Miten riimu puetaan hevoselle?

Aloittelija!!!

Eli siis miten riimu puetaan? Ja miten suitsitaan silleen että hevonen ois kiinni riimussa, ettei lähtis hyörii ympäri karsinaa, tai sillee ( en osaa selittäää:Dd) Kiitti jos sais apuu, oon niiiin kokematon hevosten kans, enkä viiti pyytää tallilla koko ajan apua, sillä hoitajat naureskelee siin vieres...nolooo :Dd :/

4

1343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riimu puetaan silla lailla, että otetaan kiinni niskahihnasta, pujotetaan hevosen turpa riimun turpalenkistä läpi ja vedetään niskahihna korvien yli. Sitten laitetaan leukahihna kiinni. Joissakin riimuissa on kiinnitys niskahihnassa eikä leukahihnassa, mutta nissäkin pujotetaan turpa läpi sille kuuluvasta lenkistä ja sitten niskahihna pujotetaan niskan yli ja kiinnitetään. Riimu ei saa kiristää mistään.

      Suitsien ja riimun kanssa pelatessa olen käyttänyt kahta tapaa. Toinen on se, että jos riimussa on avattava turpahihna, sen voi avata niin että riimu jää hevosen kaulaan kuin kaulapanta. Silloin suitset voi laittaa tavalliseen tapaan, mutta kaulalla oleva riimu pitää silti hevosen paikallaan. Tosin tiedän yhden hevosen jolle ei voinut niin tehdä, se jostain syystä pelästyi jos sitä koetti pidätellä "kaulapannasta". Useimmilla sitä on kuitenkin voinut käyttää ilman ongelmia.

      Toisella tapaa tehtynä suitset vain vedetään riimun turpahihnan läpi (turvan päälypuolelta) sen verran että kuolaimet saa suuhun normaalisti ja niskahihna vedetään korvien yli. Sitten riimun niskahihna vedetään pois suitsien alta ja turpa- ja leukahihnat pujotellaan riimun alle niin että ne saa kiinni ihan niin kuin normaalistikin. Lopputuloksena suitset ovat paikallaan kuten kuuluukin ja riimu on niiden päällä ja sen voi ottaa pois tavalliseen tapaan.

      Kolmas tapa, mikä on minusta tuntunut jollain tapaa hankalalta, on laittaa suitset riimun päälle kuin riimua ei olisikaan. Kun kuolaimet on suussa ja niskahihna vedetty korvien yli, riimu pujotellaan pois suitsien alta. Sitten suitsien leuka- ja turpahihnat laitetaan kiinni. Tämä edellyttää riimua jossa sekä turpa- että niskahihna ovat avattavissa. Varsojen kanssa olen nähnyt tätä tapaa käytettävän varsin yleisesti.

      Ai niin, ja jos hevosella sattuu olemaan martingalit, voi olla, että nekin joutuu pujottelemaan riimun läpi. Riippuu siitä minkälainen riimu hevosella on.

      • Aloittelija!!!

        Kiitos paljon! :)


    • Kasiro

      Vielä yksi tapa on että laitetaan ohjat kaulalle ja vedetään hevonen lähelle seinää että riimunnaru jää löysälle.Sitten avataan riimu ja otetaan sen verran pois päästä että kuonohihnan voi pujottaa kokonaan leuan alle. Sitten äkkiä niskahihna takaisin paikalleen. Silloin riimu roikkuu hevosen kaulalla. Sitten vain suitset normaalisti paikalleen. Jos hevonen yrittää pakittaa pois niin kaulalla olevista ohjista vetämällä voi sen palauttaa takaisin paikalleen, sen vuoksi ne laitetaan ensimmäisenä.

    • Totta, tuo on vielä yksi keino. Siinä vain on se huono puoli, että nokkelampi hevonen nykäisee päänsä ylös sillä hetkellä kun riimun ottaa pois korvien takaa ja lähtee sitten peruuttamaan (joskus hoitelin sellaista hevosta). Jos ohjat ovat ihan niskassa lähellä korvia, se voi vetää päänsä ohjien läpi ellei niistä pidä koko ajan tiukasti kiinni heti kaulan alta (kokematon usein unohtaa kuten minäkin tein), ja jos ne laittaa pidemmälle kaulalle, se voi pakitella aika vapaasti koska se saa enemmän voimaa vetämiseen.

      Useimmilla hevosilla tuo kyllä toimii, mutta ne muutamat jotka tuntevat temput...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe