Väärennetty testamentti

Unti

Setävainajalta ei jäänyt rintaperillisiä eikä aviopuolisoa - perunkirjoituksessa veljenpoika löi pöytään testamentin jonka olemassaolosta ei kukaan muu tiennyt mitään - testamentti oli päivätty 80 -luvun alkuun ja molemmat todistajat ovat jo kuolleet - turha kai mainita, että veljenpoika oli testamentissa määrätty saamaan kaiken sedän omaisuuden (asunto parisataatonnia rahaa). Meidän muiden lähisukulaisten mielestä juttu haisee - setä ei eläessään mitenkään osoittanut suosiotaan juuri tälle yhdelle veljenpojalle, eivätkä he tietääkseni olleet edes juurikaan yhteydessä toisiinsa.
Kuinka pitävä näyttö pitää olla, että tätä testamenttia voi moittia - riittääkö "haju" ? - ja mitä tässä kannattaa tehdä ?

15

4210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehkä näin

      No, pelkän "hajun" perusteella ei testamenttia tietenkään saa pätemättömäksi. Jos vahvoja epäilyjä väärennöksestä on, voi hankkia joltakin pätevältä grafologilta lausunnon sedän ja todistajien nimikirjoitusten autenttisuudesta. Siihen tarvitaan sedän/todistajien varmasti aitoja allekirjoituksia vertailuja varten. Jos grafologin mielestä on aihetta enempään, niin sitten moitekanne vireille.

    • Reinfeldtin visiiri

      Kukapa sen tietää, miten läheiset suhteet sedällä ja veljenpojalla on ollut 30 vuotta sitten. Sitten on tehty testamentti ja vaikka suhde ei olekaan säilynyt yhtä läheisenä, sedällä ei ole ollut mitään aihetta tehdä uutta testamenttia.

      Voittehan te ruveta asiaa tutkimaan, mutta luultavasti hakkaatte siinä kirvestä kiveen. Testamentti tehdään kirjallisesti juuri siksi, että se olisi lähtökohtaisesti pätevä pitkänkin ajan kuluttua.

    • Juan44

      Tuohan on aika näppärä temppu - väärentää ajat sitten kuolleiden henkilöiden nimet todistajiksi - varmasti todella vaikea selvittää ja todistaa...

    • 1. Testamenttia ei tarvitse varsinaisesti moittia (PK 13 luku). Se tulee toki osoittaa väärennykseksi, mikä on eri asia; väärennetty "testamentti" ei ole testamentti lainkaan. Testamentin moitteen määräaika (6 kk tiedoksiannosta) ei siis koske testamentin väärennyskannetta.

      2. Jos väärennyksestä on olemassa todennäköiset perusteet, siitä voi tehdä poliisille rikosilmoituksen. Se, että juttu mielestäsi kertomallasi tavalla "haisee", perusteeksi ei riitä. Jos poliisi ryhtyy asiaa tutkimaan, se hankkii testaattorin ja todistajien (jos heidät voidaan yksilöidä) nimikirjoitusnäytteet testamentin tekoajankohdalta sekä grafologin lausunnon. Jos syyttäjä nostaa syytteen, käräjäoikeus sitten päättää, onko kyseessä väärennys.

      3. Voitte yrittää hankkia itsekin tarvittavat nimikirjoitusnäytteet vaikkapa verotoimistosta perustelemalla, mihin niitä tarvitaan. Sen jälkeen hankitte grafologin lausunnon ja nostatte siviilikanteen, jossa vaaditte todettavaksi, että teille esitetty testamentti on väärennys.

      Jos testaattorin allekirjoitus olisi aito, mutta todistajien nimet väärennettyjä, kysymyksessä olisi muotovirhe, jota on moitittava 6 kk:ssa testamentin tiedoksiannosta lukien.

      Asiantuntijan käyttäminen on, ainakin jos siviilikanteella asiaa ajatte, tarpeen.

    • paperin laatu?

      Kait jotain voi päätellä "paperistakin" kun niinkin vanha on että 80-luvun alussa laadittu . Onko käsinkirjoitettu vai koneella jne...Näyttääkö se 30v vuotta vanhalta? Ja missä testamentti oli säilössä vuosikymmenet ? Noista lähtisin selvittämään aluks.

      • Eikö?

        Eikö testamenttiä ole ollut missään muualla? Siis ei ole käytetty lakimiestä?


      • paperiteppo

        Paperin laatu todella hyvä todiste, 30 vuotta sitten ja nykyaikana tehdyllä paperilla eroa kuin yöllä ja päivällä, kemikaalit, lisäaineet ja kuidutkin aivan erillaisia. Osaavassa labrassa tutkitaan ja todistetaan hetkessä onko paperi 80-luvun alusta vai uudempaa.


      • kauppakirjat25vtakaa

        Moikka,

        Itselläni sellainen tapaus että "poliisi ei tutki" se kuulemma piti tehdä sen takia että vouti ei pääse käsiksi ja toinen voi asua siinä elämänsä loppuun.. Nyt sitten esitettiin kauppakirjoina ja poliisi ei kuulemma tutki.. Pyysin tutkimaan että on tekstit tehty enne allekirjoituksia vai jälkeen sekä niissä olevat päivämäärät jne. Allekijoituksen pitää olla viivan päällä ei niin että allekirjoituksen viiva on sen alla. Oli kuulemma mahdoton tehtävä ja ei edes tutkittu.. Mikä herättää todella outoja kysymyksia.. Kauppakirjassa ei ole edes maksuehtoja eikä muutakaan korkoa tms.. TIlaa ei ollut kovin paljoa joten oli väsännyt 2 kauppakirjaa vaikka olisi voinut samalla tehdä sen yhdelle jos olisi oikea.. Molemmat kauppakirjat ovat samalla päviällä ja summat samat jne.. Todistajat 10cm alla jne.. todella tökerö paperi mutta läpi meni. Mitään maksua ei ole suoritettu joka sitä tukisi jne.. Nyt sitten katson mitä voi jatkossa tehdä... kaikki todistajat sekä plakon paperin tekijät kiistävät nähneensä ks paperin siinä muodossa.. mutta kun takana on aika "kova nimi" ja super ahne niin tarinat ovat varmaan sitä luokkaa.. hah hah.. hauska katsoa voiko mitään tehdä. Myös mitään selityksiä ym missä ja miten nämä ovat tehty jne en vielä tiedä mutta on hauska lukea vielä kuulustelupöytäkirjat kun saan ne.. Kirjoitan tänne sitten jatkossa miten kävi.. on aika hurjaa jos noin helposti voi vetää 25v jälkeen 75% pesästä itselleen.. ja irtaimisto! Mistä vielä varasti 3 vuoden aikana tavaraa todistettavasti valokuvista näkee mitä siellä oli tapahtunut 3v aikana.. kukaan ei tutkinut sitä tai kysynyt.. Eli pesästä saa hakea mitä vain ja se on ok.. on niin sairasta hommaa että naurattaa välillä...


    • kiinnostaa...

      Tapauksesi kiinnostaa. Mikä on tilanne nyt, ootteko edenneet johonkin suuntaan?
      Missä testamentti oli "säilössä?"

      • se raukesi siihen...

        Olisi tosiaankin hyvä kuulla, mihin olet päässyt tuon asian selvittämisessä.

        Itse törmäsin tapaukseen, jossa oli syytä epäillä, että testamentin tekijä ei ollut ollenkaan tietoinen siitä, että yleensä on allekirjoittanut testamentin.

        Onneksi hän oli kuitenkin elossa vielä. Kysäisin häneltä testamentista, jonka hän oli kuulopuheiden mukaan tehnyt. Hän katsoi minua ihmeissään ja sanoi: Niinkö? Olipa hyvä kun sanoit, minä en ole tiennytkään...

        Yksinkertaista oli päästy höynäyttämään.


      • Anonyymi

        Kaikki meni, ja siviilikanne olisi maksanut 24.000EUR vähintään niin mitä sitä sitten tappelee enää 35.000€. Oli härski veto. Hauskaa oli että oli vielä itse ehdottanut ensin emailissa että maksaa 35.000€ mihin suostuin ja sitten minut vedettiin mukaan siskon ja veljen riitaan ja sitten tulivat nämä fake kauppakirjat esiin ja pesä ja rahat jaettiin niin että minulle ei ilmoitettu mitään.. sairas kuvio ja lopulta minun syy kaikki... Myös pesästä selkeästi varastetut tavarat meni vaikka minulla oli valokuvia 2016 ja 2018 kuvissa tavaroita puuttui ja taulut seinillä vaihtui jne jne.. kukaan ei kysynyt mitään.. Ei poliisi eikä pesänselvittäjä. Väittivät vain että minulla ei ole mitään tekemistä pesän kanssa kun olen sen myynyt ja rahaa siitä en ole saanut.. eli sellainen kauppa. Uskomaton juttu! Liian pitkä tarina.. Sisko vielä myöntää poliisikuulusteluissa että se paperi on tehty vain suojelemaan että Äiti saa asua siinä asunnossa mutta sitäkään ei kukaan huomioi. Sisko lakimies sanoo että sopimus mikä tehtiin ensinmäisenä päivänä että saan 35.000EUR ei ole laillinen vaikka paikalla oli veljeni joka taas ei suostunut omaan tarjoukseensa mikä oli 65.000EUR ja lopulta sain sitten vain 24.000EUR, hänen sanojen mukaan.. Mutta kun kysyin näitä asioita niin veljeni vastasi että ei muista mitään.. hah hah. näin sitten ajattelin että ovat tehneet kimpassa tuon kuvion. Ulkomailta on kovin vaikea vahita mitä tapahtuu.. Tyhmä olin kun luotin siihen että saan omani kun rahat jaettu.. Mutta elämä jatkuu ja oikeuteen en mene sen taikia että kulut ja hyöty suhde on niin huona ja kaupunki missä asia käsitellään on tämän "perheen" puolella, se ilmeni jo siitä että poliisi ei tutki ja pesäselvittäjä vältteli minua kun piti asioita selvitää ennen rahan jakoa,, sama kuin hänen lakimies.. aina lomilla tai mikä lie syy.. Kun rahat oli jaettu niin sitten tuli email että "voimia" ! hah hah mikä lakimies!! On tämä elämä ihmeellistä kun pennit tulee peliin.


    • Unti

      Pidin paperia hetken kädessäni ja sen perusteella kysymyksessä oli vesileimatulle kaksisivuiselle arkille ilmeisesti kirjoituskoneella tehty testamentti. Sen perusteella en pysty arvioimaan, oliko paperi vanhaa vai uutta. Teksti oli lyhyt eikä missään ollut viitettä siitä kuka sen oli kirjoittanut. Olen pyytänyt siitä kopion ja saan sen varmaan ensi viikolla. Veljenpoika kertoi saaneensa sen sedältä parisen vuotta sitten kun setä ensimmäisen kerran sairastui ja setä oli ehdottomasti käskenyt pitämään asian salassa.
      Sukulaisten kanssa ollaan oltu viime ajat lähinnä ymmällään eikä ole vielä tullut lainkaan selväksi mitä tehdään vai tehdäänkö yleensä mitään.

    • yritys hyvä

      Menee siviilikanteeksi ja teidän on todistettava testamentti vääräksi ei testamentin saajan tarvitse mitään todistella:=)Sen ei tarvitse edes kopiota lähetellä teille vaan voi aisoida sitten jos tulee poliisi tutkimaan asiaa.Ei tarvitse edes puhua teille mitään.
      Itse sain tätini perinnöt ja oli kaamea tappelu kun minulle testamentti.Oli onneksi toinen todistaja elossa ja se todisti jotta kyseinen testamentti tehtiin ja muisti vielä suunnilleen sen minkä lainen se oli ollut sillä oli pari erikoista ehtoa siinä.Sukulaiset maksoi kaikki oikeuskulut 45000mk silloin

    • Kiusallisia asioita

      Pääsääntöisesti merkitseviä asioita on sekin onko testamentin muotoilu oikea, se ei voi olla kirje jossa sanotaan että vejnepoika saa kaiken... Vaan sen pitää olla kaikki lainmukaset muodollisuudet täyttävä, todistettu ja sitä rataa ... Pari naista oli tehtaillu ukkovainaan nimissä testamentin mutta kaikki olennainen juriidinen teksti puuttu ja nurin meni että paukku. Oli kirjotettu käsin kahdella käsialalla ja nimikirjotus näytti ihan puhelimessa tuherretulla luonnostelulta ..... Ei mitään jakoo, asiaan palkattu pesänjakaja sano että ei ole mitään lainvoimaa ja siihen jäi, toki sille se tonni annettiin mitä se yritti lypsää mutta sillä mummelilla ei ollu hajuakaan mitä olis saanu jos ei olis ruvennu tehtaileen tollasia papereita ja vauhkonnu papin tapaamisessa jo perunkirjotukisia tekemään ja kutsuun lähes tuntemattomiakin hautajaisiin, osa lähti jo kirkon jälkeen luikkiin ja sano ettei he tunne täältä ketään.... Oli tilaillu kuolin pesän nimissä omine lupine kaiken maailman pitosörsselit vaikka ollu mitään osaa kuolinpesään. Sekos koko akka ku vauhtiin pääs. Ainoo minkä koko systeemi tyssäs oli taloyhtiönsä joka ei suostunut suruliputukseen kun ei ukko ees ollu kirjoilla sen kans. Olis joutanu linnaan, Vielä näitä riittää lähes 80 vuotiaita mustia leskiä .... Kela ois voinu kiinnostua sen testamenttipuuhailusta asumistukiensa osalta.
      Nää on niin monikirjoisia juttuja mutta kannattaa selvittää yksityisen juristin kanssa mitä asialle pitäs tehdä - siitä se vyyhti purkenee. Useassa tapauksessa testamentti ei ole lainvoimainen eli nisitä puuttuu lain vaatimaa sisältöä.
      Joskus voi olla niinkin että testamentti sisältyy johonkin vanhaan diiliin eli rahaa on lainattu toisinpäin ja testamentissä jätetään sitten takaisin. Kannattaa ainakin kysyä mihin moinen perustuu ennenkuin lähtee katkerana tuomitsemaankaan. Mutta siis asia numero 1 on testamentin juriidinen kelvollisuus.... Tietyt lain vaatimat lausekkeet pitää löytyä testamentiista, pelkkä toivomus ei riitä perijästä ja perittävästä omaisuudesta, jos näitä lausekkeita ei ole niin paperilla voi pyyhkiä takamusta. Jos sen on juristi laatinut niin se kyllä juristiltakin löytyy tai on ainakin arkistoissa jos juristi on jo ajasta jääny.

    • Anonyymi

      Tuosta testamentin muotoilusta ja sana käänteistä sen verran että toimitaan sen ajan lakine mukaan kun testamentti on tehty ei nykylain mukaan jos 80 luvulla tehty.Silloin noudatetaan sitä linjaa mikä oli 80 luvulla.Niin kusi veljenikin valitus testamentista kun ei tätä tiennyt.Laki ei mene takautuvasti näissä asioissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe