä virka-ajalla. Keskittyisi ah-stadionin sähkön säästöön, 140 000 kWh yhdessä kuukaudessa on ihan hirveästi sähköä.

    • Häpiend

      Onneksi tulee kuntaliitos Joensuuhun, joten nämä murheet ovat pieniä.

    • voi voi

      Mutta mihin sijoitamme niin joo-mies Puumalaisen?

    • Nakkifarmari2

      Kuntakiusaaja kööri oli kaksi viikkoa sitten punomassa juonia hotelli Kimmelissä. Eräskin kiusaaja oli nakit silmillä jo alkuillasta. Huuto oli raikanut pitkin ravintolaa kun kunnan asioita oli setvitty suureen ääneen!

    • rillumarei 5

      Ohhoh, kunnan piikkiin tietysti ja korvaukset kunnan asioiden hoidosta lisäksi. Ei ole vaikea arvata kenestä on kyse...:) Niin joo-mies olisi varmaan ollut myös mutta taisi terveys pettää nyökytellessä ja linkkuveitsenä ollessa.
      Rankkaa se on kunnan rahoja tuhlata, toivottavasti uusi kunnanjohtaja ei mene lankaan....

      • orava pentuneen

        Oletteko tietoisia miksi tarvitsemme kunnan virasto taloa...

        Monet henkilöt palkka saavat mitä he tekevät..

        OLEN tyhmä 70v höperö 5v asunut keskustassa,mutta vain äänestämässä käynyt.

        Rahaa vois muuhunkin tarvita,näitä tyjän toimittajia joka kunnassa.

        Liitytään Joensuuhun.


    • veronmaksaja4

      Orava pentuneen oletko koskaan miettinyt kuka hoitaa kunnan aluella rakentamisen suunnittelun ja valvonnan, kuka pyörittää koulujen toimintaa, kuka tekee työn että ihmiset saavat hoidon, kirjat kirjastoon, viemärit toimivat, katuvalot palavat? Luulisi tuohon ikään ehtineenä sinunkin ymmärtävän kuinka yhteiskunta toimii.

    • veronmaksaja5

      Itse asiassa taitaa nuo toimintojen varmistukset tehdä ns. suorittava porras. Tietysti pomot suunnittelevat...Mäntytien päiväkodin korjausta ainakin on suunniteltu ja toteutettu kuin Iisakin kirkkoa. Taitaa vaan olla kohta huonot housussa siinäkin...

      • oravapoikueineen

        Siksi kysyin oravapoikueineen. pirun hidasta toimintaa,aivan ,kun ennen
        kunnantyöntekijät nojasivat lapioon...


    • Ei ymmärrä erota

      Mäntytien mittaustulokset oli jumissa "jonkun" pöytälaatikossa. Kaikki rajat ylittyy,,
      Pitäsköhän se purkaa ja rakentaa uusi,, vai vieläkä "Polonen" pistää miljoonan menemään...
      Tämmöisiä ammattilaisia meillä on töissä,, yksityisellä sektorilla olis tullut monoa perseeseen ajat sitten.

      • oilunka

        Päiväkoti pitäisi kuivata. Mitenkä?
        Ilmastointi pannaan täysille ympäri vuorokauden. Nyt on ulkoilma kuivimmillaan ja se vie sisältä vähän kerrassaan rakenteisiin imeytyneen kosteuden poistoilmassa mahdollisesti jo muutamassa kuukaudessa.

        Energian säästön nimissä maan rakennuskanta on homehdutettu.
        ILMASTOINTi on unohdettu. Se on joko väärin mitoitettu tai sitä ei käytetä riittävästi.
        Myös huolto kuten suodattimet ja kanavien nuohous pitää hoitaa.


      • Ziles
        oilunka kirjoitti:

        Päiväkoti pitäisi kuivata. Mitenkä?
        Ilmastointi pannaan täysille ympäri vuorokauden. Nyt on ulkoilma kuivimmillaan ja se vie sisältä vähän kerrassaan rakenteisiin imeytyneen kosteuden poistoilmassa mahdollisesti jo muutamassa kuukaudessa.

        Energian säästön nimissä maan rakennuskanta on homehdutettu.
        ILMASTOINTi on unohdettu. Se on joko väärin mitoitettu tai sitä ei käytetä riittävästi.
        Myös huolto kuten suodattimet ja kanavien nuohous pitää hoitaa.

        Mäntytien päiväkotihan on aumakattoinen talo, jonka pohjaratkaisu on melkolailla sokkeloinen. Tästä johtuen myös vesikattorakenteissa on ns. jiirejä enemmän kuin tarpeeksi ja ullakkotilan tuulettaminen on hankalaa ja Mäntytien päiväkodin tapauksessa mahdotonta kun ainakin osassa rakennusta räystään aluset on pellitetty umpeen jotta ilma ei varmasti kiertäisi tuuletettavassa yläpohjassa. Lisäksi, ainakaan kesällä, ei näkynyt yhtään tuuletus rakoa muuratussa ulkoseinässä. Siellähän pitisi olla alimmassa tiilivarvissa joka kolmannen tiilen jälkeen tuuletusrako, eli ns kokkalaasti olisi pitänyt jättää pois.Kysyin tästä Pölöseltä ja sain sellaisen vastauksen jota minä en tavallisena rakennusmiehenä ymmärtänyt, vaikka tulihan sitä oltua raksalla duunissa lähes viisikymmentä vuotta.Se rakennus vuotaa yläpohjasta, eikä se välttämättä ole sade eikä sulamisvettä, vaan se on lämpövuodoista johtuvaa kondensiovettä, kun yläpohja ei tuuletu tarpeeksi. Jos Mäntytien päiväkoti haluttaisiin saattaa sellaiseen kuntoon, että sitä voitaisiin käyttää siihen tarkoitukseen, mihin se on suunniteltu, pitäisi kuntaan saada palkattua edes yksi sellainen viranhaltia joka ymmärtää rakentamisesta jotain. Näillä näkymin sellaista ei ole näkyvissä.


      • turhaa 2
        oilunka kirjoitti:

        Päiväkoti pitäisi kuivata. Mitenkä?
        Ilmastointi pannaan täysille ympäri vuorokauden. Nyt on ulkoilma kuivimmillaan ja se vie sisältä vähän kerrassaan rakenteisiin imeytyneen kosteuden poistoilmassa mahdollisesti jo muutamassa kuukaudessa.

        Energian säästön nimissä maan rakennuskanta on homehdutettu.
        ILMASTOINTi on unohdettu. Se on joko väärin mitoitettu tai sitä ei käytetä riittävästi.
        Myös huolto kuten suodattimet ja kanavien nuohous pitää hoitaa.

        Tarkennukseksi, päiväkodilla ei ole ilmastointia vaan ilmanvaihto. Rakenteissa olevat epäpuhtaudet saadaan ainakin liikkeelle. Saadaanpahan ainakin sisäilmatutkijoille töitä, ei ihme että niitä syntyy kuin sieniä sateella, määrätään vain lisätutkimuksia tutkimusten perään = rahoitusautomaatti. Olisi kiva tietää paljonko eri tutkijoille on rahaa palanut, oireet eivät kuulemma hellitä...


      • oilunka
        Ziles kirjoitti:

        Mäntytien päiväkotihan on aumakattoinen talo, jonka pohjaratkaisu on melkolailla sokkeloinen. Tästä johtuen myös vesikattorakenteissa on ns. jiirejä enemmän kuin tarpeeksi ja ullakkotilan tuulettaminen on hankalaa ja Mäntytien päiväkodin tapauksessa mahdotonta kun ainakin osassa rakennusta räystään aluset on pellitetty umpeen jotta ilma ei varmasti kiertäisi tuuletettavassa yläpohjassa. Lisäksi, ainakaan kesällä, ei näkynyt yhtään tuuletus rakoa muuratussa ulkoseinässä. Siellähän pitisi olla alimmassa tiilivarvissa joka kolmannen tiilen jälkeen tuuletusrako, eli ns kokkalaasti olisi pitänyt jättää pois.Kysyin tästä Pölöseltä ja sain sellaisen vastauksen jota minä en tavallisena rakennusmiehenä ymmärtänyt, vaikka tulihan sitä oltua raksalla duunissa lähes viisikymmentä vuotta.Se rakennus vuotaa yläpohjasta, eikä se välttämättä ole sade eikä sulamisvettä, vaan se on lämpövuodoista johtuvaa kondensiovettä, kun yläpohja ei tuuletu tarpeeksi. Jos Mäntytien päiväkoti haluttaisiin saattaa sellaiseen kuntoon, että sitä voitaisiin käyttää siihen tarkoitukseen, mihin se on suunniteltu, pitäisi kuntaan saada palkattua edes yksi sellainen viranhaltia joka ymmärtää rakentamisesta jotain. Näillä näkymin sellaista ei ole näkyvissä.

        Tarkoitin ilmastoinnin ympärivuorokautisella pyörittämisellä rakennuksen sisätiloja varsinkin nyt kuivana aikana.
        Jos yläpohjassa on kosteutta esim kondensiovettä, yläpohjan tuuletusta täytyisi lisätä esim vesikatolle laitettavilla lisätuulettimilla. Samalla täytyisi myös lisätä tietysti korvausilman saantia yläpohjaan, että ilma kiertää ja kosteus poistuu.

        Tuulettimien määrä ja korvausilman aukkojen pinta-ala löytyy taulukoista.
        Siis tärkeintä on että ilmaa tulee ja ilmaa poistuu RIITTÄVÄSTI sekä huonetiloista että yläpohjasta.
        Vai onko ilmastointi väärin mitoitettu jo suunnitteluvaiheessa? Silloin rakenteisiin kertyy vuosien varrella kosteutta.

        Ei rakennus korjaudu mittailemalla vaan poistamalla homeen alku ja juuri eli liika kosteus ja se vie aikaa, mutta saattaa pelastaa rakennuksen.

        Jos kunnassa ei ole tarpeellista ammattitaitoa, rakenteet kannattaisi tarkastuttaa jollain osaavalla konsultilla, vaikka konsulteista onkin huonot kokemukset.Ainakaan Haapalaa ei kannattane käyttää.

        Jos katto selvästi vuotaa, niin ilman muuta vuotokohdat on korjattava.


      • oilunka
        turhaa 2 kirjoitti:

        Tarkennukseksi, päiväkodilla ei ole ilmastointia vaan ilmanvaihto. Rakenteissa olevat epäpuhtaudet saadaan ainakin liikkeelle. Saadaanpahan ainakin sisäilmatutkijoille töitä, ei ihme että niitä syntyy kuin sieniä sateella, määrätään vain lisätutkimuksia tutkimusten perään = rahoitusautomaatti. Olisi kiva tietää paljonko eri tutkijoille on rahaa palanut, oireet eivät kuulemma hellitä...

        Päiväkodilla pitää olla ilmastointi, minkä tarkoituksena on pitää huoneen lämpötila ja kosteus määrätasolla sään vaihteluista riippumatta.
        Nyt se ei näytä toimivan niin kuin sen on ajateltu toimivan. Suunnitteluvirhe? Käyttäjän tupelointi?

        Epäpuhtaudet eivät lähde liikkeelle, jos sisällä on lievä ylipaine.


      • termit sekaisin
        oilunka kirjoitti:

        Päiväkodilla pitää olla ilmastointi, minkä tarkoituksena on pitää huoneen lämpötila ja kosteus määrätasolla sään vaihteluista riippumatta.
        Nyt se ei näytä toimivan niin kuin sen on ajateltu toimivan. Suunnitteluvirhe? Käyttäjän tupelointi?

        Epäpuhtaudet eivät lähde liikkeelle, jos sisällä on lievä ylipaine.

        Ei muuten tarvitse olla kuin ilmanvaihto. Ilmastointi on ihan eri asia..:)


      • oilunka
        termit sekaisin kirjoitti:

        Ei muuten tarvitse olla kuin ilmanvaihto. Ilmastointi on ihan eri asia..:)

        Ja tulokset näkyvät?
        Toistan. Ilmastoinnin tarkoituksena on pitää huoneen lämpötila ja kosteus määrätasolla sään vaihteluista riippumatta.


      • plaa
        oilunka kirjoitti:

        Päiväkodilla pitää olla ilmastointi, minkä tarkoituksena on pitää huoneen lämpötila ja kosteus määrätasolla sään vaihteluista riippumatta.
        Nyt se ei näytä toimivan niin kuin sen on ajateltu toimivan. Suunnitteluvirhe? Käyttäjän tupelointi?

        Epäpuhtaudet eivät lähde liikkeelle, jos sisällä on lievä ylipaine.

        Entäs kun päiväkodilla alipaineistus, tuo Vahanen consultin keksintö, joka korjaa kaiken...


      • Vähänen konsultti
        plaa kirjoitti:

        Entäs kun päiväkodilla alipaineistus, tuo Vahanen consultin keksintö, joka korjaa kaiken...

        Alipaineistus on kätevä. Kun tilassa on alipaine niin tila imee alipaineeseensa ilmaa sieltä mistä sitä saa. Esimerkiksi homeisten seinien ja eristeiden läpi. Ja saa samalla homeitiötkin.


      • älkää suostuko

        Kun erilaiset homesienet / migroobit tuhoavat ihmisen keuhkot ei ole juuri mitään tehtävissä, vain oireita lieventävää lääkitystä. Leikkaus ei auta haitta on kuolemaan asti.
        Ihmettelen kuinka huolettomasti suhtaudutaan huoneilman saasteiden aiheuttamiin pysyviin sairauksiin.euhkoja ei voi ottaa ja pestä vaiva on kiusallinen!

        Ihanan 50 kymppisen äitinä suren, että tyttäreni on joutunut työskentelemään EU-projektien vetäjänä työnantajien osoittamissa saastuneissa hometaloissa.
        Parempi olisi olla työttömämä kuin yrittää tehdä parhaimpansa ja sairastun loppuiäksi ja v a i n osoitettujen työtilojen saasteiden vuoksi.

        Pitäisi voida kieltäytyä menemään saastuneisiin huoneisiin !


    • dippiä

      onhan se hyvä yrittää korjata jospa se nyt systeemillä. Eihän siinä omat rahat kulu. Lasten astmathan ei häntä liikuta ja hoitajiahan voi nakella minne sattuu. Ei kait diplomi-insinööri voi olla väärässä, eihän

      • METSÄ SIKA

        KUNNANJOHTAJAN PITÄISI TEHDÄ,KUIN KATAISEN TILATA HOROSKOOPPI TULEVAISUUDESTA.


    • Jarmo Vilponen

      Meneepä MIELENKIINTOISEXI tää kiusaamisen pohjimmaisuusaste ja "KUKA KUKIN ON" '?!' (ja mitä asiakokonaisuuksia lähihistoria pitää sisällään?)

      • Jarmo Vilponen

        No nyt on selkiintynyt lääketieteellisesti lasten (aikuisten myös) terveysongelmat, asioita on puitu miten milloinkin ja koko soppa on tietenkin maksanut paljon. "Näyttöön perustuva" totuus ainakin Mäntytien kosteusongelmien ja sairauksien välille on löytynyt, miten lieneekään sitten muu kiusaamiseen ja siten myös "virkavatuun" - " *aseman väärinkäyttö" jne. ja jopa siis syrjintämotiivit ja muu tahallisuutta selittävät tekijät siis etenevät?

        SE ON AINAKIN SELVÄÄ, ETTÄ MEITÄ KOHTAAN KOSTOTOIMET JATKUVAT JA JALKALEIKKAUKSEEN KUN MUT ON ORTOPEDI MÄÄRÄNNYT, NIIN JOTKUT HOITELEE ASIOITA NIIN, ETTÄ EN SINNE VAAN PÄÄSE! (todistettavissa)
        OMAISUUTTA ON NYT PAKKO SIIVOTA, MUUTEN SITÄ VIEDÄÄN JÄTTEEN NIMIKKEELLÄ POIS! (Pielisjokiseudussa joku tituleeraakin kaatopaikaksikin tätä Peipontien sotkua, eikä se pitkään jatkuneena paljon paremmalta tietenkään sivullisen silmissä näytäkkään)

        Totuuden sanojalle tässä meidänkin asiassa lankeaa kiusaamiset ja kostot ja vamman tuottaminenkin!

        Hyvä olisi asioista kokoontua:
        Jarmo Vilponen 044 5509920


    • peiponpesältä

      Jarmoa ei saa kiusata. Jotta ehtii siivota omaisuutensa.
      Eläkä mäne ortopetille. Leikkovaa vielä vikajalan eikä sitä toista sitä oikeeta vikajalakoo.

    • kaatiskujan asukki

      Että ihan kostotoimia... Raivaa nyt vaan sitä pihaas, eläkä jatkuvasti valita!

    • Romukujaseitsemän

      Ei juma!
      Se rivarin pääty on kuin Repokallion kaatopaikka ja täällä valitetaan että kunta kiusaa kun käskee raivaamaan. Lopeta se st1.ltä romun ajo ja ajattele että siinä sinun naapurissa asuu myös muita!

      • Lispe Livakka

        Kierrätys on ihana asia ja on kiva että joku on aloitteellinen siinä. Aloittakaa muutkin. Niin huomatte kuinka se teitä voimaannuttaa.r


      • Romukujaseitsemän
        Lispe Livakka kirjoitti:

        Kierrätys on ihana asia ja on kiva että joku on aloitteellinen siinä. Aloittakaa muutkin. Niin huomatte kuinka se teitä voimaannuttaa.r

        Ne st1:n kamat on just lajiltelut ja ohjattu oikeaan poisto-osoitteseen, niin tämä yks sankari roudaa ne rivarin päätyyn ilman mitään järkevää käyttöä niille! Ei se ole kierrätystä!


      • Olli Kuiva
        Romukujaseitsemän kirjoitti:

        Ne st1:n kamat on just lajiltelut ja ohjattu oikeaan poisto-osoitteseen, niin tämä yks sankari roudaa ne rivarin päätyyn ilman mitään järkevää käyttöä niille! Ei se ole kierrätystä!

        Se on niin että aika tavaran kaupitsee. Eikös se ole pisnesmies tämä rojun varastopäälikkö?


    • Hau hau hauuu

      Siitäkös ne päiväkodin homeongelmat johtuvat,, että joku roudaa kierrätyskamaa kotiinsa.
      Täällä on varmaan palkattuna ammatti räkyttäjät ihan politikkojen toimesta, jotka koettaa kääntää asiassa kuin asiassa huomion muualle kuin kuntapäättäjien paskakasoihin.
      Kukahan muuten maksaa pikkulasten sairastumiset ja niistä johtuvat tutkimukset ja hoidot erikoissairaanhoidossa, eikö virkamiehillä ole mitään vastuuta tekemisistään.
      Siinä ei 100000€ tunnu missään kun näitä altistuneita aletaan hoitaa.

    • voi voi

      Saas nähdä miten kostetaan inva-wc asia. Kettunen näkyisi kieltävän ainakin aloitteet. Tyhmä jätkä....

      • niin voi

        No jos Kettunen noin aktiivisesti toimi Pölösen puolesta ja haukkui "tyhmien aloitteiden" tekijän, niin eiköhän se sitten kosto tule sieltä hyväveli järjestön keskustasta...?
        On se ihme miten jotkut liian pitkään kunnassa politikoineet eivät näe metsää puilta...on Kettusenkin päähän noussut jotain kun jo kertoo mitä valtuutettu hänen mielestään saa tehdä ja mitä ei.
        Taitaa siellä Kettusenkin historiassa, vaikka ihan oman yrityksen toimitila-asioissa, olla niitä luurankoja kaapissa siihen malliin, että on PAKKO puolustaa kaveria, siis sitä Diplomi-Insinööriä.
        Kuka näitä virkamiehelle "velkaloukkuun" jääneitä päättäjiä haluaa pitää meidän asioita hoitamassa??


    • diipadaapa3

      Ei voi kuin ihmetellä miten kolmikko Kettunen-Pölönen-Kuusela saa mellastaa kunnssa miten haluaa. Eikö demareissa ihmetellä jatkuvaa kepun peesaamista jota Kettunen ajaa?

    • korvat ja silmät auk

      Havukka samaan kastiin. Kettusen vuokraamaan hoitokotiin näkyy tulevan kaukolämpö, liekö myyntivaltti? Jonkun pitäisi vahtia että kiinteistöä ei myydä pilkkahinnalla ja lähes salaa kuten kävi vanhan Esson kiinteistölle. Toisaalta kaipa kunta remontoi muutamalla miljoonalla hyvä veli verkoston jäsenelle...

    • utelias7856

      Joko on selvinnyt, että kuka siellä kiusaa ja ketä? Kertokaa minullekin! *utelias*

    • Romppaset kiusaavat

      Romppasen Romppaperseet kiusaa siellä jokaista valtuutettua. Valtuutetut on niin kyrpiintyneet Romppaperseisiin, että aikovat savustaa Romppaset ulos valtuustosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe