Vetonivelen suojakumi?

PekkaKuuppa

Open Corsa -98 niin katsastus oli joulukuussa ja korjauskehotus tuli: vetonivelen suojakumi vaurioitunut. En ole mitään vielä jaksanut tehdä. Onko tuosta suurempaa haittaa ja kannattasko vaihtaa ja mitähän mahtas maksaa korjaamolla? Meinaan et hajooko sieltä enemmän osia jos ei tee mitään tolle?

Katsastukseen jos meen taas joulukuussa niin voivatko hylätä jos en ole korjauskehotukseen reagoinut? Minusta tuo "vika" ei vanhassa autossa vaikuta liikenneturvallisuuteen.

16

13484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitroen.

      Provo tai ei, mutta:
      On suurempaa haittaa. Rikkoutuu koko nivel jos sinne vähänkään likaa pääsee. ja se nivel ei ole halpa. Jos silti ajat vaikka kolisee hirveästi, niin hajoaa aikanaan kokonaan ja hajottaa samalla muutakin. Vieläpä niinkin, että ajat kolarin...
      Hinnan saat korjaamolta. Täältä palstalta voit kysyä mitä tahansa ja vastauksetkin ovat mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Joo mutta pitää ottaa huomioon myös se . . . Ruoste ns. jämäköittää murrosniveltä ja väljyys häipyy pois. Jokaisella lienee kokemusta miten RUOSTUNUT MUTTERI TAI PULTTI voikaan olla kiinni. Monasti ei aukea, kuin rikkoontumalla.

        Nimimerkki: NE ASIA KAKSI . . . puolta.


    • 1+1

      Uusi nivel maksaa tarvikeliikkeessä n. 50e, uusi suojakumi n. 10e. Mutta tarvikeniveliä ja kympin suojakumeja on aivan turha laittaa. Suojakumi kestää alta vuoden ja homma uusiksi. Eivät kestä talvea.

      Ainut järkevä tapa on hakea osat merkkitiskiltä, ne kestää 10v.
      Voi myös ottaa tarvikeliikkeestä nivelen ja merkkitiskiltä pelkän suojakumin, jos haluaa säästää jonkun kympin.
      Jos tarvikeliikkeestä löytyy löbrön niveltä tai suojakumia, sekin käy, on samaa laatua kuin merkkiliikkeessä.

      Erijuttu jos auto on menossa kiertoon tai paaliin vuoden sisään, sama mitä sinne laittaa.

      • sitroen.

        Sinusta en tiedä. mutta minulle se nivel on maksanut suuruusluokkaa 120 euroa tarvikeliikkeessä, pelkkä kumi (yleismalli) 14 euroa ja yhtä kauan on kestänyt tarvikekumi / nivel kuin tehtaalla asennettukin.
        Jos jompikumpi on valmistettu Italiassa, jätä se liikkeeseen ja hae toisesta liikkeestä muualla tehty. Se Italian laatu kun on Italian laatu...


    • PekkaKuuppa

      Ei ole provo, en vaan niin autojen tekniikasta tiedä. Jos suojakumi on murtunut niin se ilmeisesti riittää että sinne niveleen pääsee likaa? Ehkä olen toiminut tyhmästä kun olen vaan ajanut töihin sen 6kk tekemättä mitään tuon korjauskehotuksen saannista asti.

      Käsittääkseni tuon nivelen suojakumin vaihto on hyvinkin työläs ja tuntiveloitusten kautta kallis operaatio? Kun pitää irrottaa pyörä ja purkaa kaikki jotta niveleen pääsee käsiksi? Ja operaatio on kai riskialtis? Jos ei puhdista huolellisesti niin nivel hajonnee silti vaikka kumin vaihtaakin? Eli uskallanko antaa sitä millekään pienelle pajalle? Vai meniskö suoraan jostain Metro Autosta kysymään (kallista) tarjousta? Toimistko joku semmonen päällevedettävä suojakumi? Ettei tarttis kaikkee purkaa?

      Ajattelin ehkä vaihtaa autoa sitten kun saan enempi rahaa kokoon puolen vuoden viiva parin vuoden sisään, nyt 98 Corsalla rullattu 130 tkm. Kaipa tuon pitäs vielä kestää ajella töihin 15km matka ja takas päivittäin? Mut siks just aattelin et jos ehkä vaihdan niin ei viittis kauheen suurta ja kallista remppaa tehä.

      Sori kyselyt en vaan tiedä kaikkea näistä. Mitä mielestänne kannattas tehä? Remppaan voin käyttää kyllä ainakin 500e jos se vaan kannattaa (auto ajokelponen muutaman vuoden).

      • Jope 82

        Ei kai tuosta suojakumin vaihdosta mikään liike veloita yli 150e on se sitten metro auto tai pienempi paja.
        Aika perushomma tuo suojakumin vaihto joten eiköhän sen mikä tahansa korjaamo pysty vaihtamaan.


    • sitroem

      hitto se 120e olikin koko auton hinta

      • sitroen.

        Sinun autosi hinta...


    • autokorjaus

      Kannattaa vaihdattaa myös nivel samalla, jos työn joudut teettämään muualla(sama veloitus suunnilleen kuin kumin vaihto) ja onhan tuo kumi ollut jo hajalla 4-5kk, joten likaa nivelessä on. Ihan jo nyrkkipajat selviää moisesta tai sitten ei autonkorjausta kannata kyseisen pajan harrastaa. Tarvikeosa ihan ok moiseen vekottimeen. Jos itse autoista ymmärrät ja nivel ei ääntele/jumita niin putsaus, uudet vaseliinit ja tuollainen ylivedettävä suojakumi motonetistä.

    • PekkaKuuppa

      Voisko johtua nivelestä kun käännän oikealle hitaammassa vauhdissa niin ohjaus käännön keskivaiheilla on semmonen kohta missä ohjaus jumittaa ja joutuu käyttämään enemmän voimaa päästäkseen tuon kohdan yli. Vai onko joku muu vika? Meinas parkkihallissa tulla vaaratilanne kun jumitti eikä heti kääntynyt enempää oikealla vaan otti kiinni ja piti sit kääntää enempi voimalla rattia.

      No joo taidanpa vaihdattaa nivelen kun pitänee autolla ajaa vielä 50 tuhatta. Onko noita niveliä siis yks vai kaks ja molemmatko kannattaa samalla vaihtaa? Muutamalla satasella selviää (tosin se lienee sit koko autonkin arvo).

      • autokorjaus

        Vaihda/vaihdata vain se 1kpl ulompi vetonivel josta katsastuksessa on huomautettu. Jos jumitus ei poistu saattaa vika olla ohjauksen hammastangossakin joista minusta jossain oli maininta niissä esiintyvän vikaa jos jaksaa googlettaa niin varmaan löytyy tuo varmistus onko vuosimalli sitä tyyppivika mallia. En muista varmasti oliko kyseessä corsa, mutta näin muistelisin.


    • fordi

      Fordilla n.160 euroa

    • mskke

      minä en nissan miehenä tiedä mitään kumin päälle vedosta.vaikka sanovatkin että ,pitkän päälle nissan.....

    • Paskanivel

      Vetonivelen vaihto suojakumi, laskutus 1h, hinta riippuu tuntiveloituksesta. Kaikki jotka vaihdatte tai vaihdatatte niveliä, tutkikaan kumin sisäpinta, näkemykseni mukaan kumeja ei riko ulkopuolinen tekijä, vaan nivel rikkoo kumin sisältä päin ja aiheuttaa
      näin koko nivelen rikkoutumisen. Näin meitä lyödään.

      • Joitakin.vaihtanut

        Oli minulla yksi tarvikenivel, jossa suojakumi otti kiini nivelen metalliosiin seurauksella, että suojakumi kului sisäpuolelta alkaen puhki. Taisin muistaakseni panna siihen vain uuden yleismallin suojakumin.
        Se suojakumin vaihto on jossakin autossa helppo ja nopea toimenpide, toisissa menee puoli päivää. Siinä auton alla ei kannata yrittääkään kumin vaihtoa, takuulla sinne niveleen menee kuraakin ja se on sitten pian sökö koko nivel. Mikä sen parempaa hiomatahnaa kuin kura ja vaseliini?


      • Anonyymi
        Joitakin.vaihtanut kirjoitti:

        Oli minulla yksi tarvikenivel, jossa suojakumi otti kiini nivelen metalliosiin seurauksella, että suojakumi kului sisäpuolelta alkaen puhki. Taisin muistaakseni panna siihen vain uuden yleismallin suojakumin.
        Se suojakumin vaihto on jossakin autossa helppo ja nopea toimenpide, toisissa menee puoli päivää. Siinä auton alla ei kannata yrittääkään kumin vaihtoa, takuulla sinne niveleen menee kuraakin ja se on sitten pian sökö koko nivel. Mikä sen parempaa hiomatahnaa kuin kura ja vaseliini?

        Mukavaa hommaa vaihtaa, on olemassa näitä merkittömiä aasialaisialaisia suurin osa pieniltä tuotemerkeiltä jotka on materiaalia joka hajoaa varmasti ei kestä pakkasta ja kuumuutta. edellisestä kerrasta 20v toisen autoon.

        Olen katsonut kerran vuodessa kumien kunnon onko mitään halkeamaa. Hyvässä erään golfin kumit ja nivelet, 2003 katsoin uutena ja otin pari kuvaa alustasta ja keulasta, viikko sitten katselin samaa ja kumit aivan ehjät, alkuperäiset nivelet, kumit kumminkin 20 vuotta päivittäin ajeltu 315 000km, ei revitelty renkaat linkussa ja nivelet äänettömät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe